Syleilkää älkää pelätkö

voihyvänenaika

Asun alueella, johon on viime vuosina sijoitettu pikku paikkakunnan mittakaavassa runsain mitoin ulkomaalaisia. Naapurissamme asuu sekä turvapaikanhakijoita että turvapaikan jo saaneita, kemiläistyneitä pakolaisia. Kotinurkkamme on tuskin koskaan ollut tämän iloisempi ja rauhallisempi. Aiemmin pelkäsin kaupungin vuokrakasarmeihin majoittuneita huumeidenkäyttäjiä. Kirkas päivänvalokaan ei aina estänyt kaveruksia tappelemasta äänekkäästi tai huutelemasta ohikulkijoille. Ei liene tarvista sanoa, että sankarit olivat selvästi suomalaisia. Nyt samoilla teillä vaeltaa äitejä lastenvaunujen kanssa ja joka suunnalta kaikuu iloinen nauru. Lenkillä näen, kuinka iso joukko ihmisiä pelaa keskenään lentopalloa, jalkapalloa ja grillaa pihalla. Älkää pelätkö turhaan asuntojen arvon laskua,älkääkä varsinkaan pelätkö uusia tulokkaita. Meidän takapihamme on muuttunut maahanmuuttajien myötä paitsi värikkäämmäksi, myös turvallisemmaksi paikaksi.

Näin kirjoitti toimittaja Annemari Kallio Posarissa tänään. Toimittaja ei varmaan arvaakaan minkäisia kommetteja juttu kirvoitti tänä aamuna kahvipöydässä, jossa paikalla oli kymmenkunta tavallista kemiläistä. Oliko juttu toimittajan oma näkemys vai noudattiko Posarin omaksumaa linjaa tässä kysymyksessä ? Toimittaja mainitsee jutussa paikalliset huumeidenkäyttäjät. Kannattaa perkata vähän taaksepäin ja kysyä kuka tai ketkä aikanaan "ruokkivat" tätä porukkaa aineilla useasta asunnosta Kemissä. Ehkäpä se poliisille suuritöinen juttu löytyy Posarin arkistosta.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhjäntoimittajako

      Normaalia nykyistä lehdistön omaksumaa hymistelevää ja tosiasioita tunnustamatonta kukkahattutätilinjaa! Kovin on kapea toimittajan näkemys asioista, ei näe kotikatuaan kauemmaksi.

      • tulisi neuvostoliitto ja valloittais maamme. Loppuisi tämä mamuista jauhaminen, sillä heillähän on rajat kiinni.
        Soinikin kehui uutisissa rakkaan naapurimme toimintaa. Rajat kiinni, loppuu ongelmat.
        Toinen varteen otetava olisi, että koko EU hajoitettaisiin ja jokainen ottaisi oman valuttansa ja rajat suljettaisiin. Näin saataasiin tämä sopulilauman vaellus rauhoittumaan, kun rajojen ylittäminen ei enää onnistuisi.
        Putin tule ja auta meitä.


    • Kylläneaivopesee

      Toimittaja voisi katsoa esim. Turun asuntojenhintoja vaikkapa Etuov.com:sta ja verrata Varissuon asuntojen hintoja muuhun Turun asuntojen hintatasoon. Ja samoin tehdä hieman toimittajan työtä ja selvittää alueen asukkaiden jakaumaa kansallisuuksien mukaan. Mikähän mahtaa olla kehitys asuntojen hinnoilla vaikkapa viimeisen viiden vuoden ajalta? Mistähän kehitys mahtaa johtua?

    • Toimittajan-mietteietä

      - Päivän ajatelma: suomalaiset ovat idiootteja, välinpitämättömiä, epäkohteliaita, juoppoja ja laiskoja. Niin, ja pukeutuvat huonosti, eivät suosi kotimaista eivätkä varsinkaan osaa liikennesääntöjä.
      Ja kaikki tämä ihan omalla kokemuksella maanantaista perjantaihin. Ei tarvittu valheellisia FB-kiertokirjeitä tai provokativiisia nettijulkaisuja avuksi.
      Ei mulla sitten muuta.
      - No viiteen päivään mahtui seuraavaa:

      ystävänä pitämäni kollega joutui autoilijan takia sairaalaan

      Teinit mopoilivat melkein hengiltä ekaluokkalaisen Torniossa

      Muualla Suomessa kuoli yksi suojatiellä

      Yhden päivän aikana 8 kemiläistä ei jaksanut käyttää vilkkua liikenneympyröissä. Olivat suomalaisia.

      Kaksi juoppoa huuteli mulle ja kaksivuotiaalle tyttärelle i puistossa. Olivat hyvin suomalaisia.

      Lenkillä koiran kanssa kaksi deekua ajoi tuhatta ja sataa ja näytti mulle keskaria, kun olin ylittämässä tietä. Olivat hyvin suomalaisia.

      Katsoin Facebookin Kemi-ryhmää - aina virhe. Olin surullinen ja pahoilla mielin kaikesta typerästä rasismista. Kuvista päätellen kommentoijat olivat suomalaisia.

      Kaupoissa todistin useampaan otteeseen, kuinka asiakkaat eivät tervehtineet myyjää tai vastanneet kommentteihin. Olivat suomalaisia.

      Mopoilijat painoivat tahallaan kaasua pitkässä alikulkutunnelissa, korvat soivat kauan. Olivat suomalaisia.

      Törmäsin ma-pe välillä useaan kertaan asenteeseen Kyllä Joku Muu Hoitaa. Se vituttaa. Jos tämä maa ikinä aiotaan nostaa suosta, pitäisi meidän suomalaisten innostua, kiinnostua ja opetella uutta. Vain kehittymällä itse voi luoda uutta.

      Kävin markkinoilla ja kirpparilla. Näin ne joka paikassa parjatut mamut etsimässä kirpparilta halvalla kivoja vaatteita. Ja ne täydelliset suomalaiset haukkumassa torimyyjien tuotteita liian kalliiksi. Notta Lidlistä saa halvemmalla. Varmasti saa.

      Ja siinä vaiheessa kun 7-vee poikani kysyy, miksi puolet jengistä on kaupassa ryysyissä... Kait se on sitten sitä oikeanlaista suomalaista nöyryyttä, jos yhdellä kainalossa on reikä, toisella paskat housussa ja kolmannella yhdistelmä punainen nahkatakki, mainoslippis, verkkahousut ja korkokengät (ei, en huijaa). En pyydä muuta kuin ehjää tai edes puhdasta. Pliis.

      Samaan aikaan vastaantulevat turvapaikanhakijat hymyilee ystävällisesti, lelluttaa koiraa ja pyytää anteeksi tien tukkimista isolla porukalla. Ja näitä tämä ajotaidoton, käytöstavaton, ruma kansa haukkuu.

      Jos olisin työnantaja, saisi kyseinen ämmä potkut moisesta kansankiihottamisesta.

    • Suvakki

      On ihanaa olla suvakki.

    • 1098776554

      Ensimmäiset valitukset vastaanottokeskuksesta etelä suomessa. "luulimme tulevamme vankilaan" toinen kommentti, "meille luvattiin jo kaksi päivää sitten oma huone" eikä siinä vielä kaikki, Oulussa ryöstettiin kauppa, ja nyt poliisi etsii etniseen ryhmään kuuluvaa miestä. Tässä posarin toimittajalle Kalliolle lisää jutun aihetta, saisimmeko lisää tietoa ko. tapahtumista tässä monikulttuurisessa yhteiskunnassa? Olemme niin otettuja tästä kaikesta kiitollisuudesta jota saamme osaksemme, ja iloisesta puheensorinasta, sekä näistä monista sadoista nuorista miehistä, jotka ovat kaduillamme soitellen uusilla kännyköillään kotimaahan. Myös kiitollisia näistä muutamista harvoista naisista lapsineen, jotka ovat myös saapuneet auttamaan meidän uhanalaista synnytyslaitosta, joka aiotaan sulkea.

    • sitä_saa_mitä_tilaa

      Ruotsi on jo niin pilalla näiden ednisten klaanien jäljiltä, että osa pakenaa Suomeen!
      Ja mikäs tänne on tulla, Tornion raja vuotaa kuin seula ja Keminn on lyhyt matka.

      Nyt vähän kansalaisaloitteellisuutta ja seurantaan, kuka tai ketkä niitä mutuja Kemin poliisiasemalle oikein kuskaa. Ota kuva jossa näkyy kuski ja rekkarit ja ilmoita välittömästi 112:een. Kyseessä on ihmissalakuljetus ja sitäkautta RIKOS.
      Minä olen illalla valtakadulla lenkillä pariinkin otteeseen ja aion olla valmis tarvittaessa. Kokoyötä en siellä kierrä joten apua tarvitaan

      • Tänään ke 26.8 klo.20:30 uutisissa pakolainen kertoi että tavoitteena Saksa, näin ollen senjälkeen voi yrittää minne tahansa. Unkari ei kelpaa, kun siellä alhainen elintaso? http://areena.yle.fi/1-2397053
        Kyllä saatana ovat määrätietoista porukkaa, järjestelmällisesti tulevat tänne nauttimaan hyvästä elintasosta.
        Katsokaa vaikka juttu alkaa noin kuuden minuutin jälkeen.


      • sitä_saa_mitä_tilaa

        Tänään ei onnistanut, kyydin tarjoajaa en tavoittanut ennen pimeän laskeutumista.
        Jos ei huomenna sada, otan uusiksi..
        Pari tyttöä oli kyllä mielissään kun kuljin heidän kanssaan hetkan matkaa. Olivat ensin toisella puolen katua mutta vaihtoivat seuraani, pelotti kuulema muutama kadulla norkoileva musta mies jotka keskenään puhuvat omalla kielellään tytöistä.. Siis päivän hyvätyö tuli sittenkin tehtyä


      • Meniköhänniilletieto
        sitä_saa_mitä_tilaa kirjoitti:

        Tänään ei onnistanut, kyydin tarjoajaa en tavoittanut ennen pimeän laskeutumista.
        Jos ei huomenna sada, otan uusiksi..
        Pari tyttöä oli kyllä mielissään kun kuljin heidän kanssaan hetkan matkaa. Olivat ensin toisella puolen katua mutta vaihtoivat seuraani, pelotti kuulema muutama kadulla norkoileva musta mies jotka keskenään puhuvat omalla kielellään tytöistä.. Siis päivän hyvätyö tuli sittenkin tehtyä

        Onkohan nuo kuljettajat saaneet vinkin kirjoituksestasi eivätkä enää uskalla tuoda lastejaan Kemiin vaan tiputtelevat heidät jopa moottoritielle?


    • apin

      Jälleen on jätetty kirjoituksesta pois joko tietäen tai tietämättä se oleellisin kysymys . Mistä , kutka , kenen rahoilla ja mihin tarkoitukseen näitä maahanmuuttajia tarvitaan . Ei ole valtiota , ei ole kuntia , ellei ole veronmaksajia . Kenen luvalla näitä tulijoita asutetaan veronmaksajien asuinkiinteistöihin , joista ei anneta asuntoa maksajalle . Vasta sitten kun asutatatte omiin nurkkiinne näitä suosikkianne ja pidätte kaikesta heidän tarpeistaan huolta omasta pörssistänne ja antakaa heille omasta lompakostanne taskurahaa vaikka miljoonan päivässä . Tämän toimen jälkeen olette oikeutettuja kehumaan heitä , mutta niin kauan kun hyysäätte heitä toisten pussista ei ole mitään sanan sijaa .

      • otatakapihalle

        Hyvä nimimerkki apin. Moni samaa mieltä. Kemissäkin liike-elämä ja asuntosijoittajat haikailee näiden perään. Heillehän on sama mistä pussista nämä ostoksensa maksavat. Mitä jos haluavatkin jäädä tänne halattavaksi sen jälkeen, kun valtion tuet lakkaa. Pystyykö sippi Kemi hoiteleen näitten elämisen, töitä täällä ei ole omillekaan ja mikä on aktiviteettitaso kun jotain pitäis ruveta tekemään ?


      • apin

        Siinäpä se . Nämä hyysärit on niin pöljiä , etteivät näe nokkaansa pitemmälle . Kun tuo valtion rahoitus loppuu tältä juhlalta , mitä sitten ???? . Näille suosikeille ei ole viisasta ruveta esittelemään normilaskelmia , ei vaatimaan tiliotteita , ei omaisuusluetteloita , siinä käy huonosti . Suomalaisille kerjäläisille rohjetaan valehdella ja raksyttaa , he lähtevät häntä koipien välissä hirsipuuhun . Nämä ovat toista maata , näille ei satuja kannata sepittää . Nämä ovat ihmisiä , jotka ovat kantaneet kaksivuotiaasta saakka rynnäkkökivääriä lonkalla eivät iloitse pilkoista , valheista ja irvistelyistä . Rasismia tämä ei ole , tämä on kylmä fakta .


    • tiedoksemme

      Ei huumeet ole mikään ongelma. Ongelma on siinä, mitä propagandaa olemme koulussa koko ikämme kuuleet. Esimerkiksi ikuinen trippi on täysi mahdottomuus ja kukaan ei ole kuorinut itseään hedelmäveitsellä luultuaan itseään appelsiiniksi. Olemme uskoneet valheita eli propagandaa ja pelänneet turhaan. Suurin osa rähinöitsijöistä on ihan viinan ja lääkärin määräämien lääkkeiden voimalla liikkeellä. Esimerkiksi pilven pössyttelijät ovat ihan rentoa porukkaa. Niin kuin suurin osa alkoholin käyttäjistäkin.

      Toisaalta, jos elämässä ei ole muuta sisältöä, kuin käyttää päihteitä sossun rahoilla, voi joku porukka rahoittaa ostoksensa rötöstelemällä. Rosvoja en minäkään siedä. Heitä pitäisi kouluttaa kunnolla.

      • Urpå

        Rennosti hörhöt ajelevat umpisekasin lasten seassa. Jonkulaisena ongelmana pitäisin.


      • apin

        Mitä tällä on yhteistä pakolaisuuden kanssa .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe