uusioperheasiaa

siiriiii

Meille on tulossa vauva ja miehelläni on edellisestä suhteesta 6 vuotias tytär joka menee kouluun syksyllä. Tuli jo mieleen sellanen et miten teillä muilla on ollut esim koulu juhlat jos on etälapsia ja yhteisiä lapsia? Vauva nyt ei vielä pitkään aikaan kouluun mee mutta kyllä he yhtä aikaa ehtivät koulussa olla..toinen silloin ylä ja toinen ala asteella..oletteko vuorotelleet jotenkin esim joka toinen vuosi mies menee katsomaan kauempana asuvan etälapsen koulu juhlaa ym? Nyt sattui niin että perhevalmennus olisi yhdessä kouluunsiunaamisen kanssa, päätettiin sit niin että mies menee katsomaan tyttärensä kouluunsiunaamista ja minä yksin perhevalmennukseen..on niitä vielä 1 tämän jälkeenkin johon pääsemme yhdessä..

2

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iorutiut

      Se riippuu monesta asiasta, että miten asia kannattaa ratkaista.

      Meillä on perheessä 3 lasta, joista 2 on minun ja 1 miehen. Samanarvoisia meille kaikki.

      Kaikkiin niihin tapahtumiin, joihin voimme osallistua molemmat, menemme molemmat. Esimerkiksi lasteni tarhan/koulun juhliin menemme useimmiten molemmat. Sen sijaan miehen lapsen äiti ei anna minun ja lapsen uussisarusten osallistua hänen juhliinsa, joten mies menee sinne yksin. (Lapsi itse on monesti toivonut koko perhettä juhliin, mutta emme ala asiasta tappelemaan lapsen äidin kanssa. Olkoot.)

      Jos kävisi niin, että juhlia olisi yhtäaikaa, hajautamme. Jos esimerkiksi jollain lapsella ei ole yksikään aikuinen menossa juhlaan, niin se juhla on sijalla nro 1. (Esimerkiksi jos miehen lapsen äiti ei pääsisi juhlaan tai minun lasten isä ei pääsisi juhlaan, niin silloin meiltä menee molemmat tai toinen.)

      Jos miehen lapsella olisi juhla tms samaan aikaan kuin minun lapsilla, niin todennäköisesti menisimme eri paikkaan. Tuleehan niitä yhteisiäkin juttuja sitten... Mitään välttämättömyyttä meillä ei kuitenkaan ole mihinkään juhliin mennä, jos lapsilla on siellä ainakin toinen vanhempi paikalla.

      Miehen lapsen äiti ei aina kerro lapsen jutuista, joten mieheltä menee ne ohi, ikävä kyllä. Mutta jos hän niistä tietää, niin hän menee niihin. Minun lasteni juhlissa olemme siis kaikki, ja siellä on myös lasteni biologinen isä.

      Yhteisiä lapsia meillä ei ole, mutta jos olisi, niin veikkaan että mieheni juurikin vaikkapa vuorottelisi tms. Toisaalta vähän useammin voisi kyllä olla sen etälapsen juhlissa, koska hänellä ei ole tuon lapsen kanssa muuten niin paljoa mahdollisuuksia viettää aikaa. Eli siinä mielessä etälapsi menee näissä asioissa ns. lähilapsen edelle. Lähilapsen tapaa sitten kuitenkin muina päivinä.

      Vanhemmat nyt eivät aina ydinperheissäkään ole samassa paikassa ja yhdessä. Joskus on töitä, reissuja, harrastuksia, kiireitä, remppaa... Milloin mitäkin. Tällaiset satunnaiset päivät eivät saa laivaa kumoon.

    • jakautuja

      Monilapsisessa perheessä hajautus on pakollista joka tapauksessa, olivat kaikki lapset yhteisiä tai eri vanhempien. Koskaan ei tule tilannetta, että aika kaikki tapahtumat, juhlat, kilpailut, turnaukset yms olisivat kaikilla lapsilla eri aikaan, joten turha tehdä ongelmaa siitä, että ei ennätä kaikkialle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe