Väkivaltaisen suhteen jälkeen

nuorinainen000

Olin vuonna 2011-2013 asti väkivaltaisessa suhteessa ja olin nuori, koska en ollut edes 18 vuotta vaan 17v. Koin niin henkistä kuin fyysistä väkivaltaa, joka johtui miehen mielikuvituksesta mustasukkaisuudesta. Hän sekosi siitä kun puhelimessa oli vieras numero joka oli esimerkiksi puhelinmyyjä.. joka päivä tarkistettiin facebookki ja puhelin. Facebookistakin poistettiin miehiä kavereista vaikken ollut edes jutellut niille tai mitään muutakaan. Tätä jatkui yli vuoden ja fyysisesti kävi kans päälle kännissä usein. Välillä oli päässä haavaa jonka seurauksena koko pää veressä, välillä kuristettiin nii että hyvä kun sai happea, välillä huuliauki lyöty päällä, välillä nii kipeä joka paikka etten saanut edes paitaa päälle. Erosimme poliisien kautta ja olimme käräjillä, en kuitenkaan vaatinut mitään. En kertonut koko aikana kenellekään mitään vaan aina sain hyvin selitettyä kaikki. Monet luuli et vain masennuin, koska vaatetyylini muuttui lökäreihin ja löysiin paitoihin yms. Ennen tykkäsin laittautua aina ja pitää farkkuja yms eli tyylini muuttui täysin.
Nykyään seurustelen, mutta tuntuu etten tunne itseäni ja en tiedä mistä nautin ja tuntuu välillä etten tunne mitään. Tuo aika tuntuu sumulta ja ei tunnu todelta. Se kun elää toisen täydellisessä manipuloinnissa ja hallinnassa on haastavaa palautua. Tiedän että nuo asiat purkautuu yhtä äkkiä, koska nyt suojelen vielä itseäni. Välillä on tullut hyperventilaatioita, eli alan hengittää todella tiheään tahtiin. Ne johtuvat siitä kun laitoin silmät kiinni ja yhtä äkkiä nuo väkivaltaiset tilanteet alkoivat pyöriä mielessä ja tuntui että olin tilanteessa ja avaan silmät ja hengitän tiheään tahtiin ihan kuin en saisi happea. Tuntuu etten nykyään edes muista asioita.
Minkälaisia muilla on ollut tuntemukset väkivaltaisen suhteen jälkeen? Onko ollut samanlaista, itsensä hakemista ja kuinka on pystynyt unohtamaan ja antamaan anteeksi nuo teot? En halua että tulen katkeraksi ja mietin vain noita menneitä.

1

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parempinyt

      Mitä sanoisi. Itse olin naimisissa erittäin mustasukkaisen ihmisen kanssa, myös taipuvainen väkivaltaan varsinkin humalassa. Kertomasi tuntuu hyvin tutulta. Jos yhtään lohduttaa niin se helpottaa kun löydät normaalin ihmisen ja jos pystyt puhumaan niin aina parempi. Toinen vaistoaa pahan olon kyllä jos on aito asia. Älä haudo liikaa jonkun sekaisen ihmisen ihmisen tekemisiä, ne eivät saa pilata elämääsi. Anteeksiantaminen.. kunhan muistat kuka oli se joka teki pahaa. Itse en anna koskaan anteeksi, mutta olen oppinut että kaikki eivät ole samanlaisia. Älä katkeroidu vaan katso eteenpäin :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      243
      2233
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1065
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe