Markku Myllykangas oli eilen Radio Novalla

Eilen kotimatkalla juhannuksen viettopaikastani kuuntelin Radio Novalta Terveyssosialogian professorin Markku Myllykankaan haastattelua. Hänen kanssaan olen samaa mieltä kaikesta, että järjen tulisi ohjata ihmisen elämää enemmän kuin uskonnot tai kaikenlaiset ihme "puoskaroinnit".

Kaikenlaista huuhaata vain tulee joka tuutista, johon ihmiset sitten uskovat ja valtio vieläpä vastuuttomasti sitä tukee. On tietenkin ihmisen oma asia, mihin kukin henkilö niistä kaikenmaailman "rohtokalleista" uskoo. Siis ainoa joka ihmisen voi parantaa on siis lääketiede ja kaikki muut "parantamisuskomiset" ovat siis täyttä huuhaata. Sillä ns. parantajalla pitää olla vähintään lääkärin tutkinto.
Suurin osa Suomen päättäjistä suosii kaikenlaisia "luontaistuotteita" tai homeopatioita tai muita energisiä hivelyjä ja on antanut niille tukensa, vaikkei Suomessa voi olla varaa siihen.
2000-luvun alettiin keskustelemaan Suomessa ns. "puoskarilaista", jolla oli tarkoitus rajata vaihtoehtoisten hoitojen antamista.
Suomessa on edelleenkin ihmisiä, jotka eivät osaa käyttää omaa järkeään (kuten kreationistit ja muut kiihkokristityt) ja siksi olisi ollut hyvää olla Suomessakin ns. "puoskarilaki".
Pidän kiihkokristittyä lähes "puoskarina", koska he vaativat jatkuvasti muiden ihmisten samaistumista uskontoon. Esimerkiksi puoskaroivat että esim. homoseksuaalisuus on jokin sairaus, vaikka se on Suomesta poistettu 1970-luvulla joka siis antaa ihmisille vaihtoehdoksi elää homoseksuaalisena jos niikseen tahtovat.

Vastustan sitä että sairaaloissa on joku ns. sairaalapappi. Sairaalassa hyväksyn toki "siviilityöntekijöitä", kuten siivoojan, kioskin myyjän tai toimistotyöntekijät ja sairaalan johtokuntaankin kuuluvan talousjohtajan jne. Sairaalaa johtaa ylilääkärit ja siellä työskentelee muut lääkärit, sairaanhoitajat ja muut sosiaalialan työntekijät. Jos vuodeosastolla potilas tarvitsee pappia niin sellainen voidaan tilata potilaan omasta vaatimuksesta hänen omasta uskontokunnastaan. Sairaalan ei tulisi edellyttää oletetusti Suomessa sitä, että sairaalapapin tulisi olla ev.lut. pastori.

Varsinkin mielenterveyspotilaille, lapsille tai nuorille tuollainen "puoskarien" käyttäminen on eettisestikin hyvin arveluttavaa.

Markku Myllykangas kyseenalaisti eilen haastattelussa kiinalaisen lääketieteen vaihtoehtona!

---

Ihmiset saavat myöskin yhtälailla yhä silti uskoa, olla homoseksuaalisia tai elää avoliitossa (heterona), joista vain uskovien elämää tulisi ainakin mielestäni rajoittaa siinä määrin, mikä on kulloinkin sanavapautta ja mikä taas ei!!?? Esimerkiksi uskovien muiden ihmisten usuttaminen helvettiin ei mitään vapaata pitäisi enää liioin olla tai että uskova itse alkaa toimimaan Jumalana tuomiten tai edes "sanan lähettiläänä" muita ihmisiä kohtaan. Se on hyvin ahdasmielistä ja hyvien käytöstapoja vastaan, joita en voi sietää tai en pysty ymmärtämään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Puoskarilaki
https://fi.wikipedia.org/wiki/Markku_Myllykangas

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tepa769776967967

      booooooooooooooooooooooring!!!!

      • Ei vaan ole minusta vaan hyvin suurelta osin pelkkää asiaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      201
      4783
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      279
      2912
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      211
      1480
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1186
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1154
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1081
    Aihe