Jalkapöydässä nestettä! auttakaa joku!

tildaa_

Hei!
Eli siis mulla on ollut n. vuoden ajan jo nestettä jalkapöydän päällä ja se ei ole siitä lähtenyt pois. Liikunta ei ole auttanut nesteen poistossa ainakaan ja jos istuu kauankin niin jalkapöytä turpoaa entisestään. Yön jälkeen se on lähes normaali muttei ihan kokonaan ja sitten nopeasti siihen alkaa kertyä nestettä uudelleen.
Kipeä se ei ole, eikä varsinaisesti häiritse elämää, mutta olisi vain kiva tietää mistä johtuu tälläinen ja mitä keinoja siihen olisi? Ylipainoa on kyllä jonkin verran, mikä voi olla taas syy tuohon nesteen kertymiselle, mutta kun toinen jalka on täysin normaali niin en tiedä voiko se siitäkään sitten olla.. Mulla on vauvana ollut lonkkalastat, mutta lonkka on parantunut ihan normaalisti ja mitään kipuja ei ole ollut, mutta mietein sitäkin, että voiko se lonkka rasittua nyt näin nuorellaiällä ja tehdä turvotusta jalkapöytään? Olen 17-vuotias tyttö ja mulla on sairauksien pelkoa kovasti, jos jollakulla olisi samanlaisia oireita tai tietoa tälläisestä niin kertokaa ihmeessä! :)

3

1186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipaljoatietoa

      En tiedä paljoa onko mitään sairauksia/rasituksia mistä tuo voisi johtua, mutta kyllä se voi olla yksin ylipainon myötä syntynyt ongelma. On kumminkin tosi hyvä merkki että jalka ei kipuile enempää tai ole tullut esim. selviä veritulpan oireita. Jos saisit painoindeksisi normaalipainon puolelle hitaasti ja liikaa rasittamasta itseäsi, niin se luultavimmin auttaisi pelkästään. Jos ei niin on erilaisia lymfa-hoitoja, hoitojen välissä käytetään jatkuvasti sidettä, ettei neste pääse enää kertymään raajaan. Voisit kokeilla pelkkien siteiden käyttöä jo nyt vaikka, jos ei tunnu pahalle.

      Jos käytät jotakin lääkettä, kuten e-pillereitä niin kannattaa hetimmiten keskustella lääkärin kanssa merkin vaihtamisesta.

    • pullokäpälä

      Epäilempä alkuperän olevan jo lapsuudessasi. Jos lonkissasi on ollut lastat lapsena niin jo siltä ajalta voi olla peräisin tuo nesteen kertyminen. Nesteet ei kierrä sillä puolen niin hyvin kuin toisessa jalassa. Auttaisikohan jonkinlainen fysioterapia tai lymfahieronta?

      Oletko puhunut lääkärin kanssa tästä?

      Itselläni myös oikean jalan jalkapöytä turpoaa jonkin verran,mutta ei vasemman. Koska asia ei juurikaan vaivaa niin olen antanut olla.
      Minulla on leikattu oikeaa polvea tähystyksessä ja lonkassa on rustorepeämä ja nämä varmaan omalla kohdallani vaikuttavat asiaan.
      Ja se ylipaino,olen 20 kiloa ylipainoinen ja teen paljon töitä joissa ollaan jalkojen päällä. Ja ikäkin,olen jo yli 50v
      Itse olen miettinyt tukisukkia,mutta ne ovat niin tiukkoja,etten saa niitä päälle.

      • Tukisukat

        Pullokäpälä, tukisukkia saa yksilöllisellä mittauksella. Ovat aika kalliita, mutta sitten tulee juuri oikean kokoiset. Ne eivät saa olla niin tiukkoja että ei saa päälle.

        Minulla on kahdet sellaiset yksilölliset ja olen säästänyt mittauskaavion. Nyt löysin firman joka myy valmiita eri mitoituksella, ja yksi malli sopii minulle, eli mitat ovat samat kuin mitä minulta mitattiin. Kannattaa maksa ekalla kerralla mittaus niin sitten voi löytää valmiitakin samoilla mitoilla. Valmiit eivät ole yhtä kalliita.

        Kannattaa ottaa ekalla kerralla sellaiset polvisukat, joissa on avokärki, ne on helpompi saada päälle. Jos menee hyvin niin voi seuraavalla kerralla ostaa umpikärjen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe