Puuttuisitko asiaan?

selvinnyt

Seurustelin useamman vuoden narsistin kanssa. Ja ei, en käytä sanaa muoti-ilmiönä ihan vain tavallisesta itsekkäästä ihmisestä. Kyseessä oli selvästi sairas henkilö, jonka takia jouduin toipumaan kovasti. Kävin narsistien uhrien tukiryhmässä puolisen vuotta, ja terapiassa muutamia kertoja palauttamassa itsetuntoani, ja pohtimassa että miksi siihen suhteeseen päädyin niin pitkäksi aikaa jäämään.

Kyseinen narsisti ei tietenkään itse myönnä itsessään olevan mitään narsistin vikaa, kuten ei narsistit yleensäkään. Omasta mielestään hän on uhri. Häntä on kohdellut kaltoin elämässään niin omat vanhemmat, sisarukset, työkaverit kuin exätkin. Hän on valtavan katkera ihminen. Kuitenkin hän itse aiheuttaa ympärilleen niin valtavat määrät pahaa oloa ja tuhoa, että sitä on vaikea kuvailla.

Minulla on lapsi tuon ihmisen kanssa, joten kokonaan en ole hänestä eroon päässyt. Meidän suhteemme jälkeen tuolla miehellä on ollut muutama seurustelusuhde, minun tietojeni mukaan nyt on menossa kolmas. Nyt vaikuttaa siltä, että hänen elämässään on yhtä naivi nainen, kuin mitä itse olin aikoinaan. Se tarkoittaa sitä, että nainen pysyy miehen rinnalla, ja uskoo toistaiseksi hänen valheitaan. Suhteen alussahan mies on aivan valtavan hurmaava, ja osaa olla todella uskottava. Se vääristyminen tapahtuu niin huomaamatta ja uhria syyllistäen, että sitä on vaikea huomata.

Mies käyttää henkistä väkivaltaa herkästi. Hän uhkailee itsemurhalla, haukkuu ja nöyryyttää, syyllistää, vaatii, alistaa, pettää. Mies esimerkiksi esti minulta lähes kaikki ihmissuhteet vuodeksi. Mies suuttuu kohtuuttomasti pienistä virheistä, koska saa näin aseen kumppaniaan vastaan. Mies tuhoaa kumppanin itsetunnon. Vaikka mies saattaa kehua vuolaasti yhdessä hetkessä kumppania valtavan rakkaaksi ja elämänsä naiseksi, niin seuraavassa hetkessä mies mitätöi täysin esimerkiksi kumppanin kyvyn olla vähääkään järkevä tai osaava.

Koska tiedän mitä tuolla uudella puolisolla on edessään, olen hänen puolestaan todella huolissani. Tiedän että tällä hetkellä tuo uusi puoliso uskoo vahvasti, että minä olen todella hankala ja itsekäs ihminen, koska miehen version mukaan minä olen se hallitseva narsisti. Koska minä olen opetellut vetämään rajat miehen suhteen, niin minä pidän niistä rajoista myös vahvasti kiinni. Se on ainoa tapa pystyä toimimaan narsitin kanssa mitenkään. Mutta mies pyrkii joka tilanteessa kääntämään tilanteen niin, että minun toimintani on vain kohtuutonta tms...

Ja minä ymmärrän sen täysin, että tuo uusi kumppani ajattelee minun olevan sairas narsisti. Silloin vuosia sitten kun minun suhde tuon miehen kanssa alkoi, niin ensimmäiset kaksi vuotta minäkin luulin, että hänen edellinen kumppaninsa oli sairas narsisti, hankala yms. Mies haukkui ja syyllisti exäänsä mitä uskomattomimmilla tavoilla. Ja minä uskoin. Olihan siitä "todisteita". Jälkikäteen ajatellen nuo todisteet eivät kertoneet kuin yhden version asioista. Nyt ymmärrän hyvin, miksi miehen edellinenkin exä on ollut miehen suhteen sellainen. Hän toimi ihan fiksusti tilanteeseen nähden. Minä vain en nähnyt sitä miehen toimintaa vielä silloin...

Pitäisikö tällaisessa tilanteessa yrittää pelastaa tuo nainen henkisesti ja mahdollisesti fyysisestikin tuhoavalta suhteesta? Ja jos pitäisi, niin miten sen voisi tehdä? Minua tuo nainen ei tietenkään kuuntelisi, koska hän luulisi jokaisen sanani olevan valhe.

Mies henkisen väkivallan lisäksi mm. käytti minua seksuaalisesti hyväkseen lukuisia kertoja, ihaili perhesurmien tekijöitä, pelotteli minua tarkoitushakuisesti aseidensa kanssa muka harjoitellen yms. Minä en luota siihen, etteikö tuolla miehellä voisi jonain päivänä napsahtaa vielä pahemminkin. Kun se viimeinen niitti tulee, niin kenenkään henki ei ole turvassa.

Voinko tehdä mitään? Tai kannattaako minun edes ajatella asiaa? Minulle nuo vuodet jättivät ikuisen arven. En haluaisi samaa kohtaloa kenellekään muulle.

7

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvinnyt

      Kyllä varoittaisin. Vähintääkin kertoisin että totuus on päinvastainen mitä miehesi sanoo. Itsellä samantyyppistä kokemusta asiasta, koitin näitä uusia naisia varoittaa mutta eivät halunneet uskoa mitään pahaa tästä kaikinpuolin hyvästä, ihanasta miehestä eli totuus tuli ilmi heille lopulta, jotkut lähti samantien jotkut palasivat narsisti miehen luo uudestaan ja uudestaan. Ylipäätään sotiminen tuota narsistin mustamaalaamisoperatiota vastaan yksin on aivan mahdotonta, aika paljastaa totuuden..loppupeleissä varoituksen sanoilla ei ole merkitystä jos nainen on jo ehtinyt rakastua..valitettavasti. Heidän taytyy itse huomata miten asiat on ja häipyä.

    • VaanKunEivätUsko

      Valitettavasti nämä sekopaattejen uudet puolisot on vielä alkuvaiheessa niin hyvin siinä alkuhuumassa, ettei ne usko mitään varoituksia, ei varsinkaan tuon unelmiensa prinssin "hullulta exältä". Itseasiassa tuossa tilanteessa olevat ei usko myöskään kavereidensa, tai sukulaistensa varoituksia.. julma tosiasia on se, että tuo täytyy vaan oivaltaa itse, sitten pitää osata etsiä keinot päästä irti siitä maanpäällisestä helvetistä. Ensin on siis "Liian hyvää ollakseen totta", myöhemmin kaikki tuo muuttuu "Kun mikään ei riitä" -fiilikseen.. siinä kohtaa useimmat viimein oivaltaa..

      • ottakaaselvää

        Narsistit ovat niin erinomaisia siinä projektiossaan, että niiden kanssa ei pärjää kukaan loppupelissä. Ainut keino on paeta. Niin törkeätä se toiminta on. Narskun puheita ei pidä ukoa, ne ovat patologisia valehtelijoita. Ainoastaan kantsii uskoa niitä tekoja eli näyttäytymismerkkejä, joita he ympäristölle antavat omasta todellisuudestaan. Niitä todellisia tekoja kannatta uuden uhrin kuunnella ja tehdä niistä omat johtopäätökset asianlaidan suhteen. Intuitiotaan kannattaa myös kuunnella suhteessa ollessaan.
        Narskun kyky tekeytyä uhriksi on niin taitavaa, että normaali rehellinen ihminen on aivan aseeton niiden edessä monta kertaa, niin pöyrityttäviä ne valheelliset syytökset ovat. Kannattaa siis kuunnella useiden exien näkemyksiä, ja ottaa selvää asioista, koska tuskin ilman perustetta usean henkilön kokemukset muuten olisivat niin yks yhteen käypiä. Narskut nimittäin käyttäytyvät ihmisestä riippumatta aina saman kaavan mukaan.
        Hälytyskellojen tulisi soida jo siinä vaiheessa, jos on useita kariutuneita suhteita takana ko. henkilöllä, ja aina vika muissa. Narskullahan ei omatunto toimi niinkuin normaalilla ihmisellä.


    • OnnellinenNykyisin

      Kävelen eri suuntaan, enkä katso taakseni.

    • Aurinkopaistaasinnetänne

      Kyllä niin paljon ja viljalti sekopäisyys itää tässä Suomen maassa, että antaa mennä vaan. Mikään ei enää tuo uutta auringon alle.

    • vuosiasekesti

      Kyllä puuttuisin.. Valitettavasti en vieläkään ole toipunut kylliksi exän aiheuttamista vammoista ja hukatusta elämästä,eli olen joutunut vaikenemaan toistaiseksi ainakin. Asumme pienellä paikkakunnalla ja vietämme aikaamme samoissa piireissä,joten törmäämisen mahdollisuus on suuri. En vain ole saanut sen helvetin jälkeen elämääni vielä takaisin raiteilleen pikkulapsiarjen keskellä,terapiassa käyn viikoittain:( Olisipa jokin paikka,minne kertoa kaikki,niin raskasta tämä rimpuilu on ollut. Tsemppiä ap:lle ja muille raunioille rakentaville:)

      • Mies39v

        Googlettele narsistien uhrien tuki ry, siellä on esim tukipuhelin ja erityisen hyviä kokemuksia mulla on vertaistukiryhmistä =) Sinuna muuten muuttaisin jonnekin muualle, ettei tarvi katsella tuota menneisyyden piinaajaa tuon tuosta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      79
      1553
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      69
      1253
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1198
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      177
      991
    5. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      984
    6. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      148
      978
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      862
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      834
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      806
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      764
    Aihe