miten aloittaa tapailu kun itsellä on lapsi?

yh-äippä

Heippa!
Minulla on pieni lapsi ja olen yh-äiti. Olisin itse valmis löytämään miehen mutta siittä asiasta on tullut vaikeeta. Olen monien kanssa keskustellut ja minuun on ollut moni mies hyvinkin kiinnostunut mutta kun puhe siirtyy lapseeni niin kiinnostus lopahtaa. Myös miehillä joilla on itellä lapsia niin tuntuu haittaavan tämä asia. Olen tehnyt selväksi etten eti isäpuolta lapselleni vaan seuraa itelleni. Lapsi siis on usein isällänsä niin tapailu onnistuisi. Kysynkin sitä että missä vaiheessa tämä asia kannattaa kertoa? Olen kertonut kun ollaan hetki juteltu mutta kannattaisikohan eka nähdä ennenkuin kerron.. kokemuksia?

20

1499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3Jiitä

      Ei sinällään omakohtaisia kokemuksia, kun itse yh-isänä kerron heti lapsista. En suosittelisi "pimittämään" asiaa hetkeäkään. Jos ei hyväksy sitä, että on lapsi, niin ei ehkä loppupeleis ole oikea kumppani. Ne lapset vaan sattuvat kuulumaan pakettiin.

    • toiveikaskin

      Yritä jaksaa kiinnostua muutamaa vuotta itseäsi vanhemmista miehistä. Kokeile nettideittailua, Ilmeisesti olet suh'koht hoikka ja hyvännäköinen. Isoimmilla nettideittisaiteilla saat pian "kahlata" kiinnostuneissa vastauksissa, vaikka ennakkotiedoissa jo kerrot lapsestasi. Pää pystyyn, asia kyllä järjestyy parhainpäin.

    • yh-äippä

      Kiitoksia molemmille vastauksista. Yritetään olla positiivisin mielin ja ajatella että kyllä jossain vaiheessa se "oikea" tulee vastaa joka hyväksyy myös lapseni joka kuuluu tähän pakettiin. :)

      • 3Jiitä

        Ihan varmasti tulee! Omassa tilanteessani ainakin olisi jopa suotavaa, että naisella olisi lapsi/ lapsia. En tiedä sitten, mitä sellaiset isät haluaa, jotka eivät asu lastensa kanssa.


    • 23322323

      Jos olet hoikka ja OK näköinen, niin kaveripiirin kokemuksen perusteella parhaat tsäänssit on löytää mies ihan livenä. Kun lapsi on isänsä luona, niin käy keikoilla, baareissa jne. Kun joku mies ihastuu sinut nähdessään, niin se ihastus ylittää sen seikan, ettei hän halua YH-äitiä. Sama mies saattaisi kuitenkin nettideittaillessa hylätä armotta sinun profiilin, koska hänellä saattaa olla rajaukset tehty niin, ettei hän halua olla missään tekemisissä YH-äitien kanssa.

      Jos olet nuori äiti, niin lapsi on iso rasite, sillä itsesi ikäisillä miehillä ei vielä yleensä ole lapsia eivätkä he ole välttämättä valmiit vielä niihin. Minäkin sanoisin, että katso itseäsi 5-7 v vanhempia miehiä, jolloin he saattavat olla enemmän samalla lähtöviivalla.

      Jos olet vielä äitiyslomalla, moni mies pelkää, että joutuu elättämään sinua. Et kerro tarkalleen, että miten pienestä lapsesta on kyse, mutta jos kyse on alle 1-v ikäisestä, niin jotkut voivat myös ajatella, että elämääsi ei mahdu miestä, vaan suhde menee ihan liikaa vauvan ehdoilla ja imetykset, yöheräämiset ym. tuntuvat liian raskailta

    • yh-äippä

      Kyllähän sitä tulee ulkona käytyä kun lapsi on isällään ja vientiä useinmiten on mutta silloin näillä miehillä (iästä riippumatta) on se yksi asia mielessä ja kun en mielellään yhenillan juttuja harrasta niin ne miehet jää baarii. Sen takia olen netistä yrittänyt löytää sopivia ehdokkaita jotka etsii vakavempaa kuin pelkkää panoa. Ja totta toi on että monet varmasti pelkää jos joutuu mua elättää mutta olen hyvin itsenäinen nainen enkä sitä halua. Hoidan siis lasta vielä kotona. (Lapsi kahden vanha).

      • Arvellen

        Ihmissuhteet on toki monesta asiasta kiinni, mutta jos nyt ajattelee tilannetta, jossa miettisi parisuhteen perustamista, niin kyllä yksi osa-alue on se, että kokee toisesta löytyvän potentiaalia elättää itsensä. Lapsen kanssa kotona olo voi ulkopuolisesta joskus tuntua riskiltä työttömyyskierteeseen ja syrjäytymiseen - varmaan sinun ei tarvitse sellaista miettiä, mutta jos vertaat työssäkäyviin tai opiskeleviin kanssasiskoihisi, niin he voivat vaikuttaa ulkopuolisen silmiin työelämään suuntautuneemmalta .

        Itselleni yksinhuoltajana miesten tapailuun haasteensa on antanut ajanpuute. Olen kuitenkin eri ikäisen lapsen äiti, lapseni oli erotessamme kymmenen vuotias. Luultavasti olen myös eri-ikäinenkanssasi, joten tapaan ehkä eri-ikäisiä miehiäkin. Kun mies on ollut kiinnostunut, hän on pyrkinyt sovittamaan elämäänsä ajatusta lapsestanikin. Koska itselläni aika on ollut kortilla, ovat miesehdokkaat sitten löytyneet arjestani - työpaikalta, harrastuksista. Myöhemmin haasteeksi tulee vielä yhteiselämän yhteensovittaminen, kun komponentteja on kahden sijaan useampi...

        Osaan kyllä samaistua huoleesi. Älä kuitenkaan pelkää, miehiä riittää, monia sammakkoja suudeltavaksi. Se netti on kiva, voi flirttailla kotisohvalta. Ja baarissakaan harva tietää ensi silmäyksellä haluavansa jakaa elämän kanssasi - mutta tuttavuuksia voit löytää sosiaaalisen verkoston rakentamiseen. Sehän sulla nyt on haaste - muut tytöt rakentavat suhdeverkostoaan päivittäin koulussa, sisältäen poikia, sä tapaat lähinnä ehkä parisuhteessa eleleviä äitejä

        Mutta ehkä vuoden päästä tilanne on ihan eri, saatat olla taas työ-opiskeluelämän pyörityksessä ja huomata, että ne miehet ihastuu suhun edelleen. Nekin tarvii vaan aikaa.


    • NäinSeVainOn

      voi olla että et helpolla saa miestä. lapsettomat miehet eivät yleensä halua alkaa mihinkään pitempään suhteeseen naisen kanssa jolla on lapsia. vaikka onhan noit poikkeuksiakin.
      itse olin ihastunut naiseen jolla oli lapsia, sain tietää sen tietenkin vasta ihastumisen jälkeen, olin edelleen kiinnostunut mutta en minä halua alkaa seurustelemaan naisen kanssa jolla on jo lapsia.
      omiakin lapsia kun haluaisi tehdä, ikää on 24 mutta, mikäpä hoppu se minulla on, miehillä kun ei ole tuota armotonta biologista kelloa, mikä naisilla on ja ajaa useimmat naiset tekemään lapset ekan miehen kanssa joka sattuu tulemaan vastaan ja ikää vasta useimmilla vähän päälle 20 jos nyt sitäkään.

    • oiskosnäinkuitenkin

      Onko sulla oikeasti aikaa ja voimia parisuhteelle? Mä luulen, että moni ajattelee missä välissä sä ehdit seurustella oikeasti vaikka lapsi olisi välillä isällään.

    • eläkeukko

      Heti. Mitä sitä peittelemään. Annat heti sellaisen epäluotettavan kuvan jos aloitat suhteen ja myöhemmin ilmoitat että sinulla on jo lapsi.
      Voisin omalta työuraltani kertoa sen ,että aikoinani minulta oli katketa tuo sormi jossa pidän nykyisin sormusta.
      Keikkahommissa ollessa, kun en ollut vuosiin pitänyt sormusta, ei sormessa ollut myöskään mitään jälkeä siitä. joskus sattui niinkin onnekkaasti että joku nainen saattoi iskeä silmänsä minuun. Tein heti selväksi ,olen naimisissa ja kahden lapsen isä.
      Nainen sanoi .Hän ei aio rikkoa kenenkään avioliittoa, eikä viedä isää lapsilta.

    • oppeliini1

      Mistä maailmassa sinä keksit aikaa juosta miesten perässä kun sinulla on kaksi lasta huollettavinasi?!
      Nuo lapset vaativat ja ansaitsevat kaiken sinun energiasi, aikasi ja voimasi! Vain sinä äitinä voit opettaa ja ohjata heitä 24/7, viedä heitä tunneille, lukea heille, opettaa joka päiväiset asiat (käytos, huolellisuus, siivous, kunnioitus muita kohtaan, avunanto jne jne jne jne)
      Tuskin edes 24/7 riitää tuohon kahden lapsen kanssa!

      Odota rauhassa kunnes huolellisesti ja harkiten hankkimat lapsesi ovat omillaan , etkä ole heistä enää laillisesti vastuussa. SITTEN vasta voit rampata miesten perässä niin että tossusi pohjat savuavat!

      • yh-äippä

        Lueppas mun kaikki kirjoitukset uudestaan ja vastaa sitten uusiksi.


      • 3Jiitä

        Yksinhuoltajilla ei ole oikeutta romantiikkaan, ennen kuin lapset ovat muuttaneet pois kotoa? Eiköhän siinä lapsetkin voi paremmin, jos yh-vanhempi on onnellinen. Parhaassa tapauksessa uusi kumppani voi täydentää sitä puuttuvaa mies-, naishahmoa lasten elämässä.


      • yh-äippä

        Samoja ajatuksia sun kanssa että kun mä olen onnellinen niin lapsetkin voi paremmin. Ja tottakai tunnen yksinäisyyttä joka ilta kun lapsi menee nukkumaan niin toivoisi siihen vierelle jonkun jonka kanssa viettäis iltaa. Kaikilla on oikeus rakkauteen oli lapsia tai ei.


      • Oppeliini1

        Tiedätkö miten hirveää hallaa se tekee lapsille kun äidin vierellä oleva "olkapää" vaihtuu tasaiseen tahtiin- vuosi per "olkapää". Tuo tyyli näyttää olevan se normi.

        On aivan eri asia jos äiti on tarpeeksi fiksu nähdäkseen vaivaa ja aikaa pikkuhiljaa tutustua oikein kunnolla " olkapäähän" , raahaamatta sitä heti jo puolenvuoden/ vuoden tutustumisajan jälkeen lasten nähtäväksi. Sallia heidän kiintyä uuteen aikuiseen, joka kohta huomattuaan ettei kestä lapsiperheen elämää, häippäsee kuvioista. Todennäköisimmin saatuaan aikaan typeriä riitoja lasten nähden ja kuullen.

        Heti kohta hankitaan tilalle toinen "olkapää" ja sama show uusitaan tasain välein.

        Kuinka tuo voi kasvattaa luottamista ja arvostusta aikuisia kohtaan. Lasten koettua tuollaista, tekee elinikäisiä traumoja heidän henkiseen minäänsä!

        "Kaikilla on oikeus rakkauteen, oli lapsia tai ei" Olisiko tuota pitänyt ajatella ennen lasten tekoa? Varmistaa että se oikeus rakkauteen on ja pysyy yhden ja saman ihmisen kanssa.

        Se tutustumisaika, se tutustumisaika!


    • yh-äippä

      Olenhan koko ajan puhunut tapailusta ja ei en ole miestä näyttämässä lapselleni heti. Vain siinä kohtaa mies tulee yhteiseen arkeemme mukaan kun tiedän että siittä tulee jotain pidempi aikaista. Niinkuin viestissäni aloitin että etsin seuraa itelleni. Ja joo kun kirjoitin että illalla kaipaa jonkun viereen kun lapsi on nukkumassa niin tarkoitin sitä että se joku ehkäpä tulee tänne sit kun lapsi jo nukkuu. Ei minulla oo kiire ruveta leikkiin kotia uuden miehen kanssa.

    • 3Jiitä

      Aika hyvin, jos nuori ihminen pystyy salaamaan parisuhteen lapsiltaan vuoden verran... Mut onhan ihmisillä ystäviäkin, jotka käyvät kylässä, jopa vastakkaisesta sukupuolesta. Lapsen silmissä asia voi olla näin. Romantiikan voi hoitaa vaikka kuten yllä mainittiin.

    • tätäpäivää

      Itse ihmettelen miestä joka on 28v mitä haluaa 17v 3kkikäisen vauvan saaneelta jonka isä ei kuiten ole SEKSIÄ vai.Oikea lapsen isä sivuutetettiin isyystestin ja nimenantojuhlan jälkeen ja ilmoitettiin että on uusi kierroksessa.Onko kysymyksessä ongelmanuori äiti vai mikä?

    • isäpappa

      Minäkin olen tätä miettinyt. Netissä kerron heti, en halua treffeillä nähdä hänen hymynsä hyytyvän kun sanoisin minulla olevan lapsia ja kuulla hänen sanovan ettei kiinnosta, koska on lapsia.

    • NeuvotTässä

      Mies on ansainnut rehellisyyden. Kerro heti, että olet yh. Jos kerrot myöhemmin, vain lusmu mies jää suhteeseen. Rehti mies paheksuu, jos lasta piiloteltiin, ja pötkii vain siksi pakoon.

      Lapsi on ansainnut hyvän äidin. Älä tuo miestä lapsen elämään, ennen kuin luotat 100% uuteen tuttavaan ja tunnet hänet riittävän hyvin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe