18vuotta, 161cm pitkä, 80kg painava - mitä tehdä?

Epätoivoinen1111

Miten päästä normaalipainoon tämän pituisena ja näin ylipainoisena?

Olen jo muutamia kuukausia pitänyt herkuttelun pois pelistä, syön n. 1500 kaloria päivittäin (terveellistä kotiruokaa, mutta kasviksiin ja salaatteihin minulla ei valitettavasti opiskelijana ole varaa) ja yritän parhaani kuntoilla. Se on ongelmallista - olen asunut 16vuotta elämästäni vanhempien luona, harrastamatta liikuntaa ja syömällä huonosti. Kaiken lisäksi vanhempani tupakoivat sisällä ja parin kuukauden ajan olen pitänyt yllä sohvaperunan kunto-ohjelmaa, eli joka päivä neljänä päivänä viikossa juoksisin 30sekuntia pidempään - ei toimi. En vaan jaksa, saan hengenahdistuskohtauksen vaikka vien itseni aivan äärirajoille, tuntuu siis siltä kun ei saisi enää ollenkaan henkeä ja silmät vuotaa vettä ja maahan lyyhistymistäkin on jo tapahtunut. En jaksa tehdä istumaannousuja muutamaa enempää, se on ylitsepääsemättömän vaikeaa vaikka olen tehnyt lihaskuntoa 5x viikossa. Painoa ei ole pudonnut kiloakaan muutaman kuukauden aikana, vaikka lopetin ehkäisypillerit vastikään.

Miten ihmeessä saisin tähän tolkkua ja miten saisin laihdutettua?

103

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123123455566

      Ruokavalio on kaikkein tärkein asia laihdutuksessa. Kerrot vain, että syöt 1500 kcal päivässä mutta et kerro tarkemmin mitä syöt. Voisin kuitenkin kuvitella, että syöt perunaa, riisiä, makaroonia, leipää ja muuta runsashiilihydraattista koska painosi ei ole tippunut. Eli siis edes ylimääräistä nestettä ei ole poistunut kehostasi. Vähentämällä hiilihydraatteja neste alkaa varmasti poistumaan.

      Kun saat painon laskusuuntaan PELKÄLLÄ ruokavalion muutoksella niin ehkäpä vasta sen jälkeen kannattaa alkaa liikkumaan. Sitten kun alat liikkumaan niin tee vaikka aluksi ihan lyhyitä kävelylenkkejä (esim. 15 min). Tällä tavalla et "kiduta" itseäsi liikaa, Sitten kun siltä tuntuu niin alat lisäämään liikuntaa.

      Liikunnan avulla et laihdu mutta se kuitenkin edesauttaa painonhallinnassa parantamalla mm. aineenvaihduntaa ja onhan se aina mukavaa kun kunto kasvaa.

      • 123123455566

        Niin ja rasvaa ei pidä missään nimessä edes yrittää jättää pois. Kannattaa googlettaa ja tutkia asiaa ettei homma mene ns. vituiksi.


    • Epätoivoinen11111

      Kiitos paljon vastauksesta. Aamuisin syön yleensä ruisleipää, margariinia ja kurkkua. Lounaalla puolet lautasesta salaatia, neljäsosaa pastaa/perunaa/riisiä ja neljäsosa kastiketta tms. Illalla syön perus kotiruokaa, siis makaroonilaatikkoa, jauhelihakastiketta, erilaisia pastoja, kasvissosekeittoja, kanarisottoa ynnä muuta samantapaista. Iltapala on yleensä hedelmiä, kuten banaania, mandariinia, avokadoa, kirsikkatomaatteja tai jotain vastaavaa.
      Sisäistän että ruokavalio on aika hiilihydraattipitoista, mutta opiskelijabudjetilla makaroni on kieltämättä aika houkutteleva vaihtoehto. Mikä olisi hyvä ja ehdottoman lompakkoystävällinen vaihtoehto aamupalaleivälle? Entä vaikka jauhelihakastikkeen lisäkkeelle?

      • fitelli1

        Aamupalan pitää olla runsas. Kaurahiutaleista tehty puuro on erinomainen. (2dl) Jotta se pitää nälkää, niin kannattaa lisätä raejuustoa (150g) ja oliiviöljyä (7g). Makua antamaan voit laittaa kaloritonta mehukeittoa
        lounas on ok
        välipalaksi suosittelen maitorahkaa ja leipäpalasen kalkkunalla (ei rasvaa)
        päivällinen ok
        iltapalalla ei hiilihydraatteja. maitorahka/kananmuna tms missä proteiineja ja rasvaa.

        Tärkeää on syödä säännöllisesti. Tarpeeksi proteiineja lihaskadon välttämiseksi. Eniten ruokaa aamulla/aamupäivällä iltaa kohden verrattuna


    • mamikka

      Pienellä budjetilla itsekin laihdutan ja olen laihduttanut.Aamupalaleipä on ihan ok! Mikäs sen parempaa. Voit toki sen korvata myös puurolla, jos se sinulle käy mutta minulle puurosta tulee uusi nälkä melko pian . Kun annokset on kohtuullisia niin voi toki laihduttaa ihan noilla syömisilläkin. Kannattaa kuitenkin ostella vaikka vihanneksia lisäksi. Porkkanaa saa melko edullisesti. Pakasteetkaan ei ole pois suljettu juttu. Pussin sekavihanneksia saa n 50 sentillä toki riippuen myyntipaikasta. Perunakin on ihan ok, tai ainakin parempi kun pasta. Keitä tai mikrota pari pottua jauhelihakastikkeen kaveriksi ja lisäksi porkkanaa.

      Liikunnasta ei kannata stressata. Mksi juokset jos se tuntuu epämukavalta? Kävele vaikka. Itse aloitin rapakuntoisena ihan vajaasta kilometristä . Liikunnan ilo tulee sitten kun paino laskee. Usko pois!

      Yleensäkin pikku hiljaa hyvä tulee. Pienin askelin eteenpäin. Ruokarytmi on tärkeä. Ei kannata jättää syömättä. 3-4 tuntia on hyvä väli. Kokemuksen sana puhuu. Olen ihan perussysteemillä saanut pois painostani yli kolmekymmentä kiloa josta tosin nyt 10 tuli takaisin kun rakkaani kuoli viime kesänä. Syön suruuni..
      Eli tsemppiä vaan sinulle - lopussa kiitos seisoo!!

    • Kannustaja

      Ihan hyvinhän sulla tulee noita vihanneksia ja hedelmiä syötyä. Kannattaa kastikkeisiin ruveta kans lisäämään sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, porkkanaa tm., jos et niin vielä tee. Itsekään en varsinaisia salaatteja tee paljoa, kun tulee kalliiksi, mutta vihannekset tosiaan on aika edullisia. Syö enemmän kastiketta ja vähemmän makaronia. Muista ostaa tummaa pastaa ja täysjyväleipää.
      Tuosta kalorimäärästä... Tuletko 1500 kalorilla päivässä täyteen? Noi lenkillä lyyhistymiset voi myös viitata siihen, ettet saa tarpeeksi energiaa. Painokaan ei välttämättä putoa, jos on liian tiukalla kuurilla. Suosittelisin kalorilaskurista katsomaan, paljonko sinun kokoisesi ja painoisesi henkilö tarvitsee energiaa pitääkseen nykyisen painon. Tästä määrästä vähentäisin sitten 500kcal ja kävisin 30-60min kävelylenkillä päivittäin (ei ole järkeä juosta, jos tuntuu pahalta ja vaikealta). Kun olet laihtunut hieman, vähennät taas 500kcal jne. Katso myös tavoitepainosi energiatarve, jottet liikaa vähennä syömistä.
      Lihaskunnosta. Aloita vatsarutistuksista, ne on myös tehokkaita (älä siis nouse istuma-asentoon asti). Jumppapallo on kätevä ja monipuolinen kuntoiluväline.
      Älä tuskastu hitaasta edistymisestä, jatka vain terveellisiä elämäntapoja, niin huomaat olevasi hoikempi ilman suurempia ponnistuksia!

    • epätoivoin

      Kiitos kaikille neuvoista.

      Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut pariin kuukauteen. Ruokavalio on edelleen sama, mutta vähensin kalorimäärää 100kcl ja olen pysynyt siinä hyvin ilman älytöntä nälän tunnetta. Eli nykyään syön 1400 kcl päivittäin. Jatkan yhä lihaskuntoa muutaman kerran viikossa.

      Kiitos ruokavinkeistä. Kokeilin jo kesäkurpitsa"pastaa" ja kukkakaali"riisiä" ne oli hyviä vaihtoehtoja pastan ja riisin tilalle.

      Ymmärrän ettei nopeita tuloksia voi odottaa. Silti turhauttaa, kun olen jo ainakin puoli vuotta ylläpitänyt terveellisiä elämäntapoja ja jättänyt herkut kokonaan pois, lukuunottamatta sitä että palkitsen itseni pari kertaa viikossa yhdellä palalla tummaa suklaata. Syön mielestäni terveellisesti, perus kotiruokaa ja hedelmiä ja vihanneksia.

      Tuntuu vaikealta tässä iässä, kun kaupan vaatteet ei oikein ota sopiakseen, maha tursuaa ja reidet hinkkaa niin, että farkkuja saa olla ostamassa kahden kuukauden välein. Kesällä mekon kanssa reidet hiertää aina verille asti. Haluaisin vaan olla normaalipainoinen..

    • juosten

      "En vaan jaksa, saan hengenahdistuskohtauksen vaikka vien itseni aivan äärirajoille, tuntuu siis siltä kun ei saisi enää ollenkaan henkeä ja silmät vuotaa vettä ja maahan lyyhistymistäkin on jo tapahtunut."

      Niin, olisikohan tuossa syy, ettet jaksa. Liian paljon, liian nopeasti. Aloita nyt ensin se lenkkeily vaikka kävellen. Sitten lisää hidasta hölkkää siten, että kävelen 2min, hölkkäät vaikka 30s ja kävelet taas 2min. Juoksuosuuksia ei siis vedetä täysillä, vaan rennosti.

    • fdsss

      Olen juossut ihan niinkuin sanoit, 2min kävelyä, puoli minuuttia hölkkää, 2min kävelyä. Jatkanut tätä niin kauan kuin olen jaksanut, yleensä noin tunnin verran muutaman kuukauden ajan. En edelleenkään jaksa tehdä tuota tuntia enempää, enkä hölkätä 30s kauempaa. Kunto ei nouse.

      • juosten

        Juoksemisessa on tärkeää opetella hyvä hengitystekniikka. Jos et osaa hengittää juostessa, ei juoksusta tahdo tulla oikein mitään.
        Jos haluaa kehittyä (haluaa, että kunto nousee) on kestettävä epämukavuutta. Toisaalta tärkeää kunnon kehityksessä on myös ruokavalio, pitää syödä tarpeeksi, jotta jaksaa palautua liikunnasta, sekä lepo, jotta jaksaa tehdä treenit oikealla kovuudella.


    • sjfgjireregj

      Ehkä juokseminen ja hölkkäkin kannattaa toistaiseksi jättää pois ja tyytyä tekemään vastaavasti pidempiä rauhallisia kävelylenkkejä. Lenkkeilyn jälkeen kannattaisi myös venytellä hieman ja juodakin vaikka vettä nestetasapainon säilyttämiseksi.

      Miten kuljet koulumatkasi, voitko esim. kävellä tai pyöräillä jolloin siitä muodostuisi hyötyliikuntaa?

      Mitenkäs juomapuolen laita on, juotko vettä tai appelsiinimehua / tuoremehua riittävästi? Entä maito, jos käytät, rasvaton maito vai kevytmaito vaiko peräti pahin ja rasvaisin punainen kulutusmaito?
      Entä levitteet leivälle, vähärasvaisia kevytlevitteitä? Laitatko jotain muutakin leivän päälle, juustoa, makkaraa tms. mitkä lihottaa?
      Suklaata pari kertaa viikossa on aika paljon, riittäisikö kerta viikossa tai peräti harvemminkin? Ehkä voit keksiä jotain muita itsesi palkitsemisen muotoja kuin herkut?

    • Näilläalkuun

      Kaikkein tärkein asia laihdutuksessa on liikunta. Lisää liikuntaa. Eikä sen tarvitse välttämättä olla juoksua, jos et sitä jaksa. Salitreeniä, kova vauhtista kävelyä
      -> pitkiä lenkkejä, näin saa parempia tuloksia, uintia .. mitä tahansa mitä haluat tehdä, mutta joka parantaa kuntoa. Kun se parantaa kuntoa, niin silloin se aivan varmasti myöskin laihduttaa. Ruokavalio tietenkin terveelliseksi ja kuntoon. Jos olet köyhä niin kannattaa aloittaa tarkkailemalla juureksien hintoja.

      • ruokapas

        Kaikkein tärkein asia laihdutuksessa on kyllä ruokavalio.


      • Näilläeväillä
        ruokapas kirjoitti:

        Kaikkein tärkein asia laihdutuksessa on kyllä ruokavalio.

        Tärkein asia on liikunta. Hyvin lähti armeijassa läskeiltä läskit kun joka päivä käydään marssilla enemmän tai vähemmän. Liikkuminen oli avain näiden läskien laihtumiseen. Toisilta lähti siellä yli 50 kg. Heitä kun kuukausia katseli hikipäässä tallustamassa raskaissa varusteissa.

        Raskaat varusteet lisäävät vielä laihtumista, joten suosittelen useamman päivän eräretkeily patikoita aloittajalle myöskin. Kaikki teltat, ruoat, vedet, varusteet kantoon, niin johan alkaa läskit lähtemään.

        Liikunta on kaiken A ja O. Katsotaanpa urheilijoita. Eipä näy liikuntaa paljon harrastavilla urheilijoilla paljon läskejä! Katso maratoonareita, niin ei paljon läskiä näy! Kyllä liikunta siinä on avain, mutta palstalaiset älkää aloittako silti urheilu harrastuksena sumopainia!!


      • ruokapas
        Näilläeväillä kirjoitti:

        Tärkein asia on liikunta. Hyvin lähti armeijassa läskeiltä läskit kun joka päivä käydään marssilla enemmän tai vähemmän. Liikkuminen oli avain näiden läskien laihtumiseen. Toisilta lähti siellä yli 50 kg. Heitä kun kuukausia katseli hikipäässä tallustamassa raskaissa varusteissa.

        Raskaat varusteet lisäävät vielä laihtumista, joten suosittelen useamman päivän eräretkeily patikoita aloittajalle myöskin. Kaikki teltat, ruoat, vedet, varusteet kantoon, niin johan alkaa läskit lähtemään.

        Liikunta on kaiken A ja O. Katsotaanpa urheilijoita. Eipä näy liikuntaa paljon harrastavilla urheilijoilla paljon läskejä! Katso maratoonareita, niin ei paljon läskiä näy! Kyllä liikunta siinä on avain, mutta palstalaiset älkää aloittako silti urheilu harrastuksena sumopainia!!

        Ruokavalio on edelleen tärkein asia laihduttamisessa. Mulla ei ainakaan lähtenyt intissä kiloakaan.

        Eikö muka näy paljon urheilua harrastavilla läskejä? No katsoppas kuulantyöntäjiä, voimailijoita, moukarimiehiä/naisia. Vai väitätkö, ettei he treenaa paljon ja kovaa?


      • Liikkunnallatuloksia
        ruokapas kirjoitti:

        Ruokavalio on edelleen tärkein asia laihduttamisessa. Mulla ei ainakaan lähtenyt intissä kiloakaan.

        Eikö muka näy paljon urheilua harrastavilla läskejä? No katsoppas kuulantyöntäjiä, voimailijoita, moukarimiehiä/naisia. Vai väitätkö, ettei he treenaa paljon ja kovaa?

        Eivät laihduttavia treenejä, koska on tarkoitus hakea massaa kuten sumopainijoillakin. Koitappas ymmärtää nyt erot treenaamisesakin jossa ei haluta massan lähtevän! Ei kukaan ehdottanut aloittajalle sumopainitreenejä tai kuulantyöntäjän voima harjoittelua, vaan paljon liikkuvampia lajeja!

        Jos et huomannut, niin sanoin että ruokavalio silti kuntoon, vaikka liikunta onkin kaikkein tärkein asia, koska jos liikkuu paljon ei edes tarvitse juurikaan kiinnittää syömisen määrään huomiota. Ainoastaan laatuun.


      • ruokapas
        Liikkunnallatuloksia kirjoitti:

        Eivät laihduttavia treenejä, koska on tarkoitus hakea massaa kuten sumopainijoillakin. Koitappas ymmärtää nyt erot treenaamisesakin jossa ei haluta massan lähtevän! Ei kukaan ehdottanut aloittajalle sumopainitreenejä tai kuulantyöntäjän voima harjoittelua, vaan paljon liikkuvampia lajeja!

        Jos et huomannut, niin sanoin että ruokavalio silti kuntoon, vaikka liikunta onkin kaikkein tärkein asia, koska jos liikkuu paljon ei edes tarvitse juurikaan kiinnittää syömisen määrään huomiota. Ainoastaan laatuun.

        Mitä eroa on treenillä jolla haetaan massaa ja treenillä, jolla halutaan päästä massasta eroon? Massaa saa kun syö paljon ja massa lähtee kun vähentää syömistä.


    • Tuulentuiverrus

      Jos sulla ei ole allergioita, omenaa kannattaa syödä vaikka välipalaksi. Siinä on paljon energiaa ja vitamiineja. Joku puhui riittävästä nesteen saannista. Kuinka paljon tosiaan juot? 1500 ml päivässä on sellainen, minkä verran kannattaa juoda ja sitten lisää kun kuntoilee. Yksi lasi tuoremehua, jonkin verran maitoa ja ihan vettä vaan. Vesi nostaa vireystilaa huomattavasti ja se on edullista hinnaltaankin. Hienoa, että olet kokeillut erilaisia vaihtoehtoja. Tosi hyvä alku on, että painosi ei ole lähtenyt nousuun. Ja kun sulla on omana tavoitteenasi laihtuminen, niin se on kaiken a ja o. Jos se olisi kenen tahansa muun tavoite että sä laihdut paitsi sun oikea tavoite, laihtuminen olisi epätodennäköisempää ja olisi helpompaa keksiä tekosyy keskeyttää laihdutus. Eli pointsit sulle! Paljon hyviä ruokavinkkejä tossa olikin.

      Juoksu ehkä on raskaampaa elimistölle kuin kävely, mutta suurpiirteisesti voi sanoa, että tärkeintä on se matkan pituus. On hyvä jos saa sykkeen nousemaan, mutta hengenahdistusta neuvon välttämään. Kykenemättömyys juoksuun voi olla kunnon puute, mutta jos rasitut ahdistukseen asti kävellessä ihan lyhyitäkin matkoja, en epäröisi mennä lääkäriin. En siis halua maalailla mitään mustia pilviä taivaalle, mutta on hyvä varmistaa, että kroppasi todella kestää rankan fyysisen kuntoilun.

      Sitten vielä, tiedätkö mikä on aiheuttanut painosi nousun? Oletko syönyt tunteisiin tai tunnistatko jonkin erityisen asian? Jos elämässä on vaikeita asioita, mitkä painavat mieltä (siis jos on jos ei niin hyvä asia), onko sulla ystäviä tai läheiset suhteet perheeseen, että voisit puhua? Tai pystytkö kertomaan asioistasi puhumalla muille? Toinen hyvä on kirjoittaminen. Kissa pöydälle vaikka omaan muistivihkoon tms. Toinen olisi tunnepäiväkirja, siitä oppii kaikenlaista itsestään.. Ja voi oppia myös ennakoimaan (ehkä osaatkin jo, heitän vaan ajatuksen ilmaan) että ahaa näin tulee tapahtumaan ja tulen tuntemaan näin sen takia. Siitä ikään kuin saa rauhan itselleen.

      • Tuulentuiverrus

        Tohon mun vastaukseen vielä, kannattaa jakaa se liikunta esim lenkkeily muutamaan kertaan per päivä, ettei tosiaan sellaista "tappotreeniä" yhtäkkisesti. Ja en tiiä kuin paljon venyttelet ennen treenausta niin on tärkeää lihaksille että on lämmitellyt riittävästi kuntoilua ennen. Mitä rankempi treeni sitä pidempään kannattaa verrytellä, että välttyy venähdyksiltä ja revähdyksiltä. Jumppatunnit on kalliita mutta kaupasta voi löytää parin kilon painot joilla voi treenailla. Sen voi vetää raskaamman kautta missä tapauksessa kannattaa esim 40 min treeneistä ekat 20 min käyttää lämmittelyyn.


    • Auttavakäsi

      " Kiitos kaikille neuvoista. "

      Eipä kestä

      " Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut pariin kuukauteen. "

      Olet suhtautunut asiaan aivan väärin. Ei siitä olisi sinulle mitään hyötyä vaikka olisitkin laihtunutkin siinä muutaman kuukauden aikana. Jos lopetit harrastuksen, niin et sinä sitä ole omaksesi ottanutkaan. Harrastusta täytyy jatkaa vuosia. Muuten kilosi palaavat takaisin ja ehkä jopa entistä pahemmin! Eikö täällä sinua yritetty neuvoa, että ota sellaisia harrastuksia joista pidät, että pystyt jatkamaan niitä. Ei homma nuori ystäväni niin toimi että rehkit ja rääkkäät itseäsi pari kuukautta ja sitten luulet olevasi kesäkunnossa. Ennen syksyä tilanne on jo tuollaisella asenteella menetetty. Kuntoilusta pitää tehdä elämäntapa ja siitä pitää voida nauttia!

      " Jatkan yhä lihaskuntoa muutaman kerran viikossa. "

      Se on positiivinen asia. Yritä löytää mieleistäsi treeniä jota jatkossa _haluat_ tehdä ja jopa lisätä määriä kun alat siitä pitämään

      " Ymmärrän ettei nopeita tuloksia voi odottaa. "

      Silti odotit. Tee elämäntapa remontti ja odota tuloksia 2-3 vuoden päästä. Tällöin pystyt jatkamaan valitsemalla linjallasi vaikka loppu elämäsi ja olet myöskin hyvässä kunnossa parin vuoden päästä. Muista myöskin se, että hyvä kunto/lihaskunto ruokkii lisää liikuntaa aivan itsestään kun alat sitä jo itse haluamaan kun keho jo vaatii lenkkiä tai treeniä, eikä enää niin päin että joudut itsesi pakottamaan sinne treenaamaan.

      " palkitsen itseni pari kertaa viikossa yhdellä palalla tummaa suklaata. "

      Älä palkitse. Syö jos syöt, mutta alkuvaiheessa jättäisin pois, jos suinkin vain mahdollista. Ymmärtänet vertauksen jos alkoholisti palkitsisi itsensä muutamalla oluella kun hän on ollut kerran monta päivää selvin päin .. ;)

      Parin vuoden päästä kehosi ei enää todennäköisesti kaipaa mitään suklaata, vaan haluaa vaikka tuoreen raikkaan hedelmän.

      " Syön mielestäni terveellisesti, perus kotiruokaa ja hedelmiä ja vihanneksia. "

      Ala pitämään kirjaa ja ole rehellinen. Postaa sitten vaikka kuukauden päästä ruokailusi tänne, niin katsotaan. (asiat katsotaan aina pitkällä aikavälillä)

      " Haluaisin vaan olla normaalipainoinen.. "

      Asenteesi on väärä ja pelkään, että tuolla asenteella et tule onnistumaan. Jos haluaisit olla kunnossa ja elää terveellisesti niin olisit jo päässyt asenteissasi alkuun. Tuollaisilla 2 kk ruoan vähennyksillä ja lyhyen tähtäimen juoksuyrityksillä teet itsellesi vain harmia ja tulet luultavasti jojoilemaan kymmeniä vuosia jos et muutu ja halua elää terveellisesti ja nauttia treenaamisesta.

      Valinta on sinun ..

      • aloittaja44444

        Ole hyvä ja lue myös ensimmäinen viestini.

        En sanonut, että lopetin kuntoilun kokonaan. Jatkan kävelylenkkejä yhä, mutta en juokse, koska kunto ei ole noussut senkään vertaa että voisin juosta alkuperäisestä ajasta sekuntiakaan pidempään. Olen kokeillut ja tiedän, että mukavuusalue pitää ylittää jos kuntoa mielii nostaa, mutta se johtaa hengenahdistuskohtauksiin. Siksi lopetin itseni rääkkäämisen, mutta jatkan yhä kävelylenkkejä joissa syke nousee, vähintään 1hx3krt viikossa.

        Voin rehellisesti myöntää, etten nauti lihaskunnosta tai juoksemisesta. Ne on kuitenkin ainoita liikuntamuotoja, joihin minulla on oikeasti varaa. Pidän mm. tenniksestä, ratsastamisesta ja patikoimisesta, mutta minulla ei yksinkertaisesti ole varaa niihin. Tulevaisuutta varten pidän tottakai nämä korvan takana, kunhan raha virtaa niin ehdottomasti voin panostaa myös harrastuksiin joita rakastan. Tällä hetkellä minulla on varaa lenkkeilyyn(/juoksemiseen) ja lihaskuntoon kotona ja tyydyn niihin, vaikka ne eivät ole erityisen nautinnollisia liikuntamuotoja mielestäni. Lenkkeillyt olen aina, se on tapa. Syke nousee aina.

        Minusta puoli vuotta tai muutama kuukausi ei ole kovin lyhyt aika. Oi, tiedän kyllä että kahdessa kuukaudessa ei pääse kesäkuntoon, mutta se ei ole nyt tavoitteeni, vaan normaali bmi ja terveempi elämä. Ja oletin kyllä, että puolessa vuodessa voisi saada pudotettua EDES vajaa kilon tai vyötäröltä lähtisi EDES vajaa sentti, mutta paino ja mitat jumittaa edelleen samassa kohtaa. TIEDÄN että nopeita tuloksia on turha odottaa, mutta en odottanut myöskään sitä, että painoni ei tipu grammaakaan tai vyötäröni ei kapene millisenttiäkään.

        Palkitsen itseni palalla tummaa suklaata pari kertaa viikossa. Onko tosiaan pala 80% suklaata, 10g ja 53kilokaloria kaksi kertaa viikossa siis syyni siihen ettei painoni putoa? Olen tekemässä elämäntapamuutosta, en todellakaan halua kieltää kaikkea mistä pidän.
        Tarvitseeko minun tosiaan? En ymmärrä vertausta. En ole ikinä herkutellut täysin päättömästi vaikka vielä puoli vuotta herkuttelin enemmän, enkä ole epäterveellisen-ruuan-holisti. Kerran kuukaudessa saatan nykyään käydä kaveriporukan kanssa pitsalla, eikä edes silloin päivittäiset kalorini ylity (1500/1400kcl). Useimmiten otan kuitenkin nykyään salaatin tai keiton, joka pitää nälkääni paremmin.

        Olen pitänyt kirjaa ruokailustani jo muutaman kuukauden ajan. Peruspäiväni ateria on tällainen, eiliseltä ja sisältää jopa sen syntisen yhden palan tummaa suklaata.

        Aamiainen: täysjyväpuuroa, maitoa, avokado. Lasi vettä.
        Lounas: kinkkukiusausta 30% pienestä lautasesta, salaattia 70% lautasesta. Lasi vettä.
        Välipala: kaksi mandariinia, pala tummaa suklaata (10g, 53kcl), lasi vettä.
        Illallinen: broileri-kasvisgratiini, lasi maitoa, lasi vettä.
        Iltapala: kaksi palaa ruisleipää, teelusikallinen oivariinia, muutama viipale kurkkua.

        Illalla 45min lihaskuntoa, vapaapäivä lenkkeilystä.

        Kiitos tuulentuiverrus vastauksesta ja vinkeistä. Olen venytellyt muutaman minuutin, mutta kokeilen venytellä enemmän jatkossa. Painoa kertyi varmaan vanhempien ruokailutottumusten johdosta, jotka olen vaihtanut jo yli vuosi sitten terveellisempiin. Lähipiirissä on ihmisiä joilta saan tukea, olen henkisesti ja fyysisesti perusterve mutta ns. tsemppikaveria ei ole. En ole ajatellut tarvitsevani. Hyväksyvät minut tällaisena ja tavoitteeni oma ihan oma, normaali, terve paino. Juon n. litran päivässä, lenkkipäivinä enempi, ehkä puolitoista.

        Koulumatkani kävelen noin kymmenessä minuutissa. Hissiä en nykyään ota ikinä, kävelen aina portaat. Kannan kauppakassit vajaa kilometrin päästä kotiin. Höytyliikun mahdollisimman paljon.


      • Roadtohell
        aloittaja44444 kirjoitti:

        Ole hyvä ja lue myös ensimmäinen viestini.

        En sanonut, että lopetin kuntoilun kokonaan. Jatkan kävelylenkkejä yhä, mutta en juokse, koska kunto ei ole noussut senkään vertaa että voisin juosta alkuperäisestä ajasta sekuntiakaan pidempään. Olen kokeillut ja tiedän, että mukavuusalue pitää ylittää jos kuntoa mielii nostaa, mutta se johtaa hengenahdistuskohtauksiin. Siksi lopetin itseni rääkkäämisen, mutta jatkan yhä kävelylenkkejä joissa syke nousee, vähintään 1hx3krt viikossa.

        Voin rehellisesti myöntää, etten nauti lihaskunnosta tai juoksemisesta. Ne on kuitenkin ainoita liikuntamuotoja, joihin minulla on oikeasti varaa. Pidän mm. tenniksestä, ratsastamisesta ja patikoimisesta, mutta minulla ei yksinkertaisesti ole varaa niihin. Tulevaisuutta varten pidän tottakai nämä korvan takana, kunhan raha virtaa niin ehdottomasti voin panostaa myös harrastuksiin joita rakastan. Tällä hetkellä minulla on varaa lenkkeilyyn(/juoksemiseen) ja lihaskuntoon kotona ja tyydyn niihin, vaikka ne eivät ole erityisen nautinnollisia liikuntamuotoja mielestäni. Lenkkeillyt olen aina, se on tapa. Syke nousee aina.

        Minusta puoli vuotta tai muutama kuukausi ei ole kovin lyhyt aika. Oi, tiedän kyllä että kahdessa kuukaudessa ei pääse kesäkuntoon, mutta se ei ole nyt tavoitteeni, vaan normaali bmi ja terveempi elämä. Ja oletin kyllä, että puolessa vuodessa voisi saada pudotettua EDES vajaa kilon tai vyötäröltä lähtisi EDES vajaa sentti, mutta paino ja mitat jumittaa edelleen samassa kohtaa. TIEDÄN että nopeita tuloksia on turha odottaa, mutta en odottanut myöskään sitä, että painoni ei tipu grammaakaan tai vyötäröni ei kapene millisenttiäkään.

        Palkitsen itseni palalla tummaa suklaata pari kertaa viikossa. Onko tosiaan pala 80% suklaata, 10g ja 53kilokaloria kaksi kertaa viikossa siis syyni siihen ettei painoni putoa? Olen tekemässä elämäntapamuutosta, en todellakaan halua kieltää kaikkea mistä pidän.
        Tarvitseeko minun tosiaan? En ymmärrä vertausta. En ole ikinä herkutellut täysin päättömästi vaikka vielä puoli vuotta herkuttelin enemmän, enkä ole epäterveellisen-ruuan-holisti. Kerran kuukaudessa saatan nykyään käydä kaveriporukan kanssa pitsalla, eikä edes silloin päivittäiset kalorini ylity (1500/1400kcl). Useimmiten otan kuitenkin nykyään salaatin tai keiton, joka pitää nälkääni paremmin.

        Olen pitänyt kirjaa ruokailustani jo muutaman kuukauden ajan. Peruspäiväni ateria on tällainen, eiliseltä ja sisältää jopa sen syntisen yhden palan tummaa suklaata.

        Aamiainen: täysjyväpuuroa, maitoa, avokado. Lasi vettä.
        Lounas: kinkkukiusausta 30% pienestä lautasesta, salaattia 70% lautasesta. Lasi vettä.
        Välipala: kaksi mandariinia, pala tummaa suklaata (10g, 53kcl), lasi vettä.
        Illallinen: broileri-kasvisgratiini, lasi maitoa, lasi vettä.
        Iltapala: kaksi palaa ruisleipää, teelusikallinen oivariinia, muutama viipale kurkkua.

        Illalla 45min lihaskuntoa, vapaapäivä lenkkeilystä.

        Kiitos tuulentuiverrus vastauksesta ja vinkeistä. Olen venytellyt muutaman minuutin, mutta kokeilen venytellä enemmän jatkossa. Painoa kertyi varmaan vanhempien ruokailutottumusten johdosta, jotka olen vaihtanut jo yli vuosi sitten terveellisempiin. Lähipiirissä on ihmisiä joilta saan tukea, olen henkisesti ja fyysisesti perusterve mutta ns. tsemppikaveria ei ole. En ole ajatellut tarvitsevani. Hyväksyvät minut tällaisena ja tavoitteeni oma ihan oma, normaali, terve paino. Juon n. litran päivässä, lenkkipäivinä enempi, ehkä puolitoista.

        Koulumatkani kävelen noin kymmenessä minuutissa. Hissiä en nykyään ota ikinä, kävelen aina portaat. Kannan kauppakassit vajaa kilometrin päästä kotiin. Höytyliikun mahdollisimman paljon.

        Puheesi on ihan täyttä selittelyä. Haluat pitää vanhat tapasi ja TOIVOT laihtuvasi vanhoilla tavoillasi, mutta näin ei tule tapahtumaan jos et kykene muuttumaan ja sitoutumaan uuteen elämäntapaan.

        Lisäksi sinulla on otsaa vittuilla ihmisille, jotka yrittävät sinua, läski, auttaa.

        Tuolla asenteella voit saada 2 kiloa pois ja 3 takaisin. Onnea valitsemallasi polulla.


      • 64345354665

        Tule toki tänne katsomaan ja itse dokumentoimaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiani. Jos et edes tiedä mitä muutoksia olen elämässäni tehnyt ja kuinka kauan niitä noudattanut (tai kyllähän minä kerroin, mutta sinä et osaa lukea, mutta en oleta sitä sinulta enää), niin miten voit sanoa että noudatan vanhoja tapojani enkä pysty sitoutumaan uuteen elämäntapaan?

        Ennen välipalani saattoivat olla sipsejä, söin lähinnä vaaleaa leipää, käytin juustoa, söin makeita välipaloja, en tehnyt lihaskuntoa, lenkkini eivät olleet sykettänostavia, käytin hissiä, menin autolla kauppaan, yritin mennä sieltä missä aita on matalin. Nykyään elämäntapani on toisenlaisia, ovat olleet jo muutaman kuukauden. Olen todellakin sitoutunut elämäntapaani.

        Voi ei, sanoit että olen läski. Nyt tuli kyynel ja ehkä toinenkin. Tulin niin surulliseksi, nyyh. Onneksi minulla on painostani huolimatta terve itsetunto, toisinkuin ihmisillä joiden täytyy kohottaa egoaan suomikaksnelosessa kertomassa toisille itsestäänselvyyksiä.

        Heh, no en ole saanut edes sitä kahta kiloa pois, en tosin myöskään yhtään vielä lisää. Sitä odotellessa. :)


    • buuu23

      Liikunta ei ole pakollista painonpudotuksessa, vaikkakin se auttaa asiaa. Suosittelen jättämään kaikki maitotuotteet pois ruokavaliostasi ja vähentämään lihatuotteita. Lehmän maito on tarkoitettu vasikoille joiden on tarkoitus tuplata painonsa mahdollisimman nopeasti, se on täynnä erilaisia kasvuhormooneja jotka eivät ole tarkoitettu ihmisille vaikka media ja "tutkijat" niin väittävätkin. On totta että vähähiilarinen dietti antaa nopeita tuloksia koska hiilarit sitovat nestettä vartaloosi joten niistä luopuminen saa myös nesteet poistumaan joka johtaa painonpudotukseen. Tämä ei siis ole läskiä joka poistuu vain vettä joka tulee heti takaisin kun alat syömään hiilareita. Ihmisruumis polttaa hiilareita ensisijaisesti, se ei polta proteiinia eikä rasvaa ellei ole ihan pakko.

      • 65646546

        Kiitos, hyvä pointti. Lihatuotteita olen vähentänyt niin, että olen laittanut ruokiin tuplasti enemmän kasviksia kuin ennen. Tehty satsi on isompi eikä lihan vähyyttä juuri edes huomaa. Esim. broileri-kasvisgratiiniin käytin 250g kanaa ja 800g kasviksia. Olen myös kokeillut ja käytän välillä tummaa soijarouhetta. Ei ehkä hivele makuhermoja, mutta tuo vaihtelua jauheliharuokiin.
        Miten hiilarien kanssa kannattaa menetellä? Olisiko parempi vähentää, vaihtaa gluteenittomiin tai syödä samoin kuin nytkin?


      • Kalliitruuatsulla
        65646546 kirjoitti:

        Kiitos, hyvä pointti. Lihatuotteita olen vähentänyt niin, että olen laittanut ruokiin tuplasti enemmän kasviksia kuin ennen. Tehty satsi on isompi eikä lihan vähyyttä juuri edes huomaa. Esim. broileri-kasvisgratiiniin käytin 250g kanaa ja 800g kasviksia. Olen myös kokeillut ja käytän välillä tummaa soijarouhetta. Ei ehkä hivele makuhermoja, mutta tuo vaihtelua jauheliharuokiin.
        Miten hiilarien kanssa kannattaa menetellä? Olisiko parempi vähentää, vaihtaa gluteenittomiin tai syödä samoin kuin nytkin?

        Oletko varma, että rahasi riittävän noihin ruokiin kun rahasi eivät riitä edes kävelyyn (patikointi)


      • 6463643

        Lenkkeilen, kuten sanoin jo. Patikoinnilla tarkoitan erikseen luontoon lähtemistä päiväksi tai pariksi varusteiden kera, eli retkeilyä ja kävelyä luonnonmaastoissa. Tällä hetkellä ei ole valitettavasti varaa telttoihin, makuupusseihin ym. varusteisiin ja (auto)matkoihin patikointimaastoihin ihan vaan patikointia varten. Silloin tällöin lähden ystävän kanssa patikoimaan, hänellä on varusteet ja lainatakkin sopisi ja lainaisinkin, ellei siitä tulisi ylimääräistä kolmensadankilometrin kierrosta. Mutta kävelen kyllä, eli lenkkeilen viikoittain. Vai sanotaanko sitä nykyään patikoinniksi?

        Toiseksi, syön 250g kanaa ja 800g vihanneksia neljä päivää.


      • kaikenlaisiasitäon
        6463643 kirjoitti:

        Lenkkeilen, kuten sanoin jo. Patikoinnilla tarkoitan erikseen luontoon lähtemistä päiväksi tai pariksi varusteiden kera, eli retkeilyä ja kävelyä luonnonmaastoissa. Tällä hetkellä ei ole valitettavasti varaa telttoihin, makuupusseihin ym. varusteisiin ja (auto)matkoihin patikointimaastoihin ihan vaan patikointia varten. Silloin tällöin lähden ystävän kanssa patikoimaan, hänellä on varusteet ja lainatakkin sopisi ja lainaisinkin, ellei siitä tulisi ylimääräistä kolmensadankilometrin kierrosta. Mutta kävelen kyllä, eli lenkkeilen viikoittain. Vai sanotaanko sitä nykyään patikoinniksi?

        Toiseksi, syön 250g kanaa ja 800g vihanneksia neljä päivää.

        Selityksiä selityksien perään. Asut siis kaupungissa ja sinulla ei ole bussikorttia tai polkupyörää. Varusteitakaan kun ei etenkään kesäaikaan kauheasti tarvita. Itse olen nukkunut kesällä muutaman kerran taivasallakin. En siksi etteivät varusteet olleet mukana, vaan huvikseni .. on avaraa ja katto korkealla. Mutta kuulut niihin henkilöihin, jotka kyllä keksivät aivan varmasti mihin tahansa jonkun selityksen. Heitä näkee myöskin työelämässä ja usein sellaisille saa olla antamassa potkuja, mutta jokainen valitsee itse omat polkunsa ja jos meinaat selvitä elämästä selittelemällä, niin se on oma harmisi. Asia vain on niin, että se vaaka ei valehtele vaikka sille vaa-alle mitä selittelisit ;)


      • kohtatulloolisää
        6463643 kirjoitti:

        Lenkkeilen, kuten sanoin jo. Patikoinnilla tarkoitan erikseen luontoon lähtemistä päiväksi tai pariksi varusteiden kera, eli retkeilyä ja kävelyä luonnonmaastoissa. Tällä hetkellä ei ole valitettavasti varaa telttoihin, makuupusseihin ym. varusteisiin ja (auto)matkoihin patikointimaastoihin ihan vaan patikointia varten. Silloin tällöin lähden ystävän kanssa patikoimaan, hänellä on varusteet ja lainatakkin sopisi ja lainaisinkin, ellei siitä tulisi ylimääräistä kolmensadankilometrin kierrosta. Mutta kävelen kyllä, eli lenkkeilen viikoittain. Vai sanotaanko sitä nykyään patikoinniksi?

        Toiseksi, syön 250g kanaa ja 800g vihanneksia neljä päivää.

        Sinulla on samat annokset kuin Mika Halvarilla oli aikoinaan ..

        Eipä siittä sen enempijä :)


      • 4535345
        kaikenlaisiasitäon kirjoitti:

        Selityksiä selityksien perään. Asut siis kaupungissa ja sinulla ei ole bussikorttia tai polkupyörää. Varusteitakaan kun ei etenkään kesäaikaan kauheasti tarvita. Itse olen nukkunut kesällä muutaman kerran taivasallakin. En siksi etteivät varusteet olleet mukana, vaan huvikseni .. on avaraa ja katto korkealla. Mutta kuulut niihin henkilöihin, jotka kyllä keksivät aivan varmasti mihin tahansa jonkun selityksen. Heitä näkee myöskin työelämässä ja usein sellaisille saa olla antamassa potkuja, mutta jokainen valitsee itse omat polkunsa ja jos meinaat selvitä elämästä selittelemällä, niin se on oma harmisi. Asia vain on niin, että se vaaka ei valehtele vaikka sille vaa-alle mitä selittelisit ;)

        Ketä minä valheellisilla selityksillä huijaisin? En ainakaan itseäni. En laihdu valheilla ja tiedän sen. Ei minulla ole ylipäätään mitään syytä selitellä, paitsi silloin jos joku työntää sanoja suuhuni ja olettaa jotain, mikä ei ole totta. Täytyykö minun hyväksyä jos sinä teet niin? Jos sanon, että olet helvetin laiska ja saamaton ja omasta mielestäsi et ole, niin oletko sitten siitä edespäin samaa mieltä kanssani?

        Ja se, mitä sanoit, oli totta. Asun kaupungissa, ei ole bussikorttia (mihin tarvitsisin, kun jo aikaisemmin mainitsin, että koulu on 10min kävelymatkan ja kauppa vajaa kilometrin päässä?) eikä myöskään polkupyörää. Kerro millä rahoilla ostan polkupyörän tai bussikortin, joka kuukaudessa kustantaa satasen? Kaikkien opiskelijoiden elämää ei pappa betalar - minulla on käytössäni laskujen jälkeen kuukaudessa n. 150e, joista 50 menee lääkkeisiin ja loppu välttämättömyyksiin, ruokakin on niin minimillä kuin saan, 15euroa viikossa. Kokeile itse elää kuukausi sillä määrällä, niin saattais loppua tuo jatkuva vinkuminen ja oman egon pönkittäminen muiden, sinun mielestäsi huonompien ihmisten kustannuksella. Vedä jo se pää pois pillusta tai lähde menemään.

        Totta, kesäaikaan voi nukkua taivasallakin ja laavuilta saa säänsuojaa. Patikoimaan ei kuitenkaan lähdetä oikeasti varusteetta, ihan jo ruuantekovälineetkin on aika välttämättömät. Ei kai patikoimaan lähdetä ihan mihin tahansa, vai nukuitko sinäkin silloin keskellä kaupunkia taivasalla ja dyykkasit safkat mäkkärin roskiksesta? :) Päiväreissuja olen itse tehnyt harvemmin, kauheen pitkälle ei tästä kaupungista kerkeä päiväksi ellei halua nukkua jonkun takapihalla.

        Annoskoosta, olisiko sitä siis syytä pienentää? Minusta tuo n. 100g klo 13 ja klo 18 ei ole tuntunut hirveän isolta annokselta.


      • Zemmottii
        4535345 kirjoitti:

        Ketä minä valheellisilla selityksillä huijaisin? En ainakaan itseäni. En laihdu valheilla ja tiedän sen. Ei minulla ole ylipäätään mitään syytä selitellä, paitsi silloin jos joku työntää sanoja suuhuni ja olettaa jotain, mikä ei ole totta. Täytyykö minun hyväksyä jos sinä teet niin? Jos sanon, että olet helvetin laiska ja saamaton ja omasta mielestäsi et ole, niin oletko sitten siitä edespäin samaa mieltä kanssani?

        Ja se, mitä sanoit, oli totta. Asun kaupungissa, ei ole bussikorttia (mihin tarvitsisin, kun jo aikaisemmin mainitsin, että koulu on 10min kävelymatkan ja kauppa vajaa kilometrin päässä?) eikä myöskään polkupyörää. Kerro millä rahoilla ostan polkupyörän tai bussikortin, joka kuukaudessa kustantaa satasen? Kaikkien opiskelijoiden elämää ei pappa betalar - minulla on käytössäni laskujen jälkeen kuukaudessa n. 150e, joista 50 menee lääkkeisiin ja loppu välttämättömyyksiin, ruokakin on niin minimillä kuin saan, 15euroa viikossa. Kokeile itse elää kuukausi sillä määrällä, niin saattais loppua tuo jatkuva vinkuminen ja oman egon pönkittäminen muiden, sinun mielestäsi huonompien ihmisten kustannuksella. Vedä jo se pää pois pillusta tai lähde menemään.

        Totta, kesäaikaan voi nukkua taivasallakin ja laavuilta saa säänsuojaa. Patikoimaan ei kuitenkaan lähdetä oikeasti varusteetta, ihan jo ruuantekovälineetkin on aika välttämättömät. Ei kai patikoimaan lähdetä ihan mihin tahansa, vai nukuitko sinäkin silloin keskellä kaupunkia taivasalla ja dyykkasit safkat mäkkärin roskiksesta? :) Päiväreissuja olen itse tehnyt harvemmin, kauheen pitkälle ei tästä kaupungista kerkeä päiväksi ellei halua nukkua jonkun takapihalla.

        Annoskoosta, olisiko sitä siis syytä pienentää? Minusta tuo n. 100g klo 13 ja klo 18 ei ole tuntunut hirveän isolta annokselta.

        " Ketä minä valheellisilla selityksillä huijaisin? En ainakaan itseäni. "

        Olet täynnä selityksiä ja laihtumisesi perustuu toiveisiin. Et ole valmis vielä muuttumaan, mutta ehkä 10 vuoden jojoilun jälkeen ymmärrät sitten paremmin.

        " Ja se, mitä sanoit, oli totta. Asun kaupungissa, ei ole bussikorttia (mihin tarvitsisin, kun jo aikaisemmin mainitsin, että koulu on 10min kävelymatkan ja kauppa vajaa kilometrin päässä?) eikä myöskään polkupyörää. Kerro millä rahoilla ostan polkupyörän tai bussikortin, joka kuukaudessa kustantaa satasen? "

        Selityksiä, selityksiä ja selityksiä selityksien perään.
        Normaalit ihmiset pääsevät bussilla paikkoihin. Ystäväni asui Helsingin keskustassa ja kävi esim. Nuuksiossa retkeilemässä bussilla! Loppumatkan viimeiset 2-3 kilometriä voi vallan hyvin kävellä, kun kerran on menossa muutenkin patikoimaan.

        Toinen ystäväni osti käytetyn huolletun polkupyörän 30 eurolla. Varmaankin mahtuu budjettiisi, jos oikein asioita oikeasti haluaisit? Vaan mielestäsi on hauskempaa selitellä netissä, niinkö?

        Suksiinkaan sinulla ei varmaankaan ole varaa, vaikka pula aikanakin ihmisillä oli varaa hiihtää (JA kiitos ei tarvitse keksiä tähänkin selityksiä)

        Minäkin olen opiskellut ja sain opintotukea 20 euroa/kk. Siltikin pystyin harrastamaan urheilua, mutta sinulta se ei varmaankaan onnistu.

        " niin saattais loppua tuo jatkuva vinkuminen "

        Kyllä sinä olet se vinkuja ja selittäjä.

        " ihan jo ruuantekovälineetkin on aika välttämättömät. "

        Kyllä. Kirpparilta saa varmaan käytettyjä kattiloita, tai jopa metallin keräyksestä. Itse ostin opiskelijana kirpparilta kaksi kahvipannua yhteishintaan 3 euroa.

        Uusia kattiloita saa alle kympillä halppishalleista. Jos vaikka 8 euroa tuntuu liian kalliilta, niin kannattaa katsella kirppareilta. Mutta ainahan sitä voi vain selitellä, miksei sekään onnistu, vaikka muilta onnistuu ;)

        En edes viitsi siihen puuttua, että myöskin nuotiolla voi valmistaa ruokaa ilman edes välineitä jne. mutta jos koet kattilan välttämättömäksi, niin en näe sitä mahdottomuudeksi, jos kehitysmaiden rutiköyhilläkin on kattilat.

        " vai nukuitko sinäkin silloin keskellä kaupunkia taivasalla "

        On sitä joskus näinkin päässyt käymään .. baarista tullessa :)


        " Ei kai patikoimaan lähdetä ihan mihin tahansa "

        Juuri päinvastoin. Patikoimaan lähdetään ihan mihin tahansa, mutta jos viihdyt luonnossa niin kannattaa pohtia vaihtoehtoja miten sen saavuttaminen onnistuu. Helpoin on tietenkin ostaa bussilippu, mutta muitakin vaihtoehtoja on.

        Reppumatkaajia olen nähnyt paljonkin Suomessa lomalla liikkuessani. Kovin laittavat jalkaa toisen eteen tienviertä kun ovat matkalla kohti kansallispuistoa hyvää tahtia. (että pääsevät oikein luonnon helmaan patikoimaan)


      • 354353543

        Sinä se sitten elät pyhällä hengellä kerran 20e riittää elämiseen kuussa (en todellakaan halua tietää enempää) ja laihdut rukouksilla, kaikki ei, joten ei kiitoksia "neuvoistasi". :-)

        Aijai, kumma, että olen tehnyt ne elämäntapamuutokset mistä sinäkin suu täynnä paskaa paasaat, mutta mitään et oikeasti tiedä. Kumma juttu että näillä keskustelufoorumeilla pyörii kaltaisiasi uusavuttomia, jotka ei osaa lukea tai ymmärtää, niin tiedätkös pyörii myös työelämässä. Niitä usein ollaan potkimassa pois, kun ei ymmärtämis- tai lukutaidottomia minnekkään kaivata, mutta onnea valitsemallasi polulla. Voihan sitä kokeilla. :-)

        Mutta kun sinä ehkä tarvitset harjoitusta, niin voinhan minä kertoa lisää itsestäni ja elämäntavoistani, ""selityksiä"" olet selvästi vailla!

        Väitteesi jojoilusta on edelleen invalidi. Painoni ei ole jojoillut, vaan pysynyt samana jo vuoden-pari. Laihtumiseni ei perustu selityksiin, koska minun ei tarvitse selittää kenellekkään, ellei joku tunge suuhuni sanoja tai oleta jotain mikä ei ole totta.

        Minulle liikuntaa on se, että teen lihaskuntoa tunnin viisi kertaa viikossa ja käyn vähintään kolmesti, yleensä neljästi viikossa tunnin lenkillä, joka nostaa aina sykkeen. Minusta se ei ole patikointia, minusta patikointi on sitä että lähdetään vähintään yöksi mm. rinkan, ruokatarvikkaiden (tai toisaalta ihminenhän selviää monta päivää pelkällä vedellä, mihin sitä ruokaa tarvitaan häh), makuualustan ja teltan kanssa luontoon, sellaiselle alueelle joka ei ole ihmisten takapihaa, ei vain harhaillen määrätiedottomasti metsässä (kuten sinä kai sitten tekisit) vaan suunniteltuja reittejä ja pysähdyspaikkoja mukaillen. Tai jos minä lähden ihan muuten vaan tennarit jalassa talsimaan ulos vaihtelevaksi ajaksi kävelemään ja katselemaan ympärilleni, niin se on minulle ihan lenkkeilyä. Ehkä ajatusmaailmamme on eri, mutta sinä varmaan sitten aina patikoit tyhjentämään rakkosi ja pyhiinvaellat lähikauppaan :-D tai baariin. Siellä varmaan joit vettä, sillä lasillisesta alkoholiahan lihoo viisikymmentäkiloa minuutissa ja niin edespäin. Myös normaalit ihmiset jotka liikkuu normaalisti ja syö normaalisti. Alkoholistin ei kannata palkita itseään oluella, vai miten se menikään.

        Nuotion tekeminenhän ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, sen saa tehdä vain omalla maalla tai siihen merkityllä alueella. Jo näillä sinun kriteereilläsi minun olisi pakko lähteä johonkin ympärikoluttuun teinien suosimaan kansallispuistoon, jotta saisin reissun aikana syödäkseni lämmintä ruokaa: :-) pitää olla mukana vain yhtenä esimerkkinä kaasukeitin, sekin maksaa, mutta onneksi sinä osaat taikoa ja omistat kaikki ne maat jossa patikoit.

        Juu normaalit ihmiset pääsevät busseilla eri paikkoihin. Mutta kun sinulle se ei riitä että minä käyn patikoimassa silloin kun se minulle sopii parhaiten, eli kesällä muutamaan otteeseen, kun saan seuran lisäksi varusteet lainaan, kun minun pitäisi ilmeisesti kesät talvet lähteä kahdeksan kertaa viikossa patikoimaan kolmeksi päiväksi ilman ruokaa, juomaa, rinkkaa, telttaa, makuupussia ja mitään päämäärää. Miksi tekisin niin, miksi en vaan lenkkeilisi kuten normaalit ihmiset tekevät.

        Trolli trollaa trollia, melekosta. Uusavuton se vaan jatkaa.


      • Hipshops
        354353543 kirjoitti:

        Sinä se sitten elät pyhällä hengellä kerran 20e riittää elämiseen kuussa (en todellakaan halua tietää enempää) ja laihdut rukouksilla, kaikki ei, joten ei kiitoksia "neuvoistasi". :-)

        Aijai, kumma, että olen tehnyt ne elämäntapamuutokset mistä sinäkin suu täynnä paskaa paasaat, mutta mitään et oikeasti tiedä. Kumma juttu että näillä keskustelufoorumeilla pyörii kaltaisiasi uusavuttomia, jotka ei osaa lukea tai ymmärtää, niin tiedätkös pyörii myös työelämässä. Niitä usein ollaan potkimassa pois, kun ei ymmärtämis- tai lukutaidottomia minnekkään kaivata, mutta onnea valitsemallasi polulla. Voihan sitä kokeilla. :-)

        Mutta kun sinä ehkä tarvitset harjoitusta, niin voinhan minä kertoa lisää itsestäni ja elämäntavoistani, ""selityksiä"" olet selvästi vailla!

        Väitteesi jojoilusta on edelleen invalidi. Painoni ei ole jojoillut, vaan pysynyt samana jo vuoden-pari. Laihtumiseni ei perustu selityksiin, koska minun ei tarvitse selittää kenellekkään, ellei joku tunge suuhuni sanoja tai oleta jotain mikä ei ole totta.

        Minulle liikuntaa on se, että teen lihaskuntoa tunnin viisi kertaa viikossa ja käyn vähintään kolmesti, yleensä neljästi viikossa tunnin lenkillä, joka nostaa aina sykkeen. Minusta se ei ole patikointia, minusta patikointi on sitä että lähdetään vähintään yöksi mm. rinkan, ruokatarvikkaiden (tai toisaalta ihminenhän selviää monta päivää pelkällä vedellä, mihin sitä ruokaa tarvitaan häh), makuualustan ja teltan kanssa luontoon, sellaiselle alueelle joka ei ole ihmisten takapihaa, ei vain harhaillen määrätiedottomasti metsässä (kuten sinä kai sitten tekisit) vaan suunniteltuja reittejä ja pysähdyspaikkoja mukaillen. Tai jos minä lähden ihan muuten vaan tennarit jalassa talsimaan ulos vaihtelevaksi ajaksi kävelemään ja katselemaan ympärilleni, niin se on minulle ihan lenkkeilyä. Ehkä ajatusmaailmamme on eri, mutta sinä varmaan sitten aina patikoit tyhjentämään rakkosi ja pyhiinvaellat lähikauppaan :-D tai baariin. Siellä varmaan joit vettä, sillä lasillisesta alkoholiahan lihoo viisikymmentäkiloa minuutissa ja niin edespäin. Myös normaalit ihmiset jotka liikkuu normaalisti ja syö normaalisti. Alkoholistin ei kannata palkita itseään oluella, vai miten se menikään.

        Nuotion tekeminenhän ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, sen saa tehdä vain omalla maalla tai siihen merkityllä alueella. Jo näillä sinun kriteereilläsi minun olisi pakko lähteä johonkin ympärikoluttuun teinien suosimaan kansallispuistoon, jotta saisin reissun aikana syödäkseni lämmintä ruokaa: :-) pitää olla mukana vain yhtenä esimerkkinä kaasukeitin, sekin maksaa, mutta onneksi sinä osaat taikoa ja omistat kaikki ne maat jossa patikoit.

        Juu normaalit ihmiset pääsevät busseilla eri paikkoihin. Mutta kun sinulle se ei riitä että minä käyn patikoimassa silloin kun se minulle sopii parhaiten, eli kesällä muutamaan otteeseen, kun saan seuran lisäksi varusteet lainaan, kun minun pitäisi ilmeisesti kesät talvet lähteä kahdeksan kertaa viikossa patikoimaan kolmeksi päiväksi ilman ruokaa, juomaa, rinkkaa, telttaa, makuupussia ja mitään päämäärää. Miksi tekisin niin, miksi en vaan lenkkeilisi kuten normaalit ihmiset tekevät.

        Trolli trollaa trollia, melekosta. Uusavuton se vaan jatkaa.

        " Sinä se sitten elät pyhällä hengellä kerran 20e riittää elämiseen kuussa "

        Luit väärin.

        " kiitoksia "neuvoistasi". :-) "

        Eipä kestä, edelleenkään. Mielellään sitä nuoria neuvoo, jotka eivät vielä paljoa elämästä tiedä.

        " Kumma juttu että näillä keskustelufoorumeilla pyörii kaltaisiasi uusavuttomia, "

        No nyt sanoit hyvin. Jos kattilan ostostakin tekee itselleen ongelman, niin on se melekosta.

        Seuraavasta horinastasi työelämästä ei ottanut mitään selkoa, mutta ei noin nuorelta paljoa odotetakaan vielä siitä tietävän, kun kuitenkin noin nuoren elämä on mennyt opiskellessa.

        " Mutta kun sinä ehkä tarvitset harjoitusta "

        Hmm.. en pysy edelleenkään logiikkasi perässä. Kaikki asiat mihin olen kommentoinut olet _itse_ kertonut.


        Väitteesi jojoilusta on edelleen invalidi. Painoni ei ole jojoillut, vaan pysynyt samana jo vuoden-pari.

        Tottakai on, mutta sanoin että tuollaisilla parin kuukauden rypistyksillä näin tulee käymään. Saat muutaman kilon pois ja kun kyllästyt harrastuksiin joita et ole ottanut omaksesi niin sitten ne kilot tulevat äkkiä takaisin, ehkäpä jopa korkojen kera.

        " Laihtumiseni ei perustu selityksiin "

        Se ei perustu yhtään mihinkään. Kaikkeen kykenemättömyytesi sen sijaan perustuu selittelyyn.


        " yleensä neljästi viikossa tunnin lenkillä, joka nostaa aina sykkeen.
        " epätoivoin "

        25.3.2015 10:34
        Kiitos kaikille neuvoista.

        "Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut pariin kuukauteen. "

        Siis pitäisikö minun nyt tietää että mikä sanomisistasi on totta kun kerran näin kirjoitit. Pitääkö meidän nyt arvailla (?) kun et näytä itsekään tietäväsi mitä kirjoittelet. Vai onko valheella lyhyet jäljet?

        " vaan suunniteltuja reittejä ja pysähdyspaikkoja mukaillen "

        Reitithän voi aika pitkälle suunnitella aivan itse, mutta onhan se mahdollista käyttää valmiiksi suunniteltujakin reittejä, jos niin tahdot.

        " Ehkä ajatusmaailmamme on eri, mutta sinä varmaan sitten aina patikoit tyhjentämään rakkosi "

        Mitähän ajat takaa. Kyllä minä luonnossa liikkuessa välillä käyn kusella, jos sitä kysyt?

        " ja pyhiinvaellat lähikauppaan "

        Itseasissa välillä keksin syitä tehdä esim. 20 km kauppareissuja. Vaikkapa keksin, että minun pitää käydä ostamassa sieltä lyijykynä. Tai sitten jotain tarviketta mitä ei toisesta kaupasta saa. Voisinhan minä miettiä tarpeeni hiljaa harkiten ja ostaa kaiken kerralla, mutta kun tarkoitus on tarkoituksella tehdä niitä lenkkejä. Kangaskauppaan tein 15 km lenkin ja ostin kuminauhaa housuihin. Kotona tutkailin, että ehkäpä olisi pitänyt ostaa vahvempaa ja seuraavana päivänä tein uuden lenkin.

        " Siellä varmaan joit vettä, sillä lasillisesta alkoholiahan lihoo viisikymmentäkiloa minuutissa "

        ?. Ei minulla ole ongelmia painonhallinnan kanssa, kuten sinulla.
        Itse nautin treenaamisesta ja liikkumisesta.

        " Nuotion tekeminenhän "

        Risuja saa kerätä. Tässä sinulle ilmainen risukeitin:
        (alhaalta syötettävät mallit on parempia, mutta tämä nyt vain esimerkkinä, eiköhän sieltä löydy sinulle ja budjetillesikin sopiva)
        https://www.youtube.com/watch?v=BxODae_BS74

        " ympärikoluttuun teinien suosimaan kansallispuistoon "

        Tietämyksesi on taas retuperällä. Ikähaarukassa keitä siellä tapaa on monesti 30 , mutta laidasta laitaan. Yleensä nämä teiniporukat viihtyvät näissä paikoissa mihin pääsee autolla viereen jne.

        ", jotta saisin reissun aikana syödäkseni lämmintä ruokaa: :-) pitää olla mukana vain yhtenä esimerkkinä kaasukeitin, sekin maksaa, mutta onneksi sinä osaat taikoa ja omistat kaikki ne maat jossa patikoit. "

        Tähän on jo vastattu, mutta ehdotan myöskin että otat jääkaapin selkääsi kantoon, koska onhan kylmäketjun säilyttävä, tai sitten tulee valtavia ongelmia. Lisäksi jääkaappi selässä varmasti laihtuu patikoidessa!

        Sprii "keittimen" käyttö on myöskin mahdollista ja tämä ei tarkoita, että tarvitsisi ostaa sprii keitin. Mikä tahansa pieni purkki käy, joka kestää tulta. Jos kuitenkin päädyt keittimen ostoon, niin halvalla olen ostanut "vara" keittimen veneeseen armeija liikkeestä, jossa keitin osa, tuulensuojalevy, pakki maksoi 7,50. Pakissa tuli myös mukana 2 kantta josta voi syödä tai juoda. Tästä on tosin jo aikaa ja hyviä tarjouksia kannattaa seurata.

        " kolmeksi päiväksi ilman "

        Asioiden kuntoon järjesteleminen jää ihan omalle vastuullesi. Kaikkeen muuhun saat neuvoja. Ensi kesän kesätyörahojasi alat sijoittamaan itseesi ja omaan hyvin vointiisi! Ostat kattilan, käytetyn polkupyörän, lenkkikengät jne. (Älä laita kaikkia rahojasi siis esim. suklaaseen)

        " Uusavuton se vaan jatkaa "

        Älä muuta virka kun ei meillä muilla ole ongelmia lähteä lenkille, pyöräilemään, patikoimaan, kävelylle, retkille yms.

        Ei myöskään edes 20 km kilometrin kauppareissu tee tiukkaa

        Nyt täytyy mennä. Ajattelin pyörähtää polkupyörällä naapurikaupungin puolelle. Heippa rolli.


      • trollaillenn

        "yleensä neljästi viikossa tunnin lenkillä, joka nostaa aina sykkeen.

        "Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut pariin kuukauteen. "

        Siis pitäisikö minun nyt tietää että mikä sanomisistasi on totta kun kerran näin kirjoitit. Pitääkö meidän nyt arvailla (?) kun et näytä itsekään tietäväsi mitä kirjoittelet. "

        Siinähän se lukee uusavuttoman nenän edessä. Juoksu ja lenkkeily ei ole sama asia ja toistin myös että en juokse, kävelen. Niin, olen käyttänyt aikani kouluihin, sinunkin kannattaa kipaista opettelemassa lukemaan, myös mielellään harjoittelemassa miten ihmisille puhutaan.

        "tuollaisilla parin kuukauden rypistyksillä"

        Tässäkin lukutaito olisi tehnyt terää. Mutta uusavuttomat, kouluakäymättömät ne ei erota parin ja muutaman eroa. On se jännä.

        "Mitähän ajat takaa."

        Sitä ettet erota patikoinnin ja lenkkeilyn eroa.

        "Ei minulla ole ongelmia painonhallinnan kanssa"

        Ei alkoholistin kannata palkita itseään alkoholilla, vai miten se meni.

        "Tietämyksesi on taas retuperällä."

        Samoin. Et edes tiennyt mistä puistosta puhun. Oisko vielä jotain tieteellistä tutkimusta väitteittesi tueksi, kiiitoos.

        "ehdotan myöskin että otat jääkaapin selkääsi kantoon"

        Mutta onko siinä järkeä, ihminenhän pärjää päiviä ilman ruokaa.

        "Älä laita kaikkia rahojasi siis esim. suklaaseen"

        Koska suklaalevyn ostaminen/saaminen lahjaksi kerran kuussa ajaa kenet tahansa vararikkoon.

        " Ensi kesän kesätyörahojasi"

        Ohhoh, olet väärässä.

        "Kaikkeen muuhun saat neuvoja."

        Sinulta en ole saanut vielä yhtään, jännä

        "Ei myöskään edes 20 km kilometrin kauppareissu tee tiukkaa"

        Koska kaikkien pitää pystyä tekemään 20km kauppareissu tai muuten on laiska läski.


      • fjksdlfjkljgklfdl

        Älä vaivaudu, hullujen ja teinien kanssa väittelyä ei voi normaali aikuinen voittaa...


      • Bullasorsa
        trollaillenn kirjoitti:

        "yleensä neljästi viikossa tunnin lenkillä, joka nostaa aina sykkeen.

        "Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut pariin kuukauteen. "

        Siis pitäisikö minun nyt tietää että mikä sanomisistasi on totta kun kerran näin kirjoitit. Pitääkö meidän nyt arvailla (?) kun et näytä itsekään tietäväsi mitä kirjoittelet. "

        Siinähän se lukee uusavuttoman nenän edessä. Juoksu ja lenkkeily ei ole sama asia ja toistin myös että en juokse, kävelen. Niin, olen käyttänyt aikani kouluihin, sinunkin kannattaa kipaista opettelemassa lukemaan, myös mielellään harjoittelemassa miten ihmisille puhutaan.

        "tuollaisilla parin kuukauden rypistyksillä"

        Tässäkin lukutaito olisi tehnyt terää. Mutta uusavuttomat, kouluakäymättömät ne ei erota parin ja muutaman eroa. On se jännä.

        "Mitähän ajat takaa."

        Sitä ettet erota patikoinnin ja lenkkeilyn eroa.

        "Ei minulla ole ongelmia painonhallinnan kanssa"

        Ei alkoholistin kannata palkita itseään alkoholilla, vai miten se meni.

        "Tietämyksesi on taas retuperällä."

        Samoin. Et edes tiennyt mistä puistosta puhun. Oisko vielä jotain tieteellistä tutkimusta väitteittesi tueksi, kiiitoos.

        "ehdotan myöskin että otat jääkaapin selkääsi kantoon"

        Mutta onko siinä järkeä, ihminenhän pärjää päiviä ilman ruokaa.

        "Älä laita kaikkia rahojasi siis esim. suklaaseen"

        Koska suklaalevyn ostaminen/saaminen lahjaksi kerran kuussa ajaa kenet tahansa vararikkoon.

        " Ensi kesän kesätyörahojasi"

        Ohhoh, olet väärässä.

        "Kaikkeen muuhun saat neuvoja."

        Sinulta en ole saanut vielä yhtään, jännä

        "Ei myöskään edes 20 km kilometrin kauppareissu tee tiukkaa"

        Koska kaikkien pitää pystyä tekemään 20km kauppareissu tai muuten on laiska läski.

        Heippa. Palasin pyörä lenkiltäni. Tuli käytyä pizzalla naapurikaupungissa ja ulkoiltua. Olisin toki voinut kääntyä takaisin kun vettä ja räntää tuli niskaan, mutta tapanani ei ole selitellä ja luovuttaa, koska ei nyt sattunut olemaan veden pitäviä varusteita. Päivän ensimmäinen ateria, että tuskinpa siiitä haittaa, mutta asiaan

        " Siinähän se lukee uusavuttoman nenän edessä. "

        Usko jo. Sinä olet ainoa kenelle kaikki asiat tuottavat ongelmia. Meiltä muilta onnistuu pyöräilyt, retkeilyt, lenkkeilyt yms. pikkuasiat, kuten kattiloidenkin hommaamiset esim. kirppikseltä eivät tuota suuria ongelmia.

        "Juoksu ja lenkkeily ei ole sama asia ja toistin myös että en juokse, kävelen. "

        Siis ulkoilet.

        " Tässäkin lukutaito olisi tehnyt terää. Mutta uusavuttomat, kouluakäymättömät ne ei erota parin ja muutaman eroa. On se jännä. "

        sinunkin kannattaa kipaista opettelemassa lukemaan, myös mielellään harjoittelemassa miten ihmisille puhutaan.

        Muutama on 2-99, ihan oikeuden päätöksellä

        Sitä ettet erota patikoinnin ja lenkkeilyn eroa.

        Tietenkin erotan. Lenkkeily on juoksua tai hölkkää. Patikointi tapahtuu usein luonnonhelmassa käyskennellen, vaikka välillä voi käyttää metsäautoteitä hyväkseen tai joutua ylittämään teitä yms.

        " vai miten se meni. "

        Se meni niin, että sinun ei ehkä kannattaisi palkita itseäsi suklaalla, jos yrität laihduttaa. Kuten ei alkoholistinkaan kannattaisi palkita itseään alkoholilla. Ja aikaa myöten kehosi alkaa vaatimaan palkinnoksi mehukasta hedelmää yms. ulkoilujesi jälkeen, eikä suklaata.

        " Samoin. Et edes tiennyt mistä puistosta puhun. Oisko vielä jotain tieteellistä tutkimusta väitteittesi tueksi, kiiitoos."

        Valaise ihmeessä meitä, Oi sinä suuri Tonava

        " Koska suklaalevyn ostaminen/saaminen lahjaksi kerran kuussa ajaa kenet tahansa vararikkoon. "

        Ei ne vararikkoon aja, mutta niillä rahoilla voi ostaa halvan keittimen tai kattilan kirpparilta. Jos ei halua selitellä.

        Elämässä on kahdenlaisia ihmisiä.
        Sellaisia jotka tekevät, ja sellaisia jotka selittelevät tekevänsä.

        " Ensi kesän kesätyörahojasi"
        " Ohhoh, olet väärässä. "

        Meneekö kesä siis apukoulun ehtoja lukiessa?


        " Sinulta en ole saanut vielä yhtään, jännä "

        Jos et osaa lukea, niin sitten et. Muuten olet saanut vinkkejä miten asioita pystyt järjestämään halvalla ja jopa ilmaiseksi.

        Asenteesi kyllä kertoo kaiken. Kuten alun alkaen sanoin, niin sinulla on asenne ongelma.

        Itsekin olin nuorena köyhä ja tyhmä, (nuorena kun ei näitä kaikkia asioita voi vielä tietää) mutta kyllä meiltä silti retkeilyt, pelit, patikoinnit, lenkkeily, ulkoilu yms. onnistuivat vallan mainiosti.

        " Koska kaikkien pitää pystyä tekemään 20km kauppareissu tai muuten on laiska läski "

        Tuo on ihan omaa keksintöäsi. Suosittelin hommaamaan sellaisia aktiviteetteja joista itse pitää, ja joihin kykenee sitoutumaan useamman vuoden tähtäimellä. Sitten kun on tarpeeksi hyvässä kunnossa alkaa elimistö normaalisti kaipaamaan liikuntaa ihan itsestään.

        Toivottavasti onnistut!


      • 67765443

        "Päivän ensimmäinen ateria"

        Aijai, pahasti meni metsään.

        "Usko jo..."

        Taas unohdit lukea. Aijai.

        "Siis ulkoilet."

        Lenkkeilen. "Lenkkeilyä voi harrastaa muun muassa seuraavin tavoin:

        kävely tai sauvakävely
        juoksu tai hölkkä
        pyöräily
        rullaluistelu
        hiihto http://fi.wikipedia.org/wiki/Lenkkeily"

        "aikaa myöten kehosi alkaa vaatimaan palkinnoksi mehukasta hedelmää"

        Mandariinissa ja appelsiiissaon yhtä paljon kaloreita kuin palassa tummaa suklaata. Banaanissa enemmän. Syön hedelmiä päivittäin, tummaa suklaata en. Aijai, taas meni ohi, kun et osannut lukea. 53 kaloria kaksi kertaa viikossa TUSKIN on esteenä painoni pudotukselle.

        "ulkoilujesi jälkeen, eikä suklaata."

        En syö suklaata ulkoilun jälkeen, väärin meni. Taas, aijai.

        "Muutama on 2-99, ihan oikeuden päätöksellä"

        Koulut on käymäti, kyllä sen huomaa. Se on kylläkin 3-99, koska pari on 2. :-) Näin väitteesi parin kuukauden rykäisyistä oli virheellinen, pahoitteluni, varmasti harmittaa. Ja koska et voi tietää mikä numero se on siitä 3-99 väliltä, et voi puhua mistään tietystä koska oletuksesi ei ole kertaakaan pitänyt paikkaansa. Paitsi, että mainitsin myös tarkennuksena puoli vuotta, joten kannattaisi puhua vaikka "kuusi kuukautta jatkuneesta rykäyksestä, joka jatkuu yhä". En ole kertaakaan ajatellut lopettavani, vaikka en saa tajutonta nautintoa lenkkeilystä tai lihaskunnosta. En, vaikka olen lenkkeillyt enemmän kun kuusi kuukautta. Jännä.

        "Oi sinä suuri Tonava"

        Kieltämättä aika iso joki! Enhän minä saa korjata olettamuksiasi, koska sinä olet aina oikeassa eikö niin, ja kun joku korjaa olettamuksesi hän on selittelijä.

        "niillä rahoilla voi ostaa halvan keittimen tai kattilan kirpparilta. Jos ei halua selitellä."

        Pointti. Katsellaan MUUTAMAN vuoden päästä niin vois olla kaikki patikointikamppeet kasassa niin että voisi lähteä vaikka vuoden ympäri patikoimaan. Sitä ennen tarttenee ootella kesää että voin lähteä omasta tahdostani patikoimaan sellaisilla varusteilla, ettei tarvii olla esim. kylmissään tai nälissään. Paitsi että hei, henkiset ja fyysiset tunteethan on vain selittelyjä.

        "Sellaisia jotka tekevät, ja sellaisia jotka selittelevät tekevänsä."

        Elämässä on kahdenlaisia ihmisiä.

        Sellaisia, jotka tunkevat sanoja toisten suuhun ja sellaisia jotka osaavat kysyä kysymyksiä jos eivät tiedä jotain. Tekisi mieli heittää triviatietoa, mut hei, sehän ois vaan selittelyä.

        "Meneekö kesä siis apukoulun ehtoja lukiessa?"

        Ei, mutta saat toisen arvauksen.

        "Jos et osaa lukea, niin sitten et"

        Puhu vain omasta puolestasi. Sinulta en ole saanut vielä yhtäkään vinkkiä niin kauan, kuin sinä et osaa lukea selkeää suomea.

        "sinulla on asenne ongelma."

        Koulunpenkille hopi hopi. Asenne_ongelma. Sinulla on kuitenkin yhä edelleen olettamusongelma, ihmisillepuhumisongelma ja lukutaidottomuusongelma kuin minulla on asenneongelma. Häviänee sitten, kun nämä sinunkin ongelmasi.

        "Itsekin olin nuorena köyhä ja tyhmä"

        Jos nyt leikitään lempileikkiäsi, ja OLETETAAN että joku ei tiedä "näitä kaikkia asioita" niin tarkoittaako se että tämä ihminen on tyhmä?

        "kyllä meiltä silti retkeilyt, pelit, patikoinnit, lenkkeily, ulkoilu yms. onnistuivat vallan mainiosti."

        Samma här. Ei ole mitään ongelmaa mennä patikoimaan silloin, kun minulle parhaiten sopii. Ei minun ole mikään pakko mennä keskellä talvea patikoimaan vain katto pään päällä. Ulkoilu ja lenkkeilykin onnistuu, ei mitään ongelmaa, ei edes räntäsateessa.

        "Tuo on ihan omaa keksintöäsi."

        Luettelenko mitkä kaikki osat tekstissäsi on sinun ihan omaa keksintöäsi, taikka köh köh, olettamustasi?

        "Suosittelin hommaamaan sellaisia aktiviteetteja joista itse pitää, ja joihin kykenee sitoutumaan useamman vuoden tähtäimellä."

        Kaikkea ei aina onnistu "hommata". Jos minun intohimoni on kalliokiipeily tai koskimelonta, niin joku siinä kyllä saattaa seistä esteenä. Mikä lie, en tiedä. Paitsi että hei, Suomessa ollaan, kallioperäähän on pirusti ja koskia myös. Selittelyä, jos ei muka voi kiipeillä ilman turvaköyttä tai meloa ilman kajakkia.

        " Sitten kun on tarpeeksi hyvässä kunnossa alkaa elimistö normaalisti kaipaamaan liikuntaa ihan itsestään."

        Ehkä. Mutta sitä ennen kannattaa opetella lukemaan.

        "Toivottavasti onnistut!"

        Samoin, toivottavasti saat apua myös omiin ongelmiisi.


      • selittämättäparas
        67765443 kirjoitti:

        "Päivän ensimmäinen ateria"

        Aijai, pahasti meni metsään.

        "Usko jo..."

        Taas unohdit lukea. Aijai.

        "Siis ulkoilet."

        Lenkkeilen. "Lenkkeilyä voi harrastaa muun muassa seuraavin tavoin:

        kävely tai sauvakävely
        juoksu tai hölkkä
        pyöräily
        rullaluistelu
        hiihto http://fi.wikipedia.org/wiki/Lenkkeily"

        "aikaa myöten kehosi alkaa vaatimaan palkinnoksi mehukasta hedelmää"

        Mandariinissa ja appelsiiissaon yhtä paljon kaloreita kuin palassa tummaa suklaata. Banaanissa enemmän. Syön hedelmiä päivittäin, tummaa suklaata en. Aijai, taas meni ohi, kun et osannut lukea. 53 kaloria kaksi kertaa viikossa TUSKIN on esteenä painoni pudotukselle.

        "ulkoilujesi jälkeen, eikä suklaata."

        En syö suklaata ulkoilun jälkeen, väärin meni. Taas, aijai.

        "Muutama on 2-99, ihan oikeuden päätöksellä"

        Koulut on käymäti, kyllä sen huomaa. Se on kylläkin 3-99, koska pari on 2. :-) Näin väitteesi parin kuukauden rykäisyistä oli virheellinen, pahoitteluni, varmasti harmittaa. Ja koska et voi tietää mikä numero se on siitä 3-99 väliltä, et voi puhua mistään tietystä koska oletuksesi ei ole kertaakaan pitänyt paikkaansa. Paitsi, että mainitsin myös tarkennuksena puoli vuotta, joten kannattaisi puhua vaikka "kuusi kuukautta jatkuneesta rykäyksestä, joka jatkuu yhä". En ole kertaakaan ajatellut lopettavani, vaikka en saa tajutonta nautintoa lenkkeilystä tai lihaskunnosta. En, vaikka olen lenkkeillyt enemmän kun kuusi kuukautta. Jännä.

        "Oi sinä suuri Tonava"

        Kieltämättä aika iso joki! Enhän minä saa korjata olettamuksiasi, koska sinä olet aina oikeassa eikö niin, ja kun joku korjaa olettamuksesi hän on selittelijä.

        "niillä rahoilla voi ostaa halvan keittimen tai kattilan kirpparilta. Jos ei halua selitellä."

        Pointti. Katsellaan MUUTAMAN vuoden päästä niin vois olla kaikki patikointikamppeet kasassa niin että voisi lähteä vaikka vuoden ympäri patikoimaan. Sitä ennen tarttenee ootella kesää että voin lähteä omasta tahdostani patikoimaan sellaisilla varusteilla, ettei tarvii olla esim. kylmissään tai nälissään. Paitsi että hei, henkiset ja fyysiset tunteethan on vain selittelyjä.

        "Sellaisia jotka tekevät, ja sellaisia jotka selittelevät tekevänsä."

        Elämässä on kahdenlaisia ihmisiä.

        Sellaisia, jotka tunkevat sanoja toisten suuhun ja sellaisia jotka osaavat kysyä kysymyksiä jos eivät tiedä jotain. Tekisi mieli heittää triviatietoa, mut hei, sehän ois vaan selittelyä.

        "Meneekö kesä siis apukoulun ehtoja lukiessa?"

        Ei, mutta saat toisen arvauksen.

        "Jos et osaa lukea, niin sitten et"

        Puhu vain omasta puolestasi. Sinulta en ole saanut vielä yhtäkään vinkkiä niin kauan, kuin sinä et osaa lukea selkeää suomea.

        "sinulla on asenne ongelma."

        Koulunpenkille hopi hopi. Asenne_ongelma. Sinulla on kuitenkin yhä edelleen olettamusongelma, ihmisillepuhumisongelma ja lukutaidottomuusongelma kuin minulla on asenneongelma. Häviänee sitten, kun nämä sinunkin ongelmasi.

        "Itsekin olin nuorena köyhä ja tyhmä"

        Jos nyt leikitään lempileikkiäsi, ja OLETETAAN että joku ei tiedä "näitä kaikkia asioita" niin tarkoittaako se että tämä ihminen on tyhmä?

        "kyllä meiltä silti retkeilyt, pelit, patikoinnit, lenkkeily, ulkoilu yms. onnistuivat vallan mainiosti."

        Samma här. Ei ole mitään ongelmaa mennä patikoimaan silloin, kun minulle parhaiten sopii. Ei minun ole mikään pakko mennä keskellä talvea patikoimaan vain katto pään päällä. Ulkoilu ja lenkkeilykin onnistuu, ei mitään ongelmaa, ei edes räntäsateessa.

        "Tuo on ihan omaa keksintöäsi."

        Luettelenko mitkä kaikki osat tekstissäsi on sinun ihan omaa keksintöäsi, taikka köh köh, olettamustasi?

        "Suosittelin hommaamaan sellaisia aktiviteetteja joista itse pitää, ja joihin kykenee sitoutumaan useamman vuoden tähtäimellä."

        Kaikkea ei aina onnistu "hommata". Jos minun intohimoni on kalliokiipeily tai koskimelonta, niin joku siinä kyllä saattaa seistä esteenä. Mikä lie, en tiedä. Paitsi että hei, Suomessa ollaan, kallioperäähän on pirusti ja koskia myös. Selittelyä, jos ei muka voi kiipeillä ilman turvaköyttä tai meloa ilman kajakkia.

        " Sitten kun on tarpeeksi hyvässä kunnossa alkaa elimistö normaalisti kaipaamaan liikuntaa ihan itsestään."

        Ehkä. Mutta sitä ennen kannattaa opetella lukemaan.

        "Toivottavasti onnistut!"

        Samoin, toivottavasti saat apua myös omiin ongelmiisi.

        " meni metsään "
        Ei vaan kaupunkiin menin pizzalle

        Siis ulkoilet kävellen?
        seuraavin tavoin: kävely

        "aikaa myöten kehosi alkaa vaatimaan palkinnoksi mehukasta hedelmää"

        "Mandariinissa ja appelsiiissaon yhtä paljon kaloreita kuin palassa tummaa suklaata. "
        Unohda se suklaa jo! Sanoin jo aikoja sitten, että sinulla on asenne ongelma. Sinun tulisi pyrkiä terveellisiin elämän tapoihin eikä tuijottaa kaloreita. Voisihan sitä ihminen vaikka syödä pelkkää rasvaa ja saada siitä kalorinsa, eikö? Olisiko terveellistä. Et vielä noin nuorena tajua mitään näistä asioista, koska osaat ainoastaan laskea sen huumeesi kalorit.

        Mitään muuta ei päähäsi saa mahtumaan, koska huumeesi(suklaa) sinulle kertoo asioita.

        "TUSKIN on esteenä painoni pudotukselle."

        Näyttää olevan.

        "Se on kylläkin 3-99"

        Ei ole, ja siitä on ihan oikeuden päätöskin. Ajattelin jättää sinulle kuitenkin mahdollisuuksia ;)

        "jatkuneesta rykäyksestä"

        Sinun parin kuukauden yrityksesi ei auta mitään, jos et kykene sitoutumaan asioihin pitkäaikaisesti. Sanotaan nyt vaikka pari kolme vuotta.
        Tuollaisilla lyhyillä onnettomilla yrityksillä tulet epäonnistumaan.
        Lenkkeilynkin jo lopetit, kun et jaksanut juosta, eikö niin?

        "kun joku korjaa olettamuksesi hän on selittelijä."

        Äläpä taas selittele itsellesi. Ei minun sanomiseni liity asiaan mitenkään, vaan ainoastaan se, että selittelet itsellesi miksi et pysty mihinkään.

        Ennen kuin opit et tule saavuttamaan mitään oikeita tuloksia. Tuollaisia selittelijöitä näkee paljon työelämässäkin jotka eivät saa mitään aikaan, koska kaikki aikaa menee selittelyyn miksi ei olla saatu mitään aikaan.

        "Pointti. Katsellaan parin vuoden päästä niin vois olla kaikki patikointikamppeet kasassa niin että voisi lähteä vaikka vuoden ympäri patikoimaan."

        Tämä on juuri ongelmasi. Nytkin olet keksinyt tekosyyn miksi ei onnistu asiat moneen vuoteen, jotka minulta ja ystäviltäni onnistuivat jo 12-vuotiaana.

        Jos sinulla on kengät ja vaatteet ja ostat kesätyörahoillasi käytetyn polkupyörän, niin sinulla on kaikki samat varusteet mitä meillä oli 12-vuotiaana. Ei tarvitse keksiä enää selityksiä sen jälkeen, vaan pääset retkille.

        Sitä ennen tarttenee ootella kesää että voin lähteä omasta tahdostani patikoimaan sellaisilla varusteilla, ettei tarvii olla esim. kylmissään tai nälissään.

        Paitsi että hei, henkiset ja fyysiset tunteethan on vain selittelyjä.

        Itselleen ja muille valehtelu on selittelyä.

        "Ei, mutta saat toisen arvauksen."

        Lomaillen ja suklaata syöden?

        "Sinulta en ole saanut vielä yhtäkään vinkkiä"

        Olet saanut paljon vinkkejä, mutta asenne ongelmasi estää ymmärryksen.

        " ja OLETETAAN että joku ei tiedä "näitä kaikkia asioita" niin tarkoittaako se että tämä ihminen on tyhmä?"

        Ei se absoluuttista tyhmyyttä tarkoita, vaikka sillä hetkellä onkin tietämätön. (toiselta nimeltään tyhmä, vaan asioita voi aina oppia, eikös ole hienoa)

        "Samma här. Ei ole mitään ongelmaa mennä patikoimaan silloin, kun minulle parhaiten sopii. "

        Hieno juttu! Fantastista!

        "Ei minun ole mikään pakko mennä keskellä talvea patikoimaan "

        Ei ole, eikä ole pakko laihtuakkaan

        "Ulkoilu onnistuu"

        No sen uskon

        "Luettelenko mitkä kaikki osat tekstissäsi on sinun ihan omaa keksintöäsi, taikka köh köh, olettamustasi?"

        Ei mikään. Jos itse kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin näin silloin uskon.

        "Kaikkea ei aina onnistu "hommata". Jos minun intohimoni"

        Selittelyä. Minua sinä et selittelyilläsi vakuuta. Jos nuoret ystäväsi ovat tähän saakka uskoneet selittelysi, tai eivät ole kehdanneet sinulle sanoa vastaan, niin tuolla asenteella et tule pärjäämään koko elämääsi.

        Kalliokiipeilijöitä näkee aika paljon metsäautoteitä ajellessa. Eihän se tosiaan muuta vaadi kuin sen kallion ja sisua. Luulen, että sinulta puuttuu vain se jälkimmäinen.

        " Sitten kun on tarpeeksi hyvässä kunnossa alkaa elimistö normaalisti kaipaamaan liikuntaa ihan itsestään."
        "Ehkä. Mutta sitä ennen kannattaa opetella lukemaan."

        Veit sanat suustani.

        "Toivottavasti onnistut!"
        "Samoin"

        Hyvä juttu, toivotaan siis yhdessä että onnistut!


        Nuori ystäväni et sinä elämässä pärjää selittelemällä. Kun joskus pääset ensimmäiseen työpaikkaasi, niin ei siellä mitkään selitykset kelpaa: kun kaikki asiat on tekemättä ja mikään ei onnistu. Jos sinulta eivät mitkään työt onnistu, niin tulet saamaan ennen pitkää potkut. Ei siinä mitkään selittelyt auta, että koska tämä tuo ja se. Ymmärrätkö? Joko opit itse ja ajoissa, tai sitten elämä kyllä näyttää että selittelemällä et tule pärjäämään


      • 546343543543

        "Unohda se suklaa jo"

        Kerro sitten miten se estää laihtumisen. Kaksi palaa tummaa suklaata viikossa ei tapa terveyttäni tai estä terveellisiä elämäntapoja. Vaikka lasi punaviiniä kaksi kertaa viikossa ei ole sen terveellisempää ja sisältää runsaasti kaloreja, niin sekään määrä ei estä kenenkään laihdutusta. Ei kenenkään. Huomattavasti tärkeämpää on KOKONAISUUS. Olisi eri asia jos joku koostaisi ruokavalionsa kalorit vain ja ainoastaan tummasta suklaasta tai punaviinistä, mutta tässä ei ole kukaan tehnyt niin.
        Ja jos nyt puhutaan vain terveellisyydestä tai esim. vitamiineista, niin tutkitaampa vähän vaikka banaanin ja tumman suklaan eroja: kivennäis- ja hivenaineista tumma suklaa sisältää enemmän huomattavasti enemmän kalsiumia, rautaa, jodia, magnesiumia ja sinkkiä. Minimaalisen määrän vähemmän kaliumia ja seleeniä. Vitamiineista tumma suklaa sisältää enemmän a-vitamiinia, e-vitamiinia ja k-vitamiinia, banaani enemmän b-vitamiinia, c-vitamiinia ja karotenoideja. Huomioon pitää kuitenkin ottaa annoskoot, joten menevät aika lailla tasan molemmat.

        "huume"

        Huumausaine tarkoittaa laitonta päihdettä. Väitteesi on absurdi.

        "Näyttää olevan."

        Ei näy.

        "siitä on ihan oikeuden päätöskin"

        Onko sinulla kenties jonkinlaista lähdettä, vai onkohan tämä ihan omaa selittelyäsi. Ja jokatapauksessa, se on 3-99.


        "parin kuukauden yrityksesi"

        Lue uudestaan, missään ei ole puhuttu parista kuukaudesta, vaan muutamasta, joka on tarkennettu puoleen vuoteen, eli kuuteen kuukauteen. Edelleen väitteesi on invalidi.

        "et kykene sitoutumaan asioihin pitkäaikaisesti"

        Tarkennatko, mihin pitää tarkalleen ottaen sitoutua. Jos puoli vuotta on mennyt ongelmitta, miksei jatkokin mene.

        " tulet epäonnistumaan."

        Nytkö näet tulevaisuuteen, niinkö?

        "Lenkkeilynkin jo lopetit, kun et jaksanut juosta"

        Eip, lue uudestaan. Tässä muistiasi virkistämään: lenkkeilen yhä. En juokse.

        "Ei minun sanomiseni liity asiaan mitenkään"

        Nimenomaan liittyy.

        "Tuollaisia selittelijöitä näkee paljon työelämässäkin"

        Samoin tuollaisia uusavuttomia ja lukutaidottomia.

        " Nytkin olet keksinyt tekosyyn "

        Ei, olen ainoastaan kertonut miten ehdotuksesi "suklaarahojen" säästämisestä patikointitarvikkeisiin ei toimi käytännössä.

        "Itselleen ja muille valehtelu on selittelyä."

        Sanojen tunkeminen toisten ihmisten suuhun on a)epäkohteliasta b)olettamista asioista joista ei tiedä pätkän vertaa.

        "Lomaillen ja suklaata syöden?"

        Ei, mutta saat kolmannen arvauksen.

        "asenne ongelmasi estää ymmärryksen."

        Olettamus-, ihmisillepuhumis- ja lukutaidottomuusongelma estävät vinkkien antamisen, joita en ole saanut vielä yhtään. Tämä niin kutsuttu asenne - ongelmani häviänee sitten, kun nämä sinunkin ongelmasi.

        "Ei se absoluuttista tyhmyyttä tarkoita"

        Sitten kannattaa käyttää jotain muuta sanavalintaa.

        "Ei ole, eikä ole pakko laihtuakkaan"

        Miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Keskellä talvea patikoimaan meneminen ilman mitään varusteita ja laihtuminen? Ihan niinkuin talvella ei voisi harrastaa muutakin liikuntaa.

        "Ei mikään. Jos itse kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin näin silloin uskon."

        Paitsi että aika moni asia. Suurin osa tekstistäsi on pelkkää olettamusta, tietämättömyyttä, törkeyttä ja typeryyttä. En ole missään vaiheessa sanonut lopettavani LENKKEILYÄ. Olen sanonut lopettaneeni JUOKSUN JA HÖLKKÄÄMISEN, mutta en LENKKEILYÄ.

        "Selittelyä"

        Olettamista.

        "Eihän se tosiaan muuta vaadi kuin sen kallion ja sisua."

        Esittelisitkö minulle kalliokiipeilijän, jolla on vain ja ainoastaan nämä.

        "Kun joskus pääset ensimmäiseen työpaikkaasi"

        Oletus.

        "kun kaikki asiat on tekemättä ja mikään ei onnistu"

        Oletus.

        "Jos sinulta eivät mitkään työt onnistu"

        Oletus.

        " tulet saamaan ennen pitkää potkut."

        Oletus.

        "Ei siinä mitkään selittelyt auta"

        Ei minulla ole edelleenkään syytä selitellä.


      • vainhyvääsinulle

        Hyvä aloittaja, ystävä ja laihduttaja, älä ruoki trollia. Hänen päämääränsä on vain masentaa sinua. Toivon kaikkea hyvää ja tsemppiä. Minusta ruokavaliosi on hyvä ja liikunnan määräsi sopiva kunnollesi. Terveydenhoitaja voi auttaa mikäli tuntuu ettei kunto kohoa. Voivat mitata veriarvot. Kaikki ei varmaan ole kunnossa jos ei puolen vuoden aikana ole lähtenyt mitään ruokarempasta huolimatta . Esim. munuaisten tai kilpirauhasen vajaatoiminta. Ole kovana.


      • selittäjämikäselittäjä
        546343543543 kirjoitti:

        "Unohda se suklaa jo"

        Kerro sitten miten se estää laihtumisen. Kaksi palaa tummaa suklaata viikossa ei tapa terveyttäni tai estä terveellisiä elämäntapoja. Vaikka lasi punaviiniä kaksi kertaa viikossa ei ole sen terveellisempää ja sisältää runsaasti kaloreja, niin sekään määrä ei estä kenenkään laihdutusta. Ei kenenkään. Huomattavasti tärkeämpää on KOKONAISUUS. Olisi eri asia jos joku koostaisi ruokavalionsa kalorit vain ja ainoastaan tummasta suklaasta tai punaviinistä, mutta tässä ei ole kukaan tehnyt niin.
        Ja jos nyt puhutaan vain terveellisyydestä tai esim. vitamiineista, niin tutkitaampa vähän vaikka banaanin ja tumman suklaan eroja: kivennäis- ja hivenaineista tumma suklaa sisältää enemmän huomattavasti enemmän kalsiumia, rautaa, jodia, magnesiumia ja sinkkiä. Minimaalisen määrän vähemmän kaliumia ja seleeniä. Vitamiineista tumma suklaa sisältää enemmän a-vitamiinia, e-vitamiinia ja k-vitamiinia, banaani enemmän b-vitamiinia, c-vitamiinia ja karotenoideja. Huomioon pitää kuitenkin ottaa annoskoot, joten menevät aika lailla tasan molemmat.

        "huume"

        Huumausaine tarkoittaa laitonta päihdettä. Väitteesi on absurdi.

        "Näyttää olevan."

        Ei näy.

        "siitä on ihan oikeuden päätöskin"

        Onko sinulla kenties jonkinlaista lähdettä, vai onkohan tämä ihan omaa selittelyäsi. Ja jokatapauksessa, se on 3-99.


        "parin kuukauden yrityksesi"

        Lue uudestaan, missään ei ole puhuttu parista kuukaudesta, vaan muutamasta, joka on tarkennettu puoleen vuoteen, eli kuuteen kuukauteen. Edelleen väitteesi on invalidi.

        "et kykene sitoutumaan asioihin pitkäaikaisesti"

        Tarkennatko, mihin pitää tarkalleen ottaen sitoutua. Jos puoli vuotta on mennyt ongelmitta, miksei jatkokin mene.

        " tulet epäonnistumaan."

        Nytkö näet tulevaisuuteen, niinkö?

        "Lenkkeilynkin jo lopetit, kun et jaksanut juosta"

        Eip, lue uudestaan. Tässä muistiasi virkistämään: lenkkeilen yhä. En juokse.

        "Ei minun sanomiseni liity asiaan mitenkään"

        Nimenomaan liittyy.

        "Tuollaisia selittelijöitä näkee paljon työelämässäkin"

        Samoin tuollaisia uusavuttomia ja lukutaidottomia.

        " Nytkin olet keksinyt tekosyyn "

        Ei, olen ainoastaan kertonut miten ehdotuksesi "suklaarahojen" säästämisestä patikointitarvikkeisiin ei toimi käytännössä.

        "Itselleen ja muille valehtelu on selittelyä."

        Sanojen tunkeminen toisten ihmisten suuhun on a)epäkohteliasta b)olettamista asioista joista ei tiedä pätkän vertaa.

        "Lomaillen ja suklaata syöden?"

        Ei, mutta saat kolmannen arvauksen.

        "asenne ongelmasi estää ymmärryksen."

        Olettamus-, ihmisillepuhumis- ja lukutaidottomuusongelma estävät vinkkien antamisen, joita en ole saanut vielä yhtään. Tämä niin kutsuttu asenne - ongelmani häviänee sitten, kun nämä sinunkin ongelmasi.

        "Ei se absoluuttista tyhmyyttä tarkoita"

        Sitten kannattaa käyttää jotain muuta sanavalintaa.

        "Ei ole, eikä ole pakko laihtuakkaan"

        Miten nämä kaksi asiaa liittyvät toisiinsa? Keskellä talvea patikoimaan meneminen ilman mitään varusteita ja laihtuminen? Ihan niinkuin talvella ei voisi harrastaa muutakin liikuntaa.

        "Ei mikään. Jos itse kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin näin silloin uskon."

        Paitsi että aika moni asia. Suurin osa tekstistäsi on pelkkää olettamusta, tietämättömyyttä, törkeyttä ja typeryyttä. En ole missään vaiheessa sanonut lopettavani LENKKEILYÄ. Olen sanonut lopettaneeni JUOKSUN JA HÖLKKÄÄMISEN, mutta en LENKKEILYÄ.

        "Selittelyä"

        Olettamista.

        "Eihän se tosiaan muuta vaadi kuin sen kallion ja sisua."

        Esittelisitkö minulle kalliokiipeilijän, jolla on vain ja ainoastaan nämä.

        "Kun joskus pääset ensimmäiseen työpaikkaasi"

        Oletus.

        "kun kaikki asiat on tekemättä ja mikään ei onnistu"

        Oletus.

        "Jos sinulta eivät mitkään työt onnistu"

        Oletus.

        " tulet saamaan ennen pitkää potkut."

        Oletus.

        "Ei siinä mitkään selittelyt auta"

        Ei minulla ole edelleenkään syytä selitellä.

        " Onko sinulla kenties jonkinlaista lähdettä "

        Kyllä on.


        " lenkkeilen yhä. En juokse "

        Et siis lenkkeile. Ulkoilet siis.

        " Nimenomaan liittyy. "

        Ei liity. Väittelymme ei liity selittelyysi, vain ja ainoastaan selittelysi miksi et pysty mihinkään. Minä pystyin tänäänkin heittämään 30 km lenkin.

        "Samoin tuollaisia uusavuttomia ja lukutaidottomia."

        Tuskinpa sinä parissa kuukaudessa olet mitään nähnyt nuori ystäväni.

        "Ei, olen ainoastaan kertonut miten ehdotuksesi "suklaarahojen" säästämisestä patikointitarvikkeisiin ei toimi käytännössä."

        Miksi ei?

        "Ei, mutta saat kolmannen arvauksen."

        Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?

        "vinkkien antamisen, joita en ole saanut vielä yhtään"

        Olet saanut hyviä vinkkejä "ns." ongelmiisi. Jokaiseen teinimäiseen ongelmaasi olen keksinyt ratkaisun. Eikö olekkin hienoa!

        "Sitten kannattaa käyttää jotain muuta sanavalintaa."

        Miksi? Etkö sinä juuri valittanut asiasta?

        "Ihan niinkuin talvella ei voisi harrastaa muutakin liikuntaa."

        Kyllä muut ihmiset voivat. Sinä kyllä keksisit jonkun selityksen joka estää tällaisen toiminnan, vai mitä?

        "En ole missään vaiheessa sanonut lopettavani LENKKEILYÄ"
        Paitsi tässä:
        "Juoksun ja hölkkäilyn nyt sitten lopetin, kun mitään edistystä ei ollut tapahtunut"

        "Kiitos kaikille neuvoista"

        Eipä kestä, edelleenkään

        "Esittelisitkö minulle kalliokiipeilijän, jolla on vain ja ainoastaan nämä."

        En jaksa. Etsi itse, mutta on niistäkin dokumentteja. Väität ilmeisesti, että halvimpienkin varusteiden hankkiminen on normaalille ihmiselle mahdotonta. Ainakin mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin keksit varmaan jonkun selityksen?

        "Kun joskus pääset ensimmäiseen työpaikkaasi"
        "Oletus."

        Kyllä. En tiedä pääseekö sinne tuolla asenteella .. itse en palkkaisi.

        "kun kaikki asiat on tekemättä ja mikään ei onnistu"
        "Oletus."

        Faktaa. Nähty moneen kertaan ja monet potkut on tullut annettua.

        " tulet saamaan ennen pitkää potkut."
        "Oletus."

        Tuolla asenteella ei tarvitse olettaa. Kukaan tervejärkinen työnantaja ei katsele mitään selittelijöitä. Nämä asiat on tullut nähtyä kymmenien vuosien kokemuksella, mutta ethän sinä ole vielä päässyt 18 vuotiaana edes matkasi alkuun ..

        "Ei minulla ole edelleenkään syytä selitellä."

        Buahhaahaa... päivän paras vitsi ;)


      • 66666

        "Kyllä on."

        Missähän mahtaa olla, varmaan oman pääsi sisällä.

        "Et siis lenkkeile."

        Lenkkeilen yhä edelleen. "Lenkkeilyä voi harrastaa muun muassa seuraavin tavoin:

        kävely"

        "Ei liity."

        Nimenomaan liittyy.

        "et pysty mihinkään"

        Tyhjä oletus.

        "parissa kuukaudessa"

        Tyhjä oletus.

        "Miksi ei?"

        Koska ehdotuksellasi viittasit siihen, että "suklaarahoilla" voi ostaa patikointitarvikkeita. Euron kuukausivauhdilla voisi mennä pienoinen hetki ostaa sellaiset varusteet, että pääsee patikoimaan vuoden ympäri. Jos tällaiset varusteet täytyisi ostaa, olisi huomattavasti järkevämpää säästää jostain sellaisesta, johon menee enemmän kuin korkeintaan 1e kuussa, esimerkiksi ruuassa, johon menee noin 60euroa kuussa. Tai vuokraan, johon menee noin pari sataa euroa kuussa. Tai lääkkeisiin, joihin menee 50e kuussa. Mutta kuinka ollakkaan, minulle riittää tällähetkellä patikointi kesäisin, koska minulla on tarpeeksi ymmärrystä jotta voin talvella keksiä jotain muuta (vaikka se ei tuottaisikaan minulle järjettömiä endorfiinipaukkuja), kuin sellaista joka vaatisi kunnon varusteet jotta pysyy mm. lämpimänä.

        "Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?"

        En, mutta saat neljännen arvauksen. Huomaatko jo, että kaikki olettamuksesi ei aina pidä paikkaansa. Oikeastaan, aika harvoin.

        "Jokaiseen teinimäiseen ongelmaasi olen keksinyt ratkaisun."

        Et edelleenkään yhteenkään. Niitä voisi sinultakin tulla, jos sinulla ei olisi llettamus-, ihmisillepuhumis- ja lukutaidottomuusongelmaa.

        "Paitsi tässä"

        Juoksu voi olla lenkkeilyä, mutta lenkkeily ei välttämättä ole juoksua.

        "En jaksa."

        Laiskaa.

        "Väität ilmeisesti, että halvimpienkin varusteiden hankkiminen on normaalille ihmiselle mahdotonta"

        Tyhjä oletus.

        "En tiedä pääseekö sinne tuolla asenteella"

        Et tiedäkkään, kuten et asenteestakaan.

        "Faktaa"

        Eip.

        "Tuolla asenteella ei tarvitse olettaa"

        Oletit silti. Epäonnistuit, valitan.

        "Kukaan tervejärkinen työnantaja ei katsele mitään selittelijöitä."

        Jännä, ihan on tervejärkinen tyyppi.

        "päivän paras vitsi"

        .. on sinun oletuksesi.


      • Kuningas-selittäjä
        66666 kirjoitti:

        "Kyllä on."

        Missähän mahtaa olla, varmaan oman pääsi sisällä.

        "Et siis lenkkeile."

        Lenkkeilen yhä edelleen. "Lenkkeilyä voi harrastaa muun muassa seuraavin tavoin:

        kävely"

        "Ei liity."

        Nimenomaan liittyy.

        "et pysty mihinkään"

        Tyhjä oletus.

        "parissa kuukaudessa"

        Tyhjä oletus.

        "Miksi ei?"

        Koska ehdotuksellasi viittasit siihen, että "suklaarahoilla" voi ostaa patikointitarvikkeita. Euron kuukausivauhdilla voisi mennä pienoinen hetki ostaa sellaiset varusteet, että pääsee patikoimaan vuoden ympäri. Jos tällaiset varusteet täytyisi ostaa, olisi huomattavasti järkevämpää säästää jostain sellaisesta, johon menee enemmän kuin korkeintaan 1e kuussa, esimerkiksi ruuassa, johon menee noin 60euroa kuussa. Tai vuokraan, johon menee noin pari sataa euroa kuussa. Tai lääkkeisiin, joihin menee 50e kuussa. Mutta kuinka ollakkaan, minulle riittää tällähetkellä patikointi kesäisin, koska minulla on tarpeeksi ymmärrystä jotta voin talvella keksiä jotain muuta (vaikka se ei tuottaisikaan minulle järjettömiä endorfiinipaukkuja), kuin sellaista joka vaatisi kunnon varusteet jotta pysyy mm. lämpimänä.

        "Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?"

        En, mutta saat neljännen arvauksen. Huomaatko jo, että kaikki olettamuksesi ei aina pidä paikkaansa. Oikeastaan, aika harvoin.

        "Jokaiseen teinimäiseen ongelmaasi olen keksinyt ratkaisun."

        Et edelleenkään yhteenkään. Niitä voisi sinultakin tulla, jos sinulla ei olisi llettamus-, ihmisillepuhumis- ja lukutaidottomuusongelmaa.

        "Paitsi tässä"

        Juoksu voi olla lenkkeilyä, mutta lenkkeily ei välttämättä ole juoksua.

        "En jaksa."

        Laiskaa.

        "Väität ilmeisesti, että halvimpienkin varusteiden hankkiminen on normaalille ihmiselle mahdotonta"

        Tyhjä oletus.

        "En tiedä pääseekö sinne tuolla asenteella"

        Et tiedäkkään, kuten et asenteestakaan.

        "Faktaa"

        Eip.

        "Tuolla asenteella ei tarvitse olettaa"

        Oletit silti. Epäonnistuit, valitan.

        "Kukaan tervejärkinen työnantaja ei katsele mitään selittelijöitä."

        Jännä, ihan on tervejärkinen tyyppi.

        "päivän paras vitsi"

        .. on sinun oletuksesi.

        "kävely"

        Ulkoilua. Ei lenkkeilyä.

        "Koska ehdotuksellasi viittasit siihen, että "suklaarahoilla" voi ostaa patikointitarvikkeita. Euron kuukausivauhdilla voisi mennä pienoinen hetki ostaa sellaiset varusteet, että pääsee patikoimaan vuoden ympäri."

        Tyhjiä selityksiä. Minulle on ihan turha selitellä, kaikki selitykset olen nähnyt ja kuullut jo. Sanoin jo että nuoret ystäväsi saattavat uskoa vielä selityksiisi, mutta eivätköhän hekin jossain vaiheessa huomaa ontot selityksesi.

        Sanoin esim. että ruoanlaitto välineet saattaa saada alle 10 eurolla. Ei siihen kymmeniä vuosia mene. Eikä minullakaan niitä ollut 12 vuotiaana, mutta retkiä pystyin silti tekemään. Katsos kun aluksi voi tulla toimeen vähemmillä varusteilla ja kerätä niitä pikkuhiljaa.

        "Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?"
        "Huomaatko jo, että kaikki olettamuksesi ei aina pidä paikkaansa. "

        Huomaatko ettei se ole oletus. Kysymys on esitetty kysymys muodossa ja perässä on kysymysmerkki. Ilmeisesti et tätä nuoresta iästäsi johtuen ymmärtänyt. (jos taas oletukseni on väärä, niin trollaat?)

        "Et edelleenkään yhteenkään."

        Kaikkiin.

        "ihmisillepuhumis"

        No problemo

        "Juoksu voi olla lenkkeilyä, mutta lenkkeily ei välttämättä ole juoksua."

        Ei, voi se olla vaikka pyörä lenkki.

        "Laiskaa."

        Laiskuus on hyve

        "Tyhjä oletus."

        Ei vaan tyhjä vastaus. Olet kuitenkin päässyt eteenpäin. Nyt ei tullut tyhjiä selityksiä. Hyvä sinä! Näin tämä etenee kohdallasi

        "Et tiedäkkään, kuten et asenteestakaan."

        Asenteen olen kyllä jo nähnyt. Joka asiaan keksit selityksen, jotka eivät välttämättä ole aivan totta ..

        "Eip."

        On se. Näin vanhempana ihmisenä ne ovat jo elettyjä hetkiä, jotka ovat näin faktoja.

        Kukaan tervejärkinen työnantaja ei katsele mitään selittelijöitä.
        "Jännä, ihan on tervejärkinen tyyppi."

        Heh,.. myönnät siis olevasi selittelijä.


      • 66666

        "Ulkoilua. Ei lenkkeilyä."

        Kyllä, lenkkeilyä. Sanakirja vastaa näin: "lenkki5*A
        1. silmukka, raksi, rengas.
        2. pitkähkö kävely-, hiihto- tms. kierros."

        "Tyhjiä selityksiä"

        Taikka tyhjiä oletuksia, mutta tyhmä harvemmin näkee tyhmyyttään. Toiseksi, viittasin omiin sanomisiisi, joissa ei ollut järjen hiventä. Ehdotin järkevämpää vaihtoehtoa, mutta sinusta järki on selittelyä.

        "Ei siihen kymmeniä vuosia mene."

        Sanoinko että ruuanlaittovälineiden hankkimiseen menee kymmeniä vuosia? En. Sanoin yleisesti patikointitarvikkeita, mutta et valitettavasti osannut lukea. Taitaa olla arkipäivää.

        "aluksi voi tulla toimeen vähemmillä varusteilla"

        Niin, hankeen vaan kun kaivaa iglun, niin siellähän pysyy hyvin lämpimänä, eikö niin. Ei ole järkeä harrastaa patikointia talvella jos ei ole kunnollisia varusteita yöpymiseen (päiväretket on lenkkeilyä), kun sitä voi harrastaa myös kesällä vähemmillä varusteilla, silloin kun se patikoijalle parhaiten sopii.

        "Ilmeisesti et tätä nuoresta iästäsi johtuen ymmärtänyt"

        Tyhjä oletus. Vieläkö haluat arvata? Mitä luulet, arvaatko milloin oikein?

        "Kaikkiin."

        Et edelleenkään yhteenkään.

        "Ei, voi se olla vaikka pyörä lenkki."

        Pyörälenkki on yhdyssana. Mutta kyllä se voi. Usko pois.

        "Laiskuus on hyve"

        Olettaminen ei ole.

        "Nyt ei tullut tyhjiä selityksiä"

        Murtunut jalka/leikkaus/flunssa/syöpä/kuolema/mikä tahansa syy on läskin selittelyä!!!!! Myös se, että sinä oletat jonkun olevan jotenkin ja pidät sitä automaattisena totena luullen olevasi ylijumala, jolla on kyky lukea ajatuksia, on selittelyä, tyhmyyttä, laiskuutta, tietämättömyyttä, ymmärtämättömyyttä. Mutta, uusavuton on uusavuton.

        "jotka eivät välttämättä ole aivan totta"

        Niin, sinähän et itseasiassa tiedä mikä on totta. Oho, voiko se olla niin, että sinä voisit olla joskus väärässä. Höpöhöpö, ei voi.

        "On se."

        Ilman mitään lähdettä, eip.

        "myönnät siis olevasi selittelijä"

        Miten se ilmenee


      • hahahhj

        Vähän veikkaan, että alkuperäinen aloittaja on häipynyt paikalta jo tovi sitten... :D


      • pähkinänkuori
        66666 kirjoitti:

        "Ulkoilua. Ei lenkkeilyä."

        Kyllä, lenkkeilyä. Sanakirja vastaa näin: "lenkki5*A
        1. silmukka, raksi, rengas.
        2. pitkähkö kävely-, hiihto- tms. kierros."

        "Tyhjiä selityksiä"

        Taikka tyhjiä oletuksia, mutta tyhmä harvemmin näkee tyhmyyttään. Toiseksi, viittasin omiin sanomisiisi, joissa ei ollut järjen hiventä. Ehdotin järkevämpää vaihtoehtoa, mutta sinusta järki on selittelyä.

        "Ei siihen kymmeniä vuosia mene."

        Sanoinko että ruuanlaittovälineiden hankkimiseen menee kymmeniä vuosia? En. Sanoin yleisesti patikointitarvikkeita, mutta et valitettavasti osannut lukea. Taitaa olla arkipäivää.

        "aluksi voi tulla toimeen vähemmillä varusteilla"

        Niin, hankeen vaan kun kaivaa iglun, niin siellähän pysyy hyvin lämpimänä, eikö niin. Ei ole järkeä harrastaa patikointia talvella jos ei ole kunnollisia varusteita yöpymiseen (päiväretket on lenkkeilyä), kun sitä voi harrastaa myös kesällä vähemmillä varusteilla, silloin kun se patikoijalle parhaiten sopii.

        "Ilmeisesti et tätä nuoresta iästäsi johtuen ymmärtänyt"

        Tyhjä oletus. Vieläkö haluat arvata? Mitä luulet, arvaatko milloin oikein?

        "Kaikkiin."

        Et edelleenkään yhteenkään.

        "Ei, voi se olla vaikka pyörä lenkki."

        Pyörälenkki on yhdyssana. Mutta kyllä se voi. Usko pois.

        "Laiskuus on hyve"

        Olettaminen ei ole.

        "Nyt ei tullut tyhjiä selityksiä"

        Murtunut jalka/leikkaus/flunssa/syöpä/kuolema/mikä tahansa syy on läskin selittelyä!!!!! Myös se, että sinä oletat jonkun olevan jotenkin ja pidät sitä automaattisena totena luullen olevasi ylijumala, jolla on kyky lukea ajatuksia, on selittelyä, tyhmyyttä, laiskuutta, tietämättömyyttä, ymmärtämättömyyttä. Mutta, uusavuton on uusavuton.

        "jotka eivät välttämättä ole aivan totta"

        Niin, sinähän et itseasiassa tiedä mikä on totta. Oho, voiko se olla niin, että sinä voisit olla joskus väärässä. Höpöhöpö, ei voi.

        "On se."

        Ilman mitään lähdettä, eip.

        "myönnät siis olevasi selittelijä"

        Miten se ilmenee

        "Kyllä, lenkillä"

        Ehkä olet ostanut HK Sinistä?

        "Toiseksi, viittasin omiin sanomisiisi, joissa ei ollut järjen hiventä. Ehdotin järkevämpää vaihtoehtoa, mutta sinusta järki on selittelyä."

        Tyhjää selittelyä edelleen.

        " Sanoin yleisesti patikointitarvikkeita, mutta et valitettavasti osannut lukea."

        Tyhjää selittelyä, asenne ongelmia ja teinien käytöshäiriöitä.

        "Niin, hankeen vaan kun kaivaa iglun, niin siellähän pysyy hyvin lämpimänä, "

        Niitä sanotaan lumiluoliksi ja lämpimänä pysyy kyllä. Muistat vain, että täytyy olla ns. kaatoa alaspäin, ettet kuole hiilidioksidi myrkytykseen yöllä.
        Ylös kannattaa tehdä myös korvausilma aukko

        Sisällä ei myöskään tulisi grillata sen pakin kanssa. Ulos kannattaa tehdä pieni tila missä voi hätätilassa lämmittää ruokaa. Kannattaa myös huomioida tarpeiden tekopaikka tekovaiheessa, jos hätä yllättää yöllä, ettet ole sontinut omaa pesääsi täyteen.

        "eikö niin."

        just niin

        " Ei ole järkeä harrastaa patikointia talvella jos ei ole kunnollisia varusteita yöpymiseen "

        On siinä mun mielestä ollut. Oikein mukavaa. Läskitkin lähtee mukavasti, kun kehon lämmittämiseen menee energiaa

        "(päiväretket on lenkkeilyä),"

        Päiväretket ei oo mitään lenkkeilyä, koska päiväretket on 1-3 päivää. Siinäkin ajassa kerkeää patikoimaan 100km.
        PäiväN retki on päivän retki. Opettele kirjoittamaan, teini ;)

        "parhaiten sopii."

        Nver

        Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?
        Huomaatko jo, että kaikki olettamuksesi ei aina pidä paikkaansa.
        "Tyhjä oletus. "

        Huomaatko edelleen ettei se ole oletus. Kysymys on esitetty kysymys muodossa ja perässä on kysymysmerkki. Ilmeisesti et tätä nuoresta iästäsi johtuen ymmärtänyt.

        "Pyörälenkki on yhdyssana"

        Tämäpä tärkeä tieto.

        "Olettaminen ei ole."

        Ei niin, koska olit taas väärässä, kun esitin sinulle kysymyksen. Etkö pysty myöntämään virheitäsi jotka jokainen voi lukea ylempää? Minusta sellaiset ihmiset ovat hiukan noloja/typeriä kun asia lukee tuolla oikein selvästi ja silti jatkavat jänkäämistä. Se on kanssalukijoiden aliarviointia, joka luultavasti johtuu nuoresta iästäsi. (Tämä oli oletus, voi se toki johtua typeryydestäsikin) Luuletko etteivät ihmiset oikeasti osaa lukea hieman ylempää, että olet väärässä.

        Sama ilmiö esiintyy monesti reality tv:ssä. Ensin siellä joku tekee jotain ei-toivottavaa. Sitten tämä tollo alkkaa vänkäämään jopa katsojille, että näin ei tapahtunut, vaikka juuri kaikki miljoona katsojaa on todistanut tätä tapahtumaa .. Miten joku voi olla niin tyhmä, että luulee pystyyvänsä selittelemään jopa katsojille, ettei sitä tapahtunut, vaikka miljoona katsojaa on juuri nähnyt että juuri näin tapahtui .. hiukan noloa selittelyä ..

        Maailmassa on selittelijöitä ja niitä jotka tekee

        "Murtunut jalka/leikkaus/flunssa/syöpä/kuolema/mikä tahansa syy on läskin selittelyä!!!!!"

        Onhan se mahdollista myöskin että alienit kaappaa eikä pääse lenkille! Kengät on hävinny tai kattila on palanut pohjaan. Voi itkujen itku. Kaikki on mahdollista!

        "Mutta, uusavuton on uusavuton."

        Saamattomuutesi johtuu luultavasti vain nuoresta iästäsi, mutta jos et opi niin sinulle tulee kivikkoinen tie. Asiat kun eivät tule tehtyä pelkällä selittelyllä, vaikka selittelyillä tahdotkin päästä vain pälkähästä.

        "Niin, sinähän et itseasiassa tiedä mikä on totta. Oho, voiko se olla niin, että sinä voisit olla joskus väärässä."

        Sen tiedän, että selittelysi on totta. Ja edelleenkään tässä ei keskustella minusta. Näyttäisi siltä että et kestä suoraa kritiikkiä toimiasi kohtaan. Mikä johtunee nuoresta iästäsi. Sitähän sinä et voi tietää, jos vanhemmiten muutut, vai mitä?

        Ajattele asiaa kuin urheilu valmentaja. Välillä täytyy antaa suoraa kritiikkiä pieleen menneissä asioissa, että suojatti pääsee urallaan eteenpäin, eikä ikuisesti junnaa paikoillaan selitellen itselleen. Urheilijoilla on yleensä niin korkea moraali omia tekemisiään kohtaan, ettei selittelyä esiinny, ehkä enintään teineillä vielä näitä oireita on.

        Toinen lähestymistapa voi olla kannustus silloin kun ollaan menossa asioissa oikeaan suuntaan. Molempia siis tarvitaan, eikä niistä tarvitse henkilökohtaisesti suuttua.

        Eihän urheilijakaan pauhaa valmentajalla, että pystyisitkö sinä läskimaha itse hyppäämään tuon esteen yli yms. Ymmärrätkö?
        Ei siinä valmentajasta keskustella, vaan siitä urheilijasta.

        "Ilman mitään lähdettä, eip."

        Niin nuori, niin nuori .. mitä jos sanoisin, että Afrikan reissullani siellä tapahtui niin ja näin? Olisiko se silti totta, vaikka dokumentoitua lähdettä et voisi lukea?

        "Miten se ilmenee"

        Haluat pitää vanhat tapasi ja TOIVOT laihtuvasi vanhoilla tavoillasi. Loppuaika meneekin sitten selittelyyn miksi mikään ei onnistu.




        ,3


      • vanhakinjaksaa
        fjksdlfjkljgklfdl kirjoitti:

        Älä vaivaudu, hullujen ja teinien kanssa väittelyä ei voi normaali aikuinen voittaa...

        Minulla on nyt luppoaikaa, koska vain yksi työprojekti on meneillään. Kyllä tässä aikaa liikenee teinienkin kanssa väittelyyn. Ja vaikka aloittaja vaikuttaakin täysin avuttomalta ratkaisemaan ongelmiaan, joita me olemme ystävieni kanssa pystyneet ratkomaan jo 12-vuotiaana, niin tämä toimii oikein hyvänä esimerkkinä muille laihduttajille, jotka tukeutuvat selittelyyn ja valheisiin, miksi eivät pystyisi saamaan aikaan mitään.

        Oikein positiivinen kokonais vaikutus, vaikkakaan en usko, että aloittaja oppii vielä moniin vuosiin mitään, joten jatketaan kirjoittelua, koska siitä voi olla apua sellaisille, jotka oikeasti ovat joutuneet näiden kysymyksien eteen ja pohtimaan niitä vakavasti


      • PerttiPerttinen666

        "Ehkä olet ostanut HK Sinistä?"

        En, kun käynyt lenkkeilemässä kävellen.

        "Tyhjää selittelyä edelleen."

        Tyhjää oletusta edelleen. Jos et osaa lukea, niin silloin sinun täytyy olettaa jotain, mitä et tiedä. Tämä on ihan normaalia, mutta muita ihmisiä ajatellen toivon että joskus vielä opit lukemaan.

        "Läskitkin lähtee mukavasti, kun kehon lämmittämiseen menee energiaa"

        :-DD Oikotie laihtumisee - alasti ulos asumaan?

        " Kysymys on esitetty kysymys muodossa"

        Ja vastaus on, että ei. Haluatko vielä arvata? Kaikki oletuksesi/luulosi ei aina ole totta.

        "Tämäpä tärkeä tieto."

        On se, jos haluaa antaa itsestään järkevän kuvan eikä tyhjäpäistä kuvaa.

        "Se on kanssalukijoiden aliarviointia"

        Ja sinähän sitä et tee.

        "olet väärässä"

        Missä asiassa?

        "reality tv:ssä"

        Ihan kannattaa puhua suomea, se on suomeksi tositv.

        "Onhan se mahdollista"

        Sitten ei kannata olettaa. :-D

        "tahdotkin päästä vain pälkähästä."

        Käsittääkseni en ole minkäänlaisessa pälkähässä.

        "vai mitä?"

        En tiedäkkään. Tällä hetkellä ruokavaliossa tai liikunassa tosin ei tunnu olevan vikaa, ennenkuin joku muu osoittaa siitä jotain, jossa voisi olla parannettavaa ja miten. Sinä et ole osoittanut siitä mitään parannettavaa tai ehdottanut toisenlaista toimintaa, olet vain vittuillut ja esittänyt tyhjiä oletuksisasi ilman minkäänlaisia perusteita. Ymmärrätkö, että ilman asiallisuutta et saavuta mitään. Jos asiallisesti esittäisit asiasi, siellä saattaisi olla jotain ihan käyttökelpoisia vinkkejäkin. Mutta koska et, sinulta ei ole tullut mitään ratkaisuja.

        "Välillä täytyy antaa suoraa kritiikkiä"

        Rakentava kritiikki on aivan eri asia kuin tyhjänpäiväinen syyllistäminen, tahallinen aloittajan masentaminen ja haukkuminen. Valmentaja ei hauku valmennettavaa läskiksi, saamattomaksi, selittelijäksi jne. Kaikki muut täällä on esittänyt rakentavaa kritiikkiä, toisinkuin sinä.

        "Olisiko se silti totta, vaikka dokumentoitua lähdettä et voisi lukea?"

        Ei mitenkään todistettavasti. Siinä olisi kyse vain luottamuksesta eli siitä kenelle tämän "tarinan" kertoo. Toisinkuin tämä asia, johon on sinun mukaasi "oikeuden päätös", mutta kun ei tunnu tätä oikeuden päätöstä löytyvän muualta kuin päästäsi, ei sinulla ole mitään oikeaa lähdettä. Jos sanon, että kaverin kaiman serkku kertoi että Pertti Perttinen sai tuomion saatananpalvonnasta, niin olisiko se totta ilman virallista lähdettä? Ei, ei välttämättä. Ei voisi olla varma.

        "Haluat pitää vanhat tapasi"

        Koska sinä tiedät niin hyvin, niin ole hyvä ja kerro millaisia ovat n. puoli vuotta vanhat "vanhat tavat" ja millaisia on nykyiset tavat, jos niillä on jotain eroa. Valitettavasti, kun kerrot tätä ja luulet tietäväsi kaiken kaikesta, oletkin joka tapauksessa, mitä tahansa paskaa jauhatkin, väärässä.

        "mikään ei onnistu."

        Tyhjä oletus.


      • väärässäagain

        By the way: http://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkensuunnittelu/paivaretket

        Päiväretket ovat yleisin retkeilymuoto ja ne tehdään useimmiten perheen tai kavereitten kesken. _______________Muutaman tunnin mittaiselle__________________ lähiretkelle varustautuminen ei poikkea paljoakaan normaalista ulkoiluvarustuksesta.

        Luontoon suuntautuva kokopäiväinen retki vaatii jo enemmän suunnittelua ja valmistelua. Päiväretken luonteeseen kuuluu kiireettömyys, jolloin jää aikaa tutustua ympäristön nähtävyyksiin ja erilaisiin luontokohteisiin. Monesti retket tehdään polkuja ja ulkoilureittejä kulkien. Ne johdattavatkin maisemallisesti näyttäviin paikkoihin ja ovat helppokulkuisia. Rakennetut ja merkityt reitit säästävät myös ympäristöä ohjaamalla ulkoilijat samoille reiteille.

        Pukeutuminen

        Päiväretken vaatetus määräytyy vuodenaikojen ja sääolojen mukaan. Kumisaappaat, vaelluskengät tai lenkkikengät sopivat jalkineiksi. Sukiksi käyvät ns. urheilusukat tai villasukat, jotka pitävät jalat kuivan tuntuisina eivätkä aiheuta hiertymiä.

        Alusasuina käytetään kosteutta iholta seuraavaan vaatekerrokseen siirtäviä keinokuituisia tai villaisia vaatteita. Päällysasuna käytetään tuulta ja sadetta pitäviä asuja. Sään vaatiessa väliasuna tulee kysymykseen villapaita tai keinokuituiset asut. Käsineet ja päähine kuuluvat myös päiväretken varusteisiin. Lämpiminä kesäpäivinä luonnollisesti pukeudutaan kevyemmin.

        Muu varustus

        Muut retkellä tarvittavat varusteet kuljetetaan päivärepussa, joka on vaellusrinkkaa pienempi ja kevyempi. Repusta pitäisi löytyä juomaa, joka viileällä säällä säilyy termospullossa lämpimänä, sekä päivän eväät pikkuherkut mukaan lukien. Retkikeitin ja ruuan valmistaminen sillä tai nuotiolla antaa oman viihtyisän lisänsä lyhyempäänkin retkeilyyn.

        Ensiapuun ja terveyteen liittyvät tarvikkeet päiväretkellä: ainakin joustoside, laastareita ja kesällä lääkitystä käärmeen puremaan tai hyönteisten pistoihin. Lisäksi aurinkolasit ja -voide sekä huulirasva.

        Vaikka kuljetaan tutuilla poluilla ja maastossa, mukana olisi oltava alueen kartta ja kompassi. Lumikelillä retki voidaan tehdä hiihtäen, lumikengillä tai jalkaisin ja kuljettaa varusteet ahkiossa.

        Harrastusvälineet

        Harrastusvälineet, kuten kamera, kalastusvälineet, kiikari, luuppi sekä kasvi-, eläin-, kivilajeja tai maaperää ym. käsittelevät kirjat rikastuttavat retkeä merkittävästi.

        Maastossa liikkuessa on aina pidettävä mielessä jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet.


      • voileipä
        väärässäagain kirjoitti:

        By the way: http://www.luontoon.fi/retkeilynabc/retkensuunnittelu/paivaretket

        Päiväretket ovat yleisin retkeilymuoto ja ne tehdään useimmiten perheen tai kavereitten kesken. _______________Muutaman tunnin mittaiselle__________________ lähiretkelle varustautuminen ei poikkea paljoakaan normaalista ulkoiluvarustuksesta.

        Luontoon suuntautuva kokopäiväinen retki vaatii jo enemmän suunnittelua ja valmistelua. Päiväretken luonteeseen kuuluu kiireettömyys, jolloin jää aikaa tutustua ympäristön nähtävyyksiin ja erilaisiin luontokohteisiin. Monesti retket tehdään polkuja ja ulkoilureittejä kulkien. Ne johdattavatkin maisemallisesti näyttäviin paikkoihin ja ovat helppokulkuisia. Rakennetut ja merkityt reitit säästävät myös ympäristöä ohjaamalla ulkoilijat samoille reiteille.

        Pukeutuminen

        Päiväretken vaatetus määräytyy vuodenaikojen ja sääolojen mukaan. Kumisaappaat, vaelluskengät tai lenkkikengät sopivat jalkineiksi. Sukiksi käyvät ns. urheilusukat tai villasukat, jotka pitävät jalat kuivan tuntuisina eivätkä aiheuta hiertymiä.

        Alusasuina käytetään kosteutta iholta seuraavaan vaatekerrokseen siirtäviä keinokuituisia tai villaisia vaatteita. Päällysasuna käytetään tuulta ja sadetta pitäviä asuja. Sään vaatiessa väliasuna tulee kysymykseen villapaita tai keinokuituiset asut. Käsineet ja päähine kuuluvat myös päiväretken varusteisiin. Lämpiminä kesäpäivinä luonnollisesti pukeudutaan kevyemmin.

        Muu varustus

        Muut retkellä tarvittavat varusteet kuljetetaan päivärepussa, joka on vaellusrinkkaa pienempi ja kevyempi. Repusta pitäisi löytyä juomaa, joka viileällä säällä säilyy termospullossa lämpimänä, sekä päivän eväät pikkuherkut mukaan lukien. Retkikeitin ja ruuan valmistaminen sillä tai nuotiolla antaa oman viihtyisän lisänsä lyhyempäänkin retkeilyyn.

        Ensiapuun ja terveyteen liittyvät tarvikkeet päiväretkellä: ainakin joustoside, laastareita ja kesällä lääkitystä käärmeen puremaan tai hyönteisten pistoihin. Lisäksi aurinkolasit ja -voide sekä huulirasva.

        Vaikka kuljetaan tutuilla poluilla ja maastossa, mukana olisi oltava alueen kartta ja kompassi. Lumikelillä retki voidaan tehdä hiihtäen, lumikengillä tai jalkaisin ja kuljettaa varusteet ahkiossa.

        Harrastusvälineet

        Harrastusvälineet, kuten kamera, kalastusvälineet, kiikari, luuppi sekä kasvi-, eläin-, kivilajeja tai maaperää ym. käsittelevät kirjat rikastuttavat retkeä merkittävästi.

        Maastossa liikkuessa on aina pidettävä mielessä jokamiehenoikeudet ja -velvollisuudet.

        Tuletko vielä opettamaan minua päivän retkille, vaikka olen päivän ja päiväretkiä 1-3 päivää tehnyt jo ennen syntymääsi..

        Että sillä lailla.


      • jaa.a-a
        PerttiPerttinen666 kirjoitti:

        "Ehkä olet ostanut HK Sinistä?"

        En, kun käynyt lenkkeilemässä kävellen.

        "Tyhjää selittelyä edelleen."

        Tyhjää oletusta edelleen. Jos et osaa lukea, niin silloin sinun täytyy olettaa jotain, mitä et tiedä. Tämä on ihan normaalia, mutta muita ihmisiä ajatellen toivon että joskus vielä opit lukemaan.

        "Läskitkin lähtee mukavasti, kun kehon lämmittämiseen menee energiaa"

        :-DD Oikotie laihtumisee - alasti ulos asumaan?

        " Kysymys on esitetty kysymys muodossa"

        Ja vastaus on, että ei. Haluatko vielä arvata? Kaikki oletuksesi/luulosi ei aina ole totta.

        "Tämäpä tärkeä tieto."

        On se, jos haluaa antaa itsestään järkevän kuvan eikä tyhjäpäistä kuvaa.

        "Se on kanssalukijoiden aliarviointia"

        Ja sinähän sitä et tee.

        "olet väärässä"

        Missä asiassa?

        "reality tv:ssä"

        Ihan kannattaa puhua suomea, se on suomeksi tositv.

        "Onhan se mahdollista"

        Sitten ei kannata olettaa. :-D

        "tahdotkin päästä vain pälkähästä."

        Käsittääkseni en ole minkäänlaisessa pälkähässä.

        "vai mitä?"

        En tiedäkkään. Tällä hetkellä ruokavaliossa tai liikunassa tosin ei tunnu olevan vikaa, ennenkuin joku muu osoittaa siitä jotain, jossa voisi olla parannettavaa ja miten. Sinä et ole osoittanut siitä mitään parannettavaa tai ehdottanut toisenlaista toimintaa, olet vain vittuillut ja esittänyt tyhjiä oletuksisasi ilman minkäänlaisia perusteita. Ymmärrätkö, että ilman asiallisuutta et saavuta mitään. Jos asiallisesti esittäisit asiasi, siellä saattaisi olla jotain ihan käyttökelpoisia vinkkejäkin. Mutta koska et, sinulta ei ole tullut mitään ratkaisuja.

        "Välillä täytyy antaa suoraa kritiikkiä"

        Rakentava kritiikki on aivan eri asia kuin tyhjänpäiväinen syyllistäminen, tahallinen aloittajan masentaminen ja haukkuminen. Valmentaja ei hauku valmennettavaa läskiksi, saamattomaksi, selittelijäksi jne. Kaikki muut täällä on esittänyt rakentavaa kritiikkiä, toisinkuin sinä.

        "Olisiko se silti totta, vaikka dokumentoitua lähdettä et voisi lukea?"

        Ei mitenkään todistettavasti. Siinä olisi kyse vain luottamuksesta eli siitä kenelle tämän "tarinan" kertoo. Toisinkuin tämä asia, johon on sinun mukaasi "oikeuden päätös", mutta kun ei tunnu tätä oikeuden päätöstä löytyvän muualta kuin päästäsi, ei sinulla ole mitään oikeaa lähdettä. Jos sanon, että kaverin kaiman serkku kertoi että Pertti Perttinen sai tuomion saatananpalvonnasta, niin olisiko se totta ilman virallista lähdettä? Ei, ei välttämättä. Ei voisi olla varma.

        "Haluat pitää vanhat tapasi"

        Koska sinä tiedät niin hyvin, niin ole hyvä ja kerro millaisia ovat n. puoli vuotta vanhat "vanhat tavat" ja millaisia on nykyiset tavat, jos niillä on jotain eroa. Valitettavasti, kun kerrot tätä ja luulet tietäväsi kaiken kaikesta, oletkin joka tapauksessa, mitä tahansa paskaa jauhatkin, väärässä.

        "mikään ei onnistu."

        Tyhjä oletus.

        "silloin sinun täytyy olettaa jotain"

        Ehkäpä olet jo etukäteen päättänyt, että minun täytyy olettaa, vaikka kaikki on pohjautunut pelkästään omiin sanomisiisi. Jos näkisin pullukan kadulla, niin ei minulla olisi mitään mielipiteitä hänestä, ellei hän itse asioistaan kertoisi. Ymmärrätkö? Kaikki on perustunut omiin sanomisiisi. Jos omat sanomisesi sitten ovat epätarkkoja, niin minkä minä sille mahdan.

        Jos kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin silloin minä oletan sinun lopettaneen lenkkeilyn.

        Jos kerrot ettet pysty patikoimaan koska olet köyhä, niin silloin oletan ettet pysty patikoimaan, koska olet köyhä (mikä on tosin selittelyä, afrikkalaisetkin rutiköyhät pystyvät patikoimaan, joten miksi sinä et pystyisi?)

        Seuraavaksi sitten kerrot patikoivasi ystäviesi kanssa hyvässä seurassa.

        Jompi kumpi asia nyt vaikuttaa, ettei se ole totta, selittelyä?

        Vastaappa nyt tähän suoraan, että pystytkö patikoimaan ystäviesi kanssa, vai etkö pysty, koska olet väittänyt ettet pysty? Ja olet väittänyt että pystyt. Mistä hitosta minä enää tiedän mitä sinä selität?


        "Tyhjää oletusta edelleen"

        Ei, vaan tyhjiä puheita sinulta. Lue jälleen ylempää mitä olet selitellyt.

        ":-DD Oikotie laihtumisee - alasti ulos asumaan?"

        No onneksi sentään ymmärsit, että se oli huumoria.

        " Kysymys on esitetty kysymys muodossa"
        "Ja vastaus on, että ei. "

        Osaatko sanoa mikä merkki tämä on -> ?

        No, niin. Katso nyt hyvin tarkkaavaisesti:
        Saitko kesätöitä suklaatehtaalta?

        "Haluatko vielä arvata?"

        Eh, .. kaipaat apua ja minun pitäisi arvailla asioitasi? Aluksi meni ihan kivana leikkinä, mutta eiköhän tämä toimi niinpäin että sinä itse kerrot, jos sinulla on jotain esteitä kesätyö rahojen hankinnassa.

        "Kaikki oletuksesi/luulosi ei aina ole totta."

        Tämä on oletettavasti totta. Mutta se mitä itse kerrot, niin sitä pidettäköön sillä hetkellä totena ja sen pohjalta keskustelua käydään. Se, että onko selittelysi totta, niin siihen tuskin enää uskot itsekään. Joten suora kritiikkini on tältä osin kasvattanut sinua nuori ystäväni, mikä on näin valmentajan kannalta positiivinen asia.

        "On se"

        Nuorena voi ollakkin, mutta kun kasvat vanhemmaksi niin aika merkityksetöntä. Lisäksi olet tehnyt oletuksia, koska kirjoitan langattomalla näppäimistöllä joka aina välillä pätkii ja kun on nopea kirjoittaja ja tökkivä näppäimistö ei ole hyvä yhdistelmä.

        "Ja sinähän sitä et tee."

        Nope. Kaikki puheet perustetaan siihen mitä olet itse kertonut.

        "Käsittääkseni en ole minkäänlaisessa pälkähässä."

        Siksi ihmettelenkin miksi selittelet niin kovasti. Jopa kattilan etsimiseen kirpparilta olet keksinyt selityksiä.

        "Sinä et ole osoittanut siitä mitään parannettavaa tai ehdottanut toisenlaista toimintaa"

        Eikö pitkäjänteinen sinua kiinnostava liikunta johon pystyt sitoutumaan vuosiksi eteenpäin ole ehdotus? Eikö patikointi/retkeily ole ehdotus? Tiedätkö mikä siinä on parasta? No se ettet viikonkaan patikalla pääse jääkaapille, vaan joudut noudattamaan ennalta valittua ruokavaliota.

        Jonka tekemisessä kannattaa heittää kalorilaskurit nurkkaan, koska niillä ei tee yhtään mitään tämän asian kanssa. Riittävästi pitää olla energiaa, mutta jos päivät liikkuu ja touhuaa, niin energiaa kuluu varmasti enemmän kuin mitä sitä saa. Tämäkin sen todistaa, että liikunta onkin tärkein asia terveellisessä laihtumisessa.

        Jatkuu ensi numerossa:


      • kylläkylläkylläkyllä

        "Ehkäpä olet"

        En.

        "Jos omat sanomisesi sitten ovat epätarkkoja"

        Olet inhimillisesti ymmärtänyt ne väärin. Tämä on ok. Sitten virheelliset käsityksesi on korjattu, mutta silti ymmärrät tahallaan väärin. Yritä edes.

        "Jos kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin silloin minä oletan sinun lopettaneen lenkkeilyn."

        Ei ole missään vaiheessa sanonut että lenkkeily on lopetettu. On sanonuttu, että juoksu/hölkkääminen on lopetettu, ei lenkkeily. Lenkkeillä voi kävellen. Vaikka sinusta kävelemällä ei voi harrastaa lenkkeilyä, niin muiden mielestä ehkä voi. Kun pitää mielen avoinna, voi oppia jotain. Kaikki eivät ajattele niin yksinkertaisesti, sulkeutuneesti ja ahdasmielisesti, kuin sinulla tuntuu olevan tapana.

        "Jos kerrot ettet pysty patikoimaan koska olet köyhä"

        Kukaan ei ole kertonut ettei pysty -ikinämilloinkaankoskaan- patikoimaan, koska on köyhä. On ainoastaan sanottu, että patikoinnin HARRASTAMISEEN (=Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa) ei ole varaa, koska säännöllinen harrastaminen (eikä epäsäännöllinen, kuten kesäisin muutamia kertoja taas on) ei onnistu tarvikkeiden vähyydestä johtuen. On myös sanottu, että päiväretkiä talvellakin toki voi tehdä (päiväretkellä edelleenkin tarkoitetaan vain alle vuorokauden kestävää patikointireissua, vaikka se ei sinun mielestäsi sitä olisi, useamman mielestä on, joten sinun on turha väittää vastaan), mutta se voi toki tiettyjen asioiden osatekijänä (kuten normaalien ihmisten toiminnat) osoittautua haasteelliseksi. Voi myös olla järkevämpää harrastaa jotain muuta liikuntaa (vaikka se ei tuottaisi tajuttomia endorfiinipaukkuja) patikoinnin sijasta silloin, jos siihen säännöllisin väliajoin joutuisi mm. maksamaan bussimatkarahat (n.10e per menopaluu). Jos pystyy tässä asiassa säästämään, miksei säästäisi, vaikka vähän kuin vastaavan liikuntamuodon voi löytää lähempääkin sekä halvemmalla?

        Oma mielipide on se, että lenkkeily ja patikointi eroaa siinä, että patikoimaan lähdetään paljon pidemmäksi aikaa, kuin lenkkeilemään. En tiedä mitä mieltä sinä olet, mutta tätä on tarkoitettu alusta saakka. Jos olet ymmärtänyt väärin, sait nyt vastauksesi ja selvennyksesi.

        Kuitenkin, jos tarkoitus on lähteä vain alle vuorokaudeksi patikoimaan lähialueille, niin silloinkin todennäköisesti ainoat tähän vähänkin sopivat päivät on varmaan sellaisia, joissa ei ole muuta ohjelmaa. Ja kun opiskelijasta puhutaan, niin on todennäköistä että viikot menee koulunpenkillä ja viikonloput töissä (siis jos haluaa elää enemmällä kuin esim. sillä 20e kuukaudessa). Summa summarun, miksi hankkia sellainen harrastus (säännöllisesti harjoitettu) jota on hankala säännöllisesti(/rahallisesti) harjoittaa?

        "Seuraavaksi sitten kerrot patikoivasi ystäviesi"

        Sellaisiakin aktiviteettejä/liikuntaharrastuksia voi olla, joita ei pysty säännöllisesti harjoittamaan. Esim. joku kertoo, ettei harrasta ratsastusta, mutta aina tilaisuuden tullen epäsäännöllisesti ratsastaa ja nauttii siitä.

        "Jompi kumpi asia nyt vaikuttaa, ettei se ole totta"

        Kumpikin voi olla totta. Mutta jos ei tiedä, on järkevämpää kysyä, kuin olettaa. Jos olisit ensin kysynyt tämän kysymyksen, ei sinun olisi tarvinnut enää olettaa.

        Ja jos valitat selittelystä, niin sinähän kysyit ja sinulle vastattin.

        "Mistä hitosta minä enää tiedän mitä sinä selität?"

        Sait varmaan vastauksen kysymykseesi ylempää, mutta kertaus: patikoimaan pystyy, harrastamaminen on hankalampaa, mutta pitkällä aikavälillä, tarmokkaalla säästämisellä se onnistuu (jos on jostain säästettävää), mutta huomattavasti myöhemmin. Sitä ennen on helpompaa vaikka - lenkkeillä - sekä patikoida epäsäännöllisesti.

        "eiköhän tämä toimi niinpäin että sinä itse kerrot"

        Mutta kun kertominen on sinun mukaasi selittelyä. Ensinnäkin, olisi kannattanut sanoa ilman oletusta "jos saat ensi kesänä kesätyörahoja". Toiseksi, jos haluat tietää miksi oletuksesi "Ensi kesän kesätyörahojasi" on väärä, niin ei kannata esittää retorista kysymystä (johon ei edes odoteta vastausta), vaan kysyä suoraan, jos se sinua kerta niin paljon kiinnostaa.

        "mitä itse kerrot, niin sitä pidettäköön sillä hetkellä totena ja sen pohjalta keskustelua käydään"

        Kyllä, mutta sinä olet väärinymmärtänyt, ehkä tahallasi, ehkä vain tyhmyyttäsi tai lukutaidottomuuttasi.

        " Se, että onko selittelysi totta, niin siihen tuskin enää uskot itsekään"

        Kyllä sanojen takana aika usein seisotaan. Väärinymmärrykset eri asia, tässä sitä ei ole ollut paitsi sinun puoleltasi.

        " Jopa kattilan etsimiseen kirpparilta olet keksinyt selityksiä."

        Ehei, ei ole, vain sinun hienon suunnitelmasi ongelmakohdat on selitetty, ja ehdotettu parempaa tapaa säästää, kuin n. 1e kuukaudessa.

        "aika merkityksetöntä"

        =Vanhempana ihan sama antaako itsestään asiallisen vai vittuimaisen kuvan, onko sinusta näin?

        "Eikö"

        Eip, ellenkuin esität asiasi asiallisesti. Jos annat yhdenkin, yhden ainoan asiallisen viestin, saat ehkä vastaukseksi esim. "kiitos."


      • juujuuujooojuu

        "pyrkimys saada nuori suojatti kehittymään."

        Tiedän kyllä vittuilun ja kritiikin eron, kritiikkiä olen pyytänyt, saanut ja antanut itse monen, monen, monen monta kertaa. Vittuilua harvemmin, mutta sitäkin kyllä. Sitä saa mitä tilaa, u know.

        "Ei minun tarvitse mitään saavuttaa"

        Miksi sitten olet antamassa nk. "apujasi", jos et halua saavuttaa "avunantajan" asemaa? Jos et halua saavuttaa sitä, niin sitten olisit ollut koskaan kommentoimatta. Mutta koska et, niin haluat.

        "vaikka asia on oikein, mutta koska sanoja on väärä"

        Asioiden oikeellisuudesta ei sen enempää, mutta sanojasta en ole sanonut mitään, vain sanontaTAVASTA.

        " parin kuukauden rypistyksistäsi"

        Yhä edelleen olet väärässä. Pari kuukautta olet keksinyt omasta päästäsi.

        "Sen olet tehnyt ihan itse."

        Toisinpäin.

        "ettet suostu käsittelemään ongelmiasi"

        Toisinpäin.

        "Joskus kritiikki voi osua"

        Jos kritisoidaan esimerkiksi virheellisin oletuksin, valheellisin sanomisin ja epäsopivin termein, niin se ei ole kritiikkiä, vaan jotain aivan muuta. "Hyvän kritiikin perusajatus on mahdollisimman perusteellisen objektiivisuuden hakuisuus arviotuun asiaan, kritiikille altistuneen kannan huomioonottaen."

        Oikea elämä on eri asia kuin viihdeteollisuus.

        "Niin on."

        Mahdollisesti voisit sitten kertoa ja todistaa lähteesi?

        "Mistä olet etsinyt"

        Miksi minun pitäisi sinun sanomisiasi perustella? Se on aivan oma tehtäväsi, mikäli haluat olla uskottava. Mikäli et, sitten ei kannata edes vaivautua.

        "jos itse olen siitä lukenut ja nyt kerron"

        Missä niin lukee?

        "Ei mitään eroa"

        Olet väärässä ja oletuksesi on tyhjä.

        " Olet päättänyt etukäteen, että mitä tahansa minä sanon, niin sen täytyy olla väärin"

        Ei, en todellakaan. Vaan koska sinä olet selvästi sanonut, että siinä ei ole mitään eroa, vaikka on. Koska olet väärässä. Et voi päästä ihmisen pään sisään, vaikka luulisit niin.


      • eivoikunauraa
        kylläkylläkylläkyllä kirjoitti:

        "Ehkäpä olet"

        En.

        "Jos omat sanomisesi sitten ovat epätarkkoja"

        Olet inhimillisesti ymmärtänyt ne väärin. Tämä on ok. Sitten virheelliset käsityksesi on korjattu, mutta silti ymmärrät tahallaan väärin. Yritä edes.

        "Jos kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin silloin minä oletan sinun lopettaneen lenkkeilyn."

        Ei ole missään vaiheessa sanonut että lenkkeily on lopetettu. On sanonuttu, että juoksu/hölkkääminen on lopetettu, ei lenkkeily. Lenkkeillä voi kävellen. Vaikka sinusta kävelemällä ei voi harrastaa lenkkeilyä, niin muiden mielestä ehkä voi. Kun pitää mielen avoinna, voi oppia jotain. Kaikki eivät ajattele niin yksinkertaisesti, sulkeutuneesti ja ahdasmielisesti, kuin sinulla tuntuu olevan tapana.

        "Jos kerrot ettet pysty patikoimaan koska olet köyhä"

        Kukaan ei ole kertonut ettei pysty -ikinämilloinkaankoskaan- patikoimaan, koska on köyhä. On ainoastaan sanottu, että patikoinnin HARRASTAMISEEN (=Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa) ei ole varaa, koska säännöllinen harrastaminen (eikä epäsäännöllinen, kuten kesäisin muutamia kertoja taas on) ei onnistu tarvikkeiden vähyydestä johtuen. On myös sanottu, että päiväretkiä talvellakin toki voi tehdä (päiväretkellä edelleenkin tarkoitetaan vain alle vuorokauden kestävää patikointireissua, vaikka se ei sinun mielestäsi sitä olisi, useamman mielestä on, joten sinun on turha väittää vastaan), mutta se voi toki tiettyjen asioiden osatekijänä (kuten normaalien ihmisten toiminnat) osoittautua haasteelliseksi. Voi myös olla järkevämpää harrastaa jotain muuta liikuntaa (vaikka se ei tuottaisi tajuttomia endorfiinipaukkuja) patikoinnin sijasta silloin, jos siihen säännöllisin väliajoin joutuisi mm. maksamaan bussimatkarahat (n.10e per menopaluu). Jos pystyy tässä asiassa säästämään, miksei säästäisi, vaikka vähän kuin vastaavan liikuntamuodon voi löytää lähempääkin sekä halvemmalla?

        Oma mielipide on se, että lenkkeily ja patikointi eroaa siinä, että patikoimaan lähdetään paljon pidemmäksi aikaa, kuin lenkkeilemään. En tiedä mitä mieltä sinä olet, mutta tätä on tarkoitettu alusta saakka. Jos olet ymmärtänyt väärin, sait nyt vastauksesi ja selvennyksesi.

        Kuitenkin, jos tarkoitus on lähteä vain alle vuorokaudeksi patikoimaan lähialueille, niin silloinkin todennäköisesti ainoat tähän vähänkin sopivat päivät on varmaan sellaisia, joissa ei ole muuta ohjelmaa. Ja kun opiskelijasta puhutaan, niin on todennäköistä että viikot menee koulunpenkillä ja viikonloput töissä (siis jos haluaa elää enemmällä kuin esim. sillä 20e kuukaudessa). Summa summarun, miksi hankkia sellainen harrastus (säännöllisesti harjoitettu) jota on hankala säännöllisesti(/rahallisesti) harjoittaa?

        "Seuraavaksi sitten kerrot patikoivasi ystäviesi"

        Sellaisiakin aktiviteettejä/liikuntaharrastuksia voi olla, joita ei pysty säännöllisesti harjoittamaan. Esim. joku kertoo, ettei harrasta ratsastusta, mutta aina tilaisuuden tullen epäsäännöllisesti ratsastaa ja nauttii siitä.

        "Jompi kumpi asia nyt vaikuttaa, ettei se ole totta"

        Kumpikin voi olla totta. Mutta jos ei tiedä, on järkevämpää kysyä, kuin olettaa. Jos olisit ensin kysynyt tämän kysymyksen, ei sinun olisi tarvinnut enää olettaa.

        Ja jos valitat selittelystä, niin sinähän kysyit ja sinulle vastattin.

        "Mistä hitosta minä enää tiedän mitä sinä selität?"

        Sait varmaan vastauksen kysymykseesi ylempää, mutta kertaus: patikoimaan pystyy, harrastamaminen on hankalampaa, mutta pitkällä aikavälillä, tarmokkaalla säästämisellä se onnistuu (jos on jostain säästettävää), mutta huomattavasti myöhemmin. Sitä ennen on helpompaa vaikka - lenkkeillä - sekä patikoida epäsäännöllisesti.

        "eiköhän tämä toimi niinpäin että sinä itse kerrot"

        Mutta kun kertominen on sinun mukaasi selittelyä. Ensinnäkin, olisi kannattanut sanoa ilman oletusta "jos saat ensi kesänä kesätyörahoja". Toiseksi, jos haluat tietää miksi oletuksesi "Ensi kesän kesätyörahojasi" on väärä, niin ei kannata esittää retorista kysymystä (johon ei edes odoteta vastausta), vaan kysyä suoraan, jos se sinua kerta niin paljon kiinnostaa.

        "mitä itse kerrot, niin sitä pidettäköön sillä hetkellä totena ja sen pohjalta keskustelua käydään"

        Kyllä, mutta sinä olet väärinymmärtänyt, ehkä tahallasi, ehkä vain tyhmyyttäsi tai lukutaidottomuuttasi.

        " Se, että onko selittelysi totta, niin siihen tuskin enää uskot itsekään"

        Kyllä sanojen takana aika usein seisotaan. Väärinymmärrykset eri asia, tässä sitä ei ole ollut paitsi sinun puoleltasi.

        " Jopa kattilan etsimiseen kirpparilta olet keksinyt selityksiä."

        Ehei, ei ole, vain sinun hienon suunnitelmasi ongelmakohdat on selitetty, ja ehdotettu parempaa tapaa säästää, kuin n. 1e kuukaudessa.

        "aika merkityksetöntä"

        =Vanhempana ihan sama antaako itsestään asiallisen vai vittuimaisen kuvan, onko sinusta näin?

        "Eikö"

        Eip, ellenkuin esität asiasi asiallisesti. Jos annat yhdenkin, yhden ainoan asiallisen viestin, saat ehkä vastaukseksi esim. "kiitos."

        Tää oli niin helmi, että tää pitää laittaa ihan erikseen:

        "useamman mielestä on, joten sinun on turha väittää vastaan"

        (tietenkin itse keksittynä)


      • toimiminenlobu
        kylläkylläkylläkyllä kirjoitti:

        "Ehkäpä olet"

        En.

        "Jos omat sanomisesi sitten ovat epätarkkoja"

        Olet inhimillisesti ymmärtänyt ne väärin. Tämä on ok. Sitten virheelliset käsityksesi on korjattu, mutta silti ymmärrät tahallaan väärin. Yritä edes.

        "Jos kerrot lopettaneesi lenkkeilyn, niin silloin minä oletan sinun lopettaneen lenkkeilyn."

        Ei ole missään vaiheessa sanonut että lenkkeily on lopetettu. On sanonuttu, että juoksu/hölkkääminen on lopetettu, ei lenkkeily. Lenkkeillä voi kävellen. Vaikka sinusta kävelemällä ei voi harrastaa lenkkeilyä, niin muiden mielestä ehkä voi. Kun pitää mielen avoinna, voi oppia jotain. Kaikki eivät ajattele niin yksinkertaisesti, sulkeutuneesti ja ahdasmielisesti, kuin sinulla tuntuu olevan tapana.

        "Jos kerrot ettet pysty patikoimaan koska olet köyhä"

        Kukaan ei ole kertonut ettei pysty -ikinämilloinkaankoskaan- patikoimaan, koska on köyhä. On ainoastaan sanottu, että patikoinnin HARRASTAMISEEN (=Harrastus on säännöllisesti harjoitettua vapaa-ajan toimintaa) ei ole varaa, koska säännöllinen harrastaminen (eikä epäsäännöllinen, kuten kesäisin muutamia kertoja taas on) ei onnistu tarvikkeiden vähyydestä johtuen. On myös sanottu, että päiväretkiä talvellakin toki voi tehdä (päiväretkellä edelleenkin tarkoitetaan vain alle vuorokauden kestävää patikointireissua, vaikka se ei sinun mielestäsi sitä olisi, useamman mielestä on, joten sinun on turha väittää vastaan), mutta se voi toki tiettyjen asioiden osatekijänä (kuten normaalien ihmisten toiminnat) osoittautua haasteelliseksi. Voi myös olla järkevämpää harrastaa jotain muuta liikuntaa (vaikka se ei tuottaisi tajuttomia endorfiinipaukkuja) patikoinnin sijasta silloin, jos siihen säännöllisin väliajoin joutuisi mm. maksamaan bussimatkarahat (n.10e per menopaluu). Jos pystyy tässä asiassa säästämään, miksei säästäisi, vaikka vähän kuin vastaavan liikuntamuodon voi löytää lähempääkin sekä halvemmalla?

        Oma mielipide on se, että lenkkeily ja patikointi eroaa siinä, että patikoimaan lähdetään paljon pidemmäksi aikaa, kuin lenkkeilemään. En tiedä mitä mieltä sinä olet, mutta tätä on tarkoitettu alusta saakka. Jos olet ymmärtänyt väärin, sait nyt vastauksesi ja selvennyksesi.

        Kuitenkin, jos tarkoitus on lähteä vain alle vuorokaudeksi patikoimaan lähialueille, niin silloinkin todennäköisesti ainoat tähän vähänkin sopivat päivät on varmaan sellaisia, joissa ei ole muuta ohjelmaa. Ja kun opiskelijasta puhutaan, niin on todennäköistä että viikot menee koulunpenkillä ja viikonloput töissä (siis jos haluaa elää enemmällä kuin esim. sillä 20e kuukaudessa). Summa summarun, miksi hankkia sellainen harrastus (säännöllisesti harjoitettu) jota on hankala säännöllisesti(/rahallisesti) harjoittaa?

        "Seuraavaksi sitten kerrot patikoivasi ystäviesi"

        Sellaisiakin aktiviteettejä/liikuntaharrastuksia voi olla, joita ei pysty säännöllisesti harjoittamaan. Esim. joku kertoo, ettei harrasta ratsastusta, mutta aina tilaisuuden tullen epäsäännöllisesti ratsastaa ja nauttii siitä.

        "Jompi kumpi asia nyt vaikuttaa, ettei se ole totta"

        Kumpikin voi olla totta. Mutta jos ei tiedä, on järkevämpää kysyä, kuin olettaa. Jos olisit ensin kysynyt tämän kysymyksen, ei sinun olisi tarvinnut enää olettaa.

        Ja jos valitat selittelystä, niin sinähän kysyit ja sinulle vastattin.

        "Mistä hitosta minä enää tiedän mitä sinä selität?"

        Sait varmaan vastauksen kysymykseesi ylempää, mutta kertaus: patikoimaan pystyy, harrastamaminen on hankalampaa, mutta pitkällä aikavälillä, tarmokkaalla säästämisellä se onnistuu (jos on jostain säästettävää), mutta huomattavasti myöhemmin. Sitä ennen on helpompaa vaikka - lenkkeillä - sekä patikoida epäsäännöllisesti.

        "eiköhän tämä toimi niinpäin että sinä itse kerrot"

        Mutta kun kertominen on sinun mukaasi selittelyä. Ensinnäkin, olisi kannattanut sanoa ilman oletusta "jos saat ensi kesänä kesätyörahoja". Toiseksi, jos haluat tietää miksi oletuksesi "Ensi kesän kesätyörahojasi" on väärä, niin ei kannata esittää retorista kysymystä (johon ei edes odoteta vastausta), vaan kysyä suoraan, jos se sinua kerta niin paljon kiinnostaa.

        "mitä itse kerrot, niin sitä pidettäköön sillä hetkellä totena ja sen pohjalta keskustelua käydään"

        Kyllä, mutta sinä olet väärinymmärtänyt, ehkä tahallasi, ehkä vain tyhmyyttäsi tai lukutaidottomuuttasi.

        " Se, että onko selittelysi totta, niin siihen tuskin enää uskot itsekään"

        Kyllä sanojen takana aika usein seisotaan. Väärinymmärrykset eri asia, tässä sitä ei ole ollut paitsi sinun puoleltasi.

        " Jopa kattilan etsimiseen kirpparilta olet keksinyt selityksiä."

        Ehei, ei ole, vain sinun hienon suunnitelmasi ongelmakohdat on selitetty, ja ehdotettu parempaa tapaa säästää, kuin n. 1e kuukaudessa.

        "aika merkityksetöntä"

        =Vanhempana ihan sama antaako itsestään asiallisen vai vittuimaisen kuvan, onko sinusta näin?

        "Eikö"

        Eip, ellenkuin esität asiasi asiallisesti. Jos annat yhdenkin, yhden ainoan asiallisen viestin, saat ehkä vastaukseksi esim. "kiitos."

        "Olet inhimillisesti ymmärtänyt ne väärin"

        Ehkäpä olet inhimillisesti kertonut väärin, etteivät rahasi riitä patikointiin, mutta silti patikoit ystäviesi kanssa?

        "juoksu/hölkkääminen on lopetettu"

        Ok, olet siis lopettanut lenkkeilyn

        "Kun pitää mielen avoinna, voi oppia jotain"

        Aivan oikein. Tällöin kaikki aika ei mene selittelyyn, vaan sen energian voi käyttää asioiden tekemiseen ja uusien asioiden oppimiseen, kuten esimerkiksi risukeittimen rakentamiseen

        "Jos kerrot ettet pysty patikoimaan koska olet köyhä"
        "patikoinnin HARRASTAMISEEN"

        Selittelyä. Selittelyä. Ja selittelyä. Et siis pysty harrastamaan patikointia, koska sitä et pysty harrastamaan. Jos siis kävisit viikon patikalla, niin et pystynyt sitä tekemään, koska et sitä pystynyt harrastamaan lukemattomista selityksistä johtuen, niinkö?

        "ei onnistu tarvikkeiden vähyydestä johtuen"

        haaaaahahhaa... johan sinulle on kerrottu jopa ilmaisien välineiden mahdollisuuksista, mutta niihin vastaat tietenkin että mitään ei ole kerrottu.

        "päiväNretkellä" edelleenkin tarkoitetaan vain alle vuorokauden kestävää patikointireissua,

        Tein pieniä korjauksia.

        hoho hihi (anteeksi, nauratat minua niin kovin seuraavilla jutuillasi)

        " mutta se voi toki tiettyjen asioiden osatekijänä"

        Toki voi, nuori ystäväni ;) (hihi)

        "vaikka se ei tuottaisi tajuttomia endorfiinipaukkuja"

        Hupsu. Tiedätkö tunteen kun keho vaatii liikuntaa? Esim. ihan lihastasolla, ilman mainitsemiasi endorfiineja

        Jatkuu ensi numerossa:


      • Täältätulee
        juujuuujooojuu kirjoitti:

        "pyrkimys saada nuori suojatti kehittymään."

        Tiedän kyllä vittuilun ja kritiikin eron, kritiikkiä olen pyytänyt, saanut ja antanut itse monen, monen, monen monta kertaa. Vittuilua harvemmin, mutta sitäkin kyllä. Sitä saa mitä tilaa, u know.

        "Ei minun tarvitse mitään saavuttaa"

        Miksi sitten olet antamassa nk. "apujasi", jos et halua saavuttaa "avunantajan" asemaa? Jos et halua saavuttaa sitä, niin sitten olisit ollut koskaan kommentoimatta. Mutta koska et, niin haluat.

        "vaikka asia on oikein, mutta koska sanoja on väärä"

        Asioiden oikeellisuudesta ei sen enempää, mutta sanojasta en ole sanonut mitään, vain sanontaTAVASTA.

        " parin kuukauden rypistyksistäsi"

        Yhä edelleen olet väärässä. Pari kuukautta olet keksinyt omasta päästäsi.

        "Sen olet tehnyt ihan itse."

        Toisinpäin.

        "ettet suostu käsittelemään ongelmiasi"

        Toisinpäin.

        "Joskus kritiikki voi osua"

        Jos kritisoidaan esimerkiksi virheellisin oletuksin, valheellisin sanomisin ja epäsopivin termein, niin se ei ole kritiikkiä, vaan jotain aivan muuta. "Hyvän kritiikin perusajatus on mahdollisimman perusteellisen objektiivisuuden hakuisuus arviotuun asiaan, kritiikille altistuneen kannan huomioonottaen."

        Oikea elämä on eri asia kuin viihdeteollisuus.

        "Niin on."

        Mahdollisesti voisit sitten kertoa ja todistaa lähteesi?

        "Mistä olet etsinyt"

        Miksi minun pitäisi sinun sanomisiasi perustella? Se on aivan oma tehtäväsi, mikäli haluat olla uskottava. Mikäli et, sitten ei kannata edes vaivautua.

        "jos itse olen siitä lukenut ja nyt kerron"

        Missä niin lukee?

        "Ei mitään eroa"

        Olet väärässä ja oletuksesi on tyhjä.

        " Olet päättänyt etukäteen, että mitä tahansa minä sanon, niin sen täytyy olla väärin"

        Ei, en todellakaan. Vaan koska sinä olet selvästi sanonut, että siinä ei ole mitään eroa, vaikka on. Koska olet väärässä. Et voi päästä ihmisen pään sisään, vaikka luulisit niin.

        "kritiikkiä olen pyytänyt, saanut"

        Niin olet. u know

        "Ei minun tarvitse mitään saavuttaa"

        "Miksi sitten olet antamassa nk. "apujasi", jos et halua saavuttaa "avunantajan" asemaa?"

        Keskityt aivan vääriin asioihin, nuori ystäväni.

        "Asioiden oikeellisuudesta ei sen enempää, mutta sanojasta en ole sanonut mitään, vain sanontaTAVASTA."

        Tapa ratkaisee, vaan ei sisältö?

        "Pari kuukautta olet keksinyt omasta päästäsi."

        Kuten myös

        "Sen olet tehnyt ihan itse."
        "Toisinpäin"

        Annatko lähteen?

        "Joskus kritiikki voi osua"
        "Jos kritisoidaan esimerkiksi virheellisin oletuksin, valheellisin sanomisin ja epäsopivin termein, niin se ei ole kritiikkiä, vaan jotain aivan muuta."

        Olet siis nuoruudestasi johtuen "vähän hölmö" ja ongelmasi on se, että olet läski? Niinkö? Vai oletinko vain, vai näinkö olet itse kirjoittanut?

        "Niin on."
        "Mahdollisesti voisit sitten kertoa ja todistaa lähteesi?"

        Etkö löydä?

        "Mistä olet etsinyt"

        Miksi minun pitäisi sinun sanomisiasi perustella? Se on aivan oma tehtäväsi, mikäli haluat olla uskottava. Mikäli et, sitten ei kannata edes vaivautua.

        Ok, rehellisyyden perusteella luin siis tästä päätöksestä Helsingin Sanomista vuonna 1986. Ehkäpä sinulta jäi juuri tämä kyseinen artikkeli lukematta?

        "Missä niin lukee?"

        Vastattu

        "Ei mitään eroa"
        "Olet väärässä ja oletuksesi on tyhjä."

        Se on kuultu, mutta totuus on se että ainoastaan selityksesi ovat tyhjiä

        Pystytkö laihtumaan nykyisillä selittelyilläsi?

        "Ei, en todellakaan"

        "Vaan koska sinä "

        Lihotanko minä sinua?

        "Koska olet väärässä"

        Et siis ole laihtunut omilla menetelmilläsi, ja minä olen väärässä?


      • pena6666

        "Ehkäpä olet inhimillisesti kertonut väärin"

        En.

        "olet siis lopettanut lenkkeilyn"

        En, sinä vain olet kovin ahdasmielinen.

        "Aivan oikein"

        Suosittelen siis että teet niin. Huomaat, että on muitakin näkökulmia eikä tarvitse rakastella vain omaa napaansa.

        "Et siis pysty harrastamaan patikointia, koska sitä et pysty harrastamaan"

        Jos sinä joskus käyt huonekalukaupassa, niin onko sinun harrastuksesi silloin huonekalukaupassa käynti? Jos joku kysyy mitä harrastuksia sinulla on, vastaatko että "huonekalukaupassa käynti"? Epäilen, mutta en tietty voi olla varma, voihan olla että listaat harrastuksiisi myös puhumisen, ääntelyn, piereskelyn, paskantamisen, silmien räpyttelyn, sormien naksuttelun jne. Mutta jos ymmärrät harrastamisen ja tekemisen eron, niin sitten tajuat nyt oman logiikkasi reikäisyyden. Ja jos sinä oikeasti harrastaisit huonekalukaupassa käyntiä, niin sitten sinä tekisit sitä säännöllisesti vapaa-ajallasi, tarkoituksena rentouttaa ja tuottaa mielihyvää.

        Se ei ole selittelyä, jos minä kerron miten logiikkasi loistaa huonoudellaan.

        Niin, ja itse "kysymykseesi". Patikoimassa voi myös käydä, vaikka sitä ei säännöllisesti harrastaisikaan, aivan kuten huonekalukaupassakin voi käydä ilman että säännöllisesti sitä ei harrastaisikaan.

        Patikoida voi, vaikka sitä ei voisi harrastaa.

        "johan sinulle on kerrottu jopa ilmaisien välineiden mahdollisuuksista"

        Sinulta ei ole saatu vielä yhtäkään ehdotusta. Tiedät kyllä, miten saat ehdotuksesi menemään perille, mutta jos et halua, miksi ylipäätään olet täällä?

        "Tein pieniä korjauksia."

        Olet edelleen väärässä, koska sanaa päivänretki ei ole edes olemassa.

        "tietenkin itse keksittynä"

        Eip. Minulla on kyllä lähteeni.

        "Toki voi"

        Niin voi, mutta koska sinä et tiedä niistä mitään, niin et voi myöskään olettaa mitään.

        "lihastasolla"

        Tiedätkö, että sellaista lihastasoa ei ole olemassa. Se on kuvitelmaa aivoissasi ja oikeasti vain sitä, että liikunta tuottaa hyvän olon tunnetta. Toki jos puhutaan esim. surkastumisesta, niin silloin se on ihan siellä lihaksessa, ei aivoissa.

        "Vaikea ottaa kantaa"

        Olet silti ottanut, olettamalla oletuksia jotka eivät ole totta.

        "Kesätyörahoillasi"

        Soo soo.

        "Jos sinulta kysyttäisiin"

        Niin en vastaisi kuten, yllätys yllätys, oletat.

        "Älä muuta virka"

        Älä sitten jankuta.

        "Etkö juuri edellisessä sanonut"

        Hupsis, pääsi sana harrastus, ei pitänyt tulla. Ihan vaan aktiviteettejä/liikuntaa, olisi ollut vähän parempi sanavalinta.

        Miksi se, jos haluaisi ratsastaa mutta ei ole siihen varaa, mutta silloinkun tarjoutuu tilaisuus (huokeampaan/ilmaiseen) ratsastukseen ei olisi järkevää käyttää tilaisuus hyväkseen? Harrastaminen on eri asia kuin tekeminen, mutta ei ehkä sinulle, vai mitä, ammattilais-huonekalukaupoissakäynninharrastaja.

        "johtuvat minun tyhmyydestäni?"

        Ei minulla ole ongelmaa tyhmyytesi kanssa! Tämä on vaan niin hauskaa ajanviitettä! Voin kuvitella sen tuskan joka opettajillasi olisi, jos joutuisat tuollaista luupäätä opettamaan. :-D "Minusta peruna on hedelmä! Ihan varmasti on! Ihan sama mitä sanotte! Ihan sama mikä on faktaa! Minusta peruna on hedelmä, mikään ei voi sitä muuttaa, muhahaha!" .. Ja reputettu koe, kun peruna ei ollutkaan hedelmä. Samoin kuin älykkyysosamäärätesti.

        "Siis kumpikin on totta?

        Et siis tiedä kumpi on totta?

        Selvä. Toinen asioista ei ole totta."

        Mikään ei ole viitannut siihen, mutta meijän olettaja-mestari (ainakin loistat jossain asiassa! hyvä!) tekee oletuksensa, vaikka niihin ei ole mitään perusteita.

        " en todellakaan ole saanut vastaustani."

        Siitä voit syyttää vain itseäsi, lukutaidottomuuttasi. Vastaus on nenäsi edessä, muttet osaa lukea. Hui.

        "valehtelet itsellesi"

        Ei ole syytä.

        " Eikö siinäå välissä ole ollut (1) yhtäkään mahdollisuutta toimia toisin ja esim. säästää suklaa-rahat vaikka"

        Tottakai. Paitsi että pidempään menee mikäli säästää joka kuukausi n. euro, kuin siinä että raha alkaa virtaamaan kokopäivätöiden takia. :-D Etenkin, kun kattila ei ole ainoa asia, mikä vaaditaan ympärivuotiseen, säännölliseen harrastamiseen. Mutta kattila on ainoa (tai ei edes sitä välttämättä tarvita) joka vaaditaan epäsäännölliseen patikoimiseen. Siksi voi olla vähän järkevämpää patikoida epäsäännöllisesti kuin harrastaa säännöllisesti sellaisessa elämäntilanteessa. Toisinkuin säästää "suklaarahat" (ei tule viivaa väliin), joilla saisi säännölliseen patikoinnin harrastamiseen tarvittavat varusteet hankittua ehkä, ööh, kymmenen vuoden päästä.

        "Ole hyvä"

        Et ole valitettavasti kiitollisuuden arvoinen.


      • lobusiihen
        pena6666 kirjoitti:

        "Ehkäpä olet inhimillisesti kertonut väärin"

        En.

        "olet siis lopettanut lenkkeilyn"

        En, sinä vain olet kovin ahdasmielinen.

        "Aivan oikein"

        Suosittelen siis että teet niin. Huomaat, että on muitakin näkökulmia eikä tarvitse rakastella vain omaa napaansa.

        "Et siis pysty harrastamaan patikointia, koska sitä et pysty harrastamaan"

        Jos sinä joskus käyt huonekalukaupassa, niin onko sinun harrastuksesi silloin huonekalukaupassa käynti? Jos joku kysyy mitä harrastuksia sinulla on, vastaatko että "huonekalukaupassa käynti"? Epäilen, mutta en tietty voi olla varma, voihan olla että listaat harrastuksiisi myös puhumisen, ääntelyn, piereskelyn, paskantamisen, silmien räpyttelyn, sormien naksuttelun jne. Mutta jos ymmärrät harrastamisen ja tekemisen eron, niin sitten tajuat nyt oman logiikkasi reikäisyyden. Ja jos sinä oikeasti harrastaisit huonekalukaupassa käyntiä, niin sitten sinä tekisit sitä säännöllisesti vapaa-ajallasi, tarkoituksena rentouttaa ja tuottaa mielihyvää.

        Se ei ole selittelyä, jos minä kerron miten logiikkasi loistaa huonoudellaan.

        Niin, ja itse "kysymykseesi". Patikoimassa voi myös käydä, vaikka sitä ei säännöllisesti harrastaisikaan, aivan kuten huonekalukaupassakin voi käydä ilman että säännöllisesti sitä ei harrastaisikaan.

        Patikoida voi, vaikka sitä ei voisi harrastaa.

        "johan sinulle on kerrottu jopa ilmaisien välineiden mahdollisuuksista"

        Sinulta ei ole saatu vielä yhtäkään ehdotusta. Tiedät kyllä, miten saat ehdotuksesi menemään perille, mutta jos et halua, miksi ylipäätään olet täällä?

        "Tein pieniä korjauksia."

        Olet edelleen väärässä, koska sanaa päivänretki ei ole edes olemassa.

        "tietenkin itse keksittynä"

        Eip. Minulla on kyllä lähteeni.

        "Toki voi"

        Niin voi, mutta koska sinä et tiedä niistä mitään, niin et voi myöskään olettaa mitään.

        "lihastasolla"

        Tiedätkö, että sellaista lihastasoa ei ole olemassa. Se on kuvitelmaa aivoissasi ja oikeasti vain sitä, että liikunta tuottaa hyvän olon tunnetta. Toki jos puhutaan esim. surkastumisesta, niin silloin se on ihan siellä lihaksessa, ei aivoissa.

        "Vaikea ottaa kantaa"

        Olet silti ottanut, olettamalla oletuksia jotka eivät ole totta.

        "Kesätyörahoillasi"

        Soo soo.

        "Jos sinulta kysyttäisiin"

        Niin en vastaisi kuten, yllätys yllätys, oletat.

        "Älä muuta virka"

        Älä sitten jankuta.

        "Etkö juuri edellisessä sanonut"

        Hupsis, pääsi sana harrastus, ei pitänyt tulla. Ihan vaan aktiviteettejä/liikuntaa, olisi ollut vähän parempi sanavalinta.

        Miksi se, jos haluaisi ratsastaa mutta ei ole siihen varaa, mutta silloinkun tarjoutuu tilaisuus (huokeampaan/ilmaiseen) ratsastukseen ei olisi järkevää käyttää tilaisuus hyväkseen? Harrastaminen on eri asia kuin tekeminen, mutta ei ehkä sinulle, vai mitä, ammattilais-huonekalukaupoissakäynninharrastaja.

        "johtuvat minun tyhmyydestäni?"

        Ei minulla ole ongelmaa tyhmyytesi kanssa! Tämä on vaan niin hauskaa ajanviitettä! Voin kuvitella sen tuskan joka opettajillasi olisi, jos joutuisat tuollaista luupäätä opettamaan. :-D "Minusta peruna on hedelmä! Ihan varmasti on! Ihan sama mitä sanotte! Ihan sama mikä on faktaa! Minusta peruna on hedelmä, mikään ei voi sitä muuttaa, muhahaha!" .. Ja reputettu koe, kun peruna ei ollutkaan hedelmä. Samoin kuin älykkyysosamäärätesti.

        "Siis kumpikin on totta?

        Et siis tiedä kumpi on totta?

        Selvä. Toinen asioista ei ole totta."

        Mikään ei ole viitannut siihen, mutta meijän olettaja-mestari (ainakin loistat jossain asiassa! hyvä!) tekee oletuksensa, vaikka niihin ei ole mitään perusteita.

        " en todellakaan ole saanut vastaustani."

        Siitä voit syyttää vain itseäsi, lukutaidottomuuttasi. Vastaus on nenäsi edessä, muttet osaa lukea. Hui.

        "valehtelet itsellesi"

        Ei ole syytä.

        " Eikö siinäå välissä ole ollut (1) yhtäkään mahdollisuutta toimia toisin ja esim. säästää suklaa-rahat vaikka"

        Tottakai. Paitsi että pidempään menee mikäli säästää joka kuukausi n. euro, kuin siinä että raha alkaa virtaamaan kokopäivätöiden takia. :-D Etenkin, kun kattila ei ole ainoa asia, mikä vaaditaan ympärivuotiseen, säännölliseen harrastamiseen. Mutta kattila on ainoa (tai ei edes sitä välttämättä tarvita) joka vaaditaan epäsäännölliseen patikoimiseen. Siksi voi olla vähän järkevämpää patikoida epäsäännöllisesti kuin harrastaa säännöllisesti sellaisessa elämäntilanteessa. Toisinkuin säästää "suklaarahat" (ei tule viivaa väliin), joilla saisi säännölliseen patikoinnin harrastamiseen tarvittavat varusteet hankittua ehkä, ööh, kymmenen vuoden päästä.

        "Ole hyvä"

        Et ole valitettavasti kiitollisuuden arvoinen.

        "Ehkäpä olet inhimillisesti kertonut väärin"
        "En."

        Kyllä

        olet siis lopettanut lenkkeilyn ja nykyään vain kävelet

        "Aivan oikein"

        "Niin, ja itse "kysymykseesi". Patikoimassa voi myös käydä, vaikka sitä ei säännöllisesti harrastaisikaan"

        Hienoa! Ymmärsit tämän

        "Patikoida voi, vaikka sitä ei voisi harrastaa."

        Miksi ei voi?


        "Sinulta ei ole saatu vielä yhtäkään ehdotusta"

        Olet saanut monia ehdoituksia ja ne on vielä kerrattu sinulle. Etkö osaa lukea?

        "Tiedät kyllä, miten saat ehdotuksesi menemään perille"

        Etkö juuri sanonut, etten ole ehdottanut mitään? Puheesi ovat taas ristiriidassa omien puheidesi kanssa

        "Olet edelleen väärässä, koska sanaa päivänretki ei ole edes olemassa"

        On se. Juurihan kirjoitit sen. Päiväretket sen sijaan voi kestää 1-3 päivää

        "Toki voi"

        Niin voi, mutta koska sinä et tiedä niistä mitään, niin et voi myöskään olettaa mitään.

        "Tiedätkö, että sellaista lihastasoa ei ole olemassa. Se on kuvitelmaa aivoissasi"

        On se. Tietenkin jos ajattelet, että aivot otetaan pois niin eihän silloin mitään tunnu, mutta tällaiseen ajatteluun en itse lähtisi. Sama kuin väittäisi, että ei tunnu miltään kun laittaa käden kuumalle levylle, koska kaikki tuntemukset johtuvat vain aivoista.

        " ja oikeasti vain sitä, että liikunta tuottaa hyvän olon tunnetta"

        Et siis tiedä mitä tarkoitan. Kyse ei ole hyvän olon tunteesta. Olet ilmeisesti lukenut asiasta jostakin, etkä itse tiedä faktoja. Nytkin lihakset vaativat treeniä, vaikka edellisestä lenkistä on jo tuntikaupalla aikaa. Kyse ei siis ole lenkin jälkeisestä hyvän olon tunteesta. Ehkäpä opit tämän vielä joskus..

        "Toki jos puhutaan esim. surkastumisesta, niin silloin se on ihan siellä lihaksessa, ei aivoissa"

        Enpä ole aivan varma kun juttujasi lukee.

        "Olet silti ottanut, olettamalla oletuksia jotka eivät ole totta"

        Puheesi eivät ole siis totta? Myönnät näin avoimesti?

        "Kesätyörahoillasi"
        "Soo soo."

        Niin. Ostat käytetyn polkupyörän, kattilan ja retkikeittimen?

        "Hupsis, pääsi sana harrastus, ei pitänyt tulla. Ihan vaan aktiviteettejä/liikuntaa, olisi ollut vähän parempi sanavalinta."

        Sinulla on päässyt aika monta hupsista, kun olet kertonut että voit tehdä asioita ja ettet voi.

        Käsitys puheistasi jää siis lukijan vastuulle?

        "Miksi se, jos haluaisi ratsastaa mutta ei ole siihen varaa, mutta silloinkun tarjoutuu tilaisuus (huokeampaan/ilmaiseen) ratsastukseen ei olisi järkevää käyttää tilaisuus hyväkseen?"

        Tottakai on. Ei kai tässä siitä ole kysymys. Sen sijaan jos väittäisin etten pysty harrastamaan liikuntaa, koska toiveenani olisi harrastaa formuloilla ajamista ja se on niin kallista, etten sitä pysty joka viikko harrastamaan olisi kyseessä lapsellinen väite.

        Näin sinä olet väittänyt. (älä nyt leiki tyhmää ja väitä taas minun väittäneen sinun haluavan ajaa formuloilla, käytä vähän omaa älyäsikin)

        "Harrastaminen on eri asia kuin tekeminen"

        On, mutta kaikki on suhteellista. Vaikka harrastaisinkin laskettelua, niin en voi väittää ettenkö sitä harrastaisi, vaikka sitä en kesällä pystyisikään harrastamaan.

        Asia on tosin täysin merkityksetön, koska itse keksit virheelliset harrastamisväitteesi (kuten kaikki muutkin virheelliset väitteesi) ja nyt sitten koitat piestä sitä harrastamisväitettäsi, jonka olet itse aloittanut.
        Turhaan sinä sitä minulle tilität, jos teit omasta mielestäsi virheen niin myönnä se ja jatka eteenpäin.

        Et sinä itse tehtyä virhettäsi minun lukuuni saa vieritettyä, vaikka myötäilevien teinikavereidesi kanssa saatat onnistua siinä, että he ovat niin hölmöjä että uskovat naurettavat juttusi. Mutta kuten sanoin kun he kasvavat ja ymmärtävät niin naurettavilla jutuillasi tulet tekemään elämässäsi vain itsestäsi narrin.

        (taas lakkasi toimimasta tämä kun pitkä kirjoitus, jotain vikaa tässä s24 softassa, täytyy jakaa taas viesti kahteen osaan)
        Jatkuu ensi numerossa:


      • buuu23
        65646546 kirjoitti:

        Kiitos, hyvä pointti. Lihatuotteita olen vähentänyt niin, että olen laittanut ruokiin tuplasti enemmän kasviksia kuin ennen. Tehty satsi on isompi eikä lihan vähyyttä juuri edes huomaa. Esim. broileri-kasvisgratiiniin käytin 250g kanaa ja 800g kasviksia. Olen myös kokeillut ja käytän välillä tummaa soijarouhetta. Ei ehkä hivele makuhermoja, mutta tuo vaihtelua jauheliharuokiin.
        Miten hiilarien kanssa kannattaa menetellä? Olisiko parempi vähentää, vaihtaa gluteenittomiin tai syödä samoin kuin nytkin?

        hiilareita ei kannata vähentää. On totta että "hiilariton" ruokavalio on nopea tapa "laihtua" koska hiilarit sitovat itseensä vettä ja jos ne jättää ruokavaliosta niin tämä vesipaino lähtee nopeasti ja luulet laihtuvasi. Pitkään jatkettu hiilariton dietti aiheuttaa ketoosin joka on vaarillinen tila aineenvaihdunnallesi ja syy miksi monet vannovat vähähiilarisen dietin nimeen. Ketoosi on aineenvaihdunnan tila jossa vartalosi joka normaalisti toimii hiilareilla pakotetaan polttamaan proteiinia ja rasvaa mitä se ei muuten polttaisi, se estää nälän tunnetta (tästä syystä laihdut) ja on tarkoitettu tulemaan kun olet kuolemassa nälkään jotta kipusi lievittyisivät.

        Älä siis vähennä hiilareita vaan syö normaalia perus ruokaa kuten perunaa, riisiä, papuja, vihanneksia ja hedelmiä. Pidä liha ja maitotuotteet sellaisina "herkkuina" joita syöt vain ja ainoastaan erikois tapauksissa. Kokeile vaikka kuukausi ruokavaliota vähärasvaisena vegaanina ja vannon että laihdut huimasti, olosi paranee ja ajatuksesi kirkastuvat. Itse laihduin kolmessa kuukaudessa vegaanina 15 kiloa, olen nyt 162cm ja 49 kiloa. En missään vaiheessa kärsinyt nälästä vaan söin mitä halusin kunhan se oli vähärasvaista ja vegaania enkä harrastanut yhtään liikuntaa.


    • dsklfjsklgjkslj

      Voisin ehdottaa että illallisella söisit jo kevyemmin ja jättäisit vaikka iltapalan kokonaan pois. Siirrä illallisen energiamäärä mieluummin aamiaiselle tai lounaaksi niin saat energiaa päivän touhuja varten. Illalla et enää tarvitse energiaa kun et enää paljon touhuakaan, nukkuminen ei paljoa energiaa kuluta joten iltapala on aivan turhaa ja ylimääräistä.

      • 4354353

        Totta. Ilta on ehkä ongelmallisin nälänhallinnan kanssa, se oli ennen oikea ongelma-alue, tuli telkkarin edessä popsittua vähän liikaa. Vanhat tavat koputtelee vielä välillä ja lihaskunnon ja lenkin jälkeen tuntuu että maha huutaa ruokaa. Yrittänyt toppuutella sitä juomalla vettä, mutta silti tulee usein syötyä leipää ja hedelmiä. Mikähän pitäisi nälkää, mutta olisi suht kevyttä? Vihannekset?


      • Eikunpopsimaan
        4354353 kirjoitti:

        Totta. Ilta on ehkä ongelmallisin nälänhallinnan kanssa, se oli ennen oikea ongelma-alue, tuli telkkarin edessä popsittua vähän liikaa. Vanhat tavat koputtelee vielä välillä ja lihaskunnon ja lenkin jälkeen tuntuu että maha huutaa ruokaa. Yrittänyt toppuutella sitä juomalla vettä, mutta silti tulee usein syötyä leipää ja hedelmiä. Mikähän pitäisi nälkää, mutta olisi suht kevyttä? Vihannekset?

        Tuossa läskille:

        http://yesdeli.fi/hiilihydraatiton-nuudeli-yesdeli-shirataki-konjac.html


      • Näinmeillä

        Noi kuka syö milloinkin on aika henkilökohtaisia. Täällä on muutama omien kellonaikojensa tuputtaja, vaikka ovat merkityksettömiä. Itselläni aamulla ei ole nälkä eikä tee edes ruokaa mieli moneen tuntiin. Joskus syön vasta päivällä ensimmäisen kerran lounaan. Nukkumaan en sen sijaan tohdi mennä nälkäisenä, vaan sitä nukkuukin paremmin maha täynnä. Ehkäpä sen takia ei sitten aamulla nälätäkkään/tee mieli ruokaa moneen tuntiin. Kokonais kulutus se on mikä ratkaisee, eikä ne kellon ajat.

        Tietenkin jos itsekuria ei ole, niin silloin on parempi noudattaa kellon aikoja.


      • jottakokototuus
        4354353 kirjoitti:

        Totta. Ilta on ehkä ongelmallisin nälänhallinnan kanssa, se oli ennen oikea ongelma-alue, tuli telkkarin edessä popsittua vähän liikaa. Vanhat tavat koputtelee vielä välillä ja lihaskunnon ja lenkin jälkeen tuntuu että maha huutaa ruokaa. Yrittänyt toppuutella sitä juomalla vettä, mutta silti tulee usein syötyä leipää ja hedelmiä. Mikähän pitäisi nälkää, mutta olisi suht kevyttä? Vihannekset?

        "Ilta on ehkä ongelmallisin nälänhallinnan kanssa"

        Ei vaan aamu, päivä, ilta, aamupäivä, alkuilta, yö, ja keskiyö.

        "Totta"


    • laihtunut

      Olin suunnilleen samanpainoinen ja pituinen. Juoksen juoksumatolla 10-20 minsaa 5-6 päivänä viikossa. Poljen kuntopyötää 20-30 minsaa, nostelen puntteja. Syön vihanneksia, perunaa jonkun verran, kanaa, appelsiineja ja banaaneja. 3 viikossa lähti 7 kg. En edes laske kaloreita, riittävästi hiki liikuntaa niin tietää että laihtuu.

      • hikivaluujo

        Minulle tulee hengenahdistusta kun mainitsetkin noin kovat treenit.


    • Semmottiis

      Kasvikset eivät automaattisesti ketään laihaksi tee. Gladiaattoreiden jäänteitä tutkimalla on selvinnyt, että heillä oli painoa runsaasti ja sitä suosittiin ja ravinto koostui pääasiassa kasviksista. Sumopainijatkin syövät paljon kasviksia ja keittoja.

      Merkityksellistä on se miten treenaa ja mitä haluaa.

    • teinienkanssa

      "olet vain vittuillut"

      Ymmärrätkö sen eron että valmentajan suora ja joskus brutaalikin kritiikki ei ole vittuilua, vaan pyrkimys saada nuori suojatti kehittymään.


      "ilman minkäänlaisia perusteita"

      No antamasi perusteet eivät toki ole kummoisia, kun välillä väität asioita, että pystyt ja että et pysty. Otappa siitä nyt sitten selvää, mutta itse kertomiisi asioihin kaikki perusteet perustuvat.

      "Ymmärrätkö, että ilman asiallisuutta et saavuta mitään"

      Ei minun tarvitse mitään saavuttaa, vaan sinun. Etkö sinä vieläkään sitä ymmärrä että sinä olet hyötyjän ja saajan puolella, en minä

      "Jos asiallisesti esittäisit asiasi, siellä saattaisi olla jotain ihan käyttökelpoisia vinkkejäkin."

      Olet siis nuoresta iästäsi johtuen vielä niin lapsellin, että vaikka asia on oikein, mutta koska sanoja on väärä niin vänkäänpä vastaan? Se on lapsen käytöstä.

      "Rakentava kritiikki on aivan eri asia"

      Eikö se ole rakentavaa kritiikkiä jos kehoitan sinua hankkimaan (liikunta) harrastuksia joihin pystyt sitoutumaan vuosiksi eteenpäin. Lisäksi sanon suoraan että parin kuukauden rypistyksistäsi ei tule olemaan sinulle mitään hyötyä? Sekö itkettää?

      "kuin tyhjänpäiväinen syyllistäminen"

      Sen olet tehnyt ihan itse.

      "tahallinen aloittajan masentaminen"

      Joskus kritiikki voi osua, kuten sinun tapauksessasi on käynyt. Sen jälkeen asia täytyy käsitellä ja jatkaa eteenpäin. Asia vain on niin, ettet suostu käsittelemään ongelmiasi, vaan mielummin syytät valmentajaa.

      "Valmentaja ei hauku valmennettavaa läskiksi, saamattomaksi, selittelijäksi jne. "

      https://www.youtube.com/watch?v=TDCgp6JW8Ug

      "Kaikki muut täällä on esittänyt rakentavaa kritiikkiä, toisinkuin sinä."

      Niinkö? Niinkuin ystäväsi, eli myötäilleet selittelyäsi.

      "Ei mitenkään todistettavasti."

      Eikö?

      "johon on sinun sinun mukaasi "oikeuden päätös" "

      Niin on.

      "tunnu tätä oikeuden päätöstä löytyvän"

      Mistä olet etsinyt?

      "kaverin kaiman serkku kertoi että Pertti Perttinen"

      Liian monta muuttujaa. Mutta siinä ei ole mitään muuttujia, jos itse olen siitä lukenut ja nyt kerron. Ei mitään välikäsiä, missä asia voisi muuttua tai mennä pieleen.


      "Haluat pitää vanhat tapasi"
      "Koska sinä tiedät niin hyvin, niin ole hyvä ja kerro millaisia ovat n. puoli vuotta vanhat "vanhat tavat" ja millaisia on nykyiset tavat, jos niillä on jotain eroa"

      Ei mitään eroa. Sitten kun energiasi menee treenaamiseen, eikä sen selittelyyn että miksi ei voi treenata, niin sitten niillä on eroa.

      "mitä tahansa paskaa jauhatkin, väärässä."

      Tuo on juuri asenne ongelmasi. Olet päättänyt etukäteen, että mitä tahansa minä sanon, niin sen täytyy olla väärin, vaikka sisimmässä tietäisitkin että olen oikeassa.

    • nuoricco

      "patikoinnin sijasta silloin, jos siihen säännöllisin väliajoin joutuisi mm. maksamaan bussimatkarahat (n.10e per menopaluu)"

      Vaikea ottaa kantaa, jos et kerro kaupunkia ja miksi pitäisi näin toimia. Kesätyörahoillasi tosin voisit ostaa käytetyn fillarin. Lisäksi pitkän selittely-historiasi takia en usko puheisiisi. Jos sinulta kysyttäisiin, niin kattila maksaisi 100 euroa ja retkikeittimen hankkiminen olisi täysin mahdotonta, koska sen hinta on tähtitieteellinen. Ymmärrätkö miksi sinulla on uskottavuus ongelmia?

      "miksi hankkia sellainen harrastus (säännöllisesti harjoitettu) jota on hankala säännöllisesti(/rahallisesti) harjoittaa?"

      Älä muuta virka. Kyllä sellaisia harrastuksia on turha hankkia. Tai jos illat menevät töissä, niin miksi harrastaa liikuntaa ylipäätään ollenkaan? Mielestäni se on täyttä turhuutta, koska eihän niitä pysty kuitenkaan säännöllisesti harrastamaan, koska saattaa käydä niin, että se ilta meneekin töissä, vai mitä?

      "Sellaisiakin aktiviteettejä/liikuntaharrastuksia voi olla, joita ei pysty säännöllisesti harjoittamaan"

      No johan ponpppas. Etkö juuri edellisessä sanonut, ettei sellaisia kannata harrastaa?

      "Kumpikin voi olla totta"

      Siis kumpikin on totta?

      "Mutta jos ei tiedä"

      Et siis tiedä kumpi on totta?

      "on järkevämpää kysyä"

      Selvä. Toinen asioista ei ole totta.

      "Ja jos valitat selittelystä, niin sinähän kysyit ja sinulle vastattin"

      En valita, vaan vastasin jo

      "Sait varmaan vastauksen kysymykseesi ylempää"

      En saanut. Jos sanot että pystyt patikoimaan ystäviesi kanssa, ja että et pysty patikoimaan koska olet niin köyhä, että sinulla ei ole varaa patikoida, niin en todellakaan ole saanut vastaustani.

      Pystytkö siis patikoimaan, vai etkö pysty? Olet väittänyt että et pysty ja että pystyt, kumpi siis on totta?

      "Mutta kun kertominen on sinun mukaasi selittelyä"

      Ei kertominen ole selittelyä. Se että valehtelet itsellesi, on , selittelyä

      "Ensinnäkin, olisi kannattanut sanoa ilman oletusta "jos saat ensi kesänä kesätyörahoja". Toiseksi, jos haluat tietää miksi oletuksesi "Ensi kesän kesätyörahojasi" on väärä, niin ei kannata esittää retorista kysymystä (johon ei edes odoteta vastausta), vaan kysyä suoraan, jos se sinua kerta niin paljon kiinnostaa"

      Malliesimerkki selittelystäsi. Tällaiset ihmiset päätyvät vielä 5 vuodenkin päästä selittelemään asioita. Eikö siinäå välissä ole ollut (1) yhtäkään mahdollisuutta toimia toisin ja esim. säästää suklaa-rahat vaikka
      puoli-ilmaiseen retkikeittimeen?

      "Kyllä, mutta sinä olet väärinymmärtänyt, ehkä tahallasi, ehkä vain tyhmyyttäsi tai lukutaidottomuuttasi"

      Sinun ongelmasi siis johtuvat minun tyhmyydestäni?

      " Se, että onko selittelysi totta, niin siihen tuskin enää uskot itsekään"
      "Kyllä sanojen takana aika usein seisotaan. Väärinymmärrykset eri asia, tässä sitä ei ole ollut paitsi sinun puoleltasi."

      Ilman muuta

      " Jopa kattilan etsimiseen kirpparilta olet keksinyt selityksiä."
      "Ehei, ei ole, vain sinun hienon suunnitelmasi ongelmakohdat on selitetty, ja ehdotettu parempaa tapaa säästää, kuin n. 1e kuukaudessa."

      Selittelyä. Eikö niillä suklaa-rahoilla voi ostaa sen kattilan, jonka saattaa saada yhden kuukauden suklaa-rahoilla, ja jatkaa sitten sitä parempaa säästämistä ihan muutoin?

      "Vanhempana ihan sama antaako itsestään asiallisen"

      Nuorempana

      "Eip, ellenkuin esität asiasi asiallisesti. Jos annat yhdenkin, yhden ainoan asiallisen viestin, saat ehkä vastaukseksi esim. "kiitos.""

      Ole hyvä

    • jaka-ja

      "johtuvat minun tyhmyydestäni?"
      "Ei minulla ole ongelmaa tyhmyytesi kanssa!"

      Mutta kaikki ongelmasihan johtuvat minun tyhmyydestäni. Eikö se ole melekosta?

      "Tämä on vaan niin hauskaa ajanviitettä"

      Yes!

      "Voin kuvitella sen tuskan joka opettajillasi olisi, jos joutuisat tuollaista luupäätä opettamaan. :-D"

      Älä muuta virka, mutta pääasia on se että minulla on hauskaa

      "Minusta peruna on hedelmä"

      Minusta se ei ole hedelmä

      "Et siis tiedä kumpi on totta?"

      Sinun puheissasi tuskin kumpikaan

      "Toinen asioista ei ole totta."
      "Mikään ei ole viitannut siihen"

      Jos sanoo että asia on, niin yleensä se joko on tai ei ole. Sinullahan ei tietenkään mikään viittaa siihen, että voit käydä patikoimassa ja et voi käydä patikoimassa. Tai voit ostaa suklaata, vaikka sinulla ei ole rahaa. Eikö niin?

      Onko sinulla varaa retkikeittimeen?

      "mutta meijän olettaja-mestari"

      Kiitos. Mestariksi yleensä puhutellaan, kyllä. Mistä arvasit?

      en todellakaan ole saanut vastaustani.
      "Siitä voit syyttää vain itseäsi, lukutaidottomuuttasi."

      Tai sitten ehkäpä tekstisi ovat täynnä päinvastaisia väitteitä? Kuten että pystyt, et pysty, ostat etkä pysty ostamaan.

      Yhdestä asiasta sentään ollaan samaa mieltä. Ettet pysty tekemään mitään. Syyt meillä vain on eri. Sinun mielestäsi kykenemättömyytesi johtuu siitä-sun -tästä (keksitystä) syystä, minun mielestäni se taas johtuu selittelystä, mutta ollaan sentään perusteesta samaa mieltä

      "Ei ole syytä."

      Lopeta sitten olemasta minulle vihainen, koska ongelmat ovat sinussa

      " Eikö siinäå välissä ole ollut (1) yhtäkään mahdollisuutta toimia toisin ja esim. säästää suklaa-rahat vaikka"

      Tottakai. Paitsi että pidempään menee mikäli säästää joka kuukausi n. euro, kuin siinä että raha alkaa virtaamaan kokopäivätöiden takia. :-D

      "Etenkin, kun kattila ei ole ainoa asia, mikä vaaditaan ympärivuotiseen, säännölliseen harrastamiseen."

      Olet taas selittelyidesi orja. Lasketteluakaan ei voi harrastaa kesällä, joten mielestäsi sitä ei voi harrastaa ollenkaan?


      "Mutta kattila on ainoa (tai ei edes sitä välttämättä tarvita) joka vaaditaan epäsäännölliseen patikoimiseen."

      Hyvä! Olet taas oppinut jotakin. Kyllähän tämä sittenkin kantaa perunaa!

      "Siksi voi olla vähän järkevämpää patikoida epäsäännöllisesti kuin harrastaa säännöllisesti sellaisessa elämäntilanteessa"

      Voi, mutta nyt ollaan juuri viivan alla, ja lähellä ettei mene selittelyn puolelle.

      "Toisinkuin säästää "suklaarahat""

      Se vain kertoo siitä oletko määrätietoinen. Jos laitat rahasi suklaaseen, etkä pysty hommaamaan esim. parin euron käytettyä kattilaa tai tekemään keitintä valittamatta miten kalliita ne ovat. Sen sijaan suklaan ostaminen näyttää onnistuvan.

      Kuten myöskin kerroin, niin tarjouksesta on tullut ostettua Keitin, pakki ja tuulisuoja alle kympillä. Kun suklaa-rahat säästämällä saisit ne parissa hassussa kuukaudessa. (mikä ei taas tietenkään ole pakollista, koska jopa vielä halvemmallakin ne pystyy järjestämään kuntoon)


      "joilla saisi säännölliseen patikoinnin harrastamiseen tarvittavat varusteet hankittua ehkä, ööh, kymmenen vuoden päästä."

      Ööh ja puuh. Et sinä tarvitse kuin teltan ja makuupussin sen lisäksi. Jos haluat tehdä patikoidessa jotain aktiviteettiä, niin ehkä siihen jotain lisäksi, mutta se ei ole pakollista. Talvivaatteita sinulta varmaan löytyy, koska asut Suomessa ja näillä varusteilla pärjää jo 9 kk vuodesta. (äläkä nyt tule väittämään, että se ei ole harrastamista, koska sitä ei voi tehdä näillä varusteilla 12 kk vuodessa)

      "Kiitos neuvoista. "

      Eipä kestä

      • oletväärässä

        "Niin olet"

        Mutta en sinulta.

        "Keskityt aivan vääriin asioihin"

        Samoin.

        "Tapa ratkaisee, vaan ei sisältö?"

        Jos ei ole kunnollista tapaa ilmaista asiansa, ei ole sisältöäkään.

        "Kuten myös"

        En.

        "Helsingin Sanomista vuonna 1986"

        Joo, minäkin luin Tieteen kuvalehdestä vuonna 2005 että virtahevot ovat satuolentoja. Tämä on siis fakta, vaikken sitä pysty todistamaan, niinkö?

        " totuus on"

        Ei ole.

        "Kyllä"

        En.

        "Miksi ei voi?"

        Koska et osaa lukea.

        "Olet saanut monia ehdoituksia"

        Sinulta en yhtäkään.

        "Etkö osaa lukea?"

        Niin, etkö?

        "On se."

        Sinäkin kirjoitit "siinäå" mutta silti se ei ole sana. Joten, ei ole.

        "Sama kuin väittäisi"

        Ei itseasiassa, koska endorfiinia vapautuu vain aivoissa, mutta hermopäätteitä on myös käsissä.

        "Nytkin lihakset vaativat treeniä"

        Kuiskuttelevatkin sinulle varmaan sinulle salaisuuksiaan. :-)

        "Käsitys puheistasi jää siis lukijan vastuulle?"

        Sinäkö et koskaan tee kirjoitus- tai ajatusvirheitä? Jos minulla on tullut niitä yksi, et voi sanoa että minulta on tullut jo aika monta sellaista. Väitteesi on invalidi.

        "Ei kai tässä siitä ole kysymys"

        Nimenomaan siitä.

        "Puheesi eivät ole siis totta?"

        Sinun puheesi eivät ole.

        "Enpä ole aivan varma"

        Toisilla on lähteet, toisilla on serkun kummin kaimat.

        "Näin sinä olet väittänyt."

        En, sinä vain et osaa lukea.

        "Vaikka harrastaisinkin laskettelua, niin en voi väittää ettenkö sitä harrastaisi, vaikka sitä en kesällä pystyisikään harrastamaan."

        Ok, minä siis harrastan patikointia sinun mielestäsi. Omasta mielestäni en.

        "Asia on tosin täysin merkityksetön"

        Tai sitten nämä sinun selittelysi.

        "jos teit omasta mielestäsi virheen niin myönnä se"

        Juu, myönsin jo ja korjasinkin virheeni. Hupsis.

        "jotain vikaa tässä s24 softassa"

        Selittelyä, selittelyä, ja vain lisää selittelyä. :-) Aina syyttämässä muita.

        "ongelmasihan johtuvat minun tyhmyydestäni"

        Ei, tuo oli oma oletuksesi.

        "Älä muuta virka,"

        Älä sitten jankkaa.

        "Minusta se ei ole hedelmä"

        Kyllä, sinusta se on siis hedelmä.

        "Eikö niin?"

        Ei.

        "Mistä arvasit"

        Kyllä narsistin tunnistaa, ei tarvii edes arvailla.

        "Tai sitten ehkäpä"

        Eip.

        "Sinun mielestäsi "

        Eip.

        "Olet taas"

        Noup.

        "Olet taas oppinut"

        En mitään sinulta.

        "Voi"

        Älä sitten jankuta.


        "valittamatta miten kalliita ne ovat"

        En. Ainoa mitä olen keittimestä maininnut, että se maksaa. Oho.

        "saisit ne parissa hassussa kuukaudessa"

        Mistä kaikki ympärivuotiseen ja säännölliseen patikoimiseen tarvittavat varusteet saa n. kahdella eurolla, heh

        "Et sinä tarvitse kuin teltan ja makuupussin sen lisäksi."

        Nimenomaan. Noin euron kuukausivauhtia se voi kestää tosin hetken.

        "äläkä nyt tule väittämään"

        Tulenpas jos haluan viihdyttää itseäni.


    • nimilistapista

      Jos ei ole kunnollista tapaa ilmaista asiansa, ei ole sisältöäkään.

      Ilman powerpoint työkalua esitys on siis välttämättä huono, vaikka olisi täyttä asiaa. Heh.. niin nuori..

      "Joo, minäkin luin Tieteen kuvalehdestä vuonna 2005 että virtahevot ovat satuolentoja."

      Ei siellä niin lukenut. Luin meinaan myöskin sieltä ja sanottiin, että ne on jonkun toisen elukan sukulaisia. Olisiko olleet lehmän, vaiko sarvikuonon.

      Ei ole.

      On

      "Miksi ei voi?"
      "Koska et osaa lukea."

      Siksikö et voi?

      "Olet saanut monia ehdoituksia"
      "Sinulta en yhtäkään."

      Et siis osaa lukea?

      Ei itseasiassa, koska endorfiinia vapautuu vain aivoissa, mutta hermopäätteitä on myös käsissä.

      Mutta tunto on aivoissa. Joten aivan sama juttu. Ilman aivoja ei tunnu mitään. Jalat kyllä tuntuu kipeltä ilman mitään enfdorfiineja, samoin kuin ne myöskin kaipaavat lenkkiä esim. seuraavana päivänä levänneenä jos urheilee/liikkuu paljon. Sillä taas ei ole mitään tekemistä lenkin kanssa saavutettavan hyvänolon tunteen kanssa joka ainakin itselläni on kokonaisvaltaista.

      Lisäksi koittaako pullukka nyt väittää senkin kokeneensa?

      Kuiskuttelevatkin sinulle varmaan sinulle salaisuuksiaan. :-)

      Ilmenee vähän tiukempina lihaksina .. tai saattaa kävellessä lihaksissa tuntua, että nyt pitäisi tehdä pitkä lenkki, vaikka olisi vain kaupassa käymässä. Sillai ne kuiskuttelee.

      "Jos minulla on tullut niitä yksi"

      Buahhhaahaa.. että oikein yksi.. Tarinasi ovat yhtä ajatusvirhettä koko jutut.

      "Nimenomaan siitä."

      Kandeis vähän lainaa paremmin, tai sitten vastata niin selkeästi, että edes tietää mistä puhut. En jaksa sadattaa kertaa kaivella onnettomia lainauksiasi, että mihin olet vastannut. Etenkin kun näyttää siltä, että trollina jätät hankalimpiin kysymyksiin vastaamatta tahallasi. Kaikki asiat missä jäät alakynteen olet lakaissut vain maton alle.

      "Puheesi eivät ole siis totta?"

      "Toisilla on lähteet, toisilla on serkun kummin kaimat."

      Eli valehtelet taas kerran. Sanoin että minä olen lähde (ja myöskin lehti josta luin), en syyttänyt serkkuja, en kummeja yms.

      "Ok, minä siis harrastan patikointia sinun mielestäsi."

      Epäilen vahvasti ettet tule koskaan harrastamaankaan. En usko että tuollainen selittelijä mihinkään pääsee. (ellet muutu)

      "Juu, myönsin jo ja korjasinkin virheeni. Hupsis."

      Saitpa ison numeron omasta virheestäsi aikaiseksi. Tiedätkö, että asia ei edes kiinnostanut minua?

      Selittelyä, selittelyä, ja vain lisää selittelyä. :-)

      ;) heh mutta.. vähän meni ohi. En oo väittänyt, että sä muita syyttelet, vaan keksit tekosyitä miksi et itse pystyisi.

      "Älä sitten jankkaa."

      Perusteluni perustuvat ainoastaan omiin sanomisiisi.

      "Kyllä narsistin tunnistaa, ei tarvii edes arvailla."

      Narsistikortti havaittu. Epätoivon vimmalla. Itsesääli korttia kokeilit jo aikaisemmin.

      "En mitään sinulta."

      Näköjään opit koko ajan. Vielä joku päivä opit senkin, että asiat ovat tärkeämpiä ja pystyt hyväksymään kun olet oppinut sellaisiltakin joista et ehkä pidä.

      "En. Ainoa mitä olen keittimestä maininnut, että se maksaa. Oho."

      Eikö se ole valittamista jos väittää ettei mikään muu tekeminen onnistu?

      "Mistä kaikki ympärivuotiseen ja säännölliseen patikoimiseen tarvittavat varusteet saa n. kahdella eurolla, heh"

      Ympärivuotisen keksit taas ihan itse. Ei kukaan sellaista ole väittänyt. Johan minä sanoin, että jos harrastaisin laskettelua, niin en minä itkisi jos kesällä rinteet olisivat kiinni. Voi voi.. sitten sitä ei voi harrastaa ympäri vuoden. Kesällä voi sitten mennä vaikka patikoimaan.

      "Nimenomaan. Noin euron kuukausivauhtia se voi kestää tosin hetken."

      Mikä euron kuukausivauhti? Taas olet keksinyt omiasi.

      Olikin puhe retkeily varusteista millä voi jo tehdä jotain pikku retkiä. Ei siitä, että sinulla on huippu varusteet Himalajan valloitukseen. Minimalistisillakin välineillä tulee toimeen ja tuollaiset lyhyet retkeilyreiti joita ne Suomessa ylipäätään ovat varmasti pääsee kiertämään vähemmilläkin varusteilla.

      Itse valitit ettei ole varaa edes syödä retkellä ja siitä tässä oli puhe, että muutaman kuukauden suklaa-rahoilla pystyy, tai jopa ilmaiseksi jos käyttää älyään.

      "Tulenpas jos haluan viihdyttää itseäni."

      Vai nni ;)

      • liski

        "Ilman powerpoint työkalua esitys on siis välttämättä huono, vaikka olisi täyttä asiaa."

        Ei, vertauksesi on epäkelpo.

        "Ei siellä niin lukenut."

        Luki luki, minä sen omilla silmilläni luin joten sen on oltava totta.

        "Siksikö et voi?"

        Ei, vaan siksi ei voi.

        "Et siis osaa lukea?"

        Osaan, mutta sinä et. Valitettavaa, mutta totta.

        "väittää senkin kokeneensa?"

        Ehkä, mistäs sitä tietää. Sinä et ainakaan tiedä.

        "Sillai ne kuiskuttelee."

        Noni, tulihan se sieltä.

        "Tarinasi ovat yhtä ajatusvirhettä koko jutut."

        Tai sitten sinun yhtä lukutaidottomuudesta johtuvaa olettamista. Kuka tietää, sinä et ainkaan.

        "vastata niin selkeästi"

        Emmää jaksa, kun jos perustelee niin sitten sinä et osaa muutakuin piipittää "selityksistä" etkä vastata oikeisiin asioihin. Ja minun tuskin tarvitsee perustella enempää, koska sinä et osaa lukea. Mitä sillä tiedolla muka tekisit, osaathan olettaa?

        "En jaksa"

        Älä sitten. Problem solved.

        " Kaikki asiat missä jäät alakynteen olet lakaissut vain maton alle."

        En ole jäänyt missään alakynteen, olet vain ollut niin pahasti väärässä että olisi ollut sinulle ehkä liian suuri järkytys rikkoa oletuksista koostuva kristallimaailmasi pirstaleiksi. On minulla sentään jäljellä vielä hieman empatiakykyä.

        "Eli valehtelet"

        En.

        "Sanoin että minä olen lähde"

        Minäkin.

        "Epäilen vahvasti ettet tule koskaan harrastamaankaan."

        Miteniin? Jos henkilö käy lumilautailemassa Suomen parina lumikuukautena, niin silloinhan hän sinun mielestäsi harrastaa lumilautailua. Jos henkilö käy patikoimassa Suomen kesäkuukausina, niin eikö hänen sinun logiikasi mukaan pitäisi harrastaa silloin patikointia. Kyllä pitäisi .. ja taas oma logiikkasi petti.

        "asia ei edes kiinnostanut minua"

        Sitten et olisi tarttunut siihen tai jankannut asiasta. Vaan mahtaapi kiinostaa, kun jankkaajankkaajankkaa vaikka on väärässä. Ei voi myöntää.

        "vähän meni ohi."

        Samoin.

        "En oo väittänyt"

        Olet.

        "Perusteluni perustuvat"

        ... ei mihinkään.

        "Narsistikortti havaittu"

        Sinulta on tullut vaikka mitä epätoivoisia ja perusteettomia kortteja, minun kortillani on sentään perusteita.

        "Näköjään"

        En mitään sinulta.

        " jos väittää ettei mikään muu tekeminen onnistu?"

        Ei liittynyt asiaan.

        "keksit taas ihan itse"

        En.

        "Voi voi.. sitten sitä ei voi harrastaa ympäri vuoden"

        Voihan.

        "Taas olet keksinyt omiasi."

        En.

        "Olikin puhe retkeily varusteista millä voi jo tehdä jotain pikku retkiä."

        Voin lainata ystävältä niitä kesällä, kun käydään muutamia (3-99) kertoja kesän aikana patikoimassa. Ei tarvitse ostaa itse. Päiväretkiä eli lenkkejä voin tehdä ilmankin.

        "valitit ettei ole varaa edes syödä"

        En. Oletat omiasi.

        "tai jopa ilmaiseksi jos käyttää älyään."

        Juu, johan ne havunneulaset on mainittu. ;-)


    • uusiketjuplease

      Alottakaa jo uusi ketju! Ei jaksa enää lumialla kelata kaikkia vastauksia!

    • Näinmeillä

      "Ilman powerpoint työkalua esitys on siis välttämättä huono, vaikka olisi täyttä asiaa."

      "Ei"

      Siis sisältö ratkaisee, eikä esitystapa?

      "vertauksesi on epäkelpo"

      Juurihan väitit, että ulkokultaisuus on tärkeintä. Eikö vertaukseni ole silloin juuri brillijantti

      "luki luki, minä sen omilla silmilläni luin joten sen on oltava totta."

      Taidat vähän juksuttaa, tai sitten olet vääntänyt asiat taas omaan selittely-muotoosi.

      "Valitettavaa, mutta totta."

      Ymmärrän. Saat siis minulta ehdotuksia, mutta et osaa lukea niitä?

      "Ehkä, mistäs sitä tietää. Sinä et ainakaan tiedä."

      Ehkäpä olet nähnyt elokuvissa? (etkä tiedä sinäkään)

      Jalat ne vaan on lähössä lenkille ilman mitään endorfiinejä

      "Tarinasi ovat yhtä ajatusvirhettä koko jutut."
      "Tai sitten sinun yhtä lukutaidottomuudesta johtuvaa olettamista"

      Kaikki perustuu omiin sanomisiisi, kuten esim. se että et voi patikoida, ja että patikoit ystäviesi kanssa.


      "kun jos perustelee niin sitten sinä et osaa muutakuin piipittää "selityksistä" "

      Ainoastaan silloin kun on selityksen makua, niin kyllä. Ja kun alkaa keksimään mitä uskomattomimpia verukkeita asioille.

      "Ja minun tuskin tarvitsee perustella enempää, koska sinä et osaa lukea"

      Kaikki ongelmasi johtuvat (taas) minusta? Jopa se että et voi perustella sanomisiasi tai edes kertoa selkeästi mitä olet sanomassa.

      " osaathan olettaa? "

      Joskus voidaan perustaa asioita toisen sanomisiin nojautuen. Sinun kanssasi tosin ne ovat hyvin hataralla pohjalla

      " Kaikki asiat missä jäät alakynteen olet lakaissut vain maton alle."
      "En ole jäänyt missään alakynteen, "

      hahhahaa.. huumorin tajua ainakin piisaa. Olet kiertänyt 27 vastausta/ja kysymystä jättämällä vastaamatta niihin ja saivarrellut kaikesta muusta

      "olet vain ollut niin pahasti väärässä että olisi ollut sinulle ehkä liian suuri järkytys rikkoa oletuksista koostuva kristallimaailmasi pirstaleiksi"

      Juujuu. Sovitaan näin. Molemmat kuitenkin varmasti tiedämme totuuden ;)


      "Sanoin että minä olen lähde"
      "Minäkin."

      Mitä sitten valitat? Asia selvä oikeuden päätöksellä. Pienen takaportin jätin jopa sinulle, kuten aikaisemmin mainitsin. (sen saat selvittää itse, jos äly riittää)


      Epäilen vahvasti ettet tule koskaan harrastamaankaan, edelleen


      "niin silloinhan hän sinun mielestäsi harrastaa lumilautailua"

      Puhdas oletus. Missään en ole tällaista väittänyt

      " Jos henkilö käy patikoimassa Suomen kesäkuukausina, niin eikö hänen sinun logiikasi mukaan pitäisi harrastaa silloin patikointia "

      Etkö muista enää, että ne olivat omia virheellisiä väitteitäsi? Lupasit ottaa niistä opiksi ja nyt yrität tunkea omia väitteitäsi minun sanomisiksini!
      hyihyi! ja soo soo

      "Kyllä pitäisi .. ja taas oma logiikkasi petti."

      Missä kohtaa? Oman näkemykseni mukaan olkinukkeilusi petti sinut

      "Sitten et olisi tarttunut siihen tai jankannut asiasta"

      En minä siihen tarttunut, vaan aloit selittelemään ihan itse

      "Ei voi myöntää"

      Ja sen kyllä huomaa


      "En oo väittänyt"
      "Olet"

      En.

      "Perusteluni perustuvat"
      "... ei mihinkään"

      Siis sinuun

      "Sinulta on tullut vaikka mitä epätoivoisia ja perusteettomia kortteja, minun kortillani on sentään perusteita."

      Suoraa puhetta ja sellaisen selittelyn suoraan sanominen jolla ei elämässä pärjää. Ehkäpä ystäväsi sitä ovat sietäneet nuoruudestanne johtuen

      "En mitään sinulta."

      Uskon että olet

      " jos väittää ettei mikään muu tekeminen onnistu?"
      "Ei liittynyt asiaan."

      Ymmärrätkö että sinulla on aikamoinen uskottavuus ongelma?

      Miten niin ei?

      "keksit taas ihan itse"

      En.

      "Voi voi.. sitten sitä ei voi harrastaa ympäri vuoden"

      Voihan.

      "Taas olet keksinyt omiasi."
      "En."

      Jep. Kukaan muu ei ole puhunut ympärivuotisesta. Syykin kyllä tiedetään (menee selittelyn puolelle)

      "Voin lainata ystävältä niitä kesällä, kun käydään pari kertaa kesän aikana patikoimassa"

      Se on hyvä juttu.

      "Päiväretkiä eli lenkkejä voin tehdä ilmankin"

      Kyllä sen 1-3 päivää pärjää hyvin vähilläkin varusteilla. Itsekin olen joskus nukkunut taivasalla kauniina kesäpäivinä.

      (halvat)Ruoanlaittovälineet mukaan, lämmintä vaatetta ja muutamat päivät
      (2-3) menee ihan mukavasti.

      • tomoffinland

        "Eikö"

        Ei.

        "Taidat"

        En.

        "tai sitten olet"

        En toki, tai sitten olet sinäkin.

        "Saat siis minulta ehdotuksia"

        En.

        "Ehkäpä"

        Tai sitten ehkäpä ei.

        "perustuu omiin sanomisiisi"

        Ei, vaan oletuksiisi ja ahdasmielisyyteesi.

        "Joskus"

        Mutta ei nyt, ja epäonnistuit.

        "jättämällä vastaamatta niihin ja saivarrellut kaikesta muusta"

        Niin juuri oletkin. Kehitystä havaittavissa, tap tap!

        "Asia selvä"

        Juu, 3-99, edelleenkin, ennenkuin tämän vääräksi todistat oikealla lähteellä. Oma pieni selittelyn- ja saivarteluntäyteinen pääsi ei ole lähde.

        "Epäilen vahvasti"

        Saahan sitä epäillä, mutta oikeassa et silti ole.

        "Missään en ole tällaista väittänyt"

        Olet. Oma logiikkasi pettää.

        "ne olivat omia virheellisiä väitteitäsi?"

        Ei olleet virheellisiä, et vaan osaa ymmärtää näkemyseroja, koska olethan aina oikeassa omassa kristallioletusmaailmassasi.

        "Oman näkemykseni mukaan"

        Se ei ole ainoa oikea, eikä edes yksi oikeista.

        "En minä siihen tarttunut"

        Tartuit.

        "Suoraa puhetta"

        Tosin virheellistä sellaista.

        "Siis sinuun"

        Eip.

        "Uskon"

        Kaikki ei ole uskonasiaa, vaikka kuinka toivoisit. Olet väärässä.

        "Jep"

        Noup.

        "1-3 päivää"

        Päiväretki on alle vuorokauden retki, eli lenkkeilyä.

        "muutamat päivät (2-3)"

        3-99, tarkemmin.


    • tiedätkylläkuka

      Pullasorsaa .. huhuu .. missä olet?

      Löysin ruostuneen vanhan kattilan pari sataa metriä grillipaikalta tänään kun olin retkeilemässä ..

      Laitetaanko postissa tulemaan? Voit sitten iltojesi iloksi hinkkailla sitä puhtaaksi

    • ePiup_-aue

      "Ei."

      Eikö

      "En."

      Etköhän

      "En toki, tai sitten olet sinäkin."

      En ole, mutta sinä olet

      "En."

      Kyllä. Et vain osaa lukea

      "Tai sitten ehkäpä ei."

      Ehkäpä

      "Ei, vaan oletuksiisi ja ahdasmielisyyteesi."

      Höpöhöpö. Minulla ei ollut mitään mielipiteitä sinusta ennen kuin itse olet asioistasi kertonut. Kaikki perustuu siis omiin sanomisiisi.

      "Mutta ei nyt, ja epäonnistuit."

      Tuskin, koska se ei ole aiheena

      "jättämällä vastaamatta niihin ja saivarrellut kaikesta muusta"
      Niin juuri oletkin. Kehitystä havaittavissa, tap tap!
      "jättämällä vastaamatta niihin ja saivarrellut kaikesta muusta"

      "Juu, 2-99, edelleenkin, ennenkuin tämän vääräksi todistat oikealla lähteellä. "

      Miksi oikealla?

      "pääsi ei ole lähde."

      Miksi ei? Jos minä näkisin merihädässä olevan veneen ja soittaisin 112 numeroon, niin enkö minä ja pääni silloin olisi lähde?

      Vai soittaisinko vasta kun voin lukea lehdestä heidän hukkuneen?

      " mutta oikeassa et silti ole. "

      Mistäs tiedät

      "Olet."

      En


      "Ei olleet virheellisiä, et vaan osaa ymmärtää näkemyseroja"

      Hahhahhahhaa .. vai että vika on taas minussa jos puhut sivu suusi?

      (johan jo kerran myönsit erehtyneesi ja taas yrität tuputtaa virheitäsi minun kontolleni) Haluatko että kaivan sen tekstin missä myönnät tehneesi virheen, vai tunnustatko?

      "koska olethan aina oikeassa omassa maailmassasi"

      Useimmiten

      "Se ei ole ainoa oikea, eikä edes yksi oikeista."

      Vai niin

      "Tartuit."

      Nope. Oikeastaan ihmettelin, että mitä siinä selittelet. En ollut edes kiinnostunut.

      "Tosin virheellistä sellaista."

      Se voi tuntua siltä kun ei myötäillä vaan osoitetaan virheelliset väittämät suoraan.

      "uskon, vaikka kuinka toivoisit"

      Olet väärässä

      "Päiväretki on alle vuorokauden retki"

      Nope. Se on päivän retki. Päiväretket voi kestää 1-3 päivää

      "eli lenkkeilyä."

      Eri asia


      muutamat päivät (2-3)

      "3-99, tarkemmin"

      Ei ole.

      Ja vaikka virheellinen väittämäsi olisi totta, mitä se ei ole, niin mukavuusalue oli rajattu mitä et ymmärtänyt nuoresta iästäsi ja vähäisestä kokemuksestasi johtuen.

      • kimpale

        "Eikö"

        Ei.

        "Etköhän"

        En.

        "sinä olet"

        En.

        "Kyllä."

        Eip.

        "Et vain osaa lukea"

        Päinvastoin.

        "Höpöhöpö."

        Eip.

        "Kaikki perustuu siis omiin sanomisiisi."

        Ei, vaan oletuksiisi ja ahdasmielisyyteesi.

        "Tuskin"

        Kyllä.

        "Miksi oikealla?"

        Koska väärä/epäluotettava lähde ei käy.

        "Jos minä näkisin merihädässä olevan veneen ja soittaisin 112 numeroon, niin enkö minä ja pääni silloin olisi lähde?"

        Hätäkeskukseenkin tehdään virheellisiä ilmoituksia. Toisaalta koska kyseessä on ihmishenkien pelastaminen, he eivät voi jäädä miettimään lähteen luotettavuutta.

        "Mistäs tiedät"

        Kokeile vaikka olettaa, jospa saisit vastauksen. Vaikka tuskin.

        "En"

        Kyllä.

        "jos puhut sivu suusi?"

        En ole puhunut.

        "myönsit erehtyneesi"

        En ole erehtynyt, vain tehnyt yhden ainoan kirjoitusvirheen jonka korjasin samoin tein.

        "Useimmiten"

        Niin, kyllä narsistin tunnistaa.

        "Vai niin"

        Niinpä. Vähän ajattelemisen aihetta.

        "En ollut edes kiinnostunut."

        Sitten et olisi jankannut, tarttunut tai kommentoinut mitään. Joten olit.

        "Se voi tuntua siltä kun ei myötäillä vaan osoitetaan virheelliset väittämät suoraan."

        Miksi myötäillä, jos olet väärässä?

        "Olet väärässä"

        En.

        "Se on päivän retki."

        Ei ole.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Ei, päiväretket kestää alle vuorokauden.

        "Eri asia"

        Eip.

        "Ei ole."

        On.

        "Ja vaikka virheellinen väittämäsi olisi totta,"



        "mitä se ei ole"

        On se totta, mutta ei virheellinen.


      • Suur-Moguli
        kimpale kirjoitti:

        "Eikö"

        Ei.

        "Etköhän"

        En.

        "sinä olet"

        En.

        "Kyllä."

        Eip.

        "Et vain osaa lukea"

        Päinvastoin.

        "Höpöhöpö."

        Eip.

        "Kaikki perustuu siis omiin sanomisiisi."

        Ei, vaan oletuksiisi ja ahdasmielisyyteesi.

        "Tuskin"

        Kyllä.

        "Miksi oikealla?"

        Koska väärä/epäluotettava lähde ei käy.

        "Jos minä näkisin merihädässä olevan veneen ja soittaisin 112 numeroon, niin enkö minä ja pääni silloin olisi lähde?"

        Hätäkeskukseenkin tehdään virheellisiä ilmoituksia. Toisaalta koska kyseessä on ihmishenkien pelastaminen, he eivät voi jäädä miettimään lähteen luotettavuutta.

        "Mistäs tiedät"

        Kokeile vaikka olettaa, jospa saisit vastauksen. Vaikka tuskin.

        "En"

        Kyllä.

        "jos puhut sivu suusi?"

        En ole puhunut.

        "myönsit erehtyneesi"

        En ole erehtynyt, vain tehnyt yhden ainoan kirjoitusvirheen jonka korjasin samoin tein.

        "Useimmiten"

        Niin, kyllä narsistin tunnistaa.

        "Vai niin"

        Niinpä. Vähän ajattelemisen aihetta.

        "En ollut edes kiinnostunut."

        Sitten et olisi jankannut, tarttunut tai kommentoinut mitään. Joten olit.

        "Se voi tuntua siltä kun ei myötäillä vaan osoitetaan virheelliset väittämät suoraan."

        Miksi myötäillä, jos olet väärässä?

        "Olet väärässä"

        En.

        "Se on päivän retki."

        Ei ole.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Ei, päiväretket kestää alle vuorokauden.

        "Eri asia"

        Eip.

        "Ei ole."

        On.

        "Ja vaikka virheellinen väittämäsi olisi totta,"



        "mitä se ei ole"

        On se totta, mutta ei virheellinen.

        "Kaikki perustuu siis omiin sanomisiisi."

        "oletuksiisi"

        Ainoastaan jos olet itse olettanut. Minun puheeni perustuvat omiin kertomuksiisi.

        "Tuskin"

        Kyllä.

        "Koska väärä lähde ei käy."

        Eli haluat valita lähteenkin? Mistäs minä sitä voin tietää minkälainen lähde sinulle sitten kelpaa.

        "Jos minä näkisin merihädässä olevan veneen ja soittaisin 112 numeroon, niin enkö minä ja pääni silloin olisi lähde?"

        "Hätäkeskukseenkin tehdään virheellisiä ilmoituksia"

        Varmaan sinä ja ystäväsi.

        "Toisaalta koska kyseessä on ihmishenkien pelastaminen, he eivät voi jäädä miettimään lähteen luotettavuutta."

        Ihanko tosi? Eli lähde kelpaa, eikä vaadita lehti artikkelia ensin?
        Enkö minä ole sinun mielestäsi nyt lähde jos olen nähnyt myrkyssä veneen kaatuvan?

        Mistäs tiedät

        "En ole puhunut."

        Kokoajan

        "En ole erehtynyt, vain tehnyt yhden ainoan kirjoitusvirheen jonka korjasin samoin tein."

        Buahhahaaahaa.. kirjoitus vihreen ;) .. voi jumankauta mikä tyyppi. Ensin myöntää tehneensä virheen, sitten syyttää siitä minua, sen jälkeen väittää että se on vain typo ;)

        Nyt se on löytynyt; Selittelijöiden Suur-Kimpale

        "Niin, kyllä narsistin tunnistaa."

        Onko teillä kotona niitä montakin?

        "Niinpä. Vähän ajattelemisen aihetta."

        Pöh


        "Sitten et olisi jankannut, tarttunut tai kommentoinut mitään"

        Itse sinä aloit panikoimaan ja minulla oli vain hauskaa seurata paniikkiasi jälleen kerran mokattuasi. Muilla kerroilla älysi ei vain riitä virheidesi tunnistamiseen, tai sitten kiellät ne luultavasti nuoresta iästäsi ja osaamattomuudestasi johtuen.

        "Miksi myötäillä, jos olet väärässä?"

        Väärässä sinun omissa sanomisissasi? Syytätkö jo minua omista sanomisistasi?

        "Olet väärässä"
        "En."

        Vaan se on minun vika, jos olet väärässä?

        "Ei ole."

        On se.

        Päiväretket voi kestää 1-3 päivää


        "On se totta"

        mitä se ei ole

        " mutta ei virheellinen "

        Nimenomaan sitä se on


      • topaasinen

        "Ainoastaan"

        Eip.

        " Minun puheeni perustuvat"

        Omiin oletuksiisi, juuri niin.

        "Kyllä."

        Tuskin.

        "Varmaan"

        Eip.

        "Eli lähde kelpaa"

        Heille kyllä, koska eivät voi jäädä miettimään oletko luotettava lähde vaiko et.

        "Kokoajan"

        En.

        "sitten"

        En.

        "väittää että se on vain typo "

        Niin olen kertonut sinulle alusta asti. "Hupsis, pääsi sana harrastus, ei pitänyt tulla."

        "Onko"

        Teillä varmaan sitten on.

        "aloit panikoimaan"

        En.

        "älysi ei vain riitä virheidesi tunnistamiseen"

        Eipä ole ollut yhtäkään virhettä johon olisin tarvinnut sinun apuasi huomaamiseen, kirjoitusvirheen bongasin ihan itse. Ja korjasin sen. Ei muuta korjattavaa.

        "sitten"

        En.

        "Väärässä sinun omissa sanomisissasi?"

        Oletuksissasi.

        "Syytätkö jo minua omista sanomisistasi"

        Ainoastaan omistasi. Et osaa lukea, mutta minkäs teet. Perunahan on hedelmä mielestäsi.

        "se on minun vika, jos olet väärässä"

        Älä nyt itsesääliin vaivu. :) Ei ole mitään hätää, jotkut ihmiset vain ovat luupäitä eivätkä koskaan opi että muutakin voi tuijottaa kuin omaa napaa. Joka tapauksessa, en ole väärässä.

        "On se."

        Ei se.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Eip. Päiväretket on lenkkeilyä.

        "Nimenomaan sitä se on"

        Eip.


      • järkevääkö

        ja ikää teillä hölmöillä on ????


      • Puuluupää
        topaasinen kirjoitti:

        "Ainoastaan"

        Eip.

        " Minun puheeni perustuvat"

        Omiin oletuksiisi, juuri niin.

        "Kyllä."

        Tuskin.

        "Varmaan"

        Eip.

        "Eli lähde kelpaa"

        Heille kyllä, koska eivät voi jäädä miettimään oletko luotettava lähde vaiko et.

        "Kokoajan"

        En.

        "sitten"

        En.

        "väittää että se on vain typo "

        Niin olen kertonut sinulle alusta asti. "Hupsis, pääsi sana harrastus, ei pitänyt tulla."

        "Onko"

        Teillä varmaan sitten on.

        "aloit panikoimaan"

        En.

        "älysi ei vain riitä virheidesi tunnistamiseen"

        Eipä ole ollut yhtäkään virhettä johon olisin tarvinnut sinun apuasi huomaamiseen, kirjoitusvirheen bongasin ihan itse. Ja korjasin sen. Ei muuta korjattavaa.

        "sitten"

        En.

        "Väärässä sinun omissa sanomisissasi?"

        Oletuksissasi.

        "Syytätkö jo minua omista sanomisistasi"

        Ainoastaan omistasi. Et osaa lukea, mutta minkäs teet. Perunahan on hedelmä mielestäsi.

        "se on minun vika, jos olet väärässä"

        Älä nyt itsesääliin vaivu. :) Ei ole mitään hätää, jotkut ihmiset vain ovat luupäitä eivätkä koskaan opi että muutakin voi tuijottaa kuin omaa napaa. Joka tapauksessa, en ole väärässä.

        "On se."

        Ei se.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Eip. Päiväretket on lenkkeilyä.

        "Nimenomaan sitä se on"

        Eip.

        Ainoastaan

        Minun puheeni perustuvat sinun oletuksiisi itsestäsi. Vain ja ainoastaan siihen mitä olet höpöttänyt. Jos puhut sivu suusi, niin voi voi. Minkä minä sille mahdan.

        Kyllä

        "lähde kelpaa"
        "kyllä,"

        Hyvä.

        "Kokoajan"

        "En."

        Kyllä


        "sitten"

        En.
        Kyllä


        "väittää että se on vain typo "

        "Niin olen kertonut sinulle alusta asti"

        Muisteleppas vähän. Muista mitä sanoin niistä tv-ohjelmista kun kaikki miljoona katsojaa voi tarkistaa videolta totuuden ja joku tollo yrittää valehdella katsojille, että ei se noin mennyt. Tai ei sitä tapahtunut.

        Kyllä sinä ensin aloitit inttämisen ja vasta paljon myöhemmin tajusit mitä olet horisemassa, ja jokainen voi sen tarkistaa ketjusta. Älä nyt tolloile enempää ja tee itsestäsi täysin naurettavaa väittämällä ihmisille, että mikä on 100% selvää kaikille, ettei se olisi.

        Jos nuoret ystäväsi ovat myötäilleet sinua, eivätkä ole kertoneet sinulle totuutta suoraan, niin täällä on aivan turha odottaa sellaista valehtelua ja myötäilyä. Luultavasti hölmöilysi johtuu vain nuoresta iästäsi ja tulet vielä oppimaan.


        "Teillä varmaan sitten on"

        Onko

        "aloit panikoimaan"
        En.
        Kyllä

        "älysi ei vain riitä virheidesi tunnistamiseen"

        "Eipä ole ollut yhtäkään virhettä johon olisin tarvinnut sinun apuasi huomaamiseen,"

        Denialismia.

        "kirjoitusvirheen bongasin ihan itse"

        Hyvä juttu. Enää jäi 27 ajatusvirhettä jäljelle.

        "Ja korjasin sen"

        Nope. Muuten et vänkäisi.

        "Ei muuta korjattavaa"

        On paljonkin

        Väärässä sinun omissa sanomisissasi

        "Syytätkö jo minua omista sanomisistasi"
        "Ainoastaan omistasi. Et osaa lukea"

        Osaan minä. Eli syytät?

        "jotkut ihmiset vain ovat luupäitä eivätkä koskaan opi että muutakin voi tuijottaa kuin omaa napaa. Joka tapauksessa, en opi"

        Vastauksessasi oli siis luupäitä -> Oma napa -> Sinä -> Et opi

        Hmm.. aika hyvä analyysi itsestäsi. (korjasin lopun, vaikka olitkin sen kirjoittanut aivan oikeaan muotoon, mutta suomensin)


        Päiväretket voi kestää 1-3 päivää

        "lenkkeilyä."

        Lenkkeilystä et tiedä mitään, koska sinä et siihen kykene nuori ystäväni ;)


        Nimenomaan sitä se on


      • Teinix
        järkevääkö kirjoitti:

        ja ikää teillä hölmöillä on ????

        Johan se tuolla teinillä lukee aloituksessa .. ;)


      • järkevääkö

        Niin lukee, luulin tuosta kinailusta että ovat alle 10 vee :) Jossain menee hölmön ja idiootin raja. Ap vaikutti ihan järkevältä.


      • fluoriitti

        "Minun puheeni perustuvat"

        Omiin virheellisiin oletuksiisi, kyllä.

        "Jos"

        En.

        "Kyllä"

        En.

        "Kyllä"

        En toki, sinä et vain osaa lukea. Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "mikä on 100% selvää kaikille"

        Ei ole. Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "Luultavasti"

        Miksi luulla, kun voi tietää. Paitsi sinä.

        "Onko"

        Juu.

        "Enää jäi"

        Eip.

        "Nope"

        Juup.

        "Muuten et vänkäisi"

        Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "Osaan"

        Olen pahoillani, mutta et.

        "Eli syytät?"

        Ainoastaan omista virheellisistä oletuksistasi.

        "korjasin lopun"

        Turhaan tunget muiden suihin sanoja ja oletuksiasi, jotka eivät pidä paikkaansa. Ja joka tapauksessa, en ole väärässä.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Eip.

        "et tiedä mitään"

        Virheellinen oletus.

        "sinä et"

        Virheellinen oletus. Hohhoi, muuta et osaakkaan tehdä kuin olettaa omiasi. Mutta juu, päiväretket on lenkkeilyä.

        "Nimenomaan sitä se on"

        Eip.


      • topaas
        järkevääkö kirjoitti:

        Niin lukee, luulin tuosta kinailusta että ovat alle 10 vee :) Jossain menee hölmön ja idiootin raja. Ap vaikutti ihan järkevältä.

        Niinpä. Apn ikä lukee ylhäällä ja tämän omassa kristallioletusmaailmassa elävän olettajan iän voi myös päätellä hyvin suurella varmuudella lukutaidon ja sosiaalisten taitojen puutteesta. Yleensä Suomessa opitaan kyllä ensin lukemaan eikä kirjoittamaan (ei sillä, tämäkin taito kun on pahasti hakusessa), mutta ehkä ei puhuta sitten suomalaisesta. Tiedä häntä. :)


      • Näin.on.näreet
        fluoriitti kirjoitti:

        "Minun puheeni perustuvat"

        Omiin virheellisiin oletuksiisi, kyllä.

        "Jos"

        En.

        "Kyllä"

        En.

        "Kyllä"

        En toki, sinä et vain osaa lukea. Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "mikä on 100% selvää kaikille"

        Ei ole. Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "Luultavasti"

        Miksi luulla, kun voi tietää. Paitsi sinä.

        "Onko"

        Juu.

        "Enää jäi"

        Eip.

        "Nope"

        Juup.

        "Muuten et vänkäisi"

        Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "Osaan"

        Olen pahoillani, mutta et.

        "Eli syytät?"

        Ainoastaan omista virheellisistä oletuksistasi.

        "korjasin lopun"

        Turhaan tunget muiden suihin sanoja ja oletuksiasi, jotka eivät pidä paikkaansa. Ja joka tapauksessa, en ole väärässä.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Eip.

        "et tiedä mitään"

        Virheellinen oletus.

        "sinä et"

        Virheellinen oletus. Hohhoi, muuta et osaakkaan tehdä kuin olettaa omiasi. Mutta juu, päiväretket on lenkkeilyä.

        "Nimenomaan sitä se on"

        Eip.

        Minun puheeni perustuvat sanomisiisi, jotka ovat:

        "Omia virheellisiä väittämiäni, kyllä."

        Kyllä, Kyllä! Juuri näin!



        "Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi."

        Virhettä ovat vain väittämäsi.

        "mikä on 100% selvää kaikille"
        "Ei ole. Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi."

        Kyllä se on. Senkun kelaa ketjua taaksepäin ja katselee naurettavia väitteitäsi. Et sinä sitä lisävalheilla karkuun pääse. Nver.

        "Luultavasti"
        "Miksi luulla"

        Miksi sitten et tiedä?

        Muuten et vänkäisi.

        Vänkäät koska olet väärässä.



        "Olen pahoillani"

        Kyllä sinun kannattaakin, koska itkusi perustuu omiin virheellisiin väittämiisi.

        korjasin lopun: konteksti ei sinänsä muuttunut mihinkään
        (ihan sama kaava sieltä löytyy)

        Päiväretket voi kestää 1-3 päivää


        "et tiedä mitään"
        "Virhe"

        Ajatus-Virhe?

        " päiväretket on lenkkeilyä. "

        Et sinä pysty lenkkeilemään. Et sinä tiedä mitä lenkkeily on.


      • säälittävä.yritys
        topaas kirjoitti:

        Niinpä. Apn ikä lukee ylhäällä ja tämän omassa kristallioletusmaailmassa elävän olettajan iän voi myös päätellä hyvin suurella varmuudella lukutaidon ja sosiaalisten taitojen puutteesta. Yleensä Suomessa opitaan kyllä ensin lukemaan eikä kirjoittamaan (ei sillä, tämäkin taito kun on pahasti hakusessa), mutta ehkä ei puhuta sitten suomalaisesta. Tiedä häntä. :)

        Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua ..


      • topinen

        "Minun puheeni perustuvat"

        Omiin virheellisiin väittämiisi, kyllä. Juuri näin.

        "Virhettä ovat vain väittämäsi"

        Nimenomaan sinun väittämäsi, kyllä.

        "Kyllä"

        Eip.

        "Senkun kelaa ketjua taaksepäin ja katselee naurettavia"

        naurettavia oletuksiasi, nimenomaan, olet aivan oikeassa.

        "lisävalheilla"

        Miksi olettaa kun voi tietää. Voi sinua.

        "Miksi sitten et tiedä?"

        Tottakai tiedän, sinä taas et.

        "Muuten et vänkäisi."

        Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "itkusi"

        Päinvastoin! Eihän tässä mitään itkua ole ollut, tai en tiedä onko kyynel kirvonnut sinun silmääsi, voi harmi jos on.

        "korjasin lopun, olen pahoillani"

        Olet valitettavasti lukutaidoton, väärässä ja säälittävä. Mutta ei se mitään, sellaista sattuu, mutta suosittelen lämpimästi käymään ammattilaisen kanssa juttusilla jotta saat mielenterveytesi kuntoon. Tsemppiä, oikea lääkitys auttaa sinua varmasti.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Ei toki, päiväretket on lenkkeilyä.

        "Virhe?"

        Omasi, juu. Hienoa että ymmärsit!

        "Et sinä pysty"

        Tottakai pystyn. Sinä et sitten varmaan, mutta onneksi sinun ei ole mikään pakko. Erilaisia aktiviteettejä ja vaihtoehtoja on lukematon määrä!

        "Et sinä tiedä"

        Toki tiedän, mutta sinä et.

        "Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua"

        Sinulta kyllä. Hyvä että ymmärsit ja että olet pahoillasi! Siitä se lähtee.


      • T_S_V
        topinen kirjoitti:

        "Minun puheeni perustuvat"

        Omiin virheellisiin väittämiisi, kyllä. Juuri näin.

        "Virhettä ovat vain väittämäsi"

        Nimenomaan sinun väittämäsi, kyllä.

        "Kyllä"

        Eip.

        "Senkun kelaa ketjua taaksepäin ja katselee naurettavia"

        naurettavia oletuksiasi, nimenomaan, olet aivan oikeassa.

        "lisävalheilla"

        Miksi olettaa kun voi tietää. Voi sinua.

        "Miksi sitten et tiedä?"

        Tottakai tiedän, sinä taas et.

        "Muuten et vänkäisi."

        Korjaan ainoastaan virheelliset oletuksesi.

        "itkusi"

        Päinvastoin! Eihän tässä mitään itkua ole ollut, tai en tiedä onko kyynel kirvonnut sinun silmääsi, voi harmi jos on.

        "korjasin lopun, olen pahoillani"

        Olet valitettavasti lukutaidoton, väärässä ja säälittävä. Mutta ei se mitään, sellaista sattuu, mutta suosittelen lämpimästi käymään ammattilaisen kanssa juttusilla jotta saat mielenterveytesi kuntoon. Tsemppiä, oikea lääkitys auttaa sinua varmasti.

        "Päiväretket voi kestää 1-3 päivää"

        Ei toki, päiväretket on lenkkeilyä.

        "Virhe?"

        Omasi, juu. Hienoa että ymmärsit!

        "Et sinä pysty"

        Tottakai pystyn. Sinä et sitten varmaan, mutta onneksi sinun ei ole mikään pakko. Erilaisia aktiviteettejä ja vaihtoehtoja on lukematon määrä!

        "Et sinä tiedä"

        Toki tiedän, mutta sinä et.

        "Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua"

        Sinulta kyllä. Hyvä että ymmärsit ja että olet pahoillasi! Siitä se lähtee.

        "Omiin virheellisiin väittämiisi"

        "kyllä. Juuri näin."

        Kiitos vastasitkin jo itse. Niin perustuvatkin sinun virheelisiin väittämiisi.


        Virhettä ovat vain väittämäsi
        "kyllä."
        "Kyllä"


        "Senkun kelaa ketjua taaksepäin ja katselee naurettavia"
        " olet aivan oikeassa. "

        Hyvä että myönnät sentään. Siitä se lähtee.


        "Miksi olettaa kun voi valehdella."

        Niinpä

        Miksi sitten et tiedä? Te ette tiedä? Mikä myyjä se sellainen on?

        Muuten et vänkäisi.
        "Korjaan ainoastaan"

        Ainoastaan itseäsi.


        "itkusi"

        "onko kyynel kirvonnut sinun silmääsi"

        Täytyy myöntää, että epätoivoinen pullukka joka ei tiedosta omaa tilannettaan käy kyllä vähän sääliksi. Et sinä selittelemällä ja haukkumalla muita pääse läskeistäsi eroon nuori ystäväni. Ei se tehoa meihin aikuisiin ystäviin, vaikka nuoret ystäväsi eivät ehkä kehtaa sinulle sanoa asioita suoraan.

        Itkemisilläsi ja selittelyilläsi taas ei ole minuun mitään vaikutusta.



        "Olet valitettavasti lukutaidoton, väärässä ja säälittävä"

        Niinkö?

        "Mutta ei se mitään, sellaista sattuu"

        "olen pahoillani"

        "mutta suosittelen lämpimästi käymään ammattilaisen kanssa"

        Ammattilaisten kanssa on tullut käytyä. Patikoimassakin, vielä kun sinutkin saataisiin. Olet ilmeisesti unohtanut ketjusi pointin taas kerran. Ketjun pointtina ovat sinun lukuiset ongelmat.

        "Tsemppiä"

        Kiitos

        Päiväretket voi kestää 1-3 päivää

        " lenkkeilyä. "

        Sinä et nuori ystäväni siitä tiedä mitään, joten jätä se meille vähän kokoneemmille. Jatkat vain ulkoiluasi vanhaan malliin.

        " Erilaisia aktiviteettejä ja vaihtoehtoja on lukematon määrä! "

        Hienoa! Olet taas oppinut minulta lisää. Aikaisemmin sanoit, että mitään ei pysty harrastamaan ;)

        "Et sinä tiedä"
        "Toki tiedän"
        Et sinä tiedä


        Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua


    • auttavajalka

      " Niin perustuvatkin"

      sinun virheellisiin oletuksiisi ja väittämiisi, hyvä että ymmärsit!

      "Virhettä ovat vain"

      Sinun väittämäsi, kyllä.

      "Hyvä että myönnät sentään."

      Sinun pitääkin ne virheesi myöntää, hyvä että tajusit.

      "Niinpä"

      Niinpä, miksi olettaa kun voi tietää. Sitä vastausta sinusta ei saa irti, mutta onneksi tiedän paremmin! Narsistille se voi olla hieman vaikeaa, mutta siitä se lähtee.

      "Miksi sitten et tiedä?"

      Tottakai minä tiedän, mutta sinä et. Sääli sinun osaltasi.

      "Muuten en vänkäisi."

      Niinpä! Hienoa että ymmärsit sinun olettamuksiesi ja narsistisuutesi johtaneen vänkäämiseesi. Seuraava askel on hakea ammattiapua!

      "Ainoastaan itseäni."

      Juuri näin, sinua.

      "käy kyllä vähän sääliksi."

      Niin minunkin narsistista, epätoivoista ja lukutaidotonta olettajaa.

      "En minä selittelemällä ja haukkumalla"

      Et pääsekkään, hienoa että ymmärsit. Edistystä havaittavissa.

      "Itkemisilläni ja selittelyilläni"

      Ei olekkaan. Edistystä, edistystä. Mutta muista myös olettamisillasi!

      "Niinkö?"

      Kyllä vain.

      "Ammattilaisten kanssa on tullut käytyä"

      Hyvä, toivottavasti pian oikea lääke löytyy.

      "Patikoimassakin, vielä kun sinutkin saataisiin."

      Älä minusta huolehdi, minä käyn kyllä patikoimassa, mutten harrasta patikointia. Harrastahan sinä sitten minunkin edestä, minulle riittää epäsäännöllinenkin patikointi varusteiden puutteessa!

      "Ketjun pointtina ovat"

      Mutta voihan tässä hieman luistaa, kun ketjuun on eksynyt noin säälittävä tapaus jota pitää hieman ohjastaa.

      "Kiitos"

      Ole hyvä! Ilo auttaa muita.

      "1-3 päivää"

      Ehei, päiväretket on lenkkeilyä.

      "en siitä tiedä mitään"

      Et tiedäkkään, mutta ei se mitään, vanhakin koira voi oppia uusia temppuja.

      "Jatkat vain lenkkeilyäsi vanhaan malliin."

      Tottakai jatkan, niinkuin aina ennenkin, jo vuosia. Älä huolehdi ettenkö lenkkeilisi, tottakai teen niin, mutta ymmärrettävää jos et osaa lukea.

      "Et"

      Toki tiedän. Harmillistä ettet sinä tiedä.

      "Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua"

      Sinulta, kyllä, aivan varmasti! Mutta muista myös laittaa olettaminen ketjun perälle, sitä ei sovi uneuttaa.

      • Harras_telia

        sinun virheellisiin väittämiisi, Kyllä

        Niin perustuvatkin

        Kiitos. Ei taaskaan tarvitse kirjoitella noita uudestaan.


        "Virhettä ovat vain"

        Sinun puheesi

        "Hyvä että myönnät sentään."

        virheesi myöntää, hyvä että tajusit.

        "Niinpä, miksi olettaa kun voi puhua paskaa"

        Älä muuta virka ystäväni

        "Narsistille se voi olla hieman vaikeaa"

        Haluatko kertoa lisää mikä sinulle on vaikeaa? Ainakin puheidesi perusteella kaikki näyttää olevan vaikeaa


        "mutta siitä se lähtee."

        Älä vielä lähde. Vielä vähän hupia minulle ..


        Et siis tiedä?


        Muuten et vänkäisi
        "Niinpä!"

        "narsistisuutesi johtaneen vänkäämiseesi"

        Sinulla on siis tällainenkin ongelma läskiesi lisäksi? .. Noniin .. Etsit siis myötäilijöitä kuten nuoret ystäväsi ovat, niinkö

        "Seuraava askel on hakea ammattiapua!"

        Hyvä! Aloitappa siitä. Täältä saat ainoastaan ammattiapua minulta läskien pudottamiseen. Sen verran on tullut liikuttua tässä elämässä, että neuvoja kyllä piisaa. Muihin ongelmiin kannattaa kääntyä ihan toisten ammatti auttajien puoleen. Jos sitä apua kaipaat niin sinun tulee hakeutua muualle.


        käy kyllä vähän sääliksi.

        Pullukkaa, selittelijää, itkuista valittajaa, valehtelijaa joka ei ole vielä ymmärtänyt että ei se kavereiden myötäily ihan totta ole aikuisten oikeasti, nuori ystäväni.

        "lukutaidotonta"

        Ooh .. ;)


        "Et pääsekkään"

        Niinq mihin?

        "hienoa että ymmärsit"

        En

        "Edistystä havaittavissa"

        Hienoa! Olet siis edistynyt ohjauksessani, jälleen kerran yksi pieni läpimurto. Muista siis: pikku askelin eteenpäin yhdessä käymme näin!

        "Itkemisilläni ja selittelyilläni"
        "Ei olekkaan"

        Hyvä hyvä.. kuule nyt sinulla alkaa mennä jo hyvin


        "Ammattilaisten kanssa on tullut käytyä"
        "Hyvä, toivottavasti pian oikea lääke löytyy."

        On löytynyt jo aikoja sitten nuorena. Sopivasti liikuntaa joka nostaa sykettä, lenkkeilyä (juoksu), ulkoilua (kävely), retkeilyä, patikointia, tennistä, jalkapalloa, jääkiekkoa yms.yms. harrastamista .. joita on tullut tehtyä ammattilaistenkin kanssa. Sinulla tuskin vielä nuoresta iästäsi johtuen on näitä kokemuksia, mutta etköhän sinäkin vielä kerkiä.


        "Patikoimassakin, vielä kun sinutkin saataisiin."
        "Älä minusta huolehdi, minä käyn kyllä patikoimassa"

        Juuri sinustahan tässä huolehditaan rakas ystävä. Asia on aivan päinvastoin. Nyt huolehditaan sinusta ja sinun taakkasi ei ole huolehtia minusta. Ymmärrätkö? Minä olen valmentaja ja sinä olet valmennettava.


        " mutten harrasta patikointia "

        Ja mikset?

        " minulle riittää epäsäännöllinenkin patikointi varusteiden puutteessa "

        Jos postittaisin sinulle löytämäni kattilan? Tai löytyyhän niitä
        metalli-roskiksistakin ?


        "Mutta voihan tässä hieman luistaa, kun ketjuun on eksynyt noin säälittävä tapaus jota pitää hieman ohjastaa."

        Niinkö
        "Kiitos"
        "Ole hyvä! Ilo auttaa muita"


        "Ehei, päiväretket Ehei lenkkeilyä."

        Aivan, Aivan


        1-3 päivää = päiväretket
        "en siitä tiedä mitään"

        Et tiedäkkään


        " vanhakin koira voi oppia uusia temppuja "

        Yleensä kun samaan perheeseen otetaan toinen koira, niin vanhempi koira opettaa nuoremman sisäsiistiksi. (ja kaikkia muita asioita myöskin)


        Jatkat vain ulkoiluasi vanhaan malliin, näin et tule koskaan muuttumaan. Muistatko mitä sanoin ketjun alussa. Haluat päästä helpolla ja jatkaa vanhoilla tavoillasi ja ainoastaan TOIVOT tuloksia.

        Ympyrä sulkeutuu.

        "Tottakai jatkan"

        Tottakai. (mitä minä sanoin)

        " niinkuin aina ennenkin "

        Aivan

        " jo vuosia "

        Ja vuosia se tulee jatkumaankin, jojoilua, yms. Jos et muutu

        " Älä huolehdi ettenkö ulkoilisi "

        Ulkoilet varmaan, kävellen? Käveletkö kauppaan, portaat? Helpoimmasta päästä kannattaa aloittaa ..


        " Harmillistä ettet sinä tiedä "

        Mikä listä? Se on harmillista?


        "Sinulta"

        Oppia ja niksejä, kyllä -> sinulle
        "kyllä"
        "aivan varmasti!"

        Kiitos


        Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua, jo vuodesta 1997


    • psykologi666

      "Minun puheeni"

      On selittelyä, aivan oikein. Myöskin valhetta, olettamista ja virheellisyyttä täynnä. Mutta nämä itsestäänselvyydet tajuttiin jo.

      "Haluatko että kerron lisää mikä minulle on vaikeaa?"

      Oih, olen pahoillani, mutten ole psykologi. Kannattaa kääntyä hänen puoleensa. Ja toki olen jo huomannut mikä sinulle on vaikeaa ja sinun ongelmakohtasi ovat valehtelu, olettaminen. narsistisuus ja sosiaalisten taitojen puute. Eiköhän se ole jo kaikille selvää.

      "Älä muuta virka ystäväni"

      Älä toki sitten jankkaa, tuli jo selväksi että sinä osaat vain a) puhua paskaa b) olettaa. Kaikki tietää jo, hoh hoh.

      "Minulla on siis tällainenkin ongelma"

      Hienosti ymmärretty: olet narsisti, vielä näin kertauksen vuoksi.

      "Täältä saat ainoastaan ammattiapua minulta"

      Niinpä, normaalipainoinen on aina laihduttamisen ammattilainen, pitkä on pidentymisen ammattilainen, lyhyt lyhentymisen ammattilainen ja pitkähiuksinen hiusten kasvattamisen ammattilainen. Ei nyt sentään, älä nyt taas puhu ihan päättömiä.

      "käy kyllä vähän sääliksi."

      Valehtelijaa, olettajaa, narsistia, eli sinua, kyllä.

      "mihin?"

      Eteenpäin.

      "En"

      Tottakai, sinultahan vaan satelee myöntöjä typeristä teoistasi. Älä toki vähättele itseäsi, kyllä vanhakin koira oppii uusia temppuja.

      "Hienoa! Olen siis edistynyt ohjauksessasi, jälleen kerran yksi pieni läpimurto"

      Juuri näin. Tap tap.

      "Ja mikset?"

      Koska ei ole varusteita patikoinnin harrastamiseen, mutta onneksi patikoimassa voi käydä vaikkei harrastaisikaan sitä. Samoin kuin ihminen voi valokuvata, käydä huonekaluliikkeissä, ratsastaa tai kokata ilman että sitä harrastaisi, Jännä.

      "On löytynyt jo aikoja sitten"

      Ei valitettavasti ole. Narsistisuuteen ei auta edes normaalipainoisuus.

      "Asia on"

      Ei ole.

      " Minä olen valmentaja"

      Ehei, valmentajat antavat neuvoja, sinä et.

      "Niinkö"

      Kyllä.

      ""Ehei, päiväretket on lenkkeilyä."

      Aivan, Aivan"

      Juuri niin, hyvä että ymmärsit.

      "Yleensä kun samaan perheeseen otetaan toinen koira, niin vanhempi koira opettaa nuoremman sisäsiistiksi."

      Saattaa olla kanssaeläjillä vielä rankempaa kuin kuvittelin jos vielä kuseksit ympäri kämppää..

      "Jatkat vain ulkoiluasi vanhaan malliin, näin tulet muuttumaan."

      Olet nyt hieman hakoteillä...

      "jatkaa vanhoilla tavoillasi"

      Hassu väite sellaiselta, joka ei osaa lukea eikä tiedä tilannetta.

      " jojoilua"

      Lukutaidottomalle on vaikea tyrkyttää, mutta ei ole ollut jojoilua. Pitäisikö sinun palata ekaluokalle?

      "Jos et muutu"

      Mutta kun sinä et siitä näytä mitään tietävän, joten se siitä. Et ole valitettavasti neuvonut ketään mitenkään, joten anna jo toki olla, et saavuta mitään.

      "Lenkkeilet varmaan, kävellen? Käveletkö kauppaan, portaat?"

      Juu, kyllä, toki. Paljon muutakin, mutta sinä et siitä ikävä kyllä mitään tiedä.

      "Oppia ja niksejä, kyllä -> minulle"

      Niin juuri.

      "1997"

      Kappas, oletushan se siinä. Ei ylläri ollenkaan!

      • Kattila.postiinko

        "Minun puheeni on selittelyä, aivan oikein"

        Avarsin vähän oletusmerkkejä.

        "Myöskin valhetta"

        Kyllä

        "olettamista"

        Enemmänkin väärin kerrottuja ja itsellesi sepitettyjä tarinoita

        " ja virheellisyyttä täynnä "

        Eritoten

        "Haluatko että kerron lisää mikä minulle on vaikeaa?"

        Kerro vain

        "Oih, olen pahoillani"

        Ei sinun tarvitse. Tässähän sinua autetaan koko ajan.


        " mutten ole psykologi "

        Et todellakaan. Mikä mieltäsi siis painaa?


        " sosiaalisten taitojen puute "

        Lisäsit itsellesi uuden meriitin, kerro toki lisää.


        " Eiköhän se ole jo kaikille selvää "

        On täysin selvää, ja kuten jo aikaisemmin kerroin siitä reality-tv esityksistä, että joku minkä kaikki voivat tarkistaa "videolta" on kaikkien näkyvistä, niin narrinhan siinä itsestään tekee jos alkaa väittämään, että esim. ei pysty harrastamaan ja sitten väittää pystyvänsä. Seuraavaksi väittää ettei ole rahaa ostaa kattilaa, koska kaikki rahat menevät suklaaseen ;)


        Älä muuta virka ystäväni

        "Älä sitten jankkaa"

        Luupäälle on pakko jankata, kuten itsesi nimesitkin jo aikaisemmin ketjussa.

        " a) puhua paskaa "

        Mielummin lapioin sitä

        " b) olettaa "

        Kaikki perustuu omiin sanomisiisi, kumma ettet ole niitä pystynyt vain mitenkään kumoamaan. Minä voin kertoa miksi: Koska en myötäile sinua, kuten nuoret ystäväsi ja kaikki valheesi voidaan todistaa omista teksteistäsi, joten et pysty haastamaan väitteitä, vaan ainoastaan haukkumaan niiden esittäjää. Aika simple principle.


        "narsisti"

        Olet siis tunnistanut itsesi jälleen. Tiedätkö kun olit vielä hiekkalaatikoilla, niin nämä narsistikortit ynnämuut tulivat jo tänne nettimaailmaan, että eivät ne nyt oikein uusia juttuja ole. Ettei paljon tuulta saa nää 10 vuotta vanhat jutut aikaan. On hitlerkorit ja kaikki kuultu sataan kertaan.

        Tässähän näitä taas kerran (huoh) : http://hikipedia.info/wiki/Hikikirjasto:Argumentoinnin_korttipakka


        "Niinpä, normaalipainoinen on aina laihduttamisen ammattilainen, pitkä on pidentymisen ammattilainen, lyhyt lyhentymisen ammattilainen ja pitkähiuksinen hiusten kasvattamisen ammattilainen"

        Niinkö uskot. Tiedätkö mikä meni pieleen?

        Jos tarvitset lisää vinkkejä ulkoiluun, niin olen tukenasi.
        "Tottakai"
        Tottakai olen, niin

        "sinultahan vaan satelee myöntöjä typeristä teoistasi"

        Mitä tarkoitat, rakas ystävä?

        "Hienoa! Olen siis edistynyt ohjauksessasi, jälleen kerran yksi pieni läpimurto"

        Hienoa!! (huomaa nyt jo kaksi (2) huutomerkkiä)
        Kyllä jossain vaiheessa nuoren koirankin täytyy oppia sisäsiistiksi, eikä paskoa omaan ´pesäänsä´

        "Juuri näin. Tap tap."
        Juuri! Juuri! Näin sen täytyy oppia!

        "Koska ei ole varusteita patikoinnin harrastamiseen"

        Haluatko että lähetän sen ruostuneen kattilan, vai dyykkaatko ?

        "mutta onneksi patikoimassa voi käydä"

        Kyllä voi

        "vaikkei harrastaisikaan sitä"

        Etkö huomaa taas, Opetin sinua nuori koira ja kerran. Taas itse tyrkytät harrastamista, jonka olet jo itse mokannut.. anna asian olla, kun olet jo hävinnyt tämän keskustelun ;) Etkö vieläkään ymmärrä, että yritän säästää sinua itseltäsi ja joka kerran tyrkytät harrastamistodistelusi uudestaan ja uudestaan.

        Kukaan ei ole väittänyt etteikö voisi patikoida ilman että harrastaisi sitä, vai onko?

        (=olkinukke jota pieksät itse olet puhunut harrastamisista = pieksät itseäsi)

        "Samoin kuin ihminen voi valokuvata, käydä huonekaluliikkeissä, ratsastaa tai kokata ilman että sitä harrastaisi"

        Kerro lisää

        "Jännä"

        Kakka? Nuori koira, ulos hus hus! !

        "On löytynyt jo aikoja sitten"
        "Ei valitettavasti ole"

        Tarkoitin itseäni. Ehkäpä sinäkin löydät viellä mukavia harrastuksia. Kannattaa etsiä sellaisia joihin pystyy sitoutumaan pitkällä, jopa vuosien tähtäimellä. Parin kuukauden rypistyksistä ei pitkällä tähtäimellä ole hyötyä kenellekkään.


      • postisetä

        "Kerro vain"

        Tyyppi höpisee jo itselleen, on todellakin ammattiavun tarpeessa, voi raukkaa.

        "Eritoten"

        Hyvä että olemme samaa mieltä sinun mielenterveyestä.

        "Lisäsit minulle uuden meriitin, kerro toki lisää"

        Kyllä sinä tiedät, kerroin jo ja osaathan olettaa, vaikka lukutaitoa ei olekkaan.

        "On täysin selvää"

        Sitten hop hop nappeja naamaan.

        "Luupäälle on pakko jankata, kuten minut nimesitkin jo aikaisemmin ketjussa."

        Totta.

        "Kaikki perustuu omiin oletuksiini"

        Näin on.

        "Olet siis tunnistanut minut jälleen."

        Jep. Onneksi minulla on perusteet korteilleni, sinulla ei.

        "hitlerkori"

        :D

        "kaikki valheeni ja oletukseni voidaan todistaa omista teksteistäni, joten en pysty haastamaan väitteitä, vaan ainoastaan haukkumaan niiden esittäjää."

        Niinpä. Kiteyttää sinun toimintasi oikein hyvin.

        "Niinkö uskon."

        Kyllä!

        "Mitä tarkoitat"

        Miksi sinun pitäisi tietää, osaathan olettaa? Lue vain omaa tekstiäsi, menee joka iikan pää sekaisin.

        "Hienoa! Olet siis edistynyt ohjauksessani, jälleen kerran yksi pieni läpimurto"

        Hienoa!!"

        Eikös! Tapu tapu!

        "mutta onneksi patikoimassa voi käydä"

        Kyllä voi, vaikkei harrastaisikaan sitä"

        Hyvä että tajusit.

        "Kerro"

        Häh, miksi, osaathan olettaa ja olet aina oikeassa!

        "Kakka?"

        Tuliko pöksyyn, voi raukkaa. Lukutaidoton ja epäsisäsiistkin vielä, taidat sinä sittenkin olla se vaippaikäinen.

        "Tarkoitin itseäni."

        Ymmärsin kyllä, osaan nimittäin lukea. Kantsis opetella.

        "Ehkäpä en osaa kirjoittaa"

        Jep, juuri niin.

        ""Päiväretket on lenkkeilyä."

        "Aivan, Aivan"

        Aivan

        Juuri niin, hyvä että ymmärsit."

        Jopas jaksat itseäsi toistaa, mutta kun kerran olet jotain ymmärtänyt, niin onhan sitä syytä juhlistaa.

        ""Olet nyt hieman hakoteillä..."

        Ymmärrän, siksi tässä ollaankin minua auttamassa."

        Voi ei, kaikki ei liity sinun napaasi, voi voi.

        "Älä vähättele minua!"

        Voi ei, taisin loukata vauvan tunteita.

        "Ymmärrän viittauksesi lukutaidottomuuteeni."

        Nonni!

        "Et kai sinä nyt vielä muutaman kuukauden lenkkeilyllä ole kerennyt jojoilemaan"

        Tulihan se lenkkeily sieltä ihan omasta takaa! Korjasin tosin virheellisen ilmaisusi, mutta ymmärrän toki lukutaidottomuuden tuomat ongelmasi.

        "Oletus"

        Sinulta, kyllä.

        "Mistäs sinä sen tiedät"

        Katos kun joillain on lähteet ja toisilla kumminkaimanserkut.

        "minä tässä ole mitään saavuttanut"

        Et niin.

        "pieni virhemarginaali"

        Aika iso.


      • i-kaikki.on.vaan
        postisetä kirjoitti:

        "Kerro vain"

        Tyyppi höpisee jo itselleen, on todellakin ammattiavun tarpeessa, voi raukkaa.

        "Eritoten"

        Hyvä että olemme samaa mieltä sinun mielenterveyestä.

        "Lisäsit minulle uuden meriitin, kerro toki lisää"

        Kyllä sinä tiedät, kerroin jo ja osaathan olettaa, vaikka lukutaitoa ei olekkaan.

        "On täysin selvää"

        Sitten hop hop nappeja naamaan.

        "Luupäälle on pakko jankata, kuten minut nimesitkin jo aikaisemmin ketjussa."

        Totta.

        "Kaikki perustuu omiin oletuksiini"

        Näin on.

        "Olet siis tunnistanut minut jälleen."

        Jep. Onneksi minulla on perusteet korteilleni, sinulla ei.

        "hitlerkori"

        :D

        "kaikki valheeni ja oletukseni voidaan todistaa omista teksteistäni, joten en pysty haastamaan väitteitä, vaan ainoastaan haukkumaan niiden esittäjää."

        Niinpä. Kiteyttää sinun toimintasi oikein hyvin.

        "Niinkö uskon."

        Kyllä!

        "Mitä tarkoitat"

        Miksi sinun pitäisi tietää, osaathan olettaa? Lue vain omaa tekstiäsi, menee joka iikan pää sekaisin.

        "Hienoa! Olet siis edistynyt ohjauksessani, jälleen kerran yksi pieni läpimurto"

        Hienoa!!"

        Eikös! Tapu tapu!

        "mutta onneksi patikoimassa voi käydä"

        Kyllä voi, vaikkei harrastaisikaan sitä"

        Hyvä että tajusit.

        "Kerro"

        Häh, miksi, osaathan olettaa ja olet aina oikeassa!

        "Kakka?"

        Tuliko pöksyyn, voi raukkaa. Lukutaidoton ja epäsisäsiistkin vielä, taidat sinä sittenkin olla se vaippaikäinen.

        "Tarkoitin itseäni."

        Ymmärsin kyllä, osaan nimittäin lukea. Kantsis opetella.

        "Ehkäpä en osaa kirjoittaa"

        Jep, juuri niin.

        ""Päiväretket on lenkkeilyä."

        "Aivan, Aivan"

        Aivan

        Juuri niin, hyvä että ymmärsit."

        Jopas jaksat itseäsi toistaa, mutta kun kerran olet jotain ymmärtänyt, niin onhan sitä syytä juhlistaa.

        ""Olet nyt hieman hakoteillä..."

        Ymmärrän, siksi tässä ollaankin minua auttamassa."

        Voi ei, kaikki ei liity sinun napaasi, voi voi.

        "Älä vähättele minua!"

        Voi ei, taisin loukata vauvan tunteita.

        "Ymmärrän viittauksesi lukutaidottomuuteeni."

        Nonni!

        "Et kai sinä nyt vielä muutaman kuukauden lenkkeilyllä ole kerennyt jojoilemaan"

        Tulihan se lenkkeily sieltä ihan omasta takaa! Korjasin tosin virheellisen ilmaisusi, mutta ymmärrän toki lukutaidottomuuden tuomat ongelmasi.

        "Oletus"

        Sinulta, kyllä.

        "Mistäs sinä sen tiedät"

        Katos kun joillain on lähteet ja toisilla kumminkaimanserkut.

        "minä tässä ole mitään saavuttanut"

        Et niin.

        "pieni virhemarginaali"

        Aika iso.

        Hei taas. Löysin nyt roskiksesta isoja tyhjiä säilyketölkkejä. Kävisi hyvin
        hobo-stoveksi, laitetaanko postiin?


      • voiraukka

        Pidä ihmeessä itselläsi, en minä nyt itseäni huonommassa asemassa olevalta arvokkaita säilyketölkkejä vie, ei miun tarvii sentäs roskiksia kaivella saadakseen leipää pöytään. Kodittoman elämä näyttää olevan rankkaa, pakko myöntää, kun ei kukaan varmaan kotiakaan ota epäsisäsiistiä.


      • Elämän.valo
        voiraukka kirjoitti:

        Pidä ihmeessä itselläsi, en minä nyt itseäni huonommassa asemassa olevalta arvokkaita säilyketölkkejä vie, ei miun tarvii sentäs roskiksia kaivella saadakseen leipää pöytään. Kodittoman elämä näyttää olevan rankkaa, pakko myöntää, kun ei kukaan varmaan kotiakaan ota epäsisäsiistiä.

        En minä leipää etsinyt. Ne on eri roskiksissa noi metallit. Kandee katsella metalli roskiksiin jos meinaa hobo-stoven tehdä. Itse ainakin teen, katsos kun on ihan kätevä keittää vaikka kahvit tai lämmittää ruoka, eikä maksa mitään.

        Olen kyllä ollut asunnottomana, mutta en nyt ole, varmaan ymmärsit senkin jo siitä kun tässä kirjoittelen. Kiittäkäämme "rakkaita" kanssa "ihmisiämme" siitäkin.


      • patenenn

        Juu, no voihan sieltä toki muutakin löytyä. Kantsii sekata biojäte, banaaninkuorilla saattaa hetken elää. ;)


    • Postitanko_Jo

      "Ehei, valmentajat antavat neuvoja, sinä et."

      Ehkäpä et osaa kuunnella, koska sinulla on kiire väittää vanhempia ja viisaampia vastaan. Sen sijaan, että haluaisit oppia. Muistan kyllä nuorena nähneeni paljon samanlaisia kuin sinä. Itse osasin kuunnella valmentajia kyllä. Se vaatii sitoutumista ja korkeaa moraalia omaan tekemiseen.


      "Päiväretket 1-3 päivää. Sopivia pulleille aloittelijoille"
      "Aivan, Aivan"

      Aivan
      Juuri niin, hyvä että ymmärsit.


      Jatkat vain ulkoiluasi vanhaan malliin

      "Olen nyt hieman hakoteillä..."

      Ymmärrän, siksi tässä ollaankin auttamassa. Sinun täytyy pystyä luopumaan vanhoista tavoistasi ja sitoutua uuteen elämäntapaan. Sitähän tässä on kalloosi yritetty saada iskostettua! Sinun parhaaksesi, tietenkin

      "Hassu väite sellaiselta, joka ei osaa lukea eikä tiedä tilannetta."

      Älä vähättele itseäsi!

      " mutta ei ole ollut jojoilua"

      Ymmärrän viittauksesi lukutaidottomuuteesi. Muistatko kun sanottiin mihin se johtaa. Johtaminen jota on tullut paljon harrastettua ei tarkoita sitä, että se olisi juuri nyt, vaan sitä mitä tulee tapahtumaan.

      (Et kai sinä nyt vielä 2 vko lenkkeilyllä ole kerennyt jojoilemaan. Ensin täytyy laihtua ja sitten tuo sinne tänne tarpomisesi vanhoilla tavoillasi johtaa siihen, että kilot tulevat vielä ylimääräisinä takaisin.. siitä se jojoilu lähtee)

      "Mutta kun sinä et siitä näytä mitään tietävän"

      Oletus

      "Et ole valitettavasti neuvonut ketään mitenkään" -> oletus

      Mistäs sinä sen tiedät jos joku on jotain oppinut?

      " joten anna jo toki olla, et saavuta mitään "

      En minä tässä ole mitään saavuttamassa. Alkaako tappio mieliala jo hiipiä puseroosi?

      "Juu, kyllä, toki"

      Hienoa! Suorastaan Fantastista!

      " mutta sinä et siitä ikävä kyllä mitään tiedä "

      Haluaisitko että tietäisin?

      "Oppia ja niksejä, kyllä -> Sinulle"
      "Niin juuri."

      Selvä. Kyselet vaan, niin minä annan lisää niksejä.

      "1997"
      "Kappas, oletushan se siinä. Ei ylläri ollenkaan!!"

      Isommassa maailmassa ja etenkin johtavassa asemassa joutuu joskus vetämään vähän suurempia linjoja. Tiesin kyllä, että pieni virhemarginaali siinä on olemassa. Yleensähän nämä sitten merkitään esim. - 5 % suuntaan jos toiseen yms.

      Tukinikkejä, selittelyä, valehtelua, jo vuodesta 1997

    • asperkele

      Aloittajalle tsemppiä, kannattaa jättää tuo selkeästi aspergeristä kärsivän henkilön jutut omaan arvoonsa, sen sairauden oireisiin kun kuuluu juuri tuollainen omiin uriin kangistuminen. Tyypillistä juuri tuo että henkilö päättää että päiväretki voi olla useamman päivän mittainen koska hän nyt vain on sitä mieltä ja silloin on sama vaikka 99,9% suomalaisista mieltäisi päiväretken yhden päivän mittaiseksi patikoinniksi ilman yöpymistä maastossa. En kyllä ymmärrä millä logiikalla päiväretki voi olla vain 1-3 päivän mittainen, vänkääjän logiikalla "päiväretki" voisi aivan yhtä hyvin olla vaikkapa 365 päivän mittainen..

    • entinenläski

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe