Uusioperheen lapsi

Make1796

Heippa!

Elän uusiperheessä missä kauniimmalla osapuolella sellainen lapsi mitä en vaan pysty sietämään kuin silloin tällöin... Harmittaa itseänikin, mutta on aivan toista maata kuin minä ja oma ajatusmaailmani. Meillä on molemmilla lapsia ja kaikki menee hyvin muiden kanssa, mutta tämän yhden kanssa minä en vaan tule edes ajatusmaailmassa juttuun...

Hän on Suomeksi sanottuna sellainen "luuuseri" "häviäjä" "räkänokka", millä aina nenä vuotaa räkää, tekee aina niin kuin muut sanovat, ei mitään omaa tahtoa, ei omia mielipiteitä, kiltti kuin mikä, ei osaa puolustaa itseään, huono kaikessa paitsi käyttäytymisessä. Eli siis peruspaskahousu, joka kusee allensa ja itkee aina kun mahdollista.

Haluaisin kannustaa ja tukea häntä, mutta se ei vain onnistu. Hänen isänsä on samanlainen veltto paska ja oksettaakin tuollaiset saamattomat ihmiset, mitkä eivät kykene tyyliin edes pyyhkimään pyllyään käytyään kakalla? Mitä tehdä? Kuinka toimia?

Tiedän, että kannustaa pitäisi, ja kehua kun menee hyvin, mutta ei ole vuosiin auttanut! Tämä vain on niin "räkänokka", jolle en löydä keinoja miten auttaa tilannetta. Koen olevani pulassa, koska en enää edes halua viettää hänen kanssa aikaa. Joskus olen pakotettu siihen, ja se on ERITTÄIN vastenmielistä!!!

Oles siis MIES, ja pidän itseäni miehenä. Kun esim. mennään saunaan, ja otetaan miesten löylyt, niin tämä reppana oksentaa saman tien, kun ei kestä löylyjä, vaikka vieressä istuu 6 vuotta nuorempi velipuoli? "räkänokka" yrjöää vessassa ja muut nauttii saunasta. Hitto kun inhoan tällaista ja siitä seuraavaa tilanteita!!!

Kun syödään mitä vain, niin tälle ei kelpaa kuin spagetti jauhelihalla ja that's it kaikki muu tulee oksennuksena pihalle, jos jauhelihanpalasetkin on liian suurin, pyörittelee niitä suussaan tunnin...

Voisin mainita mitä vain, mutta nyt alkaa tuntumaan liian vaikealta! Ei vaan sovi kuvioon millään lailla ja mielestäni kuuluisi NIIN avuttomien joukkoon tämä onneton reppahousu, ja sinne isäkin mukaan! Kotoa kun lähtee esim. aamuisin kohti koulua, niin et voi koskaan luottaa onko ovet lukossa, ja onko kotona kaikki ok?

Mutta onneksi hän on TERVE, eikä ole mtn sellaista ongelmaa, että todellisuudessa valitan AIVAN turhasta, mutta harmittaa vaan hitosti tollaset aikaansaamattomat paskiaiset!

Silloin kun mennään ja tehdään, ei jäädä tuleen makaamaan!!!

6

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hiphiphurraa

      Trolli meni metsään....

    • näinonnäreet

      Joo trolli meni kympillä metsään. Tosin trolli oli kyllä siinä oikeassa, että uusioperhearki on yhtä helvettiä ja kenenkään ei kannata ryhtyä aisuriksi.

    • spoiwjposje

      Trolli tai ei, mutta vastaan... On normaalia että etenkin uusperheen alkutaipaleella toisen lapset voivat tuntua vierailta, koska ei itse ole ollut heitä kasvattamassa, ei vielä kunnolla tunne ja lapsilla on erilaiset tavat, vieraat ongelmat yms. Mutta jos on sitoutunut hyvällä asenteella perheeseen, niin sellaiset tuntemukset menee yleensä ohi. Sinulla ei ole mennyt.

      Ihan ensiksi, tapasi puhua lapsipuolestasi on törkeä. Vaikka kuinka teetkin sen tuntemattomana netissä, niin silti. Toivon että häpeät omaa kielenkäyttöäsi. Puhut lapsesta. Oman perheesi jäsenestä. Ihmisestä joka kasvaa aikuiseksi sinun seurassasi.

      Annan vinkin... Minullakin oli aikoinaan vaikeuksia ymmärtää mieheni tytärtä. Hän oli tempperamentiltaan hyvin erilainen kuin minä, mieheni tai minun lapseni. Tyttö oli äitinsä puolelta koulittu hyvin varovaiseksi, herkästi luovuttavaksi yms. Hänellä ei ollut kokeilunhalua uusiin asioihin, olis sitten kyse ruuasta, liikkumisesta tai ihmisiin tutustumisesta. Välillä olin aivan neuvoton, ja kyllä turhauttikin, että miten hemmetissä esimerkiksi jokin niin yksinkertainen asia kuin uiminen voi vaatia puolen tunnin sulattelun, ja siltikin se tapahtuu lähinnä varovasti uimahallin vedessä kävellen siten ettei vaan pää kastu... Arhg. MUTTA kun ajan myötä tutustuin lapseen enemmän, opin näkemään lapsessa muita piirteitä. Sellaisia piirteitä, jotka alussa jäivät ikävien ominaisuuksien varjoon. Pääsin lapsen kanssa läheisemmäksi, kun opin hänestä uutta ja positiivista. Ja kun tunsin lapsen paremmin, osasin myös paremmin lasta kannustaa niissä asioissa, jotka edelleen ovat hänelle haasteellisia.

      Mieti sinäkin niitä asioita, joissa lapsipuolesi on hyvä. Hän ei voi olla huono kaikissa. Kenties hän on hyvä sellaisissa asioissa, joita sinä et tajua arvostaa? Esimerkiksi osaako hän keskittyä hyvin? Onko hänellä värisilmää? Osaako hän kuunnella ihmisiä? Onko hän hyvin luotettava ettei satuta koskaan ketään (mikä on muuten uskomattoman hieno piirre.)? Sinulla on fiksaatio siitä, millainen hyvän ihmisen kuuluu olla. Varmasti sinun arvostamatkin piirteet voivat olla hyviä, mutta ne eivät ole ainoita hyviä juttuja ihmisissä.

      Jos me kaikki olisimme samanlaisia, niin ei tämä maailma pyörisi. Täytyy olla myös herkempiä, rohkeampia, uteliaampia, hiljaisempia, puheliaampia... Kaikkea. Mieti mitä hyvää lapsipuolessasi on, niin opit arvostamaan häntä ihmisenä.

    • vaikeanuoruus

      Minusta vaikuttaa siltä, että siinä missä sinä tosimies alfauros porskutat ja karjut ja olet harmistunut, tuo äitinsä ekan pesueen nuorimmainen (?) KÄRSII ja TRAUMATISOITUU. Jos koet, että teillä on ongelmia, on olemassa kasvatus/perheneuvola ja yksityisiä tahoja jotka auttavat kasvatuspulmissa.
      Olisiko niin, että tuo poikapuoli itse asiassa kärsii allergiasta ja/tai vatsaongelmista, joita ei vain ole ehditty tai viitsitty tutkia nyt, kun teillä on tuo oma poikasi, sinua muistuttava, vertailukohtana. Tai sitten pelkkä läsnäolosi tekee psykosomaattisia pahoinvointioireita hänelle?
      Toivottavasti poika voi muuttaa isänsä luo (mitä hän varmaan toivoisikin) tai vaikka sijaiskotiin jossa kokee tulevansa hyväksytyksi omana itsenään.
      Kiusataanko poikaa koulussa, oletteko viitsinyt ottaa selvää? Selittäisi tuon jatkuvan stressireaktion hänessä.

    • SURULLISTA

      KATSO PEILIIN???? KUKA SE RÄKÄNOKKA ON, OOT SÄÄLITTÄVÄ TYYPPI

    • hoit_su

      Olet oksettava raukka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe