Irtisanominen...uusi alku?

Väsytetty

Olen 25-vuotias mies, ja ollut työelämässä nyt lähestulkoon yhtäjaksoisesti 18-vuotiaasta lähtien. Olin viimeisimmässä työsuhteessa noin kaksi vuotta, kunnes minut ja muutama muu firmasta irtisanottiin "tuotannollisista ja taloudellisista syistä", tosiasiassa sen takia ettei pärstä miellyttänyt.

Lähtö omasta toimesta oli käynyt mielessä usein ennen tuota, mutta onneksi jaksoin kärvistellä siinä paskassa ettei tarvinnut ottaa karenssia. Tuon paikan oli jo tuhoon tuominnut täysin epäinhimillinen työnjohto, jolla ei tuntunut olevan hajuakaan todellisuudesta. Itse tein aina hommat huolella ja ahkerasti työajan puitteissa, mutta se ei merkannut mitään. Ylitöihin kiristettiin, ja välillä niistä ei edes maksettu ennen kuin huomautit asiasta. Pekkasia ei koskaan saanut pitää silloin kun itse olisi tarvinnut omien asioiden hoitamiseen, firma päätti pekkaspäivät ennakkoon. Esimies oli täysin osaamaton epeli, joka usein yritti ratkaista ongelmia huutamalla pää punaisena. Työturvallisuutta ja määräyksiä rikottiin ihan surutta, kunhan vaan tuotanto ei kärsi. Pari todella ikävää työtapaturmaa näki näiden takia. Luottamusmies oli pelkkä kauniita puhuva työnjohdon lahjoma pelinappula. Hyviäkin puolia oli, kohtuu hyvä palkka sekä mukavat työkaverit. Huonoja puolia voisi luetella melkein loputtomiin.

Itse olen pikkuhiljaa palautunut tuosta paskasta ja elämä alkaa pikkuhiljaa maistua taas mielekkäälle. Nyt työttömänä on ollut aikaa pitää itsestään huolta esim. kuntoilemalla, ja tekemällä asioita mistä pitää. Uutta työtä haen, ja toivon että käy parempi tuuri seuraavan paikan kanssa. Yleisesti ottaen suomalainen työelämä tuntuu olevan todella sairas paikka.

3

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hemppa85

      Ihan oikein ja hyvä meininki sulla.
      Itsekin tässä nyt neljä vuotta kärvistellyt huonossa työpaikassa. Työ olisi muuten ihan jees (maanrakennusalalla mittamiehenä) ja työporukka on hyvä, mutta firman johto tuntuu tekevän parhaansa, että töissä olisi mahdollisimman ikävää. Huono palkkakaan ei paranna asiaa.

      Se punainen lanka on tekemisestä kadonnut kun saa jatkuvasti kuunnella johdon kiukuttelua, kaikesta saat olla vääntämässä, sovittuja asioita ei pidetä (ellet tajua ottaa niitä paperille nimikirjoitusten kanssa ja laittaa jemmaan tulevaa käyttöä varten) ja ne ukot jotka lähtee eläkkeelle, toteaa ennen lähtemistään että "ei tässä ole enää mitään järkee".

      Itse haen kevään yhteishaussa ammattikorkeaan, pääkaupunkiseudulla tehty hommia nyt 10 vuotta pian ja nyt tekisi hyvää 4-5 vuotta opiskelemassa jossain muualla rak. mestariksi. Rovaniemi, Oulu, vaikka Jyväskylä aivan sama, kunhan vain pääsee hetkeksi veke täältä. Keskittyisi opintoihin, taas saleiluun ja muuhun ja nauttisi uuden oppimisesta.

      Palataan sitten joskus Kehä III:n sisälle, jos palaan.

    • hhegf

      Hyvä draivi sulla! Itse sain just tutkinnon. Toivottavasti työnantaja näkis sen arvon, mitä oon opiskellut. Olis kyllä käyttöä työssäni. Mutta kun ei nähdä... Motivaatio on kyllä hukassa.

    • hyivittumikäala

      Kuulostaa niin tyypilliseltä natsijohtoiselta metallipuljulta. Koko ala kiteytyy hyvin tuohon kuvaukseesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe