En laihdu - mitä teen väärin

mammanen

Toivoisin asiallisia vastauksia, jos sellaisia täältä nyt voi toivoa :D

Eli, mulla on sellaset 20kg ylimääräistä, joista haluisin eroon, jotta olisin tyytyväinen. Painan 86kg, pituutta 165cm. Nämä kilot tulleet kahden raskauden aikana, nyt täysimetän muutaman kk ikäistä vauvaa, eikä ainakaan sen laihduttavaan tehoon ole uskomista... Harrastan ohjattua ryhmäliikuntaa 4krt 1,5h/vko ulkoilen koirien ja lasten kanssa. Makeisia syön kerran-pari viikossa kohtuudella. Kahvissa ja teessä käytän sokeria kupin koosta riippuen 2-3rkl, juon 2 kuppia päivässä jompaa kumpaa. Syön mielestäni "normaalisti" eli kohtuullisia määriä kotiruokaa. Joskus toki eineksiä, roskaruokaa muutaman kerran kuussa. Paheeni on energiajuomat, niitä juon ehkä 10kpl/kk. Ruokailuaikani ei aina ole säännölliset, mutta pyrin pitämään ruokailuajoista kiinni. En näytä oikeastaan läskiltä, vain muodokkaalta, mutta vaa'an lukema sanoo muuta. Mielestäni täysimetys tämä liikuntamäärä ja "normaali" syömiseni ei voi olla niin pielessä, ettei paino putoa, mutta ilmeisesti olen väärässä. Mistähän johtuu että paino putoaa huonosti? Suvussani on ylipainoa, mutta he ovat sen mielestäni itse aiheuttaneet, eli en usko mihinkään ns läskigeeniin. Kilpirauhasarvot yms on normaalit, eli sekään ei selitä tätä. Antakaa joku pliis vinkkejä, että mitä pitäs tehdä. Varsinaiselle rääkkidieetille en voi imetyksen takia ryhtyä, mutta kyllä ne muutkin äidit jotenkin saavat kilonsa karistettua... Mutta miten?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • piipppo

      Kannattaa tarkkailla, paljon syö sokeria päivän aikana, se saa ainakin kiloja tulemaan! Jos olet kuitenkin saanut painon jo laskuun niin hyvä juttu. Jos kilot eivät vaan lähde laskuun, niin todennäköisesti syöt liikaa. Suosittelen että muistat juoda päivän aikana 2-3 litraa vettä, kokeile vaikka vissy vettä, se on auttanut monia laihduttamaan! Kannattaa syödä päivän aikana kerrallaan pieniä määriä ruokaa, mutta useammin:) Jos haluat oikeasti laihduttaa niin ei kannata juoda hirveästi energiajuomia:D

    • mammanen

      Kiitos asiallisesta vastauksesta :) Nyt kun tota luin, tajusin et en juo juuri ollenkaan vettä! Treenatessa vaan, mutta silti määrä jää alle litraan päivässä :o Eli tohon ainakin aion kiinnittää huomiota. Tiedän et ne energiajuonst on pahasta, molemmat lapset kun on alle 2v niin sitä yrittää repiä energiaa jostain, vaikka energiajuomien piristävä vaikutus taitaa juurikin perustua siihen sokeriin? :D

    • kkrkrk

      Vesi on varmasti hyvä lisä, usein syömme janoon. Tuo määrä energiajuomia/teetä/kahvia ei isossa kuvassa juurikaan vaikuta. Kokeile eri asioita pari viikkoa kerrallaan miten ne vaikuttavat ja pidä ne jotka toimivat= ilman aamupalaa, ilman perunaa/pastaa/leipää/paastopäivä viikossa jne. Monet vannovat tuon "harvemmin pieniä aterioita" nimeen, itselläni toimi paremmin pätkäpaasto = söin vain klo 12-21 välillä.

      Tsemppiä - muutos on hidasta. Itseltäni lähti 7 kiloa läskiä vuodessa, tuloksena hieno mutta sekin on vain 20g päivässä eli muutos ei ole näkyvä kovinkaan nopeasti. Tärkeintä ettet luovuta ;)

    • möffö

      siis, karkkia 1-2 krt. viikossa, päivittäin kahviin tai teehen lisättyä sokeria useita RUOKALUSIKALLISIA? (useimmat, ei-laihduttavat, laittaa teelusikalla sen 1-2/kuppi, jos sitäkään..)
      ja mikä sit on kenellekin "normaali"/kohtuullinen määrä kerrallaan ruokaa, saati kohtuullinen määrä sitä karkkia?
      niin ja "roskaruokaa muutaman kerran kuussa." siis hampurilaisia, pitsaa ym.? ja "energiajuomia 10kpl/kk ", riippuen mitä tuo "kpl" tarkoittaa, 0,33 vai 0,5 l. tölkkejä, mut kuitenkin se pari tölkkiä per viikko, jos vieläpä on sokerillisia versioita, on melko paljon ja täysin turhaa. siis yrität laihduttaa ja silti syöt/juot roskaruokia, karkkia, sokerisia juomia.. ja kyselet et mikset laihdu..?
      .
      ensin kannattaa jättää se lisätty sokeri pois (sokerittomaan kahviin tottuu yllättävän pian, tiedän koska olen itse aikoinaan näin tehnyt, pari kertaa sittemmin kokeillut sokeroitua kahvia taas, maistui pahalle. teen makeuttamiseen käy hunaja, mut ei ruokalusikallisia sitäkään vaan teelusikallinen/kuppi)
      karkkia kerran viikossa tai jopa kerran kahteen viikkoon/harvemmin.
      roskaruuat harvinaisemmaksi herkkuruuaksi, samoin energiajuomat (kahvista saa samat "kofeiinitärinät" ja vissyvesi auttaa hiilihappojuoman himoon)
      se "kotiruoka" ei nyt kerro kuinka paljon kasviksia syöt päivässä, mut enemmän niitä verrattuna perunaan/viljatuotteisiin per ateria
      tuota edellä mainittua runsaampaa veden juontia unohtamatta.
      eikä edes ole mitään "rääkkidieettiä" vielä.

    • susanenn

      " Makeisia syön kerran-pari viikossa kohtuudella" - Et mainitse tässä, mitä sinun kohdallasi tarkoittaa termi 'karkkia kohtuudella'? Onko se pari irtomakeista, vai pari levyä suklaata?

      "Kahvissa ja teessä käytän sokeria kupin koosta riippuen 2-3rkl, juon 2 kuppia päivässä jompaa kumpaa" - Määrä ei sinäällään ole kyllä paha, mutta ylimääräinen energia varastoituu sun kroppaasi. Mieti, pystyisitkö vähentämään sokeria? Tai mahdollisesti korvaamaan sitä tarvittaessa makeutusaineella?

      "Syön mielestäni "normaalisti" eli kohtuullisia määriä kotiruokaa. Joskus toki eineksiä, roskaruokaa muutaman kerran kuussa." - Et tässäkään nyt tarkalleen ottaen kerro, minkälaista tämä teidän kotiruoka on?:) Onko ne tämmöisiä ihan perinteisiä, esim. sikanauta-jauhelihakastike valmistettuna rasvajauho-seokseen ja sen kanssa sitten perunamuusia? Vai onko kenties hieman terveellisempi vaihtoehto; tummaa makaronia ja naudan jauhelihapihviä? Määriin ja laatuun kannattaa kiinnittää todella paljon huomiota ja muistaa pyrkiä täyttämään mahaansa myös niillä terveellisillä kasviksilla/salaateilla. :)

      "Ruokailuaikani ei aina ole säännölliset, mutta pyrin pitämään ruokailuajoista kiinni" - on tosi hyvä, että pyrit pitämään niistä ruoka-ajoista kiinni. Nälkä ei pääse tuolloin yllättämään, eikä sitä ruokaa tule hotkittua sitten kahden ihmisen edestä :D. Voisitko yrittää rytmittää ruokailujasi perheessänne esim. 4h välein? :)

      Veden juonnista tuossa olitkin jo jollekin vastannut, sitä tosiaan pitäisi muistaa nauttia, jotta kuona-aineet lähtisivät liikkeelle kropassa! Suolan ja rasvan määrää kannattaa ruveta tarkemmin tarkkailemaan. Kyllä se paino sieltä aivan varmasti alkaa tippumaan, urheilet kuitenkin suhteellisen paljon pienen lapsen äidiksi! :) Enemmän tässä hommassa tarvitaan sitä pitkäjänteisyyttä ja myös sitoutumista.. välillä (varsinkin alussa) tuntuu, että ote saattaa ruveta lipsumaan, eikä edes oikeastaan muista, miksi sen on aloittanut. Itse pidän tärkeimpänä, että itse tiedostaa sen kokoajan, MIKSI aloittaa ja haluaa laihduttaa. :) Sehän se avaintekijä on ja täten myös paras motivaattori.

      Ps. jos haluat käydä lukemassa lisää vinkki kolmosia terveellisen laihdutukseen, niin mä tiputtelin tämän vuoden alusta -16kg. Blogistani löytyy ajatuksia ja vinkkejä tuosta ja kenties myös voisi auttaa selventää omiakin tavotteita...?:) http://pienempimaailmani.blogspot.com/

    • 1116

      Saat liikaa energiaa suhteessa kulutukseen. Lopeta kaikki turha ruokavaliostasi kuten makeiset, suklaa, alkoholi, leivokset, sipsit, yms. Älä syö mitään missä on sokeria. Juo vain vettä. Syö säännöllisesti ja pidä annoskoot riittävän pieninä.

    • terveyspoliisi

      Hienoa huomata että liikut monipuolisesti ja säännöllisesti. :)
      Tärkeäähän on että seuraat ravintoasi; se mitä syöt ja kuinka paljon ja paljonko kulutat.Opettele annoskoko.Ja 4-5 tunnin välein syönti niin että tulet kylläiseksi.
      Sokeri on pahasta ja lutraat mielestäni hiukan liikaa sen kanssa.Miksi sitä tarvii laittaa kahvin joukkoon??
      Muista että limsat, alkoholi,jogurtit sisältää paljon sokeria.
      Syö kasviksia,hedelmiä,marjoja paljon.Kana ja kala hyviä ja terveellisiä.
      Sekin että sinulla on raskauskiloja/ jos on stressiä niin sillon se paino ei lähde laskemaan.
      Nyt vaan malttia sen painon kanssa! :) Liikut joka päivä ja vähempi sitä istumista.Seuraa ruokavaliotasi.Uskon että saat painosi laskemaan pian :) Tsemppiä! :)

    • juomansijaanleipä

      Mihin niitä energiajuomia tarvitset?
      Ymmärrän, että olet vielä kotona lasten kanssa. Muuta teidän perheen ruoka-ajat niin, että sinäkin saat sopivan välipalan esimerkiksi kunnon voileivän tai rahkaa marjojen kanssa, niin et tarvitse energiajuomaa.
      Hyviä ohjeita olet saanut. Sitä vettä pitää juoda.

    • PuhdastaRuokaa

      AP:n tekstistä näkee heti ongelman, mikä ylipainon aiheuttaa, eli liikaa energiaa ruokavaliossa. Kaupanpäällisenä sopassa voi vielä hyvinkin olla jumahtanut aineenvaihdunta, vaikka liikkuisi, immettäisi jne. Vettä tulee nauttia mielellään se 3 l päivässä ja enemmänkin niinä päivinä, kun liikut reippaammin. On ihan täysin harhakäsitys, että liikunnalla laihtuisi, se auttaa enemmänkin painon ylläpidossa ja parantaa fyysistä kuntoa, mutta eipä sillä juurikaan laihduteta. Mutta tästä huolimatta liikunta kannattaa ehdottomasti sisällyttää elämään muiden syiden vuoksi. Ensiksi karsisin kaiken turhan sokerihötön pois ruokavaliosta, pelkästään jo sekin auttaa painonhallinnassa. Seuraavaksi olisi hyvä katsoa, että syöt 5 kertaa päivässä n. 3 - 4 h välein, joka pitää aineenvaihdunnan käynnissä. Ja näiden annoskokojen tulisi tosiaan olla kohtuullisia, mikä sekin on suhteellinen käsite. Omaan ruokavaliooni kuuluu jokaiselle aterialle hiilarin, rasvan ja proteiinin lähde ja kaikki tosiaan hyvistä lähteistä, ei höttöpullasta, vaan puhtaasta ruoasta, eli kasviksistä, kananmunista, lihasta, puurosta, öljyistä jne. Tällä ruokavaliolla olen saavuttanut vuodessa 30 kg painonpudotuksen. Jokainen gramma on lähtenyt siitä itsestään, koska lihasmassaa olen saanut muutamia kiloja lisää säännöllisen treenin avulla. Herkuttelulle on oma paikkansa ja aikansa. Jos tavoitteellisesti pudottaa painoa, niin se ei kuulu jokaviikkoiseen ohjelmaan. Itse painoa pudottaessani pidin herkkupäivän kerran, max. pari kertaa kuukaudessa. Nykyisellään voi pitää 1 - 2 x viikossa, jos on vaikka enemmän juhlia, mutta aktiivisessa painonpudotusvaiheessa herkuttelu jo kerran, pari viikossa tekee takapakkia ja aiheuttaa viivästystä prosessiin. Kun syöt oikein, makean himo väistyy!

    • neuvovaveku
    • Mamaloosingweight

      Aloin laihtumaan vasta imetyksen lopetettuani. Sama juttu äidilläni. Myös sekin varmaan vaikutti, että imetyksen lopetettuani aloin syömään kunnon lounaan ja päivällisen. Ennen korvasin lounaan voileivällä. Tämä muutos myös vaikutti siihen, että en himoitse enää sokeria niin paljon. Syön edelleen tummaa suklaata pari palaa päivässä ja kerran viikossa pullaa tms. Jo viikossa näkyi iso ero mahan koossa. Ehkä säkin laihdut sitten kun imetys loppuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe