Oma mies ahdistelee

Neuvoton

Olemme pariskunta jolla on lapsi. Lapsi ei ole kuin vasta parin kuukauden ikäinen.

Kun tulin raskaaksi, seksihimot loppuivat kuin seinään. Koko 9kk aikana, meillä oli varmasti alle 10krt seksiä. Jo raskauden aikana ahdistuin, kun mies oli koko ajan vonkaamassa ja koskettelemassa. (Raskauteni oli muutenkin hankala. Ensimmäiset 3kk meni oksennellessa, sitten olin koko ajan vain pahalla päällä ja kipeänä. Alapääkin muuttui kuin Saharan autiomaaksi. Nuokin kerrat jolloin harrastimme seksiä, oli vain miellyttääkseni miestäni.)

Nyt synnytyksen jälkeen, tilanne on vain mennyt huonompaan suuntaan. Riitelemme koko ajan. En mene mieheni kanssa samaan aikaan nukkumaan, koska silloin se useimmiten alkaa. Hän liimautuu minuun kiinni ja alkaa koskettelemaan. Vaikka kuinka monesti sanon että "älä.minua ahdistaa." Mies ei tunnu välittävän. Jatkaa vain. Lähden itse aina tilanteesta pakoon.

En saa öisin nukuttua. Joudun hoitamaan lastamme yöt ja päivät. Jos päivällä yritän mennä nukkumaan, mies änkeää viereen ja aloittaa taas koskettelun ja lääppimisen. Pari kertaa olen joutunut sanomaan jopa pahasti, ja mies on suuttunut. Lähtenyt ovet paiskoen ja minä olen jäänyt itkemään.

Sain vielä synnytyksen jälkeisen masennuksenkin, niin miehen käytös ei edesauta yhtään asiaa eikä parantumista. Taustalla on myös lapsuudesta seksuaalista hyväksikäyttöä, josta todellakin olen puhunut miehen kanssa!

Muulloin (kuin sillon kun hän ei ahdistele), on aivan ihana. Tekee kotityöt ym. Ja taidan silti rakastaa häntä mutta..

En tiedä mitä teen. Ahdistaa ja masentaa niin paljon. Lapsi on minun elämäni valo, ainut jonka takia jaksan. Pitääkö minun vain ottaa lapsi ja lähteä? Vai mitä tässä tehdä?

32

2560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sanot vaan sille niinku asiat on ja samalla annat luvan käydä vieraissa. Jos sua ei kiinnosta, niin ei ole mitään syytä nussia eikä olla mustasukkainen, jos mies käy vieraissa. Yksinkertaista, eikö totta?

      • beenthereund

        Ei ole vaikea arvata onko he-ma mies vai nainen. Sanominen niinkuin asia on, olisi jutun ydin. Poliisiasia on seksuaalinen ahdistelu parisuhteessakin. Miehelle tehtävä selväksi että sinun on saatava levätä ja sinua on kunnioitettava. Edellinen jo mainitsi menneensä turvakotiin, mene sinäkin jos mahdollista suinkin. Parin viikon lepäilyn ja mahdollisten terapeuttisten keskustelujen jälkeen voit miettiä selkeämmin paluuta kotiin tai mitä nyt haluatkin. Jos turvakodit ovat ihan liian kaukana, kai sinulla jokin taho on minne voit majoittua, äiti tai isoäiti tms. läheinen sukulainen tai ystävä. Ilmeisesti jonkun ulkopuolisen, ns. neuvolantädin vaikka, on sanottava miehellesi suomeksi että sinut on jätettävä rauhaan. Mies ei kunnioita äitiyttäsi eikä tahtoasi, sinuna miettisin moneen kertaan onko edellytyksiä jatkaa. Voisitte jatkaa esim niin, että mies ja sinä nukutte eri asunnoissa, ja päivällä hän on tervetullut hoitamaan lasta ja taloustöitä. Hanki apua nyt eikä sitten kun on jo liian myöhäistä. Masennus ja unenpuute voivat aiheuttaa pahan pimahtamisen.


      • JÄRKIKÄTEEN

        AIVAN TYPERÄ NEUVO.....OTA MIESTÄSI NISKASTA KIINNI JA SANO ASIA SUORAAN ETTÄ NYT EI HOMMAT KIINNOSTA TÄLLÄ HETKELLÄ....
        EI KANNATA USKOA TUOOLLAISIA BEENTHEURED PAHANLIETSOJIA......
        PERHETERAPEUTTIKIN VOI AUTTAA


      • narsistisetnaiset

        SORRY mutta ei nainen enää tosta vain lähde ja OTA LASTA

        huoltajuus voidaan nykyisin antaa myös MIEHELLE jos nainen todetaan henkisesti kyvyttömäksi huoltamaan lastaan.....

        onneksi MIEHET osaavat jo puolustautua narsistisia naisia vastaan


    • iyfytutyiug

      Minä lähdin liitostani aikoinaan juuri tuosta syystä. En vain jaksanut seksi- ja pelimaanikkomiestä, otin lapsen ja menin hetkeksi turvakotiin josta sitten lapsen kanssa omaan kotiin. Valitettavasti en sen jälkeen ole halunnut seksiä enkä parisuhdetta, mutta on elämässä muutakin. Paljon muuta. Miehesi tuskin muuttuu ja kotityöt nyt tekee itsekin. Varaa aika vaikkapa terveyskeskukseen tai neuvolaan jossa juttelet näistä asioista. Voimia muutokseen.

    • Lapsiperhe.fi

      Voisiko aika perheneuvolasta olla hyvä juttu? Vauva-aika voi olla todella rasittavaa ja uutta :-) Mies ei välttämättä ymmärrä kuinka naisen hormonit heittelee kun ei sitä itsekään aina tiedä missä mennään. Ja tunnistan ton 'lääppimisen' seksin toivossa, ahdistavaa. Voit myös kysyä lastenneuvolan terkalta neuvoa. Ainakin he osaavat ohjata oikeaan paikkaan. Tsemppiä :-)

    • miesnäkökulma

      Tulee paha mieli miehesi puolesta. Jos nyt vaan alat harrastamaan sen kanssa seksiä, vaikkei teekään mieli. Voiko se nyt olla niin vaikeaa? Ja se on sen miehenkin lapsi, itsekästä ajatella suhteen lopettamista tuon takia.

      • Hyi saatana, miehenä en panisi muijaa, joka ei halua seksiä. Sehän olisi kuin maksullisissa käymistä. Mulle on erittäin tärkeää molemminpuolinen nautinto, enkä todennäköisesti edes pystyisi suorittamaan tuollaisessa tilanteessa.


      • mekkk
        he-ma kirjoitti:

        Hyi saatana, miehenä en panisi muijaa, joka ei halua seksiä. Sehän olisi kuin maksullisissa käymistä. Mulle on erittäin tärkeää molemminpuolinen nautinto, enkä todennäköisesti edes pystyisi suorittamaan tuollaisessa tilanteessa.

        Minulle yksi entinen tyttäystävä sanoin että kun on rakastuntut niin voi naida rakkaansa kanssa vaikka ei haluttaisi ja sain hyvää seksiä naiselta ja usein ja kiva oli.


    • Mies26v

      Olen kolmen lapsen isä ja uskon, että meillä on ollut melko samankaltainen tilanne. Saamieni tietojen perusteella uskon teidä selviävän! Mekin olemme selvinneet.

      Meillä raskaus ja imettäminen veivät vaimon mielenkiinnon seksiä kohtaan. Minulle se oli todella raskasta, koska hellyys, kosketus ja myös seksi viestittävät siitä, että minua rakastetaan. Se että saan olla lähellä ja hyväillä vaimoani kertoo minulle, että minut hyväksytään. kahden ensimmäisen lapsen kanssa vaimoni ei voinut sietää minua lähellään ja se sai minut käyttäytymään miehesi tavoin, koska janosin rakkautta ja hyväksyntää. Miehesi selvästi rakastaa sinua, koska näkee vaivaa kotitöitä tehden.

      Vaimoani seuranneena voi ymmärtää jotain tilanteestasi ja siitä mitä koet. Ymmärtääkseni masennus vie ilon ja jaksamisen elämästä. Hellyys, läheisyys ja seksi ovat parisuhteen ihania asioita, jotka tuovat miehelle ja naiselle iloa ja nautintoa sekä vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Väliaikaisesti olet tilanteessa, jossa et pysty nauttimaan edes näistä. Korostan sanaa VÄLIAIKAISESTI. Ammattilaisten avulla voit voittaa masennuksesi ja opit jälleen iloitsemaan elämästä. Imetys ja vauvanhoito muuttuvat kuukausien kuluessa ja energiaa alkaa jäämään muuhunkin. Silloin voitte jälleen aidosti nauttia toisistanne.

      Asioiden muuttumista kannattaa odottaa! Asioden muuttamiseksi kannattaa nähdä vaivaa! Tilanne on vaikea ja ahdistava, mutta kannattaa hankkia apua. Esimerkiksi parisuhdeterapeutin puheille voi päästä kunnan, seurakunnan tai neuvolan kautta. Hän voi auttaa teitä näkemään vaikeuksien yli ja ohjata toimimaan viisaasti toistenne suhteen. Selvittyänne vaikeuksista teillä on vaikeuksissa koeteltu parisuhde ja syvempi yhteys toisiinne. Sitä kannattaa odottaa ja teidän kannattaa kääntää taistelu pois väliltänne kohti niitä haasteita, jotka yhdessä toisianne tukien voitte voittaa.

      Vihkikaavassa ei suotta puhuta rakastamisesta, niin myötä- kuin vastamäessä. Rakkaus on tahtomista ja tekemistä. Ihanat tunteet seuraavat kyllä perässä. olen itse sen kokenut moneen kertaan todeksi. Masennuksen keskellä ei varmastikkaan ole voimia edes tahtoa, mutta pyytäkää ja hankkikaa apua. Sano miehellesi, että tahdot rakastaa vaikka nyt on vaikeaa ja pyydä häntä hankkimaan teille apua. Vaikka pakenisit ongelma eivät välttämättä poistuisi. Esimerkiksi masennus seuraa mukana ja silloin miehesi, joka tuntee sinut ja rakastaa sinua, ei voi olla tukenasi.

      Vaikka miehesi nyt toimii loukkaavasti ja ahdistavasti, niin hän voi oppia toimimaan paremmin. Minäkin ole oppinut ja kolmannen raskauden aikana yhteytemme on säilynyt ja vaikka vaimo ei siedä tuoksuani yms. niin meillä on hellyyttä ja läheisyyttä. Seksiä ei ole paljon, mutta sitä kestää paremmin kun kokee olevansa rakastettu ja hyväksytty heikkouksineni ja himoineni. Huomenna on laskettu päivä ja nautin jokaisesta elämästäni päivästä.

      Siunausta elämäänne ja voimia haasteiden voittamiseen! Te yhdessä pystytte siihen.

    • eåokåoekrf

      Puhukaa!!! Älä yritä aloittaa keskustelua silloin, kun mies himoissaan lähentelee. Keskustele vaikka nyt. Heti. Kerro että on sellainen ongelma, kuin että sinua ei haluta. Lähtekää miettimään keinoja halujesi palaamiseen. Miten saisit lisää unta, voisiko mies hoitaa lasta enemmän, kaipaatko erilaista lähestymistapaa, liukastinta tulee äippäpakkauksessakin... jne. Keinoja on monia.

      Miehen on myös syytä ymmärtää, että seksimäärien muuttuminen lapsen myötä on normaalia. Halujen määrä kulkee elämän läpi sykleissä. Aina ei vain haluta. Silloin voi koittaa virittää itseään "siihen tilaan" vaikkapa kerran viikossa tai parin viikon välein. Terve ja normaali kumppani kyllä pärjää sillä määrällä, vaikka itse olisi valmis useamminkin.

      Mieti asiaa myös miehen kannalta: hän tulee jatkuvasti torjutuksi. Hän osoittaa sinulle, että olet yhä haluttava, seksikäs nainen. Hän omalla tavallaan tekee parhaansa, ja himoitsee sinua. Silti kerta toisensa jälkeen kuulee, että sinä et halua häntä. Mitä se tekee miehen itsetunnolle? Ethän siis ainakaan ole äkäinen tai ilkeä...

      Puhumalla rauhassa tilanne varmasti paranee. Vaatinee vastaantuloa molemmilta.

    • neitooonen

      Huh huh, toivottavasti mies tajuaa pian jättää sinut. Ei tuollaisesta naisesta ei ole äidiksi, joka ei edes miehen tarpeita pysty täyttämään.

      • miestyttönen

        Yritäpä itse kaksi kuukautta synnytyksestä, rutikoivin limakalvoin ja revennein paikoin, tyttönen. Häpeän vastaustasi jos olet nainen.


      • mekkk
        miestyttönen kirjoitti:

        Yritäpä itse kaksi kuukautta synnytyksestä, rutikoivin limakalvoin ja revennein paikoin, tyttönen. Häpeän vastaustasi jos olet nainen.

        SItö voi miehen muutenkin tyysytää kuin vain naimalla ja köyttäkää mielikuvitusta koska kukaan mies ei voi montaa kuukautta olla ilman seksiä. Sitten naiset valittaa kun kies menee hakemaan sitä seksiä muualta eivätkä ymmärrä että parisyhteeseen kuulu seksi niinkuin perhe-elämäänkin.


      • hiuyt

        Nimim neitoonen!
        Hyvä yritys. Mutta et ole neito vaan mies joka vihaa naisia.


      • oerko

        Samaa mieltä, on miehen kommentti tuo neitoosen kommentti, ei naisen. Painostava ja ahdistava.


    • rerererewe

      Onhan sulla se toinen kundi heinolas pyydä siltä apua.

    • woeljkss

      Näissä asioissa on yleensä aina kakun kaksi puolta. Myös miehelläsi on paha olla. Kokee kenties ettet enää rakasta ja halua häntä, loukkaa hänen itsetuntoaan. Voi kokea olevansa ulkopuolinen vauvan hoidosta, sinähän sanot hoitavasi vauvaa koko ajan?

      Ymmärrän että ruinaaminen voi ärsyttää, jos itseä ei yhtään haluta. Se nyppii, suututtaa ja aiheuttaa herkästi riitaa. Mutta muista että vika ei ole vain miehessä.

      Teidän on pystyttävä puhumaan asioista. Löydettävä se kultainen keskitie, jolla molempien on hyvä kulkea.

      Muista antaa lapsen isällekin tilaa olla isä ja läsnä lapselle, anna tilaa ja ole itse välillä etäämmällä. Opit saamaan siitä voimaa, ja opit luottamaan mieheen isänä. He pärjäävät kyllä.;) Ja muista että miehesi epätoivoinen ruinaus kuitenkin kertoo yhdestä asiasta -hän näkee sinut yhä myös naisena, ei pelkästään äitinä. Se on hieno asia!

      Aloita keskustelu silloin, kun ei ole ruinaus päällä. Anna miehenkin puhua. Puhukaa muustakin kuin seksistä, koska yleensä sillä saralla vaikuttaa suhteen kokonaisuus. Muista että sinulla on velvollisuutesi myös suhteessa -ei pelkästään äitinä. Sama homma miehelläsi, hänenkin on velvollisuus huolehtia koko perheen hyvinvoinnista.

    • Tissiotus

      Voi sitä harrastaa vaikka tissi panoja tai käsin suulla. Ei oo pakko antaa pilluu.

    • juulia42

      Sinun ei todellakaan tarvitse suostua seksiin! Vaimoa ei saa pakottaa seksiin. Muistuta miestä siitä että masennus vie seksihalut. Ja myös lapsuuden seksuaalisesta hyväksikäytöstä olisi syytä muistuttaa.
      Vaimo on ihminen siinä kuin muutkin, ei hän ole mikään huonekalu, käyttöesine.
      Muista, että sinun ei tarvitse teeskennellä eikä tukahduttaa pahaa oloa. Jos suostut seksiin hammasta purren, tulee hyväksikäytetty olo ja ahdistuksesi pahenee. Sinulla on oikeus tuntea nuo tunteesi. Siksikin jos joku sanoo että jos rakastaa, on suostuttava seksiin, niin se ei ole oikein.
      Tunne oma arvosi!

    • kiuhui

      Sovinistiäijille: Kuvitelkaa että teidät homo on raiskannut kun olitte pikkupoika. Sitten aikuisina rupeatte seurustemaan. Jostain syystä seksi ei äkkiä huvitakaan, lapsuuden kipu ja nöyryytys muistuu mieleen. Mutta vaimo ei hyväksy vaan tunkeutuu viereen ja vaatii seksiä. Yrität selittää ettei jostain syystä huvita, ahdistaa kummasti mieltä...
      Vaimo loukkaantuu, suuttuu ja sanoo että nyt se keppi ylös ja heti! Sä olet mun mies ja sinun on hoidettava minun seksuaaliset tarpeet, sanoo vaimo. Sinua ahdistaa yhä enemmän, melkein itku tulee. Miksi vaimo ei ymmärrä?
      Niin miehet, miltä se tuntuisi?

      • empatia12

        Tää on nyt mun elämäni suloisin virhe, mutta tollasessa tilanteessa ymmärtämys olis valttia ja sille miehelle ei todellakaan sovellu kuka tahansa, ei ainakaan pikkutyttö, jolla on vaikeuksia jo oman identiteettinsä kanssa, puhumattakaan siitä seksuaaliidentiteetistä. Tasapainoinen omanikäinen nainen korkealla koulutuksella. Ei mikään julkisuudenhenkilö, sillä se on riski heti!! Tollasen miehen pitää elää riskittömässä maailmassa koko loppuelämänsä. Jos meinaa eheytyä seksuaalisesti, ei vaimo saa olla narsisti (julkisuudenhenkilö), mitä ne nyt aina on enemmän tai vähemmän. Empatia on se sana ja sen ei voi rikkoa, kuin kerran ja jos sanoo, että keppi ylös tai pomppii päällä ja huutaa, että orgasmia sieltä, on jo hävinnyt pelin sen miehen silmissä.


    • Eikakaroita

      Just tämän takia meillä ei lapsia ole eikä tule.

      • 90909909090

        Pelkäät siis epäonnistumista . . .


    • trwetwer

      Alottaja, vitun ääliö annat sille pillua, kuten ennenkin raskautta tai otat eron, jos sua kerran ahdistaa. Sun ahdistus on ihan sun oma ongelmas, kehität sen itse eikä ole miehesi vika, että hän käyttäytyy, kuin ennenkin. Hän ei ole seonnut, toisin kuin sinä.

      • l80800

        Aloittaja, älä anna jos et halua ja et ole seonnut, nainen ei hauku muita, ahdista muita, vaan hoitaa lasta. Tällaiset kommentit on ala-arvoisia, kun haukutaan ääliöksi tai hulluksi. Arvostuksen puute on pahin ongelma parisuhteissa, ei muutaman kuukauden yhdynnän tauko.


    • neljälastajaseksiäkin

      Kyllä ne seksihalut normaalisti kuuluis palautua siinä parissa kuukaudessa, ja jos näin ei käy, kyseessä on epänormaali tilanne, johon olisi syytä hakea apua.
      Seksi kuuluu parisuhteeseen. Tällä en tarkoita, että pitäisi väkisin sitä harrastaa, jos kerran ei huvita. Mutta tärkeää on tiedostaa, että itsellä ei nyt asiat ole kunnossa, eikä syyttää miestä "seksihulluudesta". Ja hakea sitä apua.

    • Nyt2äiti

      Olen ollut vastaavassa tilanteessa, jossa esikoisen huono nukkuminen aiheutti todella järkyttävän univajeen eikä meillä ollut turvaverkkoja niin, että olisin saanut edes joskus nukkua tarpeeksi. Krooninen väsymys laukaisi sitten synnytyksen jälkeisen masennuksen.

      Minäkin koin miehen lähentelyt ahdistavina. Meillä oli ollut synnytykseen asti seksiä lähes joka päivä. Koin, että joudun antamaan kaikkeni vauvan vaatimusten vuoksi ja nyt oli sitten mieskin "vaatimassa" minulta jotain.

      Teimme miehen kanssa sopimuksen, että hän herää joka lauantaiaamu vauvan kanssa, jotta sain nukkua puolille päivin. Myimme toisen auton pois ja niillä rahoilla hommasimme lastenhoitajan kerran viikossa puoleksi päiväksi, jotta sain taas nukuttua. Sovimme, että kodin ei tarvitse olla putipuhdas niin kauan, kun vauva nukkuu huonosti. Sovimme samalla myös, että lastenhoitoa edeltävänä iltana ja perjantai-iltana annan miehelle edes käsihoitoa, jos koen, etten kykene muuhun seksiin.

      Tällä järjestelyllä menimme puoli vuotta, kunnes vauva pistettiin radikaaliin unikouluun ja kertaheitolla hän alkoi nukkua yöt läpeensä. Ne omat halutkin alkoivat palautua vähitellen, kun lopetin imetyksen ja aloin saada tarpeeksi yöunta.

      Itse koin, että tämä järjestely oli pakollinen, koska en halunnut avioeroa ja tiesin, että toivun kyllä masennuksesta ja univajeesta ajan kanssa. Tiesin myös, että jos olisin kieltäytynyt seksistä kokonaan, niin minä olisin ajanut miehen pettämään ennemmin tai myöhemmin. Ajattelin myös ihan järjellä, että jos mies auttaa tosi paljon kotitöissä ja vauvan kanssa sekä maksaa kaikki laskut, niin kyllähän miehelläkin on oikeus saada jotain hupia, vaikka se juuri sillä hetkellä tuntui minusta "vaatimiselta".

      Suosittelen, että analysoit tilannetta ja pääset miehesi kanssa johonkin sopimukseen.

      • ölöppppp

        Hienoa! Järkevä ja molempia osapuolia ajatteleva ratkaisu. Täällä on suuntaan ja toiseen esitetty hyvin itsekkäitä näkemyksiä, mutta tässä on ajateltu sekä miestä että naista.


    • onnellinensinkku

      Sitten vielä ihmetellään kun jotkut ei halua pentuja?

    • vanhatäti

      tuo sahara voi olla sinulla hormoonihäiriö. mene lääkärille ja kerro nuo asiat sille eikä tänne. kun sinulla on vielä masennus pitäisi olla selvä asia. monella menee seksi sekaisin raskaudesta mutta kyllä siihenkin apua voi saada. tuo menee ohi jos se hoidetaan . jos ei niin se vie kyllä eroon. ei se isäkään mikään enukki ole.

    • äkkiälääkäriin

      Ehdottomasti menet lääkäriin tai kerrot neuvolassa tilanteestasi. Vika ei ole sun miehessä, hänen seksihalunsa kuulostaa ihan normaalilta. Vika on sun omissa ajatuksissa ja masennuksessa. Siihen saa apua.
      Mitä luulet, miltä miehestä tuntuu kun tulee kerta toisensa jälkeen torjutuksi? Syö varmasti miehen itseluottamusta. Jos et pysty puhumaan asiasta muutoin kuin että käyt itkemään sen jälkeen kun olet torjunut hänet niin huonosti käy teidän parisuhteelle.
      Oletko purkanut seksuaalisen hyväksikäytön ulkopuolisen ammattilaisen kanssa? Kannattaisi, koska sekin varmasti vaikuttaa sun seksualisuuteen.
      Ollaan me ihmiset erilaisia. Kun mä olin raskaana, niin olisin voinut harrastaa seksiä joka päivä ja useasti. Eli panetti koko ajan. Ei sekään ollut mukavaa kun mies ei meinannut jaksaa tahdissa. Joten mulle on aika vierasta, ettei raskauden aikana tekisi seksiä mieli. Heti kun paikat kesti synnytyksen jälkeen, seksielämä alkoi luonnostaan uudelleen. Mies ymmärsi, etten heti kyennyt yhdyntään mutta voihan sitä toisen tyydyttää muutenkin kuin yhdynnällä. Oletko ajatellut sellaista vaihtoehtoa? Hienoa nähdä kun toinen nauttii. Kokeile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe