Pannukakku Deluxe

Pannari-Deluxe

4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2-3 kananmunaa
50 g sulatettua voita

Sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää maito ja munat ja vatkaa muutama minuutti kunnes aineet ovat taatusti sekaisin. Anna sitten turvota hetken (sen aikaa kun voi hivenen jäähtyy, eli noin 10-15 min). Vatkaa vielä vähän. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt voi ja sekoita nyt vain erittäin kevyesti.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoillaan kermavaahdon ja hillon kera. Myös jätski toimii.

36

1684

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pannariaposkeen

      Miksi halusit tuon tänne lisätä? Tuohan on kaikissa keittokirjoissa ja oppaissa kerrottu peruspannarin resepti. Itse laitan sen voin samantien muitten aineitten kanssa yhtäaikaa. Ei se siitä kummemmaksi muutu.
      Ja lisäksi olen huomannut, että lämpötila paremminkin 180 astetta ja 40 - 50 min. uunissa. Silloin ei pinta pala.
      Olen mies yli seitenkybänen ja tuo on suurinpiirtein ainoa ruoka, jonka osaan tehdä. Mutta sekään ei tule niin hyvä kuin vaimon tekemänä ja samalla reseptillä??

      • silleensimppelisti

        Peruspannarin resepti on 2 munaa, 2 desiä vehnäjauhoja, 5 desiä maitoa, vähän suolaa ja hivenen sokeria, jos sitä haluaa.

        Määriä voi säätää tarpeen mukaan kuten itse puolitin osien määrät kahden hengen lettuihin tai pannukakkuun. Mutta tämä on perustaikina minkä tahansa keittokirjan mukaan ja jotenkin huolettaa noi ylimääräiset sokerit ja leivinjauheet - niitä ei vaan tarvita..

        Yksi mitä voi kokeilla on uuninkestävään pannuun tehty pannari eli paistinpannu kuumennettuna 225 asteesen, vähän voita pohjalle, turvotettu taikina pannulle, pannu uuniin noin 25-30 minsaa tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Kun on kypsä niin pannari lautaselle jäätelön ja hillon kera.


      • ei_perus

        Kiva muunnelma yhdestä toisesta ohjeesta. Tästä tulee vähän jämäkämpi ja maukkaampi pannari.

        Kaukana tämä oli "perusohjeesta".


      • pannariimakaipaanniin
        ei_perus kirjoitti:

        Kiva muunnelma yhdestä toisesta ohjeesta. Tästä tulee vähän jämäkämpi ja maukkaampi pannari.

        Kaukana tämä oli "perusohjeesta".

        Ja missä siis oli se "jämäkämpi" ohje?

        Toki pannaria voi muunnella, mutta simppeli on yleensä se paras.

        Jamie tekee Yorkshire-puddingin oikeastaan 1:1:1:een eli munaa, jauhoa ja nestettä (maitoa) saman verran, sekaan vähän suolaa, sekoittaen, kuumalle voidellulle pellille ja uuniin 225-250 astetta noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea.

        Nautitaan hyvän marjahillon ja jäätelön kera.


      • vähän-jämäkämpi

        Aloituksen resepti on se "vähän jämäkämpi" ohje verrattuna "maailman paras pannukakku" ohjeeseen. Tähän ohjeeseen tulee 0,5 dl enemmän jauhoja ja vähän vähemmän sokeria ja rasvaa siihen verrattuna.


      • sähköinen-resepti

        Miksi ei voisi lisätä? Hakusanoilla googlen avulla tämä löytyy helpommin kuin keittokirjasta selaamalla.


      • Anonyymi

        Lämpötila, kesto jne. hakee muotonsa muutamien tekeleiden jälkeen. Saattaa hyvin olla, että toisessa uunissa 190 astetta ja 40 min on parempi ratkaisu. Jokainen uuni on yksilö ja vähän erilainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lämpötila, kesto jne. hakee muotonsa muutamien tekeleiden jälkeen. Saattaa hyvin olla, että toisessa uunissa 190 astetta ja 40 min on parempi ratkaisu. Jokainen uuni on yksilö ja vähän erilainen.

        225 C vajaa puoli tuntia mun pieni pannari, jonka kaksi henkilöä syö kerralaan. Pyöreä lasivuoka noin 25 cm halkaisijaltaan. Vain yksi muna, kun maitoakin vain noin 3 dl.


    • Luxet

      Perushuttua, ite teen pannarin mannapuuron jämiin , lisään kermaa ja kardemummaa. Se Ahvenanmaan versio asiasta.

    • bannari

      4 munaa
      1 l Valio maitoa
      5 1/2 dl vehnäjauhoja
      1 tl suolaa
      1 rkl sokeria
      1 dl Valio Oivariini® juoksevaa

      Valmistusohje

      Aloita pannukakun valmistaminen vatkaamalla munien rakenne rikki.

      Lisää maito. Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja Oivariini.

      Anna turvota 30 min.

      Pirskota uunipannun pohjalle hiukan vettä ja aseta sille leivinpaperi (paperi pysyy näin hyvin paikoillaan).

      Kaada pannukakkutaikina leivinpaperin päälle.

      Paista pannukakku 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min. Alenna lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä n. 13 min tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.

      • Anonyymi

        Tämä tasan tarkkaan maistuu munakkaalle, kun noin monta munaa, mutta makunsa kullakin.


    • simppelisimon

      Simppelein on yleensä se paras, joten miksi "kehittää" pannaria leivinjauheella ja muilla aineilla kun yksi muna rikottuna, 2 desiä mjölöä, desi vehnäjauhoja, ripaus suolaa riittää hyvin eli jauhot ja suola sekaisin, maito sekaan tasaiseksi vatkaten ja munamassa sekaan vatkaten hyvin ja jääkaappiin vetäytymään.

      Uuni 225 asteeseen ja uuninkestävä kestävä pannu kuumenemaan liedelle, pannulle nokare voita, kun voi on kuplinut ja rusehtaa hieman niin taikina pannulle ja uuniin noin 15 minsaa kunnes tuoksu kertoo kypsyyden ja pinta on kauniin ruskea.

      Tarjoillessa oheen hyvää marja-hilloa ja kermavaahtoa tai vanilja-jäätelöä ja hyvältä maistuu.

      • Anonyymi

        Miksi ei voisi kehitellä. Monet hyvät asia on keksitty "vahingossa".


    • vakioon...väsynyt

      Aina voi "tuunata" ohjeita. Joskus tulee jopa ihan hyvää ;-)

      • kokkeilkaa

        Kaikkea voi tuunata ja sitten palata siihen vanhaan ja toimivaan.

        Mainio huomio vuosien varrelta on, että niin Sikke kuin Mette sekoittavat kananmunan jauhoihin eikä kuten minä teen eli vatkattu muna vasta vatkattuun maito/jauhoseokseen ja sen sekoittaminen on huomattavasti helpompaa.

        Aina pitää kokeilla, mutta liika koristelu usein vain kusee käsille.


    • Anonyymi

      Makuja on monia. Toiset tykkää ja toiset ei. Viestiketjun alkuperäinen resepti toimii mielestäni ihan jees.

      Maku on kuin perse, jakautunut.

    • Anonyymi

      Kyllähän peruspannarin maku paranee kun lisää rasvaa ja sokeria, mutta lihottaa myös. En ole saanut vielä aikaseksi kokeilla riisipuurolla ja mannapuurokin voisi olla hyvä. Milläs muulla sitä voisi tuunata? Makeisiin käytetty kai banaania jne, suolaisiin makkaraa.... Varmaan kävisi myös raejuusto, rahka, viili... kinkun kanssa kinkkupiirakka tai täytetty pannukakku. Mausteeksi chiliä ja kasviksilla terveellisempää.

      • Anonyymi

        Voihan aloituksen reseptistä vähentää rasvan ja sokerin määrää jos haluaa. Vaikka vain puolet mainitusta tai sitten vielä vähemmän.


      • Anonyymi

        Voihan sitä halutessa vähentää aloituksen reseptistä rasvan ja sokerin määrää. Laittaa vaikka vain puolet tai sitten vielä vähemmän.

        Ruotsalaisilla on "fläskpannkaka" johon tulee "läskiä" (käytännössä kylkipaistin tai vastaavan rasvaisen lihan kuutioita). Pannarista poistetaan makeat ainesosat ja tilalle tulee paistettu liha ripoteltuna pintaan.


      • Anonyymi

        Keskustelu ei äsken toiminut. Laitoin vastaavanlaisen viestin sitten uudestaan ja lisäsin tuon "läskipannukakkuasian". Nyt sitten ilmaantui toi ensimmäinenkin viestini. Sekoilee tämä suomi24 järjestelmä.


    • Anonyymi

      Itse tykkään enemmän letuista (lätyistä).

      3 kananmunaa
      6 dl kevytmaitoa (täysmaitoa)
      3 dl vehnäjauhoja
      1 rkl sokeria
      1 tl suolaa
      rasvaa paistamiseen.

      Aavistuksen pienempi taikina.

      2 kananmunaa
      5 dl kevytmaitoa (täysmaitoa)
      2-2,5 dl vehnäjauhoja
      1/2 rkl sokeria
      1/2 tl suolaa
      rasvaa paistamiseen.

      Näitäkin voi tuunata (esim. vaniljasokeri).

      • Anonyymi

        Lättyjä/lettuja kannattaa paistella silloin tällöin.


    • Järkyttävää tuo, että leivinjauhetta ja etenkin sokeria taikinassa, kun useimmiten makean kanssa kuitenkin pannari syödään.

      • Anonyymi

        Ei mikään ongelma. Reseptit ovat aina vapaasti muunneltavissa. Toiset tykkää eri asioista kuin toiset.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Vähemmän tarvitsee ola sokeria hillossa tai voi syödä sellaisenaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vähemmän tarvitsee ola sokeria hillossa tai voi syödä sellaisenaan.

        Minun käyttämässäni hillossa/hilloissa ei ole lisättyä sokeria ollenkaan vaan on marjoden/hedelmien oma sokeri vain.


    • Anonyymi

      Pannaritaikina kokonaisesta litrasta.

      4 kananmunaa
      1 l Valio maitoa
      5 ½ dl vehnäjauhoja
      1 tl suolaa
      2 rkl sokeria
      1 dl juoksevaa rasvaan (esim. Valio Oivariini)

      ( 1 tl vaniljasokeria)

      • Tuossa on ainakin kaksi kananmunaa liian paljon. Kaksi munaa riittää tuohon maitomäärään ellei sitten ole munakasta tekemässä. Sokeriakaan tuohon ei tasrvita eikä olivariinia tuollaista määrää. Vuoka kuitenkin kannattaa voilla voidella ja laittaa vuoka uuniin kuumenemaan ja kaataa taikina tulikuumaan vuokaan.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Tuossa on ainakin kaksi kananmunaa liian paljon. Kaksi munaa riittää tuohon maitomäärään ellei sitten ole munakasta tekemässä. Sokeriakaan tuohon ei tasrvita eikä olivariinia tuollaista määrää. Vuoka kuitenkin kannattaa voilla voidella ja laittaa vuoka uuniin kuumenemaan ja kaataa taikina tulikuumaan vuokaan.

        Ei pannariin tarvitse munaa tunkea! Söin juuri parasta pannaria ikinä, mikä oli tehty riisipuurosta. Mukailtu ohje ehkä vegaaniliiton ohjeesta. Soijajuomaa, soijajugua, riisipuuroa, vehnäjauhoa ja leivinjauhetta sekoitettuna sopivasti, sitten vain uuniin.


      • Anonyymi
        xJx kirjoitti:

        Tuossa on ainakin kaksi kananmunaa liian paljon. Kaksi munaa riittää tuohon maitomäärään ellei sitten ole munakasta tekemässä. Sokeriakaan tuohon ei tasrvita eikä olivariinia tuollaista määrää. Vuoka kuitenkin kannattaa voilla voidella ja laittaa vuoka uuniin kuumenemaan ja kaataa taikina tulikuumaan vuokaan.

        Sen kun laitat vähemmän munia. Eivät tällaiset reseptit mitään absoluuttista tiedettä ole. Ruotsissa tehdään esim. "läskipannukakkuja". Niistä jätetään makeat aineet pois ja ripotellaan päälle lihakuutioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sen kun laitat vähemmän munia. Eivät tällaiset reseptit mitään absoluuttista tiedettä ole. Ruotsissa tehdään esim. "läskipannukakkuja". Niistä jätetään makeat aineet pois ja ripotellaan päälle lihakuutioita.

        Fläskpannkaka
        https://www.ica.se/recept/flaskpannkaka-712880/


    • Anonyymi

      En ole vielä koskaan pilannut pannaritaikinaa sokerilla en myöskään lettutaikinaa.

    • Anonyymi

      Leivinjauhetta ja vaniljasokeria pannarissa ei kiitos. Kohaa ilmankin jos osaa hyvin vatkata munat joita ei tarvita kuin 2 munaa litran taikinaan ellei ole munakasta tekemässä.

      • Anonyymi

        Pannari ei maistu millekään, ilman ripaus vaniljasokeria ja ripaus kardemummaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      184
      8485
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4588
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4158
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      54
      3632
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3156
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2910
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2616
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      38
      2394
    9. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      2083
    10. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      29
      2056
    Aihe