Aloittelijalle kitara

Mikael321

Hellou

Olisin aloittamassa kitaransoittoa ja etsiskelisin hyvää teräskielistä akustista kitaraa, jolla sietäisi soitella vielä senkin jälkeen kun on kokemustakin ehtinyt kertyä (eli ei mitään yamaha c40:stä)
Olen kiinnostunut Yamaha F310P ja Yamaha FG401:sta. Sattuisko kellään olemaan kokemusta tai tietoa näistä? Näyttävät omasta mielestäni sopivilta. Mitä eroa näillä kahdella on ja kumpi on kalliimpi/laadukkaampi mielestänne?

Suuret kiitokset vastaajille

3

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika222222222222

      Mulla on Yamaha FG401 ja kyllä se on ihan hyvä kitara. Sitä tehtiin 1988 -1993 eli uutena et sitä löydä. Torilta niitä toisinaan löytää ja hinta pyörii siinä parinsadan molemmin puolin kunnosta riippuen. Olen kokeillut F310 malliakin ja se on ihan jees sekin tai oikeastaan aika samanlainen kuin tuo FG401 mutta vain uusi. Jos haluat uuden, niin F310 ja käytettynä FG401 on ihan OK valinta. Ne ovat vakaita ja luotettavia kitaroita ja kestävät vähän huonompaakin kohtelua hyvin. Olennaista on, että minkä tahansa kitaran laitatkin niin pistä se hyviin säätöihin jos et itse osaa, niin vie kitarahuoltoon.

      Nuo laminaattiset kitarat (kuten olet kaavaillut) ovat vakaita ja luotettavia soittimia, mutta eivät kovin herkkiä. Myöhemmin tulet luultavasti kaipaamaan soitinta joka vastaa intensiivisemmin soittotatsiisi ja siksi suosittelen sinua harkitsemaan ainakin puukantista kitaraa. Esimerkiksi Yamaha LL6 on puukannella varustettu laminaattikitara, joka on dynamiikaltaan jo ihan eri maailmasta noiden F310 tai FG401 verrattuna. Se on kalliimpi ja käytettynäkin näyttävät jopa neljää sataa sellaisesta huutelevan, mutta kitaraakin siinä on sitten sen edestä.

      Lisäksi sun kannattaa miettiä sitäkin onko Dreadnought koppa se ainoa oikea (kuten olet kaavaillut). D-koppainen soi syvän lämpimästi ja miellyttävästi ja on soinniltaan middlekuoppaisen botnekas ja soveltuu erityisen hyvin vaikkapa oman laulun säestämiseen (ihmisääni soi yleensä keskialueelta joten D-koppaisen kitaran sointi kehystää sen hyvin säestyksessä), mutta kylläsillä voi tietenkin soittaa ihan mitä vain. Kuitenkin esimerkiksi sormisoittajat arvostavat usein tasaisempaa toistokäyrää jota tarjoaa kurvikkaamman muotoinen parlour koppatai semmoinen klassinen kitara, mutta sellainen ei tarjoa yhtä paljon botnea kuin jumbo tai D-koppa.

      Mieti siis mitä tarvitse ja lähde kokeilemaan itsellesi sopivaa soitinta. Ensimmäinen kitara on syytä olla hyvä ja asiallinen, mutta todennäköisesti taitojesi kehittyessä, myös näkemyksesi kehittyy ja saatat kaivata kuitenkin jotain muuta.

    • vm41

      Mielestäni olisi paras kävellä lähimpään hyvin varustettuun kitarakauppaan ja kokeilla mikä parhaiten käteen istuu, sekä on soinniltaan hyvä.
      Vasta sitten kun on vertaillut eri merkkejä, malleja sekä hintaisia, kannatta hankinta tehdä, joko siinä liikkeessä tai ostaa käytettynä jostain.

      • NoJust

        Kyllähän toki musaliikkeessä kannattaa käydä. Kaveri vaan kertoo, että on aloittamassa kitaransoittoa. Tuskin siinä kovin selkeää kuvaa voi olla, mikä kitara nyt parhaiten istus omaan käteen, jos ett osaa vielä yhtään sointua ja yhden puhtaan äänenkin soittaminen on työn takana:D

        Eli jos saa jokun soittokokemusta omaavan kaverin messiin. Voi sitä varmasti turvautua myös myyjän ammattitaitoon, mutta siinähän saattaa olla riskinsä. Minä kyllä uskon, että pääsääntöisesti tänäpäivänä myyjät on sen verran rehtiä sakkia, että niihinkin voi jo luottaa melko hyvin...mutta aina pienen varauksen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe