Hiusten värjäys 12v

mietityttää

Tyttäreni, joka lähtee nyt kesäloman jälkeen seiskalle tahtoisi mustat hiukset. Mitä mieltä olette 12/13 vuotiaan hiusten värjäämisestä kotona? Minä tietysti tekisin sen..

48

2997

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Susannnaa

      Ei kai kerta pahaakaan tee..

    • puhunkokemuksesta

      Kotona ei kannata värjätä, ellei hänellä ole jo nyt lähes mustat ja lyhyet hiukset, mitkä on helppo värjätä tasaisesti! Muuten vain suoraan vain oikealle kampaajalle värjäyttämään, muuten tulee huono lopputulos. Tulosta voi sitten ylläpitää mustalla hennalla, värjäävällä hiusnaamiolla taikka kaupan hiusväreillä jne. Mikä sopiikaan parhaiten hänen iholleen.

      • Eaaaaasyy

        Musta on kotiväreistä helpoin. Varaa kaksi pakettia yli olkapäämittaisille hiuksille.


      • Tiedän

        Älä taivaan tähden värjää hennalla!!!
        Henna voi jossanin vaiheessa aiheuttaa todella pahan allergian!!!


      • allergiatestaa ensin


      • Tyhmät
        anne00 kirjoitti:

        allergiatestaa ensin

        No voi taivas miten tyhmiä olette!!!
        Siis hennahan vaikuttaa niin, että ei se välttämättä ensimmäisellä tai toisella
        kerralla aiheuta mitään, vaan joskus myöhemmin, kun käyttää mitä tahansa
        hiusväriä!
        Olisitte katsoneet sen ohjelman, mikä tuli tänä talvena telkkarista koskien
        hiusväriallegoita, niin ette puhuisi puuta heinää!


      • Tietämättömät
        Tyhmät kirjoitti:

        No voi taivas miten tyhmiä olette!!!
        Siis hennahan vaikuttaa niin, että ei se välttämättä ensimmäisellä tai toisella
        kerralla aiheuta mitään, vaan joskus myöhemmin, kun käyttää mitä tahansa
        hiusväriä!
        Olisitte katsoneet sen ohjelman, mikä tuli tänä talvena telkkarista koskien
        hiusväriallegoita, niin ette puhuisi puuta heinää!

        Tyhmyydellä ja tiedonpuutteella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.


      • gjhbgvk

        Henna väri nimenomaan aiheuttaa eniten vakavia allergia oireita, jopa kymmenen vuoden päästä!!!!!! En suosittele kenellekään hennaa!


      • Asetus

        Kampaajat ei värjää alle 16v hiuksia, laki kieltää sen.


      • Hiusalan_ammattilainen
        Tyhmät kirjoitti:

        No voi taivas miten tyhmiä olette!!!
        Siis hennahan vaikuttaa niin, että ei se välttämättä ensimmäisellä tai toisella
        kerralla aiheuta mitään, vaan joskus myöhemmin, kun käyttää mitä tahansa
        hiusväriä!
        Olisitte katsoneet sen ohjelman, mikä tuli tänä talvena telkkarista koskien
        hiusväriallegoita, niin ette puhuisi puuta heinää!

        Kyseinen allergiariski koskee siis mustaa "hennaa" eli hennaa johon on lisätty PPD:tä, p-Phenylenediamine, eli p-fenyleenidiamiinia mustan värin mahdollistamiseksi. Ne, jotka ovat ottaneet joskus kotimaassa tai ulkomailla esim. Turkissa mustan hennatatuoinnin ei tulisi koskaan värjätä hiuksiaan millään hapetevärillä tai aineella, jossa on PPD:tä, koska allergiariski on kohonnut merkittävästi ja pahimmassa tapauksessa värjäys voi aiheuttaa anafylaktisen shokkitilan, johon ilman ensiaputoimenpiteitä voi kuolla.

        Aito henna ilman lisäaineita tuottaa aina värin, joka on punertava/ruosteinen/oranssi riippuen hiuksista ja niiden sen hetkisestä sävystä ja käsittelyhistoriasta. Ei siis ole olemassa esim. ruskeaa hennaa vaan silloin kasvivärijauheseoksessa on muutakin kuin hennakasvia, jotta ruskea sävy saadaan aikaiseksi. On harvinaista että puhdas henna allergisoisi, mutta se on mahdollista sillä melkein kaikelle voi tulla allergiseksi kun nykyään on esim. valoallergiaa ym. Ammoniakki ei kuitenkaan ole allergisoiva ja ihmiset turhaan välttävät sitä väreissä. Kun ammoniakki korvataan niin yleensä korvaava aine on allergisoiva eli vaikka saat värjäyskokemuksesi ilman ammoniakin käryä, nostat allergiakohtauksen riskiä.

        Tummia värejä kasviväreillä saadaan aikaiseksi lisäämällä indigoa, joka ei ole henna vaan toinen yleisesti käytetty kasviväri. Indigo ei ole PPD:tä sisältävä eli indigolla tehdyt pois lähtevät tatuoinnit ja hiusten värjäykset ovat turvallisia, tosin kuten jo totesin, melkein kaikelle voi tulla allergiseksi. Varovaisuus kaikessa siis!


      • Anonyymi
        Tiedän kirjoitti:

        Älä taivaan tähden värjää hennalla!!!
        Henna voi jossanin vaiheessa aiheuttaa todella pahan allergian!!!

        Minä olen laittanut Hennaa hiuksiin joku pari kk sitten eikä ole tapahtunut mitään se riippuu ihotyypistä samalla tavalla kun joku on allerginen suklaalle ja joku ei, mutta jos hennaa laittaa ei saa värjätä hiuksia hetin pitää odottaa pari kuukautta.


    • MikäsSiinä

      Kun olin 3lk mun hiukset äiti värjäsi mun omasta tahdosta kirsikan punaisiksi ei siis mikään räikeä väri ja 6lk tehtiin vaaleita raitoja. Eka kerta saattaa kirvellä ja siinä saa tunnin käpristellä ja puristaa varpaita mykkyrään mut ei se tapa ellei ole allergiaa. Tee niinkuin väripaketissa neuvotaan: värjää pieni raita hiukseen päivää ennen koko pään suuniteltua värjäämistä näin tietää miten reagoi hiusvärille :) itse oon jo täydessä tohinassa värjänny seiska luokalla hiukseni itse.

      • Noeitodnoin

        Mitä se pienen raidan hiukseen värjääminen auttaa mahdollisen allergian todentamiseen?! Se pieni raita tulee vetää suoraan iholle huomaamattomaan paikkaan,koska hius ei allergisoidu vaan iho!


    • sivustaseuraan

      Asiasta ollaan montaa mieltä. Yksi tuttavani sanoi ettei anna lapsensa värjätä hiuksia ennen kuin täyttää 18 ja silloinkin kehoittaa harkitsemaan: kaikki hiustenvärien myrkyllisyysjutut saaneet hänet mietteliääksi. Samoin on ollut juttua hiusten hennavärjäyksestä - en muista oliko kyse punaisesta vai mustasta väristä - mutta jos sellaista käytetty, niin silloin ei kuulemma anneta epiduraalipuudutusta synnytyksessä tms. jotain yhtä vakavaa. En nyt muista mistä luin, mutta eiköhän noita varoitusjuttuja googlettamalla löydy.

      • ljlfsjdljfd

        Toi hennajuttu liittyi jotenkin hennatatuointeihin ja niissä altistumiseen PPD-myrkylle, esim. tämän blogijutun mukaan http://pupuleipomo.blogspot.fi/2014/04/hidasta-myrkkya.html ja samaa juttua lainaa ekokampaaja http://ekokampaaja.blogspot.fi/2014/06/musta-henna-tatuointi-ja-muutama-sana.html . Samaa asia on kerottu telkussakin http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/27/13-tylya-faktaa-hiusvareista , jossa kerrottiin että EU:n komissio ei suosittele alle 16-vuotiaille hiusten värjäystä lainkaan. .


      • ldjlsöjlfj

      • värjäys

        kyllä pystyy värjämään päätä hiusvärillä itse olen värjännyt minun miehen 10 vuotiaan tytön hiukset 2 kertaa ei tapahdu mitään se on nytt blondi ja oli vaalean ruskea ennen kannattaa kyllä värjätä kampaajalla paras tulos


    • eialle16v

      Kampaamoille on annettu suositus ettei saisi värjätä alle 16 v. hiuksia kestoväreillä. Tämä siksi, koska värien myrkyt menevät lasten verenkiertoon.

      • Supimäyrä

        Mutta ei aikuisten?


    • vatsahuuhteluakin

      Kyllä ne myrkyt verenkiertoon tulee suunkautta jos on tullakseen. Hiusten värjäily ei mitään myrkytä nimeksikään.

      • kiitosteille

        Joo väjätkää vain ja hengittäkää kemikaaleja ja saasteita ja syökää epäterveellistä raffinoitua ruokaa.
        Terveydenhuolto-alan ihmisillä on paaljon töitä ja palkka juoksee ;))


    • Faktaa

      Sinulle "vatsahuuhteluakin"!
      Älä puhu p----a!
      Ystävättäreni sain aivan mielettömän allergisen reaktion, kun oli käyttänyt hennaa ja mustaa väriä!
      Hyvä että jäi henkiin.

      • laittakaavaan

        Henna on myös erittäin karsinogeeninen.


    • sairhoit

      Mitä nuorenoana aloittaa värjäyksen sitä todennäköisempää on erilaiset allergiat ja virtsarakon syöpä.
      Terveys on monissa tapauksissa oma valinta.
      Mitä vikaa lapsen omassa luonnollisessa hiusvärissä on ??

    • Huomannut5

      http://areena.yle.fi/1-2750415

      Tuossa YLE:n MOT-ohjelman dokumentti hiusväreistä. Kyllä miettisin kaksi kertaa ennen kuin lähtisin hiuksia värjäämään, varsinkin alle 16-vuotiaiden. PPD-kemikaalien kieltämisestä on jo useita vuosia puhuttu EU-komissiossa, mutta ei ole ryhdytty tuumasta toimeen, koska se on niin iso bisnes ja monen työpaikka ja elanto riippuu siitä. PPD on myrkyllinen aine, joka isoina pitoisuuksina jopa tappaa.

    • aotmpotmba0tå9i

      Harvalle suomalaiselle sopii mustat hiukset: silmät ja iho ovat yleensä tosi valjut ja vaatisivat meikkausta. Miten se taas 12-vuotiaalla? Mustasta on vaikeaa vaalentaa hiuksista takaisin, pian on värjäyskierre. Nämä asiat kannattaa miettiä lapsen kanssa. En antaisi värjätä alle 16-vuotiaana.

    • 8rtfgyhujiuctuf

      Kannattaa vähän perehtyä niihin (etenkin tummien) hiusvärien sisältämiin myrkkyihin, jotka imeytyy suoraan verenkiertoon, ennen kuin alkaa noita lapsensa päähän laittamaan.. etenkin jos on pitkä tukka, niin siinäpähän on sitten 12-vuotias värjäyskierteesä tai kärsii vuosia juurikasvusta. Tuskin siis siihen yhteen värjäyskertaan jää kun kerran on sen kestovärin päähänlaittanut. Suoravärit vois olla parempi vaihtoehto, jos sitä väriä on pakko saada muutettua.

    • LähesKaikkiVärjää

      Musta on aika rankka, jos ei oo tummat luonnostaan. Jos vaaleet suosittelen ensiksi tummanruskeeta. Todennäköisesti jos et suostu lapsi tekee sen luvatta. Tehkää yhdessä niin ei tuu paha mieli.

      • eijumankauta

        ..."Todennäköisesti jos et suostu lapsi tekee sen luvatta. Tehkää yhdessä niin ei tuu paha mieli."...

        MITÄ? Seuraavaksi lapsi haluaa kokeilla kokaiinia, kun "kun kaikki muutkin meidän luokalla..." ja vanhempi sanoo: "ok, mutta kokeillaan yhdessä". Lapsen EI pidä saada kaikkea mitä päähän sattuu pälkähtämään tai haluaa, koska muillakin. Vanhemman tehtävä on suojella lastaan, vaikka lapselle tulisikin ''paha mieli". Se on aikuisen ja vanhemman tehtävä. Kyllä on taas aikuisuus/vanhemmuus hukassa tässäkin ketjussa!


      • kipeetä

        totta!


    • KarvanVarassa

      Vanhempana en todellakaan antaisi alle 16v lapsen värjätä hiuksiaan, saati osallistuisi värjäämiseen. Itse sävyllä ei ole mitään väliä, vaan sillä, että hiusväri on ainoaa kosmetiikkaa, joka pystyy imeytymään ihon läpi verenkiertoon. Lapsen iho on vielä ohuempaa kuin aikuisen, eikä lapsen elimistö puhdistu samalla tavalla kuin aikuisen. On arvioitu, että aikuisen ihmisen elimistö puhdistaa hiusväreistä kertyneet kemikaalit noin 5 viikossa, joten tämä on tutkijoiden suositus aikuisten värjäysväliksi. Ja suositus, jottei alle 16 vuotiaiden hiuksia värjättäisi lainkaan.

      "Onhan sitä värjätty ennenkin eikä olla kuoltu". Niin on. Maailma kuitenkin muuttuu, tutkimukset kehittyvät sekä tiede edistyy. EU:n myötä myös kemikaalilainsäädäntöä on tarkennettu sekä kehitetty turvallisemmaksi kuluttajille, ja varsinkin kampaajille.

      "No laitetaan väriraitoja niin ei tule päänahkaan". Sama vaikutus. Hiusväreistä liukenee kemikaaleja hiuksen ollessa märkä, tai esimerkiksi nukkuessa painuessaan ihoa vasten. Värin sijoittelulla ei ole siis merkitystä.

      Menkää kampaajalle, ja sellaiselle _jolla on tämän päivän tietämys alaltaan_. On olemassa värejä, jossa ei ole allergisoivaa PPD:ta. On vaihtoehtoja kestovärjäykselle, sävytykselle, ylipäänsä lapsen värjäykselle. Kuunnelkaa alan asiantuntijoita.

      Hiusväreille allergisoidutaan yhä nuorempana sekä yhä voimakkaammin. Hiusvärien kemikaalit eivät myöskään ole 100% turvallisia elimistölle. Oletko sinä se vanhempi, joka et suojele lastasi?

    • jenna19v

      Voiko pinppikarvoja värjätä?

      • khhlhlkh

        Varmaankin kova hinku olla "isompaa" mitä ikä antaa myöten.Joillakin taas kova hinku lähteä kujille nuorien kollien kanssa ja yhdessä halailu kauppakeskuksissa yms. näyttää vain rivolta.


    • nasuvi

      Haluta saa vaikka kuun taivaalta. Fiksu vanhempi ei antaisi lupaa saati kyselisi asiasta täällä, mutta ilmeisesti et ole väripurkin kirkkain väri.

    • cho-

      Noin nuarelle värjäys voi olla toki riskialtista, mutta olen itsekin tuon ikäisenä saanut ensimmäiset värit päähän. Tosin itselleni äiti laittoi ensimmäisillä kerroilla sitä mikä lähtee pesussa pois (kestää n.10-20 pesua), ehkä voisitte kokeilla ensin sellaista?
      Musta värinä on suomalaisen vaalean ihon kanssa kauhistus, ehkä tummanruskea sopisi paremmin? Välttämättä suurta värieroa hiuksiin ei kannata heti ensimmäisenä laittaa, mitä jos tyttäresi ei sitten tykkääkän mustasta kuontalosta? Siinäpä sitten alkaa isompi ruljanssi ja värjäysten maratooni vaalennusten muodossa..

    • dfkerpp

      Musta on ehkä se kamalin väri, mikä tekee kohta hiuksista oudon näköiset. Nimittäin tyvikasvu näkyy jo kuukauden päästä päälaella ja siinä joutuu sitten jatkuvaan värjäyskierteeseen. Sama on tietysti se, jos tummahiuksinen värjää itsensä blondiksi, on sitten ikuista värjäämistä siitä lähtien. Itse lähtisin lähellä omaa väriä värjäämään. Kotonakin sen voi tehdä, ohjeita noudattamalla ja allergiatestin tekemällä pakkausohjeen mukaan, tulee kymmenen kertaa halvemmaksi kuin kampaajalla, joka ei välttämättä ole edes aina hyvä lopputulos, kampaajasta tietysti riippuen.

    • Taneli2

      Pilaa hiuksensa :( Ei pitäisi lasten tukkia värjätä

    • exvärjäilijä

      Mä olisin niin onnellinen, jos mun vanhemmat ois kieltäny mua värjäämästä tukkaani 15-vuotiaana. Oon nyt 18, ja ekan värjäyskerran jälkeen juurikasvua on ollut "pakko" värjätä piiloon parin kk välein. En ensimmäisellä kerralla edes ajatellut sitä, että väriä ei tosiaan saa päästä pois muuta kuin kasvattamalla (johon pitkässä tukassa menee vuosia). Tähän oli kuitenkin pakko ryhtyä muutama kuukausi sitten, kun sain allergisen reaktion hiusväristä. Päänahka täynnä kipeitä kutisevia rakkuloita, naama turposi, oli vaikea hengittää jne. Ei enää ikinä tuollaisia myrkkyjä mun päähän :/

    • eikäykellekkään

      törkeen näköinen on vaalealle iholla musta hiusväri.

    • Puolikalju

      Ei 12-vuotiaan tarvitse aina saada mitä haluaa! Tekee hyvää oppia odottamaan ja sitten kun sen saa tehdä, se tuntuu vielä paremmalta. Hiuksia ehtii ja joutuu värjäämään koko elämänsä kun sen kerran aloittaa.
      Lisäksi musta väri ei sovi juuri kenellekään suomalaiselle, olemme siihen aivan liian värittömiä. Ja jollei väriä uusi aina 5-6 vkon välein, tekee juurikasvu kantajasta puolikaljun näköisen.

    • Larakamala

      Nyt kun mätis pilasi harmaan miehuuteni niin se tule mätimää telkkariini pukuhuoneeseni.

      • LaraKamala

        MätiS on maksanut vuokrani, tv- lupani, telkkarini, tietokoneeni, nettini ua kaiken. Jorma ja mätis omistaa minut.


    • värjäysaloitetturaidoist

      Itse sinun tilanteessa en suostuisi. Siitä tulisi vain kierre ja olisi pakko värjätä juurikasvua myös. Olisko hiusväriin sopivat raidat? Tai dipit latvoihin mitkä sopii oman hiuksenvärin kanssa? Tai sitten ei mitään. Kannattaa itse värjätä jos on kokemusta värjäämisestä, kampaamo tulee kalliiksi.

    • EiEnääHiusvärejä

      Itsekin ruinasin 12 -vuotiaana mustia hiuksia jotka sitten lopulta sainkin. En kuitenkaan jaksanut ylläpitää sitä ja 2 seuraaa vuotta oli järkyttävän näköinen juurikasvu kun vaalean hiuksen rinnalla oli mustaa. Pari vuotta myöhemmin aloin joka kuukausi värjäämään juurikasvun pois ja hiusväriallergiahan siitä puhkesi, suosittelisin kevytväriä näin alkuun jos ei ole kyseessä joka kuukautista värjäystä. En tiedä johtuuko allergia nuorella iällä aloitetusta värjäämisestä vai mistä mutta saan nykyään sellaista hengenahdistusta ja märkiviä näppyjä pään täyteen etten enää hiusväreihin koske.

    • just.joo.taas

      joo värjätköön mustaks jos järki puuttuu hohhoijaa taas ZZzzz...

    • infoonytihmisille

      Tota noin mä olin se kenen hiukset värjättiin, nii iha valittajille tiedoks vaan, että mulle sopii mustat äly hyvin paremmin kuin ne epätasaisen hirveän väriset ruskeet ja kyllä meikkaankin vielä muille valittajille. Osaamiseni siinä on täydellistä, kiitos siskoni, jonka työ on tälläi kosmetiikka-ala.
      Ja oi, että kun repesin noille "entä jos ei tykkääkkään'' X,D siis kai mä nyt herranjumala ennen värjäystä photoshoppaan itselleni mustat, että tiiän lähinnä miltä se tulee näyttää.. :'D Kyl mä ennen poikatukan leikkuuta tein testin photoshoppaamalla - hyvältä näyttää.


      Enmä usko, että nyt tuun enää kovin värjää. :,) Nyt ku oon testannukki, niih tiiän miten se käy, ymsyms. (En meinannut tällä sitä, että alkaisin ite säätää jtn.) Ja viel muillekkitiedoks, en oo mitää poikia kaupungille halailee, se ois inhottavaa julkisill paikoil, plus tykkään naisista :)

    • lawsoniainermis

      Jokuhan täällä kirjoitti että henna on myrkyllinen ja voimakkaasti allergisoiva tuote. Ei pidä paikkaansa. Toki sillekkin voi allergisoitua kuten mille tahansa muullekkin. Mutta musta henna on sitten asia erikseen, joka ei edes ole henna vaan ppd:llä kyllästetty myrkky joka varmasti saa aikaiseksi isommatkin reaktiot. Sama pätee myös tatuoinneissa. Terveisin kaupan hiusväreille allerginen, puhtaalla hennalla hiuksiaan värjäävä :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe