Tukea painonpudotukseen!

painoaliikaa

Elikkäs, tilanteeni on mennyt vaan vaikeammaksi ja vaikeammaksi. En tiedä millaista tukea haen, mutta ainakin jos joku rypee samassa tilanteessa niin tajuaa ettei ole yksin.

Muutama vuosi sitten mittani olivat 169/70 ja päätin sillin pudottaa 10 kiloa pois. Asuin tuolloin vielä kotona (äitini kanssa) eli ruokarahoista ei tarvinnut niinkään huolehtia siitä mitä saa pöytään. Sain hyviä pihvejä, salaattia yms. Harrastin lenkkeilyä. Sitten painoinkin jo 60. Aloitin siten seurustella ja muutaman kuukauden päästä muutin pois kotoa omaan kämppään.

Minulla alkoi todella pahat univaikeudet jotka toivat ensimmäiset 10 kiloa. Täysin huomaamatta olin lihonut. Saamallani opintorahalla, mitä siitä käteen jäi, en vain pystynyt ostamaan enää salaatti aineksia niin paljoa. Ruokavalioni muuttui tylsäksi ja sitä mukaan epäterveelliseksi. En jaksanut aina laittaa edes ruokaa joten söin yleensä jotain nopeaa mikä tarkoittaa minun kohdallani esim pitsaa. Koulumatkani oli myös pitkä joten ruokalujen väliin jäi jopa 6 tuntia. Eväitä en jaksanut edes miettiä, vaikka olisi pitänyt. Univaikeudet loppuivat ja pystyin olemaan ilman unilääkkeitä. Painoa yritin lähteä pudottamaan taas samalla tavalla. Tällä kertaa kävi niin, että ensimmäisen liikunnallisen tunnin jälkeen olin niin väsynyt, ett' meinasi itkua vääntää koko ajan. Söin kuitenkin ruokaa jonka olisi pitänyt täyttää ja pitää minut virkeänä. Näin ei käynyt. Vaivuin helposti väsymykseen ja itkut seurasivat toisiaan. Lopulta (niinkuin jokaisen laihdutus yritykseni aikana) lopetin liikunnan täysin ja söin taas holtittomasti. Se oli kuin huumetta, koska sain nii paljon mielihyvää, että en voinut edes ajatella liikuntaa.

Koulusta päästyäni painoin jotain 75 (puntari ei ollut niin hyvä kaveri enää ja ajattelin vain et nyt oikeesti aloitan laihdutuksen. Aloitin siivoustyöt (ei oman alan hommia) ja siinä oli fyysinen kunto koetuksella. Tuntui, että hikenikin hikoili joka päivä. Tulin todella väsyneeksi ja erinäisten tapahtumien (en halua tähän kaikkea kertoa) takia minulla puhkesi jo pitkään muhinut vaikea masennus ja siten sain potkut töistä koska olin niin huonossa kunnossa. Burnout.

Pari kuukautta meni ja olin vain kotona, minut todettiin työkyvyttömäksi. Pian puntari näytti 90 ja mahani iho oli todella pahasti revennyt. Itkin kun ajattelin vain, että tätä menoa painan jo kohta 100 kiloa. Nyt olen pystynyt pitämään painoni viimeiset puolisen vuotta tuossa 90. Olen siitä iloinen. Silti ajatus yhdestäkään lenkistä tai pienestäkään kuntoilusta saa niskakarvani pystyyn. Koitin tehdä niinkin, että aloitan urheilun 1 kerta per viikko. Ei onnistunut. Väsyin heti yhden lenkin jälkeen. Vaikka kävelin normaalilla nopeudella. Eli ehkä hitaasti.

Olen niin hemmetin jumissa itseni kanssa. Käyn terapiassa ja minulla on mielialalääke voxra käytössä sekä melatoniinit. Ajatus laihduttamisesta, mikä olisi ihan hyvä tehdä, saa minut uupuneeksi. Tahdon olla taas se iloinen ja pirteä nuori nainen joka pystyi tekemään kaikkea ja urheilemaan. En vain nyt pysty. En löydä tietä ulos tästä oravan pyörästä.

Jos joku joka lukee tämän, on ollut edes vähän samaisessa tilanteessa kuin minä, niin kertokaa miten olette selvinneet ja mitkä on tulokset ja onko ne pysyneet.

Kiitos kun luit vuodatukseni! :)

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinenplösö

      Moi, teksiti oli kuin omasta elämästäni muutama vuosi taakseppäin, painoni lähti nousemaan 60kg.masta ylöspäin, ensin oli vain pieniä univaikeuksia ja pieniä paniikkikohtauksia, sen jälkeen hyperventilaatioita, sosiaalinen elämä alkoi kärsiä voimakkaasti koska minua ei enää kutsuttu kemuihin mukaan koska sain aina kohtauksen ja menetin usein tajuntani ja kaikkien ilta meni pilalle kun jouduttiin ambulanssi soittamaan paikalle. Tilanne pääsi liian pitkälle ennen kun suostuin hakemaan apua, tässä vaiheessa univaikeudet olivat kasvaneet tosi suuriksi joka yö kirjaimellisesti paiskoin itseäni seiniin, itkin ja hyperventiloin (voitte vaan kuvitella miten hyvää tämä teki parisuhteelle).
      Tässä vaiheessa kuvioihin tuli masennuslääkkeet joista ruokahaluni lähti valtavaan nousuun, söin ihan hirveitä määriä, kaikkea makeaa joka päivä. Masennus lääkket saivat olon sellaiseksi ettei mikään tunnu miltään ja jatkoin vain ruoan ahtaamista. vaa'an näyttäessä 85kg tajusin ettei näin voi jatkua.
      Lopetin lääkkeiden syömisen askel kerrallaan, aloitin koulun 6 välivuoden jälkeen, näin kavereita enemmän ja aloin tarkkailla syömistäni, se oli huomattavasti helpompaa kun ei ollut enää niitä mielitekoja ihan kokoajan. paino lähti laskemaan ja tällä hetkellä on 20kg tiputettu, enkä tarvitse muuta kun melatoniinia nukkumiseen. En olisi tähän pystynyt ilman mieheni tukea ja apua.
      en osaa sanoa mikä sinun tilanteessasi olisi ratkaiseva tekijä, sinun pitää itse miettiä elämääsi ja miksi olet ajutunut tähän tilanteeseen, kannattaa ensin laittaa ruokvalio kuntoon ja sitten miettiä vasta liikuntaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe