VR-Track työnantajana

Aiemmat topicit hajanaisia ja osa suljettuja. Keskitetäänkö Trackin asioiden puiminen tänne.
Ilmianna
Jaa

455 Vastausta


Talous - Tyydyttävä
Maksutapa - Lievästi negatiivinen
Ilmianna
Jaa
Voittoa tilikaudella 1-12 / 2015. Hyvä tulos kaikesta huolimatta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Sundström Ab Oy:n kanssa Temmesjoen oikaisun pengerrysurakasta. Urakan arvo on 1,3 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu helmikuussa 2015.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Destia Rail Oy:n kanssa Ahonpään liikennepaikan rakentamisurakasta. Urakan arvo on 3,1 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu lokakuussa 2015.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Sundström Ab Oy:n kanssa Kokkola-Ylivieska kaksoisraiteen alusrakenneurakasta 1. Urakan arvo on 10,5 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu kesällä 2017.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Työyhteenliittymä TyL FinRa:n kanssa Ruha–Lapua maanrakennusurakasta II. Urakan arvo on 11,4 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu kesäkuussa 2016.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Työyhteenliittymä TyL FinRa:n kanssa Ruha–Lapua maanrakennusurakasta I. Urakan arvo on 13,8 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu elokuussa 2015.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen VR Track Oy:n kanssa Ruha–Lapua rataurakasta. Urakan arvo on 17,8 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu lokakuussa 2016.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Eltel Networks Oy:n kanssa Eskola–Ylivieska välin sähköistyksestä. Urakan arvo on 4,1 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Lemminkäinen Infra Oy:n kanssa Oulaisten liikennepaikan muutostöistä. Urakan arvo on 6,1 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu lokakuussa 2015.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Riippa–Eskola-osuuden kaksoisraiteen rakentamisesta Destia Oy:n kanssa. Urakan arvo on 85,2 miljoonaa euroa ja se toteutetaan suunnittele ja toteuta -muotoisesti. Urakka valmistuu marraskuussa 2016.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Mipro Oy:n kanssa uuden turvalaitejärjestelmän toimituksesta Kokkola–Ylivieska-rataosalle. Urakan arvo on 16,1 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu kesällä 2017.

Liikennevirasto on tehnyt sopimuksen Kokkola–Riippa-kaksoisraiteen rakentamisesta VR Track Oy:n kanssa. Urakan arvo on 73 miljoonaa euroa ja se toteutetaan suunnittele ja toteuta -muotoisesti. Urakka valmistuu kesällä 2016.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Liikenneviraston ylitarkastaja tarkastaa kehäradan JKV koeajolla MVH logolla keltainen takki päällä. Eikö VRTRack pysty tarjoamaan takkeja, turvakenkiä,alusvaatteita ja pipoja omalla logollaan. Onhan tuo Aki merkittävä toimija turvalaitemaailmassa ja vielä aika hyvä ammattialallaan. Sen yhden Antero kunnossapito tyhjähousun tuntee kaikki.
Ilmianna
Jaa
Saksi kertoo, että asiasta täytyy pitää yt-neuvottelut, koska järjestely vaikuttaa henkilöstöön. VR Track on tuottanut käyttökeskuspalvelut Liikennevirastolle.
Tähän ei liity dramatiikkaa, vaan sopimus siirtyy uudelle palveluntuottajalle, Saksi sanoo.
Suomen rataverkko on jaettu neljään käyttökeskusalueeseen, joissa jokaisessa työskentelee keskimäärin kuusi päivystäjää.
Ilmianna
Jaa
Kapteenipa hyvinkin =)

Kilpailu pystyyn, kuka muokkaa Koukusta parhaan pilakuvan?
Ilmianna
Jaa
Älkää nyt helvetissä hakeutuko siihen päin persettä johdettuun firmaan hommiin tai jos olette jo joutuneet, niin hakeutukaa äkkiä muualle. Miksi pitää valita se huonompi vaihtoehto kun voi suoraan muuttaa Pohjois-Koreaan. VR:llä vasta onkin kadetta porukkaa ja yllättävän paljon lyödään ovia nenän edestä kiinni ja seiniä nousee pystyyn ja ihmisiä irtisanotaan huhujen perusteella. VR pitää edelleenkin omien liittojensa ja yhtiöluottareiden kanssa mustaa kirjaa työntekijöistä ja täysin sivullisista ihmisistä joille asetetaan sisäinen virkakielto. Luulikohan joku että hakeutuminen sinne on tasapuolista? Ei ole. He eivät käsittele sähköisiä hakemuksia tai edes vastaa kaikkien hakijoiden puheluihin vaikka yhteystiedot ilmoituksessa annettaisiinkin. VR:n turvapomon narahtaminen joitain vuosia sitten oli vain jäävuoren huippu. VR:n pääkonttorilla muuten luetaan näitäkin palstoja ja nämä printataan sisäiseen lehtileikekokoelmaan. Heillä on myös normaali lehtileikekokoelma, joka tehdään viikoittain VR:ää koskevista lehtijutuista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Itä-Suomessa riitti yksi nars turvalaiteasiantuntutija valvojaksi. Kierrokseen riitti huomionkipeä tuotantopäällikkö, huomionkipeä resurssipäällikkö ja huomionkipeä vastaava työnjohtaja. Kaikki pelissä kaikki epärehelliset keinot ja valehtelu oli luvallsia ja niin pistettiin koko vanha rata sileeksi vajaassa kymmenessä vuodessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lähellä/katso-video-tottelevaisuutta-testataan-tuomareiden-edessä-59541
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
EiTarviiHelsinginherroja kirjoitti:
Itä-Suomessa riitti yksi nars turvalaiteasiantuntutija valvojaksi. Kierrokseen riitti huomionkipeä tuotantopäällikkö, huomionkipeä resurssipäällikkö ja huomionkipeä vastaava työnjohtaja. Kaikki pelissä kaikki epärehelliset keinot ja valehtelu oli luvallsia ja niin pistettiin koko vanha rata sileeksi vajaassa kymmenessä vuodessa.
Karsea työpaikka. Kateellisia narsisteja täynnä. Kateellisia juoruajia, puhuvat keksittyjä huhupuheita savustaakseen. Lahjonta, korruptio, suhteet. Johtaminen täysin perseestä. Ihanteellinen vallankipeille narskuille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
VR Track rikkoo työehtosopimusta ja piinaa luottamusmiehiä
Rautatiealan työehtosopimuksen 14§ työtuntijärjestelmää koskevat määräykset ja VR Trackin käytös luottamusmiehiä kohtaan puhuttaa.
Rautatiealan työehtosopimuksen 14§ työtuntijärjestelmää koskevat määräykset ei toteudu monessakaan kunnossapidon ja rakentamisen kohteessa. VR Trackistä on annettu monella eri suulla jo pidemmän aikaa lupauksia eri neuvotteluiden yhteydessä, että työvuorolista asiat saadaan kuntoon. Siitä huolimatta vieläkin todellisuudessa osa työvuorolistoista tulee luottamusmiesten nähtäväksi miten sattuu ja osalle porukkaa ei ole laadittu ollenkaan työvuorolistauksia. liiketoimintaluottamusmiesten onkin syytä nyt ottaa asia erityiseen tarkasteluun ja vaatia työnantajaa noudattamaan tessin määräyksiä.
VR Trackin käytös luottamusmiehiä kohtaan työvuorolista asioissa sekä vuokramiesten osalta erästä luottamusmiestä kohtaa alkaa vaikuttaa lähes kiusaamiselta.
Ensin kielletään ajankäytön käyttäminen vuokramiesten asioihin, mutta seuraavalla viikolla pyydetään vuorostaan puhumaan vuokramiehille, tosin työnantajapuolen käsitystä koskien ns. Kilpailukykysopimusta, johon liitolla on eri näkemys. Luottamusmies ei ajankäytöllä voi varsinaisesti hoitaa vuokramiesten asioita, mutta esim. illalla tai ruokatauolla tähän ei ole mitään estettä, esim. olemalla heidän luottamusmieheen yhteydessä tai pyytämällä heiltä henkilökohtaisen valtakirjan. Lisäksi työehtosopimuksen sivuilta 86 ja 87 löytyy alihankintaa ja vuokratyövoimaa käsittelevät määräykset ja luottamusmiesten oikeudet näissä tapauksissa.
JHL.n edunvalvontalinjan käsityksen mukaan vuokratyövoima joka noudattaa rautatiealan työehtosopimusta joutuu myös noudattamaan kilpailukykysopimusta joka korvaa tietyt työehtosopimuksen kohdat.
Tästä asiasta raideammattilaisten jäsenet jotka työskentelevät vuokrausyrityksissä rautatiealalla voivat ottaa yhteyttä myös JHL.n aluetoimistoihin.

Reijo Tamminen
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pitäisikö laittaa luottamusmiehelle rautakanki selkärangaksi vetoketjun tilalle. Eikö enää riitä sähkömiesten kade joka päivä leiväksi pöytään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Huomionarvoinen seikka VR:n tilinpäätöksessä ovat satunnaiserät, jotka ovat lähes kolminkertaistuneet vuodesta 2013 vuoteen 2014. Huolimatta VR:n vuoden 2014 ennätystuloksesta, VR:n vertailukelpoinen tulosparannus ilman satunnaiseriä vuodesta 2013 vuoteen 2014 oli vain 512.366 euroa. Mikäli VR:n toimivalle johdolle maksetaan kannustinpalkkioita vuoden 2014 tuloksesta yli 7,5 miljoonaa euroa, ei se ole suhteessa VR:n nettotulosparannukseen: vuoden 2013 tuloksesta VR:n toimivalle johdolle ja asiantuntijoille maksettiin kannustinpalkkioita 6,9 miljoonaa euroa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pistääkö Trackin liitot perjantaina perseet penkkiin? Epäilen tosin että ei laita.
Ilmianna
Jaa
Meille on tehty selväksi että lopputili tulee varmasti jos on päivänkään lakossa tai mielenilmaisussa. Kun sovittiin VRTrack johdon kanssa että työnjohtajina toimii nykyisin entiset työntekijät jokapikassa niin samalla sovittiin työrauha.
Ilmianna
Jaa
Raideammattilaiset JHL ry on Julkisten ja hyvinvointialojen liitto ry:n järjestö, joka kokoaa eri raideliikenteessä työskentelevät ammattilaiset, kuten mm. konduktöörit, vaihtotyönjohtajat ja varikoiden asentajat sekä raitiotie- ja metroliikenteen SAK-laiset jäsenet Rautatievirkamiesliittoon kuuluvat VR:n lipunmyyjät sekä Finnrail Oy:n liikenteenohjaus. Veturimiesten liitto järjestää maamme veturimiehet.
Ilmianna
Jaa
JHL nettisivuilla kerrotaan SAK, AKAVA ja STTK liittojen osallistuvan mielenilmaukseen. Myös VR:n pikkupomojen Pardia osallistuu mielenilmaukseen. Sähköliitto ilmoittaa netissä osallisuvansa myös. Miten ihmeessä voi Track tai sitten Destiakaan pyöriä perjantaina?
Ilmianna
Jaa
Työnantajalla on tiedossa aikaisemmista ronttumista ketkä tulee töihin lakon aikana. Aina näistä on selvitty. Destian, Ratatekin, Rautatiedon, Celerin johtajat tekee kymmenkertaisen päiväpalkan.
Ilmianna
Jaa
Muistelen että armon vuonna 2011 työnjohto ja tekniset toimihenkilöiden (RT) jäseniä määräämällä määrättiin lakon ajaksi ylitöihin juhannuksena. Tuntematta nykytilannetta, heitänpä arvauksena että RT:n ja VR AKAVA:n osalta mielenilmaus lienee jo taputeltu.
Ilmianna
Jaa
Raideammattilaiset menevät housut nilkoissa pingviini kävelyä 15.9.2015 kuuntelemaan mistä 570 irtisanotaan VR Groupista. Sovinnon eleneenä JHL kuten vuosikausia lupaa hoitaa perjantaina kriittiset työt. Jos näin ei tapahdu menee PALTA ja JHL käsikädessä mielenilmaisussa mukana.
v. 2011 juhannuksen sähköliiton osaston kuuluisassa korpilakossa oli oikeissa töissä liittoon kuulumattomia työntekijä henkilöitä. Muut tekivät pääkonttoria myöten parintonnin tilin ennalta sovituista töistä. Taisivat saada vielä kunniakirjan. Näistäkin työnsankareista osa irtisanottiin seuraavilla kierroksilla. Tästä korpilakosta kimmastuneena voimiensa tunnossa oleva työnantaja aloitti vuosittaiset irtisanomiset ja kilpailukykysopimukset joilla VRTrack työntekijöiden ansioita on huononnettu 20% viidessä vuodessa. Eikä kukaan luottamusmies järjestänyt mielenilmaisua.
Lakkoja on olluteri vuosikymmenillä ennen 2011 erilaisin järjestelyin.
Nyt näyttää siltä että Sähköliiton osasto ja Raideammattilaiset on löytäneet vihdoinkin yhteisen sävelen edunvalvonnassaan.
Ilmianna
Jaa
Oikein muistelet noita legendaarisia v. 2011 juhannusjuhlia ja aiempiakin rähinöitä! Ylityökieltojakin taisi omalle VR-uralleni osua kokonaista kaksi kappaletta niitäkin... Komean kunniakirjan lisäksi oli muuten tuolloin juhannuskisojen palkintojenjaossa päheitä huppareita ja jonkinsortin mitalikahvi-/kättelytilaisuuskin taisi pääkonttorilla olla. Oi niitä aikoja... No tänäpänä näyttää ainakin täältä katsomon puolelta tarkastellen rintama jokseenkin pitävän myös teknisillä toimihenkilöillä. Pitävät näet www-sivujensa mukaan oman mielenilmaisunsa klo 11:00 - 12:30 leimaten kellokortin ulos, eivätkä tällä kertaa tee muiden ammattiryhmien töitä. Rajauksia mielenilmaisulle on kohtuullisen paljon. Ei siinä ajassa ainakaan maakunnista ennätä Rautatientorille puimaan nyrkkiä. Tsemppiä vaan sinne VR Track Oy:n ja Destia Rail Oy:n porukoille!
Ilmianna
Jaa
Se huppari oli halpispaska nukkavieru ja sen vuoksi niskassa VRTrack logo. Sinne kahvikättelyyn valikoitiin erikseen puhelinkutsuna ne varmasti Saksismin ja Arokismin sokaisemat työnantajamieliset työntekijät.
Silti aina yhtä pitävät ja toisiaan arvostavat turvalaite sähköammattilaiset eri ammattiryhmissä ovat täysin Track yhtiön aliarvostetuin ammattilaiset. Tuota sepeliä, rautapötköä ja lunta kuskaavat ratamiehet voi korvata vaikka 5€/tunti maksavilla maahanmuuttajilla.
Ilmianna
Jaa
RTL jäsenten vuosiansiot pyörii parhailla projekteilla Fingrid,väylät 65000€ ja VRT johdon palkkioilla yli. Ollaan nyt niin köyhää punanuttu duunaria. 80% jäsenistöstä ei ole edes kellokorttia käytössä. Kyllä tämänkin paskan maksaa VRTrack haalariosasto.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/tuulakilpi/statuses/649128059426185216
Hae tämä ja mieti tulevaisuutta. Onko tuo työkoira uitettu vai hakattu.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/vrtrack
Mistä nämä pikkumustat pulpahtaa pinnalle 3 kk välein kun joku urakka on voitettu. Mitä nämä pikkumustat tekee johtajien kanssa nämä väliajat 3 kk. Pitäisikö mennä noiden nykyihanteiden mukaan avautumaan ja vapauttaa keskustelu työntekijöiden tasolle. Pitäisikö johdon mielestä näiden kehä kolmosen sisällä parahaiden olla viikko Turun,Seinäjoen, Ylivieskan, Kemin, Rovaniemen, Kajaanin, Joensuun, Lappeenrannan, Kouvolan työpisteissä. Helsinki ja Tampere ovat riistäneet muun Suomen jo aikaa sitten. Nämä Helsingin ja Tampereen omahyväiset tuntee koko muu VRTrack Suomi. Nämä Villamot,Kekäleet,Pekkaset,Marin,Lukkaroiset,Rönkä voisivat joskus käydä tutustumassa viikon työmiesten hikeen. Jonkun duunarin on se Äänekoski läpi puskettava. IIman sitä duunaria sekin hanke jää romanttiseksi iltäpäiväuneksi pikku mustien kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Aamu koneella Ouluun. Välillä taksilla Kokkolaan valokuvakeikka. Kävi työstä ja iltakoneella Oulusta takaisin Hesaan. Mikäs sen karvaturvan nimi olikaan. Huomella aamukoneella Stotikseen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kesälahti -Joensuu vaurionkorjaus kesti kolme pitkää päivää. Lea Sileäkäsi sanoo että sähkömiehet oireilee.
Ilmianna
Jaa
VRTrack leuhkii. Meidän sunnittelijat lensivät Ruotsiin. Eivätkä muuten lähde pois.
Armeijan tyyliin lättäjäjalat ja homot tulee maitojunalla armeijsta kotiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Maitolaivalla kotiin Ruotsista. VR ei maksa enää lentolippuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Savonlinnan Laitaatsillasta VR purki kiskotuksen, pölkyt ja varoituslatoksen. Sähkövehkeet kerätään myyntiin Huutonetti.com. Näin pitää tehdä muillekkin kuin kuusi vuotta sitten ja 40 miljoonaa maksaneelle ratayhteydelle Savonlinna-Huutokoski. Kallisalahti, Rantasalmi ja Joroinen valtavat puutavaraterminaalit voi muuttaa jalkapallokentiksi. Massoja on vaidettu kv-200. Ei olisi uskonut Liikenneviraston ja VR:n johdon kahden päivän naisten kanssa kasinolla mylläämisen, oopperajuhlilla 200€ henkilö shamppanjan kilistelyn ja yleisen juomisen maksanut sepelin toimittaja Destia miten turhaa työtä kuten aina johtajat tekivät.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Taisi olla eri firma Liikenneviraston urakan voittaja ja kiskot ja pölkythän meni siihen Savonlinnan itäpuolelle tunneliin uudeksi päällysrakenteeksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Destia antaa tekohengitystä henkitoreissaan olevalle VRTrackille omalla kp alueella sääli kunnoossapitoa aliurakkatöiden muodossa. On helpompi pitää kilpailija iholla säälistä ennenkuin tappaa lypsävä lehmä. VRT työkoneita on ratapihat täynnä odottamassa romutusta. Mitähän nämä aina johtajien juoppokaverit konemiehet tekee seuraavana.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
The only way to go forward and stay competitive is innovation" Marcus Wallenberg
Tracktwitter laita duunarille vuorovaikutusta kuten tavoite pimeinä baari-iltoina
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Perjantai 13. ja aina kiire. Sinullakin? Testaa mennäänkö tracksiskot riskikaljoille
Ilmianna
Jaa
Empower onnistui vähentämään muun muassa sairauspoissaloja vuosittain 10 prosentilla nostamalla työhyvinvoinnin ja työssä jatkamisen strategiseksi tavoitteekseen. Tinkimätön kehitystyö toi yritykselle lokakuussa 2015 Paras kehittäjä -tunnustuksen, joka jaettiin Tekemättömän työn vuosikatsauksen 2015 julkistustilaisuudessa.

– Palveluyrityksenä henkilöstö on meille tärkein menestystekijä, ja heidän hyvinvoinnillaan on suuri merkitys yrityksen liiketoiminnalle. Työntekijöistämme 90 prosenttia on miehiä ja enemmistö suurten ikäluokkien edustajia. Työ on fyysisesti erittäin raskasta, joten meidän on välttämätöntä panostaa työssä jatkamisen tukemiseen, jotta vältämme ennenaikaiset eläköitymiset, kertoo Empowerin henkilöstöjohtaja Kirsi-Marja Heliste.

Kulttuurinmuutos parissa vuodessa
Tuottavuuden parantamiseksi ja työntekijöiden työurien pidentämiseksi Empowerissa on kuluneen kolmen vuoden aikana viety läpi valtava toimintakulttuurin muutos. Työturvallisuus ja työtyytyväisyys nostettiin vuonna 2013 konsernin strategisiksi tavoitteiksi.

Strategiasta johdettiin myös Empowerin ja työterveydestä vastaavan kumppanin Terveystalon entistä tiiviimmän yhteistyön tavoitteet sairauspoissaolojen, tapaturmien ja työkyvyttömyys-eläkkeiden vähentämiseksi. Tuloksena työntekijöiden sairauspoissaolot ovat vähentyneet vuosittain 10 prosenttia, mikä tarkoittaa 1,6 miljoonan euron vuosittaista säästöä. Tapaturmataajuus on pudonnut vuoden 2012 lähtötasosta yli 60 prosenttia ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä on laskenut, minkä ansiosta vakuutusmaksut ovat pienentyneet sadoilla tuhansilla euroilla. Kehitystyön ansiosta työterveyden kustannukset ovat samaan aikaan jopa laskeneet hieman, kun painopiste on siirtynyt ennaltaehkäisevään toimintaan.

Työkykyriskit haltuun
Menestyksen avaintekijöinä ovat olleet johdon ja esimiesten sitoutuneisuus sekä aktiivinen yhteistyö työterveyden ja eläkevakuutusyhtiön kanssa.

– Tämä on nimenomaan johdon ja liiketoiminnan strateginen kehityshanke, jonka mittareita ja tavoitteiden toteutumista seurataan konsernin johtoryhmässä, Heliste painottaa.

Työterveysyhteistyön tavoitteet konkretisoitiin toimenpiteiksi työterveyden toimintasuunnitelmaan. Suurimmat muutokset aiempaan olivat vahvat panostukset ennaltaehkäisevään työterveyteen, esimiesten tukemiseen ja työkykyriskien tunnistamiseen.

– Työkykyriskejä tunnistettiin terveyskyselyllä, jonka avulla työntekijöitä ohjattiin työterveyspalvelujen pariin. Varhaisen tuen ja korvaavan työn mallien ansiosta työkykyriskissä olleet ihmiset on pystytty pitämään töissä, esimerkiksi muokkaamalla työtehtäviä tai järjestämällä heille sairausloman sijaan tilapäisesti muuta työtä. Esimiehille on myös tuotu käyttöön erilaisia työtä helpottavia työkaluja ja verkkokoulutuksia. Tarkoituksena on seuraavaksi ottaa käyttöön sähköinen työkalu esimerkiksi sairauspoissaolojen seurantaan.

Seuraavaksi Suomen kärkeen
– Olemme toimialamme kärkeä työhyvinvoinnissa ja työturvallisuudessa, ja työterveytemme painopiste on siirtynyt ennaltaehkäisyyn. Tärkeintä on nyt huolehtia ennen kaikkea hyvän tekemisen jatkumisesta. Tason nostaminen ei loppujen lopuksi ole vaikeinta vaan siellä pysyminen. Seuraava tavoitteemme on olla alamme houkuttelevin työpaikka, Heliste sanoo.

Tekemättömän työn vuosikatsaus 2015
Vuonna 2015 neljännen kerran toteutettu Tekemättömän työn vuosikatsaus selvitti suomalais-yrityksille tekemättömästä työstä aiheutuvaa kokonaiskustannusta. Tekemättömän työn kustannukset koostuvat suorista sairauspoissaolokustannuksista, työntekijän eläkelain (TyEL) mukaisista työkyvyttömyysmaksuista, tapaturmavakuutusmaksuista ja työterveyden omavastuun mukaisista kustannuksista. Tekemättömän työn kustannus vuonna 2014 oli keskiarvoltaan 2 650 euroa henkilötyövuotta kohden tai 7,0 prosenttia palkkasummasta. Koko Suomen yksityissektoriin yleistettynä tekemätön työ aiheuttaa arviolta 4,5–5 miljardin euron kustannukset vuosittain.
Ilmianna
Jaa
- Consultancy services within railways

Mitä tuosta Maini pojasta vielä kuoriutukaan.
Urakehitys ratalogaritminen ylöspäin, tulevaisuus tähtitieteellinen Livin palveluksessa
Ilmianna
Jaa
Onko #vr seuraava riitelyn kohde Postin jälkeen? Monopolien purku on tuskallista
PALTA antaa palaa työntekijät loppuun Villen käskystä
Pakkolomia vaiko keskimääräinen työaika
Työnantaja haluaisi taas sopia keskimääräisen työajan käyttöönotosta VR Trackin osalta. Toteutuessaan tämä tarkoittaisi sitä, että rakentamiskaudella tehtäisiin tunteja sisään ja hiljaisella kaudella pidettäisiin vapaana pois, tunti tunnista, ilman lisiä.
Kilpailukykysopimuksessa nr:o 2 sovimme samankaltaisen järjestelmän, sillä erotuksella, että se on nyt taas jälleen kerran työnantajan mielestä liian kallis (35%:n lisä pankkiin vietävistä tunneista). Keskimääräinen työaika olisi lisäksi täysin työnantajan vallan alla 10 tunnin päiviin asti, kun taasen pankkitunneista pitää sopia henkilökohtaisella tasolla. Joillain työmailla, jossa pankkituntijärjestelmä on ollut käytössä, järjestelmä on toiminut hyvin.
Työnantaja ilmeisesti aikoo tehdä sopimuksen suoraan liittojen välillä (Palta/JHL). Jos työnantaja ei aio enää työaikapankkijärjestelmää käyttää, niin vaihtoehtoina on lomautukset talvisin tai (mikäli keskimääräisestä työajasta sovitaan) työaikavapaat ja mahdolliset lomautukset talvisin, mikäli tunteja ei ole tehty tarpeeksi sisään.
Mielestäni VR Trackin työntekijät ovat viimeisten vuosien aikana jo tarpeeksi joustaneet, ja keskimääräisestä työajasta mahdollisesti sovittaessa, pitäisi työntekijöiden mielipiteellä olla ratkaiseva vaikutus siihen, tehdäänkö koko sopimusta ollenkaan.
Ilmianna
Jaa
Vastasimme liiton kutsuun, vaan mites sitten toisin päin?

Vuosityöaika puhuttaa paljon. Ihmetyksiä tuottaa jo aiemmin työantajan lanseeraama työssä jaksaminen paremmaksi lyhennetyllä työviikolla eli pekkaset pois.

Yhtälö ei tunnu oikealta, kun työantaja on huolissaan ettei asentaja jaksa moista 40h viikkoa painaa, mutta nyt ollaan kovasti korottamassa viikkotyöaikaa 50-60h

Ei kannata olla huolissaan, ei näitä tunti määriä tarvitse tehdä ma-pe aikana, koska tämän voi mukavasti juoksuttaa viikonlopullekin eli ma-su. Tälläisiä viikkoja voi teetättää ihan vaikka enempikin peräkkäin. Ylitöistä oli ne sitten arkena tai viikonloppuna voi kieltäytyä, jos vaikka sattuisi olemaan niin ikävästi asiat, että on vielä elämää rautateiden ulkopuolellakin, mutta mikäli nimesi on työvuorolistassa on tunnit tehtävä.

Työvuorolistan voi muuttaa jopa torstaina eli 2 päivää ennen viikonloppua, mutta tästä työnantaja maksaa hurjat 12e kertakorvauksena. Ei kannata tuudittautua siihen uskoon, että olet lähdössä viikonloppuvapaalle ennen kuin viikkotunnit on tehty ja työaika päättynyt.

Vr Trackille palkkaliite 3 työntekijä on kallis, mutta onneksi ei sentään kallisarvoinen. Silti ihmettelen tuota kalleutta, koska työnantaja on ilmoittanut ettei se palkalla kilpaile meidän kilpailijoiden kanssa. Olisikohan asia kuitenkin niin, että johdolla on tullut sellainen palkkio huuma päälle. Ylitöitä, kun ei enää makseta tulee johdolle lisää massia. Ei pidä tosin unohtaa, että tämä varmasti vaikuttaa asentajankin mahdollisiin projekti-palkkioihin. Ylityöltä sitä ei makseta, joten siinä on saumaa 0,20-1,20e marginaalilla saada tunnilta enemmän. Jippii. Mikäli projektilla menee oikein hyvin hoitaa henkilökohtainen leikkuri hienosti ettei asentaja sentään liikaa tienaa.

Estääkö vuosityöaika mahdolliset lomautukset ? Ei. Vähentääkö se lomautuspäivien määrää? Ehkä, mikäli työnantaja ei pistä pitämään lomia jo syyskaudella. Voihan olla, että resurssitarve vähenee projektilla suunniteltua aiemmin ja seuraava työmaa ei ole vielä alkanut. Siinähän kätevästi pidät sitten lomautuksenestovapaat ennakkoon.

Otsikkoon viitaten, Sipilä halusi puolittaa ylityökorvaukset ja vähän nipistää sunnuntai lisiä yms ja se sai liiton ukot takajaloilleen. Mennään mielenilmaus asemiin tuli kutsu. Niinhän me hyvän asian puolesta teimme. Nyt työnantaja lyö 0% sopimuksen allekirjoitettavaksi liiton ukoille, koska Plm:ät eivät sitä allekirjoittaneet. Miksi ? Koska jäsenistö vastustaa tätä vahvasti, eikä halua kapitalisti riistäjä sopimusta. Ihmeellistä on jos liiton ukot pitää tätä sopimusta parempana kuin Sipilän ehdotusta. Kilpailukyky 1 ja 2 hyväksyminen oli monella liiton ukolla perusteluna, ettei voi ottaa omalletunnolleen palkkaliite 3 jäsenistön lomautuksia tahi irtisanomisia. Antakaa jäsenistön päättää ketä asia koskee ja vastata seurauksista. Moni meistä toivoisi, että voisi viikonloppuisin käydä kotona vetämässä kellon ja jaksaa käydä renkimässä mahdolliseen eläkeikään asti.

Mitä sitten seuraavaksi jos liiton ukot hyväksyy tämän sopimuksen ? Otetaanko käyttöön muinais jäänne lauantai ”naisten työpäivä” mistä ei makseta palkkaa lainkaan? Olisiko hyvänä lisänä, että käymme poimimassa johdolle ämpärilliset mustikoita ja puolukoita?

En usko, etteikö kilpailijat maksa ylityökorvauksia. Olisikohan työnjohdossa vikaa jos ei jo kilpailukyvyn antamat halvennukset auta yhtiötä voittamaan urakoita. Onko yhtiössä liikaa Yammerin käyttäjiä ja ristiin rastiin tykkääjiä? Tietysti pitäähän pääkonttorilla olla jotain tekemistäkin työpäivinä. Onko peukuttajilla liian vähän töitä ? Voisiko heidän tehtäviä tehostaa jollain tavoin ?

Petrus Mäki

Kirjoittaja on Raideammattilaisten valtuuston varapuheenjohtaja ja päätöksiä tekevä Liiton Ukko
Ilmianna
Jaa
Jos liite3 työntekikijän kate on25€ tunti virastolle myytävässä urakassa. Vastaavasti nuori kokematon naisinsinööri tekee virastolle selvityksen "LIIKENNEVIRASTON TUTKIMUKSIA JA SELVITYKSIÄ 2015. Rataverkon välityskyvyn kehityskuva 2035 ja siitä katteen 125€ tunti niin kai se on selvää mikä bisnes kannattaa ja kuka jää töihin VRTrack.
Ilmianna
Jaa
Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen
taan vähintään neljä kertaa vuodessa. Muut
pääraiteilla sijaitsevat vaihteet
tarkastetaan vähintään kaksi kertaa vuodessa
. Sivuraiteilla sijaitsevat vaihteet
on tarkastettava joka toinen vuosi.
Mikäli vaihteisiin kohdistuu normaalia
suurempaa kuormitusta, on tarkastusväliä
tihennettävä. Vaihteiden tarkastuk-
sessa käytetään apuna tarkoitukseen s
opivia menetelmiä, laitteita ja mitta-
apuvälineitä. Tarkastuksissa pyritään selv
ittämään vaihteen mitat, jotta voi-
daan varmistaa vaihteen turvallinen
liikennöitävyys. Liikenne rasittaa vaih-
teen osia eri tavalla ja sen vuoksi vaihte
iden tarkastajan on syytä tuntea vaih-
teen rakenne ja toiminta hyvin. Vaihteid
en kiinnitysosien
kunto tarkastetaan
silmämääräisesti, liikkuvien vaihteenosien välyksiä mitataan rakotulkeilla.
Vaihteiden tarkastuksista laaditaan ta
rkastuspöytäkirjat, jotka kunnossapitäjän
on säilytettävä vähintään kaksi vuotta.
Sivuraidevaihteet, jotka tarkastetaan
kahden vuoden välein, tul
ee säilyttää myös aikaisemman tarkastuksen pöytä-
kirjat. Tarkastustulokset puretaan työ
ohjelmiin mahdollisimman pian tarkas-
tuksen jälkeen. Kunnossapitosopimuksen
päätyttyä arkistoidut vaihteentarkas-
tuspöytäkirjat on toimitetta
va Liikennevirastolle.
(Liikennevirasto 2013b, 7-
8.)
Siltatarkastukset
Siltatarkastuksia tehdään vuosittain radan kävelytarkastusten yhteydessä.
Vuositarkastuksissa todetaan
sillan kunto ja ne toimenpiteet, jotka voidaan to-
teuttaa peruskunnossapidon puitteissa. Silloil
le suoritetaan päätarkastus seit-
semän vuoden välein. Päätarkastuksessa
kerätään tietoja siltojen vaurioista
kunnossapidon ohjelmointia ja erikoistar
kastuksia varten. Tarkastuksessa
kaikki vauriot, toimintahäiriöt, tukkeumat ja painumat kirjataan erityisille tar-
kastuslomakkeille. Kuntotieto
ja verrataan aiempiin tietoihin, jolloin voidaan
seurata vaurioiden kehittymistä ja esitettyjen korjaustoimenpiteiden toteutu-
mista. (Liikennevirasto 2000b, 33–35.)
Rautatiesilloista on olemassa siltarekister
i, johon rekisterin ylläpitäjä tallentaa
sillansuunnittelusta saatavat hallinnolliset
tiedot ja tarkastuksista kerätyt kun-
toon liittyvät tiedot tietokantaan. Vuosittai
n laadittava siltojen hallintaraportti
sisältää siltarekisteriin tilastoitua tiet
oa, päätarkastusten
loppuraportteja, ku-
vauksen siltojen kuntotasosta sekä ar
vion kunnossapitotoime
npiteisiin tarvit-
tavista määrärahoista.
(Liikennevirasto 2000b, 33.)
5.3
Kehitysehdotukset tiedonhallintaan
Tällä hetkellä radanpidon rekistereitä
on 31 kappaletta. Rekisterit ovat kaikki
jollakin tavalla liitoksissa
toisiinsa. Etsityn tiedon l
uotettavuus joudutaan siis
varmistamaan useamman rekisterin ka
utta. Rekistereide
n ongelma on myös
se, että niissä oleva tieto
ei ole kaikkien saatav
illa. Kunnossapidon ja raken-
tamisen liiketoimintayksiköt eivät pääse
suunnittelun ylläpitämiin rekisteritie-
tokantoihin lainkaan käsiks
i. Heillä on käytössään
ainoastaan Liikenneviras-
ton julkiset tietokannat, jotka eivät välttämättä sisällä ajantasaisinta tietoa.
39
Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen
Näin ollen tarkentavat tiedot joudutaan
aina pyytämään erikseen rekistereiden
ylläpitäjiltä. Radan kunnossap
itoa ja rakentamista suor
itettaessa rekisteritiedot
helpottaisivat töiden suorittamista huomattavasti.
Rekisterien tietojen paikkansapitävyyden kannalta on koettu ongelmalliseksi
se, että rakennuskohteissa tehtävistä muut
oksista ei ilmoiteta rekistereiden yl-
läpitäjille. Projekteissa tehtävät pääl
lysrakennemuutokset arkistoidaan lähes
poikkeuksetta asianmukaisesti. Kyseisten
tahojen välillä tie
donvälitystä tulisi
kehittää huomattavasti. Tällä hetkellä
on meneillään muutamia projekteja,
joissa on erikseen nimetty laatuinsinöör
i tai vastaava henkilö, joka vastaa teh-
tyjen muutosten arkistoimisesta ja niiden
toimittamisesta rekistereiden ylläpi-
täjille. Tällaista toimintaa tulisi li
sätä pienemmissäkin rakennushankkeissa,
jolloin voitaisiin varmistua ajantasaisesta tietojenvälityksestä kyseisten taho-
jen välillä. Vanhoilta rataosilta ei ole vä
lttämättä saatavissa rakentamisen ai-
kaisia tietoja, koska ne ovat aikanaan
tehty paperille ja arkistointiajat ovat
umpeutuneet, jolloin materiaalia on
hävitetty. Useissa tietokannoissa on ha-
vaittavissa samaa ongelmaa. Sillat ovat täll
ä hetkellä ainoita, joista säilytetään
kaikki tarkastus- ja korjaustiedot ni
iden koko olemassaoloajalta. Kyseistä on-
gelmaa ei välttämättä tiedosteta tällä hetkellä, mutta tulevaisuudessa kun van-
hat rataosat tulevat peru
sparannettavaksi, on rakennusvaiheiden aikainen ma-
teriaali tarpeellista. Rekistereiden parant
amisessa tärkeässä roolissa ovat ra-
kennuttaja konsultti ja tilaaja. Uusien
rataosien käyttöönottoprosessien yhtey-
dessä on tärkeää toimittaa uusien rataosien
tiedot ajallaan rekisterien ylläpitä-
jille.
40
Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen
6
PÄÄLLYSRAKENTEEN HA
LLINTARAPORTIN S
Ilmianna
Jaa
Tällä hetkellä radanpidon rekistereitä
on 31 kappaletta. Rekisterit ovat kaikki
jollakin tavalla liitoksissa
toisiinsa. Etsityn tiedon l
uotettavuus joudutaan siis
varmistamaan useamman rekisterin ka
utta. Rekistereide
n ongelma on myös
se, että niissä oleva tieto
ei ole kaikkien saatav
illa. Kunnossapidon ja raken-
tamisen liiketoimintayksiköt eivät pääse
suunnittelun ylläpitämiin rekisteritie-
tokantoihin lainkaan käsiks
i. Heillä on käytössään
ainoastaan Liikenneviras-
ton julkiset tietokannat, jotka eivät välttämättä sisällä ajantasaisinta tietoa
Ilmianna
Jaa
Mainitsin haastatelluille henkilöille er
i rekistereistä, joita suunnittelun liike-
toimintayksikkö ylläpitää.
Joillekin tämä tieto tuli
täytenä yllätyksenä. Tar-
kempien keskusteluiden perusteella monet
totesivatkin, että olemassa olevista
rekistereistä olisi varmasti hyötyä heid
än nykyisessä työssään ja päinvastoin.
Näin ollen olisi erittäin tärkeä sa
ada erilaisia näkökulmi
a nykyisten rekiste-
reiden jo olemassa olevan tiedon hall
intaan ja mahdollisen uuden tiedon li-
43
Radan päällysrakenteen kunnonhallinnan kehittäminen
säämiseksi. Mielestäni olisi erittäin h
yödyllistä VR-konsernin kannalta että eri
liiketoimintayksiköiden välistä yhteist
yötä ja tiedonjakoa lisättäisiin huomat-
tavasti. Yksiköissä on paljon osaamista
ja tietoa, joka tulisi saada hyödynnet-
tyä ja kohdennettua nykyistä paremmin yhteisiä päämääriä ajatellen. ”Suurten
ikäluokkien” tieto-taito tulisi saada s
iirrettyä meille nuorem
mille, ja samassa
yhteydessä voisimme yhde
ssä kehittää toimintaa nykyisiä vaatimuksia pa-
remmin vastaaviksi. Tämä olisi kilpa
iluetu konsernille kiristyvässä markki
Ilmianna
Jaa
VR Track on firma, missä röyhkein kaveri pääsee urallaan ylöspäin muita tölvimällä ja alistamalla ja ylempiään nuoleskelemalla. Yksi inssi kuljeksi pitkin toimiston käytäviä mitään tekemättä koko työuransa ja kun tuli viikonloppu, hän meni työpaikalleen tekemään viikolla tekemättä jäääneitä töitään. Insinööriä kutsuttiin työkaverien kesken seurustelu-upseeriksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Yksi VR Track teknikko oli ihan samanlainen seurustelu-upseeri. Olisi jänskää tietää onko vielä nuolemassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Näille nyky töissäoleville neideille VRTrack ostaa hamekankaat ettei mene työaikaa niiden etsimiseen . Ennen nämä laitettiin m--istaan riippumaan miesten työpaikoilla.
Tosimiesten työelämässä ei homostella. Ammattimiehet tuntee toisensa ja mitä kukin osaa ilman nykyinssien nivusten nuolentaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
http://www.stelnet.fi/
Firma jota pyöritetän VR puhelimella(katso yhteystiedot 0408625024), VRT tietokoneilla, VRT työajalla, VRT autoilla, ilman sivutoimilupaa, tanssi johtajan kanssa on täysin ylimielinen VRT työmaapäällikkö
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Divari, Paikannin.com, Yammari. Insinöörejä tulee ja menee ja kaikki imuroi tiedot firmasta aikomustakaan olla pitempään töissä. Kaikki paskankin insinöörityön tekevät tumput valitaan suunnittelijöiksi Tampere Helsinki Kuopio välilltä. Projekti-insinööreiksi, projektipäälliköiksi, työmaapäälliköiksi. Kaikki kun isä kuopion paras sähköasentaja ja poika ei ymmärrä työstä muuta kuin on nähnyt kotona äidin nyrkin ja hellan välissä.
Ilmianna
Jaa
Onko VR Trackilla vielä töissä se yksi Pieksänmaan isoääninen mies, joka väitti olevansa oikea insinööri ja luuli olevansa Jyväskylän keisari?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kovakyynärpäisin sähköasentaja johtaa koko Suomen ja liikenneviraston turvalaitekunnossapitoa. Esitteli itsensä Livi Rata päivillä entisenä VR insinöörinä. Järjestellyt urallaan useiden entisten esimiesten irtisanomisen. Manu viimeinesenä meriittinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ruotsi, englanti ja saksa täydellinen kielitaito. Vanhoilta löytyy mutta onkohan noilla VRTrack uusilla insinööreillä eden ensimmäistäkään täydellistä kieltä. Samaa koskee kyllä VRT johtoakin. Tulkin kanssa mennään Ruotsiinkin neuvottelemaan. Kaikki uudet alue, tarjous yms päälliköt on taas nuorehkoja perheettomiä naisia.
Ilmianna
Jaa
Nuoret naisinsinöörit ovat kuin entisajan rakennusmestarit. Ammattitaito riittää joka paikkaan. Kadehtittavia 300% tunteja. Hälytys,pyhä ja ylityökorvaukset palkkaliite 3. Taputukset pyllylle hyvästä työstä. Todellisuudessa nämä naiset ovat kuin supikoira piilolossa kolossaan talviunilla kun pitäisi lärvin loistaa twittereissä miten alkavan talven ongelmat hoidetaan. Ei riitä kivimiesten tornissa ihmettely toivotaan toivotaan asenne. Työntekijöiden luottamus on menetetty elokuussa.
Ilmianna
Jaa
Kauklahden taksi on tukossa vaihteen korjaavista naisinsinööreistä hammasharjoineen.
Ilmianna
Jaa
VR Trackin korkein päämäärä on tehdä niin monivaiheinen organisaatio, että pienimmällekin päällikölle (nilkille) saadaan leivottua ainakin yksi alainen, jotta pieni päällikkö saisi täysin siemauksin nauttia päällikön statuksestaan ja palkastaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
https://www.youtube.com/watch?v=fsujXw267XQ
Happy new year.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ottaa itsensä näköisiä rata kokemattomia mies insinöörejä töihin. 10 vuotta sitten aloitettu projekti saatetaan päätökseen. Sähkömiehet hävitetään VRTrack kp organisaatiosta. Rakennusmestarit kostaa 40 vuoden kateuden ja kaunan hyvin ansaitseville sähkömiehille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vielä 1990-luvulla VR:n alueille luotiin ihmeellisiä organisaatioita aluejohtajineen. Aluejohtaja oli presidenttiäkin suurempi herra (naisista ei ollut aluejohtajiksi). Aluejohtajan ensimmäinen tehtävä oli luoda itsestään ja suurta johtajaa eniten ihailevista alaisistaan maan mahtavin organisaatio. Työllä sinänsä ei ollut mitään merkitystä, tärkeintä oli valtava organisaatio ja aluejohtajan oman egon tehostaminen.

Eihän VR:llä ja VR Trackissa enää ole tällaista, eihän?
Ilmianna
Jaa
Suomen suurin radanrakentaja aloittaa työntekijänsä kanssa neuvottelut. Neuvottelut koskevat kunnossapidon liiketoiminnoissa työskenteleviä työnjohtajia ja vastaavia työnjohtajia. Suunnitellussa uudessa organisaatiossa ei olisi nykyisenkaltaisia vastaava työnjohtaja – tai työnjohtajatasoja.
Neuvotteluiden tavoitteena on parantaa kilpailukykyä tehokkaamman projektinjohdon avulla. Nykyisistä vastaavista työnjohtajista ja työnjohtajista suuri osa voi joutua vaihtamaan tehtävää tai joutua irtisanomisen kohteeksi.
Irtisanomisia ei tavoitella, vaan ihmisille tarjotaan uusia työtehtäviä.
– Ne voivat olla nykyisiä vaativampia tai vähemmän vaativia. Eri asia, kelpaavatko tehtävät kaikille
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
VRTrack ottelee Mestiksen junnusarjoissa. RATA 2016 kuvissa Jennit ja Hannit(kihlasormus) ja Tommit esittelee itseään kuvissa missä pitäisi näkyä oikeita asiakkaita. Näkyyhän siellä takana Fennia Rail veturi. Naurettavaa kun umpirauta pysäytyslaite on VRTrack tekniikan kehityksen huippua. Kaikki muu on nörttien Sony PlayStation konsolin huvitus kopiointia. Vai oliko se tähtien sota trilogiasta. Tuo haihattelu paska kun ei näy tuolla kiskopinnan tasolla. VRTrack esikunta on marttakerho missä 800 hengen esikunta työllistää toisensa ilman että firman kassaan kilahtaa euron killinkiäkään. Miten tämä esikuntanuoret voivatmennä illalla kotiin töiden jälkeen sanomalla skypessä että olipa raskas päivä. Viihtydettiin koko päivä toisiamme niin meinasi nauruun tukahtua niiden tyhmien työmiesten kustannuksella.
Ramboll kuvassa tunnistaa heti ketkä kunnossapito isännöitsijät seuraa naureskellen miten Jetron edessä kiemurtelee VRTrack surkimukset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei maha mittää. Jarrukenkä näkyy olevan euroopan kärkeä v 2016.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mihin VRTrack nousevien kykyjen valokuvat ja tiedot ovat hävinneet. Häpeättekö olla VR Track töissä johtoryhmässä pelkkien johdon tulospalkkioiden vuoksi.
Ilmianna
Jaa
Rautatieläinen lehti 3 2011
VR TRACKIN KILPAILUKYKYTYÖRYHMÄN
JOHTOPÄÄTÖKSIÄ KILPAILUKYVYN LISÄÄMISEKSI:
Kunnossapitoalue 6 valvonnan tehostamistoimenpiteet on toteutuneet.
2012 kunnossapidon Rambollvalvonta vaati 12 tlsas pätevää sähköasentajaa turvalaitekunnossapitoon . Nyt 2016 riittää Ramboll valvontaan 6 turvalaite pätevää asentajaa. Valvonnan tehostamistoimet ovat toteutuneet tilaajan ja Heinonkosken toivomusten mukaisesti.
• Varallaolon ratkaiseminen tuottavammin.
• Siirtyminen yksintyöskentelyyn siellä, missä se on turvallista.
• Työaika työpisteessä maksimoitava. Kunnossapidon ja projektien
yleinen ongelma on, että siirtymisiin menee paljon aikaa.
Tavoite on, että työpaikalle kuljetaan tehokkaasti.
• Tarpeetonta matkustamista pitää vähentää.
• Kulkeminen kotoa suoraan työmaalle vähentää tarpeetonta kulkemista.
• Oman ja talon auton käyttö, työkalut ja -vaatehuolto sopeutetaan
muuttuviin tarpeisiin.
• Vuoronvaihto ei saa keskeyttää vian korjausta. Näin liikennehäiriöt
pienenevät ja täsmällisyys paranee.
• Oman työvoiman käyttö maksimoidaan ja konetyön osuutta lisätään
muun muassa lumitöissä.
• Alihankinnan ja määräaikaisen työvoiman käyttö minimoidaan.
• Palkkausjärjestelmiä kehitetään ja tuottavuuden parantumisesta
palkitaan.
— Valvovaa porukkaa on tulevaisuudessa vähemmän, mutta työn laatua valvotaan-
kin pistokokein. Tämän vuoksi tilaaja vaatii entistä enemmän raportointia. Nyt sen,
joka homman tekee, pitäisi osata raportoida tulevaisuudessa kentältä suoraan, Hei-
nonkoski selvittää. Samat työt,vähemmän väkeäTrackin kilpailukykyä kehittämään on perustettu kilpailukykytyöryhmä. Sen tehtävänä on parantaa tuottavuutta ja luoda paremmat edellytykset pärjätä tiukentuneessa kilpailussa. Heinonkoski uskoo, että VR Track pärjää kilpailussa yhtä notkeasti kuin muutkin, mutta vanhalla tyylillä ei voi jatkaa. — Nykyisellä kustannustasolla ei pärjätä. Vaikka voitetaankin joku alue, on pärjättävä pienemmällä porukalla. Meidän on muutettava toimintatapoja ja alkkausjärjestelmiä. Kalliiseen varallaoloon on löydettävä nykyistä taloudellisempia vaihtoehtoja eikä varallaoloa voi järjestää jatkossa kolmivuorotyönä.Heinonkoski myöntää, että kilpailukykytyöryhmän esitykset vaikuttavat voimassaolevaan työehtosopimukseen ja työntekijälle kielteisesti. Kunnossapidossa kustannukset jakautuvat yleisesti niin, että työn osuus on noin 80 prosenttia ja materiaalit noin 20 prosenttia. Tämän vuoksi kaikki vanhat edut eivät voi säilyä. Liiketoimintaluottamusmies Pentti Suhosen mukaan päämääränä ei voi olla henkilökunnan vähentäminen, vaikka hän ymmärtääkin työnantajan huolen ja vaati muksen kustannusten alentamiseksi. Tavoitehan on, että tällä henkilömäärällä tehtäisiin enemmän töitä. Uudella tavalla tehtäessä pitäisi henkilökuntaa olla käytettävissä kilpailun myötä voitettuihin uusiin projekteihin, jotka eivät välttämättä tarvitse olla edes suoraan rautatiehen liittyviä. Tämä tulee väistämättä eteen, jos ratoihin käytettävä rahoitus pysyy nyt kaavailulla tasolla. Myös Suhonen pitää kilpailukyvyn parantamista olennaisena.
Ilmianna
Jaa
Veturihankintojen valmistelussa auttaa monipuolinen kokemus. Sitä Heinonkoskelta löytyy, sillä hän toimi pitkän jakson 80-luvulla Kemira Oy:n Vihtavuoren yksikön sähkö- ja automaatio-osaston päällikkönä, asennuspäällikkönä ja kunnossapitopäällikkönä. 90-luvulla hän toimi pitkään eri tehtävissä Kemiran Uudenkaupungin tehtaalla sekä vuosituhannen vaihteen aikoihin myös muun muassa konsernin projektitoiminnan kehityspäällikkönä. Vastuuna hänellä oli konsernin investointitoiminta ja erilliset kehitysprojektit. Hän toimi myös projektipäällikkönä Kemira Agro Oy:n ISO9001 ja ISO14001-sertifiointihankkeissa.
Jatkossa seurasi muutaman vuoden jakso elintarviketeollisuudessa, työnantajana HK Ruokatalo Oyj. Siellä hän toimi teknisenä johtajana ja Forssan tehtaan johtajana, vastuualueina konsernin tekninen johtaminen, kunnossapito, investoinnit, käyttö- ja energiapalvelut hankintoineen.
Heinonkoski on toisen polven VR:läinen. Isä toimi asemapäällikkönä Vihtavuoressa ja junat tulivat tutuiksi niin asemalla asuessa kuin myöhemmin kemian tehtaalla työskennellessäkin. Kiskoliikenteen parissa Heinonkoski aloitti vuonna 2006, aluksi työnantajana oli Ratahallintokeskus/Liikennevirasto ja vuodesta 2010 alkaen VR Track Oy, vastuuna kunnossapito- ja käyttöpalvelujen liiketoiminta sekä varautuminen. Kaluston hankinnan projektipäälliköksi hän siirtyi viime vuoden keväällä.
Ilmianna
Jaa
http://promaintlehti.fi/Tuotantotehokkuuden-kehittaminen/Elinkaaren-hallinta-ohjaa-veturihankintoja
Hyvin menee mutta kuitenkin minä otan kaiken vastuun kp6 tarjouksesta 2011
Ilmianna
Jaa
Carunan johtoryhmän jäsenten keskimääräinen kuukausipalkka oli 16 700 euroa eli enemmän kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilällä (kesk).

Kansanedustajana toimivan pääministerin palkkio on yhteensä noin 15 000 euroa kuukaudessa.
Nimi Vastuualue Ansiotulot (2014) Kuukausipalkka*
Ari Koponen toimitusjohtaja 387454 30996
Harri Pynnä yrityksen kehittäminen 307284 24583
Jyrki Tammivuori** talous 242364 19389
Riikka Hirvisalo-Oja regulaatio 227465 18197
Tommi Saikkonen henkilöstö 212106 16968
Heikki Linnanen projektit, it ja kestävä kehitys 199403 15952
Jörgen Dahlqvist käyttötoiminnot 154219 12338
Timo Jutila omaisuuden hallinta 147107 11769
Katriina Kalavainen asiakassuhteet 113548 9084
Henna Tuominen viestintä 96878 7750
Yhteensä 2087828 167
Ilmianna
Jaa
Ei hetero SopanKakaveri hakee nuoria kokemattomia insinöörejä VRTrack töihin.
Ilmianna
Jaa
Liikennevirasto aikoo uusia Bombardier Ebilock 850 alueasetinlaitteet Hl1, Hl2, Hl3, Tl1 ja Tl2 kustannusarvion ollessa 59 miljoonaa. Pohjoispäähän uusitaan rautoja 3 miljoonalla.
Ilmianna
Jaa
VRT saa tuosta investoinnista 0,1 promillen 59000€ vanhojen laitteiden purku-urakan. Kaiken muun highteknology urakan saa Thales,Siemens,Celer, Mipro,Thales,Rautatieto,Destia,Komsor.
Ilari Halme saa Viasys 3d palkinnon minne se ratikka hävisi Turussa joka onkin Tommin seläntakana jolla Ilari voi päästä liikennevirastoon jonon jatkoksi liukuvaan työaikaan. Sitähän VRT on tehnyt vuodesta 2009. Työt voi tehdä Aseman baareissa.Siellä kaikki juopot rautarautatieläiset ovat istuneet työajalla ennenkin. Ay luottamusmiehet ja STY maksaa laskut yt neuvottelujen jälkeen voidellakseen työnantajaa.
Ilmianna
Jaa
Mikä VRTrack yrityksen työkulttuurissa ja johtamisessa on vikana. 2kk ajan tammi-helmikuu haetaan uusia sähköasentajajia ja vanhoja irtisanottiin joulukuussa maksamalla 9 kk palkka käteen lähteville. Onko kahdenkeskiä vuorovaikutus keskusteluja käy johdon kanssa tarpeeksi kuten yhtiön Otto Lehtipuun image manager brandi edellyttää.
Ilmianna
Jaa
VRTrack:llä on kymmenen sähkö pomoa ja päällikköä yhdelle uudelle sähköasentajalle. Vanhan asentajan palkalla saa kaksi nuorta taulukon alapäästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Historiantutkija, dosentti Teemu Keskisarja kirjoitti eläimiin sekaantumisesta vuonna 2011 ilmestyneessä kirjassaan Kyynelten kallio (Siltala).

Eläimiin sekaantuminen oli 1600-1700 -luvuilla yleistä ja ankarasti rangaistua Ruotsissa, jonka osa Suomi oli.

Keskisarja muistutti ihmisten eläneen tuolloin samoissa asumuksissa kotieläinten kanssa hyvin lähellä toisiaan ja yhteistä lämpöä jakaen.

Eläimiin sekaantujia, renkejä ja isäntiä, ei pidetty Keskisarjan mukaan mielisairaina, vaan aivan tavallisina ihmisinä. Harrastus kiinnosti myös murrosikäisiä.

Esivalta suhtautui eläimiin sekaantumiseen ankarasti ja antoi pakkotyön lisäksi kuolemantuomioita. Ankaruutta perusteltiin sillä, että teko oli moneen kertaan kielletty Raamatussa, ja pelättiin myös sekasikiöiden syntymää.

Keskisarja oli kaivanut arkistoista tapauskuvauksen, joka viime yön sikaepisodin tavoin sijoittui maantieteellisesti Oulun poliisilaitoksen eteläiselle alueelle.

Liminkalaisen Junttilan talon isäntä Antti Junttila jäi verekseltään kiinni nautaan sekaantumisesta, kun hänet yllätti navettaan johtaneita tuoreita lumijälkiä seurannut oma piika.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Palkka 0 €/kk. Olet harjoittelija.
Ilmianna
Jaa
VRTrack uusien huippukoulutettujen vaatimaton kielitaitovaatimu. Vrt kotikaupungit Jouni, Ville,Harri ja Pekka. Riittää kun osaa kertotaulun 1-6. 7-10 kertotaulu vaatii jo nuoren assistentti tytön polvelle istumaan. Otto osaa kielet muttei kertotaulua.
Mutta 7000-50000€ johdon tulospalkkiot osataan vanhalla laskutikulla laskea.
Ilmianna
Jaa
Ketä kiinnostaa seisooko vai lankuttaa takapil, isotissi, poikatyttö. Jos Ilaria seuraa 60 niin itse luulee 600. Jos VRT esikunnalla ei ole muuta työtä kun 15.2 mennä palaveriin klo 9:00. Aloitetaan kokous. Noustaan ylös. Lopetaan kokous. Seuraava kokous . Aloitetaan kokous. Lankutetaan. Päätetään kokous. Ei mene kymmeniin yli 50 v irtisanottuihin jakeluun oliko 30 vuoden työ tuon pellefirman arvoista ilman ansiosidonnaista. Heittäkää seuraavaan selfinn vaikka kaikki yläosa paljaaksi. Olettehan sixbak kaikki himo maratoonareita, hiihtäjiä, puhjehtijoita, jalkapalloijijoita, salibäyndyn pelaajia yms.
Ilmianna
Jaa
Tyttöjen mukaan sen takia kun työkaveri inssi vetää käteen niin nyrkki ei tule otsaan.
Ilmianna
Jaa
Onkohan taka,iso tai poikat olleet ikinä miehen kanssa sillei.
Ilmianna
Jaa
Kun teekkari ei muuten ymmärrä mitkä mimmit käy kuumana. Hommaa lämpökamera.

http://mobiili.fi/2016/02/22/puhelin-lampokameralla-kylla-tama-tulee-suomenkin-markkinoille-kesakuussa/
Ilmianna
Jaa
Tasavallan presidentti myönsi vuoden 2015 lopulla rakennusneuvoksen arvonimen kouvolalaiselle Elementit-E Oy:n johtajalle ja omistajalle Veli Hyyryläiselle.
Destia osti Hyyryläisen MVH-yhtiön vuonna 2006 ja ryhtyi siten rataurakoitsijaksi. Hyyryläinen toimi Destia Rail Oy:n toimitusjohtajana vuoteen 2012 saakka. Hänen uransa radanrakentamisessa on merkittävä. Ensimmäiseen urakkaansa hän tarttui Kouvolan ratapihalla vuonna 1975. Siirtyminen konetöistä kokonaisurakointiin oli nopea.

– Periaatteeni on, että mitä enemmän töitä tekee, sitä enemmän niitä on. Niin se on aina ollut, Hyyryläinen sanoo.

Yrittäjän mieli veti Destia Railista uusien rakennushaasteiden pariin.

– Destia Railiin jäi paljon hyviä kavereita, joita mielelläni tapaan. Muistelemme menneitäkin, mutta ratarakentaminen on minun osaltani tehty, tuore rakennusneuvos sanoo.
Ilmianna
Jaa
Make tietää. Kyllä Liikennevirasto huolehtii että lumi ja jää puhdistetaan kiskonpinnan ja lankutuksen tasoon vielä kiskosta parimetriä tiellepäin.
http://www.ita-savo.fi/uutiset/lahella/lumitopparoikka-putsaa-tasoristeyksia-savonlinnan-ja-parikkalan-valilla-332704
Ilmianna
Jaa
Head of Safety, Quality and Environment at VR Track Oy
Useitä fyysiset vaatimukset täyttäviä on johtaja valinnut TLY tehtäviinuseita. Mihin kaikki nämä kuppikoon perusteella koulutus?? valitut kyvyt ovat kadonneet tehtävistään. Aina kun VRT organisaatiossa pitäisi aloittaa työnteko löytyy aina uusi rintava tilalle. Kannattaisi valita oikea insinööri mies niin tulisi työtkin tehtyä. Mutta kun 10 vuoden perinne että LTY tehtäviä hoitaa sopiva nainen.
Ilmianna
Jaa
https://vrgroup.rekrytointi.com/paikat/index.php?jid=228&key=&o=A_RJ&rspvt=bxro38y1eqok0o40g884oc8g0kwo4o
Nyt ilman terveysvaatimuksai työpaikka Ramboll ritsoille VR lle takaisin. Samalla voi saada asentajat Ramboll tason asiantuntijan työtaistelu ohjeita periaatteella tekemällä vikoja yöaikaan varmasti voittaa. Rl os 73 ja os 177 toimintaperiaatteet ovat yhteneväiset. Make auttaaaina vanhoja ay kamuja.
Ilmianna
Jaa
Hyvin ajoitettu pommi aamulla 8.3. Asiantuntija auttaa aina. Seuraava pommi mietitään tarkemmin Kouvolaan.
Ilmianna
Jaa
Vapaavuorta harmittaa Twitter-aikakauden politiikan viihteellistyminen ja henkilökeskeistyminen, mikä sitten näkyy siinä, keitä eduskuntaan valitaan ja millaisia asioita he ajavat.
”Suomessa on myös kansainvälisesti poikkeuksellinen, hyvin henkilökeskeinen vaalitapa. Tämän seurauksena eduskuntaan valitaan monia sellaisia, jotka sinne eivät kuulu, ja monet niistäkin, jotka kuuluvat kekkaloivat viihdeohjelmissa, tikkakisoissa ja yökerhojen avajaiskutsuissa tavalla, joihin ei perinteisissä sivistyskulttuureissa juuri törmää”, Vapaavuori kirjoittaa.
”Toki politiikkaan, johtaviinkin posteihin, pääsee aika ajoin kipuamaan myös patologisia narsisteja, joille politiikan sisällöllä ei koskaan ole muuta kuin välinearvoa heidän omalle julkisuuskuvalleen.”
Ilmianna
Jaa
http://www.tekniikkatalous.fi/puheenvuorot/kylmaa-kyytia-vr-lle-6533529

Kotimaiset konemiehet Tampere-Toijala-Hämeenlinna-Riihimäki-Helsinki.
Kotimiehet konemiehet miehittää kaikki isot VRT koneet ja ulkomaalaiset muu Suomi irtisanotaan 10 v kokemuksella. JHL/RL on hyväsynyt irtisanomiset. JHL asema on nykyisin kumartaa pyllynsä VR työnantajalle.
Ilmianna
Jaa
Kyseessä on viidentoista työntekijän toistaiseksi voimassa oleva ylityökielto Kouvolassa ja Lappeenrannassa, mikä häiritsee alueen kunnossapitotöitä.

VR Trackin kunnossapidon työntekijöille neuvoteltiin viime syksynä uusi yrityskohtainen varallaolosopimus voimassa olevan ja yleissitovan työehtosopimuksen pohjalta. Neuvottelut käytiin työnantajan sekä kaikkia työntekijöitä edustavan JHL:n edustajien kanssa. Työtaisteluun osallistuvat työntekijät haluaisivat itselleen merkittävästi poikkeavan varallaolosopimuksen.

Työnantaja on ilmoittanut työntekijöille, että heidän kanssaan ei neuvotella erillistä sopimusta, sillä he kuuluvat JHL:n kanssa sovitun koko yrityksen kattavan sopimuksen piiriin. Tästä johtuen työntekijät ovat ilmoittaneet toistaiseksi voimassaolevasta ylityökiellosta, joka alkaa perjantaina 4.3.

Sopimus irtisanotuille jotka ei suostuneet uuteen sopimukseen sisälsi tekstin ettei saa pitää mitään yhteyttä entiseen VRT työnantajaan ja päinvastoin. VRT resurssivastaavat akat soittelee yötä päivää irtisanotuille turvalaiteasentajille ja vonkaa takaisin töihin. On tullut yllättävä resurssipuute turvalaitesähköasentajista joita on irtisanottu putkeen viimeiset kymmenen vuotta. Lakimies Rönkä missä herrasmiessopimus ja ammattitaito resurssitilanteesta joulukuussa. Sitä ammattitaitoa ei ollut. Vaikka kp päällikkö on pariutunut kenen etuja ajetaan ja valehdellaan työntekijöille. VRT Yrityksen kaataa työntekijöiden vaatimus yhdestä vapaapäivästä päivystyskorvauksena raha korvauksen sijaan.
Ilmianna
Jaa
Eli jos yhtiöllä menee huonosti, niin työnantajan pitäisi saada sopia myös työehtosopimuksen palkkatason alle. Tämä tulee olemaan sen verta kipeä asia työntekijöille, että se tuskin etenee sellaisenaan. Sen sijaan yleisesti paikallisen sopimisen lisäämistä. Edellyttäen kuitenkin, että osapuolet ovat tasavertaisia sopijoita ja molemmilla on käytössä samat tiedot. Luottamusmiesten asemaa pitää siis parantaa ja heidän tiedonsaantinsa ja osaamisensa varmistaa.
Ilmianna
Jaa
Saamiemme uutistietojen mukaan Huslabin toimitusjohtaja on vahvistanut, että näytteen ottanut Huslabin työntekijä ei ole koulutukseltaan laboratoriohoitaja, vaan muun terveydenhuollon ammattitutkinnon suorittanut henkilö. Suomen Bioanalyytikkoliitto ry tulee seuraamaan tarkkaan virheen taustojen selvittelyä sekä tulee tarjoamaan asiantuntemustaan selvitystyöryhmälle että Valviralle yhteistyössä Tehy ry:n kanssa.
Suomen Bioanalyytikkoliitto ry on viimeisten vuosien aikana useaan otteeseen kantanut huolta potilasturvallisuuden vaarantumisesta käytettäessä näytteenottotyössä muita kuin laboratoriohoitajia/bioanalyytikkoja."

Onko työntekijän turvallisuus kunnossa kun kp päällikkö on bioananalyytikko.
Mitähän tästä tietää työkykykoordinaatori etätyössään kesämökillä. Ei mitään kun ei ikinä käy likaamassa tanssi kenkiään missään työmailla. Power point esitykset riittää tulokseen että sairastava työntekijä on irtisanottava tavoitteellisesti. Siihen on johdon tuki.
Timo ja Ville pyörii päivät päästään tansseissa Tampereella.
Ilmianna
Jaa
Pienellä neulalla suoja päällä. Ja niitä pieninä neuloja löytyy johtoryhmästä.
Ilmianna
Jaa
Jos työstä 55% tehdään Helsinki-Tampere toimistoissa, ravintoloissa ja kesämökeillä ei tapaturmia voi sattua tai ne menee kotivakuutuksen piiriin.
Vale, emävale ja VR tilasto.
Määrätietoinen ja johdonmukainen turvallisuustyö toi myös tuloksia. Tapaturmataajuus laski ensimmäisen kerran yhtiön historiassa alle 10:en ollen 9,7 (14,7). Myös ennakoivien turvallisuusmenetelmien, kuten turvallisuushavaintojen ja turvallisuustuokioiden, mittareille asetetut tavoitteet saavutettiin. Vakavien työtapaturmien määrä väheni, ja tapaturmien aiheuttamien sairaslomien keskimääräinen pituus lyhen
Ilmianna
Jaa
40 työntekijää irtisanotaan. SamuS voittaa.
Ilmianna
Jaa
Destia on voittanut radan kunnossapitoalue 6:n eli Savon radan urakkakilpailutuksen. Urakka alkaa 1. marraskuuta 2016 ja kestää lokakuuhun 2021 saakka. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on hieman alle 40 miljoonaa euroa.

Destia vastaa urakassa ratojen päällysrakenteen, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, siltojen, alus- ja pohjarakenteen sekä rautatiealueiden, liikennepaikkojen ja ulkoalueiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta.
Savon radan kunnossapitoalueen rataverkko on noin 660 raidekilometriä. Rataverkon keskeisimmät osuudet ovat Kotka–Pieksämäki ja Kouvola–Lahti.
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
http://www.vrtrack.fi/fi/vr-track/kunnossapito/rata-ja-turvalaitekunnossapito/
Mistä näille maksetaan kymppitonnien bonukset, monet ei ymmärrä kunnossapidosta yhtään mitään.
Kp5 kaikille loparit, Oulussa kp10,11 kaikille loparit, Kouvolassa kp6 tulee kaikille loparit. Enää hävitään neljä aluetta. VRTrack on kolmanneksi suurin kunnossajpitajä Suomessa Destian ja Eltelin jälkeen. Destia teki tarjouksen 8 miljoona vuodessa kp6. VRTrack teki yltiöpäissään 10 miljoonalla 5 vuotta. Rento Rami ja Katja on kovia jätkiä Villen mieliksi.
Ilmianna
Jaa
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/rautateille-miljoonan-euron-erp-jarjestelma-6236537
Nuorten kokemattomien insinöörien leikkikalu. Tarvitseeko kolmanneksi suurin kunnossapitäjä tälläistä hupitoimintaa.
Ilmianna
Jaa
VR julkisti tällä viikolla viime vuoden lukunsa. Toimitusjohtaja Mikael Aro kuvaili vuoden 2015 tulosta markkinatilanteeseen nähden kelvolliseksi, vaikka edellisvuoden ennätykseen ei ylletykään. Liikevoitto oli 65,4 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2014 oli 25 miljoonaa enemmän, eli 90,4 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Aron palkkapussissa vuoden 2014 tulos näkyi mehevänä bonuksena. Arolle maksettiin viime vuonna rahapalkkaa luontaisetuineen 542 040 euroa. Lisäksi Arolle maksettiin bonuksia 226 303 euroa. Bonus on 42 prosenttia Aron vuoden 2014 rahapalkasta.

Aro tienasi viime vuonna yhteensä 768 342 euroa. Näkökulmasta riippuen se on joko paljon tai ihan ookoosti.

”Työntekijät tyrmistyivät VR-pomon jättibonuksesta”, otsikoi Iltasanomat. Jutussa todettiin raideammattilaisten yhteisjärjestön puheenjohtajan suulla, että johdon palkat ja bonukset ovat VR:ssä karanneet käsistä samaan aikaan kun työntekijöitä potkitaan pellolle.

VR on käynnissä kulukuuri. Yhtiö tavoittelee nyt 50 miljoonan euron vuotuisia kustannussäästöjä. Henkilöstön vähennystarve on arviolta 550 ihmistä. Viime viikolla VR ilmoitti, että 370 saa tällä kertaa lähteä. Heistä 214 irtisanotaan.

Osinkoja VR jakaa viime vuodeltakin reilusti. Valtion kassaan räpsähtänee sata miljoonaa euroa jo toisena vuotena peräkkäin. Tämä on kansalle kiva asia.

Mistä toimitusjohtajan bonus sitten muodostui?

Vuosiraportin selityskohta on vaikeaselkoinen. Siinä todetaan muun muassa, että kynnysarvot asetetaan vuosittain siten, että mittareita on enintään kuusi. Toimitusjohtaja kuuluu bonusjärjestelmässä L1-tasoon. Tasolla L1 palkkiomahdollisuus poikkeuksellisen hyvästä suorituksesta on 50 prosenttia.

Kysyn sähköpostitse VR:n viestinnästä, miten Aron bonukset määrittyivät. Vastaus tulee ripeästi.

Toimitusjohtajan kannustinjärjestelmässä ehdottomasti suurin painoarvo, 60 prosenttia, on sillä, yltääkö VR asetettuun liikevoittotavoitteeseen. Liiketoiminnan kassavirta painaa tavoitteissa viisi prosenttia ja junien täsmällisyystavoite 15 prosenttia.

Loput tavoitteet liittyvät henkilöstön turvallisuuteen ja henkilöstötutkimukselle asetettuihin tavoitteisiin. Niiden painoarvo on yhteensä 20 prosenttia, eli vain kolmanneksen liikevoiton painoarvosta.

Aro onnistui tavoitteissa 84,5 prosenttisesti, eli 226 303 euron edestä. Aroa on bonuksista turha syyllistää. Tavoitteet määrittää yhtiön hallitus. Siltä voi kysyä, miksi painopisteet ovat juuri ne, mitä ovat
Ilmianna
Jaa
Tervetuloa pienoisrautatieharrastaja Arno Märklinin matkaan! Teimme VR Trackillä sisäisen videosarjan, jossa käymme tutustumassa yrityksestämme löytyviin eri työtehtäviin. Siitä tuli niin suosittu, että haluamme nyt jakaa sarjan suuremmallekin yleisölle. Miten oikeat radat rakennetaan, miten niistä pidetään huolta – ja ennen kaikkea – kuka suunnittelee, rakentaa ja huoltaa niitä? Lähetimme Arnon matkalle läpi Suomen löytämään vastaukset näihin kysymyksiin ja tapaamaan Trackin ammattimiehiä ja -naisia. Hän on dokumentoinut tämän kaiken videolle. Tässä esimakua matkasta

Linkedin alle puolivuotta Trakilla olleet ja tai taloon hakevat tykkäävät toisiaan. Kuka sen kissan hännän nostaa. Toinen pikkumusta kissa. Se lukee Röngän laatimassa työsopimuksessa Linkedin pitää Like päivittäin kaikkea.

Miksei kukaan VRT kommeitoi julkisesti 40 miljoonan pummia kp 6 kilpailussa. Se olisi ollut vähintään 50% katteellista omaa työtä suurin osa eikä koneiden ja sepelin läpilaskutusta.

http://bit.ly/1XsVy8Y

https://www.linkedin.com/company/vr-track-oy
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne avasi puolueensa valtuuston kaksipäiväisen kokouksen lauantaina varoittamalla hallituksen aikeista Liikenneviraston suhteen.

”Vahva vihjeiden määrä kertoo, että hallitus on valmistelemassa Liikenneviraston yhtiöittämistä, jotta voidaan pilkkoa Valtion Rautatiet.”

Rinteen mukaan VR:n kalusto ollaan huhujen mukaan siirtämässä yhtiöitettävään Liikennevirastoon.

”Se tarkoittaisi, että lähes sadan vuoden ajan yhteisillä rahoilla rakennetun yhtiön toimintaedellytykset olisivat huonot”, Rinne sanoi tiedotusvälineille.

”Tässä on selkeästi kysymys markkinaehtoisen yhteiskunnan rakentamisesta hyvinvointivaltion sijaan sekä pyrkimyksestä tuoda yksityinen sektori kuorimaan kermoja liikenteeseen niille alueille, joilla kuluttajien määrä mahdollistaa liiketoiminnan.”

Rinteen mukaan tämä ei olisi oikein veronmaksajia tai niitä kohtaan, jotka asuvat alueilla, joissa liiketoiminta ei ylipäänsä ole kannattavaa.

Tavaraliikenteen kilpailu avattiin jo vuosia sitten, mutta se ei ole käytännössä toteutunut, koska kaluston hankkiminen on niin vaikeaa. Suomessa on vielä eri raideleveys kuin muualla, eli Euroopasta ei voi suoraan ostaa käytettyä kalustoa. EU:sta on tulossa pian velvoite myös henkilöliikenteen kilpailun avaamiselle.

Jos uusi, yhtiöiten Liikenneviraston alainen kalustoyhtiö perustettaisiin, se vuokraisi vetureita ja vaunuja raideyhtiöille ja mahdollistaisi kilpailun.

Rinteen mukaan VR:ää ei voida pakottaa antamaan kalustoaan toisten käyttöön, vaan kilpailijoiden tulee itse hankkia oma kalustonsa. Rinne kertoi uskovansa, että VR on halukas keskustelemaan kaluston vuokrauksesta tai myymisestä.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk) kansliasta ei kommentoitu Rinteen puheita.

Berner vie parhaillaan läpi suurta Liikennekaari-uudistusta, joka tuo merkittäviä muutoksia liikennepalveluihin. Yksi niistä on taksikilpailun avaaminen, josta on syntynyt kiistaa hallituksen sisällä. Berner esittelee Liikennekaaren edistymistä maanantaina.

Rinteen puheita Liikenneviraston yhtiöittämisestä ei kommentoitu myöskään perussuomalaisista. Kokoomuksen liikennejaoston puheenjohtaja Kalle Jokinen sen sijaan sanoo, että ajatus ei ole hallitukselle vieras.

”Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien kesken on ollut keskustelua Liikenneviraston yhtiöittämisestä.”

Jokinen on toiminut seitsemän vuotta eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenenä. Viime eduskuntakaudella hän toimi kolme vuotta valiokunnan puheenjohtajana.

Jokisen mukaan Liikenneviraston yhtiöittäminen voi olla järkevää, jos sillä saadaan varmistettua raideliikenneinfran pitkäaikainen rahoitus. Tällä hetkellä se on sidottu valtion vuosibudjettiin. Yhtiö taas voisi pyörittää omaa rahoitustaan muun muassa lainarahalla.

Jokisen mielestä ratkaisu, jossa kaikki veturit ja vaunut siirretään uuden yhtiöitetyn Liikenneviraston alaisuuteen, voisi olla mahdollisesti järkevä.

”Sekään ei ole täysin ongelmatonta. Herää kysymys, miten hoidetaan invstoinnit uusiin vetureihin ja muuhun kalustoon”, Jokinen pohtii.

Lauantaina pitämässään puheessa Rinne arvosteli muutenkin Suomen muuttamista kohti markkinaehtoisempaa yhteiskuntaa. Liikennevirastoa koskevien huhujen lisäksi hän mainitsi Metsähallituksen talousmetsätoiminnan yhtiöittämisen sekä sote-uudistuksen, jossa kaikkien palveluntarjoajien tulee olla yhtiömuotoisia.

”Markkinaehtoisen yhteiskunnan rakentamiseen kuuluu lisäksi se, että palkansaajaliike laitetaan nurkkaan.”

Rinteen mukaan Sdp on esittänyt ammattiliitoille kilpailukykysopimuksesta sopimista vain siksi, että puolue haluaa vaalia sopimusyhteiskuntaa. Sdp:n puheenjohtaja kuitenkin arvosteli hallitusta kovin sanoin siitä, että se laittaa ”kaiken yhden kortin varaan”.

”Ongelmamme eivät ole pääasiassa hintakilpailukyvyssä. Näitä ongelmia kyllä on niiden alueiden osalta joilla on matala tuottavuus, joilla on satsattu vain vähän tutkimus- ja kehitystyöhön ja joilla on markkinointiosaamisen puutetta.”

”Valtaosa Suomen viennin ongelmista johtuu kuitenkin näkemyksen puutteesta siinä, miten uusia tuotteita saadaan syntymään ja olemassaolevia tuotteita saadaan vietyä.”
Ilmianna
Jaa
Kunnossapitoalue 6 kilpailutus menee uusiksi. Urakkakilpailu menee uusiksi koska liikenneviraston tarjoukseen tuli vain kaksi tarjousta. Toinen tarjouksen jättänyt VRTrack ei tullut edes esittelemään tarjoustaan tilaajalle. Toinen tarjoa Destia oli tilaajalle ainut vaihtoehto kirjeitä avattaessa ja kallis veronmaksajalle. VRTrack ammatillinen ja eettinen uskottovuus on täysin nolla tilaajan Liikennevirasto
mielestä. VRTrack asioita hoitaa pissikset. Liikenneviraston ammattitaito ratakunnossapidossaon myös nolla tasolla. Berner on oikeassa näistä kaurahatuista.
Hallitus tekee eriryistilintarkastuksen 10 miljoonan johdon palkkion kuittaavan johdon ammattitaidosta kunnossapitoalue 6 kilpailutuksessa. Kyllä VTTrack on oltava ammattitaito jättää tarjouskirje joka avataan loppukilpailussa. Jos ei pysty tekemään tarjousta on parempi laskea housut alas ja käydä kontalleen.
Kymenlaakson SDP kysyy selityksiä koska kyseessä on 60spd työntekin työpaikka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ei mene uusiksi. Destia on julistettu voittajaksi. Celer&Railtek-yhteenliittymä ja Track hylättiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
SyväKurkkuDEstia kirjoitti:
Ei mene uusiksi. Destia on julistettu voittajaksi. Celer&Railtek-yhteenliittymä ja Track hylättiin.
Railtek ei kelpaa urakoimaan kun sillä on vanhoja töppöjä liikaa. Track taas heitti hanskat kehään ja luovutti koko kisan. Syytöä ei teidetä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kp6 häviö halvaannutti VRT ajankohtaista sivun. Tämä Pellehermanni Arno ei ole vakavasti otettavan yrityksen päätoimiala. Arno kertoo yrityksen syöksystä alas alkaneen sirkus tyyliin. Merkittäviä voitettuja urakoita ei ole. Hävitty Kp6 40 miljoonaa oli katasrofi. Pyyhe kehään maine kiirii nopeasti Liikennevirastossa eteenpäin urakoitsijoita valittaessa. Tätä seuraa mielenkiinnolla sadat irtisanotut VRT entiset kortistosa olevat toimeentulotuella elävät työntekijät.
Tuo Celer ja Railtek ovat suoraselkäisiä yrityksiä VRT verrattuna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
https://huutokaupat.com/fi/v/290306
VRT huippuosaamista. Arno huutokauppamestari asialla.
Ilmianna
Jaa
https://vrleaks.wordpress.com/2015/04/09/a09042015-2/
Näin kaikki oli valmisteltu Rinteen ennen Berneriä.
Ilmianna
Jaa
Kenelläkään ei ole henkilökortti näkyvissä, kermaleivos on osa työpöytää ja inframallinnus ala-asteikäisten koodaus tunnilta. Siltasuunnittelukin pöyrii valmiin demo version tasolla. Kyllä on pepsodent hymy Timolla töitä FIN viisi dokumentointiin.
EI VR insinöörit kaikkeen pysty vaikka niin luuli rakennusmestaritkin. Kummelit on teille Manse rokissa kova sana eivätkä sorru näpertelyyn lillukanvarsilla..

http://via.destia.fi/uutinen/millimetrin-tarkkuudella.html
Ilmianna
Jaa
Muistakaa tutustua kunnolla Kp6 työtä vieroksuviin kerviiseihin. Ukkoa on enemmän kuin millään muulla aluleella. Silti hommia ei ehditä tehdä ja Livi rokottaa isoilla sanktioilla. Viime talven lumitöiden pelastus oli että lunta ei ollu.

Tääläkin yksi ämpäri pää on ottanut elämän tehtäväksi parkua. Parkuminen käy mutta päivystäminen ei onnistu, ei ainakaan yksin. On se niin raskasta. Kaksi kertaa vuoden sisällä jo persettä penkkiin päivytyksen takia. Yksin ei voi päivystää kun pelottaa ja on pimiä. Muilla alueilla se kyllä osataan ja Destailla vallankin.

On nämä sankareita. Ei ihme että kilipailussa tulee takkiin.
Ilmianna
Jaa
Kehittämisalueet Kehitettävät määräykset Tavoite Vertailu Maanrakennustessiin Tavoitteen toteutus/
tes-muutos (§)
TYÖAIKA Kokonaistyöaikamallit Työaika pitää sovittaa kunnossapidon osalta liikenteeseen. Turvalaitteiden osalta aamuviat pitää saada poistettua.
Työpaikan, kokoontumispaikan ja työkohteen käsitteet Lähtökohta: kodista suoraan työkohteeseen, ei kokoontumispaikan kautta.
Vähintään vikatapauksissa mennään suoraan vikakohteeseen.
Nykyiset työvälineet eivät vaadi enää tukikohtia niin paljon kuin niitä on nyt. Työryhmät voidaan varustaa IT- ja puhelinkalustolla jotta kommunikointi sekä raportointi toimivat.
Vuoronvaihdot Vuoronvaihto tulee tehdä työmaalla siten, että työntekijät vaihtavat tietoa työkohteessa. Säästetään vuoronvaihdon tehoton työaika ja tiedon siirron kautta varmistetaan vikojen nopea selvitys sekä estetään turvallisuuspoikkeamat jotka aiheutuvat tiedonkulun katkoksista.
Työaikapankin kokonaisuudistus Työnantajan kannalta käyttökelpoinen ja nykyistä huomattavasti edullisempi työaikapankkijärjestelmä, joka perustuu säännöllisen työajan tallettamiseen. TES-työryhmässä neuvoteltava asia, lähtökohtaisesti sama työaikapankki kuin toimihenkilöillä
Viikonlopputyövuorot Jatkokehitystä tes-neuvotteluissa sovitulle? Vai onko uusi määräys sellaisenaan hyvä?

HENKILÖSTÖN KÄYTTÖ Varallaolojärjestelyt Kilpailijan varallaolomalli: Jokainen asentaja on vuorollaan varalla ja siitä maksetaan könttä/kk (Destialla 500 EUR 2-3 vapaapäivää)
Komennustyön pelisäännöt
- pikakomennukset
- pidemmät komennukset
- ulkomaan komennukset Esim. lumitöihin saatava työryhmä heti kun sääennustemallit osoittavat, että on tarve lisätä resursseja.
Nykyistä nopeammat komennukset on mahdollistettava (viivytys pahimmillaan 30 päivää).
Monitaitoiset työryhmät Saatava monitoimiryhmät käyttöön koko Suomessa. Säästetään työtunteja, kalustoa, päällekkäisyyttä, toisten tekemisen odottelua jne.
Pitkät lomat ja lomien sijoittelu Lomien sijoittaminen TA:n tarpeita vastaavasti. Työnantajan työnjohto-oikeuden käyttäminen
PALKKAUS Lisäpalkkiokokonaisuuden yksinkertaistaminen TES-lisien yksinkertaistaminen/poistaminen. Päällekkäisyyksien poistaminen. Aikaavievästä hallinnoinnista poispääseminen.
Palkkiopalkkaus, urakkapalkkaus? ?
Projektikohtainen palkkiomalli Henkilöstörahastosta irtaantuminen
LUOTTAMUS-MIES-JÄRJESTELMÄ Yrityskohtainen luottamusmiessopimus Saatetaan luottamusmiesjärjestelmä vastaamaan uutta organisaatiota, karsitaan luottamusmiesten määrää, selkeät keskustelukumppanit esimiehille. TES-työryhmä
(ensimmäinen kokous 30.9)

Johdolle kuuluu koska bonus tavoitteet toteutuneet
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Merkantti akat simputtaa VRTrack rakennusmestarit, projektipäälliköt ja tosityömiehet tunnit pois Villen mantaadilla. Niin monta soittoa ja uhkailua ettei e-tunnit ja päivärahat pelotteella Ville päättää kaiken tai lopputili eikä ylimääräiset tunnit ikinä mene läpi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilmianna
Jaa
Kaksi teinityttöä raiskattiin keskiviikkoiltana hotellissa Oulussa. 14- ja 15-vuotiaat tytöt joutuivat raiskauksen kohteeksi Oulussa sijaitsevassa hotellissa.

Oulun poliisilaitoksen rikoskomissario Jukka Nurmenniemi kertoo Iltalehdelle, että tapaus tuli poliisin tietoon samana iltana.

Teosta epäillään 43-vuotiasta suomalaismiestä, joka vangittiin perjantaina. Tekoa tutkitaan törkeänä raiskauksena ja törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä. Esitutkinta on kesken ja vielä alkuvaiheessa.
Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
Advertisement

- Tässä vaiheessa en pysty kommentoimaan tätä enempää, ettei tutkinta häiriinny, sanoo Nurmenniemi.

Epäilty mies on Iltalehden tietojen mukaan kamppailulajin harrastaja, joka on menestynyt Suomen ja Pohjoismaiden tasolla sekä kilpaillut myös muualla ulkomailla. Hän on kotoisin ja asuu nykyäänkin Uudellamaalla. Mies valmentaa entisessä kilpalajissaan.

Miehellä on parikymmentä vuotta sitten perustettu tukkukauppa Uudellamaalla, joka myy erilaisia tuotteita ja kuljetuspalveluita. Iltalehden tietojen mukaan mies on naimisissa.
Ilmianna
Jaa
Lapissa kaikki kukkii nopeasti Maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivutkin Tuon usein tuntenut oon raskahasti Kun katson kansan tämän vaiheisiin Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolta Ja suuri surkastua alhaiseen Miks meillä niin on monta mielipuolta Miks vähän käyttäjiä kanteleen Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu Kuin heinää, miestä, toiveen tosiaan Miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu Tai kesken toimiansa katkeaa Muualla tulta säihkyy harmaahapset Vanhoissa hehkuu hengen aurinko Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo Ja minä itse, miksi näitä mietin? Se merkki varhaisen on vanhuuden Miks seuraa käskyä en veren vietin Vaan kansain kohtaloita huokailen On vastaus vain yksi Lapin suvi Sit' aatellessa mieli apeutuu On lyhyt Lapin linnunlaulu, huvi Ja kukkain kukoistus, ja riemu muu Mut pitkä vain on talven valta, hetken tääl aatteet levähtää, kuin lennostaan Kun taas ne alkaa aurinkoisen retken Ja jättävät jo jäisen Lapin maan Oi valkolinnut vieraat Lapin kesän Te suuret aatteet, teitä tervehdän Oi, tänne jääkää, tänne tehden pesän Jos muutattekin maihin etelän Oi oppi ottakaatte joutsenista Ne lähtee syksyin, palaa keväisin On meidän rannoillamme rauhallista Ja turvaisa on rinne tunturin Havisten halki ilman lentäkäätte Tekoja luokaa, maita valaiskaa Mut talven poistuneen kun täältä näätte Mä rukoilen, ma pyydän, palatkaa
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=L7U8MCbyhY8
Viimeitä viedään, matkalla pohjoiseen
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=rjGOj59CAmE

Miks miestä täällä kaikkialla kaatuu Kuin heinää, miestä, toiveen tosiaan
Miest' aatteen, tunteen miestä, kaikki maatuu
Tai kesken toimiansa katkeaa
Muualla tulta säihkyy harmaahapset Vanhoissa hehkuu hengen aurinko
Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo
Ilmianna
Jaa
Ei hehku meillä VR Trackissa tulta harmaahapset, ei paista hengen aurinko. Kilpailijat menevär vasemmalta ja oikealta ohi, mutta meidän kerviisit painavat vain hampaat irvissä jarrua. Pekkaset pitää olla, työaika joustaa yhtä hyvin kuin tuuman vaijeri ja vapaata ja lomaa tarvitaan, tämä kesken kiivaimmain rakennuskauden.

Monitaitoinen työryhmä osaa useita taitoja; se osaa lorvia työmaalla, se osaa tulla myöhässä ja lähteä ajoissa töistä, se osaa venyttää kaikki tauot 100%.

Meil' ukkoina jo syntyy sylilapset Ja nuori mies on hautaan valmis jo.
Ilmianna
Jaa
130 vuotta rautatieliikennettä Nuppulinnassa.
VRTrack keskittyy erityisosaamiseensa.
Johtajiensa bonuksien kasvattamiseen.
Kun insinööri ei tee mitään ei tule virhettä eikä aiheuta vaaraa tieliikenteelle.
Sunnittelupäällikön päätyö vastailla purjeveneeltä puhelimeen kun joku onneton soittaa kolmannen kerran aukiolevasta aave työpaikasta.
Eniten insinööreille soitellaan huutokauppassa myytävistä paskoista autoista ja muusta romusta. Pikkurahan puute on valtava.
Track-Sweden liiketoiminta sukeltaa kun maajohtajakin irtisanottiin.
Ilmianna
Jaa
Kuten Itä-Suomen pääluottamusmies PenttiV sanoi luottamusmiespäivillä rataesimiehille. Varo näitä ei heteroita.
Ilmianna
Jaa
Jukka P luottopoikakaveri kymmenenvuoden päässyt Arnon kaveriksi lämmityksiin.
JukanP oppisopispoika ensimmäinen joka sai kurssit läpi. Toinen poika Tampereelta ei saanut kuten ei Jukkakaan vaikka maksettiin Jukan käskystä huippu palkka.
Samoin VRTrackiltä eläköitynyt Matti A joka päivystää turvalaitevikoja VRTrack peruja olevilla turvalaitepätevyysillään edelleen eläkepäivinään Porissa Destialle KP4.

https://www.youtube.com/watch?v=CHUcnRqy6VM
Ilmianna
Jaa
Kaipiaisten kiskohitsaamon työntekijät marssivat äsken ulos työpaikaltaan. Saksalainen työnantaja ilmoitti aamupäivällä, että tänään päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen yrityksestä vähennetään 5,5 henkilötyövuotta. Irtisanomiset astuvat voimaan 16. toukokuuta.

— Näytin työntekijöille ilmoituksen. Porukka marssi saman tien ulos, kertoo pääluottamusmies Ville-Matti Ahola.

Tunnelma kiskohitsaamolla on ollut koko yt-prosessin aikana matalalla. Viime kesänä VR Track myi Suomessa ainutlaatuinen kiskojen hitsaamiseen erikoistuneen yrityksen saksalaiselle Vossloh Rail Services Finlandille.

— Meille luvattiin, että minkään ei pitänyt muuttua vuoteen 2017 mennessä.

Aholan mukaan 5,5 henkilötyövuoden vähennyksen lisäksi tulevana syksynä yrityksestä jää yksi eläkkeelle ja vuoteen 2018 mennessä kaksi. Eläkkeelle jäävät eivät sisälly irtisanottavien listaan.

Kaipiaisten kiskohitsaamolla on 27 työntekijää ja neljä toimihenkilöä. Kiskojen valmistusta Kaipiaisissa on tehty 1960-luvun alkupuolelta lähtien.
Ilmianna
Jaa
Nyky VRTrack tekee tuloksen työmiehiä irtisanomalla. Seuraava 2 miljoonan tappio tulee kp6 kapulanluovutusesta. Kylmä totuus on että tilaaja Ramboll vaatii 6 kk tekemättömät turvalaitehuollot tehtäviksi ennen 1.10 tai sen jälkeen. Turvalaiteasentajien siirtyminen kilpailijoille on alkanut ennenkuin VRT irtisanoo loput ennen lomia..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä Kp6 jätkät saa ihan rehellisin mielin laulella, että nyt saatiin sitä, mitä on monta vuotta tilattu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itä-Suomessa ei tarvitse diplomitoitä. Mäkäräinen tekee diplomityöt samalla kun hoitaa työmaan keväästä syksyyn oman työn ohessa. Diplomityö tehdään omassa päässä sikarin saauhutessa.. Hyöty on siinä ettei di jää roikkumaan VRT palkkalistoille ihastuksena ilman mitään työtulosta kuten kymmenet diplomityön tekijät VRT. Palkka maksetaan työn tekemisestä Oliile eikä näpertelystä.
Ilmianna
Jaa
http://www.vrsty.fi/
Toiminta lopetettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei kai? Näyttäisi kerholla olevan tarjolla kesäkuulla 115-v juhlia Tampereella ja syys-lokakuulla opintomatkaa Sveitsiin ja Ranskaan. Taitaa jäsenkato vaivata ja jäljellä on ainoastaan eläkeläisiä. Tämähän on eri kerho kuin se Pardia vai mikä Rautatien tekniset se toinen kerho nyt olikaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
VRTrack johdolle vitun Jenneistä kolmantena työpäivänä.. Lapsen teko on tärkeämpi kuin maratooni. On narsismia urheilla 50-vuotiaaksi ja unohtaa miksi luoja meidät tänne teki. Näitä lapsettomia lehmiä ja homo miehiä ei kaipaa kukaan sen jälkeen kun heillä ei ole Villen antamaa naurettavaa pelle auktrotiteettiä ilman työvelvoitettä.
Ilmianna
Jaa
Minua ei koskaan kuunneltu palavereissa, mutta kun aloin käyttäytyä tietyllä tavalla, miesvaltaisessa esimiesportaassa alettiin kuuntelemaan minua. Pistin hiukseni auki, ja laitoin päälleni aina paidan, jossa rintani pääsivät hyvin esille. Katsoin rohkeasti työkavereitani silmiin ja liioittelin nauruani. Flirtti oli jatkuvaa ja kappas, aloin saamaan myös mielipiteeni läpi.
Ilmianna
Jaa
Seinäjoen ja Oulun välisellä rataosuudella on edessä vielä vilkas rakennusvuosi. Rakennustyöt kohdistuvat osuuksille Ruhasta Lapuaan, Kannuksesta Ouluun sekä Härmään. Vuoden 2016 töiden kustannusarvio on noin 88 M€. Viikonloppukatkot alkavat 21.5.2015, jolloin junavuoroja on korvattu bussikuljetuksin. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2018.
Ilmianna
Jaa
Destia Rail Oy ja Liikennevirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jossa Itä-Suomen rataverkon kunnossapitoalue 6:n hoito on myönnetty Destialle. Sopimus allekirjoitettiin 25.5.2016.

Destia vastaa kunnossapitoalue 6:n eli ns. Savon radan urakassa ratojen päällysrakenteen, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, siltojen, alus- ja pohjarakenteen sekä rautatiealueiden, liikennepaikkojen ja ulkoalueiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta.

– Allekirjoittamamme sopimus Savon radan kunnossapidosta vahvistaa markkina-asemaamme. Destian hoidettavana on nyt yli puolet Suomen radan kunnossapidon urakoista, kertoo Destia Rail Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mäkelä.

Savon radan kunnossapitoalueen rataverkko on noin 660 raidekilometriä. Rataverkon keskeisimmät osuudet ovat Kotka–Pieksämäki ja Kouvola–Lahti. Destia aloittaa urakan 1. marraskuuta 2016, ja urakka päättyy lokakuussa 2021.

Destia vastaa myös rataverkon kunnossapitoalueista 4 (Rauma-Pieksämäki), 5 (Haapamäen tähti), 8 (Ylä-Savo), 10 (Keski-Suomi), 11 (Kainuu) ja 12 (Lappi). Destia kunnossapitää jatkossa markkinajohtajana yli puolta Suomen radan kunnossapitoalueista.

Iso ja inhimillinen Destia voittaa jatkossakin rakentaminen / kunnossapito kilipailuissa.
Ilmianna
Jaa
KP6 voitto sai niittinsä, Destialla täten kunnossapidossa yli puolet valtion rataverkosta. Melko hyvin takavasemmalta tulleelta kilpailijalta. Näin omasta näkökulmasta katsottuna Destialla on 1kpl iso kilpailuvaltti - VRn verrattuna motivoituneemmat työntekijät. Sivusta touhua katselleena näyttää sille, että Destialla miesten annetaan tehdä töitä, sen sijaan että miehiä kokoajan ahdistettaisiin työehtotaisteluilla tahi työehtoheikennyksillä.

Ratayhtiöllä on ollut käsissään kaikki valttikortit - valmis henkilökunta, ylivoimainen osaaminen, ylivoimainen konekalusto (ainakin eruomäärissä mitattuna), mutta mitä se on saanut näillä aikaiseksi? Usean kunnossapitoalueen menettämisen, työntekijöiden selvän motivaation laskemisen, firman johtoportaan paisuttamisen ilmeisesti Wanhoja Waltion aikoja kunnioittaakseen. Osaamaton ja/tahi kykenemätön työnjohto sekä keskijohto tappaa työntekijältä sen viimeisenkin oma-aloitteellisuuden sekä motivaation siemenen tuhatprosenttisella varmuudella. Turha höykkyyttäminen, huomioonottamattomuus, asioiden vaikeimman kautta vääntäminen kun ei palvele kuin firmaan lisää johtoporrasta haluavien agendaa. Voidaan vedota siihen, että asiat eivät hoidu kun johtoa ei ole tarpeeksi. Sitten kun työnjohtoa on yksi työnjohtaja per 2 asentajaa, pysynee ne nyörit myös tämän tietyin paikoin kyvyttömän ja osaamattomankin johdon käsissä. Eri asia on edelleenkin se, että jos työntekijää ei kuunnella, miten se osaltaan kehittää työntekijän intoa toimia työssään. Mikään kun ei ole turhempaa kuin se, että kyvytön koittaa ohjata halutonta takomaan päätään seinään - eli tekemään mahdottomia.

Loppukaneettina sanoisinkin, että raipaniskujen sijaan, suosisin yhtiölle rohkeita askelia hyvin tehtyjen suoritteiden henkilökohtaiseen palkitsemisen muodossa. Tällä saataisiin kykenevät yksilöt pysymään virkeänä, sekä haluttomallekin voisi tulla vähän motivaatiota työn suorittamiseen yhdessä sovittuun pisteeseen saakka.

Terveisin molemman puolet nähnyt, nyt jo muilla mailla liihotteleva lintunen.
Ilmianna
Jaa
Rautatieläistenliiton osasto 73 on suurin voittaja. 1990 alkaen os73 ohjasi kunnossapitokeskuksen päällikkö Kari Penttilää miten toimitaan. Luottamusmiehet tiesi palaveripäätökset kuukausi ennen työnjohtajat. Työnjohdolta kiellettiin asioiden hoito siten että työnanajalle olisi jäänyt jotain käteen. Järjetön haittatyökorvaus päivystysmuutos tilanteessa kiellettiin kolmivuoro työvuorolistojen tekeminen. Vuonna 2005 alkoi RL os 73 mahtivuodet. Luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut lyöttäytyivät narsistien tuotantopäälliköiden iholle ainoina luotettavina sähkömiehinä ja oikeiden työnjohtajien tuhoaminen alkoi.
Lopputuloksena VRRadan pahimmat tulosta tuhoavat os73 myyrät löytyvät Ramboll tlasiantuntijoina, junansuorituksista,Liikenne virasto aluepäälliköinä, kaikissa mahdollisissa insinööritöimistoissa. Esimerkiksi Seinäjoki-Oulu projekti työllistää kymmeniä Rautatieläistenliiton osasto 73 entisiä sähköasentajia. Osa on kyllä ihan fiksuja mutta suurin osa tyhjäntoimittajia. Kaikki johtuu siitä että Liikennevirastossa pitäisi olla enemmän AkiH tai MarkkuG tai SamuS tyylisiä ammattihenkilöitä. Heihin ei os 73 kusetus mennyt ikinä läpi.
Ilmianna
Jaa
Avoimet työpaikat

Kouluttaja
Kouluttajan vastuulla on rautatieliikenteen tehtäviin koulutettavien henkilöiden koulutus sekä toimiminen muissa koulutus- ja asiantuntijatehtävissä rautateiden liikenneturvallisuustehtäviin liittyen. Seuraat aktiivisesti alan lainsäädännössä ja määräyksissä tapahtuvia muutoksia ja toimit asiakasrajapinnassa.

Odotamme, että sinulla on hyvä ja laaja-alainen kokemus toimimisesta rautatieliikenteessä ja rautatieliikenteen hallinnasta sekä koulutus kuljettamiseen ja/tai liikenteenohjaukseen rautateillä. Työotteeltasi olet vastuullinen, toimeen tarttuva ja itsenäinen. Tulet hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa, olet valmis matkustamaan ja kehittämään osaamistasi.

Tarjoamme mielenkiintoisen ja haasteellisen tehtäväkentän, kilpailukykyisen palkkauksen sekä näköalapaikan rautatiealan muuttuvassa toimintaympäristössä. Toimipisteesi tulee sijaitsemaan Kouvolassa.

Pääset hakulomakkeeseen tästä linkistä
Hakuaika: 15.5 - 3.6

Lisätiedot:
Kari Sopanen, puh 040 483 2840, kari.sopanen@krao.fi tai Timo Tiainen, puh 040 513 7200, timo.tiainen@krao.fi
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/hashtag/kuningasidea?src=hash
Osallitu juhliin ja bongaa palkittuja työtovereita jos löydät ketään edes sivulauseessa.
Ilmianna
Jaa
"KP6 voitto sai niittinsä..."
Niin sai, ja KP6:n kerviisit saivat sitä mitä ovat vuosia tilanneet. ;)
Ilmianna
Jaa
"KP6 voitto sai niittinsä..."
Niin sai, ja KP6:n kerviisit saivat sitä mitä ovat vuosia tilanneet. ;)
Ilmianna
Jaa
Siirtyy työntekijä horot jonossa kunnossapitoalue 6 DestiaRailille vellun perässä. VRTrakille jää näitä Villen di työn tekijä tumputtajia josta töissä ei ole muut apua kun joku pomo saa vetää nuorta inssiä persiiseen assan vessassa. VR Yhtymä on sijoitusyhtiö , ei rautatieliikenne kiinnossa näitä selfie pellejä kuten Linnanmäki , Lehtipuu, Pekkanen, Heinisuo, Kymäläinen, Ilari halme, Tiukkanen, Sopanen,Toropainsen joka naista aina vaille jäänyt Kalle ja kaikki muut puutteessa olevat ratainsinöörit
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
VR Track jatkaa organisaationsa uudistamista . Yhtiön joh-
dossa tapahtui syksyllä muutamia henkilövaihdoksia ja samoilla
lämpimillä myös muuta organisaatiota on katsottu tarpeelliseksi
hieman päivittää . Nyt on vuorossa rakentamis- ja kunnossapito
liiketoimintojen projektiorganisaatioiden työnjohdon uudelleen
organisointi . Uusi malli tavoittelee varsinaisen perinteisen työn-
johtoportaan häivyttämistä kokonaan ja kyseisten toimintojen
keskittämiseen hierarkiassa korkemmalla tasolla oleville henki-
löille .
Varmaan Track pyrkii muutoksella saamaan organisaationsa
nykyistä ketterämmäksi mukautumaan nopeassa tahdissa vaih-
televiin tilausten ja sitä kautta myös työmaiden määriin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
"Projektijohtamista kehittämälllä pystymme pääsemään kiinni infrarakentamisen kasvuun laajemmin. Voimme miettiä myös uusia palveluja, katujen ja teiden suunnittelua."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Timon mukaan olisi tärkeää , että työtiimit voisivat osallistua myös rekrytointiin. Tällöin johtajien merkitys yrityksissä ei olisi yhtä merkittävä kuin nykyisin. Suomessa johtajuuden purkamisesta ei puhuta, vaikka sitä ainakin osassa VR-yrityksissä on jo liikaa. VR sisällä ongelmia alkoi syntyä, kun tiimien ja ylimmän johdon väliin tuli keskijohdon väliportaita. Byroratia alkoi lisääntyä. Siitä puolestaan seurasi, että bisnestä ei ollut enää eväitä kehittää. Tuotekehittäjät puolestaan alkoivat turhautua, koska heidän ratkaisunsa eivät kelvanneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
VR Track hävisi tarjouskilpailun radantarkastuspalveluista eurooppalaiselle toimijalle. "Oi Emma, Emma.."

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2016-014438
Ilmianna
Jaa
Leuhka Koskisen tukka taipuu. Nyt joutuu syömään sen hatullisen pikku Villen paskaa
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Kouvolan lemmenlaiva myynnissä. Aarren hoito Helka, Jaakon hoito Lea, Harrin hoito Heli, Matin hoito Jenni. Auto on varmasti huippukunnossa mutta iskarit ja jouset on ollut kovilla.
Ilmianna
Jaa
Eija, Erkin hoito Kari
Ilmianna
Jaa
VR säästöohjelmalla oli hyvä tarkoitus, mutta sen toteuttamisessa tehtiin virheitä.

– Hallituksen esityksessä VR rakenneuudistuksesta linjattiin, ettei VR operatiiviseen henkilöstöön kosketa. Operatiivisesta henkilöstöstä tuli kuitenkin ainoa, josta on tingitty – ja vielä todella voimakkaasti. Henkilövähennykset on tehty työntekijöistä.
VR rakenneuudistuksessa lakkautettiin työnjohtajien tehtäviä, mutta Helsingin esikunta paisui. Samalla myös johtavien toimihenkilöiden palkkaluokituksia nostettiin.

Osa asiantuntija lasketaan VR:n tilastoissa nykyään työnjohtajiksi hallintorakenteen piilottamiseksi. Käytännön työntekijöiden määrä on todellisuudessa vähentynyt.

– "Hallinnon keventäminen" tarkoitti palkkojen korostusta hallinnossa niin, että korotukset veivät 2000 työntekijää pois kentältä.

– Pelkästään VRGroup johdon vuoden 2014 palkankorotuksilla olisi voitu palkata vaikka 400 uutta työntekijää lisää. VRGroupin johdon palkankorotukset muutosvuonna veivät 2000 henkilötyövuoden resurssit operatiivisesta toiminnasta.

Päättäjät määräsivät Euroopan huippua 2013 -uudistuksessa, että hallinnon piti pysyä 600 henkilötyövuoden rajoissa.

– Nyt luku on 1200 eli 600 enemmän kuin on päätetty.

VRgroup henkilötyövuosia on piilotettu määrärahoissa esimerkiksi konsernipalvelut-nimen alle, vaikka kyse on samasta keskushallinnosta, jota päättäjien ratkaisu koskee.

– VRGroup konsernijohto on niin iso, että sillä pystyisi johtamaan 70 000 henkilön organisaation. Henkilöstöä on kuitenkin noin 10000.

Kaikki luvut löytyvät ja ovat tarkistettavissa julkisista asiakirjoista.
Ilmianna
Jaa
Oletteko olleet ikinä oikeasti miesten töissä. Tuota höntsää osaa tehdä suurin osa rakennusmestereista. Miesten töissä pitää olla munaa siis jotain näkyvää pitää jäädä kuten jälkikasvua eikä pelkkää toisten miesten siittämien lasten omina pitämistä.
Ilmianna
Jaa
Miten VRTrack tanssikoilu yritys pyörii VRTrack matkapuhelimella. Onkohan sivutoimilupa kunnossa vai onko VRT nuoret johtajat kuntouksessa liikuntasetelillä Stelnet tanssikoulussa.
http://www.stelnet.fi/index_5.htm
https://fi.linkedin.com/in/kari-nyyssönen-b958a861?trk=pub-pbmap
Vai onko Jukolanviestin tulospalvelua työajalla.
Soitellaan Cary Cool 25024.
Ilmianna
Jaa
Destialla menee lujaa. Ei muita kun pa kp urakoita 2016. Kohta kenkää tulee.
Ilmianna
Jaa
VRTrack vaihteenvaihdot on kissankusta isossa virrassa. Suonenjoki on todellisuudessa KREATEN aliurakka. Voihin sitä Villen pikku pissikset kosteissa unissaan pitää omana urakkana jos tiedä että on aliurakka. Uusiin urakoihin on VRT:llä pelkkiä pieniä aliurakoita. Mipro, KREATE, Eltel, Komsar, EPF, Rautatieto kuorii kerman. KP6 40Miljoonaa on niin hyvä tasonnosto ettei Destian tarvitse 1-2 millin persurakoita.
Niin kauan kun esim isonaan poikakaverit ja kuopion komeet ei tee muuta kieriskelee omahyväisyydessään firman suunta on alaspäin.
Ilmianna
Jaa
Noista 101 millin urakoista VRT saa rantaradan tunneleiden komut korjaus. On siinä Ilari insinööreiille töidä viideksi vuodeksi jos konenäkö ja BIM ei toimikaan tunneleissa kun on rillit huurussa. Asetinlaitteiden ohjausten uusiminen menee Miprolle nyky tavan mukaan. Sillat menee KREATELLE. Kuopion ratapiha suunnittelu on Salomaan ja Rautatiedon hommia. Ehkä VRT pikku aliurakka.
Ilmianna
Jaa
Tiedoksi ennen uutta VR nyt
Ilmianna
Jaa
VRT exit EU
DestiaRail in EU
Jousi sillan suunnittelusta ovat vastanneet C&J Arkkitehdit Oy ja Lighting Design Collective Oy. VRT suunnittelu peesaa.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kun kaksi lähtee kerralla samanlailla sämpylät sisällä uunissa vuodeksi telakalle.
Nykyinsipojat ja tytöt kun käyvät työajalla Pridessä viihteellä. Naamat löytyy kuvamateriaaeista.
Ilmianna
Jaa
Olen vuosia seurannut valtionyhtiöiden hallitusten järjestelyjä johdon palkkauksessa. Holtitonta touhua ja meidän veronmaksajien rahojen tuhlaamista, kun maksetaan älyttömiä palkkoja ja kannustinpalkkioita.

Eihän se ole tyhmä joka pyytää, mutta se on joka hyväksyy. Röyhkeä toiminta näyttää jatkuvan ”hyvä veli” -periaatteella. Palkat sisältävät runsaasti luontaisetuja, kuten puhelimen ja auton vapaan käyttöoikeuden.

Ruhtinaalliset eläkejärjestelyt tulevat myös veronmaksajille kalliiksi.

Suomalainen johtamiskulttuuri on ajautunut rappiolle ja eriarvoisuus on lisääntynyt palkkausjärjestelyissä.

Tämä on toteutunut myös yksityisellä puolella, kun ilman kestäviä perusteita on nostettu johdon palkat huippuun ja työntekijöiltä samanaikaisesti pihistetty. Tämä saa aikaan katkeruutta, eikä lisää ainakaan työmotivaatiota.

Viime aikoina on sattunut usein niin, että valtionyhtiön johtajan palkkaa on nostettu runsaasti ja samaan aikaan on satoja työntekijöitä irtisanottu.

Tämä ei tunnu hyvältä, vaan saa aikaan epäjärjestystä, kuten on huomattu tämä suomalainen lakkokulttuuri.

Malliesimerkki valtionyhtiöiden johdon härskiydestä oli äskettäin, kun VR antoi lopputilin 370 työntekijälle, niin samanaikaisesti toimitusjohtaja Mikael Arolle maksettiin 542 000 euron palkan lisäksi 226 000 euron bonuspalkkio. Vuositulo nousi näin 768 000 euroon.

Mistähän ansioista? Ei junaliikenne ole kai koskaan takkuillut niin kuin Aron aikana.

Yhtä härskiä oli Postin johdon toiminta, kun se irtisanoi 860 työntekijää, niin toimitusjohtaja Heikki Malisen jättipalkka nousi 486 000 eurosta 501 000 euroon ja tämän lisäksi tuli vielä 78 000 euron bonus.

Kumma, kun tämä ei ole meillä saanut mitään kapinaa aikaan. Kyllä tässä selvästi olisi protestin aihetta.

Korkein omistajaohjauksesta vastaava päättäjä on pääministeri Sipilä, joka halusi nämä asiat omaan ohjaukseensa. Julkisuudessa ei näytä mitään tapahtuneen.

Äskettäin oli puoluekokousten aikana koolla korkeinta johtoa. Kukaan poliitikoista ei puuttunut näihin epäkohtiin, eivät edes vasemmistopuolueet.

Näiden suurimpia johtajapalkkoja maksavien hallitusten nimiluettelot eivät ole paljon muuttuneet vuosien aikana.

Samaa hyvä veli -kerhoa siellä näyttää olevan, eli suurituloista eliittiä runsaasti.

Ihmetystä aiheuttivat muutamat poliitikot, jotka ovat tuoneet helposti epäkohtia esiin, mutta nyt eivät puuttuneet niihin.

Useita tuntemiani henkilöstöjärjestöjen edustajia oli myös päättäjissä mukana, mutta he eivät ihme kyllä vastustaneet ainakaan julkisesti palkkaesityksiä.

Olikovathan he ostettu rahalla mukaan, kun kokouspalkkiot ja muut edut näissä hallintopaikoissa ovat tiettävästi korkeita.

Nyt on päästetty asiat menemään niin, että rengit saavat moninkertaista palkkaa isäntiin verrattuna. Tilannetta ei voi puolustella ainakaan tehtävien vaativuudella, tai rasittavuudella.

Seuraavassa ns. kymmenen kärjessä lista vuosiansioista:

Fortumin Lundmark 1 000 000 euroa, VR:n Aro 768 000, Neste Oilin Lievonen 687 000, Finnairin Vauramo 644 000, Finpron Markus Suomi 590 000, Veikkauksen Koponen 459 000, Finavian Savolainen 420 000, Solidiumin Järvnen 477 000, Alkon Hille Korhonen 432 000, Altian Tennilä 400 000.

Seuraavana on ainakin 20 yhtiötä, joiden toimitusjohtajien palkat ovat 386 000 eurosta alaspäin. Ylisuurilta näyttävät.

SEPPO TAKALA

entinen johtamistaidon opettaja

Seinäjoki
Ilmianna
Jaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
KUKA projektipäällikkö. Ei tuo tytön tyllerö tee muuta kun kuljettaa tuntilappuja perjantaina Ouluun
Onko tämä TKestilän uusi uskomaton aluevaltaus. Nimiä esiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
http://yle.fi/uutiset/nain_lansimetron_avaus_tyrittiin_8_virhetta_jotka_johtivat_metrokatastrofiin/9022192
Näin toimii VRTrack tyhjänpäällä kuten Länsimetro Kemijärvellä. Sillasta on tullut matkailunähtävyys 4 km Kemijärveltä Kuusamon suuntaan. Kaikki irtisanotut ratamiehet on käyneet työmaalla. Sillä rakentamis meluluvalla ei varmasti piikata siltaa kappaleiksi. Näistä alkaa VRT tuhon kierre. Destia ottaa joka päivä näytteet betonista, VRT kuittaa kosteilla toimittajan lounailla. 70 vuotta vanhat saksalaisten valut on vieläkin piikkaamatta. Niin jää tämäkin silta VRTrack muistomerkiksi uhoamisestä Kemijärvelle. Vai olisiko hyvä kävelysilta VR pääkonttorille Pasilaan. Kuka esikunnasta uskaltaa kävellä yli. Mikke ei ainakaan.
Siltapenkan molemmin puolin on nähtävissä todella paljon VRT johdon tanssikengän ja siron 38 naistn kengän jälkiä. Kemijärvestä on tullut VRT johdon ja nuorten naisten suosikki lomamatka kohde. Konenäkö, 3D mallinnus, Timon riskienhallinta, harjoittelija pimut, head IT ja Media. Kaikki paitsi viikottainen betonilaadun tarkastus vieraili työmaalla,
Ilmianna
Jaa
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/rautateille-miljoonan-euron-erp-jarjestelma-6236537
Tällä Katja Pekkanen voittaa takaisin kunnossapidon mitään kunnossapidosta ymmärtävän Ville Saksin kultaisella tilauksella Destialta. Destia ei kylläkään tarvitse tälläistä hölynpölyä. VRTrack kunnossapito on kuollut ja kuopattu.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/linnamaki
tämä on VR tärkeää ja kostuttaa vanhemmankin naisen valkovälin
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/vrtrack
VRTrack johto kehuu toisiaan. Tulos nähdään 2017 huhtikuussa.
Missä uhontunut käynti Kemijärven Kullaanvaaran siltatyömaalla Miran mieliksi. Pikkuhomma kun laitetaan 300 kuutiota teräsbetonia muruksi. Siihen tarvitsee nuori projekti-insinööri johdon tukea vai mitä Timo Pinomäki.
Ilmianna
Jaa
Sitten kun silta puretaan, on purkujäte kuskattava johonkin läjitettäväksi :D

https://www.youtube.com/watch?v=wOMoHsjEjpY
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
www.youtube.com/watch?v=iYRHM3e9A7U
Nyt bailatino aina anna rakas
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/vrtrack
Tässä on rata kunnopidon koko kuva ja tulevaisuus. Nuoret naiset peukuttaa työkseen höyryjä mitään käytännön töistä ymmärtämättömiä pomon retaleita.
Ilmianna
Jaa
Pystyykö VR Group julkaisemaan Q2 2016 tuloksen vai onko se niin huono että vie Mikael uuden työpaikan. Eikö olisi halvenpaa laittaa palkattomalle virkavapaalle erova toimitusjohtaja joka kävelee satamassa päivät pitkät puhjehduskengillä klubilla uusia miljoona purjeveneitä katselemassa. Onnibus johtajalla on VR kokemusta ja on parempi toimariksi kuin VilleS VRT perus sepeliinsinööri
Ilmianna
Jaa
Syynä ovat liikenteenohjausjärjestelmän viat, joita on korjattu läpi tiistain. Niiden korjaus jatkuu edelleen.

– Käsittääkseni järjestelmien korjaamiseksi ollaan hankkimassa varaosia, missä kestää jonkin aikaa. Tilanne palautuu normaaliksi aikaisintaan keskiviikkona, Ari Lehtimäki sanoo.

Mitä pajunköyttä paskaa Ramboll turvalaiteasiantuntijat syöttää Liikennevirastoon kun viraston liikennepäällikkö ei tiedä missä viraston omistamat varaosat sijaitsee ja mihin niitä käytetään. Veronmaksajien rahoilla.
Ilmianna
Jaa
http://player.pukkistream.net/kemijarvi.html
Kemijärvi sillan live seuranta
Ilmianna
Jaa
Sopimuksia on kuten pikku Matti tietää LIVI tukipalvelusopimus kunnossapito Siemens kanssa joka kattaa varaosat, vara-osat kirjanpito inventaarit miljoona ohjelma koko Suomi missä löytyy laitetoimittaien ja kunnossapito toimijoiden varaosat. Kilpailevat kunnossapitäjät ei tietenkään anna toisilleen vara-osia. Luumäen SIEMENS ESTW 25 vuotta vanha on 3,5 Mhz asentinlaite. Ei mitään tähtitiedettä paitsi LIVIn kunnossapito insinööreille ja VRTrack kunnossapitopäällikölle .
Ilmianna
Jaa
Ukkonen on syypää junien myöhästelyyn Karjalan radalla. Ukkonen aiheutti rautatielle tietoliikenneongelmia ja turvalaitevikoja maanantai-iltana Luumäellä ja tiistaina Kouvolassa.

Liikenne Kouvolan ratapihalla keskeytyi aamupäivällä asetinlaitevian takia lähes tunniksi. Katkos muutti muun muassa Kuopioon ja Helsinkiin menevien Intercity-junien ja Helsingistä Pietariin kulkeneen Allegron aikatauluja.

–Vaihteiden ja opastimien asettaminen ei onnistu, kun tietokone kaatuu, sanoo liikennepäälllikkö Ari Lehtimäki Liikennevirastosta.

Lehtimäen mukaan ukkonen on pelottava vastustaja tietoliikennejärjestelmiin nojaavalle rautatieliikenteelle.

Luumäen ja Kouvolan välinen rataosuus oli iltapäivällä jo täysin toiminnassa. Luumäeltä Lappeenrannan ja Vainikkalan suuntaan ajettiin vielä jonkin aikaa normaalia alhaisemmalla
Ilmianna
Jaa
http://www.junablogi.fi/fi/junablogi/?author=mnGfXW43Q7qnGx4mCX1eBw
Kun Emman mittaustarkkuus on 25 cm niin miten muut joilla 6m voitti. Ehkä juuri siksi etteivät kompastunut lillukanvarsiin.
Ilmianna
Jaa
http://www.junablogi.fi/fi/junablogi/?article=tyontekijalahettilas-tyonantajan-aanitorvi-vai-itsensabrandaaja
Oikeat työntekijät ovat olleet yrityksessä yli 30 vuotta työssä. Nämä alle 5 vuotta olleet hömötintit työhönottajan harhaanjohtamat rehellisyydestä mitään tietämättömät ovat kokemattomia haihattelijoita. Ei työ ole pelkkää assan bistroissa tukka levällään drinksujen lipitystä ja pomojen kanssa patjojen paukuttelua aamuun asti.
Ilmianna
Jaa
Olette VRTrack sirkuspellejä. Mitä muuta teette viihdyttääksenne työnantajaanne nuoret naiset. Varokaa ettei käy samaa vahinkoa kuin kahdelle muulle johtoryhmässä. Missä ovat tykkääjät rakennusmestarit, ratatyöntekijät, rataesimiehet, varastomiehet, mittamiehet, palkanlaskijat, tly sihteerit, työmaapäälliköt, kiskohitsarit, vaihteenkorjaajat, projekti-insinöörit, turvalaiteasentajat, sähköasentajat, kaapelityöntekijät. Kyllä suurin osa noista em osaa käyttää nettia muttei voi osallistua irtisanomisen pelossa.
Ilmianna
Jaa
VR Trackin ja sen Sähköliittoon kuuluvien asentajien välit ovat olleet vuosien ajan huonot. Sähköliittoon kuuluvat eivät pääse neuvottelemaan omista työehdoistaan. Raidealan työehtosopimuksen solmivat Palvelualojen työnantajat Palta ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

- Me emme pysty edustamaan tätä jäsenkuntaa tässä työpaikassa. Heidän työehtonsa määritellään muualla, Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoo.
- Tässä kysytään jäsenistöltämme kärsivällisyyttä. Heidän työehtoihinsa liittyviä neuvotteluja käydään niin VR:n, Paltan kuin JHL:n välillä. He ovat sopimuksessa osallisena mutta sivullisina.

Sähköliiton sopimusvastaavan, Sauli Väntin mukaan tilanne on ainutlaatuinen.

- Tässä on kyse siitä, että VR ei hyväksy jäsenten kuulumista toiseen ammattiliittoon eikä ole valmis myöntämään heille normaaleja työmarkkinoiden oikeuksia eli luottamusmiesoikeuksia ja oikeutta tulla mukaan työehtosopimukseen, Väntti sanoo.

- VR ei myöskään ole suostunut ammattiyhdistyksen jäsenmaksujen perintään Sähköliiton jäsenten osalta. VR:n jäsenemme maksavat jäsenmaksunsa siksi itse.
Yksi oikeusjuttu hoviin, kaksi muuta tulossa

VR Trackin ja sen sähkömiesten välit huononivat entisestään parin vuoden takaisessa juhannuslakossa. Lakon jälkeen sähkömiesten osaston puheenjohtaja irtisanottiin. Hän riitautti irtisanomisensa ja vaati VR:ltä suuria korvauksia Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus ratkaisi asian lokakuun lopussa VR:n hyväksi. Irtisanottu on valittanut tuomiosta.

Toinen VR Trackin entinen työntekijä yrittää myös riitauttaa irtisanomistaan. Kyse tässä jutussa on takaisinottovelvollisuuden mahdollisesta rikkomisesta. VR Track on jo vastannut haastehakemukseen Helsingin käräjäoikeudessa.

Kolmatta juttua valmistellaan. Kymmenkunta VR Trackin sähkömiestä on riitauttamassa palkkansa. Heidän mukaansa VR Track on maksanut heille liian vähän palkkaa pitkistä työpäivistä.
VR: Asia ei kuulu meille

45 minuuttia kysyi asiassa haastattelua myös työnantajalta. VR ja Palta kieltäytyivät kommentoimasta asiaa. Niiden mukaan kiistat ovat JHL:n ja Sähköliiton välisiä eikä työnantajalla ole niihin osuutta.

Ammattiliitot eivät tätä väitettä allekirjoita.

- Jos ratkaisun avaimet olisivat pelkästään JHL:lla ja Sähköliitolla niin tämä asia olisi jo sovittu, Sähköliiton sopimusvastaava Sauli Väntti sanoo.

- Eivät JHL ja Sähköliitto, kaksi ammattiliittoa, voi saada riitaa tällaisesta asiasta. Me työntekijäliitot emme ole keskenään tehneet yhtään työehtosopimusta, sanoo myös JHL:n sopimustoimitsija Hannu Mattila.

Sähköliitto yrittää uskoa, että sen VR:llä työskentelevien jäsenten tilanne on ratkaistavissa.

- Kun työehtosopimuksesta tehdään ratkaisuja, niin sanotaan että työntekijät myyvät työrauhaa ja työnantaja ostaa työrauhaa. Me myisimme kyllä työrauhaa, mutta työnantaja ei ole ollut siitä kiinnostunut, Sähköliiton Väntti sanoo.

Sähköliittoon kuuluu noin kaksisataa VR Trackin työntekijää, jotka ovat odottaneet tilanteen ratkeamista nyt pari vuotta. Liitto toivoo, että lakkoon ei ryhdyttäisi vaan työntekijät jaksaisivat vielä odottaa.

- VR voisi nyt osoittaa myötämielisyyttä ja halukkuutta keskusteluun. Olemme kaiketi Sähköliittona pystyneet kahden vuoden aikana osoittamaan työnantajalle sen, että me emme ole liittona mikään häirikkö, Sähköliiton puheenjohtaja Martti Alakoski sanoo.

Kahden vuoden aikana Sähköliiton johto on tavannut VR:n johtoa kaksi kertaa.

Viimeisin keskustelu käytiin kolme viikkoa sitten. Siinä VR antoi ymmärtää, että yhteistyötä haittaa käynnissä oleva oikeusjuttu.
Ilmianna
Jaa
Mitä se siellä Tikkurilassa teki
Ilmianna
Jaa
"Miten löydämme oikeat osaajat, jos emme edes tiedä heidän olemassaolosta?"
Lainaus Hanni Marin VR Track

Miten voitiin hävittää 2009 alkaen yksi sukupolvi huippuosaajia turvalaitesähkömiehiä pelkästään johdon, suunnittelijoiden ja esimiesten tulospalkkioiden saavuttamiseksi. Uutta sukupolvea ei enää tule VR:lle. Viimeiset suostuteltiin irtisanomaan itsensä 9kk palkalla että työtekijävähennykset täyttyi vuoden loppuun johdon palkkioiden vaatimalle tasolle.
Viimeiset lähtee Destialle inhimillisten työolojen saavuttamiseksi.
Nuoret inssit voivat lähteä sokeakana firmaan töihin saadakseen vertaistukea.
Ilmianna
Jaa
On tehnyt ruumiita enemmän kuin kuppa Töölössä
Ilmianna
Jaa
SDP Jäsenkirjattomat on irtisanottu. Ja Sopasen viimeiset homopellet kaverit irtisanotaan. Töihin pääsee vanhat Maken ja Jannen homohuorat viisivuotta määräysten mukaan kuntoonlaitetuille ratapihoille. Sopisi sinne yksi kokenut työnjohtaja hutsu vielä Empoverilta.
Ilmianna
Jaa
Mikko Kauppinen ‏@kauppinen_mikko 19. elokuuta

Nyt jauhetaan valtioneuvostossa ihan sitä itseään@HarriYV
Ilmianna
Jaa
En usko, etteikö kilpailijat maksa ylityökorvauksia.
Olisikohan työnjohdossa vikaa jos ei jo kilpailukyvyn antamat halvennukset auta yhtiötä voittamaan urakoita.
Onko VRTRACK yhtiössä liikaa Yammerin käyttäjiä ja ristiin rastiin tykkääjiä?
Tietysti pitäähän pääkonttorilla olla jotain tekemistäkin työpäivinä.
Onko peukuttajilla liian vähän töitä ?
Voisiko heidän tehtäviä tehostaa jollain tavoin ?
Ilmianna
Jaa
VR-Yhtymä Oy kutsui tiedotusvälineiden edustajat mediatilaisuuteen 19.8.2016. Tilaisuuden järjestäminen tuli yllätyksenä Liikenne- ja viestintäministeriölle, minkä johdosta koko tilaisuus peruttiin kahden tunnin kuluttua sen koolle kutsumisesta.

Liikenne- ja viestintäministeriö (LVM) lähetti kaupungeille, ELY-keskuksille, VR:lle ja muille sidosryhmille kutsun 29.8.2016 järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jossa oli tarkoituksena käydä läpi rautateiden osto- ja velvoiteliikennettä tulevaisuudessa. Kutsu lähetettiin 16.8.2016. Jo 19.8.2016 VR lähetti tiedotusvälineille kutsun omaan mediatilaisuuteensa, jossa VR:n tarkoituksena oli kertoa jo kertaalleen lakkauttamiensa osto- ja velvoitejunavuorojen mahdollisesta palauttamisesta. VRLeaksin saamien tietojen mukaan liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) oli kieltänyt VR:ää pitämästä tiedotustilaisuutta, sillä mitään muita osapuolia osto- ja velvoiteliikenteen osalta ei oltu ehditty kuulla ennen LVM:n järjestämää keskustelutilaisuutta.

VR ja Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymä (HSL) allekirjoittivat keväällä 2016 sopimuksen HSL-alueen lähijunaliikenteen operoinnista vuoteen 2021 saakka. VR:n ja HSL:n välinen sopimus merkitsee HSL:lle noin 30 miljoonan euron säästöjä aiempaan verrattuna sopimuskauden ajan. VR:lle tämä ei tarkoita 30 miljoonan euron lisäkuluja, sillä VR on saavuttanut vastaavat kustannussäästöt henkilöstön irtisanomisin. Koska HSL ei olisi ehtinyt valmistella junaliikenteen kilpailutusta riittävässä laajuudessa ennen VR:n ja HSL:n välisen ja vuoteen 2018 ulottuvan ostoliikennesopimuksen katkeamista, HSL:n vaihtoehtoina rautatieliikenteen operaattoriksi uudessa sopimuksessa oli vain VR. VRLeaksin saamien tietojen mukaan edellä kuvattu kiiretilanne kilpailutuksen osalta tiedostettiin VR:llä hyvin ja tämän johdosta VR laati HSL:lle aiempaa edullisemman sopimuksen ja sai vastineeksi yksinoikeuden HSL-alueen liikenteessä tuleviksi vuosiksi.

VR yritti käyttää samaa edellä kerrottua toimintatapaa myös LVM:n kanssa järjestämällä oman tiedotustilaisuutensa 19.8.2016 ja kertomalla osto- ja velvoitejunaliikenteen palauttamisesta sille tasolle, jolla se oli ennen ministeriön ostoliikennemäärärahojen leikkausten voimaantuloa 27.3.2016 alkaen. Laskennallisesti VR olisi ottanut hoidettavakseen noin 20 miljoonan euron velvoiteliikenteen. Vastavuoroisesti VR olisi halunnut osto- ja velvoiteliikennesopimusten pidentämistä hallituskausien mittaisiksi, jotta liikenteen suunnittelu ja ennakointi olisi pitkäjänteisempää.

Osakeyhtiölain mukaan osakeyhtiön tehtävänä on tuottaa voittoa omistajalleen, mikäli yhtiöjärjestyksessä ei määrätä toisin. VR:n tapauksessa kyse on tästä, eikä VR:n yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin. VR:n liikennöinti ei ole tappiollista, sillä tästä pitää huolen VR:n yksinoikeussopimus, jolla katetaan yksittäisten laskennallisesti tappiollisten junavuorojen liikennöinti. VR ei siten harjoita tappiollista liikennettä millään rataosalla missään päin Suomea. Yksinoikeussopimuksesta huolimatta osakeyhtiömuotoinen VR on lakkauttanut olemassaoloaikanaan noin kolmanneksen omasta henkilöjunatarjonnastaan Suomessa, eikä valtio-omistaja ole aiemmin puuttunut lakkautuksiin. Huomionarvoista on myös, ettei yhtiömuotoinen VR koskaan aiemmin ole esittänyt liikenteen kehittämistä tai lisäämistä oma-aloitteisesti.

VR:n 19.8.2016 koollekutsuma tiedotustilaisuus oli niin poikkeuksellinen ehdotus, ettei liikenneministeri Bernerillä ollut muita vaihtoehtoja kuin peruuttaa VR:n tiedotustilaisuus. VR:n tarkoituksena oli tarjota ministeriölle oma-aloitteisesti osto- ja velvoiteliikenteen harjoittamista, jotta VR saisi jatkettua yksinoikeussopimustaan aina seuraavalle hallituskaudelle ja edelleen sen loppuun asti, eli vuoteen 2023. VRLeaksin tietojen mukaan ministeri Berner sai tietää VR:n suunnittelemasta tiedotustilaisuudesta vasta 19.8.2016, eikä voinut hyväksyä tätä menettelytapaa, jossa VR toimii ohi liikenneministerin ja tekee ehdotuksen, josta ministeriö ei aikataulu- ja muista syistä johtuen voi muuta tehdä kuin hyväksyä esitetyn tarjouksen. Tämä olisi johtanut tulevaisuudessa siihen, että VR olisi saanut pitkän yksinoikeussopimuksen ja sopimuksen allekirjoituksen jälkeen VR olisi aloittanut junatarjontansa määrätietoisen supistamisen, kuten se on tähänkin asti tehnyt.

VRLeaksin saamien tietojen mukaan 19.8.2016 tapahtunut VR:n tiskin ali –sopimisen yritys johti siihen, että kaikkiin VR:n tekemiin uusiin kehitysehdotuksiin suhtaudutaan LVM:ssä tällä hetkellä erittäin suurella varauksella ja tästä johtuen VR ei voi enää tehdä mitään ehdotuksia palveluidensa tai junatarjontansa suhteen ilman liikenne- ja viestintäministeriön erillistä lupaa.

FAKTA:

• VR yritti pitää tiedotustilaisuuden junaliikenteen palvelutason parantamisesta tulevaisuudessa liikenne- ja viestintäministeriön tietämättä
• Palvelutason parantaminen olisi tarkoittanut aiemmin lakkautettujen junavuorojen palauttamista
• Vastineena tästä VR yritti saada itselleen yksinoikeussopim
Ilmianna
Jaa
Useita toimijoita kiinnostaa haastaa VR matkustajaliikenteessä. Markkinayksikön johtaja Laura Eiro ministeriöstä sanoo, että uusia toimijoita tuskin nähdään raiteilla vielä alkuvuodesta. Lupien saaminen kuntoon voi viedä kuukausia.

- Keskusteluita on ollut suomalaisten ja ulkomaalaisten kanssa, enemmän kuitenkin ulkomaalaisten, Eiro sanoo.

Lehtipuu ei usko, että kilpailijoiden tulo markkinoille aiheuttaisi uuden hintarysäyksen. Linja-autoliikenteen halpeneminen on jo pakottanut myös VR:n pudottamaan hintojaan.

- Joukkoliikenteen hintataso on jo löytynyt.

Samaan aikaan kun VR toivottaa kilpailun tervetulleeksi, yhtiö pyrkii lisäämään vuorojensa määrää. Viime viikolla VR oli järjestämässä lehdistötilaisuutta, jossa sen oli STT:n tietojen mukaan tarkoitus ehdottaa kaukoliikenteeseen 54:ää ja taajamaliikenteeseen 129:ää uutta vuoroa viikossa. Tilaisuus kuitenkin peruttiin, mutta STT:n tietojen mukaan ei VR:n omasta tahdosta.

VR halusi, että osto- ja velvoiteliikenteestä päätettäisiin koko sopimuskauden ajaksi eli vuoden 2019 loppuun. Nykyinen sopimus on voimassa joulukuulle.

VR:llä kalusto-ylivalta

Tavaraliikenne kotimaassa avattiin kilpailulle jo 2007, mutta VR:n haastajat ovat olleet vähissä. Käytännössä raiteille sopivaa kalustoa on vain VR:llä.

Jotkut toimijat väittävät, että VR on pyrkinyt hidastamaan kilpailua nostamalla kalustonsa vuokra- tai huoltokustannukset korkeiksi tai olemalla vuokraamatta kalustoa.

Tämän epäilyn toisti seminaarissa uuden Reissujuna-palvelun edustaja. Lehtipuu torppasi arvostelun.

- Jos kalusto kiinnostaa, soittele, tule käymään ja istutaan pöydän ääreen puhumaan.

Puhelinhaastattelussa hän ei kuitenkaan kommentoinut kaluston vuokraamista tai myymistä, koska valtiovalta ei ole linjannut asiasta.
Ilmianna
Jaa
VR haluaa täyttää vapaan ratakapisiteetin vaikka trollikka vaunuilla. Matkustajista viis kun viivoja tulee tiuhaan aikataulugrafiikkaan. Sitten kapasiteetista ei ole tilaa ratakapasiteetistä kilpailijoille. Missä on VR arvot , syvällä.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/raideryhma

Täältä löytyy työ, totuus ja elämä nyky digi tolloille. Näiden tollojen ongelma on sama kuin SDP puolueessa. Oikeita työmiesten känsäkäsia ei löydy kuin valokuvissa. Kaikki ovat siliäkätisiä hiiren hiplaajia.
Osalla IT nörteistä jotka ei ymmärrä naisista mitään kädet on kuin runkkarilla, karva kasvaa kämmenistä.
Ilmianna
Jaa
Oras Tynkkkynen tykkää tehdä euroopan junissa . Diggaa VR koska siellä onnistuu aina kaikki.
Ilmianna
Jaa
Kaikki tietää paljonko tehtiin tulosta Q1-Q2. A-luokan tuloksen tekijät visertäjät mukaan taloustalkoisiin. Entä mikä ihme on K-15. Viserretään mitä tiedetään kehittämisalueista toimenpiteisiin .
Head of Risk Management Group, Passionate about leveraging social media in employee comms and stakeholder, Internal Communications Specialist at VR Group, Communications Specialist at VR Group, Enabling strategic goals and employee engagement through inspiring communications, Communications Trainee at VR Track Oy, Chairperson of LapTOp ry, Marketing and Communications Manager at VR Track Oy, Head of Safety, Quality and Environment at VR Track Oy
Ilmianna
Jaa
Palkka ei riitä peruspukeutumiseen uraan tähtäävillä naisilla. Muita työntekijöitä työaikana hämmentää paljaat olkapäät, näkyvät tissivaot, implanttit johtajien mieliksi. Jos haluatte viihdyttää toisianne menkää Saksan kylpylöihin ja olkaa alasti viikon päivät Helsingin esikunta ja maakunkunnan luottonaiset. Saksan kylpylöissä on Damen und Herren zusammen vuorot.
Ilmianna
Jaa
Suomessa VR Trackin tilauskanta rakentamisessa ja suunnittelussa kasvoi voitettujen urakoiden myötä. Merkittävimpiä olivat perusparannus- ja päällysrakenneurakka Oulu–Kontiomäki välille ja Suonenjoen ratapihan aliurakka. Ruotsissa voitettiin suunnittelu¬toimeksianto Gävlen sataman raiteiden sähköistyksestä sekä pohja- ja päällysrakenteiden akselipainon korotuksesta. Kunnossapidossa voitettiin ensimmäinen allianssihanke kunnossapitoalueelta 2.

Jyväskylä–Äänekoski-allianssihankkeen toteutusvaihe allekirjoitettiin huhtikuussa, ja rakennuskausi alkoi toukokuun alussa. Vuonna 2012 alkanut Kokkola–Riippa-kaksoisraide¬urakka valmistui aikataulussa kesäkuun lopussa. Urakka on iso osa Liikenne¬viraston toteuttamaa mittavaa Oulu–Seinäjoki-perusparannushankketta.

Ruotsissa viimeisen neljän vuoden aikana toiminnan volyymit ovat kasvaneet liike-vaihdolla mitattuna nelinkertaisiksi. Ruotsissa panostetaan voimakkaasti rataverkkoon, mikä tarjoaa hyvät strategian mukaiset kasvumahdollisuudet VR Trackille. Nopean kasvun seurauksena yhtiöllä on vielä kannattavuushaasteita ja alkuvuosi olikin tappiollinen.

VR Trackin liikevaihto laski vertailukaudesta 0,8 prosenttia ja oli 124,5 (125,6) miljoonaa euroa. Tilauskanta pysyi edelleen hyvänä. Tammi−kesäkuun liiketulos oli -7,7 (2,5) miljoonaa euroa.
Loppuvuoden näkymät

VR-konserni siirtyi vuoden 2016 alussa raportoimaan pitkäaikaiset rahoitusleasingvastuut taseessa velkoina. Vastaavasti leasingsopimuksin rahoitetut matkustajaliikenteen vaunut vietiin taseen käyttöomaisuuteen ja niiden poistoaika pidennettiin 30 vuoteen vastaamaan vaunujen todellista käyttöikää.

Liikenne- ja viestintäministeriö leikkasi ostoliikennettä sekä lisäsi velvoiteliikennettä vuoden 2016 alusta. Nämä muutokset heikensivät VR-konsernin alkuvuoden tulosta noin 6 miljoonaa euroa vuoteen 2015 verrattuna. Muutosten arvioidaan heikentävän koko vuoden tulosta noin 16 miljoonaa euroa.

Koko vuoden liikevaihdon ja liiketuloksen odotetaan laskevan hieman edellisvuodesta. Epävarmuutta tulokseen tuo VR Trackin liiketoimintaan liittyvä tappiollinen kunnossapitoprojekti, jonka muuttamisesta käydään neuvotteluja.
Ilmianna
Jaa
Ensin työ, sitten huvi.
Turvallisuusasiat käytiin läpi ja nyt voi keskittyä leikkimiseen.
Tämä työpäivä jää pitkäksi aika mieleen; voi sitä intoa ja riemua.
Ilmianna
Jaa
Kouvola SN10. Melko on kova junien kulkutahti Vanhan Valtion Rautatien kunnossapitämällä ratapihalla. Mitähän seuraavaksi? =)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Syksyllä 2015 joku Kouvolasta oli laittanut liikennevirastoon kaksi Korhosen työstä arveluttavia kommenteja. Asiaa selviteltiin Korhoselta ainakin kahteen eri kertaan. Kunnossapitäjille Ramboll asiantuntijan uhkailu menettelytavoissa ei ollut mitään uutta. Ei ArtoAs babyface Reino tossumies ymmärrä Artusta mitään mutta Korhonen ymmärsi. Korhosen tyyliin kaikki alkoi muka laiminlyönneistä korkealta ja kovaa. E.Valjakka tajusi liian myöhään mihin paska ansaan astui mutta paluuta ei ollut. Korhonen sai kostonsa ja mitä jäi käteen. Ei mitään kovaa muuta kuin VRTrack menetetty maine seuraavissa kp kilpailussa ja Korhosen vanhat kaverit voitti kilpailuja.
Ei muuten voinut olla pitkä kehumatta sisäpiirissä tätäkään kostoaan entisille työkavereille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Nyt 7- vuoteeen on ensimmäinen kunnossapidosta ymmärtävä mies johtoryhmässä ollut kuukauden äitiys loman sijaisena. Ammattimiehiä oli pilvenpimein mutta vauhtisokea johto ei edes kysynyt missä. Nuoria piikaisia punaposkisia tyttöjä joka paikkaan. Sakkoa tulee 5000€ per vaihde, siis 1 miljoonaa. Seuraavaksi itseaiheutetut myöhästymisminuutit 50000€. Kun kp6 kunnossapitoalueen päällikkö ei päässyt aluepäälliköksi kehui laveasti kahvipöydässä että hävitti kaikki paperit ja tiedostot. Palkittiin yksityisraide päällikkönä eikä tehnyt mitään senkään työn eteen. Nuori Maini etsi kaksi vuotta papereita ja ratamiehet kusetti urakalle. Sai lopputilin mutta oli irtisanonut ja laskenut palkkoja johdon toiveiden mukaisesti. Seuraavat lopputilit tulee kahdelle sähköinssille. Kunnossapitoa 6 on tuottanut 5-vuodessa tappiota 20milj€.
Sen tarjouksen kp6 10 milj€ viisivuotta Heinonk*. Destian tarjous 28 milliä.
Kouvolan työntekijöitä on tuhottu 7-vuotta ilmatorjunta-aseilla. Sääli oli sairautta.
Työt Kouvolassa on plm Syrjää lainaten tehneet aina muukalaiset.
Vaihde on tärkein turvaite radassa. Se toimii ja valvotaan sähköllä. Yksikään sähkömies ei vastaa kunnossapidosta tai valvo kunnossapitoa. Sepeli miehet ovat kiinnostuneet enemmän punaisista urheiluautoista, Ilosaari Rockista tai tammikuun tyhjennys taikkulassa.
Eikö ideat kehiin valtakunnan ykkös palkittu konenäkö ratkaissut vaihdekunnossapidon resurssiongelmia. Juhlat oli ainakinkomeat.
Vaihde on niin tärkeä radassa että käsky huollon laiminlyönnistä tulee johtoryhmästä.
Nämä vaihteet on Liikenneviraston, ei kuulu mitenkään etelän visertäjien mukaan VR:lle.
Tämä keskustelu siirtyy YAMMAR:iin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2016/09/08/Junien myöhästely Kouvolassa johtuu ratojen kunnossapidon laiminlyönneistä/2016221245862/4
aukeaako tämä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
VRTrack twitteri on kaikkea hulapaskaa käyttäjien mielestä hauskaa täynnä. Johdon keskinäistä hännän nostoa. Eikö kunnossapitopäällikkö tai tiedotuspäällikkö voi antaa telakalta jalat levällään kommenttia Kouvolan tilanteesta kun niitä riittää koko ajan livenä kaikista kissanritiäisistä. Nyt kunjohto paloi rysän päältä Kouvolassa niin ei teillä kaikilla kymmenillä munattomilla kanoilla ole mitään sanottavaa. Nyt se paljastuu että te kukottomat kanat että ymmärrä VRT töistä yhtään mitään.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/vrtrack
Missä asiasisällöt , ostakaa Kimmolle keltainen paita ja kypärä jos on työmaalla.
Ilmianna
Jaa
https://t.co/yy8zKL7a9a
Minä en hukkaa aikaa siivoamiseen
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=XRRVj-z3LZU&feature=youtu.be
Ville tulee Katan kanssa Kouvolaan maanantaina toiminnan tehostamis teemalla. Miten tässä kävi taas näin. Pohjaan paloi.
Ilmianna
Jaa
VR varautuu lakkoon värväämällä rikkureita. VR:n henkilöstöjohtajan allekirjoittamassa viestissä luvataan maksaa korotettua ylimääräistä korvausta turvalaite- ja sähköasennustöistä. VR ei perustele korotusta lakolla, vaan ”resurssipulalla”.
Työntekijöiltä on viety mm. päivärahat, matkatunnit, pekkas-päivät ja pekkaslisät.
Työntekijä saa kunnossapidon turvalaite- ja sähköasennustöistä tuhannen euron kertakorvauksen, jos siirtää suunniteltua vuosilomaansa myöhemmin pidettäväksi. Korotus koskee myös kaikkia niitä työntekijöitä, jotka olivat ilmoittaneet halukkuutensa siirtää lomaans julkaistun tiedotteen perusteella.
Kiista koskee 180 sähköalan ammattilaista. Ensimmäinen lakko päättyi viime viikon alussa.
Moitteet JHL:lle
Lakon järjestää Sähköliiton osasto. Tiedotteessaan se perustelee lakkoja jäsenten halulla päästä eroon ammattiliitto JHL:sta ja Sähköliiton työehtosopimuksen piiriin. Osasto syyttää JHL:n yhdessä VR Trackin kanssa heikentäneen Sähköliiton ja JHL:n jäsenten työehtoja.
”Heikennykset alkoivat syksyllä 2011, kun ensimmäinen heikennyssopimus tehtiin (kilpailukykysopimus). Viimeinen tehtiin alkuvuodesta 2014 ns. katkaisusopimus. Tänä aikana työntekijöiltä on viety mm. päivärahat, matkatunnit, pekkas-päivät ja pekkaslisät lisäksi majoitusoloja on heikennetty ja viikkoylitöiden korvauksia on pudotettu 35%:iin. Heikennykset ovat pudottaneet vuosiansioita useilla tuhansilla euroilla”, osasto perustelee.
Ilmianna
Jaa
Liikenteenohjausjärjestelmässä olevan vian vuoksi junat jäävät Parikkala-Joensuu välillä noin 20-40 minuuttia myöhään. Liikennevirasto ei ole antanut korjausarviota vian kestosta.
Miten taksit odottaa päivän ovelta ovelle Kiteellä kun VRTrack oma kunnossapito infra on paskana ja junat koko päivän myöhässä. Kukaan ei tiedä milloin juna tulee vai onko rataliikennekeskus perunut. Nyt kaikki visertäjät karjalan radalle ja pankaa sähkömiehet hiljaiseksi.
Hackathon tai olla enemmän backside to zwei unelmia.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/jenniheinisuo
Tämä on oikeaa perus radanpitoa, K54 tuntuu nivusissa
Ilmianna
Jaa
Yksi viheltäjä twiittasi itsensä pihalle tänään. Twiittaamalla ja somella ne hommat hoituvat. Kouvolan ratapihakin on sn10, kun ei ne hommat paikallisia kiinnosta. Voi perkele sentään.
Ilmianna
Jaa
Yksityistäminen alkaa radanpidosta. Liikenneministeriö on kyllästynyt jatkuvaan alisuorittamiseen. Destia ottaa nuoret naiset ja vanhemmat siirretään postille ruohonleikkuuseen.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/annasaksi
Kaikki muu kuin purjehdus on turhaa.
Ilmianna
Jaa
Houkutus omasta kuormasta punaposkien kypsien mehukkaiden hedelmien ahmintaan oli liian suuri.
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Valtio-omistaja on kaavaillut VR-Radan irrottamista konsernista: - Tällaisia ajatuksia on aikaisemminkin esitetty. Asiaan palataan aikaisintaan 2011 ja silloin tarkas-
tellaan konsernia kokonaisuutena, johon kuuluu myös liikenteenohjaus, Sivunen toteaa.
- Tähän ei sisälly mitään ennakkopäätöstä. Mielestäni integroi tu rautatie- ja logistiikkakonserni saman sateenvarjon alla on tehokkain malli yleensä ja ennen kaik-
kea Suomen kokoisessa maassa.
- Hyvä kuitenkin, että meidät haastetaan välillä analysoimaan ja perustelemaan tätäkin asiaa.Osaaminen on kaiken perusta

Teuvo Sivusen seuraaja Ville Saksi aloittaa työt VR-Radalla ensi vuoden alusta:

Perehdytän häntä toimitusjohtajan tehtäviin ja pidän lomani ennen eläkkeelle siir-
tymistäni.

Uusi johtaja tulee ratayhtiöön, jossa osaaminen ja tehokkuus ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa: - Tulosluvut ovat kunnossa ja väki on monipuolisesti osaavaa ja motivoitunutta.
Ilmianna
Jaa
Kahdenkymmenen vuoden työn tulos jonka aloitti rautatieläisten liiton osaston luottamusmies/ puheenjohtaja JukkaParviainen. Mukana oli os.73 johto ja aktiivit ilpokarjalainen .markkuahtiainen ,markkukorhonen, janneroivainen ,anttiaho, mattikoistinen, jvalokorpi,pekkakerola,,tomitikkanen,jarmoisomäki,valajärvi, malm, yms. Tämä on exodus Rl 73, tätä ei kukaan uskokut.
JukkaP julisiti manifestissään Penttilälle 90-luvulla että työnjohto hävitetään. Silloin vastuu kysymykset esti aikeet. Kukaan asentaja ei halunnut lähteä työtapaturma käräjille. Nyt asioista tutut samat nimet tulee vastaan projekti-insinööreinä. Nyt VR track johtoryhmä toteuttaa os73 exsoduksen. Ratapuolen työnjohtajat rakennusmestarit nauttii virastaan ilman työvelvoitetta, Rataesimiehet kansoittaa esimiespäivät ilman käsitystä mitä ne siellä tekee. Sähkö pomon työ on töistä viisvälittää ja tehdä valvojien Korhosen ja Roivaisen perseennuolentaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
http://www.rautl.fi/easydata/customers/rautl/files/rautatielainen_2011/rt0311netti.pdf
Os73 jäsenkija ay jukkapojat ; sivulta 11 mitä JHL edunvalvojasi velveili leveää hymyä Heinonkosken kanssa vaikka työnantajan ruskea lillui jo kp6 työmiehen kalsareissa
Ilmianna
Jaa
VR Track on katoava firma. Siellä on v-maisia esimiehiä, jotka mielistelevät omia esimiehiään.

Tampereella jo paljon ennen nykyisen firman nimen esiintuloa oli paikallinen korkein esimies, joka keräsi ympärilleen samanmielisen klaanin, jotka hännystelivät suurta johtajaa pokkuroiden pitkää miestä tämän virkahuoneen oven takana. Pitkä mies otti ja sai loparit, koska ei saanut isompaa virkaa, jota oli hakenut.

Sitten tuli hiljainen mies, joka oli aina oikeassa, vaikka oli usein väärässä. Hänkin perusti oman klaaninsa ja hänen vanavedessään nousi monta täysin tuntematonta "suuruutta" arvoon, joka oli aivan liian korkea heidän vaatimattomaan osaamistasoonsa nähden.

Hiljaisen miehen jälkeen tuli johtoon kauan talossa ollut kakkosmies, joka oli tunnettu ronskeista puheistaan ja jätkämäisestä tyylistään. Hän perusti heti oman klaaninsa ja merkittävää oli, että klaaniin kuuluvien piti polttaa tupakkaa, koska esimieskin poltti. Eräskin perässähiihtäjä aloitti sen takia tupakanpolton, vaikka ei ollut koskaan ennen polttanut.

Jätkämäisen esimiehen lähdettyä eläkkeelle pomoksi vaihtui nuori, eteenpäinpyrkivä ja mielettömän nuuka mies, joka ei tiennyt radanrakentamisesta yhtään mitään, mutta luuli tietävänsä. Pilkuntarkka mies tekin monen alaisensa elämän sietämättömäksi, koska mitään ei saanut tilata, ei edes kunnon työkaluja. Hänellä oli alusta alkaen myös oma klaaninsa. Muiden kanssa pomo ei juuri vaivautunut edes keskustelemaan.
Ilmianna
Jaa
Klaaniin otetaan mukaan yksi luotettava työntekijä joka tuo tarvittavan tiedon muista työntekijöistä. Ennen ne oli autokuskit, sitten varastomiehet, nykyisin hoidetaan digitaalisesti konenäöllä.
Ilmianna
Jaa
Heijastimet on nilkoissa ei ranteissa. Onko alan miehen p-sormien tietotaito ruosteessa. Linked in onkin VRT henkilökohtainen deittisivusto. Tunnistaako Mikko kulta kenen nilkoissa heijastimet. Pomot poimii parhaat nuput käyttöönsä.
Ilmianna
Jaa
http://www.hs.fi/verokone/henkilo/1971Saksi Ville-Petteri
Tosi makeeta ton tason pomollemme
Ilmianna
Jaa
Keitetty on sopan luullisia lihoja jo monta vuotta. Sopan kypsyysaste on jo sellainen, että Helsingin herrat ovat lihat luista jo syöneet ja jäljelle on jääneet vain pelkät kalutut luut! Luista on pyydetty lausuntoja kunnilta. Kalutuista luista on vaikea lausua yhtikäs mitään. Ainakin Kouvolassa ajatellaan ja kädet ristissä toivotaan, että edes hitunen siitä vanhaa toimivaa sote-lihaa olisi jäämässä luiden ytimeen. Pahalta kyllä nyt, siis justiinsa tänään, näyttää. Kuntien itsemääräämisoikeus ja demokratia on soppaa keitettäessä Helsingissä lusikoitu suurempien ja kauniinpien suihin makeina paloina!

Kouvolalaiselle on käteen jäämässä yksi suurimmista luista. Kyseessä lienee ”toisen takajalan sääriluu”, kaluttu ja kuivattu, se luu joka kelpaan enää luujauhotehtaalle jauhettavaksi! Varmaa jauhamispaikkaakaan ei ole vielä pystytty ratkaisemaan!

Hölmöläisten touhuun kyllästyneenä
Ilmianna
Jaa
Ennen ymmärrettiin että kunnossapito on palomiestyötä ja sitä arvostettiin. Siis tarkoitan vikapäivystystä. Poikatyttö Pekkasella Leskisellä jne ei ole aavistustakaan mitä on lähteä keskellä yötä vikoja korjaam ja samalla päivällä pyöritttää lasten arkea jne. Koko ajan vaahdotaan ei ole rahaa ja samalla pyöritetään jotain vitun Trackin propagandasivustoa , Arnoa , yammeria jne. On olemassa jokin ajoneuvo osastokin repesin nauruun kun kuulin siitä .
Ilmianna
Jaa
Rautatiekiskoilla olleet kaksi nuorta miestä jäi myöhään maanantai-iltana tavarajunan alle. Kuljettajan mukaan tavarajuna varoitti kiskoilla olevia mutta jarrutusmatka oli liian pitkä. Miehet jäivät junan alle ja kuolivat. Junan kuljettaja on sokissa.
Poliisi eristi onnettomuusalueen varhain tiistai aamuna. Poliisin mukaan uhreja ei ole vielä kyetty tunnistamaan, mutta kyseessä on kaksi miestä.
Tilaaja kysyy nyt, miksi miehet olivat rautatiekiskoilla? Olivatko he töissä ja halusivat nauttia vielä tähtitaivaan alla vai tekivätkö he yhdessä itsemurhan? Onnettomuuspaikalta löytyi tyhjiä alkoholipulloja ja energiajuomia. Lähellä rataa ei ole diskoja. Tutkinnallisista syistä emme sulje pois onnettomuutta tai itsemurhaa, poliisin edustaja sanoi.

Kaikki Pekat ja Leeat ovat valvojien mielestä hyviä tyyppejä. Pomot toteuttavat tilaajan agendaa. Joskin halvalla ei saa mitään hyvää. Jos nyt joku pienten lasten isä sattuu jäämään vuorokauden putkeen työtä tehtyään junan alle niin käräjille lähtee vain sähköasentaja työnjohtaja. Ei piiska valvoja eikä nämä piiska pekkaset eikä piiska leskiset. Näilla sähköasentaja työnjohtajilla on kokemusta kiskolla istumisesta ja työn aloittamisesta junan tullessa ilman lupaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016101122446586_ul.shtml
Tuo allejäänti tapahtui Saksassa. Työturvallisuuteen liittyvissä asioissa ei pitäisi sikana trollata, ei sinunkaan.

Turvallisuudesta ei pidä tinkiä eikä väsyneenä saa tehdä työtä, tämän tiedät sinäkin. Kiskolla ei myöskään tyhjänpäiten istuskella, etkä edes tätä tiedä. Jos tällaista näet, tee Tutti.

Äläkä iso mies viitsi valehdella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jenni Heinisuo uudelleentwiittasi Mikko Kauppinen
#Kesäharjoittelu, #työharjoittelu, #opinnäyte, muu mikä #rekry! Meiltä löytyy mahdollisuuksia, jos olet #edelläkävijä @VRtrack
Ilmianna
Jaa
Hitsaajien hitsauskehikkoon törmäsi veturiin joka tuli liian lähelle konttia. Veturin vika. Hitsarit on aina huolellisia. Jos 8 tunnin vuorossa saa yhden hitsin aikaiseksi se on hyvä.
Ilmianna
Jaa
Ratatyöturvallisuutta, sen valvontaa ja kouluttamista on parannettava
Julkaistu 4.10.2016

Nurmeksesta Joensuuhun matkalla ollut taajamajuna törmäsi Uimaharjun ratapihalla kaapelinäyttötyössä olleeseen henkilöön aamulla 3.2.2016. Ilman kypärää työskennellyt henkilö loukkaantui vakavasti törmäyksessä. Onnettomuustutkintakeskus antaa kaksi uutta turvallisuussuositusta ja toistaa kolme aikaisempaan ratatyöonnettomuuteen liittyvää suositusta turvallisuuden parantamiseksi, onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi ja vahinkojen minimoimiseksi.

Uimaharjun ratapihalle suunniteltiin rautatien vaihteen vaihtoa. Vaihteen vaihdon valmisteluun kuului maanäytekairauksien teko. Maanäytekairauksia varten oli tilattu kaapelinäyttö, jossa kaapelit merkitään maastoon kaapelivaurioiden välttämiseksi.

Kaapelinäytöt oli tarkoitus tehdä ratatyöluvalla. Työkohteen kaapelinäytöstä vastasivat kahden eri yhtiön kaapelinäyttäjät. Kaapelinäyttäjät olivat saapuneet työkohteeseen puoli tuntia aikaisemmin ennen kairausryhmän saapumista. Kun kairausryhmä ja ratatyöstä vastaava henkilö saapuivat paikalle, kaapelinäyttäjät tekivät valmistelevia töitä. Toinen heistä oli myös aloittanut kaapelien merkinnän maastoon. Ratatyöstä vastaava ei ehtinyt pyytää ratatyölupaa ennen onnettomuuden tapahtumista, eikä hän myöskään keskeyttänyt työskentelyä.

Onnettomuus tapahtui, kun toinen kaapelinäyttäjistä ei havainnut lähestyvää junaa ja siirtyi liian lähelle kiskoja. Hänen huomionsa oli keskittynyt kaapelinäyttölaitteeseen. Lisäksi vallitsevat sääolosuhteet ja junan hiljaisuus heikensivät junan havaittavuutta. Veturinkuljettajalla ei ollut mahdollisuutta tilanteen äkillisyyden vuoksi estää törmäystä.

Onnettomuuden taustalla olevat perussyyt liittyvät erityisesti virheellisiin työtapoihin kaapelinäyttötyössä. Kaapelinäyttöä ei mielletä varsinaiseksi ratatyöksi ja sitä tehdään usein ilman turvaamismenettelyjä. Tämä vaikutti siihen, että työ aloitettiin ennen ratatyöluvan pyytämistä. Lisäksi tieto aikomuksesta tehdä kaapelinäyttö ratatyöluvalla ei ollut välittynyt kaapelinäyttäjille. Tähän vaikutti se, että tilausvaiheessa kaapelinäyttölomaketta ei ollut täytetty ja se, että lopulta täytetty lomake oli täytetty puutteellisesti.

Kaapelinäyttöjä tekevä yritys ei ollut kiinnittänyt huomiota virheellisiin käytäntöihin, eikä niihin myöskään ylemmältä taholta ollut puututtu. Myös organisaatioiden välinen etäisyys ja urakkaketjun monipolvisuus olivat hämärtäneet vastuita ja heikentäneet tiedon kulkua eri toimijoiden välillä.

Onnettomuustutkintakeskus antaa turvallisuussuosituksia

Onnettomuuskeskus suosittaa, että Liikennevirasto uudistaa kaapelinäyttöjä koskevan ohjeen ja muokkaa kaapelinäyttöpyyntölomakkeen sellaiseksi, että tilaajan on otettava kantaa työn turvaamismenettelyyn. Lisäksi Liikennevirastoa suositetaan selvittämään, voisiko ohjeistusta muuttaa siten, että ratatyöluvan pyytäminen kaapelinäyttöä varten olisi tarvittaessa mahdollista myös ilman ennakkotietoilmoitusta (JETI).

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että Liikenteen turvallisuusvirasto varmistaa edellä mainittujen uusien suositusten toteutumisen.

Lisäksi Onnettomuuskeskus toistaa seuraavat aikaisempaan ratatyöonnettomuuteen liittyvät suositukset, joiden mukaan Liikenneviraston tulee määrittää ratatyöturvallisuuskoulutukselle tiukemmat vähimmäisehdot [R2013-02/S342]. Liikenneviraston tulee myös varmistaa, että urakkasopimukseen kirjataan erillinen ja riittävä aika ratatöiden suunnitteluun ja vastuiden selkeyttämiseen ennen ratatöiden aloitusta [R2013-02/S345]. Lisäksi Liikenneviraston tulee lisätä ratatöiden turvallisuusmääräysten noudattamisen käytännön valvontaa osoittamalla siihen riittävät resurssit [R2013-02/S346].

Lisätiedot:
Viestintäpäällikkö Sakari Lauriala, p. 0295 150 714
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=Z19IQZIEsG0
Menikö yli-innokkaalla VRT pomolla kakoseen
Ilmianna
Jaa
Mitä Tastula tai Suhonen katjan, villen, timon, jounin, katjan, veeran, hannin, heidin, heidin aisankankannattajat nyt tekee kun ville lähti vitoseen. Toivokaa että Lassista tai Laurasta tulee seuraava VRTrack johtaja. Se voi teidän Villen persnuolijoiden pelastus. Tuo muu siipijengi lentää pihalle kun leppäkeihäs.
Ilmianna
Jaa
Hännystely, mielistely, mairittelu, imartelu, pokkurointi – tai millä nimellä käytöstä kutsuukaan – on suomalaisessa työyhteisössä äärimmäisen tuomittavaa. Se on monen mielestä alhaisimpia tekoja, mihin työpaikalla voi syyllistyä.
Tunnistatko hännystelijän sisälläsi?
* naurat pomon mauttomillekin vitseille
* muutat mielipidettäsi kun pomo saapuu paikalle
* olet erityisen ystävällinen hyödyllisille henkilöille
* jos olet ystävällinen alemmallesi, pyydät häneltä pian jotakin
* vietät vapaa-aikaa tylsän pomosi kanssa
* kehut pomoa vain kahden kesken
* kohkaat mitättömästä asiasta jos aloitteen tekee merkittävä henkilö
* paikkaat kiltisti pomon virheitä
* jäät ylitöihin aina kun pyydetään
* et kritisoi pomoa hänen kuultensa
Suomessa hännystelijällä on ruskea kieli, Isossa-Britanniassa rusottaa nenä.
Hienovarainen hännystelijä nauraa remakasti pomon vitseille ja myötäilee ylemmän mielipiteitä.
Ronskimpi pyrkyri kohtelee ylempiään kuin parhaimpia ystäviään. Hän miettii etukäteen strategian cocktail-kutsuille: kenen seurassa näyttäytyä ja mistä puhua. Sukupuolellakin on väliä. Hännystelijöinä miehet erottuvat selvemmin kuin naiset. Naisten kuuluukin miellyttää, kuuluuhan?
Hännystely tapahtuu oven takana
Hännystelijä toimii yleensä yksin ja mieluiten salassa. Hän saattaa potea huonoa omaatuntoa, mutta pystyy perustelemaan toimintansa itselleen.
”Esimerkiksi juuri tässä tilanteessa käytökseni oli välttämätöntä tai minulla ei ollut vaihtoehtoja”, psykoterapeutti Taru Kaivola  Andante Consultingista sanoo.
Mielistely on ”välttämätöntä”, koska palkka ei nouse tarpeeksi nopeasti tai vapautuneeseen päällikön paikkaan on pakko päästä kiinni.
Ei ole aina väliä, onko kohde pomo vai kollega. Kuka tahansa saattaa olla hännystelemisen arvoinen, jos erityisestä suhteesta häneen on odotettavissa jotakin hyötyä.
”Hännystelyä on ehkä eniten aloilla, joissa on vaikeaa edetä tai saada palkankorotuksia. Ensimmäisinä tulevat mieleen opettajat”, Kaivola arvioi.
Ei ole helppoa hännysteltävälläkään.
Kun esimies myöntää itselleen tai muille olevansa hännystelyn kohde, hän joutuu samalla tunnustamaan joko tarvitsevansa ylimääräistä huomiota tai käyttävänsä alaistensa epävarmuutta hyväkseen.
Hän joutuu nielemään sen, että ei olekaan niin hyvä pomo kuin hännystelijät antavat ymmärtää.
Pokkuroijakin pelkää
Aina hännystelijä ei ole häikäilemätön urakiituri. Mairittelija saattaa pelätä työpaikkansa menettämistä tai suojautua narsistisen pomon mielivallalta.
”Eräs pomo palkkasi joukon kavereitaan tehtäviin, joihin heidän ansioillaan ei olisi ollut mitään asiaa”, Kaivola muistelee.
Pelastetut jäivät kiitollisuudenvelkaan, eikä heillä ollut muuta mahdollisuutta kuin mielistellä pelastajaansa päivät pitkät. Imarteluringin ulkopuolelle jättäytyneet saivat tuta pomon halveksunnan.
Hännystelijän maineen voi saada syyttä suotta. Kun lämmin ja puhelias kaveri, joka on pari kertaa nähty lounaalla pomon kanssa, saa palkankorotuksen, on helppo supista nurkissa kateellisena.
Editoija Jarkko Vuorela   PHS-mainostoimistosta muistelee työsuhteensa alkuaikoja huvittuneena:
”Pidempään firmassa ollut kaveri kävi esityksen jälkeen paukauttamassa esimiestä olalle kehuen ’todella hyvää presentaatiota’. Minä ja pari muuta uudempaa työntekijää tyrmistyimme: eihän noin voi sanoa pomolle!” Vuorela kuvailee.
Myöhemmin selvisi, että tuttavallisuus kuuluu työpaikan meininkiin.
Vuorela arvioi, että hän saattaisi itse leimautua hännystelijäksi isossa organisaatiossa, jossa esimies säilyttää etäiset välit alaisiinsa. Toisaalta väärinkäsitys korjaantuisi, kun häneen tutustuisi paremmin: Hierarkia ja hännystely kulkevat käsikädessä.
”Kohtelen kuitenkin kaikkia ihan samalla tavalla: heitän läppää ja vinoilen pomolleni siinä missä kaikille muillekin.” Sinä senkin höpsö mielistelijä
Se, mikä on Suomessa naurettavaa pokkurointia, voi toisaalla olla maan tapa.
Yrittäjä Kim Karvinen on työskennellyt yli kymmenen vuotta ulkomailla johtotehtävissä. Matkan varrelle on sattunut monenmoisia hännystelijöitä.
Karvisenkin mielestä hännystely liittyy useimmiten hierarkkiseen työympäristöön.
”Pohjois-Amerikassa jollain executive managerilla oli parempi parkkipaikka, suurempi työhuone ja muita näkyviä etuja, jotka kertoivat ylempään kastiin kuulumisesta. Ihmisillä oli kova hinku päästä edes yksi askelma ylöspäin”, Karvinen kertoo.
Viisi vuotta São Paolossa Koneen talous- ja toimitusjohtajana työskennellessään Karvinen törmäsi kulttuuriin, jossa hännystely on tapa seurustella ja täysin hyväksyttävää.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/VRtrack
Harri tykkää Miiasta
Ilmianna
Jaa
Jos haluu saada on pakko antaa
Klinikoilla monet aluksi epäröivät. Miten erotella sosiaalisessa mediassa työminä ja oikea minä? Saako työmailla otettuja valokuvia julkaista Twitterissä? Mistä löydän tähän aikaa? Joku innostui, toinen lannistui. Muutama eteni sosiaalisen median valiojoukkoihin. He twiittaavat päivittäin infra-alan ajankohtaisista ilmiöistä ja keskustelevat itselleen tärkeistä aiheista. Sosiaalisessa mediassa(kin) itsestään täytyy antaa jotain.
Jatkossa koitamme kannustaa yhä useamman trackiläisen rohkeasti mukaan sosiaalisen median valiojoukkoihin.
Kun aloitin Trackillä, perustin Instagramiin erillisen tilin työminääni varten. En halunnut jakaa lasteni kuvia koko firmalle. Pian kuitenkin huomasin, että kahden tilin loukussa on mahdotonta elää. Pidemmän päälle ketään ei kiinnosta tylsät työpäivitykseni neuvotteluhuoneen nurkasta. Kun pomoni pyysi seurata henkilökohtaista Instagram-tiliäni, säikähdin. Pari päivää pohdiskeltuani totesin, ettei minulla ole salattavaa. Pelaan avoimin kortein, enkä julkaise mitään, mitä mummoni ei voisi säikähtämättä katsoa. Tätä pekkasaurilaista mentaliteettia olen asiantuntijoillemmekin saarnannut. Ole oma itsesi kaikkialla, myös somessa.
Työntekijälähettilyys-kampanjamme on vielä alkutekijöissään. Mutta koska koemme olevamme infra-alan ketterä edelläkävijä, kerromme hankkeesta rohkeasti ja avoimesti jo tässä vaiheessa. Jatkossa koitamme kannustaa yhä useamman trackiläisen rohkeasti mukaan sosiaalisen median valiojoukkoihin. Keskustelut käydään Twitterissä ja LinkedInissä, olimme sitten mukana osallistumassa tai emme. Rohkeus, avoimuus ja luottamus kantavat pitkälle niin sosiaalisessa mediassa kuin offline-maailmassa
Ilmianna
Jaa
Sillä pääsee VRTrack pitkälle. Älä jännitä niin pääset päällikkövirkaan vaikka se se sattuikin alkuun ilman puudutusta huulirasvaa. Lesba pomon kanssa on helpompaa ei tarvii ottaa sisään,
Ilmianna
Jaa
VR:n hallitus nosti valtion junafirman pääpomoksi rahtarin talon sisältä. Toimitusjohtajana aloitti torstaina Rolf Jansson, joka on tähän asti vastannut yhtiön tavaraliikenteestä.
Nimitys tarkoittaa sitä, että yhtiötä ryhtyy johtamaan VR:n hallitus, vaikkeivat hallituksen jäsenet itse sitä vielä ehkä tajua.
Onnea Metalliliiton puheenjohtajalle Riku Aallolle, joka on yksi hallituksen jäsenistä.
Jansson on halpa. Hän tyytyy pienempään palkkaan ja etuihin kuin edeltäjänsä Mikael Aro, joka on ollut valtionyhtiöiden palkka-aatelia tienaten esimerkiksi viime vuodelta palkkaa 542 000 euroa ja kannustimia 133 000 euroa.
Aro on ollut joka euron arvoinen ja enemmänkin. Johtajana hän ei ole ollut mikään nysväri. Aron aikana VR on muuttunut enemmän kuin kaikkien edeltäjien toimitusjohtajien aikana yhteensä.
Uuden toimitusjohtajan vuosipalkka on alle 400 000 euroa eli neljänneksen pienempi kuin Arolla.
Ilmianna
Jaa
Lukijalta. Suomessa aiotaan rakentaa raitiolinjoja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Niitä kaikki joutuvat maksamaan vuosikymmeniä. Ratkaisut ovat huonoja ja vastoin yleistä trendiä maailmalla. Muissa maissa joukkoliikennettä on alettu 2000-luvulla kehittää huokeita ja joustavia busseja ja nivelbusseja käyttäen; raitiovaunuhankkeet ovat harvinaisia.
Raitiovaunuhankkeista päätettäessä tulee ottaa huomioon useita tärkeitä seikkoja.
Nivelbussien matkustajakapasiteetti on yhtä suuri kuin raitiovaunujen. Uudet nivelbussit kuljettavat saman matkustajamäärän kuin raitiovaunu. Volvon ”Quito”-nivelbussiin mahtuu 280 matkustajaa. Tampereelle suunniteltuun ratikkaan mahtuu 314 ja Helsinkiin suunniteltuun 199 matkustajaa.
Sähkönivelbussi voi kytkeä jatko-osansa irti hetkessä vastaamaan matkustajatarvetta. Jo nyt sähköbussit kulkevat myös ilman kuljettajaa suurilla lentokentillä terminaalien välillä. Mersun Future Bus “2020” kulkee ilman kuljettajaa tietokoneen ohjaamalla kaupunkireitillä!
Nivelbussien kokonaiskustannukset ovat vain pieni osa uusien raitiovaunujen kustannuksista: Sähkönivelbussin hinta on noin neljäsosa ratikan hinnasta. Nivelbussin väyläkustannukset ovat käytännössä nolla euroa, se voi käyttää olemassa olevia teitä ja katuja ja linja-autopysäkkejä. Tiukoissa paikoissa ohitukset ovat raitiovaunun vaatimia järjestelyjä paljon halvempia. Raitiovaunulle on rakennettava oma väylä, koska ne eivät voi ohittaa toisiaan. Nivelbussille voidaan rakentaa oma bussikaista, mutta ne myös voivat jatkaa omalta väylältään katuverkkoon, jolloin matkustajien vaihdot vähenevät.
Ratikkaväylän kustannukset ovat korkeat. Esimerkiksi Tampereen ratikkaväylän kustannukset ovat arvion mukaan lähes 300 miljoonaa euroa ja Helsingin raidejokerin runsaat 200 miljoonaa euroa.
Energian tarve ja hiilidioksidipäästöt määräytyvät massan mukaan. Raitiovaunut ovat painavia: niiden oma massa on 60-70 tonnia, mikä on lähes kolminkertainen nivelbussin massaan verrattuna ja täydellä kuormallakin yli kaksinkertainen. Raitiovaunu käyttää lähes kolminkertaisen energiamäärän sähkönivelbussiin verrattuna matka- tai paikkakilometriä kohden. Koska molemmat käyvät sähköllä, tuottaa ratikka lähes kolminkertaisen päästömäärän nivelbussiin verrattuna.
Nivelbussi voi liikkua joustavasti väylillä ja ohittaa muut ajoneuvot tarvittaessa. Raitiovaunu on sidottu kiskoihin. Jos kiskoilla on este, ratikka odottaa, kunnes este on poistettu. Uusissa sähkönivelbusseissa on vara-akut, joiden avulla ne voivat kulkea noin 10 kilometrin matkan tilanteissa, joissa sähköä ei saada. Näin on tehty esimerkiksi Sveitsin ja Itävallan uusissa sähkönivelbusseissa.

Raideliikenneinvestoinnit ovat suuria tulonsiirtoja monilta harvoille. Monesti raideliikennettä ja sen ympärillä tapahtuvaa rakentamista pidetään taloutta edistävinä investointeina. Tosiasiassa ne ovat vain tulonsiirtoja harvoille, ja niiden taloudellinen kokonaisvaikutus on negatiivinen. Kaavoitusmonopolia käyttäen kaupungit ja rakennusliikkeet ovat saaneet aikaan kalliita asuntoja kasvukeskuksissa ei vain asunnonostajien vaan kaikkien veronmaksajien kustannuksella.

Jussi Sauna-aho, tekn. tri, ekonomi
Ilmianna
Jaa
Villen laki kunnossapitokilpailussa hävinneille oli armoton. Irtisanotaan hävityn alueen työntekijät sillä sääli on sairautta. Ettei nämä huruhelmat Tampereelta vie VRTrack katu-uskottavuutta on Tampereen ratikan allianssi 150 henkeä vähintään lomautettava 2 kk ajaksi kun tuli tuo jatkoaika. 2kk on jo pyöritelty allianssissa peukaloista ja twitteriä. Twitterit yms on määrättävä tehtäväksi työajan ulkopuolella ilman palkkaa 16:00-16:30. Jos joku nuorehko projekti insinööri twiittaa vapaa-ajastaan siihen vastaa 5-10 joutavaa akkaa työajalla. Eikö tosiaan ole muuta työtä kuin jonkun perheenisän twitter turvonneen nivusen hiplaaminen oman miehen puutteessa. Vai onko nuoren allianssi insinöörin lapsen aamupuuro tärkeämpi kuin 300-700 irtisanotun isän duunariosaston lapsen aamupuuro. Vinkvink VRT johdolle. Nyt olisi Kouvolassa tosi vähäntyössä käytettyjä työ vaatteita ja kenkiä palautusten myötä tällä viikolla lähettäväksi Aleppoon. Vaatteita on paljon eikä ne ole varmasti työssä paljon kuluneet. Valkoisista kypärista vapaaehtoispelastajille joissa puhtaat hikinauhat alkaen.
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Kolme irtisanomista VRT johtoryhmästä vuoden aikana. Sitten kaksi hakeutui muuten samaanaikaan vähintään vuoden vapaalle. Kun VKo mammamafia junailee vielä kolmelle miehelle loparit niin VRT johtoryhmässä on enemmän muodollisesti päteviä naimattomia naisia kuin miehiä.
Ilmianna
Jaa
http://www.hs.fi/fingerpori/s1305921453161?ref=tf_iHSrautalankaporipost
VRTrack johdon miehiltä miehelle kossulla ja tytöille situkalla johdon hiljainen tiedonsiirto
Ilmianna
Jaa
Mä olin huolissani yks päivä siellä legurissa, kun mä muistin kuinka mä olin ekassa kirjassa sanonut, että jos ei jätkällä ky*** seiso, se on kuollut. Mä ajattelin että taas mä tein mokan kun mä menin möläyttää.
Iltavieras kuitenkin todisti luulon vääräksi.
- Kimma ottaa röyhelöt veke päältä ja mulle tulee semmonen fiilis että jumalauta, mä oonki kunnon äijä. Ky*** seisoo ku hjäissä ja tutisee siinä ku Eiffel-torni, Z-hän elää! Tuli niin saatanan äijäolo että nousi ihokarvat pystyyn. Prinsessa istahti Eiffel-tornin päälle ja vatkas vähän bodia että ruosteet heilahti sivuun. "Nyt Remu pannaan iisisti. Mä vaan tulin tarkistaa mikä on tilanne."
Ilmianna
Jaa
Väsyneen näköisiä on johtoryhmän miehet. Ensin työ sitten huvi.
Ilmianna
Jaa
PaltaVR palkkaliite 1720,27€/kk. Sähköasentajan aloituspalkka. Lisätyökorvaukset kilpailukykysopimuksen mukaan 0-tasoa.
Ilmianna
Jaa
(DI, FM) on johtanut VR Trackin kunnossapidon liiketoimintaa loppuvuodesta 2014 lähtien. Taustalla hänellä on useiden vuosien kokemus rautatieympäristössä toteutetuista rakentamisprojekteista. Katja uskoo avoimen, ajantasaisen ja koko elinkaaren kattavan tiedonhallinnan olevan avain infran kunnon kehittämiseen.
Ilmianna
Jaa
https://www.linkedin.com/in/fredrikekholmvr
Berner luuta tuli taloon, kaikki kammataan
Ilmianna
Jaa
Vesa Mauriala Paltasta
Raideammattilaiset ihmettelee LiVi:n päätöstä sulkea VR Track Oy ulos kunnossapidon tarjouskilpailusta
Raideammattilaisten hallitus käsitteli tänään 25.10. kokouksessaan ajankohtaisia työmarkkina-asioita. Yhtenä asiana esillä oli Liikenneviraston vastikään annettu päätös hylätä VR Track Oy tarjoajana kunnossapitoalue 9. radan ja turvalaitteiden kunnossapidon tarjouskilpailussa vuosille 2017 – 2020
Rataverkon kunnossapito on järjestetty ja kilpailutettu alueittain.
Kunnossapitoalueet löytyvät tästä lnkistä:
Tarjouskilpailuun osallistumisen estämistä perustellaan kunnossapitoalue 6. ongelmilla. Siellä löytyi tilaajan tekemien pistotarkastusten jälkeen merkittävä määrä vaihteiden huoltamatta jättämistä. Liikenneviraston mukaan VR Trackin toiminnalla on ollut vaikutusta rautatieliikenteen turvallisuuteen.
Raideammattilaisten keskuudessa on jo usean vuoden ajan kannettu huolta siitä, että radanrakennuksessa sekä radan kunnossapidossa riittävää laatutasoa on ollut vaikea pitää yllä tarjouskilpailujen muuttuessa käytännössä pääasiallisesti hintakilpailuiksi.
Kun kilpailuun osallistujien merkittävin ase tarjouskilpailussa on hinta, on ohitettu jo raja, jolloin laadun puute alkaa vaikuttaa liikenneturvallisuutta heikentävästi. Nykyisillä tarjouskilpailujen voittajahinnoilla ei enää pystytä estämään ratakapasiteetin kunnon heikentymistä. Raiteiden hyvään kunnossapitoon tarvitaan riittävä määrä ammattitaitoista henkilöstöä.
Kokonaiskehityksessä suurin vastuu on tilaajalla eli Liikennevirastolla, joka määrittää kilpailutuksen tarpeet ja sen, kuinka paljon painotetaan laatua ja kuinka paljon hintaa. Paremmin tehty on yleensä myös hinnakkaampaa. Yrityksillä, kuten nyt VR Track Oy:llä on velvollisuus puolestaan kunnossapitää rataa tilauksen mukaisesti.
Nykyinen tilanne pakottaa nostamaan rataturvallisuuden yhteiskunnalliseen keskusteluun. Raideturvallisuudessa vastuuta ei voi sysätä organisaatioilta toisille. Tilaajan eli Liikenneviraston tulee painottaa nykyistä enemmän laatukysymyksiä, jotta tilaajat voivat sellaista myös tarjota. Tarjouskilpailun voittaneiden yritysten on puolestaan pidettävä kiinni siitä, että työ tehdään sovitulla tavalla.
Ilmianna
Jaa
Piia TVEAT. Katso VRTrack linkedin. Toinen Timo otti loparit ja VKosk mammamafia sai yhden ruudun feministeille lisää merkonomi koulutuksella. Taas muodollisesti pätevä. Lea Ke oli hyvä muodolllsesti pätevä Jaskan hyväperäinen merkoni ja JouniKel rakentamis TLY päällikkö.
Ilmianna
Jaa
Kunnossapidon tuottavuudessa pitää muistaa yksi perussääntö: ”Tuottavuus ei parane ellei työmäärä (aika, panos, lopputulos) vähene”.
Tieto on mahdollisuus vähentää työnmäärää. Datasta pitää osata kuitenkin valikoida se oikea tieto. ON kiva kerätä erilaisia tilastoja mutta ammattitaitoa on lukea niistä oleellinen osa.
Ilmianna
Jaa
Runsaan kymmenen vuoden takaisella videolla Trump muun muassa sanoo voivansa kouria naisia haaroista, koska hän on ”tähti”.
Trump pahoitteli väittelyssä lyhyesti törkeyksiään. Hän kuittasi ne ”pukukoppipuheina”. Trump onnistui kuitenkin siirtymään aiheesta varsin nopeasti Clintonien syyttelyyn.
Kun juontaja kysyi Trumpilta, oliko hän joskus tehnyt asioita, joista hän puhui videolla – kuten kourinut naisia vastoin näiden tahtoa – Trump kiisti koskaan tehneensä niin.
Ilmianna
Jaa
Olen yksikön johtoryhmän jäsen ja yhtiön eOppi-järjestelmän toinen pääkäyttäjä. Vastaan yksikön henkilöstöasioista. Toimin koulutussihteerinä ja hoidan yksikön koulutusasiat sekä pätevyyksien seurannan. Huolehdin hallinnollisten määräysten ja ohjeiden toteutumisesta. Vastaan yksikön tiedottamisesta. Toimin henkilöstöryhmän hallinnollisena esimiehenä. Työkykykoordinaattorina olen mukana työkykypalavereissa, seuraan yksikön sairauspoissaoloja, toimin yhteyshenkilönä työterveyshuoltoon. Henkilöstö ja asiakastilaisuuksien järjestelyt sekä messuilla esittelijänä toimiminen. Lisäksi tehtäviini kuuluu ATK-rekisterien laatiminen, ylläpito ja raportointi, tietokoneiden ja ohjelmien käytön opastus, asiakirjahallinto.
Ilmianna
Jaa
Kalevassa luettuna

Lii­ken­ne­vi­ras­to: VR Track laiminyönyt rataverkkoa, turvallisuus ehkä vaarantunut

Liikenneviraston mukaan kunnossapidosta vastanneen VR Trackin laiminlyönneistä on saattanut aiheutua vaaraa raideliikenteelle. Kuvituskuva.
Liikenneviraston mukaan kunnossapidosta vastanneen VR Trackin laiminlyönneistä on saattanut aiheutua vaaraa raideliikenteelle.
Kouvolan kunnossapitoalueella on syksyllä havaittu laaja rataverkon vaihteiden kunnossapidon laiminlyönti.
Liikenneviraston mukaan kunnossapidosta vastanneen VR Trackin laiminlyönneistä on saattanut aiheutua vaaraa raideliikenteelle.
Asian vahvistaa Lännen Medialle Liikenneviraston rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen.
– Yli 200 vaihteen kunnossapidossa on ollut puutteita. Tilanne on saatu hallintaan ja kunnossapitäjä [VR Track] on parantanut toimintaansa, mutta laiminlyönti on ollut aika laaja, Tuominen kertoo.
Tuomisen mukaan käytännössä kyse on ollut vaihteiden kunnossapidon viivästymisestä ja puutteista.
– Ei ole aina korjattu kaikkia vikoja, joita vaihteissa on havaittu. Näkemyksemme on, että tässä on saattanut olla turvallisuusriskejä. Asiaan on puututtu ja se on korjattu, Tuominen vakuuttaa.
Korjaustoimenpiteiden vuoksi Kouvolan alueella junille on jouduttu asettamaan paljon nopeusrajoituksia.
– Ne aiheuttivat aika paljon myöhästymisiä syys-lokakuun aikana Kouvolan alueella, ja se säteili koko maahan.
Tuomisen mukaan Liikennevirasto on kartoittanut rataverkon tilanteen nyt koko Suomen alueella, ja muualta se on löytänyt ainoastaan erittäin pieniä puutteita.
– Matkustaa voi turvallisin mielin, Tuominen vakuuttaa.
– Olemme keskustelleet asiasta vakavasti VR Trackin kanssa, ja henkilökohtaisesti luotan, että toimintaa korjataan.

Saksi: Asia oli yllätys

VR Trackin toimitusjohtaja Ville Saksi irtisanoutui syyskuussa. Lännen Median tavoittaman Saksin mukaan irtisanoutuminen ei liity tähän asiaan.
– Itse irtisanouduin reilu kuukausi sitten. Siihen ei liity mitään kummempaa, ja se lähtö oli ihan oma päätökseni.
Saksi ei tarkemmin kommentoi toimitusjohtajan juridista ja/tai moraalista vastuuta asiaan liittyen.
– En ole enää ollut asiassa mukana, enkä osaa sanoa kuka on vastuussa mistäkin. Varmaankin on tehty paljon selvityksiä puolin ja toisin, Saksi sanoo.
– Asia oli yllättävä kaikille osapuolille. Varmasti aikanaan selviää, kuka siitä on viime kädessä ollut vastuussa.
VR:n viestintäjohtaja Mika Heijarin mukaan yhtiön nykyinen operatiivinen johto ei kommentoi asiaa sen laajemmin kuin mitä aiemmin on tiedotettu.

""MISSÄ VRTRACK YKSILAHKEISET JOKA PÄIVÄ JOSSAIN SUU AUKI HUUTAVAT YAMMARI, TWITTERI, HEAD OF COMMUNICATION CAT5 RASIAT. EIVÄTKÖ NE TODELLAKAAN YMMÄRRÄ OIKEISTA MIESTEN TÖISTÄ MITÄÄN. YKSI LÄHELLÄ RATAA OLEVA TIEDOTTAJA ON MYÖS OULUSSA MISSÄ KALEVA PAINETAAN. ONKO NE MATKAT VILLEN KANSSA YMPÄRI EUROOPPAA MENNEET HUKKAAN YÖMYSSYN JA AAMUPALAN VÄLILLÄ. h-heijari hoitaa trackin tiedottamisen.""

Syyskuussa VR kertoi, että Saksi on irtisanoutunut tehtävästään, ja että Saksin tehtävät ottaa väliaikaisesti hoitaakseen VR Groupin lakiasiainjohtaja Teemu Sipilä.
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=AhtwLU7K_98
Puuttuu vain 2015 palkittu suunnistajan karttateline. Teline oli kuitenkin liian lyhyt koska alin rivi tähtiluokan virheet hävisi taitokseen. Sellaisia on juhlat Kaisaniemen Kasinolla. Konenökö hoitaa tähtiluokan virheet. Hyvät oli juontajat, johtajat paikalla ja kosteat skumppa tarjoilut.
Ilmianna
Jaa
Miten turvamies kääntää vaihdetta VR Tracillä. Trafin määräysten mukaan turvamies on ainoastaan työssään turvamies. Oranssihaalairinen turvamies ei osallistu mihinkään työhön. Katja Pekanen, Jeni Heinäsuo, Heidi Kimalainen, tämä on tähtiluokan virhe rutiineissa VRTracillä TRafi määräysten mukaan. VRT Youtubet on niitä virheitä täynnä.
Ilmianna
Jaa
Saksien nuolenta lopetettava välittömästi ellei press mene itse Länsimetrolle töihin. Ikinä ei ole nähty että entisen työnantajan edustaja onnittelee uuteen firmaan työntekijää ellei ole perhetuttu. Timo on jo siellä töissä. Keskenkertaisuudet johdossa jäivät VRTräkkiin.
VRTrack:llä on aloitettava työkyky projekti "VRT kunnossapito ajettu loppuun 2016". 2017 Euroopan huippua uhanalaisin ammattiryhmä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nuo kymmenet TWitteriwn tykkämiset johtuu siitä että päästiin hankalasta johtajasta eroon. Tracille mies olikin varsinainen tappioiden tekijä ja kiviriippa. Henkilöjohtaminen oli Kekkosmaista käskytystä joskin Urkki ei sössöttänyt.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Työnpuolesta, harmi että osa pamahtaa tiineeksi.
Ilmianna
Jaa
Lainaus Länsiväylä
Hän odottaa saavansa pian kolmen konkarin, Jaakko Heikkilän, Pekka Kontialan ja Juhani Kuusiston raportin siitä, mistä viivästymiset johtuvat. He selvittävät asiaa Länsimetro Oy:lle.

Nämä samat kolme konkaria selvittää myös VRTrack kuka sopi tappiolliset 4 milliä vuodessa viisi vuotta kp6 ja Ruotsin urakat. Kouvolan kp6 laiminlyönnit ei voi mennä pelkästään Katja Pekkasen joka ei tiedä mistään mitään ja Jyri Rämän piikkiin.
KP 7 laiminlyöntien laskut 200000€ tulee maksuun ennen vuodenvaihdetta.
Ilmianna
Jaa
Destia nousi suurimmaksi toimijaksi. VR:n tytäryhtiö VR Track on menettänyt merkittävästi asemiaan Suomen rataverkon kunnossapidossa.

Vielä viime kuussa VR Trackilla oli hallussaan puolet Suomen 12 kunnossapitoalueesta. Se jakoi ykkössijan Destian kanssa.

Ensi keväästä lähtien VR Track jatkaa toimintaansa enää neljällä alueella, kun Destia hoitaa kahdeksaa aluetta. Ennen kuin rataverkon kunnossapito avattiin kilpailulle runsas vuosikymmen sitten, VR Track oli vastuussa koko Suomesta.

Destia sai markkinajohtajuuden rataverkon kunnossapidosta tässä kuussa, kun se otti vastuulleen Kouvolasta Iisalmeen ulottuvan Savon radan. VR Trackilla on ollut ongelmia vaihteiden kunnossapidon kanssa juuri tällä alueella. Liikenneviraston mukaan ne eivät kuitenkaan vaikuttaneet ratkaisuun korvata VR Track Destialla, koska päätös tehtiin jo keväällä.

Destia on voittanut muitakin kilpailutuksia, jotka ovat aiemmin olleet VR Trackin hallussa. Eilen Destialle myönnettiin Pohjanmaan radan kunnossapito, joka alkaa ensi keväänä. Suomen rataverkon ylläpidosta, kehittämisestä ja kunnossapidosta vastaava Liikennevirasto rajasi VR Trackin pois Pohjanmaan radan kilpailutuksesta Kouvolan alueella paljastuneiden kunnossapitopuutteiden vuoksi. Ratkaisu oli poikkeuksellinen.

– Ei tällaista ole ollut aiemmin kunnossapitopuolella, sanoo Liikenneviraston kunnossapitoyksikön päällikkö Jukka Valjakka.

Uudenmaan osalta Liikennevirasto vielä pohtii, aikooko se käyttää VR Trackin kanssa kunnossapitosopimuksen option kahdesta lisävuodesta vai kilpailuttaako se alueen ensi vuonna. Sopimukset laaditaan pääosin viideksi vuodeksi.

Laiminlyöntejä eri puolilla Suomea

VR Trackin rataverkon laiminlyönnit ulottuivat laajemmalle kuin vain Kouvolan alueelle. Liikennevirasto huomasi Kouvolan puutteet pistokokeissa ja alkoi sen jälkeen tutkia koko maan tilannetta. Samanlaisia ongelmia havaittiin selvityksissä myös Uudellamaalla ja Kouvolasta Joensuun suuntaan kulkevalla Karjalan radalla.
Kouvolan ongelmat olivat laajimmat, kun puutteita havaittiin noin 250 vaihteen kunnossapidossa. Kahdella muulla alueella kyse oli alle sadasta vaihteesta.
Ilmianna
Jaa
VR-Radan toimitusjohtaja Ville Saksi sanoo, että vähennysten taustalla on kaksi suurta, toiselle valtionyhtiölle Destialle hävittyä kunnossapitoa koskevaa tarjouskilpailua. Tilannetta pahentaa se, että ensi vuonna ei käynnisty yhtään uutta ratahanketta.

Yhtiö aikoo vähentää väkeä niin irtisanomisin kuin lomautuksinkin. Yhtiö aikoo myös tehostaa toimintaansa organisaation kaikilla tasoilla.

- Kyllä me käydään kaikki vaihdoehdot läpi ja mietitään monia asioita, koska tulevaisuudessa tarvitaan merkittävästi osaavia radanrakentajia ja kunnossapitäjiä. Meillä on kuitenkin muutaman vuoden päästä työvoimapula edessä, sanoo Saksi.

VR-Rata arvioi, että sillä on tarve vähentää työvoimaansa 350 - 400 henkilötyövuotta. Samalla tarkastellaan määräaikaisen työvoiman tarvetta. Vähennykset toteutetaan ensi vuoden aikana.

Suurin vähennystarve on siinä henkilöstön osassa, joka tekee radanrakentamis-, kunnossapito- ja sähkötöitä. Vähennyksiä on tulossa eri puolille Suomea.
Ilmianna
Jaa
http://www2.liikennevirasto.fi/julkaisut/pdf3/lo_2013-07_rato14_web.pdf

Ohjeet ovat selkeät ja yksinkertaiset ikänsä vaihteita säätäneille vaihdemiehille.
Ilmianna
Jaa
http://www.liikennevirasto.fi/rataverkko/kunnossapito/tyonjako/ita-suomi#.WDCPVn3WG-c

Kukahan noista Ramboll Liikennevirasto Itä_Suomen apinoista on ikinä säätänyt yhtään vaihdetta. Kukaan ei osaa todellakaan säätää yhtään vaihdetta. LiVi Valjakkala ja Tuominen ovat täysin pihalla käytännön asioista.
Vaihde ammattimiehet osasi jotka VRTrack irtisanoi 2010 alkaen kaikki.
Lue tarkkaan VRTrack insinöörityttö vaihteen tarkastusohjetta ja huomaat ettet ymmärrä VRT tosi miesten hommista yhtään mitään. Eihän sitä ole kuin 56 sivua mistä et ymmärrä mitään.
Villä kyllä sanoi miten hyvä sinä olet kun polvella istuit punaposkisena.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
VTV:n tarkastajan mukaan Liikenneviraston virka-autolla oli tehty kuljetuksia pääjohtajan eli Antti Vehviläisen kodin ja Liikenneviraston välillä ilman perusteluja. ”Tarkastuksessa syntyneen käsityksen mukaan kyse on ainakin joissain tapauksissa yksityisajosta”, tarkastaja kirjoittaa raportissaan. VTV:n mukaan Liikenneviraston pitäisi selvittää verottajan kanta virka-auton yksityiskäyttöön.
Viraston ylin johto voi valtiovarainministeriön mukaan joissain tapauksissa käyttää virka-autoa satunnaisesti myös yksityisajoihin, mutta silloin se on verotettava autoetu.
Liikenneviraston pääjohtaja Antti Vehviläinen ei itse kommentoi asiaa. Hänen puolestaan kysymyksiin vastaa Liikenneviraston ylijohtaja Raimo Tapio. Tapion mukaan virka-autolla ei ole ajettu yksityisajoja.
Raimo Tapio.
Liikenneviraston ylijohtaja Raimo Tapio sanoo, että virka-autoa käytetään usein esimerkiksi silloin, kun pääjohtaja kuljettaa salaisia asiakirjoja tai tietokonetta kotiinsa tai kotoa töihin.Jari Kovalainen / Yle
Pääjohtajan kodin ja työpaikan välillä oli ajettu virka-autolla viime vuonna yhteensä 22 kertaa. Näistä viidelle ajolle ei löytynyt perusteluja.
Kodin ja työpaikan välisiä matkoja virka-autolla Liikennevirasto perustelee sillä, että pääjohtaja on joissain tapauksissa kuljettanut mukanaan tietokonetta tai asiakirjoja, joita ei saa kuljettaa yleisessä kulkuvälineessä. Toinen perustelu on se, että hänellä on ollut kiire, tai hänen matkalaukkunsa on haettu kotoa ennen virkamatkaa, joka on alkanut työpaikalta.
– Me tulkitsemme niin, että virka-auton käyttö kodin ja työpaikan välillä on ollut aika satunnaista, ja niistäkin valtaosalle löytyy hyväksyttävä selitys, Raimo Tapio sanoo.
Liikennevirasto ei aio neuvotella verottajan kanssa virka-auton yksityiskäytöstä ja siitä, onko se verotettavaa etua.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/vrtrack?lang=fi

Näin käy VRTrack kunnossapito

Ei mikään voi kuolla,
ei kukat,ei tuuli, ei rakkaus kuolla voi,
Ohi polku vain kulkee
ja kukat jää taakse,
Ja muualla tuuli soi

Katsele ratamies ja hiljenny.

Esimies päivät oli ennen Hämeenlinnan verkatehtaalla ja sali oli täynnä kaikkien tuntemia Keijo Ahosia. Tuttuja tavattiin ja kerrattiin menneitä. Esimiespäivillä oli varmaan 1000 henkeä ja mukava henki. Muutos tapahtui kun ratakyrpä Arto Isomäki alkoi valita seuravalla viikolla irtosanottavia esimiespäivillä näkemistään naamoista. Marja-Liisa Jokinen, Timo Virmala, Jarkko Siitonen, Kari Nyyssönen ja V-P korhonen.
Nyt 250 henkeä esimiehiä kostuu TWitter kuvan mukaisesti kuten 2 ensimmäistä riviä puuterinaamaisesta puppeli johtoryhmästä . 250 hengn esimiespäivällä ei ole yhtään oikeaa esimiestä. Esimieheksi pomoja twiittalla toppakone kuski perseennuolijaa työmaamestari Anttilaa lukuunottamata. Seuraavalla rivillä vasemalla itäsuomen kunnossapidon insinööristä mitkä kumpikaan ei tiedä mikä ero on vaihteella ja raiteella. Suurennuslasilla katsoen esimiespäivien osallistukat ovat Helsingin ja Tampereen strigit jalassa kulkevaa insinööriporukkaa.
Nyky VRTrack on esimiehet on sitä porukkaa jotka hakee Harrille ja insinööri naisille kahvia ravintolavaunussa jos paksusksi pomonlaittamalle naiselle siltä tuntuu.
Miksi VRTrack esimiestoiminta on pelkkää perseennuolentaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Kirjoittajalla taitaa olla hyvät tavat ja Suomen laki hukassa. Tämäkin teksti kelpaa vallan hyvin kunnianloukkausta koskevan rikosilmoituksen aiheeksi. Toivottavasti ilmo myös tehdään, koska rivo vihapuhe alkaa olla ihan tolkutonta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kymmenien miljoonien tappion 2016 tekevää VRT johtoa vaan naurattaa kun Jennin käsi on paikallaan. Johdon toimista pitäisi tehdä ilmo paljonko on tehtiin vahinkoa hankinnoilla PPCT Finland yritystoimintaan. Taitamattomuutta vai paljonko tarkoituksella tehtyä hankintoja liikevaihtoon tulospalkkioiden vuoksi. Toimihenkilöidn tehtäväkuvaukset pitäisi kammata auki mistä työstä yleensä palkka maksetaan.
Os 177 on tehnyt muutamia rikosilmoituksia VRT johdosta ja lisää tulee. Suomen laki tulee vielä tutuksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oletseuraavairtisanottu kirjoitti:
Kymmenien miljoonien tappion 2016 tekevää VRT johtoa vaan naurattaa kun Jennin käsi on paikallaan. Johdon toimista pitäisi tehdä ilmo paljonko on tehtiin vahinkoa hankinnoilla PPCT Finland yritystoimintaan. Taitamattomuutta vai paljonko tarkoituksella tehtyä hankintoja liikevaihtoon tulospalkkioiden vuoksi. Toimihenkilöidn tehtäväkuvaukset pitäisi kammata auki mistä työstä yleensä palkka maksetaan.
Os 177 on tehnyt muutamia rikosilmoituksia VRT johdosta ja lisää tulee. Suomen laki tulee vielä tutuksi.
Mielenkiintoista. Onko nämä kirjoitukset siis tehty Os. 177 nimissä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ratajätkäitsekin kirjoitti:
Kirjoittajalla taitaa olla hyvät tavat ja Suomen laki hukassa. Tämäkin teksti kelpaa vallan hyvin kunnianloukkausta koskevan rikosilmoituksen aiheeksi. Toivottavasti ilmo myös tehdään, koska rivo vihapuhe alkaa olla ihan tolkutonta.
Toivottavasti asianomaiset tosiaan tekevät rikosilmoituksen kaikista tämän palstan herjausviesteistä. Suoli24:n "ylläpito" ei näköjään ilmoituksista huolimatta muuten reagoi tähän törkyyn mitenkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jotta voisimme palata näihin kuviin ja näihin juhlan tunnelmiin, ottakaa ikimuistoisia kuvia illasta. Jättäkää kamerat pöytiin paikalleen. Kuvat tulee esimiesten työtilaan. Antakaa kameran kiertää. N1000002.
Jos et ole johdon ytimessä H-ins niin julkista materiaalia löytyy tallenteina, muistioita, sähköposteja, äänitteitä, kuvia yms ja kaikki on ollut julkista.
Nyky agendan mukaan kaikki on ollut julkista viimeiset kymmenen vuotta. Se alkoi narsististen esimiesten kaikille julkisista ansioluetteloista SIIRTO tiedostoissa. Kaiken huippu oli Insinöörien virkistysmatkojen kuvagalleriat henkilökohtaisilla SIIRTO sivuilla. Kenelle ne juoppokuvat on oikesti tarkoitettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kuten 144 kuvaa Vantaan Flamingosta 24.11.2010. 2vk sen jälkeen alkoi satojen ihmisten irtisanomiset ja terveydenhuolto ilmoittui mukaan luvaten jakaa onnellisuus pillereitä irtisanotuille. Kaikilta on aina kysytty lupa kuvien julkaisuun VR Group johto juovuksiksissa avec tilaisuudessa vai onko kaikki vai työkavereita vai tomtomeja insinöörejä. Kuvia on vieläkin twitterit täynnä ja aina on kysytty kuvattavilta lupa kuvan julkaisuun.
Paras on Arno:n YuoTube vaihteen huolto vaihteenvuoksi Kouvolassa. Eihän se vaihtenvuoksi huolto karttatelineineen OO:n kanssa tehnyt kuin satojentuhansien miinuksen VRT tulokseen kun niitä töitä ei ollut tehtykään.
Jotka asioita tuntee Arnon jutut on aika syvältä. Niitä masinoi nämä viihdeosaston naiset jotka ei ymmärrä mistään mitään. Siksi yhtään juttua ei ole tehty Oulusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ratajätkäitsekin kirjoitti:
Mielenkiintoista. Onko nämä kirjoitukset siis tehty Os. 177 nimissä?
on on on ja tummat puvut, valkoiset paidat ja hauskaa oli. TomMan in black.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helkiö,Kuutti ija Vesa Voutilainen. Kuka niistä ymmärtää mitään esimiestoiminnasta.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Mihin se palstan vakioteukkaloman nyt hävisi? Säikähtikö se vihjausta rikosilmosta vai paniko osasto 177 sille ratanaulan suuhun?
Ilmianna
Jaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Komsor Sonkajärveltä voittaa nuo aina, ota yhteytta urakkakilpailussa. On muuten oma toppakonekin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hki alueella Eltel voitti sähköratakunnossapitosopimuksen.
Eltelin 10 asentajasta 8 oli vanhoja VR asentajia.
Kunnossapitopäällikkö on vanha VR päällkkö, joka oli potkittu pihalle VR:ltä, koska hän oli rohjennut epäillä, VR resurssipäällikkö IsoA:n kykyä tehtäviinsä.
Asentajista osa oli lähtenyt firmasta, mutta palasi takaisin.
Tästä voisi päätellä, että vaikka työt ovat raskaita, ne ovat myös mielekkäitä.
Porukka oli sitoutunut tehtäväänsä.
Toivon teille kaikkea hyvää!
Olen aina valmis auttamaan teitä.
Twiittaillaan tulevaisuuden tekijäksi.
Ilmianna
Jaa
– Todennäköisin syy on varmaankin nuo jatkosodasta palailevat aseveljet. Liikenne käyttäytyminen näkyy samanlaisena muissakin risteystilanteissa. Mutta annas olla kun päästään baanalle…

– Kysykää lapsilta ja nuorilta, mitä mieltä he ovat, pitäisikö kuskien lähteä valoista, rauhallisen harkinnan kanssa, vai kuin ”hauki kaislikosta”.

– Ongelmana on, että autokouluissa on opetettu laittamaan vaihde vapaalle ja vielä ehkä käsijarruakin neuvottu käyttämään valoissa odottelun ajaksi. Jos kaikki manuaalilaatikolla varustetulla autolla ajavat pitäisivät jalan kytkimellä ja ykkösen valmiiksi silmässä, lähtö olisi paljon ripeämpää. Joku väittää nyt ehkä kytkimen rasittuvan, mutta en ole kytkintä saanut hajalle autossani tällä konstilla ja ajovuosia on sentään takana jo lähes 40.

– Aikanaan maalta muuttaneena meinasi verisuoni katketa päästä tämän tamperelaisen yliflegmaattisen liikenteen kanssa, mutta ihmeen kaupalla hengissä ollaan vielä. Ei sitä kyllä vieläkään pysty sietämään, mutta onneksi alkuasukkaiden suhteellinen osuus on vuosikymmenien mittaan pienentynyt.
Ilmianna
Jaa
Tuotantopäälliköt pouta,rautanen,sopanen ja isoa, ja seuraavan organisaation henkilöpäällikkönä ovat vastuussa satojen rehellisten ja ahkerien työntekojöiden irtisanomisista. Hyvänä apuna oli merkantti assistentit. Tampereen yliopistoon voisi teettää 1918 henkeen gradu työn miten voi tuhottu sukupolvi rata/track 2005 alkaen johdon tulospalkkio huumassa. Moni irtisanottu on kuollut ja moniko elää sosiaalituella. Vinkkejä maisterityön tekijöistä voi kysyä Tampereen Marin sosialisteilta.
Ratajätkä itsekin kun humala selviää, onko tärkeämpi pitää pyörän vai pomon pakoputki kunnossa.
Kun tuo Eero Heiläluoman luotto sossu poika on skipattu sähköliitosta alkaa Palta ja os177 neuvottelut uudestaan kovemmilla panoksilla. Vapiseeko Rönkä mitä kaikkea olet tehnyt.
Ilmianna
Jaa
http://attracktive.fi/hyvin_tehden/ollaan-turvallaan-missa-mennaan/
Irtisanoutunut Timo Pinomäki painaa firmassa VRT töitä ja äitiyslomalla oleva Hanni buuttaa. Onko VRTrack firmasta todellakin hävinnyt omat päivuorossa olevat älylliset työntekijät. Firmahan on suoraan Alepposta.
Ilmianna
Jaa
https://vrgroup.rekrytointi.com/paikat/?o=A_LOJ&list=1
parhaat työpaikat on ollutt haussa 12.2.2016 alkaen. Yrityksen brandi ei taida olla kovin vahva ellet ole nuori nais hakija Tossavaiselle.
Ilmianna
Jaa
Espoonlahden demareiden johtokunnan jäsen Jukka Lahti, 47, tuomittiin tiistaina meikkitaiteilijan kuvien luvattomasta käytöstä sakkoihin. Uudet syytteet laittomasta pornosta odottavat.
Saatuaan tuomion Jukka Lahti kertoi blogissaan luopuvansa kunnallisvaaliehdokkuudestaan.

– Olen päättänyt valittaa tuomiosta. Olen myös päättänyt luopua kunnallisvaaliehdokkuudestani. En halua aiheuttaa harmia Espoon Demareille, Lahti perusteli.

Lahden tuomiosta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jukka Lahti on Espoonlahden demareiden johtokunnan ja Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen. Hän otti osaa kuntavaaleihin vuonna 2012, mutta 47 ääntä ei riittänyt läpimenoon.
Ilmianna
Jaa
Helpoin tapa saada vierasta naista on aloittaa twiittailla VRT työtä vailla olevien naisten kanssa. Tavan sössö konemies alkaa saada vastauksia ja ylennyksen alle 30 twiittillä. Ennen vierasta naista sai iskeä kuukausi kaupalla lipputoimistoista ellei sukunimi ollut Maunu. VRT Twitteristä tulee vastaan isotissisiä piikaisia nuoria naisia joille riittä hyvin yksinkertaiset iskurepliikit kun eivät ole ikinä muuta saaneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Vaikka näytän vanhalta piialta=en pidä feikkisormusta vasemmassa nimettömässä enkä ylläpidä feikkikulissiheyeroavioliittoa, olen umpilesbo enkä vittu ikinä koskisi valtiolla työskentelevien kikkeliin, hyi vittu. Litsaria vaan tommosille kusipää-äijille poskelle! Kaikenlaisia muniansa hiplaavia hyväksikäyttäjäsovinistisikoja valtiolta löytyykin!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mitä nämä johtajat Harrit, Jounit, Pekat, Jyrkika, Villet, Tommit, Kauppinen pikku mannekiinipojat tekee. Sormittamalla me liukkaat lesbat mennään haastatteluissa heittämällä läpi. Kandista tulee maisteri muutamalla silmän räpäytyksellä. Kun Oulussa teet 14 sivun täysin ilman omaa asiaa olevan selvityksen Kontiomäki-Oulu kiskon vaihdosta se takaa projektipäällikön paikan seuraavana kesänä tytöntyllerölle. Näitä rata ammattimiehiä olisi pilvin pimein mutta kun ne ei ole lestoja uskonnossaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Edustajiston vaaleissa hyvin menestyneille ehdokkaillemme merkittäviä tehtäviä liiton hallinnossa.

Osastomme ehdokkaina olleista jäsenistä liittomme korkeimpaan päättävään elimeen edustajistoon nousi osastomme puheenjohtaja Petri V.A. Tamminen. Hänet valittiin myös työympäristöasiain johtokuntaan, johtokunnan tehtävänä ovat mm. työsuojeluasiat.

Mikko Nieminen valittiin puolestaan teollisuus ja eritysialojen johtokunataan, johon myös rautatieala kuuluu. Tämän johtokunnan tehtävänä ovat mm. työehtosopimukset ja niihin liittyvät neuvottelut.
Ilmianna
Jaa
http://www.destia.fi/uutishuone/tiedotteet/destialle-kolme-automaattisten-nopeusvalvontapisteiden-huoltopalvelu-urakkaa.html

VRTrack irtisanoo sähköasentajia 1.1.2017 hävityn kunnossapito urakan vuoksi. Nopeuskamerat meni Destialle ja VRT projektipäällikön tulospalkkiot loppuu samoin kuin kävi kanava urakoille.
Ilmianna
Jaa
Yksi luokkahuone yhteen elementtiin oli iso loikka rakennusyritys Elementit-E:lle

Toimitusjohtaja Veli Hyyryläinen on luotsannut Elementit-E:n kovaan kasvuun. Tämän vuoden liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja Veli Hyyryläinen on luotsannut Elementit-E:n kovaan kasvuun. Tämän vuoden liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa.

Veli Hyyryläisen vetämä Elementit-E sai tänä vuonna Kouvolan kaupungin yrityspalkinnon.

Elementit-E:n yrittäjä Veli Hyyryläinen, mitkä ovat oman yrityksesi vahvuudet? Mitä pitää toisaalta parantaa?

— Vahvuus on tällä hetkellä se, että kotimainen puumateriaali on pienessä nosteessa rakennusmaailmassa. Olemme kehittäneet tuotettamme tosi paljon siihen suuntaan, että pystyisimme tekemään rakennuksesta mahdollisimman paljon tehtaassa sisätiloissa.

— Toisaalta meillä on vielä paljon parannettavaa tuotteessa.

— Joku kirjanpitäjä sanoi minulle, että kun yhtiön ympäriltä puretaan rakennustelineet pois, yritys on tuomittu kuolemaan. Olen yrittänyt pitää huolen siitä, että koko ajan on kasvu- ja kehittämisajatuksia.

Mitä neuvoisit ihmiselle, joka vasta miettii oman yrityksen perustamista?

— Ei pidä miettiä liian kauan. Jos yritysajatus tulee päähän, pitää toimia heti. Kun alkaa miettiä, tulee varovaisuutta, ja sen voi sitten jo melkein unohtaa. Rohkeutta pitää olla, mutta ei tyhmänrohkeutta.

Minkä kouluarvosanan antaisit Kouvolan kaupungille yrittäjän yhteistyökumppanina toimimisesta?

— Vaikea kysymys, kun sama taho on jakamassa palkintoa. Monesti sanotaan, että ruokkivaa kättä ei pidä ainakaan heti purra.

— Sanoisin, että yrittäjien ja kaupungin välinen ilmasto on ollut aika heikkokin ja odotuksetkin ovat laskeneet. Tällä hetkellä seitsemän puoli plus, eli nousevassa trendissä mennään. Kouvolan kaupungin organisoituminen on ollut varmaankin se vaikein kuvio. Kun monta kuntaa yhdistyi, monta asiaa jäi hoitamatta. Ne jäivät piilevänä ongelmana kytemään kaupungin organisaatioon.

Mikä yksittäinen päätös on ollut oman yrityksesi menestyksen kannalta ratkaisevin?

— Iso loikka on ollut koulujen rakentamisen kehittämisessä. Noin 60 neliön luokkahuone on tehty yhteen elementtiin. Oli iso asia kehitellä se, ja se on samalla tuonut meille kovasti lisäkauppoja.

— Se tapahtui viime vuonna. Mietiskelin, että jos yksi luokkahuone pystytään tekemään yhteen tilaelementtiin, me säästämme ja nopeutamme työtä sekä parannamme lopputyön laatua. Pystymme jatkossakin tarjoamaan kouluja nopealla aikataululla.

Milloin viimeksi pidit lomaa, montako päivää putkeen?

— Reilu viikko sitten tulimme vaimon kanssa kahden viikon lomalta Malediiveilta. Se oli sellainen kerran elämässä -kokemus.

Elementit-E Oy
Sai tänä vuonna Kouvolan kaupungin yrityspalkinnon.
Yritys on erikoistunut moduulirakenteisten puutilaelementtien rakentamiseen ja asentamiseen.
Tehdas Kouvolassa Kanervistontiellä.
Perustettu 1985, Veli Hyyryläinen osti yrityksen 2010.
Liikevaihto tänä vuonna noin 13 miljoonaa euroa.
Työntekijöitä parikymmentä.
Veli Hyyryläinen täytti tänä vuonna 60 vuotta.
Hyyryläinen on toiminut yrittäjänä 40 vuotta.
Hän sai viime vuonna rakennusneuvoksen arvonimen.
Ilmianna
Jaa
Kovin luu lähti täystorvien soidessa eläkkeelle VR-Radasta jo ennen Trackin tuloa. Joku insinööriksi itseään väittänyt poikamies-Pekka sanoi olevansa Pieksänmaalta kotoisin ja piti koko Länsi-Suomea teräskynsissään koko kaviouransa ajan, erityisesti Jyväskylän seutua. Miten yksi sutki savolainen pystyi uunottamaan koko isoa työporukkaa mennen tullen?
Ilmianna
Jaa
Jos VR-Track jatkaa ottamalla avoimiin johtajan paikkoihinsa vain hyviä tyyppejä, niin firman kuolinkouristukset ovat jo alkaneet.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/hashtag/RAIN?src=hash&lang=fi
Miten tämä liittyy VRTrack ja Ilari Ha
Ilmianna
Jaa
"Länsimetron liikennettä ei aloiteta vaiheittain" – HSL-päättäjältä uusi arvio

Helsingin seudun liikenteen tavoitteena on käynnistää liikenne kerralla koko länsimetron ensimmäisellä osuudella Ruoholahdesta Matinkylään, arvioi HSL:n hallituksen espoolainen varapuheenjohtaja Sirpa Hertell.

HSL:n hallitus keskusteli epävirallisesti metroliikenteen aloittamisesta viimeksi tänään tiistaina pitämässään kokouksessa.

HSL päättää metroliikenteen aloitusajasta vasta sitten, kun metron valmistumisesta on saatu tarkka aika, Hertell alleviivaa.

Tämän hetkisten arvioiden mukaan tuo päätös voidaan tehdä aikaisintaan helmikuussa.

– Kun Länsimetro Oy ilmoittaa, että kaikki on kunnossa, niin siitä päivämäärästä menee kaksi kuukautta aikaa siihen että HSL saa liityntäliikenteen käyntiin, Hertell muistuttaa.

Hän ennakoi, ettei liityntäliikenteeseen siirrytä vaiheittain, vaikka metrolinja Tapiolaan olisi käyttövalmis aikaisemmin.

Yhtenä vaihtoehtona on aiemmin kerrottu, että länsimetro voisi kulkea aluksi Ruoholahdesta Tapiolaan ja vasta myöhemmin Matinkylään asti.

Suoria bussiyhteyksiä Espoosta Helsinkiin ei Hertellin arvion mukaan kuitenkaan katkaista nykyisillä reiteillä samalla hetkellä, kun metron liikennöinti käynnistyy.

– Ehkä kuukauden verran olisi sopiva aika ajaa suoria bussilinjoja ja metroa samanaikaisesti. Silloin olisi ihmisillä aikaa totutella uuteen liityntäliikenteeseen ja paikata mahdolliset ongelmat ennen suorien bussivuorojen loppumista, Hertell arvioi.

Länsimetron liikenteen viivästyminen maksaa HSL:lle nettomenoina 1,1–1,4 miljoonaa euroa kuukaudessa.

Espoon valtuusto päätti eilen metrolainojen takausvaltuuden korotuksesta. Helsingin valtuusto käsittelee takausvaltuuden korottamista huomenna keskiviikkona.

Eikä voi Ville huutaa eikä hillua ei irtisanoa ketään. Odattaa Ville Petteri vaan mitä kaupunginjohta käskyttää. Jos ei tuo sössötys lopu lähiaikoina se tietää lopputiliä ja menolippua Turun junaan joka on aina myöhässä.
Seuraava VR uutinen tulee helmikuussa kun johdannaiskauppa tappiot ja tappiot kunnossapito sopimuksista julkaistaan.
Ilmianna
Jaa
OutiOlli ja Arno VRTrack joulukalenteriin VRTrack luukuksi kuva 30. Siinä tulee koko vuoden 2015 VRT huiput. 2015 paras aloite gaymeissä Kaisaniemessä karttateline vaihdehuollossa Kouvolassa ja vuoden kallein kupru vaihdehuolto korjaamattomista tähtiluokan virheistä Kouvolassa. Ja Katja on vaan kusi housussa hiljaa. Sehän lämmittää vähän aikaa. Kyllä niistä yhden päivän luukun saa aikaisiksi.
Ilmianna
Jaa
Tänään ilmestyneen Demokraatti-lehden artikkeli Sähköliitto jakautui kolmeen sisältää asiavirheiden lisäksi väittämiä, joista Sähköliitto on yllättynyt ja pahoillaan.

Mistä lähteestä lienee peräisin kommentti, että SAK näkee liiton toiminnassa ”jopa syndikalistisen ay-liikkeen piirteitä”, kuten artikkelin kainalojutussa Kohti uutta ay-liikettä mainitaan? Liitto on pahoillaan, jos tällainen väärinkäsitys on päässyt keskusjärjestössä syntymään.

‒ Tarkoituksemme on rakentaa entistä vahvempaa jäseniemme edunvalvontajärjestöä, olla entistä vahvemmin mukana keskusjärjestömme SAK:n toiminnassa ja korostaa hyviä yhteistoimintasuhteita muihin ammattiliittoihin, summaa Sähköliiton marraskuussa valittu puheenjohtaja Sauli Väntti.

Lisäksi Sähköliitto on yllättynyt, että sen entinen puheenjohtaja Martti Alakoski haluaa vahingoittaa liiton toimintaa antamillaan uutta johtoa koskevilla kommenteilla.

Mitä tulee asiavirheisiin, liiton kaikki vaaliliitot ovat poliittisesti sitoutumattomia. Sähköistenalojen ammattilaiset ry on poliittisesti sitoutumaton yhdistys, ei vasemmistoliittolainen, eikä Sähköliiton Edunvalvonnantekijät ry ole sosialidemokraattinen, kuten juttu väittää. Sauli Väntti ei liioin ole missään vaiheessa työskennellyt Sähköliiton Turun aluetoimistossa.

Sähköliiton uusi johto haluaa liiton toiminnasta läpinäkyvämpää. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että päätöksenteossa korostetaan vaaleilla valittujen edustajiston jäsenten roolia liiton päätöksentekijöinä. Myös edustajiston valitsemalla hallituksella ja muulla hallinnolla halutaan olevan sääntöjen määrittämä rooli, ilman ulkopuolista ohjausta. Tärkeintä toiminnassa on jäsenten edunvalvonta. Sen määrittävät jo liiton säännötkin.
Ilmianna
Jaa
Destia solmi sopimuksen rataverkon kunnossapitoalue 9:stä

16.12.2016 12:00:00

Destia Rail Oy ja Liikennevirasto ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen Pohjanmaan rataverkon kunnossapitoalue 9:n kunnossapidosta. Sopimuksen myötä Destia vahvisti Suomen rataverkon kunnossapidon markkinajohtajuuttaan.

Urakka alkaa keväällä 2017. Perussopimus kestää kolme vuotta, sisältäen mahdolliset optiovuodet maksimissaan vuoteen 2024 asti. Urakan aikana Destia vastaa kunnossapitoalueen ratojen päällysrakenteiden, vaihteiden sekä raideliikenteen ohjaus- ja turvalaitejärjestelmien kunnossapidosta. Lisäksi urakkaan kuuluu Oulun ratapihan liikenteenohjaus.

- Tämä uusin sopimus tukee Destian strategisia tavoitteita ratakunnossapidon osalta. Osaamisemme kattaa koko radanpidon elinkaaren rakentamisesta kunnossapitoon koko Suomen alueella. Turvallisuus ja toimenpiteiden oikea-aikaisuus korostuvat, koska kunnossapitotyöt tehdään aina liikenteen ehdoilla, kommentoi Destia Railin toimitusjohtaja Mikko Mäkelä.

Keväästä 2017 alkaen Destialla on hoidossa seitsemän radan kunnossapitoaluetta: 4 (Rauma-Pieksämäki), 5 (Haapamäen tähti), 6 (Savon rata), 8 (Ylä-Savo), 9 (Pohjanmaan rata), 11 (Kainuu) ja 12 (Lappi).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
KP 10 puuttu , sitten on 8/12 . Euroopan kärkeä sanoi ville 2009.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Markkinaoikeus on hylännyt VR Track Oy:n tekemän valituksen kunnossapitoalue 6:n hankintapäätöksestä. Markkinaoikeus velvoittaa VR Trackin korvaamaan sekä Destian että Liikenneviraston oikeudenkäyntikulut viivästyskorkoineen. Destia Rail jatkaa näin 1. marraskuuta alkanutta urakkaansa kunnossapitoalue 6:lla aina lokakuuhun 2021 saakka.
Ilmianna
Jaa
Vantaan Flaminco, Finnkino sali 1, 3.krs
Täältä kaikki vanhojen työntekijöiden tuhoaminen alkoi yhteisymmärryksessä
Iltaohjelma 24.11.2010
Kylpylä,Flaminco SPa
Keilaus/biljardi BowlCircus Flamingo
Kuntosali/jumppa Finnbody
Loppuilta viinanjuontia/suolaista sormin / korkein VR johto paikalla/mahdollisuus tutustua

Oulun Impi 29.11.2010
VRTracin päätökset yt-neuvottelujen toimenpiteistä
VRTrack on päättänyt toimenpiteistä 17.11.2010 loppuneiden yhteistoiminta neuvotteluiden perusteella. Yt-neuvottelut koski yrityksen organisaation uudistamista.
Työnantaja on päättänyt seuraavista toimista, Nyt on turha valittaa jos joku nyky nuori insinööri simahtaa 2016. Tämä 2010 työkykykoordinaattorin R.Mietti keksimä kehitys on tuhonnut satoja VRT irtisanottuja. Itse koordinaattori teeskentelee etätöitä kesämokillään tietoverkkojen ulottumissa.

40 VR Trackin työntekijää siirretään muutospooliin. Heistä 18 kuuluu Rautatiesvirkamiesliittoon, 7 VR Akavan, 4 Rautatiealan Teknistenliiton ja 11 Rautatieläistenliiton työehtosopimuksen piiriin.
Henkilövaikutukset kohdistuvat pääosin toimihenkilöihin. muutospooliin siirtyville työnntekijöille on kerrottu muutoksista henkilökohtaisesti.
Seksi/Keskinen

Tästä alkoi nykypissisten nousukiito kun vanhat kurttunaamat irtisanottiin että tilalle saatiin siloposkisia nuoria joista ei ollutkaan vaativaan työhön.
Ilmianna
Jaa
Rautatieläinen
Helsingin kaupunginvaltuusto kirjoitti pari vuotta sitten sopimuksen Sie-
mensin kanssa Helsingin metron automatisoinnista. Hanketta oli jo sitä ennen
valmisteltu useita vuosia. Automaattimetron asennuksista tehtiin kuusi tarjo-
usta, ja VR Track Oy (silloinen VR Rata Oy) veti pisimmän korren. Yhteistyö Sie-
mensin kanssa ei ole VR:lle uutta, vaan sillä on kokemusta myös Siemensin van-
hasta tekniikasta.Automatisointi maksaa arviolta noin 115 miljoonaa euroa. Tämä kattaa Helsingin puolen kustannukset. Lisäksi länsimetron automatisointi maksaa noin 60 miljoonaa. Nämä summat sisältävät varsinaisen automatisoinnin lisäksi myös laituriovet ja junien apujärjestelmät, kuten kameravalvonnan ja loilmoitusjärjestelmän. Helsingin automaattimetro on valmistuttuaan miehittämätön metro (UTO unattended train operation) eli junassa ei ole lainkaan henkilökuntaa. Liikenteenohjaajat tarkkailevat metroliikennettä valvomosta käsin ja ohjaavat järjestelmän toimintaa. Vastaavia järjestelmiä on muun muassa Kööpenhaminassa, Pariisissa ja Lontoossa. Automaattimetroja voidaan kuitenkin poikkeustilanteessa ajaa junan ohjaamosta perinteiseen tapaan. Järjestelmä mahdollistaa sekä yksittäisen junan käsinajon automaattijunien seassa että koko liikenteen hoitamisen vanhaan malliin. Käsinajolla ei kui-
tenkaan ole mahdollista ajaa yhtä tiheällä vuorovälillä kuin automaatilla.
Näkymätön muodonmuutos VR Trackin projektipäällikkö Vesa Taamin
mukaan metrohanke työllistää Siemensin urakan puitteissa parisen vuotta
Helsingin metron automatisointi on täydessä vauhdissa. Jättihankkeen kimpussa häärivät niin monikansalliset kuin kotimaisetkin toimijat. Tekniikka tulee Saksasta, asennukset tekee VR Track Oy, asemien automaattiovet tulevat Ranskasta ja tilaaja on Helsingin kaupungin HKL-liikelaitos.Metron automatisointi
monikansallinen jättihanke Vesa Taam VR Rata Oy:stä (nykyinen VR Track Oy) esittelee metron automaattiovien pilottia Vuosaaren metroasemalla.
Automatisointiin kuuluu nykyisten junien muuttaminen automaattiajoon, releasetinlaitteiden uusiminen tietokonepohjaiseksi ja automaattimetron järjestelmän rakentaminen. Automaattimetron rakennustyöt alkoivat viime helmikuussa metrovarikon asetinlaitteen sisälaitteiden kaappi- ja virransyöttö- ja asetinlaitteen ulkolaitteiden asennuksella. VR Track Oy:n sähkömiehet kaapeloivat raiteita, asentavat akkuja ja turvalaitteita ja automaattimetron ovia
ja muuttavat vanhojen metrojunien automatiikkaa uuteen uskoon.
Nykyisin käytössä olevien M100- ja M200-esisarjojen automatisointi on haas-
teellista, koska samaan aikaan muutostöiden kanssa tehdään suunnittelutyötä seu-
raavia junia varten. Uusin junatyyppi M 300 on jo valmiiksi rakennettu automaat-
timetroksi.Lokakuussa oli työn alla ensimmäinen M100-tyypin metrojuna, mutta kaikki vanhat junat muutetaan automaattimetrolle sopiviksi. Junan muodonmuutos on näkymätön, vaikka ohuita johtoja vedetään kilometritolkulla. Käytettävä tekniikka kätkeytyy junan seinien ja kattojen taakse. Junaan asennetaan uutta ohjauselektroniikkaa ja tietokoneet, mutta vanha ohjauspöytä jätetään paikoilleen.Metroasemille uudet laituriovetTaamin vastuulla on monen muun asian lisäksi metroasemien laituriovien asennus.
— Vuosaaren asema on laituriovien pilotti, ja ovien on määrä olla paikoillaan ja testi
käytössä yhdellä laiturilla jo tänä vuonna. Muiden asemien muutostyöt ja oviasennukset jatkuvat asema kerrallaan. Kaikkien 35 laiturin ovet vaihdetaan vuoteen 2013 mennessä, Taam kertoo. Taamin mukaan metrovarikolla on
edetty niin, että varikon asetinlaite on valmistunut ja testattu, mutta se ei ole vielä käytössä. Asetinlaitteita on metroradalla viisi: Hakaniemi, Vuosaari, Kontula, Herttoniemi ja Metrovarikko. Yhteispeliä ja joustavuutta tarvitaan
VR Trackin työnjohtaja Petrus Mäki vetää yhtä viisihenkistä ulkolaitteiden työnasennusryhmää. Hän kehuu, että ratapuolen hommissa saa tehdä monipuolista työtä ja Vanhat ohjaamot jäävät metrojuniin, vaikka tekniikka uu-
sitaan automatisoinnissa.Tulkki Ilona Jänne ja kouluttaja Simon Emmanuel opasta-
vat HKL:n henkilökuntaa automaattioven saloihin.Työnjohtaja Petrus Mäki metrovarikon testiraiteella, jolla testataan automaattimetron toimivuutta.
Ilmianna
Jaa
TommiLa ei saa itse kirjoitettua omia mielipiteitään twitteriin. Kopioi aina muita.
Ota Kymäläisen Tommin isosta tylpästä kynästä kiinni heputa ja purista nesteet pihalle. Muuten sen tyhjennyksen tekee nuoret harjoittelijatytöt vanhan kokeneen koneen puolesta
Artsilla on sama JKV ongelma kun ei mälli irtoo.
Ilmianna
Jaa
OO laki. Mitä isompi molo sitä pienenpi virta.
Ilmianna
Jaa
VR käynnistää työehtosopimusten ja YT-lain 8. luvun mukaisen neuvottelun tuotannollisista, taloudellisista ja toimintojen uudelleen järjestämiseen johtuvista syistä. Työnantaja tavoittelee merkittäviä kustannussäästöjä kunnossapidon ja osaksi hankinnan uudelleen organisoinnilla. Toimenpiteet on suunniteltu toteutettavaksi vuosien 2017 – 2018 aikana.
Suurimmat muutokset kohdistuvat Hyvinkään konepajalle. Merkittäviä työsuhteen ehtojen muutoksia, kuten työpaikkakunnan vaihdoksia, kohdistuu meidän jäsenistöön. Töitä on suunniteltu siirrettäväksi muihin yksiköihin, etupäässä Helsinkiin ja kaikille asentajille tarjottaisiin työtä toisesta yksiköstä. Irtisanomisuhan alla on 25 toimihenkilöä koko kunnossapidossa.
Neuvottelut alkavat 28.11. ja meidän neuvottelijamme ovat: Jouni Korkalainen, Arto Kukkonen, Jari-Pekka Velin ja Markku Ylönen.
Ilmianna
Jaa
Luottamus siihen, että asialle tehtäisiin jotain, on olematonta. Työntekijöillä on vahva tunne siitä, että esimiehet suojelevat toisiaan ja peittelevät toistensa virheitä.
Kiusatuksi itsensä kokeneet kertovat muun muassa tietojen panttaamisesta, työyhteisön ulkopuolelle sulkemisesta, esimiesaseman väärinkäytöksistä ja henkisestä väkivallasta.
Kun toin kiusaamisen esiin, minut määrättiin ensin kuulemistilaisuuteen, sitten yritettiin antaa varoitus ja lopuksi määrättiin psykiatrisiin tutkimuksiin. Myöhemmin esimiehet pyysivät anteeksi, mutta prosessi on edelleen kesken, kiusaamisesta kertonut.
Hävityiltä kunnosspitoalueilta ei uskalleta irtisanoa työntekijöitä ja varsinkaan pomoja. 2kk vuosityöajalla saa 12kk palkan. Irtisanojan kynäkäsi on alkanut vapisemaan.
Ennen irtisanottiin neljäkymmentä yhdellä pitkällä mustekynän viivalla nimilistan alle. Johdon hyvät luottotyöntekijät toivat nimiä listalle työnantajan juurikaan pyytämättä.
Ilmianna
Jaa
https://areena.yle.fi/1-3260042
Katso kalliksi johtajuutta
Ilmianna
Jaa
Palkkaa maksetaan kymmenille hävittyjen kunnossapitoalueiden työntekijöille ja etenkin pomoille ympäri Suomea. Autoja on pomoilla jatka ajelee kodin ja työpaikan väliä vähintään neljästi paivässä miettien miten päivän piiloittelisi valkovihreällä autolla. Muut työt ja yksityisraidetyöt ja tarjouslaskenta työllistää kymmeniä projekti-insinöörejä ilman mitään katetta projektilla. Kuten eräs Kouvolan irtisanottu sähköasentaja kertoi VRT pihassa seisoo kolmekymmentä autoja ja niillä ajellaan pääasiassa kahvipulla ajoa kun töitä ei ole.
Nyt olisi autonpaikannuksen ja yksintyöskentelyn gurulla IsoA:lla kertauksen paikka Kouvolassa miten huutamalla ja uhkailemalla pannaan Katjan kanssa Kouvolan miehet ojennukseen. Vai onko näillä sepelimiehillä vielä Teuvo Sivusen takuuvarma työpaikka. Kaikista onnettomista rata rääpäleistä VRTtyönantaja huolehtii vastuullisesti.
On sitä enennekin tehty lapsia enemmän kuin Helsingin pinta työmaamestari Janne Ant, otettu Hyvönen valokuvia, harrastettu vaikka mitä ja naitu toimistomerkantteja pikkujouluissa mutta ei niitä ole tarvinnut aina laittaa twitteriin.
Ilmianna
Jaa
Miten VRT lapseton jätkä arvioi elossa24 ohjelmaa. Samanlaisia lapsettomia nuoria aikuisia on VRTack täynnä. Tehkää oikeasti lapsia. Se tuntuu tosi hyvälle muutaman orgasmin sekunnin kymmenysosan ja elämään tulee nopeimmillä siittiöillä merkitystä muutakin kuin pomon peräsuoleen.
Ota sinäkin Toni loparit kun olet vielä terve.
Ilmianna
Jaa
Junaliikenteessä on tällä hetkellä paljon myöhästymisiä. Ratainfran häiriö Oulunkylässä vaikeuttaa junaliikennettä Helsingin seudulla säteillen koko rataverkkoon. Pyydämme asiakkaita varautumaan viivästyksiin.
Ilmianna
Jaa
Ovat läpeensä tyytyväisiä kun verrataan tuottava työpanos/palkka ja ripsien räpsytys.
Toistatakaa tirpit VRT twitteriin kuten aina kaikki tältä palstalta. Tirpin päässä ei ole blondin tapaan yhtään omaa ajatusta.
Blondi kysyi miksi tulin raskaaksi kun antoi panna aina vain kakoseen. Lääkäri sanoi että sieltä ne VR insinöörit syntyy.
Ilmianna
Jaa
Kun Transpointin autokuskit,sähköasentajat ja tanssikoulun opettajat aloittivat Trakillä tarjouslaskennan ja dorkat toimivat projektipäällikköinä niin kaikki alkoimennä viduiksi. Pasilan parhaat hampäällä katjalle.
Itä-Suomessa on valittu kaksi uutta insinööriä vuoden sisään ja tavan mukaan kun piti alkaa töitä tekemään tehtiin kuten koko VRT kaikissa toimialoissa haetaan harjoittelijoita kesäksi tekemään IFS ja kaikkia muita miesten toitä. Ennen irtisanotut ammattitaitoiset ammattihenkilöt teki itse ammattiylpeydellä osaamansa yksinkertäiset monialaiset työtehtävät mihin nyky inssit ei jaksa edes paneutua kosteissa unissaan vaikka palkka maksetaan. Kun heitä kiinnostaa vain se johdon nuolenta logaritmisesti maailman tappiin. Töitä ei tarvise tehdä ne aina delegoidaan VRT harjoittelijapoloille ja muille työmiehille jos niitä vielä on.
VRT nykyjohto ja nuoret insinöörit on ilmaatäynnä kuin ville ilmapallo. Irtisanoutuvat heti kun tulos julkistetaan helmikuussa. Tai irtisanotaan.

Kouvola-Luumäki IC-8 ongelmat johtuu siitä kun sähköradasta puuttuu poikittaiyhdistykset sähköradasta. Raskasjuna aiheuttaa jännitteenaleneman ja kaikki on kaput sen jälkeen.
Ilmianna
Jaa
Länsiretron toimitusjohtaja etsii selkokieli tiedottajaa avustajakseen. Ensimmäiset halukkaat ovat ilmoitautuneet VS tykkäyksissä.
Ilmianna
Jaa
https://lataamo.akuankka.fi/lue/4466/aku-ankka-lataamo-03l-17

Kunnossapidon johtaminen oli kaksisuuntaista.
Ilmianna
Jaa
Kuvankaunis tyttö tuli VR:n toimistoon kesätöihin Tampereelle kauan sitten. Toimiston entiset naishiirulaiset katselivat vähän kateellisina suut auki uutta, näyttävän naisellista ihmetystä, jonka sanottiin olevan Pohjanmaalta kotoisin. Naiset opastivat uutta tulijaa, että kahvi on tuolla pikkukeittokomeron keittimessä. Pohjanmaan ilmestys kysyi isoon ääneen: "Mihinä?" Silloin kahvihuoneessa tuli hiirenhiljaista.
Ilmianna
Jaa
Pitäis mennä työmaalle, eli juurille.
Nyt tuolla organsisatiolla on ollut se vika, että työmaan asioista ollaan oltu pihalla.
Työmaita ei olla osattu johtaa, työmaiden suunnitteluongelmiin ei pystytty vastaamaan ajallaan, työmailla on ollut kevyt organisaatio ja työmailta ei ole saatu sitä tietoa mika siellä on jo ollut.
Tuo kuullostaa itse asiassa melkein pahemmalta kuin aiempi toimintamalli kaikessa tekemisestä irroitetussa kollektiivisuudessaan.

Osaajat poimitaan VRTrakistä Länsimetrolle. Muita Ville ei tunne kuin assan baarin tutut tytöt. Ammattitaidolla ei ole väliä kunhan olet taidoiltasi kuten Mika Häkkisen uusi vaimo entisessä työssään erottisena tanssijana. Osaat liehittää miehet pikkusormesi ympäri hallittavaksi. Seuraa Jennin ja Heidin esimerkkiä. Puoli naamaa aina naurussa odottaen pomon seuraa liikettä.
Ilmianna
Jaa
Kehutusta allianssimallista ei apua: Tampereen ratikkatyöt viivästyvät heti lähtöviivalla
Tampereen raitiotielinjan rakennustyöt pääsevät myöhässä liikkeelle.
Syynä on se, että Tampereen kaupunki on päättänyt avata Hämeenkadun itäpään uudelleen henkilöautoliikenteelle muutamaksi kuukaudeksi.
Allianssimallilla toteutettavalle projektille uutinen on huono.

Kuka hakee töihin firmaan jossa kaikki menee vihkoon. Miten voi olla työtä insinööreille kun laikki urakat kusee tai niiden tulo vaikutus on täysin nollatasoa.
Ilmianna
Jaa
Kukaan ei tule edes harjoittelijaksi VRTrack firmaan helmikuun puoleen väliin. Liian paljon ammattitaidotonta Saksia, Oulun lestaa ja rekisteröityjä parisuhteita. VR Radalla on syntynyt tuhansia lapsia normaaleissa heterosuhteissa eikä niitä pyöritellä twittwreissä. Vastuulliset vanhemmat ovat aina kasvattaneet lapsensa eikä ole tarvinneet rekisteröityneiden ihmisten kommentteja. Säälittää nuo allianssilapset joiden elämän julkisuuden kipeät vanhemmat ovat pilanneet jo syntyessään. Kun lapsi täytää 20v, on opiskellut ammatin niin voi arvioida miten kasvatuksessa on onnistuttu. Tähti jo syntyessään allianssi vanhenpi on pilannut lapsensa elämän ennen kuin se on edes alkanut.
Ilmianna
Jaa
Vantaan käräjäoikeus antoi perjantaina täystyrmäyksen Finavian ex-pomojen syytteille johdannaissopimuksista.

Lentokenttiä hallinnoivassa Finaviassa tehtiin vuosina 2009–2011 johdannaissopimuksia, joita syyttäjä piti yhtiön edun ja sääntöjen vastaisina. Jutussa asianomistajana oli Finavia, jolle aiheutui sopimusten purkamisesta 34 miljoonan euron tappiot.

Syyttäjä vaati yhtiön entiselle varatoimitusjohtajalle Ari Haapaselle ja entiselle rahoituspäällikölle rangaistuksia luottamusaseman väärinkäytöstä. Rahoituspäällikkö oli syytettynä, koska hän oli neuvotellut johdannaissopimukset. Haapasen nimi löytyi kahdesta sopimuspaperista. Lisäksi syyttäjä katsoi, että tämä olisi laiminlyönyt rahoituspäällikön valvonnan.

Oikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että ex-rahoituspäällikön olisi pitänyt mieltää sopimukset todennäköisesti haitallisiksi ja yhtiön sääntöjen vastaisiksi. Sopimuksilla oli tuomion mukaan tavoiteltu korkosuojausta ja rahoituskulujen alentamista, mikä sinällään myötäili yhtiön ohjeistusta.

Oikeus katsoi, ettei varatoimitusjohtaja Haapanen toiminut yhtään alaistaan tahallisemmin sopimusten suhteen.

–  Kirjallinen todistelu ei tue ollenkaan sitä, että Haapasella olisi ollut organisatorisen asemansa tai työnjaollisten määräysten perusteella velvollisuus valvoa rahoituspäällikön toimintaa, oikeus totesi.
Riskien toteutumista ei pidetty todennäköisenä

Sopimukset olivat oikeuden mielestä tietyissä olosuhteissa riskipitoisia. Asiantuntijalausunnoissa kuitenkin arvioitiin, että riskien toteutuminen oli sopimusten solmimishetkellä melko epätodennäköistä.

Oikeus kiinnitti huomiota myös siihen, että sopimukset olivat Finavialle laskennallisesti tuottoisia niiden purkamiseen saakka.

Johdannaissopimukset solmittiin aikana, jolloin korkojen uskottiin nousevan, ja sopimusten tarkoitus oli tasoittaa tuleva korkopiikki. Finavia päätyi purkamaan sopimukset, koska viestintäjohtaja Mikko Saariahon mukaan ne olisivat muuttuneet nykyisten matalien korkojen aikana yhtiölle hyvin tappiollisiksi.

Syyttäjä Katja Kyrö ei vielä perjantaina iltapäivällä tiennyt, veisikö hän jutun hovioikeuteen.

–  Tutustun tuomioon rauhassa, ja asianomistajatahon kanssa mietitään, mennäänkö eteenpäin.

Finaviakaan ei vielä ennakoinut, miten se aikoo asiassa edetä.
Sopimuksiin palataan vielä monesti

Johdannaissopimusten jälkipyykkiä on pesty eduskunnan tarkastusvaliokuntaa ja ministeriaitiota myöten. Tarkastusvaliokunnan mietintöä odotetaan yhä. Kahden ex-pomon haara on ainoa, jossa on epäilty rikosta.

Leijonanosa johdannaistappioista aiheutui vuoden 2011 sopimuksista. Finavian hallitus päätti viime vuoden loppupuolella vaatia niistä vahingonkorvauksia yhtiön entiseltä toimitusjohtajalta Samuli Haapasalolt
Ilmianna
Jaa
https://vrgroup.rekrytointi.com/paikat/index.php?jid=486&key=&o=A_RJ&rspvt=25cxgcnepmdc8wk84koks80wso4gos4&ASESSION=r57ed7i428nin0igabkvvic20naqj16q
Kukahan hakee 1500€ kuukausi tuollaiseen paskapaikkaan kahden pitkän Pieksämäen koiramiehen nahkahuilun nokkaan hiplattavaksi .
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=Tgypq-Sdrz8
Tilanne ennen bigCroomissa 2016 tuloksen julkaisua. Tuloksen julkaisun jälkeen hymy hyytyy ja tarkistetaan autonkuljettaja silumiini insiööri autoinsinöörin Site manager pätevyys ratatöihin. Mistä nämä kaikki autokuskit ovat nousseet Track töihin päälliköiksi. Rekkamiehillä on tyttöystävä joka huoltoasemalla. VRTrackistä on tullut huoltoasema. Samoin kaikki epäpätevät kymmenen sivun ns. insinöörin lopputyön tehneet. Ei jokaista nuorta miestä tai naista tarvitse ottaa säälistä töihin. sipilän sote hoitaa Oulun huonolahjaiset.
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Miten tuollainen tiskipöytärätti tasoinen jätkä voi olla jokin tasoinen esimies. Teki jonkun täysin tyhjänpäiväisen liikennemerkki insinöörityön VRTrakille. Mitään kokemusta rataelämästä ei ole kuin Saksin perseennuolentaa. Joku naisinsinööri meni Trakillä hurmurin halpaan kun omaa miestä ei oluut verrokkina.
Ilmianna
Jaa
https://www.youtube.com/watch?v=7LatLzFD9S8
Katjan naisfutis johtaa yltiö feminismiin Tampereen Maija Lavapuro kunnossapitopäällikkyyteen ammattitaitoisten Tamperelaisten miesten edestä.
Ilmianna
Jaa
http://www.lansimetro.fi/ota-yhteytta/avoimet-tyopaikat.html
Haku päättyy 28.2.2017. Paljon hyviä työpaikkoja rakentamisen ammattilaisille.
Ilmianna
Jaa
VR-Radan ollessa vielä voimissaan sen palveluksessa Tampereella oli muuan insinööri, jota sanottiin seurustelu-upseeriksi. Koska tuolloin ei tunnettu vielä kännyköitä, insinööri odotti pöytäpuhelimensa vierellä päivästä päivään, että Helsingistä tulisi oikein isolta pomolta tärkeä puhelinsoitto. Aika kului, mutta soittoa ei vain kuulunut. Insinöörin lähiesimies antoi insinöörille tärkeän tehtävän. Insinöörin piti avata joka aamupäivä päivän posti. Kyllä insinööri avasikin kirjesalaisuudesta mitään välittämättä.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/VRtrack/status/829359920504008704
Kyllä Oulun lestat osaa. Työpaikka kolmelle insinöörille ja kahdelle hitsarille.
Vuonna 2005 Nokelan pajan kaveria ei jätetä tempputyöllistäminen työttömille Sivusen tupeksimien urakoiden jälkeen, 2017 Nokelan pajan tempputyöllistäminen Jonin tupeksinnan jälkeen. Muualla Suomessa kaikki kunnossapito haaskat on irtisanottu suoraan. Oulun lestoilla Pouta on omat säännöt työelämässä. Onhan siellä lestoilla pelastettu humalassa vuorossa olleita käyttökeskus työntekijöitäkin.
Oliko se Tampereen inssi Lehtonen. Kunnossopitokeskuksen ankkuriksi pohjaan uponnut on s.Frangeenin näköinen Tamppereen inssi on pompannut kuin ongenkoho Tampereen tapaan pinnalle muilla kuin ammatillisilla meriiteillä taas nääs.
Ilmianna
Jaa
Twitter tykkääjistä kukaan ei ymmartää mitään vaihteen hitsauksesta. Hameita päälle miehille ja housuja jalkaan naisille siitä että tykätään siitä mistä ei ymmärrä mitään. Sukulaiset Eila Pirttiset ja sukulaiset Jooel Leskiset kaikki vaan töihin vaikka ilman katetta.
Taitaa olla sama heidän rekisteröidyissä parisuhteissa kavereilleen.
VRTrack on Suomen suurin suojatyöpaikka ja viihdekeskus ilman tulosvaatimusta. Ilman ammaisia työmiehiä firma olisi jo kontallaan Ruotsin ja Tampereen viemäreissä. Tulos tai ulos ei päde enää infraa tuntemattomiin tytön tylleröihin.
Ilmianna
Jaa
Häpeilemättömyys, ylimielisyys, vaativuus ja kateus. Hyväksikäyttö, rajattomuus ja maaginen ajattelu. Näistä piirteistä tunnistat narsistin.

Narsisti on hyväksikäyttäjä. Hänelle kaikki ihmissuhteet ovat olemassa vain omien tarpeiden tyydytystä varten. Narsisti on jäänyt 2-vuotiaan kehitystasolle: hän ei ole kyennyt erillistymään äidistään ja näkee siksi toiset ihmiset itsensä jatkumona. Narsisti rikkoo toisten ihmisten rajoja, manipuloi heidät toteuttamaan omia päämääriään ja samalla mitätöi heitä. Narsisti siirtää heikkoutensa kanssaihmisiinsä ja paistattelee omassa erinomaisuudessaan.
Narsistia ei voi muuttaa rakkaudella

Narsisti ei kykene vastavuoroiseen ihmissuhteeseen eikä hän tunne empatiaa. Narsisti sivuuttaa kanssaihmistensä mielipiteet ja tarpeet. Alistumaan taipuvaiset ihmiset valjastetaan oman itsetunnon pönkittäjiksi, ei-alistuvat ihmiset synnyttävät narsistissa puolestaan häpeän tunnetta ja raivoa.

Narsisti ei itse ymmärrä omaa tilaansa. Siksi narsistia ei pysty muuttamaan. Mikäli ihminen tunnistaa itsessään narsistisia piirteitä, on tämä merkki siitä, että hän ei ole täysin narsistinen ihminen. Hänellä on mahdollisuus muutokseen, mutta se vaatii pitkällistä ja kärsivällistä pyrkimystä ja halua, sekä terapiaa.
Narsistista voi tulla riippuvaiseksi

Narsisti osaa tekeytyä viekkaudessaan myös haavoittuvaksi. Siten hän houkuttelee hyödynnettäviä luokseen. Älykäs manipulointi johtaa ihmisen helposti riippuvuussuhteeseen narsistin kanssa, erityisesti jos taustalla on aiempia kokemuksia narsistin kanssa elämisestä. Narsisti tekee kanssaihmisistä riippuvaisia itsestään vetoamalla heidän heikkouksiinsa ja häpeäpisteisiinsä. Narsistin erikoislaatuisuus voi tehdä vaikutuksen – maailma hänen silmillään näyttää hienolta ja jännittävältä. Saatamme haluta päästä osallisiksi siitä. Narsistin suureellisuus voi tarjota meille jotain, mitä omasta elämästämme puuttuu. Ylimielinen ja itsevarma käytös voivat tehdä meihin vaikutuksen etenkin, jos oma itsetuntomme on hatara.

Voimakkaan, karismaattisen ja ylimielisen ulkokuoren taa kätkeytyy hauras itsetunto ja arvottomuuden tunne. Narsisti ei kykene itse käsittelemään pohjimmaisia tunteitaan, sillä hänen persoonansa on niin vinoutunut. Narsistia ei voi muuttaa omalla ymmärryksellä, hyvyydellä ja rakkaudella. Sen sijaan narsisti muuttaa läheisensä – tuhoaa kanssaihmisensä minuuden jatkuvalla mitätöinnillä, tyytymättömyydellä ja toiseen projisoidulla vihalla. Paras suojautuminen narsistia vastaan on hakeutua irti tällaisesta ihmissuhteesta. Usein joudumme kuitenkin tekemisiin narsistin kanssa esimerkiksi työelämässä ja tuttavapiirissämme.
Neuvoja narsistin kohtaamiseen:

Tunne itsesi. Tunnista omat tarpeesi, tunteesi ja ajatuksesi: irrota ne narsistin luomista ajatuksista ja mielikuvista. Mieti, miltä elämä narsistin kanssa todella tuntuu, miksi haluat elää hänen kanssaan sekä mitä ja ketä se palvelee ja mihin suhde johtaa.

Tunnusta realiteetit. Tunnista narisistin epärealistiset kuvitelmat, äläkä tavoittele niitä. Mieti, mitkä ovat omia unelmiasi ja pyri niihin.
Aseta rajoja. Tunnista omat rajasi. Narsisti kävelee kyllä ylitsesi, jos et pidä puoliasi. Vain sinä voit suojella itseäsi. ”lä suostu kynnysmatoksi.

Vaali vastavuoroisia ihmissuhteita. Narsisisti ei vastaa myötätuntoon myötätunnolla. Vältä siksi läheistä kontaktia narsistin kanssa ja pyri rakentamaan ympärillesi terveitä ihmissuhteita.
Ilmianna
Jaa
VRTrack työntekijät eivät saa pitää yhteyttä irtisanottuihin työntekijöihin. ISOILLA KIRJAAMILLA JOS TWITTER TILIT TÄSMÄÄ HARRI ANTAA LOPARIT. VRGroup tilinpäätöksen jälkeen vanhoja irtisanottuja viisaita pyydetään takaisin töihin kermaperseiden insinöörien tilalle.
Ilmianna
Jaa
tievalaistusurakan voittaminen tekee Destiasta markkinajohtajan. Yli puolet ely-keskusten kilpailuttamista tievalaistusten palvelusopimuksista on nyt meidän urakoimia. Voitto tukee asettamiamme tavoitteita solmia pitkäaikaisia palvelusopimuksia valtakunnallisesti valaistuksen kunnossapidosta ely-keskusten sekä kaupunkien kanssa, kertoo työpäällikkö Hannu Takala.

Destia huolehtii ely-keskusten kilpailuttamista tievalaistuksista Etelä-Karjalassa, Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pohjois-Savossa, Kanta-Hämeessä, Länsi-Uudellamaalla ja Pirkanmaalla sekä jatkossa myös Etelä-Savossa.

Lisätietoa: Destia Oy, työpäällikkö Hannu Takala, p. 0400 174 400, hannu.takala(a)destia.fi
Ilmianna
Jaa
https://mobile.twitter.com/VRuutiset/status/832569060651102209
Asemarakennukset, nurmikot, lumityöt, ikkunoiden ja ovien korjaus, katot ja ilkivalta kuuluu kp alueiden kunnossapitosopimuksiin. Pitkät vetelät Ramboll isännöitsijät eivät lahjomalta jaksa tehdä kunnosspitotarkastuksia kuin VRTrack alueilla niillä aina vähintään kerran kuukaudessa.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/msavilow
Tutustu VRTrack tykkääjään
Ilmianna
Jaa
Seuraavaksi siitä tulee Putouksen persereikä.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/VRtrack/status/833639996716363777
Noin kevyellä rungolla ja painavilla lumiauroilla kone pystyy ainoastaan Ilmalan varikolla auraamaan jätkänpolkuja. Ilmalassa ei ole lunta kuin 5 kertaa Pohjoisen talvessa. Selvästi koneen hankinnan ovat päättäneet Toijalan kone rataesimehet. On siellä ollut Katja ja Tampereen top ten kunnossapito naisenalut.
Näitä Unimoggeja oli jo 60 luvulla mutta kasari Teuvon aikaan siirrettyyn TKA kalustolle. Näilla Hyyryläinen hoiti lumitöitä koko kp 7 edellisen kauden. Alkuun VR naureskeli ja nyt matkitaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
https://twitter.com/VRtrack/status/836589592862130176
Unimog joutui kovaan testiin Destian kunnossapitoalueella Kajaanissa. Noita lumilinkoja on muutama kymmenentuhatta erilaisten kaksiakselisten perässä Suomenmaassa. Olisiko vaikka Nurmes ollut VRTrack omalla kunnossapitoalueella ettei tarvinnut ajaa Destian tekemään lumipenkkaan. Pitikö uusi morsian viedä vieraalle miehelle näytille että kelpaako. Näyttää tosiaan isojen poikien kalliilta lelulta. Monta halvempi on ottaa edelleen yksityisiä tehokkaita kiskopyörä kaivinkoneita harjoineen. Niillä se yksityisillä Destiakin ja VRT kp seiska tehdään lumityöt edullisesti. Tero Karppinen haluaa koneen varmasti Kouvolaan viraston turvalaitehalliin lumitöihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Päätäseinääntytöt kirjoitti:
https://twitter.com/VRtrack/status/836589592862130176
Unimog joutui kovaan testiin Destian kunnossapitoalueella Kajaanissa. Noita lumilinkoja on muutama kymmenentuhatta erilaisten kaksiakselisten perässä Suomenmaassa. Olisiko vaikka Nurmes ollut VRTrack omalla kunnossapitoalueella ettei tarvinnut ajaa Destian tekemään lumipenkkaan. Pitikö uusi morsian viedä vieraalle miehelle näytille että kelpaako. Näyttää tosiaan isojen poikien kalliilta lelulta. Monta halvempi on ottaa edelleen yksityisiä tehokkaita kiskopyörä kaivinkoneita harjoineen. Niillä se yksityisillä Destiakin ja VRT kp seiska tehdään lumityöt edullisesti. Tero Karppinen haluaa koneen varmasti Kouvolaan viraston turvalaitehalliin lumitöihin.
Sotkamo Suomi nähty : Unimog menossa Nurmekseen omille maille
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/VRtrack/lists/trackilaisia-twitterissa/members
Viriilit VRTrack visertäjät kun oikeita töitä ei ole kuin viikko kuukaudessa. Kaikki autot ja koneet on myyty eikä ole irtisanottaviakaan eikä nuoria naisia perehdyttetteväna ABC baareissa ja kuivilla mäntykankailla.
Ilmianna
Jaa
Yleisö tuli ajoissa, VR ei

Sunnuntaina uutisoitiin siitä, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet Helsingistä lähteneeseen paikallisjunaan. Leskinen uskoo tämän johtuneen siitä, että väki lähti liikkeelle ajoissa, kuten hän itsekin lauantaina antamissaan haastatteluissa kehotti.

- Olimme toimittaneet VR:lle aikaisemmin tiedot arvioiduista yleisömääristä. Yleisö reagoi kehotukseen lähteä ajoissa liikkeelle, mutta VR ei ollut varautunut siihen. Tämä on opettelua heillekin.
Ilmianna
Jaa
35 miljoonan kämmi Ruotsissa vastaa noin yli viittasataa työpaikkaa. Eiköhän sieltä Villen esikunnasta pitäisi laittaa 30 maanisinta heti pihalle. Noille nuorille töihintuleville insseille olisi ensimmäinen vaatimus 2 lapsen ja puolison heteroperhe. Sitten työt maistuu ilman ylilyöntejä. Nämä nuoret touhot elää Axel Smith elämää. Kohta tulee salakuvatut videot twitteriin. Näillä lapsettomilla ei ole käsitystä elämästä.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/VRtrack/status/838782348120449028
Kun kaikki työmiehet on irtisanottu lumityöt tekee valkokypäräiset insinöörimiehet
Ilmianna
Jaa
http://endoyin.com/photo/BQ8RdFWBllj
Työvaatteissa kokoja löytyy kaikille
Ilmianna
Jaa
Korjausvelka kasvaa kun nänä laiskalasset ja jeejeejennit ei tee muuta talvella kuin käyvät kymmenen tuiskupäivää talvessa Transtech Otanmäen lumitöissä. Siitä ei onneksi kaupallinen matkustajajunaliikenne kärsi.
Niinhän ne Amerikkaan menneet vanhat hampaattomat suomalaiset siirtolaisukotkin muisteli miten hyvin kaikki oli ennen ja Summertime oli hyvä biisi.
Ilmianna
Jaa
https://twitter.com/varimla/status/839454291211452416
Kainuun ja koko Suomen henkilöliikenne on täysin riippuvainen Kajaanin VarikonLassen lumitöistä kuten Helsingin herrat tietää. Kainuunjuntti ihmettelee kun VRTrack lähin kunnossapitosopimus on Kontiomäki-Nurmes eikä siellä ole edes henkilöliikennettä.
Milloin VRTrack yritystoiminta siirtyy rehelliseen työn arvostukseen ja lopetaan tuo valheellinen perseennuolenta. Paljonko pitää tulla tappioita että rehellisyys voittaa. Tampereella ja Oulussa menestys perustuu aina toisten nälvintään.
Ilmianna
Jaa
Mukaan tuohon halpaan paskaan. Lesta Jonikin taitaa olla vaikka poitsu pelaa jääkiekkooa.
Ilmianna
Jaa
Sähkörataa Lieksassa
Ilmianna
Jaa
Kp6, kp8 ja kp 11 VRTrack tekee yksityisraidenkunnossapitoa/ lumityöt levittämällä satoja kiloja suolaa vaihteisiin. Suolaa ei tarvitse levittää kuin kerran riittävästi ja vesi seisoo vaihteissa jos vaihtoehto on lumitöissä hakun kanssa pitää käydä jatkuvasti. Seuranta on helppoa kun verrataan toteutumaa alueille tilattuun tonneihin suolaa. Vähätkin ns työt tehdään ABC kahvioissa tai kotana videoita katsellessa.
Miten VRTrack työllistää kymmeniä diplomi-insinöörejä ja maistereita pelkästään seuralaispalvelu Twittwrin pyörittämiseen. Eikö ole oikeita töitä kuin seuralaispalvelu.
Ilmianna
Jaa
http://via.destia.fi/uutinen/millimetrin-tarkkuudella.html
Real one, biggist and first real big worksite slogan. Made in DESTIA.
VRTrack copied becauce they cant do enything own vice.
Ilmianna
Jaa
Luottamus ja rehellisyys on esimiehen pääoma

Tämän päivän työelämä vaatii esimieheltä kykyjä tilannejohtamiseen ja muutosjohtamiseen. Esimies tarvitsee tehtävässään vuorovaikutustaitoja ja ihmissuhdeosaamista.

Työturvallisuuskeskuksen verkkopalvelussa kerrotaan työelämän rooleista ja työelämätaidoista esimiehen ja alaisen kannalta. Esimiehen rooli on muuttunut vuosien mittaan yhä enemmän toiminnan edellytysten luojaksi ja ylläpitäjäksi.

Koska esimies onnistuu omassa työssään alaistensa toiminnan kautta, on tärkeää että esimiehellä on kykyjä saada aikaan alaisissaan motivoitumista, luottamusta ja sitoutumista organisaatioon.

Kyky innostaa johtaa tuloksiin

Esimiehen tehtävä on huolehtia työnteon edellytyksistä, resurssien riittävyydestä ja oikeasta kohdentumisesta sekä tavoitteiden realistisuudesta suhteessa resursseihin. Työntekijän puolestaan tulee käyttää resursseja järkevästi.

Esimiehen tehtävä on aikaansaada sellaiset käytännölliset, sosiaaliset ja kulttuuriset olosuhteet, että työntekijät haluavat ponnistella työyhteisön tehtävän ja tavoitteiden puolesta yhdessä hyvässä ilmapiirissä. Keskeiseksi nousee kyky innostaa, kannustaa ja antaa rakentavaa palautetta.

Oikeudenmukaisuus tuo luottamusta

Esimiehen pyrkimys tasapuolisuuteen ja työntekijöiden oikeudenmukaiseen kohteluun vahvistaa luottamusta ja sitouttaa työntekijöitä, kun puolestaan epäoikeudenmukaisuuden kokemukset syövät työmotivaatiota.

Oikeudenmukainen esimies

on puolueeton, reilu ja tasapuolinen
välittää ja on kiinnostunut alaisistaan
työskentelee avoimen ilmapiirin luomiseksi työyhteisöö