Lääkäreiden palkat: totuus!

akateeminen_veronmaksaja

Suomen Lääkäriliitto ja media valehtelee lääkäreiden keskiansiot.
Keskiansioista eli säännöllisen työajan keskiarvosta on jätetty pois kaikki lääkäreiden päivystyskorvaukset eikä niitä ole ilmoitettu edes erikseen eli ne sensuroidaan.
Kysyin Suomen Lääkäriliitolta lääkäreiden kokonaisansioita.
Ei suostunut kertomaan.
Lääkäreiden keskipalkaksi vuonna 2014 ilmoitetaan noin 6500 euroa.
Tämä on puolitotuus, eli valhe, koska lääkäreiden päivystyslisät poikkeavat täysin kaikkien mudien ammattien päivystyslisistä ja lääkärin palkata jop 40 % voi muodostua pelkisät päivystyskorvauksista.
Tämä koskee siis julkista sektoria, mutta lääkäreistä ylivoimaisesti suurin osa työskentelee julkisen sektorin puolella
Kun yleisesti korkeastikoulutettujen virka-aika on 8-16 niin lääkäreillä virka-aika onkin vain 8-15 eli lääkäreiden ilta alkaa muka jo klo 15 ja näin myös iltakorvaukset.
Kun yleisesti korkeastikoulutettujen säännöllisen työajan ulkopuoliset lisät ovat 30 - 100 %, niin lääkäreiden lisät ovat kaksinkertaiset eli 75 - 200 %.
Kun siis esim. lääkäri nukkuuu yön sairaalassa tai harrastaa sairaalasa seksiä työajalla (Suomen Lääkäriliiton kyselyn mukaan 10 % lääkäreistä on harrastanut seksiä työpaikalla), niin hän saa jokaiselta tunnilta klo 22-08 kolminkertaisen palkan.
Samaan aikaan samassa sairaalassa sairaanhoitajat ja lähihoitajat tekevät koko ajan töitä, mutta aivan normaaleilla ilta- ja yölisillä.
Tiedettekö mitään muuta ammattiryhmää, jolla olisi samanalaiset lisät?
Lääkärin normaaliin työhön kuuluu päivystäminen. Se on lääkärin työn luonne siinä missä sairaanhoitajankin.
Lääkäreiden asenne perustuu jonkinlaiseen sääty-yhteiskunta-ajatettluun, jossa ajatellaan, että poliisit, palomiehet, sairaanhoitajat jne. voivat kyllä päivystää, mutta jos lääkäri päivystää, niin siitä pitää maksaa 200 %:n lisä palkkaaan ja ilta alkaa jo klo 15 ja iltakorvaus pitää olla 75 %,
kun se muilla akateemisilla on 30 %.

Kun puhutaan palkoista niin pitää katsoa kokonaisansioiden keskipalkkaa eli keskiarvoa.
Lääkäreiden keskipalkka ei ole noin 6500 e/kk, kuten julkisuudessa väitetään, vaan se on noin 1,5-kertaa suurempi eli noin 8000-9000 euroa kuukaudessa.

Esim. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirn eli HUSin lääkäreiden keskipalkka vuonna 2012 oli 8225 euroa kuukaudessa. 1.1.2015 kaikkien kuntasektorin lääkäreiden palkkoja korotettiin ei palkka on tänä päivänä vielä korkeampi kuin noin 8000 e/kk.

Veronmaksajat maksavat julkisen sektorin lääkäreiden palkan, mutta lääkärit valehtelevat veronmaksajille palkkansa.

Mitä tulee lääkärin vastuuseen, niin Suomessa tehdäänn 700-1700 KUOLEMAAN JOHTAVAA hoitovirhettä joka vuosi ja lähtökohtaisesti nämä ovat lääkäreiden tekemiä, koska sairaanhoitajat tekevät vain sen, mitä lääkärit käskevät.

Julkisella sektorilla on noin 500 lääkärin vaje, mutta lääkärit väittävät, ettei mitään vajetta ole, jotta lääkärit voivat kiristää tällaisia päivystyslisiä itselleen.

Suomessa on huonoja ja psyykkisesti sairaita ja jopa pedofiileja lääkäreinä julkisella sektorilla, mutta heitä ei voida irtisanoa, koska Suomessa on lääkäripula. Tämä johtaa potilaiden huonoon kohteluun ja jopa pahoinpitelyihin eli vartijat lisääntyvät koko ajan terveydenhuollossa ja lääkärit ovat alkaneet käyttää vartijoita lainvastaisesti epämukavien potilaiden käsittelyyn.

Lääkärit eivät joudu koskaan vastuuseen teoistaa, koska Valvirassa ja aluehallintovirastossa lääkärit käsittelevät kantelut, oikeusasiamies ja oikeuskansleri ottavat asioihin kantaa vain yleisellä tasolla ja kynnys saada tuomio virkarikoksesta on laitettu niin korkealle, ettei lääkärit saa koskaan edes varoitusta tuottamukselliesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Suurin osa lääkäreistä on hyviä ja lääkäreiden peruspalkka ehkäon kohdallaan, mutta lääkärit toimivat moraalittomasti siinä, että he suojelevat toisia lääkäreitä eivätkä koskaan puutu huonojen läkäreiden tekemisiin eli antavat joidenkin lääkreiden kohdella potilaita miten huvittaa.

Kaikkein törkeintä lääkäreissä on kuitenkin se, että kun lääkäreiden palkka-asian tuo esille, niin aina internetiin ilmestyy lääkäreitä, jotka sanovat, että "lue itse lääkäriksi" eli he väittävät, että kuka tahansa voi lukea lääkäriksi. Tällainen väite on yhtä totta, kuin sanoisi, että kenestä tahansa voi tulla ammattimuusikko. Lääkäriksi voi lukea vain sellainen, joka pitää biologiasta ja kemiasta. Väite on vääräksi todistettu jo sillä, että vaikka jokaisesta olisi lääkäriksi, niin silti vain osa pääsisi opiskelemaan, koska opiskelupaikkoja on rajoitetusti eli lääkäriksi voi opiskella vain se määrä, mitä on opiskelupaikkoja eikä jokainen ihminen.

Lääkärit eivät ole ansainneet 75 -200 % päivystyslisiä, vaan päivystyskorvaukset ovat kiristyksen tulosta.

Lääkäreiden keskipalkka ei ole 6 500 euroa, vaan se on yli 8 000 euroa.

44

10068

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pilinat.pois

      No voi itku! Mikset ruvennut lääkäriksi?

      • akateeminen_veronmaksaja

        Koska biologia ja kemia ovat vastenmielistä ja olen siten hyödyllisempi yhteiskunnalle muissa tehtävissä eli lääkäriksi ei pidä alkaa kenenkään vain palkan takia, mutta moni taitaa alkaa, kun huonoja lääkäreitä on niin paljon.


      • hjklnbb

        No mitä väliä sillä on, että onko kemia ja biologia vastenmielistä. Jos haluasit lääkäriksi purisit hammasta ja käyttäisit aikasi opiskeluun etkä toisten moittimiseen ja oman omatunnon kohotteluun suomi24 sivustolla, ja ei se lääkärin työ ole niin helppoa kuin näytät luulevan.


      • Anonyymi

        Vitun idiootti, viestiketjun aloittaja nimen omaan totesi, että tuo vakioininä ei ole mikään käypä vastaus. Lääkäreitä pitää voida arvostella, syystä.


      • Anonyymi

        Vai rupeemalla sitä lääkäriksi tullaan?


    • okkkkkkkkkkkkkkkkkkk

      onko toi oikeesti totta

      • akateeminen_veronmaksaja

        Aloitus on tilastofaktaa, jonka lähteenä on Kuntatyönantajat, Tilastokeskus ja HUS.

        Jokainen voi lukea itse lääkäreiden kuntasektorin työehtosopimuksen ja sieltä lääkäreiden päivystyslisät seuraavalta sivulta:

        http://www.kuntatyonantajat.fi/fi/sopimukset/laakarit/Sivut/default.aspx

        TÄMÄ ON SE VALHE:
        "Säännöllisen työajan ansiot eivät sisällä ylityö- tai päivystyskorvauksia."
        http://www.laakariliitto.fi/tutkimus/ansiot/

        Päivystyskorvaukset on jätetty pois, koska ne ovat niin törkeitä, etteivät ne kestä päivänvaloa eli täysin poikkeuksellisia eli kenellekään muulle ammattiryhmälle ei makseta 200 %:n päivystyslisiä.


    • asds

      Omasta mielestäni on ihan oikein että lääkäreille maksetaan hyvin. Tekevät 96 tuntisia päivystysvuoroja viikonloppuisin, jolloin on oltava valmiina joka hetki, toki lepoa on mutta jos tulee soitto niin silloin lähdetään. Olisi itseki päässyt lukeemaan lääketiedettä, kuten moni muukin, mutta itseäni ei kiinnosta päivystäminen taikka ihmisten sorkkiminen. Valitsin omasta mielestäni paremman, noh, minulle sopivamman alan, tekniikan. Koulutukseltani olen tekniikan tohtori ja työuraa takana noin 18 vuotta ja palkka himpun yli 8k€ kuukaudessa plus mahdolliset muut palkkiot. Työ on säännöllistä, toki niin että kotonakin täytyy jotain tehdä joskus harvoin, mutta ei samanlaista kuin lääkärillä. Sitä paitsi lääkärin viikkotunnit ovat suuremmat kuin minun, eikä minun tarvitse olla 24h tavoitettavissa, ei yö- tai viikonlopputöitäkään. Kyseessähän on vain ammatinvalintakysymys, mistä tykkää ja mistä saa tyydytystä.
      Jos tahdot lääkärin ansioille niin ala lääkäriksi, jos pää kestä niin sitten ei tarvitse valittaakaan.

      Mahdolliset kirjoitustvirheet menkööt lievät sunnuntaihumalan piikkiin.

      • akateeminen_veronmaksaja

        "Jos tahdot lääkärin ansioille niin ala lääkäriksi, jos pää kestä niin sitten ei tarvitse valittaakaan."

        Tämä on juuri se törkein asenne ja eikös sanoja ole itse lääkäri eli asia on juuri niin kuin aloituksessa totesin eli aina nettiin ilmestyy lääkäreitä puolustelemaan lääkäreiden päivystyslisiä.

        Kyse on oikeudenmukaisuudesta eli ei ole kyse lääkäreiden peruspalkasta vaan siitä, että lääkärit ovat kiristäneet itselleen jonkinlaisen sääty-yhteiskunta-aseman, jossa heidän mielestän heille pitää maksaa aivan poikkeukselliset päivystyslisät. Lääkäreille kuuluu samanlaiset päivystyslisät prosenteissa kuin sairaanhoitajille, lähihoitajille jne eikä 200 %:n päivystyslisiä.

        Kyse on veronmaksajien rahoista.

        "Tekevät 96 tuntisia päivystysvuoroja viikonloppuisin, jolloin on oltava valmiina joka hetki, toki lepoa on mutta jos tulee soitto niin silloin lähdetään."

        Eivät tee sairaalassa 96 tunnin päivystysvuoroja, vaan 24 tunnin päivystysvuoroja, joka kuitenkaan ei ole työntekoa, vaan suuri osa lepäämistä eli tarkoittaa sitä, ettei tarvitse mennä nukkumaan, kun tulee kotiin toisin kuin kaikkien muiden päivystystyöntekijöiden. Yleensä jos töissä nukutaan, niin maksetan vähemmän palkkaa, mutta lääkäreille maksetaankin enemmän kuin muille. Kaikki muut ammattiryhmät saavat enimmiläänkin 100 %:n korvaukset (pyhäpäivät), mutta LÄÄKÄRIT SAAVAT JOKAISELTA ARKIYÖLTÄ SUUREMMAN KORVAUKSEN (200 %) KUIN MUISSA AMMATEISSA SAADAAN PYHÄPÄIVILTÄ (100 %). Yksi sairaalalääkärin 24 tunnin päivystysvuoro maksaa veronmaksajille noin 2000 euroa - siis yksi vuoro, joten laskekaa tästä kuukausimeno.

        Tarkoitat 96 tunnin päivystysvuorolla varmaankin takapäivystystä, mikä tarkoittaa sitä, että saa olla kotonta, jolloin ei todellakaan puhuta mistään työnteosta, mutta jopa tällöin

        Olet hyvä esimerkki siitä, miten lääkärit valehtelevat, koska päivystyslisät eivät kestä päivänvaloa. Valehtelet, että lääkärit tekevät 96 tunnin päivystysvuoroja, vaikka tosiasiassa kyse on takapäivystyksestä, mikä EI OLE työntekemistä. Takapäivystys ei tarkoita mitään muuta, kuin että pitää olla 1 tunnin(?) ajomatkan päässä työpaikalta eli rajoittaa ainoastaan lääkärin sijaintia, ei mitään muuta.

        Julkisella sektorilla lääkäreiden palkkoihin menee miljardeja euroja vuodessa. Pelkästään HUSin lääkäreiden palkat ovat noin 0,3 miljardia euroa vuodessa ja jokainen euro on pois veronmaksajien taskusta.

        En ole koskaan kuullut keneltäkään mitään rationaalista perustelua lääkäreiden päivystyskorvauksille. Sitä ei ole olemassa. Sen raskaan työn sairaalassa tekevät öisin sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Lääkäri ei tee muuta kuin konsultoi puhelimitse sairaanhoitajia. Kirurgit ja anestesialääkärit saattavat ehkä joskus joutua tekemään ihan oikeitakin töitä yöaikaan.
        Tämäkin koskee vain lähinnä synnytyssairaaloita ja "traumatologisia yksiköitä" eli niitä, jotka hoitavat onnettomuuksia.

        ALA-ARVOINEN VASTAUS "LUE ITSE LÄÄKÄRIKSI" KERTOO SEN, ETTÄ AIHE ON NIIN TABU ELI OMATUNTO EI OLE PUHDAS, ETTÄ KÄYTETÄÄN TAKTIIKKAA "HYÖKKÄYS ON PARAS PUOLUSTUS".


      • akateeminen_veronmaksaja

        "Jos tahdot lääkärin ansioille niin ala lääkäriksi, jos pää kestä niin sitten ei tarvitse valittaakaan."

        Ei kestä tämänkään henkilön pää asian avointa käsittelyä.
        Lääkäri nukkuu yöllä sairaalassa, saa siitä 300 %:n palkan eli 200 % korvauksen eli veikkaisin, että noin 150 euroa per tunti (klo 22-08) ja LÄÄKÄRIT OVAT OTTANEET VAKIOVASTAUKSEKSI, ETTÄ "OLET KATEELLINEN" JA "LUE ITSE LÄÄKÄRIKSI".

        Te veronmaksajat maksatte tämän lääkäreiden ylimielisyyden.

        LÄÄKÄREIDEN TÖRKEÄT PALKAT PITÄISI LAITTAA LÄÄKÄRIPULAN KORJAAMISEEN,
        ELI KOULUTTAA LISÄÄ LÄÄKÄREITÄ, MUTTA HUOMAATTEKO, MITEN LÄÄKÄRIT EIVÄT HALUA LÄÄKÄRIPULASTA EROON ELI EIVÄT VÄLITÄ POTILAISTA, VAAN VÄLITTÄVÄT VAIN OMASTA KIRISTÄMISELLÄ AIKAAN SAADUSTA PALKASTAAN JA VÄISTÄVÄT ASIAN MUSTAMAALAAMALLA SEN, JOKA TUO ASIAN ESILLE, MIKÄ ON VIRHEARGUMENTTI ELI AD HOMINEM -ARGUMENTTI, JONKA TARKOITUS ON VÄISTÄÄ ITSE ASIA.

        Lääkäreiden pää ei kestä asiallista keskustelua aiheesta, vaan vastaus on joka paikassa aina sama "lue itse lääkäriksi".

        En voi lukea lääkäriksi, koska olisin väärällä alalla ja koska jokaisen tulee opiskella sitä, mihin on kykyjä. Olen älykkäämpi kuin lääkärit, eli en ole "palikkatestiälykäs" ihminen, joka ei kykene muuhuin kuin luonnontieteiden ulkoa opetteluun, mutta silti minä en ole vaatimassa samanlaisia päivystyskorvauksia kuin lääkärit, vaikka olen älykkäämpi kuin lääkärit (älkää tehkö näppäilyvirheistä mitään johtopäätöksiä, osaan kyllä kirjoittaa suomen kieltä paremmin kuin yksikään lääkäri).

        Lääkärit ovat ansainneet hyvän palkan mutta YLI 8 000 EURON KESKIPALKKA ON LIIKAA.
        HUOMATKAA ETTÄ KYSEESSÄ ON KESKIPALKKA EIKÄ MAKSIMIPALKKA!


      • a.h.n.e.u.s
        akateeminen_veronmaksaja kirjoitti:

        "Jos tahdot lääkärin ansioille niin ala lääkäriksi, jos pää kestä niin sitten ei tarvitse valittaakaan."

        Tämä on juuri se törkein asenne ja eikös sanoja ole itse lääkäri eli asia on juuri niin kuin aloituksessa totesin eli aina nettiin ilmestyy lääkäreitä puolustelemaan lääkäreiden päivystyslisiä.

        Kyse on oikeudenmukaisuudesta eli ei ole kyse lääkäreiden peruspalkasta vaan siitä, että lääkärit ovat kiristäneet itselleen jonkinlaisen sääty-yhteiskunta-aseman, jossa heidän mielestän heille pitää maksaa aivan poikkeukselliset päivystyslisät. Lääkäreille kuuluu samanlaiset päivystyslisät prosenteissa kuin sairaanhoitajille, lähihoitajille jne eikä 200 %:n päivystyslisiä.

        Kyse on veronmaksajien rahoista.

        "Tekevät 96 tuntisia päivystysvuoroja viikonloppuisin, jolloin on oltava valmiina joka hetki, toki lepoa on mutta jos tulee soitto niin silloin lähdetään."

        Eivät tee sairaalassa 96 tunnin päivystysvuoroja, vaan 24 tunnin päivystysvuoroja, joka kuitenkaan ei ole työntekoa, vaan suuri osa lepäämistä eli tarkoittaa sitä, ettei tarvitse mennä nukkumaan, kun tulee kotiin toisin kuin kaikkien muiden päivystystyöntekijöiden. Yleensä jos töissä nukutaan, niin maksetan vähemmän palkkaa, mutta lääkäreille maksetaankin enemmän kuin muille. Kaikki muut ammattiryhmät saavat enimmiläänkin 100 %:n korvaukset (pyhäpäivät), mutta LÄÄKÄRIT SAAVAT JOKAISELTA ARKIYÖLTÄ SUUREMMAN KORVAUKSEN (200 %) KUIN MUISSA AMMATEISSA SAADAAN PYHÄPÄIVILTÄ (100 %). Yksi sairaalalääkärin 24 tunnin päivystysvuoro maksaa veronmaksajille noin 2000 euroa - siis yksi vuoro, joten laskekaa tästä kuukausimeno.

        Tarkoitat 96 tunnin päivystysvuorolla varmaankin takapäivystystä, mikä tarkoittaa sitä, että saa olla kotonta, jolloin ei todellakaan puhuta mistään työnteosta, mutta jopa tällöin

        Olet hyvä esimerkki siitä, miten lääkärit valehtelevat, koska päivystyslisät eivät kestä päivänvaloa. Valehtelet, että lääkärit tekevät 96 tunnin päivystysvuoroja, vaikka tosiasiassa kyse on takapäivystyksestä, mikä EI OLE työntekemistä. Takapäivystys ei tarkoita mitään muuta, kuin että pitää olla 1 tunnin(?) ajomatkan päässä työpaikalta eli rajoittaa ainoastaan lääkärin sijaintia, ei mitään muuta.

        Julkisella sektorilla lääkäreiden palkkoihin menee miljardeja euroja vuodessa. Pelkästään HUSin lääkäreiden palkat ovat noin 0,3 miljardia euroa vuodessa ja jokainen euro on pois veronmaksajien taskusta.

        En ole koskaan kuullut keneltäkään mitään rationaalista perustelua lääkäreiden päivystyskorvauksille. Sitä ei ole olemassa. Sen raskaan työn sairaalassa tekevät öisin sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Lääkäri ei tee muuta kuin konsultoi puhelimitse sairaanhoitajia. Kirurgit ja anestesialääkärit saattavat ehkä joskus joutua tekemään ihan oikeitakin töitä yöaikaan.
        Tämäkin koskee vain lähinnä synnytyssairaaloita ja "traumatologisia yksiköitä" eli niitä, jotka hoitavat onnettomuuksia.

        ALA-ARVOINEN VASTAUS "LUE ITSE LÄÄKÄRIKSI" KERTOO SEN, ETTÄ AIHE ON NIIN TABU ELI OMATUNTO EI OLE PUHDAS, ETTÄ KÄYTETÄÄN TAKTIIKKAA "HYÖKKÄYS ON PARAS PUOLUSTUS".

        24h päivystysaikana lääkärit hoitavat muita asioita ehkä privaattipuolen sanelut ym lausunnot.
        Takapäivystäjältä vaaditaan puhelimeen vastaaminen ja antaa etupäivystäjälle neuvoja ja ohjeita. Välttämättä takapäivystäjä ei käväsekkään sairaalassa. Takapäivystäjä voi olla privaattivastaanotolla eikä ole millääntavoin vastuussa, jos etupäivystäjä tekee virheen potilaan hoidossa vaikka hoito on annettu takapäivystäjän ohjeiden mukaan.

        Usein hoitajat eivät mene herättämään, jos potilaan tila ei ole ääriakuutti, täytyyhän lääkärin saada nukkua :)

        Monesti kokenut hoitaja on huomannut lääkärin väärän ohjeistuksen potilaan hoidossa ja pelastanut sekä potilaan että lääkärin. Kiitostakaa ei näistä heru, tilanteet lakaistaan unholaan eikä asioita puida raporteilla.

        Miksi lääkäreiden pitää päivystää 24h.?
        Eikö normaali 3-vuorotyö kelpaa?


      • Arvostus_puuttuu

        Mietin vaan vähän että kyllä minun vanhemmilleni tulee kokoajan soittoja sairaalalta kun he ovat takapäivystäjiä ja omapahan on hoitajan paha jos ei uskalla lääkäriä herättää kun siihen on lupa. On monia öitä kun oma isäni on takapäivystäjänä ja silti kokoyön kiinni sairaalalla.


      • Anonyymi

        Tein 10vuotta 12 tunnin työpäiviä ilman ylimääräisiä korvauksia. Ja polittisin perustein valitut johtajat vai haukkuivat kun kohteeni tulevat vieläkin halailemaan ja kiittelemään kun saivat töitä kun oppivat tietotekniikaa. Opiskelemaan jouduin enemmän kuin lääkärit. Ei kaikki ole niin kuin yleensä luulaan.


    • valetilastonikkari
    • sorrettuköyhä

      -- antti kuittasi 2013,270000 euroa ,siis kuukaudessa noin 22500 kk -- M3 n palkka on noin 500 kk , laske siitä mistä ylimielinen asenne johtuu -- kyllä tällaisiin epäkohtiin täytyy puuttua jo ministeriö tasolla , missä päivi taas kuittaa.....

      • akateeminen_veronmaksaja

        Kuka Antti ja mikä M3?


    • joopajooniivarmaan

      Jos verrataan Suomen lääkärin palkkoja muun länsi-euroopan palkkoihin niin kyllä aika pahasti jälkeen jäädään. Lisäksi täytyy muistaa että korkea verotus vie suuremmasta palkasta liki puolet. Aina suomessa ollaan kateellisia toisille. Jos lääkäreiden palkkoja leikattaisiin niin aivovuoto kiihtyisi paremmin maksaviin maihin. Lääkäreiden palkat saisivat pysyä ennallaan mutta lääkärit voisivat saada veroetuuksia. Itsekin joskus hain lääkikseen eikä tosiaan mikään helppo homma ole... ja olen kuullut että jo opiskelu on 6v ja todella stressaavaa... fakta on että lääkärit lentävät pois pesästä ja saataisiin tilalle ehkä virolaisii ja venäläisii lääkäreitä joilta ei edes suomenkieli suju. Suomessa myös lääkärin palkka sakkaa pahasti verrattuna suomen keskipalkka tasoon verrattuna... suomen kerroin taisi olla 1,5 kun muissa länsi-euroopan ja monessa muussakin maassa 2-3,6 kertainen. Vastuuullinen työ, ps. Setäni on lääkäri

    • Potaskaako

      Lääkäreillä on tiesmitä etuja ja yksityisellä puolella palkat ovat ruhtinaallissia. Eri toimenpiteistä saavat lisätyötä, päivystyksisistä kuukaudne palkkoja jne. Tämä on todellisuutta.

      Valittavat vielä raskaista päivystyksistä ja ovat niin väsyneitä,mutta kenne sysytä. Ihan omasta.

      Luulevat olevansa suuriakin johtajia ,joka paikassa mutta ei olemitään hallinnollista osaamista.

      Hoitajat nykyään tekevät heidän entiset ns.paskaiset työt jaeivät saa mittän korvauksia,mutta lääkärit saivat.

      Kun katsoo tuolla julkisella puolella niin nuoret ns.apulaislääkärit ovat juoksupoikia ja tyttöjä siellä eikä he osaa mitään. Vaan kysyvät kaiken kotona olevilta takapäivystäjiltä.

      Mitään perehdytksiä ei ole ja suoraan vaan työhön, osaa tai ei.Missä on potilasturvallisuus, kuka valvoo.Tietääkö lääkäriliitto tästä mallista mitään.

      Nytkin uusi Sote-tehdään lääkärien ehdoilla, koska he kaikki lähtisivätpois julkiselta puolelta.Jos nämä setelit tulisi kaikille,seon totuus.

      Köyhä saa juosta edelleen eri luukuilla, eri lääkäreillä ja lähete ei tule ja viivästyy entisestään.

      Ihmiisätaas vedätetään ja pidetään ihan pilkkanaan tässä koko Sotessa.Luvataan ja valehdellaan,muka paremmmasta, mutta päättäjätja politiikot pelaa vain likaista peliä.

      Muistakaa ketä seuraavaksi äänestätte ja varsinkin mitäpuoluetta. Silläpolitiikot, puolueet pelaavat vain omaan napaansa ja taskuunsa viime kädessä.

    • Lääkärin_mies

      Kiva 'fakta': "lääkärit valehtelevat veronmaksajille palkkansa." Aikamoisia ovat lääkärit kun tuolla tavalla osaavat verojakin kiertää.
      A) Lääkäriksi ei opiskella 'ulkoa opettelemalla' biologiaa.
      B) Lääkärin peruspalkka on fakta, sen päälle tulee lisät ylitöistä jne. ja silloin tuntipalkka ei ole kummoinen työn vaativuuteen ja vastuullisuuteen nähden.
      C) ns. keikkalääkärit pohjoisessa saavat melkoisia palkkoja, koska sinne ei kukaan lähde pienellä rahalla
      D) Tämä kaikki on pelkkää kysynnän ja tarjonnan lakia. Miksi iPhone maksaa sen minkä maksaa? Miksi Porche on kalliimpi kuin Toyota? Miksi olut on Slovakiassa halvempaa kuin Suomessa?
      E) Hyvä "akateeminen_veronmaksaja", Älä ole surullinen. Seuraavan kerran kun sinulta on luu murtunut, älä mene lääkäriin, ettei paha lääkäri saa sinunkin takiasi liikaa palkkaa. Siitäpähän saavat sitten.

      • eihelvetissä

        Komppaan tätä. Onpa järkyttävän katkeroitunut tämän ketjun aloittaja. Lisäksi vielä vastaa omiin viesteihinsä. Mesoaa lääkäreiden palkoista. Mesoaisi mieluummin toimitusjohtajien ja kansanedustajien palkoista. Minusta on järkyttävää että joku pienen pohjoissuomalaisen osuuskaupan toimitusjohtaja saa ylioppilaan koulutuksella reilusti kovempaa palkkaa kuin julkisen puolen kirurgit ja yli kaksinkertaista palkkaa erikoislääkäreihin kuten vaikkapa neurologeihin verrattuna. Ei se kyllä perkele ole oikein!


      • Älä_ymmärrä_väärin

        Ai että komppaan kanssa tätä. (Omat vanhemmat lääkäreitä ja itse lääkiksessä). En ymmärrä miksi porukka valittaa ylipäätänsä toisten palkoista, sillä jos heidän palkkansa olisivat matalammat ei se teidän palkkoja nosta. Myös lääkärit maksavat hirveästi veroja ja jos olette lääkärin lapsia ja opiskelette ette saa varmasti minkäänlaista korvausta toisin kuin lähihoitajien lapset (tämän tarkoitus ei ole siis millään tavalla loukata mutta tämä korvausten poisotto kaikilta hyvätuloisilta on tapa tasoittaa tuloja).


      • Anonyymi
        Älä_ymmärrä_väärin kirjoitti:

        Ai että komppaan kanssa tätä. (Omat vanhemmat lääkäreitä ja itse lääkiksessä). En ymmärrä miksi porukka valittaa ylipäätänsä toisten palkoista, sillä jos heidän palkkansa olisivat matalammat ei se teidän palkkoja nosta. Myös lääkärit maksavat hirveästi veroja ja jos olette lääkärin lapsia ja opiskelette ette saa varmasti minkäänlaista korvausta toisin kuin lähihoitajien lapset (tämän tarkoitus ei ole siis millään tavalla loukata mutta tämä korvausten poisotto kaikilta hyvätuloisilta on tapa tasoittaa tuloja).

        Lääkäreitä koulutetaan vähän, ja monet lakisääteiset asiat ovat lääkärien takana, joten he ansaitsevat suuremman palkkansa?


    • Kateellisuus

      Siis ei jumavitunlauta ei päivystyslisä ole mitään 200% mistä revitte näitä takapäivystäjä saa 6€/h palkkaa ei taida lääkärin palkka olla ihan 2€/h normaalisti. Toki etupäivystäjän palkka on muistaakseni -100% muttei 200% ja etupäivystäjä ei ehdi sairaalassa nukkumaan tai nussimaan vaan kokoajan on kiire. Joten pls 1. Tsekatkaa faktat 2. Miks ootte nii kateellisii teil o kans mahollisuus päästä lääkäriks melkee ilmaseks 3. Lääkäri maksaa veroja noin 40% ja yli 120k€ menevästä osuudesta 54% tai näin oma isäni ja te jaksatte valittaa että ukko makso 80k€ veroja viime vuonna hävetkää ei mulla muuta vituttaa vaa ja jos kysytte mistä tiiän nii mun isä on ylilääkäri, äiti yksityisellä lääkäri itse lääkiksen 1vuoden opiskelija. Ja anteeksi karu kielenkäyttö mutta alkaa pikkase ärsyttää tälläset kateelliset valittajat.

      • Kateellisuus

        Lisäys edelliseen. Jos te tunnette että lääkärit on paskoja ja tekee tahallaan jotai paskaa sulle tee valitus. Suomessa potilaan oikeudet ovat maailman parhaat. Jokaisesta järkiperäisestä lääkäristä tehdystä valituksesta seuraa tutkinta. Ja jos te olisitte lääkäreitä ja teidän pitäisi ottaa vastuu ihmisten hengestä virkanne uhalla haluaisitteko te saada 5k€/kk vai kunnon korvauksen tästä vastuusta.


      • paskat-
        Kateellisuus kirjoitti:

        Lisäys edelliseen. Jos te tunnette että lääkärit on paskoja ja tekee tahallaan jotai paskaa sulle tee valitus. Suomessa potilaan oikeudet ovat maailman parhaat. Jokaisesta järkiperäisestä lääkäristä tehdystä valituksesta seuraa tutkinta. Ja jos te olisitte lääkäreitä ja teidän pitäisi ottaa vastuu ihmisten hengestä virkanne uhalla haluaisitteko te saada 5k€/kk vai kunnon korvauksen tästä vastuusta.

        Ei Suomessa mitään oikeutta saa se on jo nähty. Potilasvahingoissakin kustaan silmään on ihan lähipiirin kokemus tällaisesta.


      • Anonyymi

        Selvästi osoitit nyt kaikille, että kaltaisesi luonnehäiriöinen mulkku ei todellakaan kuulu palveluammattiin.


    • Tinna

      Hyviä juttuja. Akateemisella aloittajalla. Muut, pulinat pois.

    • Yllikylli

      Lääkärin palkka on ihan ok. Ministerien ja kansanedustajien ei!

    • Anonyymi

      Haluaisin kysyä tyhmänä että onko tämä summa ( yli 8000e/kk ) verojen kanssa vai verojen jälkeen?

      • Anonyymi

        Tottakai se on brutto eli tuosta verot pois. Palkasta puhutaan aina brutto palkkana koska veroprosentti ei ole jokaisella sama. Kelan elätit puhuu netosta, kun luulee että se 500 € tai jotain sinne päin on palkka.


    • Anonyymi

      Jos katotaan 2006 lähtien uutisoi niin ei kyllä oo ollu puhetta Suomen lääkäreiden innovaatioista. DI:t saanu Nokiassa turpaansa. Voi olla, että ku yksi geenien aiheuttamat geneettiset sairaudet poistetaan, tulee itseajavat autot niin tarve lääkäreiden koulutusmäärille pienenee.

    • Anonyymi

      Lääkäreiden älytön ylipalkkaus romahduttaa koko suomalaisen yhteiskunnan terveyspalveluiden ylläpidon.

    • Anonyymi

      Lääkäriski opiskelu on ilmaista, niinkuin muidenkin alojen. Palkat muiden alojen tasolle!

      • Anonyymi

        Täällä joku rakennussiivoojaa vinkuu lääkäreiden työajoista, palkoista ja vastuusta.
        Kannattaa vaan keskittyä siihen imurointiin ja yrittää pitää katse lattiassa.

        Harva edes ymmärtää mikä vastuu lääkärillä on ja miten paska palkka sairaalassa on.
        Lisäksi päivystykset vaikuttavat perheellisten menoihin muutenkin, kuin vain yhden osalta. Korvaus on täysin olematon.
        Lääkäreillä on vieläpä pakkotyötä terveyskeskuksissa.
        Sairaalassa päivystetään vuorokauden ympäri ja ei siellä nukuta. Kusella ja paskalla vuokrattuja laitapuolen kulkijoita palautellaan eläviksi ja otataan eritteitä vastaan mädästä, hivistä ja oksennuksesta välittämättä.
        Itketette hoitovirheistä. Osa ehkä niitä on, osa potilaan omaa virhettä. Onko ammattia missä ei tehdä virhettä?
        Siinä vaiheessa kun ajatte kolarin ja teitä palautellaan elämään, niin onko päällimmäisenä avun saanti vai annatteko palautetta kuinka paskaa palvelua saatte?
        Yksityisellä kaikki on paremmin? Siksihän ne ambulanssit kurvaavat aina ensin sen kautta.


    • Anonyymi

      Olen kohdannut lääkäreitä joille 1000 euroa kk olisi liikaa niin ammttitidottomia ja tietämättömiä itse piti tehdä diaknoosi ja mennä keskussairaalaan siellä sanottiin mikset tullut aikaisemmin sanoin ei kirjoitettu lähetettä kun ei kuulemma ole mitään syytä olisin multana jos en olisi itse toiminut. Tämä on vain yksi tapaus kohdallani on ollut hyviäkin ja oikeita lääkäreitä

    • Anonyymi

      Mielenkiintoisia kirjoituksia ja osa taas täyttä satuilua. Olen itse lääkäri ja erikoistuin vajaa vuosi sitten ortopediaan. Peruspalkka lääkärillä on hieman työpaikasta riippuen 5000e tietämissä. Tuohon päälle voidaan laskea päivystyksestä saatavat korvaukset. Erikoistunut lääkäri eli jonkin alan erikoislääkärin peruspalkka liikkuu 7500e tietämissä, vähän erikoisalasta riippuen. Hiettoa on suuntaan tai toiseen tekeekö työnsä yksityisellä puolella, terveyskeskuksissa vai sairaalassa. Monet tekevät sekä sairaalassa että yksityisellä puolella. Monet kokeneet lääkärit jotka pitävät omaa vastaanottoa ja tekevät satunnaisia keikkoja siellä täälä voivat vuositasolla päästä yli 150.000euron tienesteihin. Joskus jos joutuu lähtemään päivystysvuoroon esim. Äkillisin sairastapauksen vuoksi tuuraajaksi voi neuvotella itsellään täälläkin mainitun 150e tuntipalkan. Sairaalat ns. Vuokraavat yksityiseltä puolelta lääkäreitä jos omia ei ole heti saatavilla vaikka tunnin varoitusajalla. Muistakaa se lääkäreiden palkkoja ihmetellessä että koulutus on pitkä. Aluksi lukio tosin nykyisin voi myös ammattikoulun papereilla hakea. Sen jälkeen peruskoulutus 6v jonka jälkeen 5-6v erikoistumisopintoja mikäli haluaa erikoistua. Eli joa haluaa lähemmäs 10.000 kk palkkaa tai sen yli pitää 12v opiskella alaa. Lienee selvää että esim. Lähihoitaja tai siivooja voi päästä samoille palkkatuloille koska jo varsinainen ammattiin kouluttautuminen kestää monta vuotta vähemmän. Lähijoitajat ja siivoojat tekevät toki tärkeää työtä mutta palkkaa ihmetellessä täytyy kiinnittää huomiota myös siihen minkälainen työ on tehty ennen ammattiin ja isoille palkoille pääsyä.

      • Anonyymi

        Kyllä sitä 10 000+ bruttoa pääsee nauttimaan jo paljon aikaisemmin, kuin 10-12v opiskelun jälkeen. Hyvään palkkaan pääsee käsiksi jo ennen valmistumista ja erikoistumisen aikaan voi tehdä ylimääräistä.


    • Anonyymi

      Tätä nyt on täysin turha verrata hoitajien, poliisien, palomiesten yms palkkoihin. Kyseiset ammattiryhmät tekevät sovitusti esimerkiksi 12-24 tunnin vuoron (tai hoitajat 8 tunnin vuoron kolmessa vuorossa) ja saavat näistä asianmukaiset vapaapäivät. Lääkärien päivystyskorvaukset tulevat päivystyksestä virka-ajan _päälle_ . Tässä pitää siis huomioida, että lääkäri tekee huomattavasti suuremman tuntimäärän töitä palkkansa eteen. Ei sillä, ettäkö korvaus huono olisi, mutta edellä oleva tekstisi on tässä mielessä harhaanjohtava.

    • Anonyymi

      Olen erikoislääkäri, päivystävällä alalla. Viikkotunteja tulee reilusti yli 40 ja yön pimeinä tunteina tulee juostua yö läpensä, eritteitä lentää..

      Eli kannattaa hommata itselle siisti päiväaikaan sijoittuva sisätyö, se aloittajalle vinkiksi! Mieluiten joku toimistohomma. Älä turhaan lääkäri työtä tai hyvää palkkaa murehdi: jos palkka on paperilla iso, niin verottaja vie siitä kyllä yli puolet, sinunkin eduksesi❤.

      Sitten kun lääkäri tekee inhimillisen virheen ja vastaa siitä hlökohtaisesti vaikkapa lakituvassa, niin alkaa usko loppua, vaikka parhaansa lääkäri -riepu yritti😞

      • Anonyymi

        Oli miten oli Lääkäriliitto on saanut aikaieksi enemmän pahaa kuin hyvää . L-liitto on rajoittanut koulutuspaikkojen määrää kymmenien vuosien ajan vain ja ainoastaan ansiotason turvaamiseksi. Työn raskautta vaivanneet ns ongelmat ovat kaikki ratkenneet ansion lisäyksillä. Ansioita kasvattamalla työn raskaus on aina ja joka kerta poistunut. Miten tältä pohjalta voisi mitenkään uskoa että lääkäriliitto toimisi rehellisesti ja miltään muulta arvopohjalta kuin mammonan lakeijana?


    • Anonyymi

      Tämä sama sumutus pätee muuten myös opettajien palkkoihin, julkisuudessa ilmoitetut opettajien palkat eivät sisällä mitään ns. "lisätyötä", ja lisätyöllä voidaan tarkoittaa vaikka työhyvinvointipelaamista lautapeleillä tms ja tästä maksetaan kaikille "resurssirahaa", ja tuo resurssiraha on pakko käyttää jakamalla se opettajille sen mukaan montako tuntia "lisätyötä" on tehty.

      Nyrkkisääntönä voisi pitää että opettajien palkka julkisuudessa *1,5 niin ollaan aika lähellä totuutta.

    • Anonyymi

      Helppo uskoa. Kovasydämmisiä kapitalisteja ovat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe