3 Hyvin häiritsevää untani variksista

Answersindreams

Hei, olen aina pitänyt unien tulkitsemisista vaikkakin eivät aina osuisi aivan nappiin. Minulla on nyt ollut lähi vuosina painajaismaisia varis unia mitkä alkoi kun olin 19-vuotias.

Ensimmäinen uni.

On ilta hämärä ja olen metsällä kävelyllä, kävelen aina vain syvemälle metsään. Matkattuani jonkin aikaa metsässä törmään punaiseen tavalliseen huojuvaan latoon, ihmettelin latoa kovasti mitä sellainen tekee keskellä metsää. Menin ovesta sisään ja se oli hieman erinlainen kuin osasin odottaa sen olevan sisältä. Lato oli sisältä suurempi kuin ulkoa näytti ja se oli tyhjä, oven vierest meni linnamaiset puiset portaat kattoa kohti mitkä eivät johtaneet mihinkään ja ladon toisessa päässä oli pieni aukko mikä muistutti ikkunaa mistä puuttui lasi. Menin aukon luokse ja kurkistin ulos ja samalla kuulin variksen äänen ladon sisältä. Ladon katosta putoili yksitellen hämähäkin verkkoon kudottuina variksia jotka olivat siivistään sidotut, ne rokkuivat katosta alas kuin hämähäkin juuri nappaamat saaliit. Varis joka oli lähinnä minua yritti kovin päästä nokkimaan silmäni pois ja näin ollen heräsin.


Toinen uni.

Olen kotonani sisällä ja ihmettelen missä kaikki ovat, menen ulos katsomaan jos siellä olisi ketään ulkona. En nähnyt ketään ja aloin sitten pälyillä taivaalle, siinä samalla kun katsoin taivasta niin taivaalta alkoi putoamaan sadoittain variksia maahan kuolleina. En pitänyt tätä outona, mutta kun katsoin oikealleni niin näin isäni polvistuneena maahan yrittäen tunkea yhtä kuollutta varista väkisin suustaan sisään ja näin ollen heräsin.


Mitähän mahtavat tarkoittaa? Tuosta toisesta unesta vielä sen verran että olen nähnyt vastaavanlaista unta mutta siinä ei ollut variksia voisin sen vielä kertoa.

Vastaavanlainen uni kun olin 5-6-vuotias.

Olen sängyssäni makaamassa ja yllättäen alkoi kuulumaan yökkäilyä, ihmettelin tätä yökkäilyä ja päätin vilkaista mitä tapahtuu. Näin isäni yrittäen tunkea väkisin suustaan alas jonkinlaista Y:n muotoista vihreää juttua (Unessa käsitin sen jonkinlaisena tärkeänä sisäelimenä, vaikkakin en ollut koskaan sellaista nähnyt. Pidin sitä kait ruokatorvena tai jonakin vastaavana). Kun hän huomasi minun näkevän hänet, hän vain sanoi ei mitään hätää ja näin ollen heräsin.

9

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unijukka15

      Mikään ennehän ei ole yksiselitteisesti hyvä taikka huono unissakaan. Mutta kerrot kuitenkin "painajaismaisista" unista. Varis liittyy jotenkin aina yhteisöllisiin asioihin: yhteiskunnan lakeihin taikka elämän rytmiin, ne voivat liittyä myöskin menestykseen ja rahaan.
      Hyvin tärkeää olisi tietää minkälaista elämänvaihetta olet unien aikaa elänyt. Opiskelitko vai olitko töissä eli mikä oli "statuksesti" yhteiskunnassa?! Ensisijaista olisi sinun itsesi ymmärtää miksi unet ovat synkkiä, miksi et voi nähdä asioita valoisassa merkityksessä. Koetko kenties asiat jotenkin raskaana, oletko sortunut elämässä "suorittamaan" tai näkemään asiat liian mustavalkoisina?!
      Mielestäni variksien kuolemat kertovat siitä, että haluat (alitajuisesti) "tappaa" jonkin puolen elämässäsi, jonka tunnet itsessäsi jotenkin rasittavana tai ahdistavana. Hyvin tärkeää olisi miettiä mikä asia se elämässäsi on ja mitä sen tilalle voisit saada, että näkisit asiat valoisampana. Ulkopuolisena sitä en tietenkään voi nyt sanoa, koska en tunne elämääsi.

    • aikahiukanmiettiä

      "olen aina pitänyt unien tulkitsemisista vaikkakin eivät aina osuisi aivan nappiin. "

      Aika kohtuuttomia odotuksia, en oikein käsitä mitä tarkoitetaan "eivät aina nappiin osumisella".
      Että unille tosiaan odotetaan löytyvän täsmälleen eksakti selitys sen tulkitsijalta joka tarkastelee unta esimerkiksi tällä palstalla pienimuotoisen kuvailevan tekstin perusteella?
      Hetkinen nyt sentään immeiset.
      Mihinkään nappiin osumiseen ei pyritä, unia tarkastellaan , tulkinnallisestikin, vain ihan yhteisestä mielenkiinnosta kuin maalauksia tai koruja.

    • Olisiko

      Onko isäsi sellainen ihminen joka nielee vain huonoja uutisia voimakkailta ihmisiltä? Jotenkin nämä varikset ovat uhrina, mutta eivät kuitenkaan halua kuin satuttaa sinua. Perheeseen liittyviä unia tai johonkin asiaan perheessä, mihin isäsi liittyy. Jotenkin hän ei itse osaa olla päättäjä tai ei osaa käsitellä saamiaan tietoja oikein. Oletko hänen kanssaan eri mieltä?

    • Answersindreams

      ''Onko isäsi sellainen ihminen joka nielee vain huonoja uutisia voimakkailta ihmisiltä? Jotenkin nämä varikset ovat uhrina, mutta eivät kuitenkaan halua kuin satuttaa sinua. Perheeseen liittyviä unia tai johonkin asiaan perheessä, mihin isäsi liittyy. Jotenkin hän ei itse osaa olla päättäjä tai ei osaa käsitellä saamiaan tietoja oikein. Oletko hänen kanssaan eri mieltä?'' Ei nyt antanut minun vastata suoraan kysymykseesi, mutta joo. Hänellä on taipumuksia ottaa asiat hyvin vakavasti ja alkaa stressaamaan niitä että se käy hänen terveydellensä. On elämässäni tapahtunut kaiken näköistä, mutta eivät ole olleet nyt niin merkittäviä että olisivat vaikuttaneet niin kovin että uneksisin niistä. Isäni terveydentila ja hänen taipumuksensa stressata kaikkea huolestuttaa minua.

      • selityksiä

        Tuossa vastaus. Isäsi stressi johtuu siitä kun hän yrittää niellä vastentahtoisia ja vastenmielisiä(varikset kuvaa tätä, ne mielletäänkin pahan ilman linnuiksi) asioita väkisin. Ihmisten muutenkaan ei pitäisi niellä pureksimatta mitään, varsinkaan negatiivisia asioita.


    • Unijukka15

      Olisikohan niin, että maailmankuva, jonka olet isältäsi "perinyt" on käynyt sinulle jossakin määrin painostavaksi?!
      Olet ikään kuin kahden vaiheilla ja varikset ovat tämän "perityn" edustajia. Eli haluat ne tuhota, mutta et sitten kuitenkaan ihan halua. Lisäksi huoli kun isälläsi on terveysongelmia, että miten pitäisi menetellä?!

    • Freesu

      Variksethan ovat kivoja. Ainakin meidän kotivarikset! Ne pitää vain päästää irti verkosta. Isäsi on ilmeisesti pakko tehdä kovaa työtä, kuten niin monen muunkin meistä. Se voi tosiaan olla aika kafkamaista.

    • Alpakaisantuttu

      Samat unet toistuvat hyvin usein. Itselläni jopa niin, että jo tunnen paikat melko yksityiskohtaisesti, en vain koskaan löydä kotiin tai opiskelijakämppään, tavarat on varastettu ja siihen herään. Onneksi on myös paljon kivoja unia: Kerran lapsena minulla oli unessa jänis, josta sain niin hyvän kaverin, että vielä näin kymmenien vuosien jälkeen minulla on sitä ikävä. Äitini aina sanoikin minulle hellästi illalla: "Hyviä unia - pupujussin kuvia!" Niin sanoin lapsillekin ja nyt vain kahden joskus vaimolle.

    • Epäilemättä nämä ovat olleet ahdistavia ja pelottavia unia.

      Yleensä linnut mielletään vapaiksi ja sitä kautta jotenkin viattomiksi. Varis on hahmoltaan tummanpuhuva ja jollain tavalla julmankin näköinen. Sen ei siis voi parhaimmalla tahdollakaan käsittää kuvaavan viattomuutta, pikemmin päinvastoin.

      Punainen lato, jonka mainitsit huojuvan, piti sisällään portaat ja pienen aukon. Tämä voisi viitata ajatukseen naisen sukupuolielimestä ainakin anatomisesti kuvaus olisi melko osuva.

      Variksien siivet olivat sidotut. Se vapaus, mikä lintuihin voidaan yhdistää oli siis menetetty. Tämä korostuu vielä, koska vapautensa menettäneet oli lisäksi kiedottu seitteihin. Kirjaimellisesti ajatus yritti satuttaa sinua nokkimalla silmiäsi. Tässä voitaisiin esittää mielleyhtymä sanontaan "sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee", vaikka se onkin hyvin kaukaa haettu.

      Edelliseen liittyen, voidaan esittää selitys, että jokin seksuaalielämääsi liittyvä ajatus tai muisto aiheuttaa sinulle ahdistusta ja pelkoa. Tämä voisi pitää sisällään ahdistavat muistot ja mahdolliset sairaudet sillä anatomian alueella.

      Seuraavassa unessa olet yksin kotona. Ajatus on siis yksin olemisessa, jäämisessä ja kodissa. Seuraavaksi vapaus ja viattomuus kuolee. Mielikuva isästäsi tunkemassa kuollutta varista suuhunsa voisi viitata, että isälläsi on jotain tekemistä viattomuuden ja vapauden menettämisen kanssa.

      Aiemmin näkemäsi uni voisi viitata ajatukseen sairaudesta, mutta minusta siinäkin on seksuaalinen sävy. En pitäisi mahdottomana, että olet lapsuudessasi todistanut jotain tapahtumaa, jota sinun ei olisi pitänyt nähdä.

      Kiitos unesi jakamisesta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe