Hyvä kaikulaite kitaraan?

kitaristinalku

Jotkin youtube videot puhuu delaystä vaikka laitteen nimessä lukee echo. Mitä yhteistä niillä on? Halvimmatkin kaikulaitteet kelpaa jos ovat hyviä. Minkä hintaisilla voi äänittää n. 5 sek pätkän, jonka saisi toistumaan ja sen päälle voi soittaa ja äänittää taas jne? Halvimmilla ei taida pystyä? Yksinkertainen käyttää on plussaa. En aio ostaa oikeaa kasettinauhalaitetta. Suositelkaa vapaasti.

10

2574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mika222222222222

      Delay on yleisnimitys viive-efektille ja echo on kaiku. Kyse on siis englanninkielisistä sanoista jotka tarkoittavat tässä yhteydessä ihan samaa asiaa. Sitten on vielä kajahdus eli reverb, jota suomenkielessä usein nimitetään jousikaiuksi.

      Sulle sopisi hyvin luupperi treenikaveriksi esimerkiksi http://www.thomann.de/fi/tc_electronic_ditto.htm . Mutta jos haluat echon ja luuppiominaisuuden samaan laitteeseen niin ainakin tämä http://www.thomann.de/fi/tc_electronic_flashback.htm olisi sellainen.

      • Höpöttäjienyhdistys

        Kaiku ja delay ei tosiaan ole sama asia.


    • kitaristinalku

      Kiitos Mika! Electronic Flashbackistä näkyi olevan mini-versiokin, ilmeisesti riisuttu malli? Ditto näyttää helpolta käyttää. Kuulostaa hyvältä jos molemmat ominaisuudet saa Electronic Flashbackiin, toivottavasti on riittävän helppokäyttöinen sekin.

      Asiaa tuntematta en tiedä olisiko helpompaa käyttää kahta pedaalia, joista toinen vaikuttaa lähes idioottivarmalta helppoudessaan vai molemmat ominaisuudet samassa laitteessa? Kitaran soittoa harjoitellessa ei haittaa viive joka syntyy pedaaleita käsitellessä, mutta ehkä eron huomaa, jos jonain päivänä oppii soittamaan vähän nopeammin?

      • Mika222222222222

        Riippuu vähän minkälaisella budjetilla operoit. Itse saattaisin ottaa erilliset laitteet, mutta jos olet vasta harjoittelemassa niin harkitse olisiko hyvä treenailla aluksi aika kuivalla soundilla, niin se koulii sitä soitto-otetta hiukan sujuvammaksi. Eli jos alkaisi vaikka siitä luupperista ja katsot sen kaikulaitteen sitten myöhemmin. Tämä on tällainen kevytmielinen ehdotus vain.


      • NoJust

        Delayhän(echo), on hyvä efekti sisäänrakennetulle loopperille, koska viiveet ja kaiut sijoitetaan efektiketjussa melkein aina sinne viimeiseksi, jolloin voi hyödyntää muita aiemmin ketjussa esiintyviä efektejä äänitellessä loopin päälle matskua.

        Itsellä on ollut/on kyseinen ditto ja samaisen Flasbackin isoveli, eli X4..jossa myös sisäinen loopperi. Myin ditton pois juuri siksi, koska hankin ton Flasbackin. Täytyy myöntää, että itse tykkäsin enemmän tästä vaihtoehdosta, missä on kaksi erillistä pedaalia, vaikka Flasbackissä on hieman monipuolisemmat hallintalaitteet(4 poljinta). Flasbackissä täytyy kyyristyä kytkemään se vipukytkin, jos haluaa käyttää loopperia. Tosin edellä mainitut on siinä laitteistossa, jota käytän bändin kanssa ja aika harvon tulee "luuppaitlua" bändihommissa. Kotona on erikseen ihan oma looppikone, jota käytän paljon. On kyllä todella hauska ja innovatiivinen laite!


    • kitaristinalku

      Kiitos neuvoista. Aion harjoitella ilman liiallista efektien käyttöä kuullakseni soinnut oikein. Välillä tekee mieli kokeilla, silloin on hyvä olla joku pedaali olemassa. Budjetti on max about 150e/pedaali. Täytyy pohtia, ostaako kaksi eri pedaalia vai molemmat samassa. Ei tiedä kun ei ole kokemusta pedaaleista.

    • kitaristinalku

      Ditton pieni koko pisti kysymään, että pysyykö se miten paikoillaan lattialla painonappia poljettaessa? Onko sen pohjassa liukuesteet? Pienet laitteet yleensä helposti liikahtaa käytettäessä ja tulee kiroilua...

      miinusta tulee flashbackille jossa ei ole erillistä jalalla painettavaa loopperin käynnistysnappia. Mites flashbackissä pystyy käyttämään delay/kaikua jos haluaa äänittää loopin, kun ne molemmat valitaan pyöritettävästä nupista? Voiko delaytä/kaikua käyttää vain soittaessa, ei looppia äänittäessä?

      • NoJust

        Kyllä siinä kumitassut oli ja vielä sellaset, että ne on tarrana mukana...samoin kun muistaakseni velcro-tarrat, että saattoi valita kummatko haluaa liimata. Itse käytin lattiamaton päällä kotona. Ei ollut mitään ongelmaa, vaikkei ollu kumitarraa edes kiinni. Velcrot liimasin sitten, kun laitoin sen pedaalilautaan ja ne oli kyllä melko kapeet suikaleet. Ei sekään nyt varsinainen ongelma ollut, mutt jos haluis pedaalin jämäkämmin lautaan, niin varmaan kannattaa leikata erillisestä velcro -tarrasta pohjan kokonen biitti, niin sitt varmaan pysyy.

        En tiedä tosta perus Flasback-versiosta, mutta X4:ssä voi käyttää efektiä loopatessa, vieläpä vaihtaa moodia kesken kaiken(käsin). Varmaan perusversiossakin viive mukana, mutta en tiedä miten toimii.


    • kitaristinalku

      Hyvä vastaus kumitassuista. Ditto tuntuu olevan asiaa, taidan ostaa sen. Delay harkitaan uusiksi, looppi voi riittää alkuun. Kiitos teille! Minulla on toinenkin topic kitara-palstalla, kysyn siinä pedaaleja 70-luvun rokkiin. Vastailkaa jos osaatte.

    • rautalankaavain

      Kyllä se kaikista kaiusta paras on ehdottomasti BOSS RE-20 Twin Pedal, miltei kaikkien mielestä. Edullinen ja helppokäyttöinenkin vielä. Se pohjautuu vanhaan Roland RE-201 Space Echoon, joka on varmasti yksi arvostetuimmista ja käytetyimmistä nauhakaiuista! Lisäksi siinä on rewerb.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1449
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe