Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Avoliitto-sana

Sanoja

Mihin tarvitaan sanaa avoliitto? Eikö voitaisi puhua vain seurustelusuhteesta, eihän se suhdetta miksikään muuksi muuta jos asutaan yhdessä.

14

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köhöm

      Samalla ideologilla ei tarvisi olla avioliitto-termiäkään. Mitäs se muuttaisi, asuttaisiin siinäkin yhdessä.

    • piparminttuli

      Avoliitto termi on tärkeä yhteiskunnalle, jotta se voi seurata kenellä on yhteinen talous. Moniin etuuksiin vaikuttaa avopuolison tulot. Mutta ei ystävän joka on vain kämppis. Siinä on iso ero. Avoliitossa ei myöskään seurustella siinä on jo enemmästä kysymys.

    • hahhhahaahahaa

      Vai ei muuta mitään, kun asutaan yhdessä? Hah, eipä ei... Elä kehtoo naurattaa!

    • dafafafa

      Noinko paljon se härnää, että toisilta onnistuu se yhteiselo ilman turhia rituaalejakin? Pitikö vähän pakottaa itseään sinne papin eteen?

      • 685421

        Ei sitä tarvitse papin edessä eikä takana tehdä. Sen voi virallistaa myös maistraatissa. Se että menee naimisiin toisen kanssa tarkoittaa että on valmis ottamaan vastuun yhteisestä elämästä ja toisesta ihmisestä. Avoliitto on ihan ok. jonkin aikaa, mutta se vain kertoo pitkän päälle että kyseiset ihmiset ei halua sitoutua toiseen eikä yhteiseen elämään. Haluaa vain kermat päältä.


      • vgfgdfgdg
        685421 kirjoitti:

        Ei sitä tarvitse papin edessä eikä takana tehdä. Sen voi virallistaa myös maistraatissa. Se että menee naimisiin toisen kanssa tarkoittaa että on valmis ottamaan vastuun yhteisestä elämästä ja toisesta ihmisestä. Avoliitto on ihan ok. jonkin aikaa, mutta se vain kertoo pitkän päälle että kyseiset ihmiset ei halua sitoutua toiseen eikä yhteiseen elämään. Haluaa vain kermat päältä.

        Katsopa avioerotilastoja ja kerro sitten siitä paremmasta sitoutumisesta toiseen ihmiseen. Älä viitsi naurattaa. Toiset pysyvät kuolemaan asti yhdessä ilman avioliittoa ja toiset menevät viisi kertaa naimisiin eivätkä ikinä kykene olemaan kenellekään loppuelämän kumppaneita.
        Toisin sanoen paperi ja sormus eivät ketään pidä yhdessä sen kummemmin kuin muutenkaan ja toisaalta avoliitossa oleminen ei tarkoita sitä, etteikö pari olisi yhdessä loppuun asti. Siviilisäädyllä ei ole vaikutusta suhteen kestoon.


    • Kassipakattuna

      Mikä siinä on, ettei liittoa voi virallistaa, jos se kuitenkin on yhteisesti sovittu? Moni asia olisi paljon järkevämmällä tolalla.
      Vai onko toisen kiristäminen helpompaa, kun voi koska tahansa sanoa, että lähtee tästä liitosta ja muuttaa toisen luo. Pysyy kumppani varuillaan.

      • OrkideaTulppaanissa

        En ole "virallistanut" suhdettani, yli 20 yhdessäolovuoden, ja lasten jälkeen, koska en tunne olevani yhtä valmis suhteeseen kuin sinä, Kassipakattuna. Sitten kun olen valmis ja yhtä hyvä ihminen, kuin Sinä, niin kosin puolisoani ja sinunkin elämäsi muuttuu siitä paremmaksi :)
        ps. Ja sinä olet ollut yhdessä saman ihmisen kanssa, kauanko...? ;)


    • seurustelevaavopari

      Joillakin taitaa olla niin, ettei yhteen muuttaminen vaikuta mitään. Kumpikin jatkaa omaa elämäänsä ja menojaan kuten ennenkin toisesta välittämättä. Asutaan vain samassa osoitteessa, posti tulee samaan osoitteeseen. Usein, muttei suinkaan aina, herätäänkin samassa osoitteessa. Makuuhuone on yhteinen, ainakin enimmäkseen. Ja kaverin on syytä olla aina valmiina rakasteluun, jos ei satu olemaan muutakaan tekemistä. Jääkaappi on yhteinen, mutta sen täyttäminen on vain toisen asia.

      • KatolinenPiispatar

        Kuvasit "seurustelevaavopari" hyvin aika monen avioliitossa asuvan elämää. Sivusta seurattuna, kovin näyttää olevan hulvatonta, viimeisen tuomiopäivän menoa kun korvamerkitty aviomies saa päivän tai viikonlopun vapaaksi. Onneksi minun ei ole tarvinnut koskaan samaan hulabaloohon mukaan lähteä vaikka on pyydetty, koska olen omasta tahdostani sitoutunut avopuolisooni, lasteni isään, ilman pakkoseremonioita. Ja luotan että hänkin minuun, sen verran kauan on rinnallani seissyt.


    • avioliitossa

      Avoliitto ei ole oikea sana, tai ei tarkoita sitä mitä sen pitäisi tarkoittaa. Jos kaksi asuu yhdessä nmiin harvoin heillä on paperille tehtyä sopimusta, eli ei mitään liittoa. Jos heidät vihitään kirkossa tai maistraadissa niin silloin tulee myös ns. juuriidinen liitto. Avopari on parempi ilmaisu tai avoin suhde. Vanha määritelmä susipari oli kansan tuomitsema ilmaisu. Avoinliitto ilmaisee myös paremmin tämän määritelmän. Jos tulevaisuudessa kehitellään vielä nais-ja mies pareille omat nimikkeet niin sopasta tulee aika sekava. Ei se ole ainakaan tasaarvoinen avioliitto jos on kaksi naista tai kaksi miestä. Onko ne sitten lesboliitto ja homoliitto ? Ei ne voi olla avioliittoja koska avioliitto on vain naisen ja miehen välinen, ja on ollut jo maailman synnystä lähtien. Aina kun ihmiset lähtee näitä asioita muuttamaan niin ne menee vaan huonompaan suuntaan.

    • Joosua2015

      Yhteiskuntaamme on pesiytynyt uusi siviilisääty: Vastuuta ja sitoutumista pakoilevien perhepinnareiden sääty.
      He ovat avopareiksi kutsuttuja pariskuntia, joiden tarkoituksena on asua yhdessä ja nauttia seksistä, kuten avioliitossa, ottamatta kuitenkaan sitä vastuuta, mikä avioliittoon kuuluu. Siksi he eivät halua tulla vihityksi avioliittoon. He haluavat varmistaa, että heillä on mahdollisimman helppo ulospääsy tästä ihmissuhteesta silloin kun heille vain mieleen juolahtaa. Sen jälkeen he katsovat oikeudekseen mennä harrastamaan seksiä seuraavan henkilön kanssa jne.
      He kutsuvat suhdettaan "Avoliitoksi". Kuitenkaan tämän "liiton" sääntöjä ja ehtoja ei ole kirjoitettu mihinkään, eikä niitä ole tiettävästi suullisestikaan lausuttu. He eivät ole tiettävästi myöskään koskaan kenenkään todistajan läsnä ollessa sitoutuneet rakastamaan toisiaan millään ehdoilla. Avoliitossa eläjä ei siten todellisuudessa ole liitossa kenenkään kanssa.
      Heidän filosofiansa mukaan kenelläkään ei ole oikeutta puuttua heidän elämäänsä ja vaativat, että heidän on saatava tehdä, mitä vain itse haluavat. Erityisesti heitä ärsyttää uskovat henkilöt, jotka uskaltavat varoittaa heitä siitä, että heidän elämäntapansa ei ole Jumalan tahdon mukaista ja että se on väärin ja syntiä.

      "Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja aviorikkojat Jumala tuomitsee." (Hebr. 13:4)
      "Haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa ja kullakin naisella aviomiehensä." (1.Kor.7:2)

      • NeitsytMaria100000

        Juuri näin, viisas Joosua! Allekirjoitan sanasi. Neljä lasta ja 27 v. avoliittoa vasta takana, ehkä se vihreämpi ruoho jossakin Nooan arkissa toteutuu vielä. Tähän menessä olin ihan tyytyväinen elämäämme, mutta kirjoituksesi nettipalstalla sai kyseenalaistamaan sitoumustani ja perheemme vahvuutta yksikkönä. Siunausta sinulle, hurskas!


      • dgsdgfgdg

        Ei sitä vastuuta voi millään paperilla säätää, ihminen joko ottaa vastuun tai ei ota, ollaan sitten naimisissa tai ei. Avioerotilastoja katsellessa huomaat ettei se avioliitosta lähteminen kovinkaan vaikeaa ole. Jos taas joutuu väkisin jäämään avioliittoon olosuhteiden pakosta niin eipä sitäkään voi hyväksi elämäksi kutsua.
        Koettakaa uskikset nyt vaan hyväksyä se, että teillä on oma kerhonne johon muut eivät halua kuulua. Surullista, että koko elämänne menee näkymätöntä mielikuvitusystävää palvoessa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1390
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1297
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1263
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1217
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe