Löysä nahka masentaa

roikkukroppa

Onko kukaan muu kokenut isosta painonpudotuksesta (vajaa 40kg) seuranneita roikkunahkoja henkisesti kuormittavaksi asiaksi? Olen 23v nainen ja laihtumisesta seuranneet löysät nahat vatsan, reisien ja käsivarsien alueella ahdistavat minua helvetin paljon. Minua oksettaa nähdä itseni alasti ja itken usein asian vuoksi vaikka eihän se tilannetta muuksi muuta. Tuntuu, että elämäni on pilalla, koska ihoasia rajoittaa elämää niin monessa mielessä. En pysty esimerkiksi menemään uimahalliin, harrastaa seksiä tai tehdä mitään muutakaan jossa minut voitaisiin nähdä ilman vaatteita. Olen vain niin väsynyt tähän jatkuvaan häpeän tunteeseen ja siihen, etten pysty elämään normaalisti. Olisiko kellään antaa neuvoja, kuinka asian kanssa voisi päästä sinuiksi?
(Ja ps. laihtumisesta on jo sen verran aikaa, ettei nahkani tule kiristymään tästä enää mihinkään..)

9

1210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikkusen ku lisäät hiilareita, niin piankos se nahka kiristyy.

    • hoit-su

      oletko käynyt lääkärillä, saattaisit saada terveyskeskuksesta lähetteen vatsanahkan kiristykseen terveyssyistä. Ei tuollaisia kannata itsekseen pohdiskella, kysy myös laihdutuspalstalta miten muut ovat menetelleet asian kanssa. Onnea laihtumisesi johdosta ja hyvää kevättä.

    • fjkfjfdlksfjl

      Hei, varaa todellakin aika terveyskeskukseen. Jos nahka roikkuu paljon ja siitä tulee terveryshaittoja, pääset julkisella puolella leikkaukseen. Ehkä sun kohdalla tuo psyykkinenkin kärsimys voitaisiin huomioida. Itse laihdutin kanssa 40 kiloa, ja kyllä allit on aika löllöt ja vatsassakin on sellainen ruma röllykkä. Mutta se on helpompi sietää tässä iässä, kun muillakin ikäisillänii paikat roikkuu ja on rupsahtaneen löysää ihoa. Oletko kokeillut tiukkaa lihastreeniä, sillä hyvät lihakset kyllä kiristää sitä löystynyttä kudosta. Vaikka siis nahka ei mihinkään pienene itsessään. Mä laihdutin aika hitaasti ja treeanaan koko ajan salilla, niin roikkuu siis vaan osa paikoista. Ja olethan joka tapauksessa tehnyt loistavan työn, kun olet laihtunut niin paljon. Ja oletko ihan varma, että arvioit realistisesti sun vartaloasi? Ettet vaan olisi superkriittien?

    • Asenne_ratkaisee_

      Olen laihtunut yli 50kg ja ikää on saman verran. Mistään mainitsemistasi asioista en ole luopunut nahkaroikkojen vuoksi, enkä koskaan nahkoja itkenyt. Joskus ahdistaa se entisen lihavan elämän ajatteleminen. Nyt olen tyytyväinen, kun on vain ylimääräistä nahkaa, eikä läskiä. Oikeanlaiset vaatteet ja oon hot!

      • roikkukroppa

        En tiedä onko asian hyväksyminen helpompaa vanhemmalla iällä sitten. Jotenkin tuntuu vain niin sietämättömältä, että nuoren naisen kroppa voi olla niin pilalla. En haluaisi katkeroitua asian takia, sillä onhan se hieno saavutus että yksin olen saanut tuollaisen urakan suoritettua. Jotenkin vain pelottaa, että tulen jäämään ikuisiksi ajoiksi yksin sen vuoksi, miltä näytän.


    • IsoNahkanen

      Jokainenhan laihduttaa yksin ja se on hieno saavutus aina. Joku pelkää jäävänsä yksin ison nenän takia , toinen finnien. Siinä on se valinnan paikka, että takertuuko johonkin yksittäiseen asiaan vai porskuttaako eteenpäin pikkuisen erilaisena kuin enemmistö. Itsensä hyväksyy tai ei. Aina löytyy syy. Kirurgi kyllä korjailee, mutta kannattaa miettiä, missä se ongelma oikein on.

    • Koojiikoo

      Hei!

      Hieno suoritus tuo 40kg! Hattua nostan, suuri ja haasteellinen urakka. Itselläni on sama ongelma, siksi tätä kirjoitan. Olen siis pudottanut painoa jonkun 34kg tässä vuoden sisällä. Vatsanahka etenkin roikkuu, yllättäen. Sen huomaa itse etenkin jos on kontallaan jne. Häiritsevä asia, josta oikeastaan ei puhuta paljoa laihduttamisen "varjopuolena",

      Olen oppinut pitämään vartalostani hieman enemmän nyt, mutta kyllä se löysä iho häiritsee hyvin paljon. Alasti oleminen on siis minullekin suuri ongelma. Yritän itse hieman vaikuttaa ihon kiristymiseen mm rasvaamalla ja treenaamalla. Ehkä se on hieman auttanut ja toivon, että ajan mittaan iho kiristyy vielä ( olen siis 20v nainen).

      Toisaalta iho löystyy elämän aikana muutenkin. Sen tulee oikeastaan melkein jokainen huomaamaan, etenkin naiset. Ikä löysyttää ihoa, samoin jos raskaaksi tulee. Se on osa elämää, valitettavasti.

      Moni kuvittelee, että kun laihduttamisen painotavoite on saavutettu, niin projekti on siinä. Kyse ei kuitenkaan ole vain fyysisistä ponnisteluista, vaan myös henkisistä. Uuteen vartaloon täytyy tottua, se täytyy hyväksyä uusine piirteineen ja muotoineen, oppia pukemaan se... Peilistä kuitenkin tuijottaa loppupeleissä aivan uusi ihminen. Kaikki lähtee pään sisältä! :)

      Asialle voi yrittää tehdä jotain juuri kirurgisin toimenpitein tai sitten hyväksyä vain se tosiasia, että tekemäsi suuri työ ja saavutus nyt näkyy kropassasi muullakin tavoin kuin vain vatsan pienenemisellä. Katson itseäni usein peilistä, kun olen menossa suihkuun, ja mietin, että siinä roikkuu maha. Löllyy ja hölskyy edelleen. Tuntuu, että olisi saman kokoinen kuin aloittaessaan. Sitten katsoo tarkemmin ja miettii, että ei, siinä näkyy, että olen tehnyt suuren muutoksen ja onnistunut tavoitteessani. Siinä näkyy vuosien mittaan tehdyt valinnat. Ensin lihonut ja sitten laihtunut. Kehoni ei pysy tällaisena aina, se ei myöskään pysyisi aina timminä ja kimmoisana.

      Ja mitä sen suhteen, ettei "koskaan saa ketään"... Olen nyt vasta tapaillut miehiä. Olen saanut enemmän kehuja kuin aiemmin, eikä ketään ole haitannut löysä iho. Aika nopeasti tulee puhetta menneisyydestä ja silloin tulee maininneeksi, että olen saanut suuren urakan loppuun. Mutta toisaalta, jos jonkun mielipide musta rajoittuu vain mun ulkonäköön niin se ei sitten ihmisenä ole mun arvoinen. Itse en katso ulkonäköä niin kriittisesti, joten vaadin samaa asennetta myös siltä toiselta osapuolelta. Enkä koskaan ole tavannut rumaa ihmistä. Veikkaan, että sinut nähdessäsi kadehtisin vartaloasi ja saavutustasi suunnattomasti!

      Pyri keräämään itsetuntoa, pue itsesi hyvin sellaisiin vaatteisiin, jotka istuvat ja joista pidät. Laittaudu oikein kunnolla kerran viikossa ja lähde jonnekin. Kulje selkä suorassa ja puhu ihmisille, hymyile ja ole avoin. Saatat yllättyä positiivisestiihmisten reaktioista ja kerätä sitä kautta lisää itsetuntoa.

      Tsemppiä! :)

    • hgjjjghkjgk

      Nahkan elastisuus taitaa olla perintötekijöistä kiinni. Olen tavannut ihmisen, joka laihtui sairaskohtauksen jälkeen 100 kg, eikä hänellä ollut lainkaan raskausarpia tai löysää nahkaa. Olen tavannut myös ihmisen, jolla on vain lievää ylipainoa ja hän on laihtunut vain hieman, mutta hänellä on paljon löysää nahkaa ja raskausarpia. Itseäni hänen löysä kudos ei pahemmin haittaa, vaikka meillä on ollut intiimi suhde.

      Lääkärissä käyntiä suosittelen minäkin. Lääkäri on sitä paitsi sopiva arvioimaan, onko löysää nahkaa vai koetko itsesi niin. Sitä paitsi kun mikä tahansa asia alkaa varastamaan kaiken energian (kuten oman kropan murehtiminen), niin kyseessä on hoidettava asia.

      Ihmisten kyky hyväksyä toisen erilaisuus vaihtelee. Ei kannata jäädä sellaisen ihmisen seuraan, joka ei hyväksy toisen kroppaa. Sitä paitsi sellainen ihminen löytää aina valittamista, oli toinen kuinka täydellinen tahansa. Jotkut vain haluavat pilkkoa toisen itsetunnon. Eli sinulla on ihan hyvät mahdollisuudet löytää pari, joka hyväksyy kroppasi.

    • Bezzerwisser

      Olen sellainen jo-jo laihduttaja. Välillä istun ja luen ja syön ja makaan ja vesi ja rasva kerääntyy kehoon. Sitten tulee energiaa ja päätös - otetaanpas tuon höhhön sisältä
      esiin se notkea, hoikka nainen! Sitä kävelee, voimistelee, kuivaharjaa, voitelee ja kas
      kummaa, kun keho kutistuu ja kiinteytyy ilman mitään roikkua. Tosin se vaatii päättäväisyyttä,
      terveytensä laiminlyönnin lopettamista. Nyt on suurimmat vaatteet taas päällä, mitä vintistä löysin, eli ei ole eletty kuten tässä opetan...Kevät on tullut ja aurinko paistaa, lenkkivaatteet
      esillä, uusia laihdutusapuja taas ostettu, mutta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      448
      2185
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      223
      1946
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1552
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1271
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      146
      1247
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      40
      1114
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      64
      1045
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1034
    Aihe