TEK-jäsenyys, mitä hyötyä?

miksi-tek

Maksan TEK ja IAET maksuja vajaa 400 euroa vuodessa. "TEKin täysjäsenen jäsenmaksu on 378 €/v (31,50 €/kk) sisältäen IAET-kassamaksun." Vastineeksi saan ööhh... nykyään monikulttuurin ihannointia sisältäviä jäsenlehtiä (tekniikka ja talous, talouselämä, tek-lehti) ja ehkä jostain vakuutusmaksuista alennusta. Joku silver-kortti tallinnan lautalle näkyy olevan myös jäsenetuna.

Olen tässä miettinyt että miksi ihmeessä maksan tuollaisia summia, kun en tosiaan ole aktiivisesti mitään hyväveliverkoston verkostopalveluita käyttämässä. Minua ei kiinnosta teekkarilaulut, toisten keskeneräiset opinnot, palkkatilastot saati sitten koulujen kuulumiset, koulut kun ovat taaksejäänyttä aikaa.

En oikein keksi mitä etua sillä vajaa 400 eurolla saan. Osaako joku kertoa?

Kassa kuin kassa, työttömyyden tullessa rahaa sieltä tulee.

42

6022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valinta_sulla

      Sulla menee hyvin kun viitsit maksaa tyhjästä 400 euroa vuodessa. Kassasta saa saman korvauksen ilman, että täytyy vastaanottaa tätä monikulttuurisuuden ja loisimisen ihannointia.

      • VitunkusipääMyös

        Jäsenmaksu ei tarkasti ottaen ole 378 € vuodessa, koska se vähennetään automaattisesti verotuksessa.


      • totavaa

        Joo, se voi olla enemmänkin. Jäsenmaksu vähennetään vastaavasti mm. äitiyspäivärahoista ja samalla niihin liittyvistä eläkekertymistä. Eli mitä enemmän maksaa jäsenmaksua, sitä huonompi päiväraha ja eläke äitiys- ja isyyspäivärahakausilta kertyy.


    • aika_hienoa

      Pitikö aloittajan sorvata aloitus ihmetelläkseen omaa tyhmyyttään?

      • tökkiitekki

        Kyllä. Mietin mitä etuja tuo liitto on tuodakseen, jos mitään.


      • palkka_kuopassa

        eipä taida tuoda mitään, ei ainakaan mitään tarpeellista, mutta maksuilla maksetaan liiton johtajien suuret palkat.


    • imeejapahasti

      Pidin tuota järjestöä pitkään ihan asiallisena. Tuli kohdalle laiton irtisanominen, jonka liiton lakimiehetkin totesivat. Asia kehotettiin liiton toimesta kärsimään nahoissaan. Loppui minun kohdalta siihen tuon pellekerhon elätys.

      Miksi TEK ei aja esim. teknillisten tieteiden sisäänottojen alentamista? Miksi TEK ei aja oikeasti koreasti koulutettujen palkankorotuksia? Miksi TEK katsoo sormien läpi palkattomat ylityöt (ei siis ylityökorvauksettomat vaan PALKATTOMAT)? Miksi dippainsseistä annetaan kuva, että he ovat yhteiskunnan menestyjiä? Maakunnat ovat täynnä työmyyriä, jotka tekevät myös duunaritason töitä dippainssin tutkinnolla.

      Ihmettelen myös noita palkkatilastoja, joista hyötyvät ainoastaan pk-seudun dippainssit. Heti kun mennään maakuntaan niin eihän ne mihinkään päde. Jo opiskeluaikoina TEK:n harjoittelijapalkkasuositukset herättivät työpaikoilla melkoista huvittuneisuutta.

      • nsii33

        Noista palkkatilastoista ei oikeasti hyödy kukaan. Palkkakysely on yksi vitsi, kun niihin voi vastata mitä sattuu.

        TEK-lehdessä vai missä se nyt oli on ollut noista palkattomista ylitöistä. Joka vuosi. Ja mitään ei liiton osalta tapahdu, kuin ehkä mietitään teekkarihymnin neekeri-sanan korvaamista.

        Sinällään hauska liitto, että esim. TKK:lla oli TEKin propagandailtoja ja taisi olla omat tilatkin Otaniemessä. Tavallaan liiton pakkosyöttöä.

        TEK uraillat ja nämä työttömien illat ovat lukeman perusteella tyhjää täynnä.

        Vaakakuppi kallistuu voimakkaasti liitosta eroamisen kannalle. Vajaa 400 euroa ei mihinkään on vähän dorkaa.


      • Anonyymi

        "Pidin tuota järjestöä pitkään ihan asiallisena. Tuli kohdalle laiton irtisanominen, jonka liiton lakimiehetkin totesivat. Asia kehotettiin liiton toimesta kärsimään nahoissaan. Loppui minun kohdalta siihen tuon pellekerhon elätys."

        Itsellä on myös huonoja kokemusksia TEK:n palveluista. Itsellekin osui aikanaan kohdalle irtisanominen, jossa kaiken lisäksi kierrettiin selvästi takaisinottovelvoitetta. TEK:n oikeudellinen apu oli luottamusmiehenkin mielestä täysin saamatonta pelleilyä.

        TEK tuntuu olevan kokoomusnousukkaiden hyväveli-kerho, joka ei saa mitään todellista aikaiseksi ja ylipäätänsä liitto, joka myös huomioisi omat irtisanotut jäsenensä ja tekisi jotain konkreettista myös näiden jäsenten oikean työllistymisen eteen.


    • Itsenäinen_työtön

      En tiedä mitä saat ja mitä IAET:n kassajäsenyys maksaa. YTK:n jäsenmaksu on 118 euroa ja sillä minä saan parhaillaan ansiosidonnaista korvausta. Muita palveluja en kaipaakaan.

    • SyöpäPois

      Ammattiliitot on tämän maan syöpä joka on juurittava pois.

    • hhhhhhhhh

      Unohtui vielä mainita tek-lehden sisällöstä. Oli monessa numerossa miksi tekiin kannattaa kuulua. No yksikään niistä ei vakuuttanut.

    • Syntymävika

      Olet vain tyhmä.

    • todella_tyhmä

      Ja aloittaja vaan jatkaa oman tyhmyytensä ihmettelyä!

    • hölmöläisten_hommaa

      kyllähän nyt lehdestä kannattaa maksaa 400 euroa vuodessa vaikka ei sitä lukisikaan.

    • kelpo_liitto

      Olen ollut liiton jäsen töissä ollessani sekä työttömänä. Mielestäni töissä ollessa hommat pelasi kuitenkin hitusen paremmin, vaikka maksut kovia ovatkin. Työttömänä maksu on alennettu muuten n. 150 euroon, millä saa käytännössä lehdet. Ja mitä tulee tuloihin.. töissä ollessa niitä verotettiin niin rankasti, että nyt työttömänä ollessa rahaa tuntuu jäävän käteen saman verran, kun myöskään työmatkoista ei enää tarvitse mitään maksaa. TEK-jäsenyys on meriitti TE-toimistossa ainakin täällä: Asiat voidaan hoitaa oikeasti siististi keskustelemalla ja tapaamisia on harvakseltaan kun luottamusta riittää. Mutta se on kyllä totta, että vanhakantaisesta käsityksestä siitä, että TEK-jäsenyys tarkoittaisi vähintäänkin esimies-tason toimenkuvaa, joutaisi kyllä romukoppaan. Useinhan se on ollut niin, että DI on pomon kakkosmies hoitamassa firman asioita - ei ole nykypäivänä enää totta läheskään kaikilla!
      Seuraavaksi täytyisi varmaankin testata, miten jäsenyys vaikuttaa karenssissa toimintaan. Jäsenmaksujen maksaminen ainakin menee tuossa tilanteessa nimittäin ongelmalliseksi..

      • SexTinKarkMon

        Miten TEK on konkreettisesti auttanut sinua töissä ollessasi tai työttämyyden aikana?

        Talentumin jäsenlehdet, oletuksena talouselämä ja tekniikka & talous ovat nykyään järkyttävää luettavaa, monikulttuurisuuden ihannointia numero kuin numero, talouselämässä enemmän. Ihan tuon takia jo pitää vetää jäsenyys poikki, järkyttävää propagandaa epäsuorasti liiton taholta.


      • imeejapahasti

        Saahan sen avulla halvennusta DI-sormukseen :)

        Tekniikan Akateemiset -lehdessä lakimies kertoilee työelemän pelisääntöjä, jotka pystyy tarkastamaan kuka tahansa alan opuksista itsekin. Jos näihin säädöksiin vedoten alkaa sitten itse ajamaan epäkohtien korjausta niin huomaa olevansa luiskassa kohti yt-neuvotteluja. Jokainen auttaa parhaiten itseään kun huolehtii tehtävistään mallikkaasti, kehittää itseään ja työnantajayritystään. TEK ei sitä ole koskaan tehnyt muuta kuin julkaisemalla kaiken maailman "videoneuvotteluohjeita".

        Kuinkahan monessa yrityksessä diplomi-insinöörejä työskentelee Suomessa? Kuinkahan monessa näistä yrityksistä on nimetty yhteyshenkilö TEK:n suuntaan? Pk-sektorin jäsenet eivät saa ko. liiton kautta käytännössä mitään tukea.


    • fifiiii

      Jep. Kiitos vastauksista.

      Yhteenvetona TEK-jäsenyys ei tarjoa mitään hyötyä. Jäsenedut ovat yhtä tyhjän kanssa, jäsenlehdet vihervasemmiston propagandaa, tilanteen ollessa päällä liitto pesee kädet pois...

      Ainoa missä TEK onnistuu, on uusien opiskelijoiden saaminen ilmaisjäseniksi ja viinan tarjoaminen vähintään opiskelujärjestöjen TEK-yhdyshenkilöille.

      Huomionarvoisen esimerkillistä toimintaa fyysikoilta. TKK:n fyysikkokilta on tehnyt oikean teon koskien liittoa: http://www.fyysikkokilta.fi/home/510-tek-yhteistyoen-jatkaminen

      Fyysiikkaa lukemaan ei ihan tavan turilas pääse, jonkun verran älliä pitää olla päässä. Sen näkee jo em. kannanotossa, että fiksuja ovat. Saisivat muut killat seurata perässä eikä juosta ilmaisen viinan perässä.

    • extek

      Jos TEKstä eroaa, se kannataa päivätä vuodenvaihteeseen, nimittäin muuten maksat koko vuoden jäsenmaksut (myös ne mitä et ole vielä maksanut), mutta jäsenedut lakkaavat välittömästi.

      • kohta-extek

        Eli joulukuun 28. päivä on varmasti riittävä päivämäärä? Hyvä tietää, kiitos vinkistä.


    • Tippainssi

      Jos joskus tarvitsee lakimiehen apua työsuhdeasioissa, kuten olen itse tarvinnut parikin kertaa, se jäsenmaksu maksaa itsensä pitkäksi aikaa. Nyt en tarkoita mitään irtisanomisasiaa vaan ulkomaisen yhtiön kanssa tehtyä työ- ja salassapitosopimusta.
      Jäsenlehdet ovat heikentyneet vuosien varrella, mutta omalta kohdaltani olen mielestäni vielä plussalla. Joku toinen voi katsoa asiaa toisinkin, mutta kun ikinä ei tiedä milloin tarvitsee joko liiton/lakimiehen tai molempien apua. Kyse on mielestäni enemmän vakuutusmaksuun rinnastettava asia. Jokainen päättää millaisen vakuutusturvan hankkii.

      • ajattelepa_ihan_ite

        Jos et itse pysty ajattelemaan omilla avoillasi, liitto on sulle oikea paikka, onneksi monet muut osaavat ihan itse ajatella.


      • Tippainssi

        Loistavaa kommentointia... kun ajattelen ihan omilla AIVOILLANI, en avoillani. Kuten sanoin, jokainen saa päättää itse liittoon kuulumisesta tai kuulumattomuudesta. Insinöörikunnassa ei kuitenkaan savusteta työpaikasta ulos liittoon kuulumattomat kuten SAK-laisten piirissä.
        Kun tiedän kuinka paljon kansainväliseen työlainsäädäntöön perhtyneen yksityisen lakimiehen palkkaaminen olisi tullut maksamaan omassa tapauksessani, olen silti tienannut maksamani jäsenmaksut loppuelämäni ajaksi. Olisitko itse allekirjoittanut 67-sivuisen englanninkielisen työsopimuksen kysymättä asiaa lakimieheltä? Tai 44-sivuisen salassapitosopimuksen samalla kielellä?


    • SSS8888

      Nyt jäsenyyden hyödyt punnitaan. Veikkaan että TEK hyväksyy Sipilän hallituksen ehdotukset huulet vapisten samalla omia palkkioita ja palkkojaan nostaen. Jäsenmaksu nousee tietty perus 30-50 euroa, jotta saadaan kulut paikattua.

      • Hekahekaheka

        TEKin jäsenmaksu on ollut jo kuusi vuotta sama. Kaikki vaihtelu sinä aikana tulee työttömyyskassan jäsenmaksusta, joka riippuu työttömyyden tasosta ja sisältyy jäsenmaksuun, ellei siitä nimenomaisesti irtisanoudu. Vuonna 2018 kokonaisjäsenmaksu laskee 18 €, eli kassan jäsenmaksun alenemisen verran. Palkat määrätään Palkkavaaka-järjestelmällä, joten ne ovat samat kuin yrityksissä vastaavan vaativuustason tehtävissä.

        Heikki Kauppi
        TEKin toiminnanjohtaja


    • AStuppi

      Liitto nuolee ja pyllistää jokaiseen suuntaan.

      http://lehti.tek.fi/jarjesto-tyoelama/mielenilmaukseen-osallistuminen-on-jokaisen-oma-ratkaisu

      TEKin hallitus päätti puhelinkokouksessa viikonloppuna, että TEK tiedottaa jäsenille palkansaajakeskusjärjestöjen mielenosoituksesta ottamatta kantaa siihen, suosittaako TEK mielenosoitukseen osallistumista vai ei.


      Kyselyn perusteella jäsenistö taas tukee hallituksen toimia.

      http://lehti.tek.fi/jarjesto-tyoelama/hallituksen-esitys-jakaa-tekin-jasenten-mielipiteita-enemmisto-tukee

      TEK on ihan hakoteillä lausuntojensa kanssa. Tämä selviää em. uutisten kommenttiosioista, missä mm. liiton kympit sekoittavat entistä enemmän pakkaa.

      Hyvänä uutisena tuli se, että jäsenmaksusta saa erotessaan jotain takaisin, toivottavasti täysimääräisenä.

    • KarponHenna

      Muistutuksena, että alkaa olla viimeisiä hetkiä erota liitosta jos meinaa vielä tämän vuoden puolella erota.

      TEK muistetaan tänä vuonna seuraavista saavutuksista:

      -
      -
      -
      -

      Unohtamatta näitä upeita päätöksiä:

      -
      -
      -

      Ihan tyhjää tekevää liitto.

    • 400turhasta

      Moni haukkuu ketjun aloittajaa tyhmäksi, mutta oikeasti monessa muussa liitossa asiat toimii paremmin. TEK o todella etääntynyt jäsenistössään ja on YT-tilanteissa ollut lähinnä iso vitsi. Jäsen maksua nostettiin taas tälle vuodelle kun kahvilla oleva liitto menetti lisää jäseniään ja johto pitää kiinni palkkioistaan. itseäni harmittaa kun erosin vasta tällä viikolla liitosta, kun olisi pitänyt erota jo syksyllä.

      • Hekahekaheka

        Mistähän liitosta nimimerkki puhuu. TEKin jäsenmaksua ei nostettu vuonna 2016, eikä vuonna 2103, 2014, 2015, 2017 eikä 2018. Kaikki vaihtelu tulee työttömyyskassan jäsenmaksusta, joka vaihtelee luonnollisesti työttömyyden vaihtelun mukaan. Vuonna 2018 kasaan jäsenmaksu laskee 18 €, eli TEKin kokonaisjäsenmaksu laskee.

        Heikki Kauppi
        TEKin toiminnanjohtaja


    • huhhuijakkaa

      liiton budjetti on varmaan luokkaa 20 miljoonaa vuodessa. se on aika hyvä "tulos" 70 hengen " firmalle". porukka käärii ihan konsulttitti tason liksoja.

      • Hekahekaheka

        Budjetti on eri asia kuin tulos. Liiton menobudjetti vuodelle 2018 on 17,4 miljoonaa. Siitä katetaan jäsenmaksuilla 15 M€. Menoista 7,35 M€ on ns. läpilaskutuseriä, jotka sisältävät IAET-kassan jäsenmaksut, Talouselämän ja Tekniikka&Talouden tilaukset, oikeusturvavakuutuksen sekä Akavan, YTN:n ja eräitä pienempiä jäsenmaksuja. Lopuista noin puolet on muita toimintakuluja. Palkat meillä määrätään Palkkavaaka-järjestelmällä, joten ne ovat samaa tasoa kuin yrityksissä vastaavan vaativuustason tehtävistä maksettavat palkat. En tiedä, mitä tarkoitat konsulttitasolla, mutta kuulostaa korkealta. Meillä on normaalit palkat.

        Tarkemmin TEKin toimintaan ja menoihin voi tutustua sivustolla www.tek.fi. Sieltä löytyy mm. vuosikertomus ja henkilöstökertomus.

        Heikki Kauppi
        TEKin toiminnanjohtaja


    • DI_joitakin_vuosia

      Erosin juuri tekista. Jäin työttömyyskassan jäseneksi. Jää vuodessa 250e enemmän rahaa sijoituksiin.

      • Ei_siivellä

        Ei jää. TEKin jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen. Sinulle jää noin 130 €. Lisäksi tietysti saat ilmaiseksi ammattiyhdistysliikkeen edunvalvonnan ja sen saavutukset.

        Ilmoittaisitko osoitteesi, niin lähetän sinulle rusinat pullastani?


    • Vain_IAET-jäseneksikö

      Olen jatko opiskellut insinööristä di:ksi.
      Olen nyt insinööriliitossa ja mielessä käynyt siirtyminen TEK:iin.

      Oletteko saaneet apuja tekistä jos on ollut tarvetta?

      TEK:illä ei liene juurikaan alueellista toimintaa, kuten insinööriliitolla?

      Myös pysyminen pelkän IAET kassan jäsenenä käynyt mielessä.

      • Hekahekaheka

        Vastaamme vuosittain lähes 20.000 lakiasioita koskevaan tiedusteluun. Palvelun NPS-indeksi on erinomainen. Lisäksi teemme palkkatutkimuksen (jonka tulos sopii hyvin yhteen työnantajan palkkatilaston kanssa, toisin kuin joku yllä viestiketjussa antaa ymmärtää) ja annamme sen perusteella palkkaneuvontaa, tuotamme jäsenille urapalveluita ja puolustamme jäsnten oikeuksia työmarkkinoilla ja lakeja säädettäessä. Tällä hetkellä esimerkiksi työaikalaki on ajankohtainen. EK haluaisi siirtää ylemmät toimihenkilöt kokonaan työaikalain ulkopuolelle, jolloin tekniikan akateemisilla ei olisi lainkaan oikeutta säälliseen työaikaan. Lisäksi tulevat mainiot äsenetulehdet Talouselämä, Tekniikka&Talous ja TEK-lehti. Työttömyyskassoineen koko hoito maksaa vuonna 2018 360 € ja verovähennyksen jälkeen rajaveroasteesta riippuen noin 180 €, eli 50 snt päivässä tai 3,50 € viikossa. Kyllä kannattaa, mutta myös Insinööriliiton jäsenyys on ihan ok. Valitse itse, mutta pysy järjestäytyneenä!

        Heikki Kauppi
        TEKin toiminnanjohtaja


    • BonaFidel

      TEKin juristit eivät suostuneet edes tapaamaan, laiton irtisanominen ja tätä edeltävät, helposti todennettavissa olleet vainoamistoimenpiteet työnantajan toimesta. Erittäin pitkä työsuhde. Olen todella pettynyt, ilmeisesti TEK juristit saavat lisäbonarit EK:lta. Omituinen liitto joka tod ei pidä jäseniensä puolta.

      • IS-vääryyden_kokenut

        Eipä ammattiliiton asianajajat voi kuin kysellä tarkempia perusteluita irtisanomiselle ja toimia välikätenä epäselvissä asioissa. Yleensä TA:n tekemiä päätöksiä eivät pysty perumaan, korkeintaan ehdottamaan lisäkorvauksien maksamista kohtuullistamiperiaatteella. Tuki on enemmänkin henkistä ja neuvottelevaa kuin kova kovaa vasten räyhäämistä.


      • Anonyymi

        Ihan samanlaisia kokemuksia TEK:stä. Lakimiespalvelussa tosi nuivaa, ylimielistä ja epäkohteliasta kohtelua.


    • Anonyymi

      Vilkaisin uusinta TEK-lehteä, ja kovin vahvasti ovat Vihreiden teemat esillä siinä. Tein aiheesta itse asiassa erillisen avauksen tänne palstalle, mutta se poistettiin jostain syystä.

      Edustaako TEK tasapuolisesti kaikkia jäseniään, puoluekannasta riippumatta?

    • Anonyymi

      Tek alkaa laskuttaa jäsenlehdistä erikseen. Oikeastaan lehdet olleet syy miksi olen jäsenyyttä maksanut, muita palveluita en ole tarvinnut. Ja kaikki tapahtumat muutenkin vain isommilla kaupunkialueilla, niistä ei maaseutu eläjä hyödy mitenkään.

    • Anonyymi

      Mitä TEK-jäsenmaksulla saa? Kalenterin ja ammattilehdet, Talouselämä ja Tekniikka ja talous kotiin kannettuna kerran viikossa. Tarvittaessa asiantuntija-apua työelämän kysymyksiin. Palkkatilastot. A-mökkien tarjoukset. Vakuutusalen.

      ...
      YTN neuvottelee palkoista. Noudattaa muualla sovittua vientivetoista linjaa, mikä on ainut kestävän kehityksen linja.

      Joopa joo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe