kellojen keräily/käyttö

sormiosoittaa

Moi kaikki. Ajattelin tässä aloittaa keskustelun siitä mitä kelloja käytätte ja milloin. Itsellä on perus käyttö kelloina Seikoa, Citizen yms vastaavia kelloja ja vapaalla tulee käytettyä sitten " siistimpiä " kelloja tyyliin automaatit( myös Seikoja) vetokelloja( Omega) yms. Julkasen myös blogia www.sormiosoittaa.blogspot.com jossa voi käydä tarkemmin tsekkaa esim. päivän kellon, jos kiinnostaa.

80

3676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tag

      Minulla on sama tapa. Työkellona käytän perus Leijonaa, joka on jo n. 15 v. vanha ja töiden jälkeen kädessä on Tag Heuer Formula1. Tarkoitus olisi hankkia vielä joku kiva kello lisää vapaa-ajalla käytettäväksi.

      • tissottissotOmega

        Leijonaa käytin myös Tissot'in ohella mutta niin tykästynyt tähän 60-luvun perusmalliin Pr50(uutta tuotantoa) että jokapäiväisessä käytössä.Kullatuilla arabialaisilla numeroilla.Seuraavaksi ostan kultakellon "pyhäkäyttöön".Leijona ei ole muuta kuin brändi,käyttökellot olivat "Swiss-Fin" vielä 60-luvulla mutta 70' alkoi quartsi-kausi niin jellonat muuttuivat japanilaisiksi.Ns. tusinakelloja joita ostetaan valmistajalta joka vain lisää kellotauluun Leijona-logon.


      • Jos käytössä 200€ ja kultaisista Tissot,Revue ja Leijona pitäisi valita,kaikki retroja,niin minkä valitsisitte?Kaikki Swiss-kelloja.Mikä olisi arvostetuin...?


      • Revue_diver

        Tuli vähän aikaa sitten ostettua automaatti vintage Revue diver alle 200€ loistava, hieno kello, olen tosi tyytyväinen. Tosin töissä en viitsi kyseistä kelloa käyttää. Kultaiset kellot eivät ole omia suosikkeja ja yritän olla hankkimatta niitä.


    • Rolexxx

      Rollee se pitää olla, duunissa ja vapaalla!!!!

      • Gellogs.pitää.tiellä

        Mulla on Rolex kirkkokellona. Siitä näkee hyvin kauanko pappi paasaa. Hugo Boss kapakkakellona. Duunikellona joku Lacoste. Vapaa-ajalla kellotan muuten vaan.


      • Boheemia

        Tyylikkäin on hopeakuorinen vedettävä taskukello vitjojen kera. Asiaan kuuluu myös tyylikäs liivi, jonka kellotaskusta on hienoa ottaa kello esille ja katsoa ajan kulku.


      • Odipus
        Boheemia kirjoitti:

        Tyylikkäin on hopeakuorinen vedettävä taskukello vitjojen kera. Asiaan kuuluu myös tyylikäs liivi, jonka kellotaskusta on hienoa ottaa kello esille ja katsoa ajan kulku.

        Tyylikästä verrattuna muiden kerskamerkkeihin. Kyllä gentleman on aina gentleman. Kyllä nämä toiset pikkuporvarit jäivät toiseksi.


    • Monenlaista

      Rolex Submariner yleensä. Urheilu/metsäkellona Suunnon X6HR ja X-Lander Military. Joskus nostalgiakellona Citizen 80-luvulta. Tag Heuer Kirium F1 saa olla laatikossa, on sen verran surkee kello.

      • sormiosoittaa

        Suunto x-lander oli myös itsellä ulkoilukellona, mutta laitoin sen kiertoon vaihtelun vuoksi ja hankin Tissot T-touch :in tilalle. t-touch sopii omaan makuun paremmin ja sitä tulee käytettyä enemmänkin kädessä.


    • timex_ranteessa

      Minulla on Timex military/camper green. Aivan loistava yksinkertainen peruskello, joka kestää käyttöä kun on alunperin Usa:n armeijalle suunniteltu.

    • Caterpillarkello

      Hei. Minulla on työkellona Cat chronograph kello. Painava ja massiivinen järkäle, joka näyttää kestävän melko hyvin kovaa käyttöä.

    • Breit

      Arkikellona Navitimer

    • justnäin

      Kännykkä tietysti!!! Kuka nyt enään rannekelloa käyttäisi?

      • kaikki_käyttävät

        Lähes kaikki käyttävät rannekelloa paitsi kaltaisesi idiootti joka ei ymmärrä miten paljon näppärämpi rannekello on kuin kaivaa se vitun älypuhelin taskusta. Sitäpaitsi sen luurin akku voi loppua kesken.


      • Kellot_näkyviin

        Jeeeep, samaa mieltä edellisen kanssa, kellot ovat luotettavia, hienoja "laitteita". Rahansa voisi käyttää paljon huonommin.Tykkään myös seurata muita keräilijöitä/kellosivuja, kuten kellofoorumi ja kellomies. Nyt tämä www.sormiosoittaa.blogspot.com on hyvä lisä tähän sarjaan, tosin vaatimaton lisä, ainakin vielä.


      • yksi_kello_riittää

        En pidä itseäni kellojen keräilijänä, minulle kun kello sattuu olemaan vain työkalu ajan katsomiseen, harrastuksessa potilaan pulssin ja hengitystiheyden mittaamiseen jne. Eli käytän rannekelloa siksi, että tarvitsen sen töissä ja vapaalla, ilman sitä elämämä olisi paljon hankalampaa.
        Pärjään vain yhdellä rannekellolla oikein hienosti, en tarvitse useita eri tarkoituksiin ainakaan tällä hetkellä. Mikään ei toki sulje pois ettenkö periaatteessa voisi mielenkiinnosta ostaakin toisen rannekellon, mieleen tulee tosin vain yksi joka kiinnostaa, eli Casio G-Shock.


      • Niinpä123456
        kaikki_käyttävät kirjoitti:

        Lähes kaikki käyttävät rannekelloa paitsi kaltaisesi idiootti joka ei ymmärrä miten paljon näppärämpi rannekello on kuin kaivaa se vitun älypuhelin taskusta. Sitäpaitsi sen luurin akku voi loppua kesken.

        Niin ja ei sovi unohtaa että rannekello on myös tyylikäs koru kaiken muun lisäksi!


      • kuvottavatyyppi
        kaikki_käyttävät kirjoitti:

        Lähes kaikki käyttävät rannekelloa paitsi kaltaisesi idiootti joka ei ymmärrä miten paljon näppärämpi rannekello on kuin kaivaa se vitun älypuhelin taskusta. Sitäpaitsi sen luurin akku voi loppua kesken.

        Nimimerkki "kaikki-käyttävät" osoitti kyllä oman idiotisminsa ja ylemmyydentuntonsa.


      • Fuckswrongwu
        kaikki_käyttävät kirjoitti:

        Lähes kaikki käyttävät rannekelloa paitsi kaltaisesi idiootti joka ei ymmärrä miten paljon näppärämpi rannekello on kuin kaivaa se vitun älypuhelin taskusta. Sitäpaitsi sen luurin akku voi loppua kesken.

        Mulla on kans pelkästään puhelimessa kello ja en ole yhtään sen idiootimpi kuin 'kelloja_käyttää_kaikki' olio.


      • realismia_kiitos

        luulet vaan, noloa olla sokea itsensä suhteen.


    • Löytyy_kyllä

      Voihan se olla että kellojen keräily on joidenkin mielestä turhamaista touhua, mutta itse saan siitä mielihyvää, kun pidän ja vaihtelen siistejä kelloja kädessä. Kokoelmista löytyy mm. Certina, Tissot, Rolex, Breitling, Vostok Europe ym. Jatkakaa vaan kellojuttuja blogeissa ja muualla, tulen kyllä itse seuraamaan niitä.

    • Moro. Nähtävästi osoite www.sormiosoittaa. blogspot.com ei jostain syystä vielä näytä meikäläisen blogia, ehkä se on vielä liian uusi, mutta blogger.sormiosoittaa näytti sen löytävän. Jos kiinnostaa tulla sinne tsekkaa menoa ja vaikka osallistumaan / kommentoimaan, niin tervetuloa!!!
      Joka tapauksessa mm. kellot & Jokerit rules(vähä provoo, jos sais jengii hereille)

    • Nyt_löytyi

      No moi. Ihmettelinkin, kun en löytänyt sivuja, kokeilin nyt uudestaan ja onnistui, ihan asiallinen meininki. Minultakin löytyy muuten tuollainen vaaleatauluinen Citizen ana-digi jostain kaapin perältä. Täytyykin kaivaa esille ja tarkastaa kunto

    • Toimistotyöläinen

      Käytän työ- ja vapaa-ajalla samaa kelloa. Casio g-shock on valintani,jota voin suositella.

    • Ukko11

      Kyllä miehellä kello kädessä olla pitää, samaa Leijonaa olen pitänyt jo 15v. ja pidän niin kauan kuin kello toimii.

    • kelloista_en_luovu

      Itsellä päässyt keräily jo vähän liialliseksi, kelloja kertynyt kaappeihin jo varmaankin reilut 100kpl. Ei silti raaski luopua yhdestäkään. Kokoelmassa mm. Omegaa, Tissottia ja paljon vanhempia Sveitsiläisiä vetokelloja, eri merkkisiä. On se vaan niin kivaa.

    • Seiko_forever

      Meikä keräilee Seiko:ja, malleja on niin monta, että keräiltävää riittää. On quatrz, automaatti, kinetic Seikoja ja monet erittäin hienon näköisiä ja luotettavia. Tällä hetkellä kokoelmassa 32 erilaista Seiko:a ja lisää tulee. Töissä käytän enemmän quartz-malleja, koska mielestäni mekaaniset eivät ehkä kestä yhtä hyvin mahdollia iskuja.

    • Pröystäilyt_pois

      Suunto on valmistanut kohtuuhinnalla aivan käyttökelpoisia kelloja. Niiden näyttö on niin selkeä, että sitä ei tarvitse kuin vilkaista tietääkseen tarkan ajan.

      • yksinkertainen_paras_

        Arvostan kellossa itsekin sitä, että kellotaulu on selkeä ja helppo lukea, siksi valitsin Timexin rannekellon. Mitä enemmän kellotaulussa on sen ajannäytön lisäksi ylimääräistä sälää sitä hankalammaksi kellon peruskäyttö menee. Olisi suotavaa, että kellovalmistajat tajuaisivat viimeinkin sen, että kellon ei tarvitse näyttää useita eri toimintoja vain pelkkä aika selkeästi esitettynä riittää. Nykyisin muotikelloissa on vaikka mitä toimintoja ilmanpaineista lähtien, turhaa roskaa, jota ei kellonäytöllä tarvita. KISS "keep it simply stupid" olisi erinomainen ohjenuora käyttökelpoisen rannekellon luomiseen kaikille kellovalmistajille.


      • Moro, mullakin on Timex Expedition ( kuva löytyy blogista) ja pidän siinä luotettavuudesta ja myös melko yksinkertaisesta ulkonäöstä, tosin kyseisessä kellossa on myös world time - toiminto, mikä näkyy vain ylimääräisenä viisarina ja kehässä olevana 24 asteikkona. Tilasin jenkeistä ehkä vuosi sitten ja olen ollut tyytyväinen. Ok peruskello.


    • slkfjksdlfjdskl

      Itsellä on yksi 80-luvun tyylinen musta Casio digitaalikello jota tulee käytetyksi eniten. Pidän rannekelloa vain vapaa-ajallani, töissä on kolhiutumis- ja naarmuuntumisriski.
      Lisäksi on muutama LED digitaalinäytöllinen kello, kaksi toimivaa, musta ja valkoinen sekä yksi musta josta hajosi joku komponentti ja vielä yksi LED matriisinäytöllä jossa kellonaika ja päiväys esitetään ledivalopylväinä. Se tosin vie niin paljon virtaa että patteri ei kauaa kestä.
      Aina kun käytän sitä Casiota niin laitan tasatuntipiippauksen päälle. Armeijassa 90-luvulla mulla oli myös ana-digikello jonka merkkiä en enää muista mutta tasatuntipiippaus piti ottaa tupakavereiden vaatimuksesta pois päältä kun kaikki muut heräsivät yöllä siihen paitsi minä :D

      • Casiot_hyviä

        Casion digitaalikellot on näppäriä ja niissä kestää patteri 10 vuotta putkeen leikiten. Casio F91W on parhautta.


      • Huijattu22

        Varoitus: Tuli tässä ostettua netistä Suomesta Casio G- shock kello, mikä saavuttuaan osoittautui väärennökseksi. Pienen taulun viisari oli liimattu paikalleen, no halvalla ostin ja väärennöksen sain. Ikävää...
        Hyvä blogi muuten,pystyykö kommentteihin laittamaan kuvia omista kelloista? Päivänkello -osio on kiinnostavin


      • kasaridigitaalikello

        Laitanpas kuvan linkkinä tänne noista digitaali ja LED kelloistani:
        http://i2.photobucket.com/albums/y18/dcast/Misc/LED_watch/LED_wristwatches.jpg
        Tuossa vielä lähikuva siitä LED valopylväskellon näytöstä, tietäkää tai arvatkaa paljonko kello on tuossa kuvassa :D
        http://i2.photobucket.com/albums/y18/dcast/Misc/LED_watch/LEDwatch3.jpg


    • sormiosoittaa_taas

      Hello. Tarkennusta, eli blogin osoite: www.sormiosoittaa.blogspot.com. Sinne vaan heittämään kommenttia/asiaa kelloista, urheilusta, naisista tai elämästä ylipäätään (ei nyt mitään sen isompaa...) Sieltä löytyy mm. päivänkello osio.Julkaisen ja kommentoin kaikki asialliset kirjoitukset, ei asialliset sensuroidaan. TERVETULOA TUTUSTUMAAN JA HEITTÄMÄÄN"LÄPPÄÄ"

    • Hei, en osaa sanoa,saatteko kuvia omista kelloista näkyviin, toivottavasti, ei muuta kuin KOKEILKAA!!!
      Tänään päivän kellona Avi-8 Hawker Hunter, hieno!!!

    • RolexRules

      Mulla on kaksi erilaista Rolexia, toista käytän töissä ja toinen on sitten sellanen parempikuntoinen työajan ulkopuolella. Molemmat hankin tosi edullisesti yhdellä Kanarian matkalla.

      • roleks

        rannaltako?


      • RolexRules

        Rannaltahan minä. Ei tarvinnut lähteä keskustaan etsiskelemään kellokauppiaita.


    • sdghsdhsdf
    • Lobbuva

      Muusta en tiedä kuin että ehkä kallein omistamani puolielektroninen kello (Bulova) oli sietämättömän epätarkka. Nykyinen halpiskelloni on sensijaan erittäin tarkka ja huoleton.

      • AkuAnkka-kello

        Minulla on Aku Ankka -tilaukseni myötä saatu kello, jossa on kuminen ranneke. Näyttää aikaa yöllä ja päivällä, paras kelloni ikinä!


    • Pöytäsukeltaja

      Itse mieltytynyt isoihin diver malleihin ja yleensä automaattina. Kokoelmasta löytyy tällä hetkellä:

      Seiko SRP227J1, SKX779K1, SNZF17J1 (A)
      Tauchmeister T0079 (A)
      Sector 600 Titanium Analog/Digital LCD
      Casio AQ-S810W ja Aq-S800 Analog/Digital

      Töissä käytössä Samsung Fit. Ei ole niin justiin jos ottaa osumaa. Ja huomaa metelissäkin että jos puhelin hälyttää.

    • Osl

      Suosikki on nyt Michael Kors joka on arki kello ja Dolce Cabba kristalli kello

    • Käytän normaalisti vanhaa Focus sporttikelloani ja vähän virallisemmissa tilanteissa Quartzin sukeltajakelloa. Pukukellona voi olla myös Alchemist taskukello

    • swissmadeforever

      Minulla on ranteessani Longines. miellyin sen litteään olemukseen.

    • Namukkaskas

      Itellä on Tag Heueri ja pari Rolexia arkikelloina. Ihan kohtuu hyviä. Kalliimpia merkkejä pidän sitten juhlissa. Ei viitti uimahaliin lähtee 399.000 smaragdikello kädessä.

      Lueskelin ilmaisia Aku Ankkoja joita tilasin 4 kappaletta. Nyt meinaan saa neljä Aku Ankan näytenumeroa täysin ilmaiseksi ja ilman mitään jatkotilausvelvotteita tai säätöjä. Osoite on : http://tinyurl.com/4akuankkaa

    • Omistan_kyl

      Alla slags hattaror tämä maa päällään kantaa. Kello on kello ja auto on auto. Ne eivät herätä mitään intohimoja.

    • Voutilainenn

      Voutilainen tiätenkin

    • othelo

      Rw othelo juhla kellona

    • Oletko.oikeasti

      Oletko oikeasti kiinnostunut, vai esitätkö sitä vain kuin ´työsi puolesta´?

    • jhadkakdk

      Rolex Submariner, Oyster perpetual date. Erittäin hieno kello, käytän koko ajan arkikellona.

    • Casio-ranteessa

      Casio G-Shock GA-100 mustana.

    • Kelloton

      No eipä ole ranteessa kelloa ollu 20v... töissä kun ei sitä voi tai edes saa pitää.... eipä sitä tule sitte muutenkaan pidettyä.. ajankulun näkee aina jostakin kellosta joita näkyvillä kulki sitte missä tahansa....kotona on joka huoneessa ja kännyn kellokin aina saatavilla....

    • Kädetön

      En omista kelloa mutta toteutumattomana haaveena olisi tehdä itse oma rannekello. Se olisi perusmalli vetokoneistolla, yksiviisarinen ja luurankomalli, ja koneisto mahdollisimman yksinkertainen.

    • focus_on_the_objective

      Arkikellona on Seiko ja juhlissa Certina.
      Patteri kronografeja molemmat.

      Käytän rahani mieluummin kameratarvikkeisiin.

      • toimari44v

        Minulla on Certina kultakello ja käyttökellona joku citizen paskakello!

        Lisäksi löytyy Rolex merkkinen kultakello


      • toimari44v

        Rolex on merkiltään GMT-Master II, voin sen myydä 70000 t/ eurolla! Kelloliike pyytää tuosta 91 564e Kiinnostaako? Jos niin ota minuun yhteyttä. Annan numeroni heti.


    • euu

      geneve merkkinen kultakello,arki ja juhlakellona

    • Hai_sie
    • miki-66

      Töissä ranteessani on Wictorinox. Se on tehty kestämään. Vapaa-ajalla Casio tai Luminox. Ravintolassa tai juhlissa Tag Heuer.

      • seonvictorinox

        Se muuten kirjoitetaan Victorinox, noin korjauksena.


    • kellottavuosia

      Olen selvinnyt ilman ranne- tai taskukelloa jo vuosia päivittäisessä elämässäni. Jo aikoinaan n. 35 vuotta sitten eräs autokauppias kolleegani sanoi rannekellon olevan aivan turhan, että ilmankin pärjää.
      Olen joskus pitänyt työkellona ranteessani jotain aivan halpiaista "lidlin kelloa", jonka kanssa tulee toimeen ihan hyvin. Nyt en ole enään sellaistakaan pitänyt ranteessani. Juhlatilaisuuksiin laitan ranteeseeni perhesovun vuoksi titaani Leijonan, paristoa ei siinä taida olla ollut enään vuosiin, mutta tehtävänsä se kuitenkin täyttää ranteessa, eikä lisäksi piippaa lentoasemilla turvatarkastuksissa.
      Käytin joskus isoisäni perintötaskukelloa, hankala oli sekin käyttää, tallella on sekin tuolla kassakaapissa isoisän muistoksi.
      Vaimo on myynnyt rahvaalle kalliitta kelloja, aitoja Rolexeja ja TAG Heuer kelloja työkseen, en katso kuuluvani samaan rahvaaseen...

      • miksi_ei_tule_rahaa

        Eikö Dacia ja Rellu käy kaupaksi? Osta nyt siinä sitten kunnon kello, vai mitä?


    • lopetin

      kellon käytön v.1983,jonka löysin kadulta v.1976 ja on vieläkin olemassa ja käy kuin "kello". koskaan en ole myöhästyt mistään. kelloja on kaikialla,joten kello on siten tarpeeton kapine.

      • vuonnasirppijavasara

        miten kukaan voi muistaa noin vanhoja juttuja vuoden tarkkuudella?


    • käyttö_______kello

      Jostain syystä suurin osa kommentoineista ei osaa kirjoittaa suomea.
      Melkoista änkyttämistä.

    • mustasaasio

      -Eiks käteen jää vain musta Casio? 10 sekkaa/kk heittää,mut on tod.kätevä ja piippaa tasatunnein. Hintaluokka jotain 30 € Retroa!

    • tikitaalirules

      Kelloja on kolme: Casio W59, modattu Vostok Amphibia 110 ja Seiko SNK809. Käytän niitä kaikkia mutta eniten Casiota.

    • Yo. Uusia kelloja taas hankittu ja vanhoja myyty. Käykääs välillä sormiosoittaa - sivustolla tsekkaa!!!

    • Huomenta.
      Lisätty sormiosoittaa- blogiin hieno vintage diveri päivän kelloksi.Käykää vierailee, kiiitooooos.

    • Casion_ostin

      Tein pienen heräteostoksen ja hankin Casio F91W digitaalikellon. En siksi, että olisin tarvinnut sen vaan siksi, että se on lapsuudenmuisto, mulla oli sellainen lapsena. Kai tuota voi jo sanoa keräilyharrastukseksi sitten. Eipä nyt ollut hintakaan päätä huimaava.

    • Club2000

      Vaihtelen mielialan/tarpeen/käytön mukaan:
      Rolex gmt-master 2012
      Kolme Certiinaa, vanhin 1950 luvulta, yksi 1969 ja uusin vuodelta 1972
      Omega vuodelta 1962
      Roamer
      Vostok Europe 2015

      Kaikki kellot ovat mekaanisia. Patterikelloa en huoli.

    • Diver1

      Töissä ja vapaalla tulee pidettyä hienoa vintage Citizen diveria.

    • Pikkujoulut

      Terveppä terve sormiosoittaa. Nyt kun pikkujoulukausi alkaa lähestyä, niin mitäs meinaat laittaa ranteeseen kyseisiin partyihin, siinäpä mietittävää....

    • Moynard

      Swatch crono mökillä yms
      TAG Heuer Carrera CAL 1887 toimistolla
      Cartier Santos aina silloin tällöin töissä ja vapaa-ajanmenoissa
      Omega De Ville juhlavimmissa tilaisuuksissa ja
      Baume & Mercier kokokultakello samoin juhlissa

    • Moro. Lisätty uutta päivän kelloa, nyt hieno vintage Revue. Käykää kommentoimassa.

    • Perustin muuten nettisivuston www.vaihtosivut.com ja olisi jossain vaiheessa tarkoitus saada sinne myös kelloja vaihtoon, vink, vink, käykääs joku aloittamassa vaihdot.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe