Kosto ilkeälle esimiehelle

URP_O

Mikä on paras kostonne ilkeälle esimiehelle?

25

1516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kummak

      Paras kosto? Mikä järki?

      Olen osannut aina kohdella esimiehiäni niin hyvin, ettei heidän ole tarvinnut ruveta ilkeäksi. Se on kaikkien etu.

      • Huhumyllyn

        Osannut aina kohdella esimiehiäni niin hyvin= myönnät siis olevasi lipevä takapuolennuolija!


      • Jassoo_ja_vainiin
        Huhumyllyn kirjoitti:

        Osannut aina kohdella esimiehiäni niin hyvin= myönnät siis olevasi lipevä takapuolennuolija!

        Nuoleskelu on ihan toista kuin aikuismainen ja normaalikäyttäytyminen työmaalla.
        Vai etkö Sinä sitä ( edes ) osaa?


      • Hkhfvjj
        Jassoo_ja_vainiin kirjoitti:

        Nuoleskelu on ihan toista kuin aikuismainen ja normaalikäyttäytyminen työmaalla.
        Vai etkö Sinä sitä ( edes ) osaa?

        Samaa mieltä ja aikuismainen käytös koskee myös teitä esimiehiä. Ei pelkästään alaisia.


      • Ulla-Maya

        Mun kostoni oli kun nostin kytkintä ja lähdin.


      • pahaakka

        Just tulin palaverista ja kyllä ÄRSYTTÄÄ!!! Pikkukiho lietsoo kateutta ja pahaa sopua työpaikalla lipaisemalla osaa porukasta (vaikkei ole aihetta), toiset on sitten pelkkiä nollia. Saa kai sitä sitten ihmetellä, että miksi Suomi ei nouse tästä lamasta.


      • 5436754
        pahaakka kirjoitti:

        Just tulin palaverista ja kyllä ÄRSYTTÄÄ!!! Pikkukiho lietsoo kateutta ja pahaa sopua työpaikalla lipaisemalla osaa porukasta (vaikkei ole aihetta), toiset on sitten pelkkiä nollia. Saa kai sitä sitten ihmetellä, että miksi Suomi ei nouse tästä lamasta.

        Kunnan puolella nuollaan esimiehiä ja jos joskus kuulen kaverini olevan joku pikku-pomo kaupungin virastossa tai liikuntapuolen vastaavassa ,niin kyllä saa jäädä taustalle.Oon vuosien jälkeen huomannu,että virka on tuonu kusen päähän.


      • 738465572345

        Mellä pomo on liittoutunut näiden peen..nuolijoiden kanssa ja molemmat osapuolet käyttävät valtaansa oman etunsa tavoitteluun,pomo urkkimiseen ja nuoleskelijat oman etunsa tavoitteluun.Yksi nuoleskelijoista,jota muut karttavat kuin ruttoa,on ukko päälle 50v. papparainen perheetön/uskovainen/virkaheitto/ kouluttamaton,jonka naama näkyy enemmän pomon toimistossa ,kuin virkapaikalla töitä tekemässä.Käyvät mm. viettämässä yhteistä aikaa toistensa luona.


      • 34weeetaipeeee454

        Pepe peennuolijako se tällä viisastelee.


    • mainetta_ei_ole

      Yksi aivan sallittu keino on alkaa kertoa työpaikan ongelmista mahdollisimman moneen paikkaan, varsinkin jos kyseessä on valtion työpaikka.

      Itse jouduin ärhäkkään kiusaamisen päätteeksi kidutetuksi ja olin kertonut siitä vasta esim poliisille, supolle, krp:lle, ministeriölle, lääkäreille, psykiatreille, suomi24:lle niin jo tuli vihjailua vastuuseen/rikosoikeudelliseen vastuuseen joutumisesta... No yrittivät vielä kiusata tarkoituksellisesti asioita vääristellen epäilemällä minua virkavelvollisuuden rikkomisesta, muka juuri eniten kiusattu olisi katsonut työkaverin tietoja poliisijärjestelmistä, hahhah että käyttivät senkin kiusaamiskeinon minuun. Kohta heiltä loppuu tila/keinot/uskottavuus kiusata siellä työpaikalla ketään, sen verran olen tehnyt kiusaamisenvastaista kampanjaa.

      • työväenvappu

        Kiusaaminen julkisella työpaikalla? Vastuu on, ikävä kyllä, aina uhrilla itsellään.
        Tunnetusti valtiolla esimiespellet ja heidän ystäväpiirinsä puuhastelevat juuri niin mielivaltaisesti, kuin omaan luonteenlaatuun sopii. Minkäänlaista tulos- tai muutakaan vastuuta ei todellisuudessa ole. Kaiken voi aina selitellä ja söpöstellä isossa organisaatiossa "leveille harteille". Kaverisuhteet pomoihin ovat kirjaimellisesti rahanarvoisia. Esimies jakaa mielenkiintoisimmat tehtävät ja palkkapotista isoimmat siivut ymmärtäville ystävilleen. Muiden työt ja palkka jäävät junnaamaan paikalleen riippumatta tehdyn työn määrästä ja osaamisesta. Kun porukkaa pitää vähentää tai muutoin säästökuuria pukkaa, koskevat nämä heitä, jotka eivät kulje pomon kanssa sauna- ja ryyppyreissuilla.


      • Klarav

        Näinhän homma toimii yksityisellä puolellakin. Kyllä toi asiasta puhuminen julkisesti on sikäli toimiva keino, että ihmiset ainakin tietää varoa kiusaajaa.


      • työnantajat

        Ei kai nyt mitään kostoja sentään, mutta ainahan voi vinkata kaverille jos tietää että on huono työnantaja kysymyksessä.
        ( kai jotkut valituksiakin tekee...?)


    • ystävällisyys

      Jos koston tielle lähtee on ensin selvitettävä mitä sillä haluaa saavuttaa.

      Pidemmällä tähtäimellä ystävällisyys väärintekijää kohtaan on parempi "kosto" kuin äkkiseltään mielensäpahoittamisen takia tehdyt kostot, jotka monesti kolahtaa omaan nilkkaan.

      Hyvä kosto vaatii tilannetajua, harjaantunutta silmää, huomiointi kykyä, pitkäjänteisyyttä.

      • Barryk

        Aika naivia ajattelua, kyllä puolensa pitää osata pitää. Näitä kun lyödään oikealle poskelle niin käännä vasen poski lässyttäjiä riittää. Voivatko he työpaikalla hyvin? En usko.


      • kaksi.eri.asiaa

        Kohtelias, ystävällinen käytös ei tarkoita posken kääntämistä eikä sitä, että antaa toisten kävellä yli. Sillä saat enemmän aikaa kuin v### prkl stana - kostolinjalla.


      • thatslife

        Ystävällinen käytös = hyväksyntä. Vähänkään kiusaamista kokenut tietää, että ystävällisyys vainoajaa kohtaan ei paranna hänen tilannettaan. Yhteisöistä löytyy aina sivullisia, jotka ajattelevat, että on fiksua ymmärtää kiusaajaa tai suorastaan kaveerata hänen kanssaan. Kiusaaja tuntee, että nämä ystävälliset ihmiset ovat hänen takanaan ja hyväksyvät hänen toimensa. He antavat kiusaajalle luvan ja voimaa jatkaa. Miksi hän muuttuisi tavisihmiseksi, kun voi hauskuuttaa kavereita nöyryyttämällä uhria?

        v### prkl stana -tyylilaji kuuluu yksinoikeudella kusipäille ja kiusaajille. On selvää, että heitä kohtaan pitää joka tilanteessa käyttäytyä asiallisesti - pelkästään oman edun vuoksi. Pitää huomioida, että malttinsa aina säilyttävä ihminen on raivopään silmissä tavattoman raivostuttava. Aktiiviset kostotoimet kannattaa kuitenkin hoitaa silloin, kun tarjoutuu tilaisuus toimia jälkiä jättämättä kaikessa rauhassa, mielellään lakeja ja sääntöjä noudattaen. Jokainen muita tietoisesti loukkaava ja vahingoittava ansaitsee koston asemaan katsomatta.


      • Tottatotta

        Totta! Huonoa käytöstä ei pidä hyväksyä. Useat röyhkeät ihmiset eivät usko puhetta vaan silloin otetaan käyttöön kovemmat otteet.


    • paraskosto

      Paras "kosto" on kun annan ilkeyksien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos eli en niistä pahemmin piittaa.

    • Sansibaar

      Kosto tulee yleenssä omaan nilkkaan ja löydät itse ensimmäisten potkujen joukossa. Puhu rakentavasti, äläkä hauku........

    • servechilled

      Elämä on pitkä ja maailma hämmästyttävän pieni. Matkan varrella tarjoutuu monenlaisia tilaisuuksia, joissa pääsee tekemään mieleisiään ratkaisuja.

    • olenmulkku

      En tiedä koston kannattavuudesta, mutta jos on noita ajatuksia, niin lähde äkkiä pois parempiin hommiin. Vuosia sitten huomasin että pomo on luonnevikainen. Minua tosin varoitettiin jo ekana päivänä työkavereiden toimesta ja nimenomaan varoitettiin luonneviasta. No, otin alusta linjan että käsketyt työt tehdään, ei mitään muuta. Pärjäsin hyvin ja sain kiitosta, sillä itserakas idiootti ei sietänyt itseään parempia ja oli tyytyväinen kun osa orjiensa hommista meni päin persettä. Sai sitten kehua kuinka hän kävi sitten laittamassa asiat reilaan. Ei siinä tilanteessa oikein voinut erottaakaan eli mentiin "kauhun tasapainolla" ja äijä oli tyytyväinen kun hommia valmistui käsketyllä tahdilla mutta mikä oli sitten mitenkäkin laadullisesti. Ammatillinen kehitys toki polki paikoillaan ja ehkä taantuikin, mutta vapaa-ajalla opiskelin kaikenlaisia taitoja ja tietoja. Sittemmin olin ihan mukavassa hommassa, kun vaihdoin firmaa, mutta se loppui kun organisaatiouudistus toi seinähullun despootin pomoksi. Vaihdoin firmaa ja huomasin jonkin ajan kuluttua että uusi olikin sukurutsasta kärsivä käärmeenpesä, mikä ei ole nykyaikana harvinaista. Salkkareista ja kaunareista haetut mallit kun jyräävät. Mutta palkka juoksi ja hommia oli. Hain pari vuotta sisältöä CV:n puolelle ja ulos. No sitten olin yhdessä firmassa muuutaman vuoden ja ihmettelin kun matkan varrella työnkuva muuttui samoin kuin asema koko ajan alasppäin ja sitten alkoi ilmestyä ihmeellisiä kommentteja pomolta. Ilmeisesti jokin mustamaalauskampanja oli käynnissä, mutta taaskin raha juoksi tilille ja oli hommia. Ei kun vaihtoon, sillä CV oli taas saanut muutamia vuosia sisältöä. Pihalla oleva pomo kyseli että johtuiko lopputili hänestä, mutta kerroin yleisiä ammatilliseen kehitykseen liittyviä blaa-blaa-blaa-diiba-daaba-syitä, vaikka idiootimpaan työhön vaihoin. Tosin paremmalla liksalla. Kysi vielä että olisiko nykyisessä kinjassa parantamisen varaa, mutta vastasin että olette juuri oikealla tiellä eli jatka vaan tähän positiiviseen malliin, niin tulosta syntyy. Jäi näet hyvä mieli ja kuva minusta, vaikka olisi se linjanmuutos ollut niillä tosi tarpeeseen. Ihan sama mulle, menköön vaikka "kiville koko laiva" kun minä olen ulkona. Nykyisessä hommassa olen jälleen palkkatöissä (olen ollut aina välillä omassa muun alan firmassakin ja joskus ihan kokonaan noiden väliaikoina) ja nykyinen homma on aika itsenäinen. Pomolla on tosin despootin piirteitä (ja saa ollakin kun on omistaja), mutta se ei ainakaan vielä haittaa kun olen aiemmassa elämässäni oppinut tuon alussa mainitsemani kauhun tasapainon hyödyntämisen. Muistakaa että mulkku pomo tarvitsee ja on tyytyväinen kun osa alaisten hommista menee päin persettä. Jopa pienemmissä firmoissa (omistajapomo muutama orja) pitää tämä paikkansa, vaikka on se aika hurjaa että oma ego on tärkeämpi kuin oma lompakko. Jos sulla on työsuhde firmaan, niin hoida tasan tarkkaan käsketty työ, meni perseelleen tai ei, ota huudot vastaan ja nosta palkka. Nykyinen työelämä poikkeaa kasari-ysäri-meiningistä siinä että sun pitää hakea jatkuvasti uutta paikkaa ja yrittää sitä kautta hieroa KOKONAIS-palkkaasi ylöspäin. Eihän sun tarvi olla kun muutama kk tai muutama vuosi hommassa ja ei kun uuteen. Ennen katsottiin että työpaikan vaihtaja oli tuuliviiri, mutta ei sitä nykyään kukaan katso. HR-porukatkin nääntyvät työnsä alle eli ei ne katso kuin pari viimeisintä työnantajaa. Edelliset työpäikanvaihdokset kannattaa perustella sillä että olet aktiivinen ja pyrit eteenpäin. Ja siksi olet sitten taas haastattelussa siinä uudessakin. Ota myös hyviä harrastuksia ja hanki niiden kautta osaamista vapaa-ajallasi. Sitten noista oman firman pyörityksistä. Huomasin taannoin että yksi firma, joka tilasi multa alihankintaa, veti muutamia kertoja maton alta. Siinä kohtaa oli pakko "kostaa" eli kun mä aina tarjosin jokaisen homman erikseen, siis tapauskohtaisesti, niin laitoin sikäli poskettomia hintoja ettei ne enää tilanneet. Viimeinen niitti oli kun ilmoitin vuosien yhteistyön jälkeen etten mä mitään niille tarjoa kun muutan firman toimintaa. Se on nyt sitten kiinni koko paska, mutta siinä oli jonkinlainen kosto. Muista se ettei se työnantajafirma tule sinua sairaalaan katsomaan tai haudallesi. Älä ota henkilökohtaisesti noita, vaan ime oppi/palkka pois ja heti vaan seuraavaan luukkuun.

    • Veikko.laulaja
    • semmoistapomps

      Ei onneksi ole ilkeätä esimiestä. Huh. Jotain hyvää mun työpaikassa.

    • DarkKnightman

      Työtuntejani evättiin syyttä muuttoalalla, joten järjestin esimiehelle kirjallisen varoituksen ja sain palkkani takautuvasti takaisin...ja sit kaverin kans tehtiin tää biisi kokemuksista : https://www.youtube.com/watch?v=Gjeyj0QsoW8

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      690
      5294
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3554
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      157
      3337
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2583
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2399
    6. 261
      1990
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1497
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      101
      1409
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1160
    Aihe