50% vai 100%

prossatkuntoon

Työpäiväni alkoi perjantaina 06:00 ja loppui 14:00 (viikkotunteja tuli 37,5) Kävin kotona ja tulin ylitöihin takaisin 18:00. Pääsin kotiin 04:00, eli ylitöitä tuli yhteensä 10 tuntia. Nyt työnantajani maksaa ensimmäisistä 4,5 tunnista 50% korotettua palkkaa (18:00-22:30) ja sen jälkeen 1,5 tunnista 100% korotettua palkkaa (22:30-24:00) jonka jälkeen järjestelmä (SAP) vaihtaa vuorokautta ja työnantaja maksaa taas vain 50% korotettua palkaa 4 tuntia (0:00-04:00). Onko tämä oikein? Mielestäni työnantajan pitäisi maksaa myös klo 0:00-04:00 ajalta 100% korotettua. Työnantajani palkanlaskija selittää asiaa sillä että SAP vaihtaa vuorokautta klo 24:00 ja silloin alkaa uudestaan 50% korotetut tunnit juosta. Eihän se nyt tuosta vaan voi tippua 50% jos teen yhtäjaksoisesti ylitöitä 10 tuntia...? Oma päätelmäni tästä on että palkanlaskija on helv..in tyhmä ja uskoo mitä SAPpi näyttää eikä tajua että ohjelmassa on virhe. Olenko oikeassa...?

9

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpöttäjälle

      Riippuu ihan alasta miten maksetaan. Joissain töissä saa ylitöistä ensin 50% ensimmäisistä 12 tunnista ja sen jälkeen 100%. Kysyjäkin on yhtä tyhmä kun ei selvitä asiaa kunnolla vaan alkaa kiukuttelemaan kuin pikkulapset.

    • neuvos

      Työehtosopimukseen liittyvistä erimielisyyksistä neuvotellaan ensin työnantajan ja työntekijän tai työnantajan ja luottamusmiehen kanssa.

      Työnantaja ei tässä tarkoita palkanlaskijaa. Aloita asian selvittäminen esimiehesi kanssa. Lue kuitenkin ensin työehtosopimuksesta lisätyötä ja ylityötä koskevat pykälät. Eikä ole pahitteeksi vilkaista myös neuvottelujärjestystä tai erimielisyyksien ratkaisemista koskevaa pykälääkin

    • prossatkuntoon

      Olen ensin lukenut tessiä (pam-varastotyöntekijät sivut 33-34). tämän jälkeen juttelin esimieheni kanssa, joka lähetti minut palkanlaskijan puheille oltuaan minun kanassani samaa mieltä. Eli ongelmani nyt on että sain alkuun ihan normaalisti ja oikein 50% korotettua palkkaa, jonka jälkeen 100% korotettua palkkaa puoleenyöhön asti, jonka jälkeen aamu 4 asti jälleen 50% korotettua palkkaa. Työnantajani myöntää että jos olisin tehnyt perjantaina ko. ajan töitä 06-24 niin silloin viimeisen 4 tunnin prosentti olisi ollut 100%, eikä olisi tippunut 50%. Kyse ei ole nyt suurista summista vaan periaatteesta ja siitä että mielestäni sapissa on virhe joka kannattaisi koodata oikeaksi.

      • huis

        Jos työnantaja on sitä mieltä, että sait liian vähän, niin sehän korjaantuu sillä, että työnantaja määrää palkanlaskijan maksamaan sinulle lisää. Sitä ei ohjelmat estä. Tosin olen taipuvainen uskomaan, että ohjelma laskee oikein.

        Ongelmanne ratkeaisi sillä, että sinä kysyisit omasta ammattiliitostasi tai työnantaja omasta työnantajaliitostaan. Siihen saakka työnantaja on oikeassa.


      • prossatkuntoon

        työnantajan mielestä 50% on oikein. en kuulu liittoon ja luottamusmieheen en luota muutenkaan pätkän vertaa. ajattelin selvitellä asiaa itse enemmän ja yrittää löytää vastaukset omin avuin.


      • konsulentti

        Tessistä
        6. Varastotyöntekijälle maksetaan vuorokaudessa 10 tunnin jälkeen 50 %:lla korotettu palkka ja 12 tunnin jälkeen 100 %:lla korotettu palkka.

        Klo 24.00 loppuu vuorokausi ja alkaa uusi. Teit 4 viimeistä tuntia toisen vuorokauden puolella.

        Jos ajattelit löytäväsi täältä jonkun, jonka tulkintaan voit luottaa, niin olet väärässä. Ytk-yhdistyskin neuvoo: " Mikäli kyse on työehtosopimuksen sisältöön tai tulkintaan liittyvistä kysymyksistä, ota yhteys alueesi työsuojeluviranomaiseen."


    • acdc

      Metallin sopimuksen mukaan vuorokauden vaihtuminen ei vaikuta prosentteihin, jos ylityöt on alkanut perjantain puolella. Eli pitäisi maksaa 100% mukaan. Itse olin mennyt joskus ylitöihin pari minuuttia ennen puolta yötä perjantaina ja olin aamuun asti. Sunnuntaina taas ylitöihin. Palkanlaskija soitti, että muutti leimauksen minuutin yli puolenyön, koska järjestelmän mukaan lauantaille ei olisi tullut yhtään työtuntia ja se olisi vaikuttanut sunnuntain korvauksiin.

      • erkkiesimerrkki

        Siellä metallin (kuten monen muunkin alan TES:ssä joilla tehdään paljon vuorotyötä) tes:ssä on todennäköisesti maininta työvuorokauden vaihtumisesta, tällöin kalenteri vuorokauden vaihtuminen ei vaikuta maksettavaan palkkaan.


    • pöpihoitaja

      Helsingin kaupunki kotihoito maksaa 3 viikon tasoituslistalla ylimenevät tunnit siten että ensimmäiset 18 h on 50 prossaa ja kaikki sen yli menevä 100 prossaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5100
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      16
      2357
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1867
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1568
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1195
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe