Sykes asiakasneuvoja, Ed, Ruotsi, kokemuksia?

Anonymous123

Katsoin mol.fi-sivustoa ja siellä Empore Oy rekrytoi asiakasneuvojia Sykesiin, Ediin. Kysyisin, onko joku ollut töissä SYKES:illä ulkomailla etenkin tuolla Ruotsissa? Millainen palkkaus Sykesillä on, tuleeko palkka ajallaan ym.? Entä millaiset ovat etenemismahdollisuudet, työilmapiiri, työhön opastus? Millaista työ on, entä millaiset työajat?

Esim. Ed on ymmärtääkseni aika pieni paikka, mikä ei minua sinänsä haittaa. Mutta pärjääkö siellä ilman autoa ja millaiset kulkuyhteydet sieltä on muualle? Olisi mukava kuulla tuoreita kokemuksia ko. paikasta.

9

394

  Vastaukset

  • Moi!

   Saitko Anonymous123 koskaan aiheeseen?

  • Hei,

   Nostan vanhaa keskustelua, eli olisikohan jollain tuoreita kokemuksia aiheesta?

  • Moi!

   Olen tällä hetkellä töissä Sykesillä.

   - Palkka on tämän pikkukylän hintatasoon nähden ok, mutta en valittaisi, jos palkka olisi suurempi. Hyvin sillä kuitenkin pärjää, ei tarvitse elää ns. kädestä suuhun meiningillä.
   - Palkka tulee aina ajallaan, 25.päivä.
   - Etenemismahdollisuudet on hyvät, ns "agenttina" täytyy toimia puoli vuotta ennen kuin on mahdollisuus ylentyä.
   - Työilmapiiri on erittäin mukava. Pääosin nuorekas porukka, ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Suomalaisia löytyy reippaasti
   - Perehdytys kestää 2-3 viikkoa.
   - Työ on pääasiassa puheluiden ottamista ja sähköposteihin vastailua.
   - Työaika on joko 8-17 tai 7-16, sisältäen tunnin ruokatauon.

   - Hyvin pärjää ilman autoa jos on tarkoituksena Ediin muuttaa. Kaikki löytyy läheltä. Esimerkiksi omalta asunnolta kauppaan on matkaa n. 1,5 km. Työpaikalle 2 km. Molemmat matkat sujuu hyvin kävellen / pyörällä.
   - Kulkuyhteydet muihin kaupunkeihin on hyvät. Edissä on juna-asema sekä bussiasema. Junalla pääsee esimerkiksi Osloon 2,5 tunnissa, Göteborgiin 1,5 tunnissa. Lisäksi busseillakin pääsee kohtuuhintaan kulkemaan.

   Ed on tosiaan aika pieni paikka, mutta jos ikävä tulee ison kaupungin melskettä kulkuyhteydet ovat hyvät isoihin kaupunkeihin. Ja jos luonto on lähellä sydäntä tämä on hyvä paikka asua.

   Pian olen vuoden asunut täällä ja ei voi muuta kuin suositella.

   • Jos satut vielä olemaan "linjoilla", niin haluaisitko kertoilla vielä hieman lisää aiheesta? Ja tietysti muutkin asiaa tuntevat! Miten muutto järjestyi? Ymmärtääkseni tulevat kuluissa vastaan? Entäpä asunto, onko niitä ja kannattaako oma omaisuus raahata mukana? Mikä on vuokrataso ja löytyykö esim. saunallisia asuntoja?
    asunnot eivät varmaankaan ole kalustettuja, eikä "Ikeaa" ihan lähellä?
    Onko työntekijöiden vaihtuvuus vilkasta? Mitenkä vapaa-aika ja sosiaalinen elämä. Vietetäänkö kollegoiden kanssa aikaa vapaalla paljon ja mitä aktiviteetteja metsässä samoilun lisäksi löytyy? Onko kunnassa (kaupungissa?) esim. kuntosalia, kirppiksiä, kahviloita, ravintoloita? Entä terveyspalvelut (myös eläimille), löytyykö laisinkaan lähialueelta? Tehdäänkö työtä vain arkisin vai onko myös viikonloppuja, entäpä pidemmät vapaat, miten niitä järjestyy (esim. suomessa käyntiä varten)? Huh, mikä kysymysten tulva! Pahoittelut:) ja kiitos!


   • Moi!
    Sori, huomasin viestisi vasta nyt! :D
    - Muutto järjestyi hyvin. Itselläni oli vain 1 ruumaan menevä laukku, isompi käsimatkatavara ja käsilaukku mukana, sillä pärjäsi oikein hyvin! Itse en jaksanut alkaa raahaamaan kalusteita mukaan, vaikutti aika vaivalloiselta työltä. Ilmeisesti Sykes on valmis auttamaan muuttokuluissa x verran (en valitettavasti tätä summaa tiedä kun en ole itse joutunut sitä kysymään).
    - Asuntoja löytyy hyvin, esimerkiksi Edhus ja Pineskär AB ovat yrityksiä jotka vuokraavat asuntoja. Lisäksi Edhusilta löytyy solukämppiä, suurin osa suomalaisista asuu solukämpissä tällähetkellä. Solukämpän huoneeseen kuuluu kalusteet mukaan, eli jos sellainen kiinnostaa niin ei tarvitse omia kalusteita tuoda mukana. Tavallisissa vuokra-asunnoissa ei ole kalusteita mukana.
    Vuokrataso solukämpissä on n. 300-400€ luokkaa, jos oman asunnon haluaa hintataso n. 300-600€, riippuen tietysti koosta ja kunnosta. Saunallisista vuokraasunnoista en ole kuullut. Ei ilmeisesti ole kovin yleinen hienous vuokrakämpissä (ainakaan Edissä).
    - Lähin ikea taitaa olla Uddevallassa, jonne on matkaa autolla n. tunnin (about 85km). Edissä on myös yksi kalustekauppa, jossa myydään kalusteita, mutta jos vertaa esim Ikeaan niin hinnat ovat aika suolaisia. Lisäksi löytyy ns "tokmanni" Karlssons.
    - Yleensä itse vietän kollegoiden kanssa aikaa viikonloppuisin, joskus myös arkena. Jos totta puhutaan, niin alkoholi virtaa aika reippaasti :D Lisäksi ollaan tehty porukalla esim reissuja Göteborgiin. Arkisin aika menee yleensä porukalla hengaillessa.
    - Suomalainen työntekijä on yleensä Sykesillä töissä n. vuoden. Toki poikkeuksiakin löytyy mutta yleensä se on keskivertoaika mitä suomalainen täällä on. Itse olen viihtynyt ja ajattelin että jään ainakin toiseksi vuodeksi ja sen jälkeen vasta harkitsee poispäin muuttoa.
    - Edistä löytyy kuntosali, kirpputori (jonka yhteydessä myös kahvila), 2 ruokakauppa, keilahalli, 3 pizzeriaa, thairavintola, terveyskeskus josta saa myös englanniksi palvelua(!!!) sekä vielä tämä Karlssons joka on vähän sellainen sekatavarakauppa (ymsyms, kaikkea en nyt tässä maininnut). Myös toinenkin sekatavarakauppa löytyy jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. :D Eläinten terveyspalveluista en valitettavasti osaa kertoa, mutta uskoisin että lähialueelta edes jotain pitäisi löytyä.
    - Työtä tehdään pelkästään arkisin eli viikonloput ovat aina vapaata. Pidemmät vapaat järjestyvät yleensä erittäin hyvin, olen itse käynyt kolme kertaa Suomessa ja joka kerta olen ollut n. 2 viikkoa. Aina olen saanut vapaata ilman mitään ongelmaa.

    Pahoittelut sekavasta tekstistä, toivottavasti jotain saat selvää! :D


  • Teki mieli kysyä tarkemmin palkasta mutten kehdannut. Työpaikkailmoituksia selaillessa tulikin sopivasti vastaan ilmoitus asiakaspalvelijoista Ediin, ja siinä oli palkkana 18 500 kruunua/kk. Tuo oli vuorotyö eli lisät tulee päälle, mutta ei tuo palkka ainakaan houkuttele muuttamaan.

  • kokeiltu on. ei enää ikinä uudestaan.

   • Miksi? Kertoisitko hieman tarkemmin? Kiitos!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miksi? Kertoisitko hieman tarkemmin? Kiitos!

    Pakko nyt vielä jatkaa tätä. Mitenkäs tuonne kun menee töihin ni onko mahdollisuus ottaa ruotsin kansalaisuus/kaksoiskansalaisuus? Kannattaako maksaa veronsa Suomeen vai ruotsiin??


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   109
   3685
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3626
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   77
   2689