Ja Kemi se tienaa pakolaisilla,vai?

Puhukaatotta

Nyt on alettu yhä useammin ja vaikutusvaltaisilta tahoilta kyselemään tulokasvyöryn kunnille tulevien kustannusten määristä. Kemiläisille on uskoteltu toistuvasti että Kemi "tienaa pakolaisilla".Onko Kemillä aivan omat laskukaavat joilla menot muuntuvat tuloiksi kun esim. Kuntaliiton Kietäväinen on huolissaan kunnille tulevista kovista veronkorotuspaineista kun valtion korvaukset eivät riitä alkuunkaan tulokkaiden aiheuttamien menojen korvauksiin.
Miten Kemi aikoo kattaa nuo kustannukset? Kunnallisveron korotuksella? Vesi-,kaukolämpö-,kiinteistövero- korotuksilla vai saneeraamalla rajusti organisaatioitaan ja henkilöstöään? Pienentämällä olevia ja tulevia velka-ja lainatakauksiaan?
Ja unohtakaa matkailun tuomat tulovirrat.Ne ovat mitättömät.

51

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moggagiggelsson

      Niinpä. Näinkö tässä piti käydä. Tämä maa on suomalaisten. Ei tässä eu ssa näin pitänyt käydä. Ohessa Jussi Halla-.ahon puhe. https://youtu.be/LY8d_3qB9ZY . Kannattaa katsoa.

    • Valtioneuvosto

      Pakolaisten kustannuksia ei maksa yksikään kunta tai kaupunki, vaan valtioneuvosto. Tämä on myös yksi syy siihen miksi moni muuttotappiokunta on mielellään pakolaisia ottanut etenkin ne joilla on isoja tyhjiä kiinteistöjä joissa juoksevat kuluja ei kata mikään.

      • laskutoimitusplus

        KEMI kyllä tienaa turvapaikanhakijoilla, sijaintinsa takia. Ovat täällä vilkastuttamassa liike-elämää, valtio maksaa. Sitten kun Kemille alkaisi tulla kuluja heistä, ovat jo valuneet etelään.


      • Tornio

        Eniten suomessa suhteellisesti tulee tienaaman todnäk. tornio. Kun katsoo ruotsin pakolaismäärien asuttamista on haaparannan ympäristöön tulossa aika paljon uusia asukkaita.

        Nyt kannattaa ostaa torniosta tyhjät liiketilat pois kuleksimasta.


      • weerbnhuiol

        Valtion varainministeriön maksut tulevat suoraan verotuloista, eli valtio ja kunta on yhtä kuin veronmaksajat.


      • Kulut

        Valtio maksaa pakolaisten kulut kolmen vuoden ajan ja sen jälkeen kunta!


      • Jajajajajaja
        Kulut kirjoitti:

        Valtio maksaa pakolaisten kulut kolmen vuoden ajan ja sen jälkeen kunta!

        Eli käytännössä suomalainen veronmaksaja kustantaa koko ajan. Ja jos verokertymä ei riitä, niin valtio ottaa ulkomaista lainaa. Jne...


      • Anonyymi
        Kulut kirjoitti:

        Valtio maksaa pakolaisten kulut kolmen vuoden ajan ja sen jälkeen kunta!

        Valtiolla ei ole omia rahoja,kaikki peritty kuntalaisilta.


    • rohvessoorri

      Onkohan AP ajatellut, että miksi ne irakilaiset miehet tänne tulee? Ja pelkästään miehet. Meikatut ja korvakorut, näyttävät 17-vuotiaalta vielä 34-vuotiaana, vai miten se nyt menikään... Vievät selvästikin meidän työt ja naiset!

      ...vai onkohan Irakissa homous yhä kuolemantuomion arvoinen suoritus? Muuten se ei ole mikään kehitysmaa, vaan uusimpia älypuhelimia ym saa kaupasta kohtuullisen edukkaasti - silti kaikilla ei ole niihin välttämättä varaa ilman kotitilan ja koko omaisuuden myymistä. Tulevat sitten tänne noin 10 kiloa euroja taskussa ja ajavat taxilla semmoiseen rauhalliseen soppeen, jossa saa viljellä tomaattia ja kurkkua rauhassa ilman, että joku viinan- ja lääkehuuruinen vanha patu tulee vittuilemaan ja natsit vetää turpaan ilman mitään oikeaa syytä.

      Lisäksi syy miksi he kuvaavat koulujen pihalla... Irakissa ei paljon ilmaista koulujärjestelmää ja sekaluokkia ole. Älypuhelimen intternetillä (joo lähi-idässä on internet ja älypuhelimia!) sitten lähetellään sukulaisille, että onpas Suomi kiva paikka, mutta rasistit tulevat vittuilemaan. Irak on hullu valtio kuten Suomikin. Täällä saa nussia vaikka lampaita lain mukaan. Kuinka moni sitä oikeasti tekee, harva tietää.

      ps. Sun auto ei ole suomalainen. Sun paistinpannu tehään kiinassa. Sun lohi pakataan thaimaassa ja kalastetaan norjassa jne.. Maahantuoja ostaa nämä tarvikkeet ja nuukuuksissasi ostat niitä kuitenkin. Luultavasti makkarapaketissasi syöt lähinnä teollisuusrasvaa ja mistähän sitä saadaan halvimmalla..? Tästä "kriisistä" täytyy selvitä rauhanomaisin keinoin!

      • Terppajasorppa

        Jos ostat kaupasta pippuria, niin sitoudut ottamaan maihinmuuttajan luoksesi asumaan?


      • Terppajasorppa

        ... tässä tapauksessa siis pippurinkasvattajan.


      • rohvessoorri

        Suomalaiset asuvat todella harvassa. Todellisuudessa tyhjiä kerrostaloja ja asuntoja on Kemissä todella paljon ja vuokrat ovat paikoin varsin kohtuullisia. Esimerkiksi opiskeluaikoina on varsin tyypillistä asua muutaman muun tuntemattoman kanssa saman katon alla. Se seikka, että paikkakunnalla on muutama asunnoton ihminen johtuu monesti heidän kyvyttömyydestään hoitaa yksinkertaisia asioita pankissa, Kelassa ja sosiaalitoimistossa.

        Jos raivaan tilaa asuntooni, sopii tänne helposti neljä lisäsänkyä. Valitettavasti tähän taloyhtiöön ei olla päästetty vielä ainoatakaan tummahipiäistä kaveria asumaan. Sosiaalitoimiston asiakkaat näyttävät toki kelpaavan. Heiltähän irtoaa varma vuokra suoraan yhteiskunnan kassasta. Eli meidän verorahoista. Mielestäni koko asumistukijärjestelmä on yksi suuri kusetus.

        Näin pikaisesti laskettuna talouden vesimaksu kasvaisi suurin piirtein lineaarisesti asukasluvun suhteen, mutta vuokra- ja ruokakulut laskisivat huomattavasti ottaen huomioon hävikin, joka yhden henkilön taloudessa tulee. Henkilökohtaiselle taloudelleni tuskin siis kävisi ainakaan huonosti. Vaatimuksena minulla on toki, että henkilöllä on käytöstavat ja löytyy yhteinen kieli. Tätä ei hallitse saatika ymmärrä monikaan suomalainen mieshenkilö. Esimerkiksi suihkussa käyminen ja ulkotakin riisuminen naulakkoon on eräille ilmeisen mahdoton suoritus.

        Toisaalta jos tämän menisin nyt tekemään, perääni tulisi varmasti jokainen yhteiskunnan taho, jotka ovat omissa hyvissä aikeissaan jämähtäneet jonnekin kauas menneisyyteen.


    • frägnmk

      Verot tulee nousemaan tavalla tai toisella suomalaisille näiden pakolaisten saattamana. On aivan turhaa väittää vastaan tätä tosia asiaa. Myös yleinen häiriökäyttäytyminen tulee myös kasvamaan kun suomessa ei ole niille töitä tarjolla kun ei ole oman maan kansalaisillekaan suurten tehostamisien toimesta. Myös suuret kulttuuriset ja uskonnolliset erot kärjistyvät vuosien aikana. Julkiset menot kasvaa.
      Asuntojen ja asuinalueiden hinta romahdukset ovat edessä slummiutumisen myötä ...kuten itäisessä suomenpääkaupungissa on jo nähtävissä.
      Suomella ei yksinkertaisesti ole varaa ottaa tällaista vyöryä vastaan mikä jatkuu ja jatkuu eikä loppua näy. Eu pitää siitä huolen että vyöry jatkuu suomeen.

    • mnbhgytreq

      Siinä vaiheessa kun pakolaiset siirtyvät kunnan elätettäväksi, muuttuu varmaan suvakkien mielipiteet. Ottaen huomioon Kemin kaupungin huonon tilanteen. Näistä kustannuksista ei selvitä kuin verojen kiristyksellä, ja muiden maksujen korotuksella. Tällä hetkellä pakolaiset jo kuormittavat erikoissairaanhoidon kustannuksia.

      • rohvessoorri

        Koko Suomen valtiolla on huono tilanne. Kemin kaupungin budjetti ei siinä savotassa paljoa paina. Suomessa saa asua missä haluaa. Ahneimmat muuttavat tai vähintään ajavat töiden perässä tuhoten maapalloamme hetki hetkeltä enemmän rahan vuoksi. Joo, eiväthän he ulkomaalaiset niin kutsutut ja haukutut pakolaiset ole vielä Suomeen veroja maksaneet edes alvien muodossa, jos on ostettu vaikka lapselle tikkari tai itselle pipo?

        On kaikkien vuoksi parempi, että köyhille annetaan rahaa ja terveydenhoitoa. Kuten sanottua, monella on koko omaisuus taskussa eurojen muodossa ja he käyttävät omia rahojaan osaan palveluista, mm. matkustamiseen ja jotkut jopa ravintolapalveluihin.

        Tämä koko pakolaiskriisi johtuu vain lähi-idän sekavasta tilanteesta, joka taasen johtuu suurvaltojen öljyn ja vallan himosta. Jenkit hyökkäsivät syyriaan jo 2006, nyt samalla suunnalla heiluu myös Venäjä. Siinä kun on ilma sakeana lyijystä, voi miettiä onko vaikka Kemiin tuleminen sittenkään niin huono juttu henkilökohtaisella tasolla... Meillä jokaisella on tämä yksi elämä ja se voi loppua hyvin äkkiä. Toivottavasti Kemin "soturiporukka" ymmärtää asian ennenkuin ovat kaikki vankilassa.

        Kannattaa seurata valtamedian ulkopuolelta oikeita tapahtumia. Internet ja kielten opiskelu auttaa kummasti. Suomen kieli on yllättävän vaikea oppia, varsinkin jos pakolaisten iltapäiväkerhoissa on niin löysä meininki, että opetellaan sanomaan vaan "HEIPPA" ja pelaamaan tuppea. Puhumisen oppii vain ajan kanssa paikallisten kanssa pyörimällä. Mutta jos ennakkoluulottomille pikkulapsillekin juttelu tuottaa kolmeen eri kemiryhmään, suomi24:n keskustelupalstoille ja hirveätä hässäkkää iltasanomiinkin asti, olipa kyseessä minkä näköinen ihminen tahansa, onpa vitun vastaanottavaista toimintaa. Anteeksi sananvalintani, mutta katsokaa itseänne peilistä.

        Jos veronmaksu henkilökohtaisesti ottaa noin paljon päähän, kannattaa muuttaa matalan verotuksen maahan. Suomessa maksetaan aina kovia veroja, ellei tehdä suuria yhteiskunnallisia muutoksia.


    • fdeswnjhuytrewqäöl

      Pakolaiset ovat jo "työllistäneet" itsensä myymällä kiikareita Tornion Prisman läheisyydessä. Ehkä saadaan verotuloja, tai sitten emme. Ettei vain olisi harmaata taloutta?

    • vesivoima
    • Tukia-määräajan
      • Puhukaatotta

        Ja yksityinen lääkäripalvelu taputtaa karvaisia käsiään. Tulee lisää vakituisia asiakkaita joiden käyttämistä terveyspalveluista peritään listahinta viimeisen päälle.
        Opiskelijaasuntösäätiön omistamat(?) asunnot varmaan täyttyvät ja vuokraaja tekee tilin. Itätuulen omistamat asunnot saavat rapistua purkukuntoon.
        Kemin veroja ja vesi/sähkö/maksuja korotetaan.Virkoja lisätään. Yksityiset liikkeet,ne valitut,lisäävät liikevaihtoaan kun asuntoihin uusitaan tiheään kodinkoneita,kalusteita ym.
        Kaikki tämä rahoitetaan valtion keräämistä velka-ja verorahoista. Plus Kemiläisten verorahoista kun kolmen vuoden määräaika täyttyy ja asukkaasta aiheutuvat kustannukset kaatuvat Kemin maksettaviksi.
        Ja siitä huolimatta. Kemiläisen matematiikan mukaan me tienataan tällä.
        Ketkä me?


    • Puhukaatotta

      Kemi voi tienata entistä enemmän! Koska Suomen tyhmimmät kunnat eivät halua tienata kuten Kemi niin valtion suunnitelmissa on korottaa veronmaksajien piikkiin otettua velkarahasummaa ja tarjota sitä tyhmillekin kunnille,jotta myös nämä ottaisivat lisää tulokkaita. Kemi tietenkin hyödyntää ilmaisen rahan jolla kaupungin kassaa täytetään. Näin saamme Kemin uuteen nousuun ja velkakuorma kevenee.Niinhän?
      Ja itätuulen asuntoihinkin riittäisi tulijoita.

    • nmkjiuhbhghlokiuusbnkhi

      Valitettavasti valtion myöntämä tuki ei riitä kunnille korvaamaan pakolaisten kuluja. Jatkossa kunnat ovat myös vastuussa pakolaisista taloudellisesti, vaikka kunta olisi tappiolla miten paljon tahansa. Silloin pakosta kunta joutuu miettimään rahoitusta, nostetaanko veroja tai muuta vastaavaa. Moni varmaan tietää, että terveydenhuollon erikoissairaanhoidon kustannukset tulevat nousemaan, ja tilanne on nyt jo ongelmallinen kulujen suhteen.

      • n....................k

        Jos Kemissä ei olisi pakolaisia niin ei kohta olisi koko Kemiäkään.
        Valitetaan, muttei itse lisäännytä.


      • Puhukaatotta

        Näinhän se todellisuudessa on mutta Kemin talousviisailla on kait erilainen laskuoppi kun väittävät kemin tienaavan vaika muut kunnat ovat eri mieltä asiasta.


    • nhbvpodsswrloinjhuyfklj

      Pakolaiset eivät ainakaan kaupunkia rikastuta, menot tulevat ikävä kyllä vain kasvattamaan menoja. Heillä on paljon vaikeasti hoidettavia sairauksia, jotka tulevat vaikuttamaan paljon terveydenhuollon kustannuksiin, ja lisäävät odotusaikoja, koska tartuntatautien vaara on suuri, menevät kiireellisyysluokassa monen edelle.

      • Puhukaatotta

        Näinhän se todellisuudessa käy. Millonka Kemin päättäjät ovat ottaneet tosiasiat huomioon talousasioissa?
        Mitä enemmän näitä tulokkaita tulee niin sitä enemmän yksityinen terveysasema ansaitsee,sitä enemmän me veronmaksajat tuota laskua maksamme. Ja vieläkin enemmän Kemin veronmaksajat joutuvat noita kuluja maksamaan kun näitä tulokkaiden sijoituspaikkoja lisätään ja asukkaat asettuvat kemiläisiksi.


    • bnmjkioiuytrccvbhgyttrr

      Lidlissä pakolainen ojentaa valkoisen lapun kassalla, kärryt täynnä tavaraa. Samaan aikaan mummo toisessa päässä katselee alennettuja elintarvikkeita, eläke kun ei kaikilla parempaan riitä. Kotona mummo puolittaa lääkkeensä jotka hänelle on määrätty, että ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Pakolaiset käyvät lääkärissä yksityisessä Terveystalossa jossa sosiaalivirkailija ilmoittaa maksun menevän suoraan Kelalle. Ja hallitus tulettaa, meillä kohdeltavan kaikkia yhdenvertaisesti. Kaiken nähneenä, uskallan kyllä olla eri mieltä.

      • Järjetöntä

        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001159085.html

        Tiedä tienaamisesta, mutta maksaa maltaita veronmaksajille ja kunnille, etenkin kunnille, kun valtion tukiaiset päättyy. Kemissähän tienataan ja rahaa riittää ? Pääasia että pöhötautinen organisaatio voi hyvin. Näin se menee.


    • nbnjhjnbnkjiuuyygbgfyi

      Kangasalan seurakunta aikoi tarjota aterian pakolaisille eurolla, muille viisi euroa. Koska asiasta nousi kohu, seurakunta tuli toisiin ajatuksiin.

      • varsiluuta

        http://www.pohjolansanomat.fi/kotimaa/tornio-ei-lisaa-kuntapaikkojaan/

        Rovaniemi ja Tornio sanoo ei. Keminmaa ja Simo, sekä muutama muukin pienempi paikkakunta näyttää olevan pakkosyötön kohteena valtiovallan toimesta. Toivottavasti ei toteudu, sillä mistä näissä kunnissa raha riittää jatkossa, kun valtion tukiaiset loppuu. Mitä tekee velkainen kulttuuri- ja matkailupöhötautia sairastava Kemi ? Varaa ei ole, mutta jossain odotellaan kieli pitkällä, että määrä lisääntyisi piittaamatta siitä, kuka joutuu ajan kanssa maksumieheksi. Kemissähän on valmiiksi pöhöttynyt hallinto- ja sosiaalipuolen organisaatio valjastettu tähän toimintaan. Pitäs kai sitä muuttovoittoa alkaa saamaan jo muiltakin sektoreilta, kuin sosiaali- tai pakolaistaustaisesta väestöstä. Kulujen kanssa Kemi on jo muutenkin lirinässä. Saas nähdä miten käy.


      • Puhukaatotta

        Kemin rikastuminen pakolaisilla kiihtyy,paikkoja lisätään!Vanhaa asiaa mutta miksi kemin naapurikunnat eivät halua rikastua vaan väittävät että heillä ei ole varaa rikastua näillä valtion (veronmaksajien) maksamilla avustuksilla?! Miksi he eivät tule opintomatkalle kemiin jossa rikastuminen näillä veronmaksajien kustantamilla avustuksilla on perinteisesti osattu? Vai panttaako kemi näitä kullanarvoisia tietoja?


    • Puhukaatotta

      Simo totesi tosiasiat:kunnalla ei ole resursseja ottaa näitä tulokkaita.Kun muut Kemin naapurikunnat ovat laskelmissaan päätyneet sellaiseen tulokseen että menot ovat paljon tuloja(jotka ovat veronmaksajilta kerättyjä rahoja)suurempia niin kertokaa Kemin päättäjät minulle ja muille kaltaisilleni tyhmille millä kaavalla Kemi saa tulot sijoitettavista pakolaisista suuremmiksi kuin heistä Kemin maksettaviksi tulevat menot?
      Ja jättäkää laskelmista pois sanat oletetaan,uskotaan,toivotaan,mahdollisesti.

      • ufferinväne

      • Jajajajajaja

      • Syyvältäonkemi
        Jajajajajaja kirjoitti:

        Keni on ollu hyvinkin oma-aloitteinen kyseisessä asiassa. http://dynasty.kemi.fi/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183702-5
        Kohta tulee porukkaa ovista ja ikkunoiste, ettei sekaan mahdu.

        Taas yksi syy entisten lisäksi: muutto Kemistä jotta eläke riittäis tavalliseen eläkeläisen elämään. Tämä jämäkommarien valtaama käpykylä joutaakin jäädä kaltaistensa lypsettäväkksi


      • Saatte maksaa itsenne kipeiksi näista hienoista moniosaajista ja vaikka teillä on Mehiläinen joka veloittaa kunnalta 300 000€/kk ekstraa, niin teillä ei ole varaa hoitaa itseänne siellä. Mutta arvatkaapa ketkä siellä hoidetaan yhteiskunnan varoin, vaikka heistä 99% ei tule koskaan työllistymään ja näin ollen veroja uudelle kotimaalleen maksamaan.

        PPP Loossi 67


      • Puhukaatotta

        Paljonko nykyistä köyhyyttään köyhempi kemi olisikaan,jos se ei olisi rikastunut pakolaisilla..........


      • papprainen

        Ja paljonko rikkaampi, jos Kemin ei tarttis elättää naapurikuntien työssäkäyviä? Jokaiselle Kemiläiselle työttömälle olisi työpaikka Kemissä, jos näitä "pakolaisia" ei täällä kävisi. En kehtais pullistella etenkään Keminmaalaisena.


      • Puhukaatotta
        papprainen kirjoitti:

        Ja paljonko rikkaampi, jos Kemin ei tarttis elättää naapurikuntien työssäkäyviä? Jokaiselle Kemiläiselle työttömälle olisi työpaikka Kemissä, jos näitä "pakolaisia" ei täällä kävisi. En kehtais pullistella etenkään Keminmaalaisena.

        Heistä on monet kemiläislähtöisiä jo toisessa polvessa. Vanhempansa lähtivät veropakolaisina kun Kemi oli silloinkin riistoverottaja. Omakotitalojen tontteja oli rajallisesti saatavana. Kaupungin tontit olivat pieniä vuokratontteja.
        Kemi on nytkin riistoverottaja ja silti on talous kuralla. Miksi tänne kukaan muualta työssä käyvä muuttaisi kun elämisen taso romahtaisi?


    • tyuiolkjhgiiytrtuioiuyt

      Turvapaikanhakijat jäävät kunnan elätettäväksi kun valtion myöntämä tuki loppuu, sitä maksetaan kolme vuotta. Sen jälkeen kunta maksaa heidän elatuksen. Tilaston mukaan vain pieni prosentti työllistyy. Kemin kaupungin taloudellinen tilanne on surkea, ja turvapaikan hakijat eivät ole ratkaisu talouden kohentumiseen.

    • Tätä asiaa on hyvä pohtia laajemminkin.

      Jos kysytään, kuinka paljon Kemi tienaa ihmisillä niin silloin pitää ottaa myös kemiläiset Kemissä asuvat henkilöt huomioon. Näissä tapauksissa asiat tuppaavat menemään siten, että kyseenalaistetaan jonkin mielivaltaisesti määritellyn kansanryhmän asemaa ominaisuuksien perusteella.

      Jossain vaiheessa näitä ominaisuuksia aletaan kysymään myös omalta väestöltä mutta eri muodossa. Mitä toimeentuloon ja yksilön oikeuksiin tulee, niin on eräitä poliittisia ryhmittymiä lähellä EK:ta jotka tekevät sitä jo nyt.

      Kun tälle linjalle lähtee, niin kannattaa olla varma siitä että omat ominaisuudet ja mielipiteet kestävät kriittisenkin tarkastelun.

    • Anonyymi

      Omasta takaa on jo liikaa pitkäaikaistyöttömiä , jotka rasittavat kunnan taloutta . Miksi lisätä taakkaa ??????

      • Anonyymi

        Mitäs tehdään pitkäaikaistyöttömillä? Hehän loisivat yhteiskunnassa, heille on maksettu koulut ja terveydenhoidot. Lisäksi maksetaan asuminen ja eläminen. Onko Suomen passi sellainen paperi joka jakaa vastikkeetta etuoikeuksia tälle ryhmälle?

        Itse asiassa maahanmuuttaja on tulee halvemmaksi kansalaiseksi. Maahanmuttajalle, aikuiselle sellaiselle tarkennuksena, on jo koulut maksettu ja maahanmuuttajat perustavat yrityksiä usemmain kuin kantasuomalaiset.

        Vaadin, että Suomen kansalaisuus ei saa olla mahdollisuus loisimiseen. Sen eteen pitää tehdä töitä. Sosiaaliturva määräaikaiseksi ja asumistuet pois.


    • Anonyymi

      Pakolaiset perustavat yrityksiä? Mutta kuinka monta niitä on pystyssä ensimmäisen vuoden jälkeen kun valtion starttiraha loppuu? Otetaan esimerkiksi Syväkankaan pizzeria, kuinka monta maahanmuutto taustaista yrittää siinä on ollut. Kuinka monta yritystä on tullut Kemiin pakolaisten myötä? Muistakaa valtion myöntämä rahoitus tulee aina veronmaksajilta. Joillakin on käsitys että eurot sataa taivaasta valtion kassaan. Kun valtion rahoitus loppuu, kunta maksaa heidän elatuksen. Vaikka Kemistä lähtee osa pois pakolaisia, uusia lennätetään koko ajan lisää. Yksi pakolainen maksaa huomattavasti enemmän kuin oman paikkakunnan työttömät. Siihen kun lasketaan heidän elättäminen, mahdollinen opiskelu, terveydenhuolto, eläkeläiset jotka tulvat suoraan takuueläkkeen piiriin. He jotka eivät integroidu yhteiskuntaan, myös heidän elinikäinen elatus. Myös rikollisuus, joista tulee kustannuksia oikeudenkäynteineen ja asianajo kuluineen joka on heille myös ilmaista. Tuomion vankilakulut, uhrille maksettavat korvaukset jotka maksetaan myös verovaroista. Englanti hyötyy eniten, sitten Ranska ja Saksa, sillä he ottavat koulutettuja maahanmuuttajia, jotka työllistyvät ja maksavat veroja. Valitettavasti Suomen tilanne toinen.

      • Anonyymi

        Olet sinä melko sekaisin. Minä en kirjoittanut pakolaisista, vaan maahanmuuttajista. Sinä et ilmeisesti ymmärrä eroa näiden välillä.

        "Yksi pakolainen maksaa huomattavasti enemmän kuin oman paikkakunnan työttömät."
        - Itse asiassa onkohan näin? Oman paikkakunnan työttömille on kustannettu yhteiskunnan palvelut kehdosta hautaan koko elämän ajan.

        "He jotka eivät integroidu yhteiskuntaan, myös heidän elinikäinen elatus."
        - Sama koskee näitä kalliita kantasuomalaisia. He eivät integroidu yhteiskuntaan vaikka on maksettu kaikki. Eikö tuo ole isompi ongelma, sillä heitä on enemmän? Mitä sinusta heidän kanssaan pitäisi tehdä?

        "Englanti hyötyy eniten, sitten Ranska ja Saksa, sillä he ottavat koulutettuja maahanmuuttajia, jotka työllistyvät ja maksavat veroja. Valitettavasti Suomen tilanne toinen."
        - Todistapa väitteesi ettet puhele pehmoisia.
        - Nimittäin Ranskaan ja Englantiin tulee maahanmuuttajia aivan eri volyymilla kun Suomeen, koska väkeä lappaa entisistä siirtomaista joita ovat käyneet tyhjentämässä vuosisatojen ajan.
        - Miten voi olla että tiedät noin vähän asioista joista otat kantaa? Oletko käynyt koskaan missään?


      • Anonyymi

        Vituttaako sua Syväkankaalla joku, muuta namibiaan!


    • Anonyymi

      Mitäs tehdään pitkäaikaistyöttömillä? Hehän loisivat yhteiskunnassa, heille on maksettu koulut ja terveydenhoidot. Lisäksi maksetaan asuminen ja eläminen.

      Onko Suomen passi sellainen paperi joka jakaa vastikkeetta etuoikeuksia tälle ryhmälle?

    • Anonyymi

      "Olet sinä melko sekaisin. Minä en kirjoittanut pakolaisista, vaan maahanmuuttajista. Sinä et ilmeisesti ymmärrä eroa näiden välillä."

      Minä kirjoitin molemmista, työperäisistä maahanmuuttajista ja pakolaisista. Työperäisiä on huomattavasti vähemmän kuin pakolaisia, tosin heistäkin osa yrittää tehdä töitä. Tilanne on edelleen että työperäinen maahanmuutto on vähemmistönä verrattuna muuhun ryhmään. Minä kirjoitin molemmista, myös osa pakolaisista onnistuu työelämässä. Luetun tekstin ymmärtämisen vaikeus ei ole taas minun vikani. En ole kommentoinut kirjoitustasi millään tavalla, tämä myös tiedoksi.

      • Anonyymi

        "Työperäisiä on huomattavasti vähemmän kuin pakolaisia, tosin heistäkin osa yrittää tehdä töitä. Tilanne on edelleen että työperäinen maahanmuutto on vähemmistönä verrattuna muuhun ryhmään. "

        Onko sinulla tilastoja asiasta? Ei tietenkään ole vaan mielikuvien varassa toimit koska se edistää sinun omaa maailmankatsomustasi. Tuo mitä kirjotat on täyttä puppua ja se on helppo tarkistaa.

        Suomeen muutti ulkomailta 31 106 henkeä vuonna 2018, ja Suomen maastamuutto ulkomaille oli 19 148 henkeä. Vuonna 2018 turvapaikkaa haki 4 548 ihmistä, joista vähän yli puolet, eli 2 409 ihmistä, haki turvapaikkaa ensimmäistä kertaa.

        Ihmettelen, mikä on sinun tarkoitusperäsi sotkea asioita ja levittää tietoa, joka ei pidä paikkaansa? Voisitko kertoa miksi näin toimit?


        Lähteet:
        https://tilastokeskus.fi/til/muutl/2018/muutl_2018_2019-06-17_tie_001_fi.html
        https://pakolaisapu.fi/pakolaisuus-suomessa/


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe