Voiko äiti kieltää uuden äitipuolen osallistumisen

Mietiskelijä1234

Voiko äiti kieltää isän uuden naisystävän osallistumisen lasten arkeen?

Kyseessä on siis yhteishuoltajuus, ja lapset asuvat virallisesti äidillään. Lapset säännöllisesti viikonloppuisin isällä (jossa asuu myös naisystävä) sekä arkisin illalla vierailulla. (Etäisyys 1km)

Kysymys kuuluukin, voiko äiti kieltää viikkoyökyläilyt sillä verukkeella, että naisystävä (avopuoliso) veisi lapset hoitoon, ja se ei äidille käy?

Sanotaan vielä, että avopuolisolla pätevyys työskennellä päiväkodissa, eli ihan luotettavakin lasten kanssa.

3

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sormikuolio

      Ei voi, mutta on syytä huomioida että ei mennä äidin ajalla toisen naisen puolesta sähläämään väärälle reviirille. Äiti pelkää ja äidin suojeluvaisto voi toimia hyvään suuntaan tai huonoon. Äidin on hyvä ymmärtää että koko maailma vaikuttaa lapseen ja lapsi on kasvatettava kuin varikset tekevät.

      Olemme lapsesta vastuussa mutta emme omista hänen tulevaisuutta, tulevaisuuden muokkaamis yrityksissä olisi syytä olla varovainen. Urheilukentillä näitä vanhempia näkee ihan riittävästi. Minusta olkaamme variksia, lapsi kasvatetaan hyvin ja ohjaten "suojaten" mutta hän itse päättää tulevaisuudestaan ja läheisistään keitä haluaa tavata. Menettämisen pelko on usein liian ohjaava,sillä lopulta me kaikki menetämme aivan kaiken.

      • Mietiskelijä1234

        Ihana vastaus!

        Veikkaan että tässä tilanteessa juuri tuo menettämisen pelko äidillä kyseessä. Isä ja nainen kuitenkin olleet jo useamman kuukauden yhdessä, ja äitillä ei ole mielenkiintoa olla edes moikkausväleissä naisen kanssa (hankalaa, kun väistämättä törmäävät välillä niin, että lapsetkin mukana, ihmettelevät kovin. Joskus äiti kieltänyt lapsia myös vilkuttamasta, jonka tehneet salaa kun äiti ei katso)

        En tiedä onko pelko sitten siitä, että isän ja äidin välit huononisi, vai siitä että äitipuoli olisi parempi äiti kuin hän itse.
        Etenkin, kun lapset ovat viettäneet isän luona enemmän aikaa naisen myötä.

        Itse olen sitä mieltä, että äiti on aina äiti ja isä isä. Puolisot sitten niitä luotettavia aikuisia keneen turvautua.


    • pulmunen7269

      No ei tietenkään voi. Silloin kun lapsen ovat isänsä luona, on isällä oikeus päättää siitä, kuka lapsista huolehtii. Hän itse, uusi puoliso, isovanhemmat, MLL-lapsenvahti... Lapsen äidillä ei ole asiaan mitään sanottavaa.

      Ärsyttää tuollaiset äidit, joiden itsetunto on niin huono, että pelkäävät äitipuolen vievän heidän paikan, olevan parempia tms. Siitähän tuossa useimmiten on kyse, jos ei ole mistään päihdeiden väärinkäyttäjästä tms äitipuolena kyse. Äidit ottavat lapsista aseen, ja äitipuolesta ammuksen. Isää vastaan.

      Minä muuten olen äiti... Ja muistan hyvin sen ajan jostain vuosien takaa, kun en olisi edes halunnut lapsen äitipuolen tapaavan lastani. =D Että tiedän kyllä mistä puhun. Onneksi elämä on kasvattanut, ja kasvatti silloin jo nopeasti. Kiitokset mm. exälleni, joka piti päänsä. Tänä päivänä lapsella on sekä hyvä äiti, että hyvä äitipuoli.

      Minä olen myös äitipuoli, ja hemmetin kyllästynyt siihen, että puolisoni lapsen äiti omalla käytöksellään vaikeuttaa perheemme elämää. Hänkin on mm. tarkka siitä, että minkä verran minä saan lapsesta huolehtia yms. Säätää pientä jatkuvasti. Raskasta. No, jospa hänkin pian oppii.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe