Työantaja hävisi lopuksi!

Iloinenhoitaja

Iloiseksi uutiseksi kaikille työantajiensa mobbaamille ja sortamille:
Työnantaja (Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö, EAS)) hävisi työntekijälle pitkän oikeusriidan lopuksi!

* Jätti loppupalkan laittomasti maksamatta 31.8.2009.
* Työntekijä ei suostunut em. laittomuuteen (= oli täysin selkeä työsopimuslain rikkomus!).
* Työnantaja lähti epärealistiseen "sotaan"... palkkasi kuuluisan lakitoimiston (Bytzow) jotta voittaisi työntekijän nostaman kanteen... Asianajajana toimi Kaija Kess, joka kehui - kehuu- netissä olevansa työoikeuteen erikoistunut juristi, joka huolehtii ettei "työantja koskaan häviä" kun hän hoitaa juttuja!

Miten kävi?

Työnantaja vaati kanteen hylkäämistä, ja Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomari Minna Vuolinko ryhtyikin ns. muinaisen roomalaisen carnifexin rooliin: Teki tuomiot 15.6.2012.

Mutta, häviö tuli. Turun HO kumosi 15.6.2012 tehdyt (lainvastaiset) tuomiot, ja palautti jutut takaisin käräjäoikeudelle. Lainmukaisesti käsiteltäviksi... HO:n tuomiot 31.12.2012.

Näin aloitettiin ns. "toinen kierros" - samassa käräjäoikeudessa!

Ja nyt? 2.2.2015 ko. käräjäoikeus langetti tuomion, nro 15/926 (jutussa L 12/13098).
- Työantaja määrättiin suorittamaan loppupalkka, sekä kuuden päivän odotusajan palkka, sekä em:lle korkolain 4 § 1 mom mukainen viivästyskorko 31.8.2009 alkaen.....

Ja nyt? Perjantai 13. päivä oli työntekijälle onnen päivä! Tuona päivänä lähti tilille lopuksi se loppupalkka! Ja tänään se näkyi....

Mutta iloisia tunnelmia tuskin on siellä EAS:ssä? Tämän jutun oikeudenkäymiskulut tekivät sille lähes 7000 euron vahingot, ja toisessa jutussa se määrättiin maksamaan yi 6000 euroa!

Olisi kannattanut noudattaa Lakia, ja maksaa se palkka! Nyt tuli takkiin suuria kuluja, ja sen lisäksi julkinen imagohaitta! Kaikki ihmiset kuin eivät hiljaa nahoissaan kärsi laillisten oikeuksiensa tallaamista!

Tässäkin yhteydessä oli taustalla myös KIUSAAMISTA... ja mitä lajia? Aika brutaali juttu, joka nyt nousee julkisuuteen....

Siis? AINA ei vahva voita! AINA ei pieni asianosainen häviä, oikeudessakaan... JOSKUS tulee poikkeus. Oikeus voittaa. Tosiasioita ei kumota....

Eli, toiveikasta kevään odotusta ja toieikasta mieltä kaikille työelämässä stressatuille!

13

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiusaamisenlajit

      Täällä löytyy lisää jutusta, ja kiusaamisenkin asioista...
      Kiusaaminen kun on kattava ongelma: kouluissa, työpaikoilla, netissä, ja? Eräs laji on hallintokiusaaminen, virkavaltaa soveltamalla tapahtuva "mobbaaminen" kansalaisten kyykytys!

      Ja mitä siitä? Jopa niin, että Kelan neljä virkamiestä on syytteessä RL 40:7, 9, ja 10§ mukaisesti Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. He ovat tuottaneet näytöt yli viisi vuotta jatketusta laittomuudesta: lainmukaisen sairauspäivärahan laiminlyönnistä! Virkavaltaa, hallintovaltaa väärin soveltamalla.. ELi, korkeimman tason kiusaamisen lajia. Rikollista.

      Jutun numero on R 15/8. Ja on erittäin selvää, ettei tätä Kelan rikosvahinkojupakkaa tulla missään salaisessa tasossa käsittelemään? Jutussa kun on haastettu mm. kaksi Kelan lakimiestäkin...

      Kela? Julkisin verovaroin toimiva, julkista valtaa käyttävä, on julkisen kritiikin alainen.

      Jo aivan tarpeeksi monet kansalaiset ovat tulleet mobatuiksi. Jonkun kohtalo on joutua sellaiseen, joka niin ÖVERIÄ laatua, että se ei mene läpi huutojuttuna!

      http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/

    • veroeurojentuhlausta

      Hallintokiusaamisesta on enemmänkin juttuja oikeuskäsittelyssä. Tuo samanen oikeustoimisto hoitaa niitäkin. Tehdään laittomia päätöksiä ja kun tuomio tulee, niin valitetaan. Siinä menee nopeasti 5-10 vuotta, että lopullinen päätös on saatu. Tuona aikana työntekijä on menettänyt terveytensä, ammattinsa, usein ystävänsä, läheiset ovat sairastuneet... Eikö virkamiesten hallintokiusaamiselle saada millään rajoja. Oikeuskulut hallintokiusaamisesta eivät tule esimiesten eikä työnantajan maksettavaksi, kun kyseessä on kunnallinen organisaatio. Me kaikki osallistumme niiden maksamiseen verovaroin. Olisiko jotakin tehtävissä törkeän verovarojen väärinkäytön lopettamiseksi kunnallisissa organisaatioissa?

      • yrittämistä

        Näin se pääsääntöisesti menee! Niinkuin edell. viestissä sanotaan.

        Ja? Aika voimatonta on puuttua. Mutta usein (historiassa) asioiden korjauslinja alkaa jostakin? - Joku case ei menekään putkeen, perinteiseen tyyliin, vahvojen ehdoilla.

        Usein on pantava peliin kaikki, niinkuin sodassa ainakin?
        Ei rahan vuoksi - vaan asian vuoksi, ongelman, vääryyden, laittomuuden vastarinnassa.


    • hyväiloinenhoitaja

      Yksittäiselle työntekijälle taistelu laittomuuksien takia suurta työnantajaa vastaan on hirveän rasittavaa. Siihen se elämä paljolti menee. Todellisuudessa hän on taistellut yhteisen hyvän, oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden, avoimuuden ym. hyvien arvojen puolesta menettäen oman terveytensä ja paljon muutakin. Hyötyjiä ovat muut ihmiset ja tulevat sukupolvet. On kummallista, että tätä ei yleensä ymmärretä, vaan oikeuden puolesta taistelijat syyllistetään vaikka he ovat taistelleet myös syyllistäjiensä puolesta.

      • rajavastassa

        Oikein hyvä kommentti!

        Itse kun olen joutunut "kohtalon armosta" rintamaan niin työnantajan laittomuuksien ( Siis nyt voitettu juttu!) kuin mysö Kelan laittomuuksien edessä, niin MONI on sanonut:
        - Sinä kynnät kivistä peltoa, jotta ehkä toisilla helpottaa!

        Ja toivoa sopii. Nyt kun Kelan neljä virkamiestä on syytteessä Kant-Hämeen käräjäoikeudessa, ja todisteet ja näytöt kumoamattomia kirjallisia dokumentteja... ja he tulevat joutumaan lailliseen edesvastuuseen --- niin kyse on paljon enemmän kuin yhden ihmisen asiasta!

        Joskus jonkun kohdalle vain tulee vastaan niin ÖVERIÄ asiaa, että se nosta esille monta muuta samanlaista, ja muutakin!

        Pitää syntyä ns. ennakkotapauksia. Pilottitapauksia. Kapuloita (Kelankin) mielivaltaisiin menettelyihin, lain rikkomisiin, jne.

        Mutta totta on se, että jotka tällaisessa epäsymmetrisessä "sodassa" (hiiri leijonan edessä!) käyvät ottelua, heidä yleensä leimataan "häiriköiksi" - turhan valittajiksi, sekopäiksi, jne!

        Kunnes - kun he voittavat - jotkut toteavat: Oli oikein, oli tarpeellista!

        Jokun on aurattava kivistä peltoa. Jonkun on kiskottava kantoja kaskesta. Jonkun on pantava itsensä likoon, sanottava laittomuudelle: TÄSSÄ ON RAJA! Voitte jatkaa vain kuolleen (tappamanne) olemuksen ylitse!

        Koska? Liian moni väsyy, masentuu, luhistuu, elämä tuhoutuu... Rajat!


    • mAsterplanbutcherbaby

      On toinenkin tie. Sitä kokeiltiin mm. 1596-97 tai 1918.

    • ripa33

      Työnanataja siinä voitti : pääsi sinusta eroon, se on suurin voitto.

      • Hajooripa

        Ai "Työnanataja"? Työnantaja on voittanut siinä, että sinua ei ole kukaan ikinä ottanut töihin. Valitettavasti yhteiskunta häviää siinä, että joudumme kaikki maksamaan sinun elättämisesi.


    • 9yhr653

      Kylläpä töitä riitti eläkkeelläkin viellä kova oli kysyntä, Hyvät kokeneet hoitsut haussa. Ja maksetut eläkkeet on itse hankittu. Ei olla koskaan työttömyysrahaa saatu, ei toimeentulotukea kerjätty. Näin elävät vastuulliset.

      • hahhaahhaaahhaaahaa

        Teitä korvaamattomia on hautuumaat täynnä, miten täällä pärjätäänkään ilman teitä "vastuullisia"?


    • Niiinpäniin

      Ohan se rasittava prosessi jos siitä. tekee sellaisen. Mutta totta se on ettei kaikki tiedä oikeuksiansa monessakaan asiassa ja näin ollen eivät tee asioille mitään.

      Mulla eräs oikeusjuttu kesti esitutknta 4 vuotta missä minä syytin ja lopulta voitin 100- 0 ja sain isot rshat.

      Olihan tuo esitutkinnns aika kohtuuttoman pitkä mutta en sillä päätäni vaivannut

      Eli pointti on se et en antanut tuon prosessin vaikuttaa elämäni millään tavalla eli en ottanut mitään stressiä vaan elin normaalista asiaa ajattelematta.

    • Niiinpäniin

      Ja eräs työnantaja ei ollu maksanu en muista mitä rahaa oli mikä olis mulle kuulunu niin marssin liittoon ja esitin asiani ja työnantaja maksoi mukisematta mulle muutaman tonnin. Helppoa ja yksinkertaista.

      Kyllä pomoille voi sanoa suoraan jos on aihetta sanoa tiukemmin jostain kuten olen työkkärille ja kelallekkin joutunut sanomaan vähä tiukemmin eikä ole tullut mitään ongelmia.

    • TeemuJalo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe