ratsastus urheiluako?

eioleeee

LUKEKAA LOPPUUN!Tää tosi paljon kysytty kysymys joitten takia en oo enään heppatyttö.. Te ootte nolannu mut ja monen muun.:(
Kertokaapa mulle nyt! Haluan perustelut miksi ratsastus on urheilu miksi se ei ole pelkkä harrastus? Ei ei ei.. Siis tää oletko hypännyt itsesi kokoisen esteen pahpyh harva heppa hyppää 170cm tai ratsastaja.. eli en ole. Onko sinulla ollut pillastunu hevonen käsissä kyllä olen senkin kokenut ja meinattiin jäädä rekan alle mutta sain rauhotettua.. ja nyt kerron itestäni ennenkuin rupeatte tuomitsemaan..
Olen harrastanut 9vuotta ratsastusta. Minulla on entinen ravuri hevosena josta en tiennyt mitään silloinkun ostin sen.. Nyt olen tutustunut hevoseen ja hän ei osannut laukata eikä muutenkaan ollut rauhallinen. Ympyröitäkään ei osannut mennä. Nykyään laukkaa,rauhottunut ,ympyröitä menee ravissa ja esteitten harjotus alkanut. Hevonen kohta ollut minulla vuoden.. Olen kaatunut hevosen kanssa oletko sinä saanut 500kg painavaa hevosta päällesi. Tai onko sinulle tehty pukkeja joita et uskoisi hevosesta lähtevän. Ja mitä mun hevoseen tulee se potkasee jos ei tykkää mutta ei ole potkassu mua kertaakaan.. Hevosiin luotan100% ne tappaa jos ne haluu mut eine tapa.. nyt jos väitätte että heilun selässä yms kertokaa kuitenki eka ittestänne..

17

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puhh

      Moni on tosiaan tuota täällä kysellyt ja vielä useampi on siihen vastannut ja perustellut näkemyksiään. Tarkoitus ei ole loukata ketään, mutta en voi olla ihmettelemättä sitä, ettei asia ole niiden perusteella tullut jo selväksi.

    • eiolee

      Puhh mä tiedän että moni on tätä kysellyt mutta se on johtanu aina tappeluun ja silloin lopetan lukemisen... Ja nyt haluan selvät perustelut enkä halua aiheuttaa riitaa..

    • zip--

      Olen huomannut myös, että tosi moni ei osaa perustella tuota väitettä. Ja tuo "oletko hypännyt itsesi korkuisia esteitä jne..." on pelkkä vitsi.
      Eihän se kerro mitään urheilusta, jos jää painavan asian alle tai hyppää korkealle.
      Eihän auton alle jääminenkään ole urheilua...



      Mutta MIKSI RATSASTUS ON URHEILUA:

      1. Ensinnäkin, mitä on urheilu? Urheilu EI OLE sama asia kuin hikipäässä liikkuminen.
      Yleisesti ottaen urheilulajilla tarkoitetaan liikuntalajia, jolle on olemassa säännöt ja jossa voi kilpailla. Eli näin ollen ratsastus on urheilua siinä missä jalkapallokin. Toinen määritelmä on, että urheilua on kaikki lajit jotka kuuluvat Suomen Liikunta ja Urheilu Ry:n (SLU) alaisuuteen tai ovat olympialajeja. Eli ratsastus mukana.
      http://www.lts.fi/julkaisut/liikunta-ja-tiede/julkaisut/liikunta-ja-tiede/2012/2/artikkelit/mika-urheilua

      Tämä nyt oikeastaan tiivistääkin, miksi ratsastus on urheilua.



      Seuraavaksi voidaan miettiä, MIKSI RATSASTUS ON LIIKUNTAA:

      2.
      Liikunnan määritelmiä
      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=nix01203
      Huomaa että liikuntaakin on erilaista. Liikunta voi olla myös hyvin kevyttä, kuten arkiliikunta usein on.

      Tarkemmin ratsastuksesta liikuntana voi lukea ratsastajainliiton terveysprofiilista:
      http://www.ratsastus.fi/terveysprofiili

      Lukemalla nuo, ymmärtää miksi ratsastus voisi liikunnan määritelmän sisälle mahtua.


      Huomautan samalla, että ratsastusta voi harrastaa monella tavalla.
      Voit käydä kevyillä maastokävelyillä, jolloin lähinnä istuskelet hevosen selässä tai ratsastaa kunnolla vaatien itseltä ja hevoselta parasta. Eli ratsastuksen rankkuus riippuu siitä miten sen tekee.

      Mutta näinhän se on kaikissa lajeissa:
      Voit pomputella palloa ulkona kaverin kanssa kevyessä tahdissa ja se on liikuntaa. Tai voit pelata jalkapalloa täysillä hyvässä joukkueessa ja se on yhtä lailla liikuntaa, rankempaa vaan.

      Tai sitten voi käydä uimassa ja uida aina 10 metriä kerrallaan ja jäädä sitten pulikoimaan paikalleen. Tai voit treenata kunnolla uintia ja tähdätä huipulle uintikisoissa. Tai jotain siltä väliltä.

    • RUÅTTALAINEN

      Hevonen EI TAPA ihmistä eikä tallo päälle vaikka mimmoinen kolari sattuu käymään!!!, nimmerk KOKEMUSTA ON :)

      Olen nuorena likkana ratsastanut paljonkin, sekä tehnyt TÖITÄKIN hevosenikanssa, eikä IKINÄ tullut onnettomuuksia joissa hevoseni olisi tallonut minua :)

      Kerrankin olimme LAUKKAretkellä, ja hevosen kavion alle sattui pyöreä kivi, jolloin hevonen tietenkin LIUKUI JA MENETTI TASAPAINONSA, meni NISKANKAUTTA kupperiskeikkaa ja minä lensin kuin villinlännen ratsastaja tehden myöskin KUPERKEIKKOJA niinkuin ratsunikin!!!, naapurin isäntä sattui sen näkemään ja sanoi olleensa VARMA, että molemmilta katkesi relkäranka ja siihen päättyi ratsukon taival!!! :(

      Vaan mitävielä, hevonen nousi ensin ylös ja tuli katsomaan minua, että kuinkas se flikka jaksaa, taputtelin heppaani hellästi ja nousin satulaan uudelleen ja TAAS MENOKSI, MUTTA MENIMME KUITENKIN KOTITALLILLE :)

      USKOMATONTA, ettei edes siitä soratiestä tullut minkäänmoista naarmuakaan mihinkään paikkaan, sillä osasin todellakin pyöriä kuin pallo, ja hevosellekkaan EI tullut yhtikäsmitään, ei klinkannut, eikä arastellut selkäänsäkkään, JOSTA OLIN TODELLAKIN ILOINEN, SILLÄ SITÄ PELKÄSIN, ETTÄ JOUDUMME SIIHEN TIELLE SELKÄRANKAPOIKKI-OLEVAN HEVOSEN LOPETTAMAAN!!!

      OLIN pelkissä ohuissa kesähousuissa ja T-paidassa, mutta ei tullut pientäkään nirhamaa minun hipiääni :)


      JOS ei naapurin isäntä olisi nähnyt sitä kiitolaukkatapausta, niin tuskin kukaan olisi uskonut sitä, että teimme hevosenikanssa VILLINLÄNNEN KUPPERISKEIKAN :D

      Täytyy sanoa, että OLI TUURIA / ONNEA MUKANANI, MEILLÄ MOLEMMILLA, HEPALLANI JA MINULLA :)

    • puhh

      Aloittaja, tiedän että asiasta on riidelty paljon ja luultavasti tullaan aina riitelemäänkin. Osa on sitä mieltä, että ratsastus on urheilua, vedoten noihin näkökohtiin joita Zip luetteli, ja toisten mielestä se on harrastus, myös Zipin mainitsemista syistä. Asiassa on kaksi puolta, ja ihmiset puolustavat omia näkemyksiään riippumatta siitä mitä viralliset määritelmät asiasta sanovat.

      Itse ajattelen ratsastusta urheiluna lähinnä silloin kun puhutaan tavoitteellisesta kilparatsastuksesta, ja "tavallinen hupiratsastus", oli se rankkaa tai ei, on tavallista harrastamista. Tämä on siis vain oma henkilökohtainen mielipiteeni.

      Mutta Zip vastasi hyvin, tuon selkeämmin asiaa tuskin voisi esittääkään.

    • eioolee

      Kiitos ihanista vastauksista!:) Hui kauheeta:0 onneks itelle ei tapahtunu noin pahasti! Mulle taas tuli jokapaikkaan mustelmia ja ihoa lähti mut eise haitannu yhtään meidän matkaa kun kaaduimme hevosen kanssa. Ratsastuksessa ei pelkääjät pärjää! Onneks on nykyään noita turvaliivejä niin ei käy niin pahasti. :)Mutta on noi hevoset ihania kullannuppuja! Ja nyt sain hyvän vastauksen ilman riitaa! Kiitos zip! Olen nyt vähän viisaampi;)

    • Simppeliä

      Ratsastus on urheilua silloin kun se on kilpailua.

    • eioolee

      Puhh/ olen itsekkin samaa mieltä! Eihän se oikeen urheilulta näytä jos menet vain käyntiä kokoajan. Ja jos meet kunnon valmennuksen jossa hiki tulee yms on urheilua! Kiitos sinullekkin.

      • zip--

        Tässä tulee nyt muistaa, että ei urheilu ole sama asia kuin hikiliikunta.
        Eikä liikuntakaan tarkoita vain hikiliikuntaa.

        Kevytkin liikunta voi olla liikuntaa ja urheilua


    • kaikkip

      Omamielipide on että rataastus on urheilua ja liikuntaa. Monet sanovat että siellä hevosen selässä vaan istutaan, mutta tulee naurunkyyneleet silmiin kun ajattelee niitä tuon sanojia vaan istumassa siellä selässä xD. Kuinkakohan pitkään pysyvät siellä? Ne jotka sanovat noin eivät ole ratsastaneet koskaan kunnolla, vain vähän talutusta ja pikku pätkä harjoitusravia.

      LUKEKAA TOSI TOSI HYVÄ JUTTU Stefanie Hagelstamin treeniblogista nimeltä steffit. En osaa linkata sitä tähän (sori), mutta se löytyy kun laitatte hakuun kouluratsastaja haastattelussa( itse blogiteksti on saman niminen) LUKEKAA KOKO HAASTATTELU TOSI MIELENKIINTOINEN. Se kertoo Stella Hagelstamista( kaikki ratsastajat varmaankin tietävät), joka on kouluratsastuksen kolminkertainen suomenmestari, kilpaili kesällä 2014 ratsastuksen MM-kisoissa ja edustaa suomea 2016 Rionolympialaisissa, joten eiköhän hän tiedä.
      Tässä pari kiinnostavaa otetta tuosta tekstistä:
      " Ratsastus on hyvin paljon peruskuntoa ja kestävyyttä nostattava laji. Treenatessani syke on noin 120-140, mutta nousee piikkeinä 170-180 hetkellisesti treenien aikana (eikä tyttö muuten ihan rapakunnossa kuvien perusteella näytä olevan)"

      Toinen on 7. kysymys:
      Mitä mieltä olet väitteestä että ratsastus ei ole urheilua?
      - siihen kysymykseen ei ole kuin yksi vastaus; kokeilkaa ja tulkaa sanomaan se uudestaan! Useimmat jotka ovat olleet ensimmäisellä kunnollisella ratsastustunnilla eivät pääse seuraavana aamuna sängystään.
      Kannattaa muuten lukea koko haastattelu

      No tossa oli minun kommenttini, sori mahdolliset kirjoitusvirheet.

    • SoWhat---

      Onko ratsastus urheilua vai ei?
      Se on urheilua heikolla tasolla. Jos vertaamme vaikka jalkapalloa ja ratsastusta, tunti jalkapalloa on todella paljon rankempaa kuin ratsastus... mutta miksi edes miettiä tallaista asiaa? Minä en harrasta ratsastusta siksi, että pitäisin sitä urheiluna, vaan koska se on hauskaa ja rakastan hevosia. Urheilulajit erikseen, ratsastusta harrastetaan koska se on kivaa! Jos jollain on jotain sitä vastaan, että harrastaa ratsastusta, niin mitä väliä. Ratsastus on yhtä järkevää tai epäjärkevää kuin mikä tahansa muukin harrastus.

    • SoWhat---

      Lisäyksenä vielä: korkealla tasolla kilpailu ratsastuksessa on urheilua. Mutta tavallisilla ratsastustunneilla uraa kiertäminen ei ole urheilua.

      • ratsastusonurheilua

        tiedoks et ratsastus on tunneillakin urheilua. hevosia hallitaan, hevoset eivät ole autoja vaan niitä hallitaan ja itse pitää olla pomo ja rauhallinen. ratsastuksessa kuten tunneillakin käytetään jalka, käsi, vatsa ja selkä lihaksia sekä pohkeita. mulla tulee pakkas talvellakin hiki ku kerra oli jukuri poni joka ei totellut ja mentii viel esteitä joten siinä piti ite olla määrätietone ja tehä siel selässä töitä, ei hevonen tai poni itestää lähe liikkeelle eikä ne ite tee mitään ilman ratsastajaa.


      • ratsastusonurheilua

        ja kyllä mä tiiän paremmin onko se urheilua ko oon ratsastanu 8 ja puol vuotta. eli on se urheilua mut ehk iha alkeistunneil eioo urheiluu


    • niinkö

      Kahdeksanko vain? Se ei ole kovin paljon verrattuna siihen, että täällä on niitäkin jotka ovat ratsastaneet yli 20v.

      • ratsastusonurheilua

        kuiteski oon tosi paljon kehittynyt ratsastuksessa esim oon ollut HeB tasoisessa koulu kisoissa 2. ja 80cm estekisois 3. ja kesällä oon ratsastanut 9v.


      • niinkö

        Olet siis perustasoinen. Ihan hyviä kisatuloksiahan noi on, ei siinä mitään, onnea eteenpäin, mutta kannattaa silti pitää vähän matalampaa profiilia. Kuten sanottu, täällä on kokeneempaakin väkeä vaikka he eivät sitä mainostakaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      61
      1402
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1279
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1122
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      116
      1070
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      26
      871
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      765
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      50
      632
    8. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      604
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      180
      598
    10. Näetkö häntä

      Missä, mite, milloin, mitä ajattelet aina kun näet
      Ikävä
      45
      583
    Aihe