Kiva koulu?

Marzukka

Mitä kuuluu Kiva koulu-kriteereihin?? Jotenki tuntuu että Isokylä ei niitä enää taida täyttää??

40

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kivaakiusaajalla

      Se on sitä sanahelinää ja akkojen lätinää. "Meillä ei kiusata" sanoi opettaja ihan julkisesti kouluvuoden alkaessa ja heti parin päivän päästä alkoi kiusaaminen. Otteet ovat väärät, asiat eivät parane ellei kiusaamiseen puututa jämerästi. Puhutaan asioista oikeilla nimillä.

    • p..askaa

      kauheaa kiusaamista Isokylällä
      sielä ei ainakaan tiedetä ,mitä kiva koulu tarkottaa

    • Ei.Tekoja

      Mua ihan hävetti kun järjestivät jonkun näyttelyn ja totesivat asioiden hoitavaan tyyliin että kiusaaminen jättää syvät arvet koko elämäksi. Täyttä soopaa koko asian hoitaminen! Puheita riittää, mutta ei tekoja ollenkaan.

    • näin.aina

      Siellä on ilmeisesti ollut kiusaamista pitemmän aikaa.Tätä tämä on kaupungin säästäminen ja yhtenäiskoulu. Ei mitään hyvää sanottavaa kun isommat näyttää mallia ja haistattaa, pienemmät perässä että näytetään kovikselta.

    • Vähemmänkivaa

      Kemijärven johto kehuu itseään. On toiminta kuuleman huipputasoa Suomessa.Käytäntö aivan muuta. Pelätään, että paikkakunnalle tulee osaavaa ja koulutettua väkeä ja suojatyöläiset joutuvat ahtaalle. Kemijärvellä on koulukiusaamista ja myös työpaikkakiusaamista. Näihin asioihin ei puututa.

    • Mudetikrundeerus

      Joka ikinen viikko on jotakin välien selvittelyä ollut tänä lukuvuonna. Ja joka luokalta löytyy ongelmaoppilaita,joiltain jopa useampi. On fyysistä väkivaltaa ollut ja varmasti suutkin on käyneet laatusanat läpi että heikompaa hirvittää. Se,mikä kummastuttaa eniten on se tyyli miten asioita sitte setvitään...se ei todellakaan riitä että on pari jämyä opettajaa yrittämässä kuria näille lapsille jos muita ei kiinnosta pätkääkään... kodin ja koulun yhteistyö ei toimi...pyynnöistäkään huolimatta ei kaikilla luokka-asteilla järjestetä edes vanhempainiltaa. Miksi saatavilla olevia tukitoimia ei käytetä,niissä säästämällä ei liene saada kuin hallaa aikaiseksi niin häiriköille kuin normaaleille koulunkäyjille...

    • huolestutäiti

      Kuulostaa kauhealta, pitääkö harkita vielä koulun vaihtoa lapsen kohdalla. En haluais lasta tollaiseen kouluun. onko muilla kouluilla ollut tälläista?

      • Härdelli

        On varmasti muuallakin,ei semmosta lintukotoa löydy enää mistään missä ei ongelmia olisi. Kyllähän me vanhemmatkin voidaan tietty peiliin katsoa miten lapsiamme kasvatamme,ei kasvatusvastuu ole yksin koulun. Mutta kyllä kouluturvallisuus on siellä olevien aikuisten vastuulla.


      • kaikkilähteekotoa

        Kasvatuksen pitää lähteä kotoa. Lapset ottaa mallia ja vaikutteita vanhemmistaan. On hyvä keskustella lasten kanssa kotona välillä että miten koulussa menee ja käydä läpi lapsen kanssa asioita ja opastaa toimimaan oikein.Tuntuu ettei monessa kodissa edes välitetä miten lapsella menee ja olla lapsen läsnä. Kaupungin säästöt vaikuttaa vääjäämättä lapsiin, kun isot ja pienet lyödään yhteen. Vaikea se on varmaan opettajalla olla kasvattaja jos on iso luokka ja monta ongelmatapausta luokassa ja eikö opettajan pitäs saa keskittyä opettamiseen niille oppilaille jotka vielä haluavat tai pystyvät oppimaan. Kiusaajat ja ongelma tapaukset pitäs saada luokista pois ja antaa muille oppimis rauha.


      • Mutsiwaa

        Mihin ne häirikköoppilaat laitetaan kun erityisoppilaille tarkotettu koulu lakkautuu?


      • jjsljld

        Onhan noita pienryhmiä perustettu näitä häiriköitä varten, ei kaikkien tarvitse kärsiä. En tiedä onko enää tää JOPO enään käytössä Kemijärvellä. Kiusatun ei tarvis aina muuttaa koulua kun ei ole syylistynyt mihinkään. Kiusaajat saatava pois luokista jos ei kerran osaa antaa rauhaa toisille.


      • iirintiiri

        Jopo luokka on 8-9 luokkalaisille.Ja jopoon haetaan sinne ei laiteta ketään.Oppilas hakee vapaaehtoisesti JOPOON.Jopoon voi hakea kuka vain 8-9 luokkalainen se ei ole niin sanottujen häirikkökäyttäytyjien luokka.Ja ainakaan Kemijärvellä ei ole senkummempia pienryhmiä perustettu yhdellekkään koululle.


      • sldflsldka
        jjsljld kirjoitti:

        Onhan noita pienryhmiä perustettu näitä häiriköitä varten, ei kaikkien tarvitse kärsiä. En tiedä onko enää tää JOPO enään käytössä Kemijärvellä. Kiusatun ei tarvis aina muuttaa koulua kun ei ole syylistynyt mihinkään. Kiusaajat saatava pois luokista jos ei kerran osaa antaa rauhaa toisille.

        Aiheelista ois jos kerran erityisluokille ei voi enään pistää näitä häiriköitä. Miten ne pärjää niin sanotuissa normaaliluokissa. Eihän opettajilla ole resusseja opettaa muita jos joutuu kokoajan pitämään silmällä näitä häiriköitä luokissa. Kemijärvi on ottanut takapakkia opetuksen laadussa kun Kuvaja on vain säästänyt ja säästänyt. Miten sitten jos biosellutehdas tuleeniin mihin oppilaat saadaan mahtumaan ja mistä muuttaville perheille kun kaikki on myyty ja pistetty maantasalle.


    • Tosi_ikävää

      Minulle jäi aikanaan isot arvet Isokylältä. Kauheaa kiusaamista oli koko ajan! Heikosti puututaan edelleenkin asioihin, kakkua kaunistellaan, mutta sisältä ei korjata ollenkaan.

      • slösöaödk

        Siellä on ollut kiusaamista niin kauan kuin muistan. Aika häskiäkin eikä opettajat uskaltaneet tai halunneet puuttua. Ei ole hyvä että on yhtenäiskoulu kun pienemmät katsoo mallia isommista, eipä ole ihme että pienemmätkin kiusaa ja nimittelee.


    • Toimettomuus_pahinta

      Kiusaamisesta puhutaan niin paljon, että tuntosarvet pitää olla pystyssä koko ajan kaikilla, opettajilla, oppilailla, vanhemmilla, esimiehillä ja ennen kaikkea KEMIJÄRVEN SIVISTYSLAUTAKUNNALLA.

      Onko? Ei näytä olevan.

    • susiko_toiselle_susi

      hirveätä luettavaa

      lapsen ANNETAAN olla toiselle lapselle SUSI

    • järkeä...järkeä

      pitäkää isokylän yläkoulun oppilaat isokylällä, niitä ei saa tuoda hillatielle, kauheaa kiusaamista vain tulee

      • Olekkoihantörppö

        Kyllä ne Hillatien oppilaat osaavat kiusaamisen taidon ilman "opettamistakin"... ei net joen toisella puolen asujat ole sen kummempia kansalaisia kuin keskustan puolellakaan, niitä on fiksumpia ja vähemmän fiksuja kuule aikusissaki ihmisissä!


      • Kotonaoppittua

        Järkyttävää luettavaa...täytyy kyllä ihmetellä vanhempienkin järjenjuoksua jos todella olette sitä mieltä että Isokylän oppilaita ei otettaisi Hillatielle esim. jos yläkoulut päätetään yhdistää. Kotonako sitä jo opetetaan eriarvoistusta?? Lapset eivät taatusti ole sen kummempia kuin Hillatielläkään, löytyy varmasti fiksuja, vähemmän fiksuja, hiljaisia, hölöttäjiä, häiriköitä, kilttejä, kiusaajia,kiusattuja molemmista kouluista! Hävetkää mitä eetteriin päästelette!


    • määkin_samaa_mieltä

      isokylän oppilaat olkoot isokylällä , olen samaa mieltä

    • On_niin_kivvaa

      Kriteerejä? Se ettei kiusata yhtään, että on nollatoleranssi kiusaamiselle, sitä se tarkoittaa tuo kiva-koulu, siis että puututaan heti

      iskylällä ei puututa

      • nähty

        Kyllä puututaan. Nimittäin puututaan oletettuihin kiusaamisiin,mitä ei ole tapahtunut. Niihin ei puututa,mihin pitäisi. Eikö uskalleta olla yhteydessä kaikkiin vanhempiin kun oikeat kiusaajat saavat jatkaa tekemisiään vuodesta toiseen?
        Hillatiellä sama homma.


      • yhtenäikoulut

        Yhtenäiskoulut on huono idea. Kun on pienenmpi koulu on helpompi puuttua kun kaikki tuntee toiset. Vanhemmatkin tuntee toiset paremmin ja on helpompi ottaa heti yhteyttä kun jotain sattuu. Oli virhe laittaa pienet ja isot samaan kouluun kun pienet otta mallia isommista. Jos pienemmät jo alkaa haistattaa ja uhkailemaan ei ne tottele vanhempia ja opettajia. Eihän opettajilla ole enään valtaa puuttua oppilaiden tekemisiin. Lapset kyllä tietävät oikeutensa muttei velvotteita ja ne käyttää sitä auttamatta hyväkseen. On tyhjän kanssa laittaa oppilaalle jälki-istuntoa kun tuntuu että lapset kerskuvat toisilleen että minäpä sain jälkkäriä, ei minkäänlaista vaikutusta päin vastoin. Meillä vanhemmilla on velvoitus kasvattaa lapsemme sellaiseksi että yhteikunnassa pärjää.


    • apuaaaaaaaaa

      kiusaamiselle loppu
      sivistyslautakunta apuun,
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13536159

      • näytti_julkisuushakuisel

        kyllä mua naurattaa moni asia, luullaan että me vanhemmat ollaan tyhmiä, siksi kouluilla on vaikeaa

        oli taas juttua unelmakoulusta
        pahimpaan asiaan eli kiusaamiseen ei puututa ollenkaan
        varmaan lapsetkin ovat kirjoittaneet aiheesta, mutta ei mitään mainintaa jutussa
        unelmakoulua vain rakennellaan ja pahinta ongelmaa ei saada pois päiväjärjestyksestä

        oliko joillakin vain tarve päästä julkisuuteen? oliko? näytti silta


      • www.hiljaiset.fi

      • Kiusaajat_kaheleita

      • Viis_unelmavouhotuksista

    • Kouluko_unelmaa

      Mitä se tuo kiva koulu oikeastaan tarkottaa? Onko se sama kuin unelmakoulu jota suunnitellaan kemijärvelle? Sitä on kai työstetty jo vuoden ja vielä puolitoista vuotta tehdään työtä sen toteuttamiseksi. Mihin tuolla unelmakoululla pyritään? Mitä siihen kuuluu? Pääseekö kaikki oppilaat osalliseksi unelmakoulusta? Mitä siellä opiskellaan? Mihin se fyysisesti tulee? Mä oon aivan pihalla koko unelmakoulusta. Kai se on hyvä kun sen puolesta vouhotetaan. Näytti olevan kaikilta kouluilta edustus kun lehdestä luin. Onko unelmakoulu vielä parempaa kuin kiva koulu? Kertokaanyt hyvät ihmiset, mistä on kyse.

    • Kerrankin_asiaa

      Nyt määkin alan ymmärtää. Unelmakoulu on jatkoa Kiva koulu -projekille. Sillä on varmaan kovemmat keinot käytössä kiusaamisen kitkemiseksi. Toivottavasti Unelmakoulu onnistuu työssään, sillä kiusaaminen tuhoaa ihmisen.

    • Universumia_odotteleva

      Ensin oli varmaan TAVALLINEN KOULU
      sitten tuli KIVA KOULU
      nyt on tulossa UNELMAKOULU
      sitten ehkä tulee SUPERKOULU
      ja sitten viisastutaan ja laiteteen nimeksi UNIVERSUMI.

      Ongelmat unohtuu, kun pohditaan nimeä ja otetaan uusi nimi käyttöön.
      Mitä tuo nyt on, jos jotakuta lapsipoloista kiusataan! Opettajat kuittaa asian viittaamalla vähäisiin resursseihin, meidän vanhempien kasvatusvastuuseen ja
      sellaisiin vastaaviin tekijöihin. Tämä on tuttua. Oikeastaan se on tuttuakin tutumpaa.

      Raha ratkaisee ja sen käyttö. Antakaa meille rahaa, niin ongelmat poistuu. Kun
      kuuntelee, niin on ainoa ammattiryhmä, jolta aina jotakin otetaan pois ja jolle aina jotakin lastataan lisää ja muut ne saavat, vaikka näillä on jo kylliksi kaikkea.

      On kuin lasten narinaa. Seura ilmeisesti tehnyt kaltaisekseen.

      Menkää jo itteenne!

    • Unelmoikaaa

      Saa sitä unelmoida!

    • Ei_kiusaamista_ei

      Vastuuta kumminkin unelmoimiseen. Emme halua haikailjoita.

    • Joko_löytyy_apua
    • Olipa_hyviä_linkkejä

      Luettavaa löytyy:
      Koulukiusatun äiti haluaa ravistella päättäjät hereille nettiadressilla
      ---------->
      http://yle.fi/uutiset/koulukiusatun_aiti_haluaa_ravistella_paattajat_hereille_nettiadressilla/7849718?ref=leiki-uu

      Koulukiusaamisen voi unohtaa – muistot voivat tulvia mieleen aikuisena
      ------------>
      http://yle.fi/uutiset/koulukiusaamisen_voi_unohtaa__muistot_voivat_tulvia_mieleen_aikuisena/7928188?ref=leiki-uu

      Tie vie motoristeja koulusta kouluun: koko letka koolla koulukiusaamista vastaan – katso video
      ------------------->
      http://yle.fi/uutiset/tie_vie_motoristeja_koulusta_kouluun_koko_letka_koolla_koulukiusaamista_vastaan__katso_video/7965235?ref=leiki-uu

    • Jotain_tolkkua_asioihin

      Ei ole kriteerejä, sillä mikä koulu tahansa voi julistautua kouluksi, missä kiusaamista ei sallita, mutta todellisuus voi olla vallan toista. Kukaan ei tarkista. Ei ole kyse samasta asiasta kuin esimerkiksi luvasta käyttää joutsenlippua: http://www.hyvaasuomesta.fi/yrityksille/merkin-kayttosaannot

    • Äänetönhovi

      Koulukiusaajista tulee tulevia työpaikkakiusaajia. Jo koulussa oppii, että tulee sanoa, että meidän koulussa ei ole koulukiusaamista. Käytäntö on aivan toista. Yhteiskunta tukee kiusaamista. Kiusattu siirretään toiseen kouluun. Kiusaaja saa jatkaa edelleen kiusaamista valitsemalla uuden uhrin. koulukiusaamisessa ja työpaikkakiusaamisessa on täysin sama logiikka. Kiusaajan ympärillä on äänetön hovi, joka hyväksyy kiusaamisen.

      • peiliin.katsottava

        Kotoahan se kasvatus lähtee. Kun kasvattaa omat penskat käyttäytymään kunnolla niin ei tarvitse hävetä. Jos vastuun lykkää kouluille niin ei siitä tule mitään. Kohtahan luokat on niin isoja ettei opettajalla ole aikaa kaikille oppilaille kun pitää setviä tyhjän päiväisiä riitoja. Me setvittiin koulu aikana itte asiat selviksi jos tuli jotakin riitaa, eikä vedetty hernettä nenään joka asiasta. Osa on kasvatettu niin pumpulissa ettei kestä edes toisen katsetta kun luulee heti että häntä kiusataan. Osalla vanhemmista ei edes kiinnosta mitä lapset tekevät kun ei muka ole aikaa omilta harrastuksilta tai jaksa olla kiinnostunut. Pienet ja isot eri kouluihin.


    • Ääliöt_kiusaa

      Kuuntele, mitä Antti Tuisku kertoo koulukiusaamisesta.

      http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33008020/antti-tuisku-peto-on-irti/461650/katso-koko-sarja-nyt-katsomosta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe