Hyväksyykö kristitty muuta kuin ittensä!?

Mitä seuraavaksi kristityiltä kansalaisaloitteeksi? Ensin vastustettiin jo Eduskunnan hyväksymää uutta avioliittolakia ja toisena vastustetaan heti perää Suurmoskeijan rakentamista?

Eikö kristityt koskaan pysty kuin vastustamaan kaikkea? Mitä hihhulit kannattavat -ei koskaan yhtään mitään?! Miksi kristittyjä kutsutaan edelleenkin "kehityksen jarruksi"?

On olemassa tietty kristittyjä, joiden kanssa kykenee keskustelemaan hyvin asiallisesti ilman mitään ongelmia, mutta täällä Suomi24:n keskusteluissa on tullut vastaan vain hihhuleita, joilla on hyvin konservatiivinen asenne ja ahdasmielinen mieliala.

Tulee mieleeni, että kaikkeako te vastustatte jossa on kyse ihmisoikeuksista? Ettekö kannata mitään sellaista, jossa ei heikennettäisi ihmisoikeuksia vaan tahdotte että sama ralli jatkuu aina vaan? Jos aiotte aina kannattaa vain ihmisoikeuksien heikentämisiä niin saatte takuuvarmasti aina päällenne ämpärillisen paskaa.

Toivon ateistina, että ymmärtäkää muitakin ihmisiä kuin vain niitä, jotka ovat kristittyjä ja keskustelkaa ateistien kanssa. Meillä on toki oikeus puolustautua ja kaataa ämpärillisen paskaa päällenne, jos aloitatte uskonnollanne tuomitsemisen.

Pään aukomista kristityiltä en hyväksy, koska se usein asettaa ihmisten sivistystason lattian korkeudelle kun aiheena on jokin Jumalan olemassa olo tms. uskonnolliset saarnat. Yleensä uskovat aloittavat riidan ja muiden pitäisi olla sitten vaan hiljaa, kun kristitty usuttaa kaikki maailman ihmiset helvettiin jollei Jumalaan satu uskomaan. Kuka sellaista jaksaa kuunnella? Ei ketään! Kaikki nuo konservatiiviset selkkaukset jotka liittyvät homoseksuaaleihin on tehty uskonto edellä, eikä liioin järki edellä!

Monet kristityt ajattelee aina, kunhan kristinuskovat saavat elää ja muille ei ole sen väliä! Kaikkeen liittyy kristityiltä jokin "Jumalan keskeisyys" tms., jollei jokin ihminen usko Jumalaan niin on huonompi ihminen ja helvetin portit sen ihmisen kuoltua kajahtaa selän takana kiinni. En usko mihinkään uskontoon!

Siis minulla on kavereita, jotka ovat kristittyjä. He tietävät että olen ateisti. Osaamme kunnioittaa toisiamme ja he tietävät mitä mieltä olen uskonnoista..ja tietävät sen että olen tällä palstalla..joku tietää nimimerkkinikin!! Olemme päättäneet ettemme aiheesta keskustele kun tapaamme, koska saisimme vain riidan aikaiseksi siitä asiasta.
Meistä kaikki elämme silti avoliitossa, joka lienee kristityiltä varmaan hyvin harvinaista?! Emme ole keskustelleet mitä mieltä ovat homoseksuaalien saadessa avio-oikeuden Eduskunnassa hyväksytyksi. Me olemme olleet ihan kavereita. Yks heistä asuu Espanjassa jonkun paikallisen misun kanssa avoliitossa vaikka Suomessa välillä juoksee Vapaakirkossa messuamassa! :)

22

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HihhulismusMaximus

      Tässä muutamia vinkkejä kristityille uusiksi aloitteiksi:

      - Ateistien lapset pakkokastettava ja otettava huostaan
      - Kirkkoon kuuluminen pakolliseksi kaikille omasta uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta ja samalla kirkollisvero pakolliseksi kaikille.
      - Jalkapuut takaisin kirkkojen pihoille.
      - Jokaisella pakollinen kirkossakäynti kerran viikossa. Käymättä jättämisestä ilman perustelua syytä (lääkärintodistus) jalkapuuhun istumaan.

      - Työssäkäynti kiellettävä sunntaisin ja kaikkien paikkojen on oltava aina kiinni sunnuntaisin. Sunnuntaisin käydään vain kirkossa, eikä missään muualla. Pyykin pesemisestä tai siivouksesta sunnuntaisin seuraa jalkapuuta, pyhäpäivä on pyhitettävä vain jumalanpalvontaan. Vain virrenveisuu, raamatun lukeminen ja rukoileminen sallittua sunnuntaisin.

      - Seksiä saa harrastaa vain ja ainoastaan lapsia hankkiakseen. Kaikki ehkäisy tulee jyrkästi kielletyksi ja jos kuka tahansa tavataan harjoittamasta seksiä vain huvin ja nautinnon vuoksi tai sunnuntaina seuraa ankarat rangaistukset.
      - Perustettava erityiset siveyspartiot jotka erikoisoikeuksin valvovat kansalaisten seksuaalimoraalia ja tekevät yllätystarkastuksia ihmisten koteihin sekä naisille neitsyystarkastuksia, koska kaikkien pitää olla neitsyitä mennessään avioon.

      - Jos aviopari tavataan harjoittamasta seksiä vaikka eivät aio tai kykene hankkia lapsia ruoskitaan heidät julkisesti Senaatintorilla Tuomiokirkon rappusilla. Samoin tehdään kaikille naimattomille naisille joissa ei havaittu neitsyyden merkkiä.

      -Wiccat, noidat, shamaanit, joogailijat, evoluutiotiedemiehet, ateistit ja muut paholaisenpalvojat poltetaan rovioilla. Synnin pauloihin houkuttava interwebbi suljetaan kokonaan. Televisiosta lähetetään vain uutisia ja hartauksia.

      - Evoluution opetus kielletään lailla ja kaikissa kouluissa opetetaan vain kreationismia ja raamattua. Eihän ihmisen elämässään mitään muuta tarvitse tietää.

      - Kirjastoista poistetaan kaikki turha ja tarpeeton roskakirjallisuus joka ajaa ihmisiä synnin pauloihin ja sinne jätetään vain tarpeelliset kirjat eli raamattu, wirsikirja, rukouskirja, katekismus ja kaikki Pekka Reinikaisen kirjat. Ja koska jokaisessa kirjastossa on tämän jälkeen vain noin 7 kirjaa, suljetaan kaikki kirjastot paitsi yksi tarpeettomina. Jokaisellahan on kotonaan kuitenkin kaikki nuo ainoat sallitut kirjat, koska niiden omistaminen määrätään pakolliseksi ja sitä valvotaan tarkistuksilla.

      Yliopiston opetusta muutetaan hieman ja siellä voi jatkossa opiskella vain raamatun tulkintaa (eli sitä ettei raamatussa ole mitään tulkitsemista, koska se on kirjaimellista faktaa kannesta kanteen), muinaista hebreaa ja israelilaisten heimohistoriaa sekä nuoren maan kreationismin perusteita. Mitään muutahan ei elämässä tarvitse.

      Ja näillä eväillä sitten Suomi nousuun!

      • iuytyuiuyt

        Lopeta se homoileminen


      • >- Kirkkoon kuuluminen pakolliseksi kaikille omasta uskonnosta tai uskonnottomuudesta riippumatta ja samalla kirkollisvero pakolliseksi kaikille.
        Mutta kun palstojen äänekkäimmät meuhkaajat ei kuulu kirkkoon ollenkaan, vaan edustavat noita "Jeesuksen seuraajien" lahkoja.


      • HihhulismusMaximus
        iuytyuiuyt kirjoitti:

        Lopeta se homoileminen

        Miksi sinua kiinnostaa vain homoleminen?
        Minua kun se ei yhtään kiinnosta.


    • kris-tit-ty

      Minnekäs tästä on hävinnyt se WakaWanahan (vai mikä se nimimerkki oli) kirjoitus, joka oli tässä myöhään eilisiltana. Siinä hän arvosteli näitä ateisteja siitä, että he eivät luokittele uskontoja sen mukaan millaiset seuraukset niistä on yhteiskunnalle, vaan pelkästään vastustavat jumaluskoa yleensä. Häntä kai kummastutti se että ateistit hyväksyvät yhteiskunnallisesti niinkin riskialttiin uskonnon kuin islamin tulon.

      Tuotahan itsekin ihmettelin (ja naureskelin) tällä palstalla jokin aika sitten. No, selitys tuohon kummallisuuteen lienee yksinkertainen. Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia.

      Mutta siis, missä se eilinen kirjoitus on, kun ei tässä ole edes ylläpidon ilmoitusta poistetusta viestistä??

      • kris-tit-ty

        Lisään vielä, että tuo Wakavanhis (vai mikä se oli) on itse ateisti, niin ettei ole suinkaan kyse mistään kristittyjen taholta tulevasta arvostelusta.


      • kris-tit-ty

      • Epäjumalienkieltäjä

        Uskontojen yhteiskunnalliset vaikutukset ovat ensisijaisesti kiinni siitä miten suuri kyky ja mahdollisuus uskonnolla on vaikuttaa yhteiskuntaan. Verrattuna moneen muuhun yhteiskuntaan pohjoismaisen luterilaisen kristinusko "etu" on ollut se että valtionkirkoista on tullut julkisen vallan aika harmiton "rituaaliministeriö", jonka vaikutus esimerkiksi uudistuksiin on ollut viimeisen sadan vuoden aikana enää hidastava, mutta harvoin ratkaiseva.

        Suomessa kirkko vastusti yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta (erityisesti naisten äänioikeutta ja vaalikelpoisuutta), homoseksuaalisuuden poistamista rikoslaista, parisuhdelakia, sukunimilakia ja viimeisimpänä tasa-arvoista avioliittolakia, mutta kirkon vaikutusvalta ei pitkälle riittänyt. Voisi sanoa, että taivaan kiitos (!) meillä on niin laitostunut, ponneton ja saamaton valtauskonto.

        Toisaalta jos katsoo uskontojen vaikutusta tämän päivän Suomessa, niin ehdottomasti vahingollisin uskonto on valtionkirkoksi organisoitunut luterilaisuus. Kirkon asema on selkeästi länsimaisen demokratian uskonnonvapaus-periaatteen vastainen. Kirkko puolustaa asemaansa tietenkin viimeiseen asti koska sen koko laaja organisaatio on riippuvainen niistä miljardista eurosta, jotka se asemansa perusteella pystyy keräämään.

        Kysymys muslimeista on mielenkiintoinen. Esimerkiksi Helsingissä Somali-taustaisille lapsille on opetettu yhteiskunnan varoin heidän omalla äidinkielellään ties mitä islamin tulkintaa "oman uskonnon" tunneilla. Ateistit haluaisivat tietysti eroon käytännössä tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta, mutta kirkko ja kristityt vastustavat. Pelastaakseen oman palkanmaksajansa talouden jotkut kirkon virkamiehet ovat ehdottaneet valtionkirkon joidenkin etuoikeuksien laajentamista myös muille uskontokunnille (kuten muslimeille).

        Näyttää siltä että kirkko on paljon ateisteja valmiimpia parantamaan muslimien asemaa kunhan sillä taataan kirkon oma asema ja ennen kaikkea verotusoikeus, joka käytännössä on kirkon pyhin sakramentti. Ja viimeksi nousi kohu siitä kun kirkko onkin tukemassa jättimoskeijan rakentamista pääkaupunkiseudulle. Mikään ateistien järjestö tuskin haluaa sitä taloudellisesti tukea.


      • "Häntä kai kummastutti se että ateistit hyväksyvät yhteiskunnallisesti niinkin riskialttiin uskonnon kuin islamin tulon.

        Tuotahan itsekin ihmettelin (ja naureskelin) tällä palstalla jokin aika sitten."

        Se me kyllä tiedetään, että kaltaisillesi hihhuleille on vaikeaa ymmärtää uskonvapauden käsitettä ja siten siitä seuraa typerää naureskelua.

        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."

        Tuot hyvin esiin ennakkoluulosi ateisteja kohtaan. Miksi sinulle on niin vaikea ymmärtää uskonvapautta? Kuinka vaikea sinun on ymmärtää, että länsimaiden yleiset arvot koskevat kaikkia kansalaisia, ei vain tietyllä tavalla uskovia. Se, että sinä haksahdat ristiriitaiseen ajatteluun (uskonvapaus, joka koskee vain yhtä uskontoa ei todellisuudessa ole vapaus) on sinun ongelmasi, ei meidän muiden ongelma.


      • kris-tit-ty
        ertert kirjoitti:

        "Häntä kai kummastutti se että ateistit hyväksyvät yhteiskunnallisesti niinkin riskialttiin uskonnon kuin islamin tulon.

        Tuotahan itsekin ihmettelin (ja naureskelin) tällä palstalla jokin aika sitten."

        Se me kyllä tiedetään, että kaltaisillesi hihhuleille on vaikeaa ymmärtää uskonvapauden käsitettä ja siten siitä seuraa typerää naureskelua.

        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."

        Tuot hyvin esiin ennakkoluulosi ateisteja kohtaan. Miksi sinulle on niin vaikea ymmärtää uskonvapautta? Kuinka vaikea sinun on ymmärtää, että länsimaiden yleiset arvot koskevat kaikkia kansalaisia, ei vain tietyllä tavalla uskovia. Se, että sinä haksahdat ristiriitaiseen ajatteluun (uskonvapaus, joka koskee vain yhtä uskontoa ei todellisuudessa ole vapaus) on sinun ongelmasi, ei meidän muiden ongelma.

        Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa. Kuunnelkaa vain tuota ateistitoverianne, joka puhuu teille asiaa.

        Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066


      • kris-tit-ty kirjoitti:

        Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa. Kuunnelkaa vain tuota ateistitoverianne, joka puhuu teille asiaa.

        Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066

        "Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D"

        Juuri niin, jos sinä et itse kykene käsittämään länsimaisia periaatteita, emme me voi taikoa sinulle sitä ymmärrystä vaikka kuinka ns. rautalangasta asian sinulle vääntää.

        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        Älä valehtele.

        "Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?"

        Miksi sinä yrität kääntää asian muualle? Et sinä väitteistäsi parantele kääntämällä huomiota muualle.


      • kris-tit-ty
        ertert kirjoitti:

        "Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D"

        Juuri niin, jos sinä et itse kykene käsittämään länsimaisia periaatteita, emme me voi taikoa sinulle sitä ymmärrystä vaikka kuinka ns. rautalangasta asian sinulle vääntää.

        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        Älä valehtele.

        "Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?"

        Miksi sinä yrität kääntää asian muualle? Et sinä väitteistäsi parantele kääntämällä huomiota muualle.

        Arvaa ertert mikä rasittava vika sinussa on, niin että keskustelu on kanssasi käytännössä mahdotonta. Se vika, että kuvittelet toisesta omiasi ja sitten syytät toista niistä kuvittelemistasi asioista, toisin sanoen teet olkiukkoja ja ammut niitä, ja siinä on sinun panoksesi "keskusteluun".

        Minusta on mukavaa, että täällä on muslimeja ja heidän uskontoaan, paitsi tietenkin jos sen mukana tulee huonoja lieveilmiöitä, mutta maltillisia muslimeita ja heidän uskoaan vastaan minulla ei ole mitään, päinvastoin. Olen kirjoittanut ATEISTIEN ristiriitaisesta suhtautumisesta, mutta sinähän et tapasi mukaan ole edes ymmärtänyt lukemaasi vaan väsännyt niitä olkiukkojasi.

        Tuo antamani linkki on juuri sitä asiaa mistä tässä on ollut puhe, uskonvapautta koskevaa. Oletko allekirjoittanut sen aloitteen?


      • kris-tit-ty kirjoitti:

        Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa. Kuunnelkaa vain tuota ateistitoverianne, joka puhuu teille asiaa.

        Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066

        Kristityt tulisi sinusta olla erityisasemassa muihin nähden. Näet uskonvapauden vain uskonpakkona, etkä vapautena.
        Kannattaisiko katsella hieman peiliin kristityidenkin, minkä vuoksi teidän kimppuunne hyökätään ja ihmiset loukkaantuvat. Kristinusko on marttyyreiden usko. Muita saa syyttää, kunhan ei missään nimessä kristittyjä syytetä mistään.
        Kristittyjä tulee sinusta suojata kuin Saimaan Norppaa!? :)


      • NoJuuEi

        Islam ja muslimit ovat suomessa tosiasia, joka ei ole katoamassa minnekään. Täällä on muslimeja ja he tulevat harjoittamaan omaa uskontoaan. Tämä fakta ei ole millään tavalla ateistien syytä tai ateismista riippuvainen.

        Mutta se että kristityn mielestä muslimeilla ei olisi oikeutta harjoittaa omaa uskontoaan, kertookin sitten vain kristityn omasta uskonnonvapauden käsityksestä. Käsityksestä jossa uskonnonvapaus onkin vain kristityillä.

        Minä en ole koskaan eläissäni kokenut mitään ikävää muslimien taholta, vaikka heitä on useita nykyisessä työpaikassanikin. Kristittyjen taholta olen kokenut niin paljon kaikenlaista todella ikävää ja vastenmielistä sontaa, että siitä voisi kirjoitttaa 500-sivuisen kirjan.

        Ehkä kristittyjen kannattaisi joskus katsoa peiliin - mutta eiväthän nämä täydelliset, arvossa heti Jeesuksesta seuraavat vihanlietsojat koskaan mitään sellaista tee, koska vikahan on aina vain kaikissa muissa.


      • Epäjumalienkieltäjä
        kris-tit-ty kirjoitti:

        Ei asia muuksi muutu vaikka miten päin yrittäisitte sitä väännellä. :D Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa. Kuunnelkaa vain tuota ateistitoverianne, joka puhuu teille asiaa.

        Oletko sinä allekirjoittanut tämän ateistien aloitteen uskonrauhan poistamisesta rikoslaista?
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1066

        <>

        Valtionkirkon etuoikeuksien vastustaminen on uskonnonvapauden puolustamista. Yritä ymmärtää mitä länsimaiset perusvalmiudet tarkoittavat äläkä katso ihan kaikkea Jeesus-silmälasien läpi.


      • kris-tit-ty kirjoitti:

        Arvaa ertert mikä rasittava vika sinussa on, niin että keskustelu on kanssasi käytännössä mahdotonta. Se vika, että kuvittelet toisesta omiasi ja sitten syytät toista niistä kuvittelemistasi asioista, toisin sanoen teet olkiukkoja ja ammut niitä, ja siinä on sinun panoksesi "keskusteluun".

        Minusta on mukavaa, että täällä on muslimeja ja heidän uskontoaan, paitsi tietenkin jos sen mukana tulee huonoja lieveilmiöitä, mutta maltillisia muslimeita ja heidän uskoaan vastaan minulla ei ole mitään, päinvastoin. Olen kirjoittanut ATEISTIEN ristiriitaisesta suhtautumisesta, mutta sinähän et tapasi mukaan ole edes ymmärtänyt lukemaasi vaan väsännyt niitä olkiukkojasi.

        Tuo antamani linkki on juuri sitä asiaa mistä tässä on ollut puhe, uskonvapautta koskevaa. Oletko allekirjoittanut sen aloitteen?

        "Arvaa ertert mikä rasittava vika sinussa on, niin että keskustelu on kanssasi käytännössä mahdotonta. "

        Minä en nöyristele sinua ja purematta niele sinun väitteitäsi.

        "Se vika, että kuvittelet toisesta omiasi ja sitten syytät toista niistä kuvittelemistasi asioista, toisin sanoen teet olkiukkoja ja ammut niitä, ja siinä on sinun panoksesi "keskusteluun"."

        Älähän peilaa omia vikojasi muihin:
        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."
        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        "Olen kirjoittanut ATEISTIEN ristiriitaisesta suhtautumisesta, mutta sinähän et tapasi mukaan ole edes ymmärtänyt lukemaasi vaan väsännyt niitä olkiukkojasi."

        Sanoo henkilö, jonka ATEISTIEN "ristiriitainen" suhtautuminen tulee esille olkiukkona, jonka edellä näemme. Laitetaan nyt vielä kerran esimerkki, että ei varmasti jää huomaamatta: "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        <- puhdas olkiukko.

        "Tuo antamani linkki on juuri sitä asiaa mistä tässä on ollut puhe, uskonvapautta koskevaa."

        Höpöhöpö. Nyt oli puhe islamista (viittaus aikaisempaan keskusteluun moskeijasta). Sinä yritit vääntää asian niin, että (jotkut nimeltämainitsemattomat) ateistit muka suhtautuisivat muslimeihin paremmin kuin kristittyihin, mutta nuo väitteesi oli puhtaasti mutupohjalla tai ainakaan sinä et antanut mitään todisteita.

        Tuossa linkissäsi ei olla ehdottamassa mitään uskonvapauden rajoittamista tai erilaista kohtelua muslimeille ja kristityille. Sillä ei siis todellisuudessa ole mitään tekemistä keskusteltavan asian kanssa vaan sinä ryhdyit heti venkoilemaan, kun et pysty puolustamaan naurettavia väitteitäsi. Tämäkin viestisi on hyvä esimerkki siitä, miten sinä yrität vain mitätöidä vastuusi sanoistasi luomalla mielikuvaa, että tekisin argumenttivirheitä, kun kysyn perusteluita väitteillesi. Se, että kyseenalaistan väitteesi, ei ole olkiukko.


      • kris-tit-ty
        ertert kirjoitti:

        "Arvaa ertert mikä rasittava vika sinussa on, niin että keskustelu on kanssasi käytännössä mahdotonta. "

        Minä en nöyristele sinua ja purematta niele sinun väitteitäsi.

        "Se vika, että kuvittelet toisesta omiasi ja sitten syytät toista niistä kuvittelemistasi asioista, toisin sanoen teet olkiukkoja ja ammut niitä, ja siinä on sinun panoksesi "keskusteluun"."

        Älähän peilaa omia vikojasi muihin:
        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."
        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        "Olen kirjoittanut ATEISTIEN ristiriitaisesta suhtautumisesta, mutta sinähän et tapasi mukaan ole edes ymmärtänyt lukemaasi vaan väsännyt niitä olkiukkojasi."

        Sanoo henkilö, jonka ATEISTIEN "ristiriitainen" suhtautuminen tulee esille olkiukkona, jonka edellä näemme. Laitetaan nyt vielä kerran esimerkki, että ei varmasti jää huomaamatta: "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        <- puhdas olkiukko.

        "Tuo antamani linkki on juuri sitä asiaa mistä tässä on ollut puhe, uskonvapautta koskevaa."

        Höpöhöpö. Nyt oli puhe islamista (viittaus aikaisempaan keskusteluun moskeijasta). Sinä yritit vääntää asian niin, että (jotkut nimeltämainitsemattomat) ateistit muka suhtautuisivat muslimeihin paremmin kuin kristittyihin, mutta nuo väitteesi oli puhtaasti mutupohjalla tai ainakaan sinä et antanut mitään todisteita.

        Tuossa linkissäsi ei olla ehdottamassa mitään uskonvapauden rajoittamista tai erilaista kohtelua muslimeille ja kristityille. Sillä ei siis todellisuudessa ole mitään tekemistä keskusteltavan asian kanssa vaan sinä ryhdyit heti venkoilemaan, kun et pysty puolustamaan naurettavia väitteitäsi. Tämäkin viestisi on hyvä esimerkki siitä, miten sinä yrität vain mitätöidä vastuusi sanoistasi luomalla mielikuvaa, että tekisin argumenttivirheitä, kun kysyn perusteluita väitteillesi. Se, että kyseenalaistan väitteesi, ei ole olkiukko.

        Taas tulkitset ja luulet kaiken päin honkia kuten on tapanasi, kun et yleensä edes tiedä, mistä puhun. Mutta se siitä.


      • kris-tit-ty kirjoitti:

        Taas tulkitset ja luulet kaiken päin honkia kuten on tapanasi, kun et yleensä edes tiedä, mistä puhun. Mutta se siitä.

        "Taas tulkitset ja luulet kaiken päin honkia kuten on tapanasi, kun et yleensä edes tiedä, mistä puhun. Mutta se siitä."

        Lässyti lässyti. Pitihän tämä arvata, että kun et pysty perustelemaan väiteitäsi, yrität sinä kiertää perustelemattomuuden kohdistamalla syyttävän sormen minua kohti. Ainoa ongelmasi on tässä se, että et missään kohtaa osaa sanoa, mitä tulkitsen väärin. No, veikkaan, että sinä et itsekään usko sitä ja yrität epätoivoisena kiemurrella väitteistäsi eroon, kun et pysty perustelemaan.

        Kerrataan väitteesi:
        1)
        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."

        Valhe. Et pystynyt perustelemaan. Kiukuttelet, kun kyseenalaistin.

        2)
        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        Valhe. Et pystynyt perustelemaan. Kiukuttelet, kun kyseenalaistin.

        Noissa ei ole paljon tulkinnanvaraa ja minä muka tulkitsen (en edes esittänyt tulkintaa) väärin. Mitähän minä olen tulkinnut väärin?

        Olet sinä, kris-tit-ty, aikamoinen pelle. Jokainen täällä huomaa, miten epätoivoiseksi yrityksesi kääntää asia muualle ja välttää vastuu sanoistasi on.


      • kris-tit-ty
        ertert kirjoitti:

        "Taas tulkitset ja luulet kaiken päin honkia kuten on tapanasi, kun et yleensä edes tiedä, mistä puhun. Mutta se siitä."

        Lässyti lässyti. Pitihän tämä arvata, että kun et pysty perustelemaan väiteitäsi, yrität sinä kiertää perustelemattomuuden kohdistamalla syyttävän sormen minua kohti. Ainoa ongelmasi on tässä se, että et missään kohtaa osaa sanoa, mitä tulkitsen väärin. No, veikkaan, että sinä et itsekään usko sitä ja yrität epätoivoisena kiemurrella väitteistäsi eroon, kun et pysty perustelemaan.

        Kerrataan väitteesi:
        1)
        "Joillakin ateisteilla on niin kovaa vihaa kristittyjä ja kristinuskoa kohtaan, että kaikki kelpaa, mikä suututtaa ja aiheuttaa vahinkoa varsinkin konservatiivikristityille. Islamkin kelpaa siihen tarkoitukseen. Yhteiskunta on siinä toisarvoinen asia."

        Valhe. Et pystynyt perustelemaan. Kiukuttelet, kun kyseenalaistin.

        2)
        "Uskonvapaudesta kun ette itse piittaa sentin vertaa silloin kun olette kristittyjen ja kristinuskon kimpussa."

        Valhe. Et pystynyt perustelemaan. Kiukuttelet, kun kyseenalaistin.

        Noissa ei ole paljon tulkinnanvaraa ja minä muka tulkitsen (en edes esittänyt tulkintaa) väärin. Mitähän minä olen tulkinnut väärin?

        Olet sinä, kris-tit-ty, aikamoinen pelle. Jokainen täällä huomaa, miten epätoivoiseksi yrityksesi kääntää asia muualle ja välttää vastuu sanoistasi on.

        Etkö sinä käsitä, että sinulle en perustele enkä selitä mitään. Häiriköille en rupea selittämään, ja käyttäydy itse ensin ihmisiksi, niin sitten kanssasi voisi keskustellakin.


      • Epäjumalienkieltäjä
        kris-tit-ty kirjoitti:

        Etkö sinä käsitä, että sinulle en perustele enkä selitä mitään. Häiriköille en rupea selittämään, ja käyttäydy itse ensin ihmisiksi, niin sitten kanssasi voisi keskustellakin.

        Uskonto perustuu perustelemattomiin arvauksiin, mutta ihan oman ajattelun kehittymisen kannalta olisi hyödyllistä edes yrittää perustella mielipiteensä eikä vain inttää. Yleensä ihmiset alkavat irrottautua pelkästä itäisessä tuossa 3-5 vuoden ikäisinä.


      • kris-tit-ty kirjoitti:

        Etkö sinä käsitä, että sinulle en perustele enkä selitä mitään. Häiriköille en rupea selittämään, ja käyttäydy itse ensin ihmisiksi, niin sitten kanssasi voisi keskustellakin.

        "Etkö sinä käsitä, että sinulle en perustele enkä selitä mitään."

        Kyllä minä käsitän ja syykin on selvä.

        "Häiriköille en rupea selittämään, ja käyttäydy itse ensin ihmisiksi, niin sitten kanssasi voisi keskustellakin."

        Älähän kieroile. Todellisuus on aivan muuta.
        1) Sinulla ei ole päteviä perusteluja.
        2) Yrität epätoivoisesti kääntään huomion muualle (minuun) kiukuttelemalla, koska kohta 1.


    • Niijaavastustusjoojoo

      Toivola ryhtyisi jakamaan mieltään teitinkin tenavillenne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe