Liian iso ponille?

Ponittaja

Moi! Oon siis n. 168 cm ja painan 53 kg. Minkä kokonen poni ois mulle sopiva? Meillä on 4 shettistä mutta kahdella vaan saa ratsastaa. Toinen on reipas mutta pieni ja hieman selkävaivoja eläessään ollut joten tiedän että kestää vain 40 kg. Mutta toinen on paljon vankkarakenteisempi ja vahvempi. Varmaan jtn 100-110 Cm säkä. Niin että voinko mennä vielä sillä? Kyseisestä ponista on kuvia sukupostissa. Nimi: Touho Rotu:Shet. Jos tiedät laita pliis viestiä! :)

14

1139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mörrinkäinen

      Älä nouse enää shettiksen selkään, edes satunnaisesti. Isokin shetu on sinulle jo aivan liian pieni, ei välttämättä painosi, vaan pituutesi puolesta. Jos omaa hevosta ajattelet, niin pitäisin minimikorkeutena 145cm, yhtään pienempää en suosittele, varsinkaan jos vielä kasvat. Nyrkkisääntönä oma pituus miinus 15-20cm = sopiva hevosen säkäkorkeus. Ei se nyt parista sentistä ole kiinni, mutta siinä on lähtökohta.

    • kakara

      Mä sanoisin että voit mennä sillä isolla ponilla loistavasti.. Ja jos omaa ponia oot hankkimassa ni en menis tosin ostamaan alle 120cm mutta siitä yli niin mun mielestäois varmaan suht sopusuhtanen, paras ois vrm joku 140cm säältä ku sulta pituutta löytyy :)

    • ponitonparhaita

      Kyllä sä voit sillä ihan hyvin mennä, jos tosiaan on iso shettis. Pituus ei oo niin tärkeä, kunhan ei jalat oo maassa. Pituus on käytännössä ihan sama jos et aio kisata tms, tokihan se istuntaan vaikuttaa mutta ihan hyvin voit mennä jos itse haluat.

    • Se mitä voi tehdä ja mitä on järkevää tehdä, ovat kaksi eri asiaa. Paino kyllä sallisi ratsastuksen isolla ja vahvalla shettiksellä, mutta pituus on jo sitä luokkaa ettei ole mitään järkeä istua ponin selässä kun jalat laahaavat maata koko ajan. Olen samaa mieltä Mörrin kanssa, oma pituus miinus 15-20cm olisi ihannekorkeus ratsulle säännölliseen ratsastukseen (ts. omalle hevoselle).

    • veerraajj

      Mulla ja kavereilla on ollu nyrkkisääntönä että jos jalat menee yli ponin polvien niin sillä ei ratsasteta, vaikka se olisi mukavaa itselle, se ei todennäköisesti ole ponille. Vaikka poni saattaisi jaksaa, sen selkä ei silti kestä jatkuvassa /satunnaisessa (edes 1krt vko) rasituksessa.

    • Ponittaja

      Mut voinko siis mennä sillä ponilla vaikka ilamn satulaa maastoon kävelee vaan ja ehkä hiukan ravia?

    • kasiro

      Ihan sama menetkö satulalla vai ilman, ei ole järkevää enää sinun pituiselle. Miksi et voi vaihtaa jo hevoseen? Ovathan pikkuponit kivoja mutta eivät aikuisen ratsuja. Ja kivoja hevosetkin ovat, kannattaa kokeilla. Niillä sentään voi ratsastaa eikä vaan matkustaa.
      Ja taatusti niiden selkä ei rasitu liian pitkän ratsastajan takia.

    • Ponittaja

      Hmm.... Oikeestaan mulla ja mun siskolla on 160 cm heppa mut saan mennä sil vaa kaks kertaa viikossa lisäks meen jotain 1-3 kertaa viikossa meijän suokilla. mut se tuntuu kovin vähältä :( Kun oon ruvennu ajamaan ja irtohypyttää meijän minishetua. Mut haluisin ruveta tekee kävely maastoretkiä Touhollaki koska se on nyt vaa laitumella :/ Ja välillä tulee kamut ridaa sil :/

      • Anonyymi

        Toi on vähän itsekästä kun tosi monet voi käydä tallilla vaan yhen kerran viikossa ja useat ei pääse ollenkaan koska ratsastus ja hevosen pitäminen on tosi kallista. Miksei voi vaan tyytyy siihen mitä on eikä aina jankata lisää.


    • mörrinkäinen

      Jos teillä on kärryt ja valjaat, voisit ajaa Touhollakin? Olisi ponille parempi vaihtoehto kuin ratsastus, vaikka puhuttaisiinkin vain kävelylenkeistä, ja se saisi siinä liikuntaakin hyvin. Tai voisit juoksuttaa sitä kuten toistakin ponia. Ratsastuksesta et hyödy mitenkään shettiksen selässä eikä se luultavasti ole sille mukavaakaan kun olet jo noinkin pitkä. Jos kaverisi ovat (tarpeeksi paljon) pienempiä kun sinä, anna heidän ratsastaa Touholla ja keskity itse hevosiin. Niin on parempi kaikille.

    • Anonyymi

      Help help! Oon 11v, noin 147cm ja 38kg painava. Mun lempiponi mitä oon harkinnut ostaa, on noin 120cm (isompi). Se on kuitenkin jo aika vanha (16v?) niin se pian pääsisi eläkekotiin. Kuinka kauan pystyisin ponilla ratsastaa? Erittäin hyvä hyppäämään, koulussa vähän jäykkä!

      • Anonyymi

        11 luvun alussa elelen!


    • Anonyymi

      On mukavempi sekä sinulle että ponille että siirryt hevosiin. Onhan jo kaksikin kertaa viikossa enemmän kuin useat pystyvät ratsastamaan.

    • Anonyymi

      Älä enää ratsasta sillä isollakaan, koska sille tulee tosi helposti samanlaisia selkävaivoja niinkuin toisellekin, hanki 10-17- vuotias kiltti ratsu joka on vähintään 150cm.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe