Mitä kuntoilulakko tekee keholle? 6 karua asiaa

Tiedolla

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu muutamaan kertaan.

      Peräsuolisyövän ensimmäisen leikkauksen jälkeen 67:na painoni putosi 3:ssa kuukaudessa 6kg vyötärön ohentumatta. Lihaksia lähti etupäässä reisistä, pakaroista ja selästä.
      Toinen leikkaus vain täydensi edellistä katastrofia mutta ei yhtä pahasti.

      Noita ennen oli olkapääleikkaukseni aiheuttanut vastaavan suuntaisen mutta vähäisemmän häiriön.

      Viimeinen hässäkkä alkoi lokakuun lopulla 2014 jolloin vatsani revittiin hajalle kolmannen kerran. Toipuminen nopeampaa mutta vaikutukset saman suuntaisia.

      Kaikkiin häiriöihin on, lihaskadon lisäksi, liittynyt läskistyminen ja verenpaineen nousu. Sokeri ei ole koskaan ollut ongelmallinen eikä kolestroli kohonnut kovin paljoa mutta HDL laski kohtuullisesti.

      Uudelleen aloittamiseni motiivina 60v oli nimen omaan terveyteen, lähinnä verenpaineeseen ,liittyvät ongelmat.

      Vuosien kertyessä lihaskuntoilun merkitys korostuu monessakin mielessä.

    • tosionnäin

      Muistetaan sana voi vähentyä,toki ei se lisäännykkään.

      Eli se on meillä kaikille ihan selvää se että henkilö joka lopetaa treenauksen tai vähentää merkittävästi omaa treenaustaan,niin toki puolen vuoden aikana se yleensä jo näkyy jossain muodossa niin sanotulla terveelläkin ilman sairauksia.

      Kaksi kuukautta salilta poissa ja voi olla jo nihkeää aloittaa uudelleen,lihakset on jo tottuneet erinlaiseen olotilaan eikä kaipaa treeniä tai ei ainakaan ole samassa vireystilassa.

      Jo paljon treenavalla voi niin sanottu herkkyys mennä parissa vuorokaudessa joka vaikeuttaa seuraavia harjoituksia oleellisesti,menee aikaa taas hakemiseen,lihas ei toimi ihan niin kuin ihminen sen haluaisi toimivan.

      Moni käy kerran viikkoon treenaamassa mutta se ei oikeastaan hirveästi auta,sillä saa useinmiten vain lihas kipuja mukaansa.

    • Tiedolla

      Kööpenhaminan tutkittavat ovat treenaamisen lisäksi taineet myös lopettaa proteiinin syömisen. Ei minusta lihasmassa reippaasti vähene kahdessa viikossa jos syö riittävästi päivän aikana proteiinia, sen verran kun kuuluukin syödä. Kun systeemissä on riittävästi proteiinia tarjolla, keholla ei ole syytä alkaa kuluttamaan omia lihasproteiineja.

    • Eiikinäenäätaukoa

      Itselläni jo viikon treenaamattomuus aiheuttaa sen, että penkki,mave,kyykky tulokset tippuu yli 10 prosenttia. Sen tekia ei voi pitää pienintäkään taukoa treenistä ikinä, koska lihaskato iskee välittömästi!

      Kerran oli työolosuhteiden takia salitaukoa 3 viikkoa, penkki max 110 kiloa -> 95kiloa, kyykky 160x5kg->140x5kg ja maasta ei noussut paskaakaan (200 aiempi max, nyt tuskallista repiimstä 160 kilolla). Tulosten saaminen aiemmalle tasolle vei about PUOLI VUOTTA!!!

    • Tiedolla

      Voisi olettaa, että lihasmassan saa säilytettyä ilman treenaamista ihan hyvin kun syö riittävästi proteiinia. Lihasharjoitusten puutteen takia on selvää, että lihasten kiinteys, esimerkiksi hauis löystyy ja voima heikkenee. Eli lihasmassan saisi säilytettyä, mutta voimat alkaa heikkenemään kahden viikon treemattomuuden jälkeen. Proteiinin syöminen onkin jo taitolaji, sitä kun pitäisi saada systeemiin noin kolmen tunnin välein. Jos jää välillä ottamatta, lihaskato on alkamassa, vai onko. Tapahtuuko lihaskatoa vaikka syö riittävästi proteiinia, mutta ei treenaa?
      "Kartsalla" näkee ihmisiä joilla on hyvin vähän lihasta esim. hauiksessa, melkein vain luuta ja nahkaa. Minusta se kertoo liian vähäisestä proteiinin saannista, esim. kasvissyöjät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe