Pysyvä painonpudotus?

Ksok

Miten pudottaa painoa terveellisesti ja pysyvästi? Luulisi, että tämä olisi helppoa, mutta niin paljon eri tietoa ja sitten suositellaan personal treineriä ja liittymistä Fitfarmiin. Haluaisin kokeilla itse ensin, että onnistuuko enkä heti laittaa monia satoja euroja, johonkin mistä en tiedä mitään. Niin minkalaisia kokemuksia teillä on esim. Fitfarmista? tai täytyykö aina palkata personal trainer, jos haluaa ruveta käymään salilla jne..? Voi myös laittaa painonpudotus tarinoita :) Kysymykseni saattavat vaikuttaa tyhmiltä, mutta en tiedä näistä asioista paljoakaan ja nykyisin vaan tuntuu siltä, että ihmisellä täytää aina olla joku viereillä, että onnistuu asioissa. Tarkoitus olisi pudottaa 20kg olen 166cm ja painan 75kg.

10

561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyytyväinen

      Kalorilaskuri.fi tai mikä Sulamo se nyt on, toimii hienosti. Edullinenkin se on. Jos osaat olla rehellinen itsellesi, tuloksia tulee taatusti. Jos et pysty rehellisesti tunnustamaan edes itsellesi mitä syöt ja paljonko juot, et saa tuloksia vaikka maksaisit mitä. Ne eivät synny rahalla, nääs.

    • Otvet

      Syö vähemmän. Niin helppoa se on. Karsi ensisijaisesti sokereista ja ylim. rasvasta. Ole pitkäjänteinen äläkä fuskaa.

    • Kannattaa laskea ensitöikseen oma perusaineenvaihdunta. Voit hyödyntää vaikka seuraavaa laskuria: http://mummila.net/varasto/vekottimet/av/index.php?sukupuoli=nainen&ika=27&paino=92.5&aktiivisuus=1.6&tyo=0&Submit=Laske

      Liian rajua muutosta ei kannata tehdä, sillä silloin pudotettu paino tulee herkemmin takaisin. Perusohjeena -500 kilokaloria päivässä on hyvä määrä. Jos paino jumittaa, kannattaa välillä pitää päiviä, jolloin syö n. 500 kilokaloria yli kulutuksensa, jotta kroppa ei jumahda säästöliekille. Joka toinen viikko voisi olla hyvä ohjenuora.

      Paljon vihanneksia ja oikeastaan melkein jokaisella aterialla. Näitä saa syödä todella paljon täyttääkseen päivittäisen kaloritarpeensa.

      Protskua mm. vähärasvaisesta rahkasta, raejuustosta. Painoa pudottaessa varsinkin tärkeää, koska se minimoi lihaskatoa.

      Jos syö pastaa, leipää ja riisiä, ne kannattaa vaihtaa tummempiin versioihin (täysjyväleipä, pasta ja riisi).

      Pelkällä ruokavalion muutoksella voi laihtua mainiosti, mutta pieni treeni siihen kylkeen auttaa yleensä myös. Jos käytössä ei ole aikaa/rahaa esimerkiksi salikäynteihin, tee kotona 10-15 minuutin kuntopiirejä ja osta säädettävät käsipainot (vaikka 10 kiloon asti). Niillä saat tehtyä paljon hyviä liikkeitä kotona eivätkä vie paljon tilaa.

      Toivottavasti onnistut tavoitteissasi!

    • habaa

      Mä laihdutin jättämällä maito- ja viljatuotteet ruokavaliosta pois ja korvasin ne ravinteikkaammilla ruuilla, pääosin kasviksilla ja marjoilla, mutta myös lihalla, kananmunilla ym. Maitotuotteet karsimalla jäin paljon turhia kaloreita (esim. rahka ei hirveesti pidä ainakaan mun kohdalla nälkää) ja viljatuotteet jättämällä vähän sama homma. Syön neljä kertaa päivässä ja olo tuntuu kylläiseltä eikä mielitekoja juurikaan ole. Kaloreita en laskeskellut, luotin nyrkkisääntöön, jossa lautaselle laitetaan kämmenen verran proteiinia (esim. kana), peuokalonpään verran rasvaa (esim. 1rkl öljyä tai vajaa kourallinen pähkinöitä) sekä vähintään kahta eri väriä kasviksia.
      Ruokavalion lisäksi hyötyliikuntaa päivittäin ja nelisen treeniä viikossa (punttia ja kahvakuulaa, sekä kehonhuoltoa kuten joogaa). Tuolla tyylillä suli läskit vyötäröltä, mutta suurin osa lihassmassasta säilyi.

    • puskanuskonto

      Kesäkilot, syyskilot, Joulukilot, kevätkilot ja koko vuoden kilot. Mitä muuta media osaa?

      Monipuolinen ja terveellinen ravinto ja /tai kotiruoka on pelkkä tyhjä fraasi, jota suurin osa suomalaisista ei edes ymmärrä. Esimerkiksi pasta, ruispala ja big mac ovat eri ruokia, mutta kaikkien pääraaka-aineena on sama ravinneköyhä yliprosessoitu vilja. Toinen haaste tulee ravintoaineiden imeytymisestä. Monen suomalaisen suoliston toiminta on kaukana optimaalisesta.

      Kun proteiinien, rasvojen ja hiilihydraattien saanti on optimaalista, niin, ihminen pysyy terveenä, hoikkana ja energisenä. Eli syömällä oikein.

      Ruokavalio ratkaisee jopa 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä, kasvamisesta (lapset), lihaskunnon kasvattamisesta ja ylläpidosta sekä lihasten palautumisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa.

      Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia ravinneköyhiä eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasviöljyjä (margariinit, kasvirasvakermat jne...), sokerisia muroja, sekä sokerisia maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja, sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde. Mutta pelkkä hiilihydraattien rajoitus ei riitä vaan ruuan laatu, ravinnesisältö ja myös koko ravintoketju ovat äärimmäisen tärkeitä asioita.

      Ruoansulatuksessa hiilihydraatit pilkotaan glukoosiksi ja muiksi sokereiksi, jotta ne voivat imeytyä. Glukoosin ylimäärä varastoidaan lihaksiin glykogeenina. Pieni osa glukoosista varastoituu maksaan. Kun maksan glykogeenivarastot ovat täynnä, muuttaa maksa ylimäärän glukoosin rasvaksi elimistöön ja yleensä siihen vyötärölle haitalliseksi sisäelinrasvaksi.

      Kun hiilihydraatteja ei ole muuttaa glukoosiksi, niin maksa muuttaa rasvaa glukoosiksi ja näinollen rasva palaa eli mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän laihdut.

      Lisätkää liikuntaa asteittain kunnes päivittäisestä liikunnasta tulee elämäntapa (muistakaa erityisesti hyötyliikunta). Liikunta on se voima, joka pitää kehon kunnossa. Kaikki liikuntamuodot kelpaavat. Etsiytykää sellaisten liikuntalajien pariin jotka todella kiinnostavat. Pääasia, että nousette sieltä sohvalta. Muista myös riittävä lepo, uni ja rentoutuminen.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Kuulostiko liian helpolta?

      Laihdutus on järjetön bisnes, kun kaikki päivälehdet ja aikakauslehdet ovat viimeisen 30 vuoden aikana joka kevät, syksy ja talvi kirjoitelleet milloin mitäkin laihdutusopasta ja liikuntavinkkejä lehtiinsä, jotta lehti myy. Kauppa se on joka kannattaa. Ja tyhmä ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Kun mitään uutta ei tapahdu ihmisen fysiologiassa eikä tule tapahtumaan, niin kerrataan vanhoja asioita vuodesta toiseen hiukan artikkelia muuttaen. Lisäksi kaikenlaista rasvasiepparipilleriä, laihdutusryhmää, ateriankorviketta, laihdutuspirtelöä, välipalapatukkaa ja vaikka mitä ihmeainetta myydään miljardeilla, jotta rasva palaa, vaikka kansa ei laihdu eikä tervehdy yhtään, päinvastoin.

      Missä vika?

      Ja virallinen taho ja heitä edustavat tyypit (mm. viralliset ravitsemusterapeutit) kyllä varmistavat, että Matti ja Maija Meikäläinen jatkossakin aloittavat aamunsa mikropuurolla ja rasvattomalla maidolla sekä vetävät leipää naamariinsa aamusta iltaan margariinilla, etteivät vaan laihtuisi ja tervehtyisi.

      Nykyinen virallinen ravivitsemustutkimus ja -suositus on käytännössä pelkkää markkinointia.

      Virallisilla ravitsemusterapeuteilla on niskassa VRN, valtion ravitsemusneuvottelukunta, joka määrittää ravitsemuspoliittisen linjan. Siitä ei noin vain lipsuta, jos mieli pysyä työllistyneenä. Eli vältä heitä.

      Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin ja 700 lääkärin vajeeseen. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään?

      • ilmainen

        Pieni vinkki: Elä kopioi samaa juttua joka painonpudotusta käsittelevään ketjuun, ja lyhennä viestiäsi. Kukaan jaksa tuollaiseen mainossävyyn kirjoitettua tekstiä lukea loppuun asti.


    • Onnea_yritykseen

      En voi suositetta Fitfarmia. Olen ollut kaksi kertaa. Toinen oli superdieetti ja toinen simple. Noudatin kirjaimellisesti. Ekalla lähti 3,5 kg, johon olin suht tyytyväinen. Toisella 1,6 kg. Mainostavat, että asiantuntijoilta saa yksilöllistä neuvontaa. Todellisuudessa toistavat samaa mantraa. Kun kyseenalaistin neuvot, vastaus oli, että tämä on keskimääräinen dieetti, useimmat laihtuu, jotkut ei. Eli ei ollenkaan yksilöllisiä neuvoja.

      Toinen pointti on, jos haluat syödä lopun ikäsi rahkaa noin 750 grammaa päivässä, voit onnistua muuttamaan elintapojasi pysyvästi. Itse olen tullut siihen tulokseen, että elintapoja voin muuttaa tekemällä muutoksia nykyiseen ruokavaliooni. Sen muuttaminen täysin toisenlaiseksi ei vaan onnistu. Sama liikuntaan. Tottumusten muuttaminen täysin on hyvin vaikeaa. Liikunnan lisääminen niin, että lisäät sellaista liikuntaa, josta saat hyvän mielen on helpompaa. Itselleni se tarkoittaa esim enemmän kävelyä, portaat aika kunnmahdollista jne.

      • törkeäärahastusta

    • Onnea_yritykseen

      Mä todellakin petyin siihen, että en saanut niitä yksilöllisiä ohjeita, joita olisin tarvinnut, kun paino ei tippunut. Uksilöllistä ohjausta foorumilla mainostettiin etukäteen. Noudatin ohjeita kirjaimellisesti, koska olin motivoitunut ja halusin todella tuloksia. Ne ns. asiantuntijat hokivat vain samaa mantraa. Toisaalta ruokavalio, kalorimäärät jne ei voi olla samat laihduttajalle, joka on 70 kg ja 120 kg.

      • painonsapudottanut

        No ei, jos tavoite on laihtua molemmilla 10kg/kk. Mutta muuten kyllä. Kevyempi vain laihtuu hitaammin. Niitä kaloreita kun ei voi pudottaa ihan mahdottoman alas.
        Itse pudotin 45kg syömällä lähes kokoajan saman verran, missään vaiheessa en mennyt alle 2200kcal. Paino siis putosi 120kg ->75kg. Oikeat ruokavalinnat, hyvin suunniteltu salitreeni ja tarpeeksi lepoa. Lisäksi arkiaktiivisuuden nostaminen siten, että vaihdoin istumisen seisomiseen, vähensin auton käyttöä ja lisäsin askeleita päivään. Päivittäinen rahoittumishetki vähensi minulla stressiä.
        Mä tavallaan vaan lopetin laihduttamisen. Paino putos sitten parin vuoden sisällä tuon verran.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      101
      1497
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1064
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      976
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      877
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      822
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      654
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe