Sykes asiakasneuvoja, Ed, Ruotsi, kokemuksia?

Anonymous123

Katsoin mol.fi-sivustoa ja siellä Empore Oy rekrytoi asiakasneuvojia Sykesiin, Ediin. Kysyisin, onko joku ollut töissä SYKES:illä ulkomailla etenkin tuolla Ruotsissa? Millainen palkkaus Sykesillä on, tuleeko palkka ajallaan ym.? Entä millaiset ovat etenemismahdollisuudet, työilmapiiri, työhön opastus? Millaista työ on, entä millaiset työajat?

Esim. Ed on ymmärtääkseni aika pieni paikka, mikä ei minua sinänsä haittaa. Mutta pärjääkö siellä ilman autoa ja millaiset kulkuyhteydet sieltä on muualle? Olisi mukava kuulla tuoreita kokemuksia ko. paikasta.

17

3339

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mni1

      Moi!

      Saitko Anonymous123 koskaan aiheeseen?

    • Ediinkö

      Hei,

      Nostan vanhaa keskustelua, eli olisikohan jollain tuoreita kokemuksia aiheesta?

    • sykesillätöissä

      Moi!

      Olen tällä hetkellä töissä Sykesillä.

      - Palkka on tämän pikkukylän hintatasoon nähden ok, mutta en valittaisi, jos palkka olisi suurempi. Hyvin sillä kuitenkin pärjää, ei tarvitse elää ns. kädestä suuhun meiningillä.
      - Palkka tulee aina ajallaan, 25.päivä.
      - Etenemismahdollisuudet on hyvät, ns "agenttina" täytyy toimia puoli vuotta ennen kuin on mahdollisuus ylentyä.
      - Työilmapiiri on erittäin mukava. Pääosin nuorekas porukka, ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Suomalaisia löytyy reippaasti
      - Perehdytys kestää 2-3 viikkoa.
      - Työ on pääasiassa puheluiden ottamista ja sähköposteihin vastailua.
      - Työaika on joko 8-17 tai 7-16, sisältäen tunnin ruokatauon.

      - Hyvin pärjää ilman autoa jos on tarkoituksena Ediin muuttaa. Kaikki löytyy läheltä. Esimerkiksi omalta asunnolta kauppaan on matkaa n. 1,5 km. Työpaikalle 2 km. Molemmat matkat sujuu hyvin kävellen / pyörällä.
      - Kulkuyhteydet muihin kaupunkeihin on hyvät. Edissä on juna-asema sekä bussiasema. Junalla pääsee esimerkiksi Osloon 2,5 tunnissa, Göteborgiin 1,5 tunnissa. Lisäksi busseillakin pääsee kohtuuhintaan kulkemaan.

      Ed on tosiaan aika pieni paikka, mutta jos ikävä tulee ison kaupungin melskettä kulkuyhteydet ovat hyvät isoihin kaupunkeihin. Ja jos luonto on lähellä sydäntä tämä on hyvä paikka asua.

      Pian olen vuoden asunut täällä ja ei voi muuta kuin suositella.

      • Utelija

        Jos satut vielä olemaan "linjoilla", niin haluaisitko kertoilla vielä hieman lisää aiheesta? Ja tietysti muutkin asiaa tuntevat! Miten muutto järjestyi? Ymmärtääkseni tulevat kuluissa vastaan? Entäpä asunto, onko niitä ja kannattaako oma omaisuus raahata mukana? Mikä on vuokrataso ja löytyykö esim. saunallisia asuntoja?
        asunnot eivät varmaankaan ole kalustettuja, eikä "Ikeaa" ihan lähellä?
        Onko työntekijöiden vaihtuvuus vilkasta? Mitenkä vapaa-aika ja sosiaalinen elämä. Vietetäänkö kollegoiden kanssa aikaa vapaalla paljon ja mitä aktiviteetteja metsässä samoilun lisäksi löytyy? Onko kunnassa (kaupungissa?) esim. kuntosalia, kirppiksiä, kahviloita, ravintoloita? Entä terveyspalvelut (myös eläimille), löytyykö laisinkaan lähialueelta? Tehdäänkö työtä vain arkisin vai onko myös viikonloppuja, entäpä pidemmät vapaat, miten niitä järjestyy (esim. suomessa käyntiä varten)? Huh, mikä kysymysten tulva! Pahoittelut:) ja kiitos!


      • sykesillätöissä

        Moi!
        Sori, huomasin viestisi vasta nyt! :D
        - Muutto järjestyi hyvin. Itselläni oli vain 1 ruumaan menevä laukku, isompi käsimatkatavara ja käsilaukku mukana, sillä pärjäsi oikein hyvin! Itse en jaksanut alkaa raahaamaan kalusteita mukaan, vaikutti aika vaivalloiselta työltä. Ilmeisesti Sykes on valmis auttamaan muuttokuluissa x verran (en valitettavasti tätä summaa tiedä kun en ole itse joutunut sitä kysymään).
        - Asuntoja löytyy hyvin, esimerkiksi Edhus ja Pineskär AB ovat yrityksiä jotka vuokraavat asuntoja. Lisäksi Edhusilta löytyy solukämppiä, suurin osa suomalaisista asuu solukämpissä tällähetkellä. Solukämpän huoneeseen kuuluu kalusteet mukaan, eli jos sellainen kiinnostaa niin ei tarvitse omia kalusteita tuoda mukana. Tavallisissa vuokra-asunnoissa ei ole kalusteita mukana.
        Vuokrataso solukämpissä on n. 300-400€ luokkaa, jos oman asunnon haluaa hintataso n. 300-600€, riippuen tietysti koosta ja kunnosta. Saunallisista vuokraasunnoista en ole kuullut. Ei ilmeisesti ole kovin yleinen hienous vuokrakämpissä (ainakaan Edissä).
        - Lähin ikea taitaa olla Uddevallassa, jonne on matkaa autolla n. tunnin (about 85km). Edissä on myös yksi kalustekauppa, jossa myydään kalusteita, mutta jos vertaa esim Ikeaan niin hinnat ovat aika suolaisia. Lisäksi löytyy ns "tokmanni" Karlssons.
        - Yleensä itse vietän kollegoiden kanssa aikaa viikonloppuisin, joskus myös arkena. Jos totta puhutaan, niin alkoholi virtaa aika reippaasti :D Lisäksi ollaan tehty porukalla esim reissuja Göteborgiin. Arkisin aika menee yleensä porukalla hengaillessa.
        - Suomalainen työntekijä on yleensä Sykesillä töissä n. vuoden. Toki poikkeuksiakin löytyy mutta yleensä se on keskivertoaika mitä suomalainen täällä on. Itse olen viihtynyt ja ajattelin että jään ainakin toiseksi vuodeksi ja sen jälkeen vasta harkitsee poispäin muuttoa.
        - Edistä löytyy kuntosali, kirpputori (jonka yhteydessä myös kahvila), 2 ruokakauppa, keilahalli, 3 pizzeriaa, thairavintola, terveyskeskus josta saa myös englanniksi palvelua(!!!) sekä vielä tämä Karlssons joka on vähän sellainen sekatavarakauppa (ymsyms, kaikkea en nyt tässä maininnut). Myös toinenkin sekatavarakauppa löytyy jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. :D Eläinten terveyspalveluista en valitettavasti osaa kertoa, mutta uskoisin että lähialueelta edes jotain pitäisi löytyä.
        - Työtä tehdään pelkästään arkisin eli viikonloput ovat aina vapaata. Pidemmät vapaat järjestyvät yleensä erittäin hyvin, olen itse käynyt kolme kertaa Suomessa ja joka kerta olen ollut n. 2 viikkoa. Aina olen saanut vapaata ilman mitään ongelmaa.

        Pahoittelut sekavasta tekstistä, toivottavasti jotain saat selvää! :D


    • jaahass

      Teki mieli kysyä tarkemmin palkasta mutten kehdannut. Työpaikkailmoituksia selaillessa tulikin sopivasti vastaan ilmoitus asiakaspalvelijoista Ediin, ja siinä oli palkkana 18 500 kruunua/kk. Tuo oli vuorotyö eli lisät tulee päälle, mutta ei tuo palkka ainakaan houkuttele muuttamaan.

      • Anonyymi

        Taitaa olla melkein tuo sama alkupalkka yhä. Ei ole vuorotyö kyseessä, lisiä ei kannata odottaa, paitsi ruuhkaisella tilillä pääsee aina ylitöihin eli lounastunti pitämättä ja mahdollisesti aamu- tai iltatunti ekstraa, ynnä pitkittyneet puhelut saa (edellytetään) aina hoitaa loppuun ja merkataan ilman muuta ylityöksi. Nämä voi sitten ottaa rahana tai lomana. Bonuksia periaatteessa on, mutta käytännössä niitä tulee harvoin - sinun itsesi ja koko tiimin pitää saavuttaa tietyt kriteerit, jotka ovat niin korkealla, ettei niihin usein ylletä. Ainoat varmat bonukset ovat puolen vuoden, vuoden, kahden vuoden jälkeen maksettavat, kunhan ei ole luvattomia poissaoloja, liikaa sairauspoissaoloja tai mitään isompia kurinpitotoimia. Sitten loppuvat hyvitykset, 10 ja 20 vuoden jälkeen saa kunnialaatan.


    • huonotmuistot

      kokeiltu on. ei enää ikinä uudestaan.

      • Anonyymi

        Miksi? Kertoisitko hieman tarkemmin? Kiitos!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi? Kertoisitko hieman tarkemmin? Kiitos!

        Pakko nyt vielä jatkaa tätä. Mitenkäs tuonne kun menee töihin ni onko mahdollisuus ottaa ruotsin kansalaisuus/kaksoiskansalaisuus? Kannattaako maksaa veronsa Suomeen vai ruotsiin??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi? Kertoisitko hieman tarkemmin? Kiitos!

        Riippuu suuresti, mille tilille ja tehtäviin joutuu, mikä siellä tilanne agenttien lukumäärän, puhelujen määrän suhteen, pikkupomojen tyylin, tilin senhetkisten linjausten ja porukan hengen suhteen. Jos tuuri käy, saat asiallisen ja avittavan lähiesimiehen, mutta valitettavasti pikkunatseilla on tuolla hyvät mahdollisuudet edetä. Kyllähän ne yleensä sitten karsiutuvat vuodessa parissa, mutta siihen mennessä on monen agentin kokemus jo auttamatta pilalla.

        Jälleen jos tuuri käy, voit saada kelvollisen koulutuksen jälkeen pehmeän laskun tehtäviin ja aina apua mentoreilta, kun et tiedä. Jos ei käy tuuri, voit joutua kursorisen perehdytyksen jälkeen linjalle, johon tulee 20 puhelua päivässä kysymyksiä, joista sinulla ei ole hajuakaan eikä kukaan kerkiä auttaa ja kaikki pitäisi logata täsmällisesti tai tulee sanktioita, mutta et ehdi koska tulee jo seuraava puhelu. Ja 20 puhelua on vasta alkua, kohta voit olla ainoa linjoilla, kun porukka on sairaana tai lopettanut, ja niin niitä on 40 päivässä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko nyt vielä jatkaa tätä. Mitenkäs tuonne kun menee töihin ni onko mahdollisuus ottaa ruotsin kansalaisuus/kaksoiskansalaisuus? Kannattaako maksaa veronsa Suomeen vai ruotsiin??

        Ruotsin kansalaisuutta voi pohjoismaalainen anoa kahden vuoden nuhteettoman Ruotsissa asumisen jälkeen. Viiden vuoden jälkeen sen saa ilmoituksella, kunhan ei ole vankilatuomioita. Suomen kansalaisuuden voi pitää myös.

        Jos asut ja työskentelet Ruotsissa, et voi valita, vaan maksat verosi Ruotsiin. Poikkeuksena esim. työkomennukset, jos suomalainen firma lähettää työntekijänsä määräajaksi Ruotsiin, mutta tässä tapauksessa ihan Ruotsissa toimiva yritys, vaikka konserni amerikkalainen onkin


    • Anonyymi

      Miten muuten muutto pitääkö ilmoittaa maasta muutto? Joutuuko luovuttamaan oma asunto Suomesta pois? Mitä jos jää silti kirjoille Suomeen ja töissä Ruotsissa?

      • Anonyymi

        Kyllä maasta muutto pitää ilmoittaa Suomessa, ja Ruotsissa pitää rekisteröityä myös. Vaatii kolme käyntiä maahanmuuttotoimistossa, ensin anotaan sosiaaliturvatunnusta, sitten käydään anomassa henkilöllisyyskorttia ja vielä haetaan se henkilökohtaisesti. Nämä saa Sykesissä tehdä työajalla ja matkat firman autolla. Pankkitiliä ei yleensä pysty avaamaan ennen kuin saa ruotsalaisen henkilötodistuksen (mikään laki ei estä, pankit vain ovat haluttomia).

        Et voi olla kirjoilla Suomessa, jos muutat vakituisesti toiseen maahan. Yli puoli vuotta on yleensä pysyvää, mutta töissä ollessa esim. sosiaaliturvan suhteen lyhyemmässäkin ajassa siirryt ruotsalaisen piiriin. Vuokra-asunnon Suomessa voi tietysti pitää, jos haluaa maksaa kahta vuokraa, paitsi jos on jotenkin sosiaalisesti myönnetty. Oman asunnon suhteen menettelee kuinka haluaa


    • Anonyymi

      Nostetaan tätä! Onko kellään mitn lisätietoa?

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe