Uskovaisena miehenä Sipilä haluaa

kepu.pellet

keppanan pois ruokakaupoista, mutta iski nyt kirveensä kiveen ja puolueen taholta jo alettiin toppuutteleen. Tämä oli selvä moka kepulta, ja varsin hölmö sellainen

Ei tullut kepun mieleen että tuhansissa pikkukaupoissa ympäri Suomea, keppana on erittäin tärkeä tuote - sitä on oltava.

Mutta näin käy kun suosio menee päähän, niin mopo karkaa käsistä.

34

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halla-ahon_äänestäjä

      tämä on se maalaisliiton ongelma, yya-kauteen jämähtänyt puolue joka ei pärjää globalisaatiossa, maalaisliitto on muinoin ollut edistyksellinen talonpoikaispuolue
      ja yksikielinen ja nyt tuollaista fennorussovoimaa ja viinarajoituksia ajava
      auringonlaskun yya- puolue

    • keppana.keput

      Ihmetellä täytyy tuollaista mokaa kepun taholta, varmaan vaikuttaa myös suosioon.

      • syyseuraus

        Minäostan silloin tällöin pari saunakaljaa ja makkaran, kumpaakaan en käytä kovin usein, ostan ne ruokakaupasta,
        jos nyt pitää sitten vaihtaa kauppaa S-markettiin jonka yhteydessä on alko,
        niin tulee sitten ostettua jotain muutakin jaloajuomaa joten alkoholin
        kulutukseni lisääntyy, yleensä haen jouluksi jotain alkostakin.

        luulen että suurin osa meistä ostaa sillointällöin muutaman oluen enkä näe
        sitä niin pahana asiana, mutta kepu menettää nyt kyllä ääniä.
        Juopot on oma lukunsa, ne kyllä juomansa hankkivat,
        en tiedä äänestävätkö yleensä lainkaan,nyt taitavat äänestää.


    • staravii

      Mikä ihmeen moka? Juttu ollut vaaliohjelmassa jo vuonna 2013.

      Jos ei kannata tuota, niin silloin ei pitää äänestää Kokoomusta. Heillä vapaa linja.

    • Uskis_itsekin

      No on noita rajoituksia jo ihan tarpeeksi muutenkin.. Viime lauanta-aamuna vaimo sanoi töihin lähtiessään, että osta osta kaupassa käydessäsi illan saunajuomaksi yksi six-pack keskaria. Menin heti kahdeksalta kauppaan, kun itsekin piti keretä töihin puoli kymmeneksi. Töissä kun meikäläisten käytävä viikonloppunakin.

      Siihen jäivät kaljat tiskille, kun ennen yhdeksää ei kuulema saanut myydä. Pelasti varmaan meidän yli viiskymmppisten perheen alkoholismilta. Jos sikarin aikoo ostaa juhlapäiivän kunniaksi, niin myyjä ei edes saa näyttää taulukkoa (ainakaan Kannelmäeln Prisman yhden kassan mukaan), mitä on tarjolla.

      Nuo ääliömäiset kiellot eivät pelasta yhtään nuorta alkoholismista tai tupakoinnin aloittamisesta. Nuuska on jo nyt täysin kiellettyä, mutta suunnillen joka toinen 15-vuotias lätkäurheijanuorukainen panee mälliä huuleen ainakin PK-seudulla ja Kymenlaaksossa, jotka parhaiten tiedän.

      Lehtijutun mukaan Helsingin Kampissa on tarjolla alaikäisten seksiä siideri-sixpackillä.

      Eivät kiellot auta, vaan asenne- ja tietokasvatus. Ne vaikuttavat hitaasti, mutta vaikuttavat kuitenkin. Aina vaaleja varten ja etenkin lama-aikana täytyy kuitenkin jonkun puolueen aina kalastella ääniä pelkällä pers'aukollaan ajattelivilta konservatiiveilta ja äärimoralistisilta uskovaisilta, jotka elävät tynnyrissä.

    • pääset_pukkaamaan

      Älä vaan mene sinne Kamppiin. Tule reippaasti meidän persujen illanviettoon Tähtitorninmäelle. Jos omat rasvat mukana, niin pääset junaan veturiksi. Kaljat järjestyy myöhemmin kätevästi Viron laivalla !!!

      • Greeby

        Yllättävää, että sulle taas tuonne "paksiosastolle" ajatukset taittaa ;) Oot sie sairas mies !!


    • jmjmjmj

      Keppanahan on elintärkeä lukemattomille maaseudun pikkukaupoille, jos se niistä lähtee niin työttömiä tulee vaan lisää. Eli todella naurettava ehdotus kepulta.

      • Kertoo jotain maaseudustakin...


    • UIHGFDFGHJK

      Tuo keskioluen laimentaminen on ollut jo tämän nykyisen hallituksen ohjelmassa. Siis Six-back on sitä yroittä'mnyt mutta sillehän on käynyt niin kuin kaikillle muillekin hallituksen hankkeille. EI ole toteutunut.

      Ei Keksustakaan ole esittänyt keskioluen poistamista kauppoista vaan sen alkoholipitoisuuden laskemista 3,75 tilavuusperosenttiin. Eduskuntapuolusissa on on ollut hyvin yksituumainen kanta että kansan terveyde kannalta tuo olisi tehtävä.

      Nykyinen hallitus on vain tuossakin asiassa räpeltänyt bniin kuin kaikissa muissakinn asioissa.

      Uutisointi perustuu myös valehteluun että Keskusta ottaa ohjelmaan keskioluen poistamisen kaupoista. Kyse on oluen alkoholipitoisuuden laskusta. Kyllä 3,75:sellakin kännit saa.

      Näin sitä vain valheilla vaaleihin marssitaan.

    • Viinatmarkettiin

      Tämä sataa persujen laariin, jos nyt osataan ovelasti käyttää tilaisuus. Kannattaa samalla vaatia Alkon tuotteita marketteihin ja ääniä ropisee ainakin kosteammalta väeltä.

    • haolonen

      Eikö jonkun tulisi ehdottaa viron matkustajarajoitusten poistoa? Mikä puolue niistä yleensä päättänyt ja oliko persut niissä mukana? Sekä tuontiautoveron poistoa mikä on kaiken lisäksi EU:n vastainen. Soini kyllä ehdotti että poistetaan kaikki autovero, mutta tuontiautoille se olisi ensisijaista.

      Miksi puolueet eivät tee mitään konkreettisia esityksiä jotka olisi helppo toteuttaa käden käänteessä ja joihin olisi kansalaisten tuki? Eivät edes populistit tee niitä.

    • Aivan_kauheeta

      Keskikaljan laimentaminen on persun painajaisuni. Miten käy persun, jos karu todellisuus paljastuu selviämisen myötä?

      Hölmöläispersu ei tiedä, että vastaava käytäntö on Ruotsissa ollut voimassa jo pitkään. Kokonaisuuksien hallinta ja muutosten hyväksyminen eivät ole persun vahvimpia puolia, joten mökeltäkää nyt tästä keskikaljakriisistä.

      • hrkt

        Tosiaan Ruotsissa olut laimennettiin tuli vetistä litkua ainoastaaa hampit sillä loiventeli krapulaansa . Joka pitää oluesta niin keskiolut on parenpaa kuin neloskalja ja siitä vahvemmat .


      • lässyä

        Kun katsoi uutissa Viron matkalta kepun kokousta niin niin kyllä siellä kalja maittoi..


      • hrkt kirjoitti:

        Tosiaan Ruotsissa olut laimennettiin tuli vetistä litkua ainoastaaa hampit sillä loiventeli krapulaansa . Joka pitää oluesta niin keskiolut on parenpaa kuin neloskalja ja siitä vahvemmat .

        Ihan oluelle tuo 3,5 potkunen Lahden sininen vielä maistui.


      • PotkunenMikäPotkunen
        pepep kirjoitti:

        Ihan oluelle tuo 3,5 potkunen Lahden sininen vielä maistui.

        Tarkemmin sanoen kissankuselta.


      • PotkunenMikäPotkunen kirjoitti:

        Tarkemmin sanoen kissankuselta.

        Oot varmaan joku alkoholisoitunut homo?


    • Viininystävä

      Persut luulee, että keskioluen siirto Alkon hyllylle tarkoittaa kieltolakia. Voi jeee! Kyllä teille juoppopersuille pitäisi riittää kakkosolutkin, jos ei jaksa Alkoon kipittää.

      • mikä.pässi

        Tajuatko hintti että ei tässä ole kyse persuista, sillä kansa raivostui kepun ehdotuksesta, ja uskovainen sipilä joutui perääntymään.


      • Nahkalakki-persu

        Kilju riittää persuille.


    • hyrylä

      Myös demarit esitti joku aika sitten samaa asiaa, keksioluen laimentamista. Enää eivät vain halua puhua asiasta. Kepu ei siis ole sitä nyt esittänyt, vaan stara-lehti nosti sen esille puolueen ohjelmasta, joka laadittu jo 2013. Se vain yksi kohta siellä.

      • VesaKaitera

        Hyrylä kirjoitti: "Myös demarit esitti joku aika sitten samaa asiaa, keskioluen laimentamista. Enää eivät vain halua puhua asiasta. Kepu ei siis ole sitä nyt esittänyt, vaan stara-lehti nosti sen esille puolueen ohjelmasta, joka laadittu jo 2013. Se vain yksi kohta siellä."


        SDP:n sisällä on todellakin ollut harrastusta tuohon samaan asiaan. Siksi se on mainittu hallitusohjelmassakin. Kaksi SDP:n peruspalveluministeriä oli aikoinaan esittänyt tuota samaa asiaa, mutta molemmat saivat tyrmäyksen niin Kokoomukselta kuin yleiseltä mielipiteeltäkin. Kokoomus ei ole misään vaiheessa ollut innostunut tämän alan rajoituksista, itse asiassa se pyrkii nykyistä vapaampaan alkoholipolitiikkaan.

        Tuo tavoite sisältyy Keskustan puoluehallituksen vuonna 2013 yksimielisesti hyväksymään alokoholipoliittiseen linjaukseen. Koska Keskustan kentän taholta oli tullut siitä kielteistä palautetta ja koska yleisen kansalaismielipiteen arveltiin olevan sitä vastaan, niin sitä ei otettu mukaan Keskustan strategiseen vaaliohjelmaan. Keskusta ei tietenkään ollut muuttanut mieltään tässä asiasa, se ei vain halunnut ajaa sitä kovin julkisesti.

        Keskustan vaaliristeilyllä eräs keskioluen ruokakaupoista poiston vastustaja purki pahaa mieltään Keskustan tästä linjauksesta jollekin toiselle, jonka kautta tieto päätyi lopulta Stara-lehden päätoimittajalle, joka on vankka nykyistä vapaamman alkoholipolitiikan kannattaja. Hän katsoi, että Keskustan ehdotus oli niin vanhanaikainen ja älytön, että siitä oli lyötävä julkisuudessa rumpua.

        Keksustan ehdotus tuli julkisuuteen maanantaina noin kello 8:30. Välittömästi siihen otti kielteisen kannan Kaupan Liitto, jonka mielestä tuo ehdotus saattaisi vaikeuksiin useita satoja pienkauppoja, joille keskioluen myynti oli kokonaismyynnin kannalta merkittävä. Toisessa aallossa torjuvan kantansa tuohon ehdotukseen toi Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka oli teitterissä kertonut Keskustan keskiolutlinjauksesta jo viikkoa aiemmin, mutta keskustelu ei vielä tuolloin ollut ottanut ilmaa alleen. PS:n puoluesihteeri tyrmäsi ehdotuksen ja saman teki iltapäivällä myös Panimoliitto.

        Keskustan puoluesihteeri Laanista haastateltiin päivällä radiossa. Tälläin hän kertoi aivna totuudenmukaisesti tuon ehdotuksen sisältyvän Keskustan ohjelmiin ja että Keskusta ajaisi tätä asiaa myös hallitusneuvotteluissa. Vaikka hänen lausuntonsa oli rehellinen, niin se ei ollut Keskustan kannalta viisas.

        Hieman myöhemmin radiossa kuultiin Keskustan kansanedustaja Saarikon haastattelu. Hän oli nimittäin ollut tämän ehdotuksen alkuperäinen esittäjä, vaikka se olikin sitten yksimielisesti tullut hyväksytyksi Keskustan puoluehallituksessa. Hänkään ei irtisanoutunut ehdotuksesta vaan peesasi sitä, mutta totesi kuitenkin, ettei se ollut mikään Keskustan kärkihanke. Siitä voitaisiin kyllä neuvotella muiden puolueiden kanssa. Saarikko oli ilmeisesti saanut hieman esimakua kansan noususta keppanaa puolustamaan.

        Puheenjohtaja Sipilä oli nähyt kansan vahvan reaktion ja hän toppuuttelikin tunteita maanantaina omassa blogissaan, jossa hän selvästi oli perääntymässä ehdotuksesta. Tuon perääntymisensä hän täydensi tiistaiaamun tiedotustilaisuudessa. Hän varmaan puhui tuossa tilaisuudessa rehellisesti, mutta kyllä kummnkin jää ihmetyttämään, kuinka kummassa kansan vahva reaktio keppanan puolustamiseksi on voinut tulla Keskustan puheenjohtajalle yllätyksenä. Tokihan tiedämme, että hänen polittinen kokemuksensa on hyvin lyhyt, hänhän on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja, mutta onhan hänellä jo melkoisesti ikää ja elämänkokemusta. Pullossako hän on elänyt? No ei ilmeisesti ainakaan olutpullossa.

        Loppukaneetiksi Keskustan Sirkka-Liisa Anttila syytti tästä olutkohusta Kokoomusta. Voi hyvänen aika sentään!


    • riiikkoanatti

      Mutta Suomessahan on kaikki vapaata. Ensiksi ajettiin alas perhe ja meillä on huoruudessa syntynyt sukupolvi, sukupolvi jolle kaikki säännöt ja käyttäytymismuodot on tuntemattomia. Osa meidän kansastamme on siinä tilassä, että isä ja vetää lärvit täytteen joka päivä ja äpärät rällää kylillä ja tekee pahaa ja mihinkään et saa puuttua.
      Suomen kansa on pitkälle alkoholisoitunut ja esim. itse en palkkaa juoppoa töihin vaan otan mieluummin maahanmuuttajan.
      Viinan takia tämä maa on pilattu, työelämä kärsii, perheet kärsii ja yhteiskunta maksaa 8 miljardia kuluja kun juoppoa ei saa ohjat pakkohoitoon.

    • kauheeta

      Tällaista se on kun pohjoisen hihhulit saa vallan. Tulette näkemään vielä samanlaisia kun kepu hallitukseen menee..

    • Jallu_Koskenkorva

      Suomi suureksi ja viina vapaaksi!

      • Homous hyveeksi!


      • TuollaistaSeHomousTekee
        pepep kirjoitti:

        Homous hyveeksi!

        Ei sitten ole sulla ihan kunnossa kaikki, ja päätit sitten pahaa oloasi oksentaa persupalstalle.


      • arvovalintoja

        Persut pitävät luonnollisena, että heidän kansanedustajansa esiintyy kikkeli paljaana julkisissa kuvissa? Kukaan tuskin edes kuvittelee, että Sipilä yrittäisi vastaavaa vaalikikkaa, päästäkseen eduskunnan lihapatojen ääreen?


      • TyperyydenHuippua
        arvovalintoja kirjoitti:

        Persut pitävät luonnollisena, että heidän kansanedustajansa esiintyy kikkeli paljaana julkisissa kuvissa? Kukaan tuskin edes kuvittelee, että Sipilä yrittäisi vastaavaa vaalikikkaa, päästäkseen eduskunnan lihapatojen ääreen?

        Mitä vittua kuuluu asiaan jonkun kikkelit ???


      • TuollaistaSeHomousTekee kirjoitti:

        Ei sitten ole sulla ihan kunnossa kaikki, ja päätit sitten pahaa oloasi oksentaa persupalstalle.

        Kaappihomo?


      • TyperyydenHuippua kirjoitti:

        Mitä vittua kuuluu asiaan jonkun kikkelit ???

        Nii, puhutaan mielummin homoudesta, kun persuista!


    • PerussS

      Ainakin tukipaketti politiikka jatkuu jos kepu saa vallan

    • Mikätärkeää

      Persujen suurin huolenaihe on keskiolut ja sen saannin vaikeutuminen. No, ymmärrettävää sinänsä, koska puolueen kannattajakunta koostuu juurikin noista keskioluen suurkuluttajista. Persu ei vaan muista, että suurin osa suomalaisista ei kuluta keppanaa persujen tapaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      170
      3400
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      63
      2822
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2692
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      38
      2157
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1997
    6. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1617
    7. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1595
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      24
      1538
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      58
      1409
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      187
      1301
    Aihe