on tämä vaikeeta...

kiitosetukäteen

Kertokaa nyt viisaammat mitä syötte ja kuin monta kertaa päivässä??mulle leipä on ongelma sitä on saatava aamulla päivällä illalla eli mikä olis hyvä vaihtoehto tilalle

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsempppii

      Kokeile vaikka hedelmiä, rahkaa, smoothie tai vaikka ihan kunnon lämmintä ruokaa pienempänä annoksena perinteisen välipalan korvikkeena. Painonpudotus on simppeliä loppupeleissä, tulee vain kuluttaa enemmän kuin syöt. Vastaavasti terveellisellä kotiruoallakin voi lihota, jos kulutus ei ylitä henkilön saamaa kalorimäärää.

      Itse syön vaihtelevasti noin 3-5 tunnin välein. Välillä jää aamupala syömättä ja ensimmäinen ateria on kello 12-13 aikaan. Välillä taas syön aamu 8 kevyen aamupalan, ja seuraava ateria onkin vasta 16 aikaan. Tämä on täysin yksilöllistä. Varsinaisten aterioiden määrillä ei ole merkitystä, jotkut kehonrakentajatkin saattavat syödä vain kolme ateriaa päivässä, toiset taas 6-7. Jos on itselleen hyväksi todennut tietynlaisen ateriarytmin, ei sitä välttämättä tarvitse muuttaa. Laihduttaessa aloittelijan kuitenkin kannattaa syödä mielummin monta pienempää ateriaa pitääkseen verensokerin tasaisena, niin ei tule ylimääräistä makeanhimoa.

      Omalle kohdalle on aina pienempi ateriamäärä sopinut, vastaavasti nämä ovatkin todella suuria ateroita, jotka lapioin suuhuni hyvällä ruokahalulla. Itse aktiivisesti urheilevana kiinnitän myös huomiota aterioiden ajoitukseen. Hiilaripainotteiset ateriat kannattaa suunnata mahdollisen treenin yhteyteen, niin energiavarastot eivät treenin aikana ole aivan tyhjillään.

      Moni suosittelee hiilareiden lähes totaalista vähentämistä. Itse suosittelen niitä jättämään kuitenkin kohtalaisesti, sillä etenkin tavoitteellisesti treenaava menettää paljon, mikäli treenit menevät omanlaisessa koomassa vähäisen hiilihydraatin saannin vuoksi.

      Jos laihduttamisessa ongelmana on ollut makeanhimo, tai suuret ateriakoot, suosittelen kokeilemana Konjak Superkuitua. Se on erinomainen _lisä_ laihduttamiseen, etenkin laihduttamisen aloitukseen. Usein laihduttaminen menee mönkään siinä, kun alkuaikoina vielä uusiin tapoihin tottumattomana sorrutaan siihen suklaalevyn mussuttamiseen. Konjak auttaa nimeomaan makeanhimoon. Se vähentää myös annoskokoja tuoden enemmän kylläisyyden tunnetta. Kannattaa kokeilla!

      http://terveysniksit.blogspot.fi/2015/01/konjak-kokemuksia-hitti-vai-huti.html

    • tarpeeksiruokaa

      Syön aamulla smoothien, jossa on 3/4dl heraproteiinia, 100g mustaherukoita, 100g mustikoita, 1/2 banaani, 1/2 veriappelsiini tai 1/4 verigreippiä, 1dl kookosmaitoa, pari kourallista pinaattia, yksi lehtikaalin lehti, viherjauhetta ja vettä. Yleensä marjat on aina samoja, hedelmät vaihtelee ja joskus lisään avokadoa tai kookosöljyä. Päälle ripottelen kaakaonibsejä purutuntumaksi (ja koska ne vaan maistuu hyvälle). Lisäksi juon kupin kahvia (joskus lisään suolatonta voita tai kookosöljyä sekaan) ja pari lasillista vettä. Viikonloppuisin kun on aikaa enemmän kokkailla, teen monesti munakkaan, jossa on munien lisäksi esimerkiksi paprikaa, sipulia ja vaikka pekonia.

      Lounaaksi menee kanaa, kalaa tai lihaa. Esim. tänään on eväänä tomaattinen kanakastike, jossa on kanaa, tomaattimurskaa, sipulia, currytahnaa ja kookosmaitoa. Lisäkkeenä höyrytettyjä vihreitä papuja ja parsakaalta sekä salaatti, jossa on kolme kourallista lehtevää vihreää, pätkä kurkkua, pätkä kesäkurpitsaa, kourallinen kirsikkatomaatteja, mustapippuria, valkoviinietikkaa ja basilika-oliiviöljyä. Salaattina voi olla myös jotain kaalipohjaista.

      Välipalaksi menee yleensä keitetty kananmuna ja joku hedelmä, tänään on omena mukana. Lisäksi kourallinen pähkinöitä tai kahviin sekoitettuna teelusikallinen kookosöljyä. Toisinaan dippailen hedelmänpaloja pähkinävoihin.

      Treenin jälkeen herajuoma, joka tietenkin jää pois niiltä päiviltä kun en treenaa.

      Iltaruualla syön taas lihaa, kalaa tai kanaa/kalkkunaa. Eilen syötiin jauhelihapihvejä, joissa oli sipulia, valkosipulia, mausteita ja naudan jauhelihaa, päällä siivu juustoa, vähän ketsuppia ja sinappia, sekä uunijuureksia (100g bataattia ja 50g palsternakkaa) pyöriteltynä öljyssä ja mausteissa. Lisäksi vielä samaa salaattia, mitä tänään on lounaalla. Toisinaan menee riisiä kalan tai kanan kanssa.

      Yleensä iltaruoka on aika myöhään, mutta jos on nälkä, saatan syödä iltapalaksi esimerkiksi riisijauhoihin tehtyä vispipuuroa tms. enemmän hiilaripitoista, joka auttaa nukahtamaan.

      Mun periaatteet on sellaset, että joka aterialla ainakin kourallinen vihreää ja kourallinen jotain muuta väriä. Lisäksi jotain proteiinia ja rasvaa. Syön nälän mukaan 2-4 tunnin välein. Välttelen pitkälti eineksiä ja tuotteita, joissa on pitkä tuoteseloste tai joita on paljon prosessoitu ja olen havainnut, että näiden periaatteiden mukaan syöminen pitää kohdallani parhaiten makeanhimon loitolla. Yksi periaate on myös näistä periaatteista joustaminen, eli toisinaan tulee syötyä ruokaa joka ei ole aivan optimaalista, koska elämä on. Kuitenkin yritän aina valita sen parhaimman vaihtoehdon, koska fiilis on silloin vaan niin paljon parempi.

    • salaattikani

      Mä tein tuossa äskettäin 10 litran sankon täyteen salaattia. Tavoitteena on saada syötyä ne kolmessa päivässä. Luulin, ettei salaatilla lähde nälkä, mutta kyllä mä oon sitä aika ahkeraan saanut puputtaa ja vielä on jäljellä. Tosin, välillä oon tehnyt niin, että oon kanafileen tai Cordon Bleun (kerran päivässä tai joka toinen päivä) paistanut kaveriksi. Välillä oon wokannut tuota salaattia suoraan pannulle jne.

      Leivästä en erityisemmin tykkää, mutta voishan sitä joku kerta salaattiin paahtaa leipäkuutioita (kunhan niitä ei missään rasvassa paahda).

    • elämänmyönteinen

      Edellä on jo paljon hyviä ohjeita. Valitettavasti laihduttamisen ohjeita muutellaan liikaa. Joskus pitää välttää hiilareita joskus taas rasvaa. Itse en näitä ohjeita täysin usko. Jos ihminen on terve ja pystyy liikkumaan niin liikunnalla ja ruoklavaliolla saa pidettyä painon hallinnassa. Hiilihydraatteja pidää syödä jonkinverran, mutta se rasvan ja sokerin osuus pitää olla pienempi. Juureksia, hedelmiä ja salaattioa enemmän. Ja se puolentunnin terveyskävely ei polta vielä rasvaa ja lisää kylläkin ruokahalua. Rasvaa alkaa palaa joskus tunnin jälkeen kun syke on hengästymisen rajamailla. Tsemppiä vaan elämään !

      • tarpeeksiruokaa

        Mun mielestä liikunnan vaikutusta/merkitystä korostetaan liikaa. Liike on ihmisen kropan toiminnan perusedellytys ja sen tulee olla mukavaa, jotta siitä saa sen hyödyn. Liikunnan harrastaminen pelkästään kalorien kuluttamisen kannalta lisää paitsi stressiä, voi ajaa myös tilanteeseen, jossa ruokavalio ei enää tue liikunnasta palautumista. Aina sanotaan, että juoksemisesta tai jumppaamisesta tulee ajan myötä mukavaa ja sitä ei haluaisi jättää väliin. No mua ei ole ikinä puraissut liikuntakärpänen, enkä edelleenkään tykkää liikunnasta vain liikunnan vuoksi. Käyn salilla, koska musta on mukava nostella raskaita asioita ja kävelen, koska silloin ajatukset lepää samalla kun mene töihin.
        Kumma kyllä, siltikin olen onnistunut pudottamaan kymmeniä kiloja ja nimenomaan rasvasta. Suurimpana syynä pidän ruokavalion lisäksi sitä, etten stressaa liikunnasta, harrastan sitä mikä on mukavaa (mikä mun tapauksessa on leppoisa liikunta, jossa ei hirveesti mennä epämukavuusalueelle) ja vietän vapaa-aikani siten, että mulla on koko ajan positiivinen ja hyvä fiilis. Kaloreita en laske.


    • Kohtuullistaja

      Syön päivästä riippuen 3-5 kertaa. Minusta leivän syöminen ei ole kokonaan huono asia, mutta voisit monipuolistaa välipaloja lisäämällä jogurttia, hedelmiä, puuroja, marjoja, smoothieita... tai ihan leivän päälle kinkku, juusto, salaatti, tomaatti/kurkku/paprika. Itse syön aika usein leipää aamupalalla ja iltapalalla, joskus myös päivällisellä. Sinun pitää vain opetella tekemään normaalia ruokaa ja ostaa kaappiin muutakin kuin leipää. Sillä pääsee aika pitkälle, eikä puputa 10 palaa kerralla.

    • laihis

      Avocadoa, hummusta, manteleita ym. hyviä rasvoja leivän tilalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe