Soini oli oikeassa, Tuomioja myöntää

oikeusvoittaa-aina

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011018997487_uu.shtml

Tuomioja Ylellä: Kreikkaa hoidettu alusta asti väärin
Lauantai 10.1.2015 klo 20.13

Ulkoministeri Tuomiojan mukaan tukipaketeilla on pelastettu ranskalaisia ja saksalaisia pankkeja, joilla oli suurimmat saatavat Kreikalta.

Erkki Tuomioja kritisoi Kreikan kriisin hoitamista.

Erkki Tuomioja kritisoi Kreikan kriisin hoitamista. (JOEL MAISALMI)

Ylen ykkösaamussa vieraillut ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd) sanoi, että eurokriisin aikana Kreikan tilannetta on hoidettu alusta asti väärin, eikä Kreikkaa olisi edes pitänyt ottaa rahaliittoon mukaan.

- Kun kriisi tuli, niin silloisena oppositiopuolueena äänestimme ensimmäistä Kreikan tukipakettia vastaan, koska näimme, ettei se tulisi toimimaan. Ja niinhän siinä on käynyt, että koko ajan on pitänyt lisätä ja lisätä tukea, Tuomioja sanoi Ylellä.

Hänen mielestään parempi vaihtoehto olisi ollut "hallittu velkasaneeraus".

Pankit pelastettu verorahoilla

Tuomioja sanoo, että nyt on euromaiden veromaksajien rahoilla pelastettu enimmäkseen ranskalaisia ja saksalaisia pankkeja.

- Kun mentiin veronmaksajien varoilla Kreikkaan, niin pelastettiin itse asiassa ennen kaikkea ranskalaisia ja saksalaisia pankkeja, joilla oli kaikista suurimmat saatavat Kreikasta. Ne ovat nyt voineet vähentää saataviaan niin, että vastuu on jäänyt euromaiden valtioille, jotka ovat Kreikan velkojen takaajina.

MIKKO VIRTA

36

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turskankalastajat

      Islannissa annettiin pankkien kaatua... Ja mikäs islantilaisilla nyt on ollessa. EU kituu yksityispankkien ylivallan alla. Jos tämä ei ole röyhkeintä rosvofinanssikapitalismia niin mikä sitten. Yksityiset voitot, sosialisoidut tappiot. Ipu uskaltaa kritisoida. PS kiertelee pääasiaa.

      • jkiy

        Totuus ei pala tulessakaan ja nyt alkaa tyhmemmillekin pässinpäille avautua tämä tosiasia .Voimme vain todeta että olemme kusetuksen uhreja .


    • wallehuus

      Eroa Islantiin siinä, että siellä oman maan pankit pitivät yllä kulutuskuplaa. Miksi ne olisi edes pitänyt pelastaa koska olivat syyllisiä tilanteeseen. Eurooppalaisten pankkien tukeminen vakautti rahamarkkinoita siinä etteivät pankit vetäneet lainojaan pois muilta eikä kiristäneet ehtojaan muille mikä olisi aiheuttanut kaaoksen. Toimittiin aivan oikein. Vasemmisto vain nyt ihannoi tuota Islannin juttua että se tehtiin oikein aatteen mukaan kun vasemmisto oli vallalla siellä. Kyse ei ollut edes politiikasta eikä sen mukaan pidä talouksia hoitaa, vaan siten kun on järkevää. Tuomioja tulee vain nyt persujen apajille kalastamaan ääniä.

    • rinnest

      Nyt meidän ei tarvitse äänestää enää tässäkään asiassa persuja, vaan SDP:tä. Kokoomus hoitaa pakolaisasiat ja enää ei jää persuille kuin pakkoruotsi. Ja kohta joku puolue möläyttää, että pakkoruotsi pois, niin persujen äänisaalit jää todella laihaksi. Muut puolueet ovat tulleet heidän apajilleen ja vievät koko potin. Ei kannata iloita noista kannanotoista. Pitäisi oikeastaan itkeä ja olla surullinen.

      • hjyur

        Onneksi Tuomiojallekkin selvisi tämä tosiaasia ,Vasemmiston Paavo Arhinmäelle tämä ei liene avautuvan koskaan , Lupasihan tämä puistotyöntekiä Kreikan velkoja anteeksi vaikka kukaan ei edes kysynyt hheh kyllä tämä nyt sataa Soinin laariin ja se on oikein ,


    • Halla-ahon_äänestäjä

      TUOMIOJAN PUHEISTA EI KANNATA VÄLITTÄÄ VIELÄ VÄHEMMÄN ILOSTUA EIKÄ NIITÄ KANNATA SEURATA

      Tuomioja on menneen YYA-ajan nollapoliitikko joka on usein ollut väärässä, poisti maamiinat, ilmoitti että Nato ei ole rauhanturvaaja (=AINOA NYKYISIN KUN KREML ON PYSÄYTTÄNYT YK:N) ja nuorena hän vastusti shaahia, tajuamatta että valtaan tuli Khomeni joka teloitti kaikki sosdemit ja sosialistit Iranissa

      Tuomioja on lisäksi hoitanut ulkopolitiikkaa yhdessä entisen tyttöystävänsä Halosen kanssa joka hoiti myös ulkopolitiikkaa ja tällaista peliä on vain diktatuureissa että tyttöystävien kanssa pelehditään hallituksessa ja sen ulkopuolella



      Entinen USAn keskuspankkiiri, ex-johtaja Greenspan (joka itse on syyllistynyt subprimeluottojen sormienläpikatsomiseen ja liian myöhäiseen jarrutukseen) kertoo radiossa BBC KREIKAN ON JÄTETTÄVÄ EURO
      http://www.bbc.co.uk/programmes/p02jkn9f

      MEDIA VAIKENEE SUOMESSA Greenspanin puheesta
      https://blogit.perussuomalaiset.fi/juhani-huopainen/usan-keskuspankin-ex-paajohtaja-euroalue-tuhoon-tuomittu/
      Greenspan toteaa euron poliittiseksi hankkeeksi, joka ei tule kestämään ilman poliittista unionia. Samanaikaisesti hän toteaa poliittisen unionin mahdottomaksi. Hän uskoo euroalueen hajoavan ja pitää sitä suotavana kehityksenä, että talouksien sopeutuminen voisi käynnistyä. Jostain syystä Helsingin Sanomat, Uusi Suomi, Talouselämä, Verkkouutiset, tai monet muut aiheesta uutisoineet eivät tartu näihin kohtiin. Ihan kuin Greenspan olisi pelkästä Kreikasta puhunut.

      Uutisissa muutama minuutti sitten: Kreikan valtionlainojen korot olivat voimakkaassa nousussa maanantaina
      Kreikan hallitus asettui jälleen törmäyskurssille Lue lisää http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186528-suomi-maksaa-25-kilometrin-setelinipun

      NORDEA: Suomen Kreikka-lainat jo lähes arvottomia Suomen Kreikka-vastuut ovat jälleen nousseet kuumaksi puheenaiheeksi Kreikan uuden hallituksen lähdettyä vaatimaan lisää velkahelpotuksia. Keskustelu on kuitenkin valitettavan suurelta osin keskittynyt velkojen nimellisarvoon, mikä antaa hyvin harhaanjohtavan kuvan lainojen oikeasta arvosta ja eri vaihtoehtojen kustannuksista. On aika kertoa totuus Kreikka-lainojen arvosta.

      STUBB HYVIN MENEE, TAKUITA ON JA ARVOTTOMIEN LAINOJEN PIDENNYSTÄKIN VOIDAAN HARKITA
      http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/stubb-kreikan-ohjelman-pidennysta-voidaan-harkita/688621/

    • UUsDemari

      Hyvä Tuomioja, vaaleissa ääni menee nyt takuulla SDP:lle. Puolue on todella ryhdistäytynyt ja palaamassa hyville linjoille. Muutamissa vaaleissa jäikin kokonaan äänestämäti.

      • jjiii

        Kyllä se ääni menne ee Persuille oikea ja alkuperänen eikä halpa kopio


      • kandeisikokeilla

        tuomioja ei ole ehdokkaana vaan vanhainkodissa mutta kannattaisi äänestää vaaleissa Halosta tai sen ukkoa tai Halosen tytärtä


      • Tuomioja on kyllä hommansa hyvin hoitanut.


      • tässävakta
        pepep kirjoitti:

        Tuomioja on kyllä hommansa hyvin hoitanut.

        älä naurata, vai hyvin heehhhhhhhhhh


      • tässävakta kirjoitti:

        älä naurata, vai hyvin heehhhhhhhhhh

        Mitä vikaa?


      • vaalikuumetta

        Se mitä Tuomioja sanoo on tietysti totta. Samaa Tuomioja uhosi ennen edellisiäkin vaaleja. Sitten ministerinä uho loppuikin kuin seinään. Tietysti hallitusohjelman mukaan mennään, mutta kyllä tämä uho taas uudestaan ennen vaaleja huvittaa. Tuomiojan uhot on pelkkää teatteria, ei hän SDP: n linjaa ratkaise. Jos salkku on taas tarjolla niin Tuomiojan sauhuaminen loppuu samantien ja EU/€uro mielipuolisuus on taas järkipolitiikkaa.
        Sinällään hoiti postinsa hyvin. Mutta osallistuminen sujuvasti tähän eurokusetukseen ihmetyttää pitämiensä puheiden jälkeen.


    • kumiojanfani

      Erkki Kumioja ja hänen ex-tyttöystävänsä Harja T. Alonen ovat ehdokkaina Töölön kisahallin vanhustentalolla

      KULKUMINISTERI ERKKI KUMIOJA JÄI KIINNI RANTATONTTIIN
      EI OLE VALVONUT

      kulku- ja tautiministeri Erkki Kumioja käyttää aikansa Viron kanssa tappeluun
      ja Viron nälvintään
      Kumioja leimataan Viron lehdissä valehtelijaksi ja Venäjän työkaluksi
      http://www.postimees.ee/3057081/tuomioja-ei-poolda-eli-propagandaburoo-loomist

      Meie oleme Soomes läinud teistsugust teed pidi,» rääkis ta, viidates YLE venekeelsetele uudistele.
      Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves arvostelee Erkki Kumiojaa
      Tuomioja ei poolda ELi propagandabüroo loomist. Eestlased on nationalistid sest neil pole siiani venekeelseid saateid
      POSTMEES
      http://bit.ly/150V98T

      Kuna iroonia pole kõigil alati arusaadav ruttan lisada et Eestis on venekeelsed saated olnud alates ETV esimesest päevast.

      tai Suomen viennin estämiseen
      Tuomioja tuhosi Suomen viennin
      http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/01/keskustelua-ilmavoimien-resursseista-ja-asevientiluvista/

      Jussi Niinistö /ps: Edustaja Soukola nosti ensimmäisellä kysymyskierroksella esille vientilupa-asiat. Ministeri ei ehtinyt valitettavasti vastata, mutta jatkan tällä puolustusmateriaalisektorilla ja kysyn putu-direktiivin toteuttamisesta.
      Nythän on tilanne sellainen, että Suomi on tässäkin asiassa EU:n mallioppilas. Sen sijaan isot EU-maat, kuten Ranska, kärjistäen sanottuna viis veisaavat putu-direktiivistä ja vetävät härskisti kotiin päin, vaikka puolustusmateriaalihankintoja pitäisi direktiivin mukaisesti kilpailuttaa.

      MUTTA ei venäläisen aggression valvontaan siihen Erkki Kumioja
      ei puutu pitkällä tikullakaan
      https://www.suomenuutiset.fi/venaja-haalii-maata-suomesta/

      Itäinen naapurimaamme on vuosikymmenien ajan hallinnut laajaa ranta-aluetta Suomenlahdella. Ihmetystä herättää erityisesti Venäjän suuri rantatontti Upinniemen varuskunnan välittömässä läheisyydessä.

      Venäjän federaatio omistaa arvokkaan rantatontin Kirkkonummen Porkkalassa. Itäisen naapurimaan hallinnoimaan kiinteistöön kuuluu noin 17 hehtaaria maata sekä Suomenlahdelle avautuva, noin kolmen hehtaarin vesialue

      • järnström

        Spämmikyrpä se jaksaa spämmätä. Menisit halla-ahon äänestäjä hoitoon. Olet vastenmielinen otus.


    • Näin_on

      Timo on aina oikeassa

    • eeheehhh

      No pakko kai se on lopulta myöntää tyhmimmänkin.

    • EUilmiö

      Kyllähän tuo tiedettiin,mutta minkä meidän rikollisille päättäjillemme olisimme voineet,emme mitään.

    • Inssivaan

      Olisi hyvä Suomen kansalle kun EU:sta päästäisiin irti.

      • ffggghhh

        Olen samaa mieltä


    • kriitikkokin

      Eiköhän vielä päästä

    • siinäneon

      No Kreikka ja tukipaketit

    • hhyvä

      Soini on viisas

    • onsetotta

      Soini on rehellisin poliitikko

    • nytainaki

      Parempi kuin kukaan muu

      • rttetttttttt

        Samaa mieltä ja muut tulevat kaukana perässä .


    • Patologisti

      Tuomioja on patologinen pakkoruotsittaja. Ja se kertoo hänestä kaiken. Eli Tuomioja ei anna järjen häiritä toimintaansa.

    • ehdotontietäjä

      Tuomioja on vanha kommari; ei ole aikoihin ollut kartalla: valitettavasti.

    • ihailen

      Soini ollut aina oikeassa

    • jyjytky

      Siksihä taas tulee jytky

    • psok

      Totta kai

    • olkaammeihmisiksi

      Jälkikäyteen voidaan valintoja kritisoida, ja kyllähän toisin olisi pitänyt tehdä.

      Mutta kaikista eniten väärässä oli kuitenkin juuri Timo Soini. Hänen lääkkeensä antaa kaikkien vain kaatua olisi ollut täysin katastrofaalinen veto ("freedom to fail").

      Ei Soinia silloin maailman kymmenen vaarallisimman ihmisen joukkoon ihan pilan takia nostettu. Jos hän olisi saanut hulluudelleen enemmän kannatusta niin silloin olisi iso hukka perinyt. Varsinkin Suomen.

      On muistettava että Soini vatsusti tukia koska hänellä oli mielestään parempi ratkaisu. Kaikien muiden mielestä se olisi ollut hullunrohkea ja haitallinen koko maailmantaloudelle. Eräiden laskelmien mukaan Suomen BKT olisi romahtanut 20% lyhyessä ajassa.

      Ja kuitenkin Soini edelleen jaksaa väittää että hänen läkkeensä olisivat olleet oikeita. Ja jotkut narrit uskoo.

    • ainiaan

      Aina on Soini oikeassa. Uskokaa se

    • hyväsoi

      Uskokaa nyt

    • psolen

      Uskotaan nyt

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      433
      13500
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2654
    3. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      158
      2653
    4. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2612
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2097
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2068
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1967
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1545
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      64
      1507
    10. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1480
    Aihe