En voi tehdä mavea, mutta voimaohjelmaa tartteisin

cadetrytuy

ELi vähän apua tarvitsisin. Olen viimeaikoina vetänyt perus kolmejakoisella ohjelmalla enemmän bodauspainotteisesti, mutta nyt syksyä kohti on alkanut mielenkiinto vähän laskea ja aerobista tullut treenattua enemmän ja ajattelin siirtyä enemmän voimaan painottuvaan salitreeniin.
Mutta mavea en pysty tekemään, selkä hajonnut siinä niin monesti, vaikka tekniikka on ollut kunnossa ihan videoitten avulla katsottu yms.

Joten tarvitsisin apua voimaohjelmaan ilman mavea. Netistä olen etsinyt mutten ole löytänyt. Salilla kävisin sen kolme kertaa viikossa.

10

2171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • egtrh

      ??Anyone

      • endofthread

        Voimaohjelmaa ilman maastavetoa EI OLE. Opettele tekemään liike oikein.


      • dfsdgb
        endofthread kirjoitti:

        Voimaohjelmaa ilman maastavetoa EI OLE. Opettele tekemään liike oikein.

        eipä ollut yllätys ettei tältä paskasaitilta mitään apua saa taas mihinkään


      • Blueteam
        dfsdgb kirjoitti:

        eipä ollut yllätys ettei tältä paskasaitilta mitään apua saa taas mihinkään

        suosittelen juoksumattoa, liikennekartioharjoittelua sekä statiinia


    • Jimmmm

      Wendlerin 5/3/1
      Jätät maven pois ja keksit jotain tilalle.
      Toimii mulla tuo ohjelma!

      • maastavetoEHDOTON

        "Jätät maven pois ja keksit jotain tilalle."

        Ohjelmien idea on, että ne tehdään tismalleen niin kuin on kirjoitettu. 5/3/1 ei ole enää 5/3/1 kun sitä alkaa muuttelemaan eikä ohjelma enää toimi.

        MAASTAVETO ON 100% TURVALLINEN LIIKE KUN SEN OPETTELEE TEKEMÄÄN TEKNISESTI OIKEIN JA MALTILLISILLA PAINOILLA!!


    • vm43

      Kokeile hack-kyykkyä tangolla. = mave mutta tanko kulkee pohkeiden ja reisien takana. Turvallinen selälle ja polvien nivelsiteille.
      Käytän sitä maven apuliikkeenä.

      • maastamaasta

        Hack-kyykyn biomekaniikka on täysin erilainen normimaveen verrattuna eikä se kehitä yhtä tehokkaasti selkää ja takareisiä. Se on lähempänä kyykkyä kuin maastavetoa kuten nimikin kertoo. Liike vaatii runsaasti notkeutta, että sen pystyy ylipäänsä suorittamaan ilman että tanko tökkää perseeseen, mielestäni se on jopa etukyykkyä haastavampi liike.

        Maastavedon lähin korvike on hyvää huomenta, mutta mikäli maastaveto on mielestäsi vaarallinen, on hyvää huomenta vielä vaarallisempi.


      • maastamaasta kirjoitti:

        Hack-kyykyn biomekaniikka on täysin erilainen normimaveen verrattuna eikä se kehitä yhtä tehokkaasti selkää ja takareisiä. Se on lähempänä kyykkyä kuin maastavetoa kuten nimikin kertoo. Liike vaatii runsaasti notkeutta, että sen pystyy ylipäänsä suorittamaan ilman että tanko tökkää perseeseen, mielestäni se on jopa etukyykkyä haastavampi liike.

        Maastavedon lähin korvike on hyvää huomenta, mutta mikäli maastaveto on mielestäsi vaarallinen, on hyvää huomenta vielä vaarallisempi.

        Aloittaja valitti selkäänsä ja juuri siihen halusin vastata.
        Turvallinen selälle ja polville!
        Olen itse heikkojalkainen ja minulle hack on toiminut tehokkaana apuliikkeenä antaen puhtia lavasta irroitukseen. Veto ei jää selkävoittoiseksi.

        Notkeusvaatimus tuntuu lioittelulta koska 71v, 65v ja 50v ukot pystyvät tekemään sitä vaikeuksitta muutaman kokeilukerran jälkeen.


    • valmentaja74

      Pari kertaa omat välilevyt pullauttaneena ja kuntouttaneena sekä valmennuksesta jotain tietävänä yritän vastata asiallisesti.

      Jos selkä on kansankielellä "pastana" niin välttämättä se ei enää ikinä tule kovaan voimanostokuntoon. Tämä ei silti estä harjoittelemasta, mutta kannattaa hyväksyä että mitaleille ja vanhoihin maksimeihin ei ehkä enää ikinä pääse.

      Jos selän kanssa on ongelmia, niin kyykyistä ja mavesta on hankala odottaa huipputuloksia. Penkkaaminen onnistuu paremmin, joskin siinäkin tarvitaan rangan tukea.

      Sinuna ottaisin painopisteeksi tuon selän kuntouttamisen ja vahvistamisen. Varsinaisen voimanostoharjoittelun tekisin penkkipunnerrukselle. Ja sitä mukaa kun selkä vahvistuu ja tuntuu kestävän kuormaa, voi muuttaa kyykkyjen ja maven ohjelmointia enemmän voimanostosuuntaan. Tämä on kuitenkin hidas prosessi ja vaatii malttia, mutta tulokset paranevat nopeasti kun paikat alkaa kestämään. "Hidas" tässä yhteydessä tarkoittaa kuukausia, jopa vuotta-kahta; riippuu kysyjän iästä joka ei käynyt ilmi.

      Ammattitaitoisen valmentajan tai fysioterapeutin palkkaaminen kannattaa aina, samoin asiointi jossain urheiluklinikalla. "Ammattitaitoinen" tässä tarkoittaa kilpaurheiluun erikoistunutta ammattilaista, joka ymmärtää että kipeänäkin halutaan harrastusta jatkaa ja kuntoutua siitä. Hyviä esimerkkejä ovat painonnostoa/voimanostoa harrastavat tai kuntouttavat fyssarit jotka todella tietävät kuinka kuuluu menetellä.

      Esim. Wendleriä tai Smolovin kyykkyohjelmaa voit ihan hyvin soveltaa penkkipunnerrukseen niin pääset heti voimailemaan. Muuten sitten mavea ja kyykkyä kuntouttavasti tuntuman mukaan, maltilla painoja lisäten. Ja sitä mavea voi tehdä vaikka 20 kg tangolla alkuun, pienin korotuksin; vaikka 2,5kg/vko. Näinkin menetellen vuoden päästä on 150 kg tangossa ja kahden vuoden päästä 280 kg jos kehitys olisi täysin lineaarista - ja tuolla aikavälillä varmasti selän kunto selviää kestääkö vai ei. Ja jos mave ei onnistu edes 20 kg tangolla, silloin on syytä harkita muita liikuntamuotoja ensin tämän akuuttivaiheen ajan. Mutta heti kun pystyy niin tankoon kiinni, siitä se lähtee.

      Eli penkkiä vaikka wendlerin mukaan, kyykkyä mavea mukaan kunnon mukaan ja keskivartaloa vahvistavia apuliikkeitä joka treeniin.

      Tsemiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe