Miten jatkaa aviolittoa väkivallan jälkeen????

tähden

Mieheni on pahoinpidellyt minut 4 kertaa..on ollut silmä mustana..on revitty tukasta..tönitty..tuuupittu...heitetty, josta seurauksena kysta pernan yläpuolella..ja viimeisin kylkiluun murtuma, josta sitten tein poliiseille kanteen..jouduin ensiapuun ambulanssilla..nyt sovittelu menossa..mies lopettanut juomisen..yrittää tosissaan..mutta en pysty luottamaan..en pysty läheisyyteen..en pysty seksiin..en oikeastaan nyt pysty mihinkään hänen kanssa..nykyisin hän liikkuu paljon..urheilee..yhdessäkin käymme...koiramme mukana..mutta huomaan että pinna aika kireällä..tiuskii enimmäkseen koirille..mitä minä teen..toinen kuitenkin yrittää..ja itse en pysty?? Kertokaa..onko toisilla samanlaisia kokemuksia??

40

219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • häipymisiin

      Ei mitenkään. Nyt kun on hyvä vaihe päällä, niin lähde. Ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, häivyt vaan tuntemattomaan olinpaikkaan kun hän on poissa. Osoite ja puhelin salatuiksi. Helppoa kun ei ole lapsia.
      Usko tunteitasi. Et halua, et kykene. Turha toisen mieliksi on yrittää, olet jo ihan tarpeeksi ollut uhrilampaan osassa.

    • oppeliini1

      Poistu kuvioista nyt hyvän sään aikana! Ennenkuin se on liian myohäistä.
      Luoja EI ole tarkoittanut ketää ihmistä nyrkkeilypussiksi eikä sylkykupiksi.
      Miksi et viitsisi vaivautua kuuntelemaan sisäistä ääntäsi? Silloin sinun ei tarvitsisi kysellä itsestään selvistä asioista vaan osaisit kunnioittaa sitä mitä olet lahjaksi saanut: Omaa (vielä) tervettä kehoasi!

    • juurihoito

      Sinulla voisi olla elämä parempaakin.Meille on annettu yksi elämä ja päivät kuluvat lähemmäksi kuolemaa.Synkkä ajatus,mutta itse ajattelen hiukan pahoillani niitä ihmisiä jotka kärsivät maallista pahaa taivaallisen hyvän toivossa.Ei kannata.
      Pohdi hiukan mikä teksisi sinut itsesi onnelliseksi ja toimi niin.Se ei varmaan VOI olla kumppanisi muuttaminen mielesi mukaiseksi.Tai tämän miellyttäminen.
      Meissä jokaisessa on vikamme,enemmän tai vähemmän,mutta kaikki olemme lopulta hyviä sellaisena kuin olemme.Kumppanisi on varmasti omalla tavallaan hyvä ja mielenkiintoinen ihminen,mutta ei se tarkoita sitä että juuri sinun pitää tämän ihmisen mielenoikkujen mukaan elää.Tai että olisit itse tälle sopiva.
      Ehkä miehesi tarvitsee toisenlaisen kumppanin ja sinä itse erillaisen elämän.

      Sinuna lähtisin.
      Ota koirasi ja lähde.2kk erosta olet jo ok.
      Jos ihmiset pelkäisivät kipua,kenellekkään ei syntyisi lapsia ja kukaan ei koskaan kävisi hammaslääkärissä.Silti näitä tehdään,samoin kuin eropäätöksiäkin.

      • justminä

        Paljon "hyviä" asioita edellisellä mutta tuosta 2kk olen eri mieltä. Toki voi olla ja osittain varmaan tuleekin parempi olo kahden kuukauden eron jälkeen, mutta ero on aina vaikea asia. Varsinkin silloin jos toista on jollakin tavalla alistettu, väkivallalla, puheilla, käyttäytymisellä. Joten älä tuudittaudu tuohon ajatukseen ainakaan, että kaikki olisi varmasti hyvin 2kk jälkeen.(varmaan ei edellinenkään tarkoittanut, että just 2kk jälkeen olisit ok, oli vain esimerkkinä) Siihen voi mennä viikoista-kuukausiin ja siitä jopa vuosiin. Hanki apua! Käy puhumassa ammatti ihmisen kanssa, kuten terapeutin! Hän voi antaa uusia näkökulmia asiasta tai rohkaista sinua eropäätöksessä. Älä kuitenkaan anna toisen lyödä, ikinä!! Toisen on helppo sanoa että lähde, mutta sinusta itsestäsi se rohkeus pitäisi vain löytää. Toivon sinulle rohkeutta päätöksissäsi ja voimia..


    • Paennut-pahoinpitelystä

      Kun joku on ylittänyt rajan ja käyttää väkivaltaa on yhtä vaikeaa lopettaa se kuin saada
      kypsästä hedelmästä raaka. Tuo hedelmä on jo mätä ja tiedät itsekin sisimmässäsi, että puheiden tarkoitus on saada sinut jäämään, niin että hänellä on joku johon syytää itsensä halveksunta. Ei kukaan vähääkään itsekunnioitusta omaava pahoinpitele toista.
      Tarvitset apua, oman itsekunnioituksen kohentamiseksi, muuten vedät puoleesi toisen samanmoisen. Olet saanut niin monta kehoitusta lähteä sanaa sanomatta, valmistautuen huolella ja jos jäät, lähdet sen pahoinpitelijän luota ruumisarkussa! Senkö valitset?

    • poisvaan

      Nyt heti pois! Ensimmäisen kerran kun käsi nousee, se on loppu!

      • EiAlistusta

        Olen itse täysin vastaavassa tilanteessa. Mieheni on koskenut minuun useita kertoja ja nyt se on loppu. Olen ottanut "luukun", jossa asun. Meillä on yhteinen, ihana omakotitalo, jossa en enää halua olla. Minulla on paljon turvallisempaa pikkuisessa luukussani. Annan miehelle vielä yhden mahdollisuuden, jos hän menisi intensiiviseen hoitoon. Hän ei ole valmis menemään, joten en näe mitään muuta mahdollisuutta kuin erota. Asun Pirkanmaalla, jos haluat mennä kahville juttelemaan kasvokkain. Saamme toisistamme vahvuutta.


      • Hkissä

        Miten sinä voit? Olen yrittänyt löytää vertaisryhmä jotta voisi jakaa kokemuksia...


    • täysitöppö

      Kokemusta on. Väkivaltaan tuli jota 4 vuoden tauko sitten alkoi ilman syytä tuupimisesta viimeiseen raivokohtaukseen jossa hajoitti kotia ja hakkasi kunnon mustelmille.
      Oma on henkesi ja terveytesi, samaa voi sanoa juopolle mutta viina vaan maistuu.
      Pitäisi saada laki ettei perheväkivallan uhria hoideta enää kolmannen hakkaamisen jälkeen ja lapset huostaan jos niitä on.

    • mi_vain

      Olet antanut kolme kertaa anteeksi ja hän katsoi olevansa oikeutettu neljänteen pahoinpitelyyn. Mikäli annat anteeksi ja vedät rikostutkimuksen pois, antaa se hänelle kuvan, että hänellä on siihen oikeus ja päättyy vasta toisen hautajaisissa.

      Nyt tilanteenne on se, että hän on luvannut olla sinulle kiltti, ei koirallesi, mikä on hänen seuraava uhrinsa.

    • Lähdepois

      Perheväkivalta raaistuu ajan myötä. Lähde pois, omaan asuntoon. Tarvittaessa turvakodin kautta. _Älä_ palaa takaisin. Hakkaavat miehet on hyviä manipuloimaan ja lupailemaan parannusta. Ei ne koskaan pidä. Jos miehesi lähtee tippa linssissä syyllisyyttä potien Lyömättömän linjan toimintaan yhdessä sinun kanssasi, niin ehkä on pieni toivo tulevasta. Tod.näk. ei. Missään tapauksessa eroa, edes asumuseroa, ei kannata ottaa miehen kanssa puheeksi, koska se laukaisee karmean väkivallan. Lähde pois, hiljaa, mitään miehelle etukäteen kertomatta. Kolme päivää lähdöstä väkivallan riski on todella korkea. Älä jää. Se mitä on jo tapahtunut, kuulostaa pahalta.

    • Lahjasinullenyt

      Ei ole mitään syytä jäädä liittoon, jossa on väkivaltaa.

    • Apuvälttämätöntä

      Voisi ihan kuvitella, että tämä on tyyntä myrskyn edellä. Mies on ahdistunut, patoaa tunteensa, yrittää rauhoittaa itsensä, mutta joinakin päivänä tulee se viimeinen pisara, ja se voi olla tuhoisaa.
      Hän kaipaa nyt asiantuntija-apua. On olemassa miehille tarkoitettu Lyömätön Linja. Saatko sinne yhteyden? Voitko puhua miehesi kuulematta ja pyytää neuvoja? Yksin hän ei selviä, ja sinä et voi auttaa.
      Maalaisjärkeni sanoo, että nyt on viisainta lähteä.

    • nättihymy

      Olen seurustellut mieheni kanssa vuoden, muutin hänen luokseen muutamia kuukausia sitten. Kun muuttoni oli valmis, kaikki muuttui silmänräpäytyksessä. En osaa tehdä mitään oiken, kaikessa mitä tapahtuu on minun vikani, syyllistämistä, alistamista, kontrollointia, henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Olen aivan loppu en jaksa enään. Mutta tiedän että, ainoa vaihtoehto on että muutan pois jos haluan pysyä hengissä. PELKÄÄN sitä miestä,voimavarani on vähissä mutta pakko pinnistellä vielä hetki että pääsen pakoon....Lääkärissä olen käynyt näyttämässä saamiani fyysisiä vammojani.....Miten tälläiseen helvettiin ihminen joutuikin??? Nyt tiedän että edellinenkin nainen oli lähtenyt samasta syystä....Harmittaa vaan sen tulevan uuden puolesta joka joutuu tähän helvettiin....Miten sen voisi estää??? No varoituksen sana kaikille naisille, olkaa varovaisia tälläisten mielipuolien kanssa, hakevat seuraa eri deitti linjoilla jaksavat vähän aikaa esittää herrasmiestä mutta kyllä se totuus sieltä paljastuu. Näin kun mietin asioita jälkeenpäin merkkejä oli jo ilmassa mutta en halunnut nähdä niitä kun olin niin rakastunut.....muutama ystäväkin oli huomannut, mutta en uskonut. HARMI sinänsä, en olisi tässä tilanteessa jos olisin kuunnellut mutta "rakkaus tekee sokeaksi". NYT tulee sit kommentteja et oma vika mitäs läksit jne....Onneksi minulla on vielä perhettä ja ystäviä jotka jeesaa mua... VOIMIA KAIKILLE JOTKA OVAT VASTAAVASSA TILANTEESSA; AJATELKAA ITSEÄNNE JA LAPSIANNE:::: KUKAAN EI ANSAINNUT TUOLLAISTA KOHTALOA JA KÄRSIMYTÄ;;;;TSMPPIÄ me ALISTETUT VOITAMME VIELÄ <3

    • Nainen.täällä

      Olen nainen ja ehdottomasti sitä mieltä että lähde!
      Huvittaa vaan kun kirjoitat:.
      ."..en pysty seksiin..
      hän liikkuu paljon..urheilee..yhdessäkin käymme...koiramme mukana..mutta huomaan että pinna aika kireällä.."

      Onhan se nyt päivänselvää että miehellä on pinna kireällä kun asuu naisen kanssa joka ei anna seksiä!!!!

      Tästä hassusta lauseestasi huolimatta, LÄHDE. Kukaan ei ansaitse väkivaltaa parisuhteessa. Olet kattonut jo ihan liikaa ja se tappanut tunteesi ja onnesi joten lähde.

    • helpompilähteä

      Useimmiten tuo neuvo "ota jalat alle ja lähde karkuun ennen kuin on liian myöhäistä" on totta. Väkivalta yleensä vaan raaistuu. Mutta: jos ko ihminen todella on mm. pysynyt pidempään raittiina, käy terapiassa ja on ihan oikeasti hakenut väkivaltaisuuteensa apua. Niin toivoa on. Siitä voi oikeasti parantua. Mutta ensin hänen täytyy toipua täysin omalla tahollaan ja vasta sitten voitte alkaa yhdessä käsitellä näitä asioita.

    • hetipois

      Voi juku kun oot tyhmä!
      Ei voi sanoa muuta.

      Äijä lyö ja mimmi nyyhkii täällä.

      TIETENKIN lopetat tuon suhteen!!!!
      Jos et lopeta, niin elä tuu tänne valittamaan vaan anna sen äijän tappaa sinut rauhassa!

    • marjuska2222

      LÄHDE! Jos miehesi ei saa esim. lääkitystä ja toimivaa terapiaa, hän EI pysty paranemaan itsestään, vaikka kuinka urheilisi tai itse yrittäisi. Rakasta itseäsi, vain sinä voit sen tehdä ja rakenna oma elämä, ilman pelkoa. Tuo miehesi on psyykkisesti sairas, vakavasti. Vielä kun sinulla on jonkinmoinen itsekunnioitus ja voimia jäljellä: LÄHDE! Kaupungin/kunnan sosiaalitoimistosta saat apua asuntojärjestelyihin, neljä pahoinpitelyä on todellakin (!!!!) painava syy saada kaikki viranomaisten apu. Oletko tehnyt rikosilmoitukset niistä? LÄHDE rakas ihminen, omaan parempaan elämään! <3

      • usojo

        juu, ja sinä päivänä kun tuntee itsensä terveeksi, jättää lääkkeensä syömättä ja lyö. Lyömätön linja jota paljon mainostetaan, ei taida juuri ketään miestä pystyä auttamaan, koska eivät anna muuta kuin opetusta siitä, miltä naisesta tuntuu. Ihan toimiva juttu, jos lyöjät olisivat normaaleja ihmisiä, mutta valitettavasti kaikilla on enemmän tai vähemmän psykopatian oireita, kun nyrkit tulevat mukaan kuvaan.

        Ihmetellä pitää, miksi Suomessa on niin paljon miehiä, jotka lyövät, ja miksi naisia, jotka uskovat rakastumisensa takia, että siinä rakkaassa ei ole mitään vikaa, onpahan vain muuten eronnut tai karannut...

        ottakaa kunnolla selvää, ennenkuin teette taloudellisia, psyykkisiä tai sosiaalisia päätöksia ihmisen kanssa, jolla on taustaa viranomaisten kanssa. Usein on niin, että myös väkivaltainen ihminen on altavastaajana, milloin on lyöjänä, milloin vain muuten osallisena jossain kämyssä.

        Koska teillä ei ole lapsia, salkku kantoon ja pois.


    • vaikkakilttiolin

      Kohteleeko väkivaltainen myös uutta puolisoa huonosti, ainakin minun ex kehuu miten hyvä puoliso nyt on?

    • enjoy-guys

      Hmmmm...... tönitty , tuupittu, revitty hiuksista, kylkiluun murtuma....
      Ja miten jatkaa tästä eteenpäin...
      Jaaaah, oletteko ajatelleet laajentaa arsenaalia, miten olisi teräaseet?
      Kirves? Lihaveitsi? Mootorisaha? Vai jotain hienostuneempaa, jos verestä ei tykkää. Myrkyt, kuristaminen, korkealta pudottaminen.... Onhan näitäa! Mieleíkuvitusta porukat!

    • Lähde-heti

      Kulta pieni, väkivaltainen ihminen, jolla on juoppohulluus kohtauksia alkoholismista johtuen ei pääse väkivallastaan eroon. Valitettavasti vaikka hän olisi selvin päin , tuo väkivalta on toisilla ominausuus, joka pysyy heissä ja he ovat silti aggressiivia.
      Ellet todellisuudessa halua tulla hakatuksi, jota en usko niin lähde vielä kun voit ja tee rikosilmoitus välittömästi. Sinun ei kuulu joutua tuollaisen vihan kohteeksi. Miehesi tarvitsee nyt katkaisuhoidon ja antabuslääkityksen sekä psykiatrista hoitoa, eli hänen itsetuntonsa on heikko ja hän ei kestä itseään.
      Tosuus on siis se, että koska hän ei kestä itseään hän ei voi kestää muitakaan tai hän kohtelee heitä erittäin aggressiivisesti sisäisen pahanolonsa vuoksi. Sinä et pysty häntä auttamaan todellisuudessa.

      Alkoholisti voi olla kuivilla kauan ( 15 vuotta), mutta hän retkahtaa juomaan ja taas on helvetti valloillaan. Tuolla kuivilla olon aikana hän voi silti käyttäytyä samalla tavoin kuin alkoholia ottaneena. Kyse on rakenteellisesta ominaisuudesta aivoissa ja sinä et pysty sitä muuttamaan.

    • in.memorian

      Jatkoa edelliseen, On todennäköistä, että hänellä on narsistinen luonnehäiriö alussa kuvaamasi perusteella. Eli hän tekee sinusta itsestään riippuvaisen ja hallitsee ja haluaa hallita kaikkea, jota sinä teet. Eli sinä olet siis uhri, et kai jää odottamaan, että sinut pahoinpidellään niin, että et enää ole elävien kirjoissa.

    • lähdeniintoivutvielä

      Olen mies! Ansaitset parempaa. Lähde menemään ja ota tarvittaessa lähestymiskielto. Älä kerro mihin muutat, salaa tietosi jne.

    • Devil_in_side

      Aikoinaan puutuin perheväkivalta tapaukseen jossa nainen oli hakattu verille ja en voi käsittää miksi mies hakkaa naista vaikka itse olen mies. Toimitin naisen terveyskeskukseen paikattavaksi ja sen jälkeen toimitin kesämökilleni hänet väliaikaisesti asumaan kunnes löysi asunnon. Onneksi nainen tajusi erota vihdoinkin. Näin niin punaista että annoin tälle ääliö narsisti äijälle omaa lääkettä sillä seurauksellla että itseltä murtui pikkusormi mutta se kannatti. Onneksi ei tullut mitään oikeusjuttua pikku opetuksesta. Naiset yksikin miehen lyönti kun tulee niin tajutkaa että se ei jää siihen vaan jatkuu joten lähtekää heti pois koska naisten hakkaajat osaavat viekotella ja olla mukamas nöyrää kunnes sama toistuu.

      • hakaajathoitoon

        Siinä rehti todellinen mies, jolla itsetunti ja arvot sekä moraali kohdallaan. Onneksi Suomesta vielä löytyy tuollaisiakin. Katoava luonnonvara. Kiitos sinulle rajojen asettamisesta.
        Sen vaan haluan sanoa, että surulllista lasten ja jälkipolvien kannalta, että nämä narskut/alkoholistit/väkivallantekijät tuhoavat käytöksellään juuri niiden poikalasten elämän huonolla isämallilla, tai sen isämallin puuttumisella kokonaan. Kierre jatkuu sukupolvesta toiseen, mikä on surullista.


    • usko.jo

      Lopeta.

    • brokenbride

      Ikivanha aloitus, mutta samaa kysymystä mietin minäkin. Meillä on tuore liitto, niin tuore ettei näin nopeasti erota kuin huonoissa elokuvissa. Nyt poskiluu murtunut ja elämä palasina. Tuntuu ylivoimaiselta luopua kaikesta, mitä luulin meillä olevan, siitä tulevaisuudesta jota vielä hetki sitten suunniteltiin. Ja kuitenkin tiedän että se on menetetty. Lapsia ei tähän suhteeseen voi hankkia. Kenellekään en ole kertonut enkä kerro, ehkä joskus vuosien päästä jollekin joka ei ole häntä koskaan edes tavannut mutta en nyt, en tutuille. En kenellekään, joka pakottaisi minut lähtemään, koska se päätös minun on tehtävä itse.

      Vielä tulee onnentoivotuksia lähes päivittäin, tuntuvat lähinnä huonolta vitsiltä.

      • Naishenkilö

        'Tuntuu ylivoimaiselta luopua kaikesta, mitä luulin meillä olevan, siitä tulevaisuudesta jota vielä hetki sitten suunniteltiin. Ja kuitenkin tiedän että se on menetetty.'
        Ihan kuin omista ajatuksistani tuo lause. Olen itse sinisilmäisesti uskonut että meillä olisi ihana yhteinen tulevaisuus. Olen myös tehnyt konkreettisia uhrauksia suhteemme eteen. Vaikka hyviä hetkiä on ollut paljon, on myös pitkään kestänyttä henkistä väkivaltaa ja viime aikoina myös fyysistä.
        Nyt heräsin todellakin pelkäämään, kun mies sai erittäin vahvan raivokohtauksen, pahoinpiteli minut ja brutaalilla tavalla tappoi kissani. Lopuksi uhkasi tappaa myös minut. Pääsin karkuun, naapuri soitti poliisit ja asiasta tehtiin ensimmäistä kertaa rikosilmoitus. Olin viikon turvakodissa, uskalsin kuitenkin palata kotiin vaikka pelotti. Nyt etsin kaikessa hiljaisuudessa asuntoa itselleni, koska ymmärsin että seuraava kerta vielä tulee jos en lähde. Mies ei ottanut yhteyttä poissaollessani eikä ole kotiinpaluuni jälkeenkään puhunut minulle mitään. Toivottavasti löydän pian turvallisen paikan itselleni....


      • mitenvoiollanoin
        Naishenkilö kirjoitti:

        'Tuntuu ylivoimaiselta luopua kaikesta, mitä luulin meillä olevan, siitä tulevaisuudesta jota vielä hetki sitten suunniteltiin. Ja kuitenkin tiedän että se on menetetty.'
        Ihan kuin omista ajatuksistani tuo lause. Olen itse sinisilmäisesti uskonut että meillä olisi ihana yhteinen tulevaisuus. Olen myös tehnyt konkreettisia uhrauksia suhteemme eteen. Vaikka hyviä hetkiä on ollut paljon, on myös pitkään kestänyttä henkistä väkivaltaa ja viime aikoina myös fyysistä.
        Nyt heräsin todellakin pelkäämään, kun mies sai erittäin vahvan raivokohtauksen, pahoinpiteli minut ja brutaalilla tavalla tappoi kissani. Lopuksi uhkasi tappaa myös minut. Pääsin karkuun, naapuri soitti poliisit ja asiasta tehtiin ensimmäistä kertaa rikosilmoitus. Olin viikon turvakodissa, uskalsin kuitenkin palata kotiin vaikka pelotti. Nyt etsin kaikessa hiljaisuudessa asuntoa itselleni, koska ymmärsin että seuraava kerta vielä tulee jos en lähde. Mies ei ottanut yhteyttä poissaollessani eikä ole kotiinpaluuni jälkeenkään puhunut minulle mitään. Toivottavasti löydän pian turvallisen paikan itselleni....

        Eikö turvakotien tehtävä ole auttaa uuden asunnon löytämisessä? Miksi he antavat ihmisen palata kotiin väkivaltaisen ihmisen luo? Todella omituista jos tarkoituksena on auttaa aloittamaan uutta elämää ilman väkivallan uhkaa.

        Onko kysymys lainsäädännöstä vaiko siitä, ettei väkivallan uhri usko tilanteen vakavuutta? Todella karmaisevia kokemuksia ap:llä ja muilla ketjun kirjoittajilla. Mä ymmärrän sen, ettei alisteisesta suhteesta ole helppo lähteä. Mutta eikö ketään väkivallan uhria pelota oikeasti se, että henki lähtee joku päivä?


      • Naishenkilö

        Kyllä turvakodissa sain keskusteluapua, kotiinpaluu oli oma päätökseni josta myös keskusteltiin, kysyttiin olenko ihan varma. Palasin koska turvakodista oli pitkä matka käydä töissä ja muutoinkin siellä oli hieman levotonta.
        Onneksi olen saanut asunnon ihan omin neuvoin ja pääsen muuttamaan muutaman päivän sisällä.
        Kyllä ahdistaa, mutta ehkä pääsen vielä jaloilleni. Aikanaan sitten on vielä se oikeusjuttu mutta siihen voi mennä aikaa, toivottavasti olen henkisesti toipunut siihen mennessä.


      • brokenbride
        Naishenkilö kirjoitti:

        'Tuntuu ylivoimaiselta luopua kaikesta, mitä luulin meillä olevan, siitä tulevaisuudesta jota vielä hetki sitten suunniteltiin. Ja kuitenkin tiedän että se on menetetty.'
        Ihan kuin omista ajatuksistani tuo lause. Olen itse sinisilmäisesti uskonut että meillä olisi ihana yhteinen tulevaisuus. Olen myös tehnyt konkreettisia uhrauksia suhteemme eteen. Vaikka hyviä hetkiä on ollut paljon, on myös pitkään kestänyttä henkistä väkivaltaa ja viime aikoina myös fyysistä.
        Nyt heräsin todellakin pelkäämään, kun mies sai erittäin vahvan raivokohtauksen, pahoinpiteli minut ja brutaalilla tavalla tappoi kissani. Lopuksi uhkasi tappaa myös minut. Pääsin karkuun, naapuri soitti poliisit ja asiasta tehtiin ensimmäistä kertaa rikosilmoitus. Olin viikon turvakodissa, uskalsin kuitenkin palata kotiin vaikka pelotti. Nyt etsin kaikessa hiljaisuudessa asuntoa itselleni, koska ymmärsin että seuraava kerta vielä tulee jos en lähde. Mies ei ottanut yhteyttä poissaollessani eikä ole kotiinpaluuni jälkeenkään puhunut minulle mitään. Toivottavasti löydän pian turvallisen paikan itselleni....

        Minä en varsinaisesti pelkää, sen suhteen olen jotenkin turta. Mutta rationaalisesti ymmärrän, että riski väkivallan toistumiseen on iso ja ensi kerralla voi käydä pahemminkin. Toisaalta tiedän, että joskus ensimmäinen väkivallanteko herättää tekijänkin ja kerta jää viimeiseksi. Kristallipalloa kun ei ole niin en voi varmasti tietää, voin vain päättää otanko riskin vai en ja kantaa mahdolliset seuraukset päätin sitten kummin tahansa.

        Voi kuulostaa hölmöltä, mutta yllättävän isolta tuntuu myös oma tarve pitää kulissit yllä. Liitto tosiaan niin tuore, ettei tässä vaiheessa erota ilman että se herättää valtavia kysymyksiä ympärillä. Mikään "kasvoimme vaan erilleen" selitys ei mene läpi. Totuutta en hakua kertoa, koska se on niin yksityinen, ettei se minusta kuuluu ulkopuolisille.

        Ja osittain häpeän takia. En syytä itseäni väkivallasta, tiedän ettei se ollut minun syyni, mutta häpeän sitä että muuten fiksuna ja järkevänä tunnettuna ihmisenä olen mennyt valitsemaan elämänkumppanini näin väärin. Näin, miten poskimurtumani selitystä epäuskoisena kuunnellut lääkäri katsoi minua, enkä halua että kukaan enää koskaan katsoo minua sillä tavalla. Alentuvasti, säälien. Tuo on sellainen nainen jolle tapahtuu tuollaista. Sellainen nainen, joka elää sellaista elämää jossa käy noin. Joka rakastuu mieheen joka tekee noin. Ehkä olenkin, mutta ei sitä koko maailman tarvitse tietää.

        Tunnepuolella ehkä hieman aloittajan tapainen tilanne. En mitenkään erityisesti yritä lähteä, pikemminkin yritän pohtia onko mahdollisuutta jäädä. Mutta se tuntuu joka päivä kaukaisemmalta. Luottamus mennyt ja rakkauskin tuntuu hiipuvan päivä päivältä.

        Mies katuu, sanoo rakastavansa ja sanoo ettei ikinä enää toistu. Mutta minusta vähintään toinen on väistämättä vale. Minä näen väkivaltaan kaksi syytä, itsekontrollin puute ja rakkauden puute. Jos kyse ensimmäisestä, niin lupaus ei tarkoita mitään, miten hän voisi muka luvata sellaista mikä ei tunnetusti ole hänen hallittavissaan. Ja jos taas oletetaan, että hän pystyy hallitsemaan aggressionsa, niin herää kysymys miksi hän alunperinkään antoi itselleen luvan lyödä, ja miten hän voi sen päätöksen jälkeen vielä väittää rakastavansa.

        Isosti tsemppiä sinulle. Toivottavasti minäkin löydän ratkaisuni.


    • kallakalla

      kun on jo noin vakavaa väkivaltaa että kylkiluita poikki, ja pernassa kysta ,niin mitä sää enää haluat? Seuraavaksi on tiedossa jotain vakavampaa, kunnes uskot! Esim. silmästä näkö pilalla, epilepsia hakkaamisesta, pysyvä työkyvyttömyys, hampaita poikki, perna puhkeaa, lisää luita poikki, halvantuminen ja istut rullatuolissa loppuelämäsi, tai kuolema ja hautajaiset. Hölmö olet. jatka vaan ja samalla hoida testamenttisi jo valmiiksi, ja aloita hautajaiosvalmistelusi. Muuta ei ole edessä. tYhmiä on näköjään joka lähtöön.

      • brokenbride

        Ei perheväkivallan uhriksi joutuminen tai edes väkivaltaisessa suhteessa pysyminen kerro älykkyydestä mitään. Jonkinlaisesta henkisestä heikkoudesta ehkä, mutta kukapa meistä ei olisi joskus heikko. Usein väkivaltaisessa suhteessa elävän itsetunto on lytätty, ja osa jää suhteeseen vain siksi ettei enää edes usko ansaitsevansa parempaa. Tyhmäksi solvaamalla vain "todistat" tuon uskomuksen todeksi, lyttäät uhria entisestään ja lisäät pahoinpitelijän valtaa suhteessa.


    • EkaLyöntikinLiikaa

      Soita jonkun random-kunnan asuntotoimistoon. Asunto järjestyy jostakin. Pakkaa tarvitsemasi ja häivy. Jätä paskiainen äläkä katso perääsi. Vaihda numerot, älä laita nimeä uuden asunnon oveen yms. tarvittavat temput.

    • juoppomikäjuoppo

      Erosin väkivaltaisesta miehestäni. Elimme erossa vuosia. Sitten taas pikku hiljaa ystävystyimme. Uskoin hyvään ja ihmettelin miten kivasti meillä menee. Onnekseni en vielä luopunut omasta kodista ja kertonut tutuille että palaamme yhteen, koska....eräänä yönä se taas tapahtui: mies eräänä yönä kännipäissään tarttui minuun ja minun piti pelata aikaa ja näytellä, lopulta pääsin pakenemaan ulos ja taksilla omaan kotiin!

    • menemenemene

      SINUN ei TODELLAKAAN pidä yrittää tossa kohdassa!!!

      Lähde pois, niin nopeasti kun vaan pystyt. Mitä aiemmin sen teet, sitä vähemmän suhun tulee sattumaan, niin henkisesti kuin fyysisesti.

      Ja kun lähdet, tee se nopeasti, mielellään muuta toiseen kaupunkiin ja muuta osoitteet, numerot, kaikki, salaiseksi. Se on 110% varma että jos mies tosissasi sinusta 'välittää' (tahtoo omistaa) niin tulee kyllä perään näyttämään miten häntä ei nöyryytetä.

      Anteeks kuulostaa varmaan aika poukkoilevalta ja karulta, mutta ihan tosissaan, sulla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kun lähteä jos tahdot vielä elää onnellista elämää. Ton luokan miehen kanssa se onnellisuus on ohimenevää, se kestää sen aikaa mitä mies jaksaa esittää, ja vaikka jaksaisikin puol vuottakin, niin aina edessä on se sama pahuus lopulta mikä purkautuu.

    • Miehes vaikuttaa paljon mun kaltaiselta ite vihaan kaikkee muuta paitsi animee mulla ei oo enää tyttöystävää ku en tartte tykkään puhua toiminta figuureille ja määkin puran yleensä kiukkuuni koiraan tosin yleensä mää en tiuski vaan haukun sitä homoks (btw se on oikeesti homo) ja lyö sitä hihnalla ja potkin et on muitaki jotka on väkivaltaisia mut ero mun ja sunmiehes välillä on se et sullmiehes katuu tekojaan mää taas en siihen pysty vaikka kuinka haluisin

      • Mutta usko mua sun mies välittää susta koska on ihminen ja ihmiset on eläimiä ja eläimen määrittää tunteet, lisääntymisen halu, sekä kuolevaisuus. Minä olen ainoastaan tota viimeistä


      • Mut jos tässä kohin peräännyt niin miehes alkaa mustasukkaisuudestaan ettii sua


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      245
      2289
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      164
      1487
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      54
      1335
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1075
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1059
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      960
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      213
      951
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      855
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      689
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      680
    Aihe