Mitä tehdä kun vanhempi lyö

lapsi1234

Mitä minun pitäisi tehdä kun äitini lyöää ja tukistaa minua ?

8

69

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TällainenVinkki

      Juttele asiasta koulussa terkkarille tai kuraattorille, ne osaa neuvoa paremmin.

    • Hei.
      On ikävää, kun äiti lyö ja tukistaa. Saitkin jo neuvon puhua asiasta koulussa, samaa minäkin kehottaisin. Toki kannattaisi ensi jutella äitisi kanssa, sellaisena hetkenä, kun teillä on rauhallista eikä mitään epäsopua. Ja jos et halua koulussa puhua, niin mikäli sinulla on joku turvallinen aikuinen lähipiirissä, keskustele hänen kanssaan ja pyydä vaikka, että voisitte jutella kolmistaan. Onkohan sinulla sisaruksia, kohteleeko äitisi samoin häntä/heitä. Älä jää yksin asiasi kanssa.
      Tsemppiä,
      Pirkko-pappi

      • yttetsöyr

        Mitä Pirkko-pappi neuvoo tekemään, kun hengellinen (kristillinen) isä ja äiti lyö ja tukistaa lastaan. Haluaa alistaa, tallata päälle, ryöstää, raiskata, kuolettaa ja piirittää ja paljon muuta.

        On helppoa sanoa "älä jää yksin asiasi kanssa", kun se taho, jonka pitäisi tukea ja seistä rinnalla kristittynä Jeesukseen uskovana yhteisönä, itse on se ryöstäjä ja raiskaaja, lyttääjä, manipuloija.


    • SunnaS

      Siitä puhutaan usein, kuinka miesten on syytä hakeutua ulkopuolisen avun pariin, jos käyttäytyvät perheessä väkivaltaisesti. Ihan samalla tavalla naisten olisi syytä hakeutua avun piiriin. Ja osata itse huolestua siitä, millä tavalla toimii läheisiää kohtaan.

      Jos minä olisin sinä, "lapsi1234", niin saattaisin vaikka heittää äidilleni niin, että "sun pitää hakea itselles apua, jos et osaa olla käyttämättä väkivaltaa". Voisin hakea netistä vaikka valmiiksi naisten väkivaltaa erikoistuneen palvelumuodon yhteystiedot ja iskeä ne printatulla paperilapulla äitini eteen. Yksi tuollainen naisten väkivaltaan erikoistunut paikka on Väkivalta-apua palvelu.

      Siitä on taatusti koko elämääkin ajatellen isoa haittaa, jos kotona itseen on vanhemman taholta toistuvasti kohdistunut väkivaltaa.

    • yttetsöyr

      19.04.2015 Suomi24.fi
      Perhe>>perheväkivalta

      Tukistaminen ei ole niin paha asia, mutta lyödä ei saa. AINA pitäisi kertoa syy, miksi tukistetaan muutoinhan se voi jopa mennä kankkulan kaivoon. Samoin myös ns hengellisten "äitien" rankaisut, joita nykyäänkin tehdään, "hoitokokokoukset", sun muut epäsuorat rankaisut ja nuhtelut, joissa ei edes kerrota, mistä rankaistaan. Raamatullinen marssijärjestys on puhutaan kasvokkain kahdestaan, sitten 2 todistajan läsnäollessa ja sitten käännytään seurakunnan puoleen, jos mikään ei auta. Mutta tätä ei harrasteta nykyisin vaan kalasteluilla ja metsästämällä toimitaan. Manipuloimalla ja uhkailulla vainotaan Suomessa kristittyjä ihmisiä. Vaino on tätä päivää.

      Kysymykseesi ehdotus: Kysy suoraan miksi hän lyö. Onko syy itsessäsi, toimissasi, teoissasi vai hänessä itsessään vai siinä että häntä itseään "lyödään", joilloin oravanpyörä on valmis ja väkivalta lisääntyy ja jatkuu.

      Näin se menee.
      Suomi on nykyisin todella väkivaltainen maa.

      Myös itseäni on ns "isäni" riistänyt ja ryöstänyt.
      Ja mietin, miten saisin sen loppumaan. Haluaisin antaa hänelle potut pottuina takaisin niin tietää, miltä se tuntuu. Ja äiti on lällykkä, joka katsoo vierestä. Taitaa nauttia, kun ei puutu väkivaltaan.
      Toiselta veljeltäni, joka jo muutanut pois kotoa, kuulin, ettei "isäni" ole halunut minua eikä tule haluamaan. Tämä on myös vaikuttanut minun suhtautumiseeni "isääni". Lähtisinkö lätkimään, enkä koskaan enää palaisi tänne.

      "isäni" haluaa minun varustavan häntä ja ystäviään. Miten opiskelija voi ylläpitää "isäänsä" kun "isä" on töissä ja saa palkkaa.

      • yttetsöyr

        Niin ja vielä
        >>Kysymykseesi ehdotus: Kysy suoraan miksi hän lyö. Onko syy itsessäsi, toimissasi, teoissasi vai hänessä itsessään vai siinä että häntä itseään "lyödään", joilloin oravanpyörä on valmis ja väkivalta lisääntyy ja jatkuu>>
        Jos syy hänen lyömiseen tai tukistamiseen ei ole sinussa itsessäsi tai toimissasi eikä äidissäsi vaan yhteiskunnassa ja sen toimissa tai kirkollisessa piirissa, olette kutakuinkin samassa veneessä ja tarvitsette yhdessä apua ulkopuolista häirintää tai kiusaamista vastaan. Olette yhdessä ja vahvempia, jos voitte yhdessä yrittää ratkaista ongelmat. Mutta aina toisesta ei siihen ole syystä tai toisesta. Silloin sinun on löydettävä itsellesi apua. Muista kuitenkin, että perheitä halutaan hajottaa ja jakaa. Ja riidat ja viha ovat yksi tapa aiheuttaa sitä. Sitä olet varmaankin jo havainnut Suomessa tapahtuvan jo useamman vuoden ajan. Olen sitä mieltä, ettei koulu saa omia vanhemman "roolia" tai paikkaa. Koulu on tehtävä on koulutus, tiedon pänttääminen ja sen soveltaminen. Lukemaan oppiminen ja laskeminen.


    • kalpee77

      Räkäse naamalle ja hauku Huo.....ksi!

    • dfgdfgdfgd

      Se haluaa et rupeat harrastamaan taistelulajeja. Mikäs sen parempi, jos on treenikaveri kotona.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe