Miten te pidätte kaukosuhteesta huolta kun

toimiiko_832

ette voi nähdä kumppania joka päivä kuitenkaan?? Miten yhteyden pito toimii ylipäätään näissä kaukosuhteissa?
Haluan ehkä aloittaa etäsuhteen, mutta vaadin että oma kumppani ei petä minua, enkä tietenkään itsekään ketään tapaile omassa kaupungissa. :) kummankin pitää olla sitoutunut toiseen jos parisuhteeseen alkaa :) se olisi väärin toista kohtaan jos tapailisin muita suhteessa ollessani :)

10

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AinaVääräNainen

      " Miten te pidätte kaukosuhteesta huolta kun ette voi nähdä kumppania joka päivä kuitenkaan? "

      No, me kirjoittelemme viestejä. Ei soitella, koska kumpikaan ei siedä tuntikausien puhelimessa roikkumista. Viestejäkin lähetetään aika harvakseltaan, ei edes joka päivä. Silti on hyvin toiminut, molemmilla on omissa päissään ne omat jutut viikolla ja viikonloppuina (ei edes joka viikonloppu) sitten ollaan ja tehdään vähän kaikkea.

    • aino-anna

      Kaukosuhde vaatii molemminpuolista luottamusta toiseen ja sitoutumista,kun nähdään harvemmin. Kannattaa arvioida , onko parisuhde toimiva ennen kuin aloittaa vakavempaa seurustelusuhdetta..

    • KaukoKaipuu

      Olen samaa mieltä molemminpuolisesta luottamuksesta ja sitoutumisesta. Itse olen ollut kaukosuhteessa 7 kuukautta. Olemme puhelinyhteydessä päivittäin. Toisinaan pitkiä puheluita, toisinaan lyhyet kuulumisten vaihtamiset. Aiemmin olin ehdottomasti sitä mieltä, että kaukosuhde ei kohdallani tulisi missään tapauksessa kysymykseen. Mutta kun nykyisen kumppanini tapasin, niin oli täysin luonnollista että haluan tutustua häneen paremmin, välittämättä välimatkastamme. Tuon päivittäisen yhteydenpidon koen ylläpitävämme sitä, että tietää mitä toisen arjessa tapahtuu. Se tuo tavallaan toisen elämää lähemmäksi. Ja tekstaillaan välillä kuin teinit konsanaan, vaikka olemme molemmat viisissäkymmenissä :) Ja tuntuu välillä ihanalta tuntea ikävää toista kohtaan, vaikka se hieman hullulta voi kuulostaa. Yhteisiä reissuja on tehty ja suunnitellaan lisää. Toki en halua ajatella, että loppuelämämme tässä kaukosuhteessa elämme, mutta nyt näin ja aika näyttää miten tämä kehittyy.

      • Minäkin olen blokannut aikaisemmin kaukosuhteet. Jotenkin vaan kävi niin että kaukoseksisuhde aiheutti rakastumisen. Käytännössä näemme noin pari kertaa viikossa, vaikka joskus on väliä vähän pidempään. Lähes joka ilta puhumme puhelimessa ja viestittelemme. Siis iltapuhelu on ruttini, josta poiketaan vain silloin kun se ei toiselle sovi. Joskus se on alle puoli tuntia ja joskus jopa 3. Puhelinseksiäkin harrastamme silloin, kun molemmilla on sellainen fiilis. Oikeastaa tämä on tosi hyvä juttu. Fyysiset kohtaaiset ovat aina aika hurjija.


    • Jos pelko toisen uskollisuudesta on päällimmäinen huoli, ei kannata kyllä etäsuhteeseen ruveta. Mutta kyllä sitä muutenkin kannattaa harkita. Etäsuhteessa on sellainen pulma, että edellisen eron hetkellä vallinnut tunne elää seuraavaan näkemiseen. Jos joku jäi hiertämään, se rassaa väliajan riippumatta siitä skypetelläänkö vai ei. Jos tapaamisten väli on pitkä tämä voi olla perin raskastakin. Kyllä se niin vaan on, että parisuhteeseen kuuluu läheisyys, toisen iho, pään silitys. Eipä onnistu tuo etänä.

    • ainakaipuu

      Kaukosudetta takana noin puolisen vuotta. Näemme lähes joka viikonloppu mutta välillä tulee pidempiä taukoja. Erossa ollessamme juttelemme päivittäin toisen kuulumiset ja mitä päivän aikana on tehnyt. Puheluita emme kerkee soittelemaan usein mutta silloin tällöin puhelu piristää kummasti. Mutta hyvin kaukosuhde on toiminut kun molemmat on sitä halunnut, että se toimisi, vaikka molemmat olemme olleet kaukosuhdetta vastaan mutta halusimme kokeilla miten toimii ja hyvin on toiminut..

    • steven56

      Kyllä kaukosuhde toimii,jos molemmat sitoutuvat rehelliseen vuorovaikutukseen.Tunteet kertovat,jos homma toimii/ei toimi.Ikävä kyllä,yksi hyväksikäyttäjä nainen yh on polulleni sattunut.Läheisyys ei ollut hänelle niin tärkeää enää,kun aloin lainata hänelle rahaa ja luotin tietysti häneen,kun suhde oli jo yli kaksi vuotta toiminut tosi hyvin.Jätin hänet sitten puhelussa,kun alkoi haukkua ja sättiä.Syy oli se,että muistutin lainasta.....Toivon todella,että vältyn näkemästä tuota inhokkia,vaikka hyviäkin aikoja oli.Hän piti kai minua automaattina,joka kustantaa lomat ja kaiken muun.Oppia ikä kaikki.Tänään aivan ihanan naisen kanssa etäsuhteessa ja kortit ovat avoinna.Rehellisyys kantaa,kieroilu ei.Pian on kevät ja hameet lyhenee;)))

    • Minulla ei ole tähän mitään suurempaa lisättävää, mutta minusta vain tuntuu hyvältä lukea näitä viestejä. Minulle tulee reilun vuoden päästä muutto uuteen kaupunkiin, ja vaimoni jää nykyiseen. Juuri nyt ei ole mahdollista alkaa suunnittelemaan tuota etäsuhdetta, mutta asialle täytyy kohta alkaa tekemään jotain, jotta homma toimii kunnolla jatkossakin. Se mikä minua tässä jäytää on meneillään oleva parisuhdeterapia ja sen lopputulokset. Jos tuosta avioliitosta ei saada edes näin yhdessä eläessä enää oikein toimivaa ratkaisua, niin etäsuhde on varmaan aika pitkälle tuhoon tuomittu. Huolestuttaa.

    • Ei toiminut :(
      Olen ajatellut että kaukosuhde toimii jos se on väliaikainen.
      Rakastuin 200 km matkan päässä asuvaan eronneeseen mieheen. Molemmilla suunnillaan alaikäiset lapset. Yhteenmuuttaminen ei tule kysymykseen vuosiin jos silloinkaan. Kovalla yrityksellä olimme vuolisen vuotta yhdessä. Ennen tapaamista hehkutttiin ja odotettiin ja tapaamiset oli ihanai, mutta entä sitten kun tulee sunnuntai ja toinen lähtee. JÄRKYTTÄVÄ tunteiden määrä. Itkua ja ikävää... sitten sitä ei toinen enää jaksanut ja järjen ääni alkoi puhua. Juuri nyt on sydän rikeileina ja toimuminen aloitettu. Kokemuksesta sanon, että kakosuhde toimii kun se on määräaikainen -ei muuten vaikka mies oli unelmieni täyttymys :(

    • 6000MailiaMatkaa

      Olen ollut kaukosuhteessa maailman toisella puolella asuvan tytön kanssa kolmisen kuukautta. Ennen kaukosuhteen aloittamista olimme ensin pari kuukautta hyviä ystäviä asuessamme samassa paikassa. Tiesimme pitävämme toisistamme, mutta kumpikaan ei halunnut aloittaa suhdetta, joka tulisi pian päättymään molempien muuttaessa omiin maihinsa.

      Noh, kävi kuitenkin niin, että pidimme toisistamme liikaa, ja ajauduimme lopulta jonkinlaiseen suhteeseen. Sitä kesti vajaat kolme kuukautta, kunnes tuli aika lähteä. Olimme miettineet kaukosuhteen aloittamista, mutta päätimme hänen aloitteestaan olla vain hyviä ystäviä. Emme kuitenkaan voineet kuvitella olevamme kenenkään muun kanssa, rakastimme toisiamme niin paljon. Lähdön hetki oli haikea ja surullinen. Suutelimme itkua pidätellen, ja sovimme pitävämme yhteyttä.

      Ystävinä olemista ei kestänyt viikkoakaan, ennen kuin kerroimmee kaipaavamme toisiamme. Pian päätimmekin kaikesta huolimatta lähteä kaukosuhteeseen. Luotimme toisiimme kovasti, ja päätöksen teki helpommaksi se, että tiesimme näkevämme toisemme joidenkin kuukausien kuluttua. Suunnittelimme myös alustavasti, miten voisimme tulevaisuudessa asua samassa maassa.

      Kaukosuhdetta on nyt kestänyt kolmisen kuukautta, ja tämän aikana meistä on tullut läheisempiä kuin koskaan aiemmin. Alku oli vaikeaa, eikä toisen kaipaaminen ole vähentynyt yhtään. Siinä missä kaipaus oli aluksi lähes pelkästään surullista, joskin lohdullista että välitti jostain niin paljon että pystyi itsensä niin surulliseksi tuntemaan, sen oppi ajan myötä hyväksymäään. Suru on enimmäkseen väistynyt aidon välittämisen tieltä.

      Tekstailemme pitkin päivää, ja soitamme Skypellä videopuheluita muutaman kerran viiikossa. Puheluiden kesto vaihtelee paristakymmenestä minuutista useisiin tunteihin. Molemmilla on oma elämänsä, mutta suunnittelemme yhdessä yhteistä tulevaisuutta. Hyvä kommunikointi, rehellisyys kaikkien asioiden suhteen ja mieltä painavista asioista kertominen ovat olleet suhteellemme elintärkeitä asioita.

      Omassa suhteessani näen tyttöystäväni parin kuukauden kuluttua, vajaan puolen vuoden erillään olemisen jälkeen. Olemme pysyneet uskollisina toisillemme, eikä se ole ollut vaikeaa. Sitouduimme välttämään riskitilanteita, eli emme vedä baarissa järkyttäviä kännejä puolituttujen kanssa joka viikko. Tätä ei kumpikaan sanellut toiselle, vaan päädyimme tähän ratkaisuun yhdessä asiasta käydyn keskustelun jälkeen. Yhteiset säännöt suhteelle luovat hyvän perustan sen onnistumiselle.

      Long story short, älä lähde kaulosuhteeseen, jos ette molemmat ole varmoja tunteistanne. Ei ole järkeä kiduttaa itseään sellaisen ihmisen takia, jota ei rakasta. Jos päätät siihen lähteä, on tärkeää pitää tavoitteena kaukosuhteen muuttuminen lähisuhteeksi jossain vaiheessa. Lyhyen aikavälin tapaamisia unohtamatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe