Etteplan tuhoaa urasi

Pysykää hyvät ihmiset kaukana tästä firmasta. Etteplanista laitetaan kovalla kyydillä pois kokeneet ja osaavat työntekijät. Heidät vaihdetaan kokemattomiin juippi-ikäisiin Ihmisiin.

Etteplanissa on turha kuvitella, että voisi omalla työllään jotenkin vaikuttaa asemaansa. Esimies ei ole tipan vertaa kiinnostunut työstäsi, vaan lukee kopissaan CV:tä ovet tiukasti kiinni. Samoin seurapiiriasiat ajavat ammatillisen osaamisen edelle. Koska organisaatiomuutokset ovat raivokkaita ja usein toistuvia, joudut ennen pitkää väkisinkin väliinputoajaksi, kun uusi esimies/esimiehet eivät välitä aikaisemmista saavutuksistasi mitään, vaan nollaavat sinut täysin. Tässä tilanteessa joku toimistokuukkeli sitten ajaa ohitsesi käyttäen hyväksi sinulta aikaisemmin saamaansa tukea. Puusilmäinen, vasta taloon tullut esimies ei tietenkään huomaa mitään

Mikäli et halua tuhota ammattiuraasi, pysy pois Etteplanilta.
Ilmoita


181 Vastausta

Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.


Juuri näin. Samat on kokemukset. Surkeaa esimiestyötä.
1 VASTAUS:
Pomot istuu kopissa ja odottaa, että asiakkaat soittaa.
+Lisää kommentti
Vai semmoinen on Etteplan työpaikkana.
Ilmoita
Huippu oli Etteplanin optio-ohjelma 2000-luvun alussa, Työntekijä olisi voinut tienata parhaassa pörssihuumassa peräti 700 markkaa (= 100 euroa).
Ilmoita
" Etteplan ostaa suunnitteluyhtiö SAV:n "

Nyt täällä ollaan kylmä rinki persiin ympärillä....
1 VASTAUS:
Ymmärrän varsin hyvin. Savilaisilla yt:t edessä.
+Lisää kommentti
Alihankintasuunnittelua tarjoavan insinööritoimiston palettiin ei oikein sovi vanhemmat insinöörit. Vanhemmat insinöörit ovat liian kalliita. Kysyntää on nuoremmista suunnittelijoista jotka hallitsevat nykyaikaisten 3D mallinnustyökalujen käytön nappulatekniikan erinomaisesti. Itse asiassa he ovat perinteisiä "piirtäjiä". He eivät kyseenalaista mitään vaan kulkevat mahdollisimman nopeasti annettua suunnittelupolkua eteenpäin. Kysyntää ei ole substanssi, analysointi tai suurien kokonaisuuksien hallinnan osaamisesta. Päämies, kun hoitaa sen puolen showsta itse. Tiedolla/ymmäryksellä ei nykymaailmassa ole aina väliä vaan nopeudella. Lyhytnäköistä mutta sopii hyvin kerman kuorintaan. Monen suunnittelutoimiston tilalle voisi vaihtaa nimen piirustuskonttori. Siitähän tässä on kysymys !
2 VASTAUSTA:
Sitten näiden piirustuskonttorien työn tuloksia käydään korjaamassa ympäri maailmaa halvalla. Vanhemmat jarrut usein ymmärtää perusasiat, niin vähemmän jälkeenpäin korjattavaa vaikka 3D-ohjelmat ei pyöri ihan niin nopeasti.
Joo Elomatikkia sanottiin joskus Valmetin piirtämöksi.
+Lisää kommentti
Laittakaa nyt vähän mukaan ko. firman kasvoja ja tarkempaa tietoa ketkä omistavat ja johtavat näin toimivaa firmaa, ja millaisessa talossa asuvat, kansalle lisää tietoa...
2 VASTAUSTA:
Kyllä asioiden laita selviää nopeasti tulokkaille. Parhaat lähtevät jo seuraavana päivänä veks.
Henkilöitä ei voi haukkua, voi olla kunnian loukkaus.
Mutta firmoja voi haukkua niin kuin lystää.
+Lisää kommentti
Poikkeuksellisen paljon on tästä firmasta negatiivita sanottavaa. Pakkohan siinä on olla perää.
Ilmoita
Kuulostaa kyllä tutulta! Itseasiassa kuulostaa ihan samalta kuin miten ihmisiä kohdellaan hissiyhtiö Koneella, Hyvinkään hissitehtaalla. Kyseisellä puljulla on itse ansaittu maine huonona palkanmaksajana. Osaamista ei arvosteta, ihan normaali tuttu koneen arvo jota kaikki firman johtajat joudattaa ikäänkuin olisivat sopineet keskenään asian. On ihan turha odottaa mitään palkitsemista vuosien raatamisesta, monista hienoista onnistumisista ja oman osaamisen kehittymisestä. Töihin en enää lähtisi sen enempää ettelle kuin koneellekaan, ura ja palkka kun tuli näiden jälkeen jo kuntoon ihan toisen työnantajan leivissä. Kannattaa siis todellakin tunnistaa ne omat vahvuudet ja viedä ne aidan toiselle puolelle jossa ruoho on vihreää
3 VASTAUSTA:
Minkäs tässä nYT näin kävi.
hyppyheikin kertoma kuulostaa tutulta menolta monessa suomalaisessa yrityksessä. Lisätään tuohon listaan vielä keskijohdon muodostama sisäpiiri, joka yrittää suojata selustansa, salaavat asioita, kävelevät asiantuntijoiden yli asioissa mitä eivät ymmärrä ja tekevät typeriä päätöksiä yrittäessään pelata omaan pussiin. Tuolla saadaan luotua yrityksen sisälle myrkyllinen ilmapiiri.

Kumma kun ulkomaisissa firmoissa vieraillessa on huomannut ilmapiirin olevan huomattavasti terveempi. Olisiko suomessa kehittyneen maailman huonoimmat johtajat,
Suomen huonojen johtajien palkkataso ei vaan eroa parempien maiden johtajien palkoista, suomijohtajille maksetaan aivan liikaa palkkaa, bonuksia, kultaisia kädenpuristuksia, ym.
Eikö omistajilla jotka ne palkat ym. maksaa, eikö heillä ole minkäänlaista järkeä päässä?! Suomalaisyhtiöiden tuloslaskelmat on saatu NÄYTTÄMÄÄN aina kvartaalin päätteeksi hyviltä pelkästään irtisanomalla työntekijöitä, mitään oikeita perusteita hyvännäköisiin lukuihin ei ole! Lainaan työttömiltä sanontaan tempputyöllistäminen ja sanon suomifirmojen tuloksia tempputuloksiksi!!
+Lisää kommentti
Nyt kävi näin...
2 VASTAUSTA:
Että niin miten? >:-O
Öppä kirjoitti:
Että niin miten? >:-O
Eikö ole tietoa, mitä nYT on meneillään.
+Lisää kommentti
Jaa YT:t meneillään?
Ilmoita
Etteplanissa esimiehet pitää mustaa listaa.
2 VASTAUSTA:
Olisko jossakin valkoinen lista?
No perkele jos niillä on mustasta paperista oleva musta lista, ja ne kirjoittaa siihen mustalla tussilla niin kuin helvetissä ne enään saa selvää että mitä siinä lukee ?!

No onhan ne tietty inssinnöörejä kaekki, mutta kun ovat järjestään lukeneet itsensä tyhmäksi niin ei se ainakaan voi auttaa siinä kohtaa kun yrittää saada selvää siitä mustasta paperista.
+Lisää kommentti
Komppaan hyppyheikkiä.
Hyvät kokemukset myös Hyvinkäältä.
Ilmoita
Etteplan kerää voittoa työttömyyskassoilta. Työvoimareservi odottaa lomauttuna työtä ja kassa kantaa työntekijän ohella yrittäjäriskin.
Ilmoita
Hyvät nuoret

Etteplan EI KOULUTA sinua missään vaiheessa
Koulutus tapahtuu itseopiskeluna, kun olet lomauttuna.
Ilmoita
Siis onko tää yritys Hollolassa. Mitä tekee? Oon kuullut jo vuosia kaupungilla huhuja että jotain mätää paikassa on, mutta mitä. Noin huono maine ei varmasti kovin kiva kenellekään, joka paikassa töissä. Ovet käy kun ihmisiä hakeutuu muualle töihin.. Ja maine senkun kasvaa -näinhän suurilla, asiansa huonosti julkisuuteenkin houtavilla yrityksillä usein käy.
2 VASTAUSTA:
Hollolassa pääkonttori. Pahamaineisia toimistoja ympäri maan esim. Vantaa, Hyvinkää...
kaikkeasitäonkin kirjoitti:
Hollolassa pääkonttori. Pahamaineisia toimistoja ympäri maan esim. Vantaa, Hyvinkää...
Konette
+Lisää kommentti
Etteplan on lähinnä piirtäjille. Insinöörityö tehdään muualla.
1 VASTAUS:
Kyllä nykyään se on aivan sama mikä pulju on, ainakin sähköpuolella, nämä ns. Insinöörit tai niiden suunnittelutoimistot ovat yksi vitun iso vitsi ! Eivät mulkut edes käy työmaalla, saatikka ota mistään selvää, mutta se minkä osaavat on Copy Paste-toiminnon käyttäminen, AutoCad :iä osataan käyttää juuri sen verran että saadaan se "pilvi" aikaiseksi ja jotain diippa-daappa paskanjauhantaa siihen sisälle, Kopiokoneen käyttö ja vanhojen kuvien kopionti myös luonaa ihan vitun hyvin, kuten mahdollisimman rasvaisen laskun laitto tilaajalle. Itse käytännön työn, ja paikoitellen sen suunnittelunkin sekä työmaalla tapahtuvan valvonnan ja koordinoinnin tilaajan kanssa ja päin, saa asentajat tehdä itse. Minkäänlaista vastuuta ei oteta mistään ja vältellään hankalia kysymyksiä. Sama kyllä koskee myös omia oman firman asennuspuolen mestareitakin, samanlaisia tuppikullisia paskakasoja ja yleisesti velttoja ripuliranteita ovat nekin yhtä kaikki.

Taitaa olla insinööri-mulkeroiden vakio eli default asetus ?
Kyllä 15-10 v. sitten kun oli vielä wanhoja suunnittelijoita ja mestareita työmailla, oli meno eri tyylistä. Kuvat tulivat aikoinaan, ne myös oli kerralla oikein, asiat oli selvitetty ja työselosteet jämptit eli ei tarvinut saikata asioiden kanssa jotka ei asentajille kuulunut, materiaalit oli kerralla oikein ja oikeassa paikassa, eikä kuulunut niiden sanavalikoimaan OHOH ! Eikun......

Nykymeno = V.M.P !!!
+Lisää kommentti
Muutama vuos E.tä takana. Eipä ole suuremmin valittamista.
2 VASTAUSTA:
15v takana. En ole tavannut yhtään tyytyväistä.
Tarkkailija1 kirjoitti:
15v takana. En ole tavannut yhtään tyytyväistä.
Kumminkin olet selvinnyt 15 vuotta. Oletko siis selvityjä?
+Lisää kommentti
Pakko sanoa edellisen luettuani, että piirtäjiä näiden nykydippojen täytyy olla. Eräässä hoitotasosuunnittelussa tein myynti-insinöörinä mitoituksen, joka ei sopinut nuorille miehille. Vasta nähtyään vastaavan tasorakenteen, uskoivat tämän kestävän. Heillä oli jokin ihme kaava, josta nämä eivät tainneet ymmärtää hölkäsen pöläystä.
1 VASTAUS:
Nyt on ette saanut oikeita suunnittelijoita. SAV:lla ei ole piirtelijöitä. Sen takia sen ostivatkin
+Lisää kommentti
Ehkä eniten Etteplanissa ihmetyttää jyrkkä jako managereihin ja muihin. Jos olet manager kuulut sisäpiiriin. Kaikilla managereilla on oma työhuone. Tämä on aika käsittämätöntä nykyään kun pyritään avoimuuteen. Managereilla on omia salaisia kokoontumisia, joissa päättävät tulevat uudet organisaatiot jne. Muut saavat kuulla asiat monen kuukauden päästä. Oma työhuone selittyy sillä että siellä pystyy paremmin juonimaan asioita.
Suunnittelijat ovat kuin siitossonneja, joita lähetetään asiakkaalle hommiin, jos asiakas hänet kelpuuttaa. Managerit esittelevät asiakkaalle suunnittelijan CV:tä aivan kuten entinen hevoskauppias esitteli hevosensa hampaita.
2 VASTAUSTA:
Sen lisäksi, että managereilla on omat työhuoneet, palaverihuoneita saa varata vain managerit. Avokonttorissa istuvien täytyy pyytää lupa palaverihuoneen varaamiseen.

Jos olet asiakkaan tiloissa, päätehtäväsi on hommata lisää projekteja, esimiehiä ei kiinnosta miten hyvin työsi olet tehnyt. Ai niin, toinen asia mikä esimiehiä kiinnostaa: laskutettavat tunnit. Saat olla rauhassa kunhan kaikki raportoidut tunnit on asiakkaalta laskutettavia tunteja. Heti kun tulee muuta kuin laskutettavia tunteja niin esimiehet heräävät sinun olemassaoloosi. Ja parasta olla hyvä selitys miksi olet tehnyt hommia, joita ei voi asiakkaalta laskuttaa.
Se se näky olisikin, kun tilaajan tiloissa The Mänäger ottaa Muu-henkilöä päästä kiinni ja kampeaa käkättimen auki ja alkaa esitellä Muu-henkilön purukalustoa tilaajalle. Samalla kehuen Manne-henkisesti kuin "HAI, Hyvä mies tää oo, otat sie sen töihin ???"
+Lisää kommentti
Pari vuotta Ettellä takana, heti lähden kun muuta hommaa saan. Järkyttävän huonoja ja epäpäteviä johtajia. Koulutusta ei järjestetä, projekteista ei kerrota mitään, yhtiön toimintatavoista ei kerrota mitään, organisaatiojärjestelyt on pomojen kesken järkätty tuolileikki. Hävettää olla siellä töissä.
1 VASTAUS:
Toi tuolileikki on tosi hupaisaa katseltava. Parin paikkakunnan 2-4 päällikköä vaihtelee paikkojaan vuoden välein. Ja taas palataan alkupisteeseen.

Kukaan ei myy vaan odotellaan, että asiakas kyselee tekijöitä. "Ei ole kyselyjä tullut" on vakiovastaus työtilanteesta :)
+Lisää kommentti
Kun 200 päivää tulee täyteen lomautusta, työntekijällä on irtisanoutuessaan oikeus saada irtisanomisajan palkka käteen.
Kun tämä 200 päivää tulee täyteen, esimies herää ja tarjoaa "koulutusta", jolla saadaan tämä 200 päivää poikki. Näin Etteplanissa !
Ilmoita
Kannattaa otta rahansa pois 200 päivän jälkeen. Ja varsinkin jos saat esim. 4-6kk palkan. Siinä menee persaukisen ja nappikauppaa käyvän osaston budjetti kuralle koko vuodeksi
Ilmoita
Tuottamatonta työtä tekevät kävelevät käytäviä edestakaisin ja pitkään taloa palvelleet lomautetaan. Tilalle jopa samoja töitä tekemään palkataan ilmeisesti minimipalkalla ulkomaalaisia. Tässä käy niin, että luu jää vetävän käteen! Ammattilaiset pakenevat uusiin haasteisiin - aidan toiselle puolen.
Ilmoita
Kovasti on ollut Etteplan ostoksilla. Joko ennen kesää ensimäiset synergia hyödyt => YT-neuvoittelut?
Ilmoita
Siitä vaan valittajat perustamaan parempia yrityksiä, jossa otetaan työntekijät huomioon!

T: Nimimerkki 'Olen seurannut omaa neuvoani'
Ilmoita
Joo paska virma. Tein vuoden verran jotain kypsää hommaa. Esimies lupaili aina välillä että parempiakin hommia on tulossa. Eipä niitä sitten koskaan tullutkaan. Kummasti siinä luottamus kärsi tuon lafkan toimintatapoja kohtaan. Kyllä pitää olla hyvä suunnitteluosaaminen, että voi lähteä suunnitteleen uutta tuotetta alusta(laskeminen, materiaalit, ideointi) alkaen. Mutta sitähän se varsinainen suunnittelutyö on. Kuka jaksaa tehdä pelkkää viivan piirtämistä pidempään(oli sitten 2 tai 3D tai vaikka sataDee)? Ei ole kovin palkitsevaa. Eikä ole mahdollista päästä kovinkaan isoihin palkkoihin. Mitä nyt kerran vuodessa tulee yleiskorotus.
Voi tietysti olla, että mua ei yleensäkään kiinnosta istua päivästä toiseen konttorituolissa persnahka hiessä...oli palkka mikä hyvänsä.
Ilmoita
Espotel-yt humppa edessä Vantaan konttorilla. Veikkaan muutamalle päällikölle potkuja :)
1 VASTAUS:
Espotelin työntekijöille huono uutinen tämä Etteplan. Ilmapiiri tulee jyrkästi huononemaan.
Vantaalta tosiaan joutaa esimiehiä työttömäksi. Tai olisiko epämääräinen lomautus loppuiäksi ehkä parempi.
"Ei ole töitä seuraavan puolen vuoden aikana tiedossa". Ja tätä rataa aina eläkeikään asti.
+Lisää kommentti
Se on näitä konkkafirmoja, jotka loistaa noususuhdanteessa ties millä tempuilla.
Ilmoita
Etteplan hakee useita dokumentaatio-insinöörejä, kannattaako hakea? Paljonko voisi palkka olla? Ajattelin 2800 e/kk palkkapyyntöä. Olen insinöösi (AMK) ilman insinööritason työkokemusta. Onko helppoa päästä sinne töihin?
3 VASTAUSTA:
Siivoojan palkka. Mene, jos muita vaihtoehtoja ei ole.
Muista, että etteplanissa ei saa palkankorotuksia.
Seuraavan raivopäisen organisaatiouudistuksen ja yt-kierroksen jälkeen palkkasi todetaan liian isoksi. Uusi pomo vie saamasi palkankorotuksen. Meriittisi nollataan ja sinut lomautetaan loppuiäksi.
Toimistokuukkeli vie sitten työsi ja entinen pomo saa suojatyöpaikan.
Explan kirjoitti:
Seuraavan raivopäisen organisaatiouudistuksen ja yt-kierroksen jälkeen palkkasi todetaan liian isoksi. Uusi pomo vie saamasi palkankorotuksen. Meriittisi nollataan ja sinut lomautetaan loppuiäksi.
Toimistokuukkeli vie sitten työsi ja entinen pomo saa suojatyöpaikan.
kah, valmistuin opettajaksi ja "meidän" koulussa tapahtui juuri noin

open työt integroitiin...ette halua tietää minne ja kenelle
+Lisää kommentti
Millainen palkka Jyväskylän suunnittelutoimistoissa ?
Mikä paras ja pitkäaikaisin palkanmaksaja?
Elomatic varmaan menestynein.
Ei yt-uhkaa?
1 VASTAUS:
Voi olla peräti 2000 euroa/kk.
+Lisää kommentti
Etteplanissa on aivan uskomaton pyramidiorganisaatio. Alimmalla insinöörillä 5-8 ylempää esimiestä.
Tuottamattomia päälliköitä.
Miten tuo voi olla kannattavaa ?
1 VASTAUS:
aso-kodeilla on samanlainen rakenne ja sitten ne ovat palkanneet realian joka on erikoistunut ammattitaidottomiin kerrostumiin

ukkoa löytyy monesta kerroksesta, mutta työn tekee joku toimarilla tekevä raajarikko joka tuntee saaneensa elämänsä tilaisuuden

Raajarikko ei tietenkään ole missään vastuussa tekemistään vahingoista, eikä poliisi ota edes rikosilmoitusta vastaan työtapaturmista.
+Lisää kommentti
Etteplanin pääkonttorin johtajat ovat niin hyviä, että voivat veneillä työaikana vesijärvellä ja päijänteellä.
1 VASTAUS:
Samaa esiintyy Vantaalla. Työajoista pidetään kovaa meteliä. Suuriäänisin pomo lähtee itse hyvin usein kotiin hieman kahden jälkeen, vaikka työaika loppuu aikaisintaan kolmelta.
+Lisää kommentti
Minkälaista palkkaa tuolla maksetaan vastavalmistuneelle insinöörille?
1 VASTAUS:
Paimenpojan palkkaa tulet saamaan!
Olen ollut eläkkeellä ko. lafkasta jo 12v.
Ennen eläkkeelle lähtöäni "Ette-plaanissa" hyväksi käytettiin työttömiä; puolivuotta töissä ja sitten kenkää!
Myös moni hyvä työntekijä sai kenkää ennen kuin koeaika päättyi; me vanhemmat tekijät ihmettelimme miksi näin?
Että tällaista nujerruspolitiikkaa silloin, nyt on vielä rajumpaa meininkiä.
+Lisää kommentti
Ihmeen paljon tästä firmasta kuulee pahaa.
Minkälaista palkkaa tuolla maksetaan vastavalmistuneelle insinöörille?
Ilmoita
Ihmeen paljon tästä firmasta kuulee pahaa.
Minkälaista palkkaa tuolla maksetaan vastavalmistuneelle insinöörille?
Ilmoita
Ihmeen paljon tästä firmasta kuulee pahaa.
Minkälaista palkkaa tuolla maksetaan vastavalmistuneelle insinöörille?
1 VASTAUS:
Vastavalmistuneelle eivät maksa minkäänlaista palkkaa, koska eivät palkkaa vastavalmistuneita, koska heillä ei ole alansa työkokemusta vähintään 2-3 vuotta. Hakenut olen viimeisen puolen vuoden aikana 5 eri insinööripaikkaa vastavalmistuneena Etteplanilta ja mihinkään noista ei ole hakemuksen jättämisen jälkeen päässyt edes haastatteluun.
+Lisää kommentti
Jälleen on vaarallinen aika vuodesta Etteplanin väelle. Kesälomalta palatessasi voit saada elinikäisem lomautuksen sen sijaan että pm
Pomosi toivottaisi sinut tervetulleeksi töihin ja kyselisi kesälomakuulumisiasi.

Erityinen vaaranmerkki on, jos ennen lomaasi on ollut kehityskeskustelu ja siinä käyty syksyn suunnitelmia ja tulevia projekteja läpi. Älä usko mitään mitä esimiehesi on sinulle näissä kehityskeskusteluissa luvannut.

Onko tämä sitten paha asia vai ei, stä en osaa sanoa. Kukapa nuori ihminen Etteplanissa haluaisi elämäänsä kovin kauan tuhlata? Ikääntyneille tämä voi sen sijaan olla katastrofaalista. Ettepalnilla ei ole minkäänlaista moraalia eikä vastuuntuntoa.
Ilmoita
Myös komennukset vaarantavat työpaikkasi Etteplanilla. Huonon ilmapiirin seurauksena "työkaverisi" voi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja viedä työsi. Väärää infoa ja pomon nuoleskelua on helppo tehdä kun et ole itse paikalla.
3 VASTAUSTA:
Näin voi käydä!
Jep, bärsnuoleskelukulttuuri on kehittymässä lujaa vauhtia. On se p*sk* firma.
Pitää nuolla pomoa säännöllisesti niin menestyy. Luulisi että painopiste olisi jossain muualla, mutta...
+Lisää kommentti
yt-johtaminen
Ilmoita
Etteplanilla jo useamman vuoden olleena hiukan ihmetyttää tuo negatiivisuus firmaa kohtaan. Firma on kasvanut, pärjännyt kilpailijoitaan paremmin sekä saanut toistuvasti ulkoistuksia asiakkailta. Jos kaikki olisi niin huonosti kuin tämä viestiketju antaa ymmärtää, niin en oikein usko, että firma olisi pärjännyt noin hyvin. Vai ovatko kaikki muut yritykset vielä huonompia?
Parannettavaakin varmasti riittää, mutta kyllä meidän toimistolla työntekijöistä pidetään ihan OK huolta. Työtehtäviinkin olen pystynyt vaikuttamaan.
2 VASTAUSTA:
Pienen toimiston työntekijänä ja useamman vuoden kokemuksella kiinnostaa, kuinka hyvin isommat firmat pitää tekijöiden ammatttitaitoa ajantasalla. Panostetaanko jatkuvasti koulutukseen.
Etteplan ei kouluta koskaan. Kun lomautus alkaa, voi kotona opiskella.
+Lisää kommentti
Onko Etteplan vieläkin näin surkea työnantaja kuin annatte ymmärtää. Kai jotain positiivistakin täytyy olla?
Ilmoita
Insinöörien ei tosiaan mennä töihin Etteplanille eikä Koneelle Hyvinkäälle. Ihmisten kohtelu on ala-arvoista, etenemis mahdollisuutta ei ole. Tilanne vaan pahenee koneellakin
Ilmoita
Onko sama ongelma jokaisella paikkakunnalla? Missä pahin, missä paras E..plan?
Ilmoita
Kyllä meillä koulutusta saa. Kannattaa itse olla aktiivinen, niin hyvin on asiat onnistuneet.
4 VASTAUSTA:
Jahas, hr puoleltakin joku vissiin eksynyt ketjuun epätoivoiseen puolustustaisteluun hehe. Voihan olla eroja paikakunnittain, mutta mitä itse olen nähnyt niin koulutusten perään kyselevät lähinnä leimataan ammattitaidottomiksi lusmuiksi joista pyritään pääsemaan aina ensimäisenä eroon yt-rumbassa.
Juuri näin
Etteläinen kirjoitti:
Jahas, hr puoleltakin joku vissiin eksynyt ketjuun epätoivoiseen puolustustaisteluun hehe. Voihan olla eroja paikakunnittain, mutta mitä itse olen nähnyt niin koulutusten perään kyselevät lähinnä leimataan ammattitaidottomiksi lusmuiksi joista pyritään pääsemaan aina ensimäisenä eroon yt-rumbassa.
Niin tosiaan, onhan se mahdollista että koulutusta haluavat potkitaan pois, jos eivät osaa tehdä töitään...
Etteläinen kirjoitti:
Jahas, hr puoleltakin joku vissiin eksynyt ketjuun epätoivoiseen puolustustaisteluun hehe. Voihan olla eroja paikakunnittain, mutta mitä itse olen nähnyt niin koulutusten perään kyselevät lähinnä leimataan ammattitaidottomiksi lusmuiksi joista pyritään pääsemaan aina ensimäisenä eroon yt-rumbassa.
Oliko siellä joku HR-puolikin? Ihan uutta mulle. Tosin yleensä HR lähinnä sotkee asioita, en tiedä olisiko se tähän umpisolmuun enää mitään vaikuttanut.
+Lisää kommentti
Ei mua oo ikän koulutettu
5 VASTAUSTA:
Eikä minua. 6 vuotta ettellä ja yhdessä etten 4 h koulutuksessa olen ollut. Sekin oli myyntimies jostain firmasta.
etteläinen kirjoitti:
Eikä minua. 6 vuotta ettellä ja yhdessä etten 4 h koulutuksessa olen ollut. Sekin oli myyntimies jostain firmasta.
Esimiehet ovat ottavinaan koulutus ehdotuksen vastaan, mutta pallottelee asian unholaan. Ei tyrmää suoraviivaisesti. Eikä hyväksy.
Se ettei koulutusta saa, on perusteena yleensä se, ettei koulutuksen viemää aikaa ei voi laskuttaa miltään asiakkaalta.
Outolalainen kirjoitti:
Se ettei koulutusta saa, on perusteena yleensä se, ettei koulutuksen viemää aikaa ei voi laskuttaa miltään asiakkaalta.
....kun ei voi laskuttaa asiakasta, manakeri ei saa ponuksia.
etteläinen kirjoitti:
Eikä minua. 6 vuotta ettellä ja yhdessä etten 4 h koulutuksessa olen ollut. Sekin oli myyntimies jostain firmasta.
No ilmankos saatte kenkää, jos ette ole koulutettuja. Ei siellä kouluttamattomia pidetä
+Lisää kommentti
Muillakin foorumeilla on ym. firman työntekijöiden avautumisia. Luulisi jo asiakkaitakin kiinnostavan....
Ilmoita
Pahaa tekee katsoa, kun 4kymppisen ura aalkaa olla entinen.
Ilmoita
Jyväskylään tai Vaajakosken toimistoon hakevat uusia suunnittelijoita. Jos tuonne pyrkisi , niin se palkkapyyntö on ? 20v työkokemuksella...
2 VASTAUSTA:
Suunnittelijaa hakee. Todennäköisesti komentaa sinut asiakkaalleen, irtisanotun suunniteluassistentin jäljellä oleviin tehtäviin.
Todennäköisesti juuri asiakkaalle menee ja asiakkaat kehä 3 ulkopuolella todennäköisesti ei yli 3500€/kk palkkaa suostu suunnittelijasta maksamaan. Esimies ja projektipäällikkö tehtävissä on sitten eri asia.

Minusta hyvä ilmapiiri ollut Ettellä. Koulutukseenkin kerran päässyt mutta siitä ei kauheasti hyötyä minulle ollut kun samat asiat olis voinu lukea netistä googlaamalla. Muutenkin softaajana kaikki mahdollinen löytyy netistä itse lukemalla ja opettelemalla.
+Lisää kommentti
Itse en suoranaisesti Ettellä ole viihtynyt, mutta eipä nyt älyttömästi vitutakaan. Riippuu aika paljon tuurista asiakkaalla myös, itselle tullut hyviä projekteja ja asiakas arvostanut työtä niin on päässyt heidänkin puolella itse vaikuttamaan mitä tekee. Samalla asiakkaalla muutama tuttu jäänyt ikuiseen limboon tekemään ns. paskanakkeja ja muualle ei Etteplanin puolelta pääse hommiin niin kauan kuin vanhalla asiakkaalla kysyntää riittää.

Etteplanin puolelta esimies totaalisen näkymätön eikä siitä kuule kuin kerran vuodessa kehityskeskusteluissa missä huomaa ettei sankari ole katsonut edes papereista mitä hommia on alainen vuoden aikana tehnyt.

Koulutusta ihan turha firman puolelta odottaa. Nyt on aloiteltu joku Skype koulutusten sarja missä yksi esimiehistä kertoo 1-2h jostain aiheesta. Ei ole hirveästi vakuuttanut. Kovasti nyt hehkutettu että koulutukseen ruvetaan satsaamaan, saapa nähdä tuleeko ikinä näkymään missään.

Palkka aika surkeaa, uransa alkupuolella insinöörillä jotain 2700e/kk tasolla ja DI:llä siinä 2900-3000e/kk. Jos työkokemusta on niin muutaman huntin saattaa saada enemmän. Palkankorotuksia en "luottamusmiehen" sopimaa naurettavaa yleiskorotusta enempää ikinä saanut. Tota palkkaa tosin kompensoi paljon jos päätyy asiakkaan tiloihin töihin. Ensimmäiset 2v päivärahoista ja kilometrikorvauksista verovapaita ja sen jälkeen lasketaan normipalkaksi. Mulla nuo oli n. 800e/kk, mikä varsinkin verovapaana oli hyvä bonari. Eniten palkassa vitutusta aiheutti kun jossain vaiheessa erehdyksessä sain asiakkaan kautta selville että mun laskutushinta oli noussut. Eipä paljoo näkynyt omassa liksassa...

Ihan siedettävä paikka aloittaa ja saada sitä kautta jalkaa ovenväliin asiakasfirmaan, itse hyppäsin juuri nyt kolmen vuoden jälkeen asiakkaalle. Tosin jos käy paska tuuri siinä minne sut myydään niin on aika voi voi. Uuden sijoituspaikan saaminen voi olla todella hankalaa kerta susta rahaa jo jostain saadaan.
Ilmoita
15 vuotta Ettellä, yksi 4h koulutus takana, sekin firman sisäistä organisaatiohömppää.
Ilmoita
Niin se metsä vastaa, kuin sinne huutaa.. on koulutusta tarpeeksi, kun siihen on edellytykset ja perustelut. Miten ihmeessä Etteplan on aina vaan paska paikka, vaikka ostaessaan pienempiä toimijoita, työntekijät pysyy samoina, ja toimintatavatkaan ei työntekijätasolla paljon muutu. Palkka on ainakin minulla ihan tekemiseni tasoinen, ei voi valittaa. Menkää valittajat peilin eteen tai vaihtakaa kioskia... ja se kaveri jolla on 20 vuotta kokemusta, eikä tiedä paljonko voisi pyytää palkkaa, niin herätys!! Kyllä se pitää tietää jo, just sen kokemuksen perusteella!!
Ilmoita
Kertokaa toki lisää. Onko joku ollut tyytyväinen?
Ilmoita
On toimialoja tai ainakin yksi, josta Etteplanin olisi pitänyt pysyä erossa, kun ei johto ja omistaja siitä mitään ymmärrä. Surkea ilmapiiri syntyy tästä olemattomasta johdon osaamisesta. Eipä ollut kukaan tyytyväinen. Kaikki, varsinkin nuoret, halusivat pois firmasta heti kun mahdollista.
2 VASTAUSTA:
Softa-alasta eivät tienny mitään
Nopeasti lähti tosiaan ihmisiä pois. Ilman perehdytystä hommiin oli vaikea päästä kiinni ja ilmapiirikin luokkaa juoruämmät puukottavat selkään.
+Lisää kommentti
Surkee yhtiö,välttäkää tätä.
Ilmoita
Mitä kummaa te siinä firmassa sitten teette? Vaihtakaa työpaikkaa!
Ilmoita
Luin juuri yllä olevan viestiketjun ja päätin että en taidakaan kysellä hakemukseni perään. Melkoista tekstiä.
1 VASTAUS:
Ketjun tarkoitus on nimenomaan varoittaa ihmisiä menemästä tähän firmaan töihin.
+Lisää kommentti
Onkos asiat muuttuneet parempaan suuntaan? Laitoin aiemmin hakemusta ja nyt mietin pitäisikö soitella hakemuksen perään
1 VASTAUS:
Vedä hakemus pois ja kerro kavereillesi kanssa.
+Lisää kommentti
Vieläkö tämäkin ketju on hengissä? Hieman paistaa kyllä jonkun henkilökohtainen peppukipuilu täällä läpi kun jaksetaan vuosi tolkulla parjata. Vajaa vuos takana Vantaan mekaniikassa, eikä tässä nyt hirveesti ole valittamista. Palkka vois olla parempi, mutta näin uran alussa alan työkokemus on tärkeintä. Täällä etelässä työtilannekkin on semmonen että kohta tulevat kotoa hakemaan töihin jos on paperit edes puoliksi valmiit. Luulis että täällä itkijät vois aika helposti vaihtaa lafkaa jos Ette kerta ottaa päähän niin paljon, ja ammattitaitoaki on niin paljon että voi nuorempia haukkua piirtelijöiksi.
1 VASTAUS:
Ketju on hengissä niin kauan kuin Etteplankin. Sen verran paljon on kaltoinkohdeltuja entisiä ja nykyisiä etteläisiä.
Älä ole liian kauan Ettellä tai menetät arvosi työmarkkinoilla. Yritä päästä jonkin asiakkaan leipiin. Tee työsi hyvin itsesi ja asiakkaan vuoksi älä Etteplanin vuoksi. Älä usko esimiehen kehuja sen enempää kuin haukkujakaan. Muista, että jos saat palkankorotuksen hyvin tehdyn työn vuoksi, seuraavan organisaation myötä uusi esimies vie sen sinulta, lomauttaa tai irtisanoo sinut.
Olet nuori ja ymmärrettävästi vielä hyväuskoinen. Juuri sinunn kaltaisiasi tällaiset firmat käyttävät hyväkseen ja kun tulet vanhemmaksi ja liian hyväksi ammatissasi, sinut heitetään menemään kuin risa rukkanen. Nyt voisi olla hyvä aika lähteä!
+Lisää kommentti
Hollolassa ihan hyvä työilmapiiri. Palkkaankin olen tyytyväinen. Liekö valittajat muista toimistoista? Vai ovatko olleetkaan täällä töissä?
1 VASTAUS:
En kylläkään ole valitellut. Olin konsernissa toisella paikkakunnalla. Katsoin sopivaksi poistua ajoissa.
+Lisää kommentti
Nimikintaitaa olla suomennettuna: "Ette suunnittele".
Ilmoita
Paska ilmapiiri, aivan uskomatonta työntekijöiden välistä selkäänpuukottamista. Tietysti vanhemmat ja kokeneemmat naiset innokkaimpia sabotoimaan muiden töitä.

Ei minkäänlaista koulutusta tai perehdytystä.

YT-neuvottelut tuhoavat loputkin motivaatiosta.

Omituista touhua, ei kannata vaivautua.
Ilmoita
Johtaja Heikki arvosteli usein "Heikoin lenkki" ohjelmaa epäinhimillisenä.
Tosielämän heikoin lenkki oli tuolloin työntekijän arkipäivää Etteplanissa.
Ilmoita
Yhtenä päivänä olet avainhenkilö ja eipä mene kauan kun olet heikoin lenkki ja täysi paska. Siis uuden pomon mielestä. Ja pomothan vaihtuu usein.
Ilmoita
Mulle jäi mestasta tästä voimakkaimmin mieleen kun piti kirjoittaa käyttöohje johonkin laitteeseen jota en ole koskaan nähnyt. En oikein koskaan saanut selville miten sen homman on tarkoitus toimia.

Omalla logiikallani ensin opetellaan käyttämään jotain laitetta ja sitten kirjoitetaan sen käyttöohje. Niin se useimmissa firmoissa toimiikin.

Yleensä ideana on myös että voi esittää kysymyksiä asiantuntijalle tai pyytää kommentteja sisällöstä kokeneemmalta henkilöltä. Tässä tuppasi käymään niin että puukko viuhuu selkään jos erehdyt kysymään yhtään mitään.

Viisaimmat lähtivät koeajalla.
4 VASTAUSTA:
Eräässä aluetoimistossa Etteläinen kysyi toiselta neuvoa.
Aluepäällikkö huomasi alkoi heti ripittää :
Ei saa auttaa, ettei laskutettavat tunnit vähene !
Jurpola kirjoitti:
Eräässä aluetoimistossa Etteläinen kysyi toiselta neuvoa.
Aluepäällikkö huomasi alkoi heti ripittää :
Ei saa auttaa, ettei laskutettavat tunnit vähene !
Juuri tämän vuoksi työhön perehdytyksen tapaiset asiat ovat "hieman" heikoissa kantimissa. Siellä on ihan mahdotonta saada irti mitään informaatiota mistään.

Eräässä toisessa alan firmassa oli kirjasto, jossa oli oppaita, käsikirjoja ja muuta tarpeellista dokumentaatiota eri tilanteisiin. Ehdotin vastaavan hankkimista Etteplaniin. Vastaus oli luokkaa "ei täällä ehdi kirjoja lukea". Suunnilleen tuossa vaiheessa taisin lopullisesti tajuta että tässä touhussa on jotain aika pahasti pielessä.

Toisessa alan firmassa kyllä sopi lukea oppaita, oli koulutuksia, ihan oikeaa perehdytystä, sai jopa ihan firman linjan mukaisesti apua ja opastusta kokeneemmilta kollegoilta. Arvatkaapas kummassa lafkassa sai lopulta enemmän ja laadukkaampaa jälkeä aikaan?
IgnoranceIsStrength kirjoitti:
Juuri tämän vuoksi työhön perehdytyksen tapaiset asiat ovat "hieman" heikoissa kantimissa. Siellä on ihan mahdotonta saada irti mitään informaatiota mistään.

Eräässä toisessa alan firmassa oli kirjasto, jossa oli oppaita, käsikirjoja ja muuta tarpeellista dokumentaatiota eri tilanteisiin. Ehdotin vastaavan hankkimista Etteplaniin. Vastaus oli luokkaa "ei täällä ehdi kirjoja lukea". Suunnilleen tuossa vaiheessa taisin lopullisesti tajuta että tässä touhussa on jotain aika pahasti pielessä.

Toisessa alan firmassa kyllä sopi lukea oppaita, oli koulutuksia, ihan oikeaa perehdytystä, sai jopa ihan firman linjan mukaisesti apua ja opastusta kokeneemmilta kollegoilta. Arvatkaapas kummassa lafkassa sai lopulta enemmän ja laadukkaampaa jälkeä aikaan?
Tai siis koko firma alkaa vaikuttaa hölynpölyltä, kun selviää ettei sinne ole hankittu sitä ensimmäistäkään käsikirjaa. Ei yhtäkään! Ne kun ovat aivan täysin välttämättömiä työssä. Täysin perverssiä touhua.
Jurpola kirjoitti:
Eräässä aluetoimistossa Etteläinen kysyi toiselta neuvoa.
Aluepäällikkö huomasi alkoi heti ripittää :
Ei saa auttaa, ettei laskutettavat tunnit vähene !
Joo, vähän mysteeri miten siellä yleensä ajatellaan tiedon liikkuvan. Hirveä räjähdys aina kun yrittää kysyä jotain.
+Lisää kommentti
Lähden pois etteltä. Ei elämä voi olla jatkuvaa vitutusta. Huh huh olipa firma.
Ilmoita
Tämä koko ketju näyttää siltä, että 1 tai 2 ihmistä suoltaa samaa tarinaa vuositolkulla vain mustamaalatakseen firmaa. Ihan hyviä hommia ja ihan siedettävä palkka aloittavalle insinöörille.
2 VASTAUSTA:
Aloituksessa ei puhuta aloittelevasta insinööristä.
Ei taida olla pelkkää ex-työntekijöiden vittuilua, sopii omiin kokemuksiini nämä tarinat vähän liian hyvin.
+Lisää kommentti
No ei Ette nyt niin huono työnantaja ole kokeneellekaan suunnittelijalle, jos osaat pitää puolesi. Mulla on ihan kilpailukykyinen palkka ja lisäksi Bonusta tuo matkakorvaukset asiakkaille. Sekä palkan, että komennuskohteen suhteen olen joutunut muutaman kerran vääntämään esimiesten kanssa ihan tosissaan, mutta kun antaa vaihtoehdoksi lähdön kilpailijan leipiin, yleensä siinä vaiheessa on esimies taipunut sikäli mikäli olet riittävän tärkeä mies firmalle ja vaatimukset eivät ole kohtuuttomia. Tämä ohjeeksi kaikille nuorille uraa aloitteleville: Pidä puolesi silloin kun sen aika on, oletpa töissä sitten missä tahansa ja tee se henkilökohaisesti ilman mitään ammattiliittojen hölynpölyä.
Ilmoita
Ei Etteplan ole insinööritoimisto vaan työntekijävuokrausfirma.
1 VASTAUS:
Rahat poi vaan. Eikä muuta. Aloittaja otsikoi totuudenmukaisesti.
+Lisää kommentti
Ettellä ihmisarvosi on ainoastaan sen hetkisen laskutuksesi verran. Joskus voit saada "ylennyksenä" Senior-etuliitteen titteliisi, mutta sekin vain sen takia, että voivat pyytää kovempaa tuntihintaa asiakkaalta. Oma palkkasi ei nouse tietenkään.

Jotain pointteja Etteä harkitseville:
- palkka ei nouse koskaan
- ei koulutusta, etkö jo osaa muka valmiiksi
- bonukset ja muut edut vittuilua työntekijöille (l. ei yhtään bonuksia, osake ATH kumminkin)
- palkataan joku opiskelija kauhealla alipalkalla ja sitten kaikki "korotusvarat"yllättäen menevät tämän nostamiseen normitasolle
- esimiestäkin kiinnostaa
- välijohto rinkirunkkaa keskenään ja varmistelee omia positioitaan as usual

Näin.
1 VASTAUS:
Valitettavasti tutun kuuloisia pointteja muistakin firmoista nykypäivänä.
- palkka ei nouse koskaan, jos tulee yleiskorotuksia, ne kyllä vesitetään muuttamalla palkan bonus- tai palkkio-osuutta niin että yleiskorotuksen jälkeen työntekijä saa entistä vähemmän palkkaa!!
- ei koulutusta eikä edes kunnon perehdytystä työtehtäviin, maksimissaan 5:ssä päivässä on opittava uusi työpiste vaikka se on täysin erilainen entiseen nähden ja sen jälkeen olet oman onnesi nojassa.
- bonukset, no niistä oli jo palkan yhteydessä juttua. Palkan palkkio-osuus ei todellisuudessa ole mikään palkkio, se on vain palkan komponentti jolla mitätöidään yleiskorotukset.
- palkataan opiskelijoita, vuokratyöntekijöitä mutta ei varmasti yhtään oikeaa työntekijää.
- esimiehiä ei kiinnosta kuin alaisille vittuilu.
- johtoporras runkkailee keskenään ja vuorotellen ylentelevät toisiaan, kellään muulla ei ole mitään mahdollisuutta edetä urallaan. Sitten julkaisevat vielä raportteja taloustilanteesta jossa aina ihan kuin vittuillakseen työntekijöille kerrotaan että palkkakustannukset ovat laskeneet yrityksen voittojen kasvaessa. Palkankorotusvara siis on vain kasvanut koko ajan mutta kenellekään työntekijälle ei vaan koskaan palkkoja koroteta vaikka juhlapuheissa puhutaan moniosaamisesta niin siitäkään ei työntekijälle tule lisää rahaa, hyppyytetään vaan paikasta toiseen sitten ihan mielivaltaisesti.

Kyllä on jumalauta syvältä perseestä työelämä nykyään, ei tässä ole mitään järkeä enää työntekijän kannalta!! Ihan sama olisi maata vaan kotona kun tyhjän saa pyytämättäkin!!!
+Lisää kommentti
Taas hakee uusia? Kannattaisikohan kuitenkin hakea?
Ilmoita
Olen ollut useassa isossa suunnittelutoimistossa joko palkkalistoilla tai komennuksella. Kaikissa hyvin samanlaista toimintaa. Palkankorutuksia ei tunneta, työtentäviin ei voi vaikuttaa, sillä hyvä jos jostain hommaa on. Ja jos hommaa on ja varsinkin samaan kohteeseen niin siellä olet niin pitkään kun sitä hommaa on. Koulutusta en ole saanut mihinkään ohjelmaan tai aiheeseen. Ne ovat hyvin harvinaisia suunnittelualalla. Tämä ei juuri henkilöstövuokrausfirmassa olosta eroa. Rahaliikenne kun tällä alalla on nappikauppaa valmistavaan teollisuuteen verrattuna, niin jos töitä ei ole , niin YT:t on päällä heti. Kolmesta eri suunnittelitoimistosta ja niiden YT:stä itsellä kokemusta. Samalla tavalla toimitaan. Ylenemisestä on turha haaveilla, kun ei ole miksi ylentyä suunnittelutoimistossa. Esimies tehtävät ja myynti -> paskaa hommaa.

Palkankorutuksen saa ainoastaan firmaa vaihtamalla. Työnjäljellä siihen ei ole mitään vaikutusta. Esimiehiä ja osasto pomoja ei kiinnosta muu kuin laskutusaste. Henkilö on pelinappula. Samassa gategoriassa Sweco, Etteplan, Citec, Pöyry.
1 VASTAUS:
"Ylenemisestä on turha haaveilla, kun ei ole miksi ylentyä suunnittelutoimistossa. Esimies tehtävät ja myynti -> paskaa hommaa."

Näinhän se on. Ei suunnittelutoimistossa pääse ylenemään, ne hommat joihin voisi pätevöityä, kun ovat tyypillisesti asiakkaiden ydinosaamista eikä niitä teetetä suunnittelutoimistoilla. Hommat tietenkin kokemuksen myötä yleensä muuttu vaativammiksi.
+Lisää kommentti
Nonni, taas tapahtuu !
Kone aloitti YT:t.
Arvatkaa, mitä tapahtuu Etteplaanilaisille ?
Vuokrahyyryläiset sanotaan aina ensin irti !
Repikää siitä !!
Ilmoita
Häh hää haistakaa kyrvät pitkä paska.
Ilmoita
Niin se vaan on, ettei kaikki työelämässä pärjää. Omaa aktiivisuutta joutuu ainakin aluksi käyttämään ehkä jopa normaalia enemmän, jos aikoo Ettellä pärjätä. Mutta jos on oman elämänsä lapanen, eikä uskalla omaa mielipidettänsä tai palkkatoivettansa ääneen sanoa niin luonnollisesti jää luu käteen. Mutta kyllä tuolta ihan hyvän alun saa uralleen ja palkkaakin saa, jos vaan pyytää. Ei nyt ehkä kuitenkaan mikään eläkävirka, jollei suunnittelusta eteenpäin pääse.
4 VASTAUSTA:
Terveisiä "päällikölle" :)
"Mutta kyllä tuolta ihan hyvän alun saa uralleen" -> Jep, tajuaa vaatia oikean palkan seuraavasta firmasta..
"...Mutta kyllä tuolta ihan hyvän alun saa uralleen ja..."

Ja oikein hyvän lopun jos ei ymmärrä lähteä ajoissa.
JamppaHei kirjoitti:
Terveisiä "päällikölle" :)
Heh heh
+Lisää kommentti
Ihmeellistä touhua. :)
1 VASTAUS:
Ei oo. Rahat pois vaa ;)
+Lisää kommentti
Meinasin hakea Etteplanille, mutta en haekaan, kun näin täältä mitä kokemuksia ihmisillä on Etteplanista. Karmea firma!
Ilmoita
Kannatta harkita ennen kun sinne menee.
Kokemusta sieltä 20 vuotta.
Ei ole yt. kaukana.
1 VASTAUS:
Eihän se ole vuosi eikä mikään, jos etteplanilla ei pidetä vähintään 1-2 yt kierrosta vuodessa. Aika perus menoa.
+Lisää kommentti
Tämä on Sipilän hyväksikäyttö firma.
Ilmoita
Ugh
Ilmoita
Rahat pois vaa ;)
Ilmoita
Ei tuu kesää.
Ilmoita
Tämä firma oli kyllä melko kummallinen kokemus.
1 VASTAUS:
Kuinka niin?
+Lisää kommentti
Onko tässä firmassa lestadiolaistaustaisia johtajia? Tai omistusta? Niinkuin muutamassa muussa alan valkokauluskusettajien vetämässä firmassa.
Ilmoita
Kammottava ilmapiiri, vanhemmat työntekijät puukottavat selkään ja juoruavat minkä ehtivät. Ja esimiehet eivät todellakaan johda yhtään mitään. Kukaan ei kerro mistään mitään. Tieto ei todellakaan kulje tai ehkä kukaan ei tiedä mitään. Edes perustason opastusta työtehtäviin ei ole olemassa. Kaikenlaiset perusproseduurit ja toimintamallit puuttuvat kokonaan. Jos niitä on jossain jemmassa olemassa niin ainakaan niistä ei kukaan sinulle kerro.

Aivan pohjanoteeraus koko firma. Yksi vihamielisimmistä ja zombiemaisimmista organisaatioista joita olen nähnyt. Mekisin mielummin uudelleen armeijaan kuin Etteplaniin.
4 VASTAUSTA:
Kannattaisi ottaa ongelmat seuraavassa kehityskeskustelussa esille, jos haluaa parannusta epäkohtiin.
Tämä kyseinen viestiketju on aloitettu v.2015... ja silloin mainittiin samoista epäkohdista kuin nyt...2019
Eiköhän kuule esimiehillä ole jo tiedossa nämä epäkohdat enemmän kuin hyvin.
Onhan siellä sentään "palkintokaappi". Jokos se on auennut? :)
Hei, kyllä tuollaisia firmoja on muuallakin. Vanhoilla jäärillä on viitta vaille etteivät lähde ovet paukkuen ja palkankorotuksista napistaan kun ei tule ja uudet työntekijät katsotaan kieroon viimeisen päälle ja eristetään, loput haukutaan.
+Lisää kommentti
Tämä on kyllä hauskaa. Missään muualla ei ole ollut yhtä pihalla kuin Etteplanissa. Kuitenkin paremmissa firmoissa sama työ on sujunut loistavasti. Näitä viestejä lukiessa tajuaa entistä paremmin että vika on syvällä, syvällä organisaatiossa. Se informaatio ei vaan liiku.
Ilmoita
Paskojen firmojen pitää mennä konkurssiin.
Ilmoita
No laitanpa tähän pitkään ketjuun oman kommenttini, kun satuin tämän keskustelun huomaamaan. Olin aikanaan Etteplanissa hommissa, ja katselin sitä touhua, kun nuoria kokemattomia suunnittelijoita laitettiin kylmiltään asiakastöihin. Osaston vastaavan kommentti tähän oli, että "paineessa ne timantitkin kehittyy". Tämä oli kyllä jo ennenkuin firmasta tuli pörssiyhtiö. Eikä kyseisen lausahduksen antanut ole enää Etteplanin palveluksessa.
Ilmoita
Eihän se mikään paskafirma ole sillä palveluksessa on itse Andy MacGyver.
Ilmoita
Psykopaatin hommaa olla tuolla esimiehenä.
Ilmoita
Itsekin joskus aikanaan erehdyin tämmöiseen piirtäjäfirmaan töihin. Onneksi tajusin heti että mihin paskaan olen käteni työntänyt ja otin loparit. Nykyään teen ihan duunarihommia oman firman kautta ja tienaan tuplasti sen mitä tämmöisessä huijarifirmassa. Näiden firmojen tarkoituksena on lähinnä ottaa rahat pois sinun selkänahastasi ja sitten potkia pihalle kuin märkä rätti. Ottakaa opiksi virheistänne.
Ilmoita
Kohta lähtee etteplanilta maine ja luottotiedot. On paljastunut suuria järjestelmällisiä petoksia työntekijöitä kohtaan, mitkä sselittävät ylläolevat kertomukset todeksi. tämä onkin lestadiolaisten hyvävelifirma. Sairausajan palkkoja ei makseta työsopimuslain mukaisesti, mikä on petos. Mukana on myös kone ja sen säätiön ylläpitämä kelan sairaalassa. LISÄKSI MEHILÄINEN. Sairauksia ei diagnosoida, vaan pelkästään oireita, MEHILÄISEN KANTAA MUUTELLAAN JA POTILASKERTOMUKSIA VÄÄRENNETÄÄN. Oma lääkäri kirjoittaa sairasloman ja kelan päässä sama lääkäri hylkää sen, kuntoutuksetkin hylätään. B-todistuksilla voi pyyhkiä takapuolta kun niissä ei ole todenperäisyyksiä.
1 VASTAUS:
Juuri näin. Etteplanissa tuppaa menettämään terveytensä.
+Lisää kommentti
Tässä ihan julkinen löydös, kuinka johtoryhmä kierrättää varoja, jännästi 1600 ihmistä tekee pienemmän liikevaihdon kuin 46 johtoryhmäläistä, mitkä pyörittää petoskoneistoa.

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/etteplan-oyj/05454562/taloustiedot

https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/etteplan-finland-oy/15385177/yleiskuva
2 VASTAUSTA:
Uusi
OYJ:n henkilöstö 46. Liikevaihto 9,6 miljoonaa euroa
Finland Oy:n henkilöstö 1509. Liikevaihto 123,3 miljoonaa euroa

Mitähän ihmettä sä oikein selität?

Ihan knoppina, OYJ:n palveluksessa on vain noita taloushallintoihmeitä, it-nörttejä ja hr. Finlandin alla taas kaikki orjat ja niiden esimiehet.

Mutta yhtä kaikki, yhdyn edellisiin viesteihin työpaikan hyvyydestä. Valitettavasti.
Uusi
Anonyymi kirjoitti:
OYJ:n henkilöstö 46. Liikevaihto 9,6 miljoonaa euroa
Finland Oy:n henkilöstö 1509. Liikevaihto 123,3 miljoonaa euroa

Mitähän ihmettä sä oikein selität?

Ihan knoppina, OYJ:n palveluksessa on vain noita taloushallintoihmeitä, it-nörttejä ja hr. Finlandin alla taas kaikki orjat ja niiden esimiehet.

Mutta yhtä kaikki, yhdyn edellisiin viesteihin työpaikan hyvyydestä. Valitettavasti.
Juhlapuheissa ja kehityskeskusteluissa managerit puhuu kauniisti. Mutta paskaa. Äänestäkää hyvät itemise6t jaloillanne.
+Lisää kommentti
Ylläolevasta pienen porukan yhtiöstä jaetaan vaalituet Kokoomukseen ja Keskustaan, sopivien voitelujärjestelmien ylläpitämiseksi. Onko ketään ihmetellyt miksei pienet puolueet saa tukia tai lehtitilaa. Koska raha ja korruptio ei pyöri hyvän asian nimessä.
Ilmoita
Ei kannata pitää työkoneella chromea kirjautuneena omaan tiliin, eikä käyttää samoja salasanoja. Johtajat varastavat salasanasi, kirjautuvat tilillesi, seuraavat sijainti, haku ja selainhistoriaasi, ei ole facebook eikä muukaan turvassa. Eli jos sattuu ylimääräistä plimpotusta kuulumaan, niin pomosi tekee tuhoja tileilläsi.
Ilmoita
Onkos tällä quarttaalilla jo kukaan saanut mitään "palkintokaapista"? Tai onko esimies edes antanut palkinnoksi myönteistä palautetta😂?
Ilmoita
Taas Etteplan hakee suunnittelijaa. Onko se oikeasti niin huono firma kuin näistä jutuista voisi päätellä? Ei kai nyt mikään insinööritoimiston tapainen mikään unelmapaikka ole?
Ilmoita
Heitänpä minäkin nyt oman mielipiteeni tänne. Oma kokemus ettestä oli alkuun hyvä. Työporukka oli mukavaa ja ja hyvin otettiin vastaan. Ja sitten se alamäki alko.. minkäänlaista perehdytystä ei annettu, vaan se meni kone käteen ja ala tekemään meiningillä. Lähes tulkoon nolla kokemuksella hieman aikaisemmin valmistuneena oli pikkasen vaikee lähtee tekemään mitään. Apua sai toki pyytää, mutta kukaan ei koskaan "kerennyt" antamaan. Tämä johtui ihan puhtaasti siitä, että laskutettavat tunnit vähenee. Ja voi kyllä. Kehityskeskusteluissa mistään muusta kuin laskutettavien tuntien määrästä ei oikeastaan puhuttu.

Esimies ei tue, ohjaa, perehdytä tai ylipäätään millään tavalla tue työn aloitusta/opettelua/tekoa. Ainoa palaute mitä tulee on negaa. Siirryin asiakkaalle. Hetken aikaa kivempaa, mutta muuttui hyvin äkkiä yksitoikkoiseksi saman asian vääntämiseksi. Ei mahdollisuutta vaihtaa tehtävää, koska susta saadaan jo laskutettua.

Palkka alkuun melko kehno, ainakin vähäisellä kokemuksella. Kun saatiin sovittua palkan korotus, niin siitä sovitusta summasta piti vielä muutama kymppi ottaa pois mitään sanomatta? Outoa mun mielestä.

Pari vuotta jaksoin katsella sitä menoa ja sen jälkee lähdin muualle. Täällä on aika paljon jo tullut samoja juttuja mitä itsekkin kokenut. Uraa ettellä on vaikea rakentaa. Ei ehkä mahdotonta, mutta todella vaikeaa.

Jos joku nyt miettii että mennäkkö ettelle vai ei niin ette on hyvä väliaikaisratkaisu parempaa työpaikkaa etsiessä. Nuorille varmasti houkuttava firma, kun myydään niin hemmetin mahtavana työpaikkana! Sen mä kuitenkin sanon että ei kannata sinne jäädä. Menee työvuosia, koulutus ja mahdollisuudet oppia yhtään mitään täysin hukkaan. Korkeintaan tuolta voi hakea vauhtia.
Ilmoita
Palkintokaapista tänään: YT:t alkoi !
2 VASTAUSTA:
No mutta mikäs uutinen tuo muka on? Joka vuosihan etteplan käy YT-kierrokset läpi, että eihän tuossa ole mitään ihmeellistä.
Anonyymi kirjoitti:
No mutta mikäs uutinen tuo muka on? Joka vuosihan etteplan käy YT-kierrokset läpi, että eihän tuossa ole mitään ihmeellistä.
Eikö edes kollegat ja esimies ole antanut myönteistä palautetta ?
+Lisää kommentti
Lisäksi kommunistit fluoraavat juoma veden. Sen tiedän siksi oma pullo töissä. Kaikki projektit ja sähköpostit kiertävät Moskovan kautta, siksi kestää sähköpostin kulku työpisteeltä tooselle minuutti kaupalla. Palkat määrää Moskova. Siksi vain oikean puolueen pojat pärjää. Tietoa on.
1 VASTAUS:
Taidetaan olla samalla toimistolla... Taas on tuolileikki alkanut ja samat tyypit kummasti jää...
+Lisää kommentti
Onko Ettellä YT:t?

Jos on niin ois ihan kiva että tiedotettaisiin, ettei tarvis lukea suomi24:stä.
2 VASTAUSTA:
On ja on tiedotettu.
Uusi
Höpö höpö, onko mitään lähdettä väitteelle yt:stä
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Etteplan tuhoaa urasi

Pysykää hyvät ihmiset kaukana tästä firmasta. Etteplanista laitetaan kovalla kyydillä pois kokeneet ja osaavat työntekijät. Heidät vaihdetaan kokemattomiin juippi-ikäisiin Ihmisiin.

Etteplanissa on turha kuvitella, että voisi omalla työllään jotenkin vaikuttaa asemaansa. Esimies ei ole tipan vertaa kiinnostunut työstäsi, vaan lukee kopissaan CV:tä ovet tiukasti kiinni. Samoin seurapiiriasiat ajavat ammatillisen osaamisen edelle. Koska organisaatiomuutokset ovat raivokkaita ja usein toistuvia, joudut ennen pitkää väkisinkin väliinputoajaksi, kun uusi esimies/esimiehet eivät välitä aikaisemmista saavutuksistasi mitään, vaan nollaavat sinut täysin. Tässä tilanteessa joku toimistokuukkeli sitten ajaa ohitsesi käyttäen hyväksi sinulta aikaisemmin saamaansa tukea. Puusilmäinen, vasta taloon tullut esimies ei tietenkään huomaa mitään

Mikäli et halua tuhota ammattiuraasi, pysy pois Etteplanilta.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta