mikä muu teitä yhdistää kuin tatskat.

eläke-ukko

En ota kantaa siihen onko tatuoitu iho kaunis vai ruma.
Enemmän mietin sitä miksi ihmisen pitää saada tatuoinnit.
Mistä tai mitä se voisi kertoa tämän päivän ihmisistä.
Ennen niitä oli merimiehillä ja jollain toisella ihmisryhmällä.
Nyt niitä on niin kauniilla ,kuin vähemmän kauniilla naisilla.
Rumiahan ei olekaan.
Pistäkäähän muutama järkevä selitys ikääntyneelle ukolle.
Yhden olen joskus kuullut. on kuulemma helpommin löytää piikin paikka kun on joku merkki.

12

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtasatatatskaa

      Yritän kovasti keksiä että miksi mutten keksi syytä. Mä vaan tykkään niistä!

    • superiormuumi

      Aika provosoivasti kuitenkin lähdit kyselemään. "on kuulemma helpommin löytää piikin paikka kun on joku merkki". Just joo... Oli vissiin ihan pakko päästä sanomaan?

      Mutta vastataan nyt kuitenkin, jos satutkin olemaan ihan oikealla asialla etkä vain provosoimassa. Itselläni on monia eri syitä ottaa tatuointi. Kuten edellinenkin sanoi, yksi syy on se, että tykkään niistä. Tykkään siitä, että ne tuovat iholle pienen säväyksen.

      Suurin syy on kuitenkin siinä, mitä kuvat minulle edustavat. Omalta iholta kuvia löytyy kaksi. Etenkin toinen niistä liittyy vahvasti yhteen elämäni tilanteeseen, jonka haluan muistaa koko loppuikäni. Kuva tuo minulle mieleen juuri kyseisen tilanteen ja rauhoittaa minua esimerkiksi stressitilanteissa, koska muistan kuvan nähdessäni mihin tilanteeseen se liittyy. Se tuo minulle mieleen elämäni tärkeimmän henkilön ja jotain, mitä hän silloin sanoi.

      Syitä tatuoinnin ottamiselle on luultavasti yhtä paljon kuin tatuointejakin. Yllättävän monilta löytyy jonkinlainen tarina tatuoinnin taustalta, mutta aivan yhtälailla joku voi ottaa tatuoinnin vain koristeeksi. Ja on aivan varmasti niitäkin, jotka vankilassa itselleen tatuoinnin hakkauttavat ja hankkivat ns. vankilatatskan, mutta mitä sitten? Ei sen perusteella pidä tuomita kaikkia tatuoituja, kun terve järkikin jo sanoo, että tatuointeja ottavat nykypäivänä ihan tavallisetkin ihmiset.

      Itse näen asian myös niin, että tatuoinnit tulevat olemaan tulevaisuudessa jonkinlainen ajankuva. Tatuoinnit tulevat luultavasti seuraavan tai ainakin sitä seuraavan sukupolven aikana vähenemään, koska halutaan taas olla erilaisia kuin omat vanhemmat. Näin se maailma vain pyörii. Jotkut asiat vain sattuvat kiehtomaan suurta määrää ihmisiä tiettynä aikana. Tämä pätee mihin tahansa ilmiöön, myös tatuointeihin.

    • tittidididii

      Muistoja, Koristeita, Haaveita, Tunteita. Tatuoinneissa on tarina ja sielu. Edustavat kantajaansa. Välillä eivät enää nykypäivänä mutta menneessä kyllä. Silloin kun sen on ottanut.

      • boredi

        Näin juuri. Minusta on mielenkiintoista, miten toisten tatuointien arvostelijat vetoavat välillä siihen, että "mitäs sitten kun tatuointi ei ole kantajalleen enää ajankohtainen?". Toki selkeitä harha-askeleitakin varmasti sattuu, mutta ne voi estää miettimällä tatuoinnin aiheen tarkkaan. Se, että tatuointi ei välttämättä ole enää kantajalleen ajankohtainen ei tarkoita sitä, että tatuointia katuisi. Se kertoo silti kantajansa eletystä elämästä ja niihin liittyvistä muistoista ja tarinoista, jotka ovat osa tätä ihmistä. Toisilla menneisyys on muistoissa vain pään sisällä, toisilla myös iholla.


    • peilipeili

      Aloittajalle kysymys: miksi tatuoinnille pitää löytyä erillinen selitys tai oikeutus verrattuna muihin asioihin, joita ihmiset haluavat? Miksi toiset tykkäävät punaisesta paidasta, mutta toinen ei koskaan laittaisi sen väristä paitaa päälleen? Miksi jotkut hankkivat itselleen kitaran, kun taas toisia se ei kiinnosta lainkaan? Miksi jotkut ostavat tietynmerkkisen auton? Miksi joku kuuntelee musiikkinsa vinyyliltä vaikka kaiken saa digitaalisenakin? jne. Toki noista asioista pääsee eroon, jos välttämättä haluaa (pääsee tietty tatuoinnistakin), mutta ihan sama kiinnostus ohjaa jotkut ihmiset tatuointien pariin. Ei sille tarvita sen suurempaa motiivia vaikka taustalta monesti tarina löytyykin.

    • yiti

      Aloittaja voisi miettiä enemmän sitä, että nykyään kenenkään tarvitse hakea oikeutusta muualta/muilta. Saa tehdä kuten itse tahtoo.

      Asiahan, joka on vaikea vanhemmalle väestölle. Ei oma isoisänikään tatuoinneistani inostu, mutta ei innostunut myöskään mottoripyörästäni, kun sehän on vain jotain "jengi touhua" eikä innostunut myöskään venäläisperäisestä tyttöystävästäni, kun hehän ovat kaikki...niin tiedätte kyllä käytetyimmän yleistyksen.
      Hän sentään tajusi tuon, että ajat muuttuvat, että vain hänen kaltaiset menneeseen hukkuneet ajattelevat kalkkeutuneesti.

      Niin ja tuohon loppu halveeraukseesi sanoisin, että ei, sairaanhoitajatkin valittivat taannoin minulle että verenotto on mahdotonta, olisi pitänyt jättää kohta tatuoimatta.

      Koita kestää siis. Aika ei palaa sellaiseksi, kun laivat oli puuta ja merimiehet omasivat vain tatuointeja.

      • Taitaja666

        Älä höpäjä! Itsellä täys sleevet eikä tuota mitään ongelmaa verikokeissa. Suonen joutuu vaan etsimään sormella kun ei näy tatuoinnin läpi. Eikä ole kerta tai kaksi kun on otettu verta tatuoinnin läpi.


      • fjfj
        Taitaja666 kirjoitti:

        Älä höpäjä! Itsellä täys sleevet eikä tuota mitään ongelmaa verikokeissa. Suonen joutuu vaan etsimään sormella kun ei näy tatuoinnin läpi. Eikä ole kerta tai kaksi kun on otettu verta tatuoinnin läpi.

        Onneksi olkoon, olet saanut sitten vain hiljaisia hoitsuja.
        Kyllä mulla ne vaan aina on valittanut asiasta, ja hoitanut kyllä sitten homman.


      • Taitaja666

        No, eipä multa toisaalta hoitsut ole koskaan verta ottanutkaan. No, ymmärrän sua jos käyt paikoissa missä hoitsut ottaa verikokeet. Itse suosin koulutettuja ammattilaisia.


      • gfnmgfm
        Taitaja666 kirjoitti:

        No, eipä multa toisaalta hoitsut ole koskaan verta ottanutkaan. No, ymmärrän sua jos käyt paikoissa missä hoitsut ottaa verikokeet. Itse suosin koulutettuja ammattilaisia.

        Oi, teilläpäin sairaanhoitajia ei siis sanota hoitsuiksi vaan koulutetuiksi ammattilaisiksi. Mielenkiintoista.
        Vai eikö teilläpäin sairaanhoitajat ole siis koulutettuja?
        Joissakin paikoissa jopa jo lähihoitajat ottavat suonesta näytteet.


    • keski_ikäinen_nainen

      Siis on helpompi löytää piikin paikka? En kerta kaikkiaan ymmärrä, mitä tarkoitat. Olen keski-ikäinen nainen, muutama tatuointi vaatteilla piilotettavissa paikoissa. Perusverikokeet minulta otetaan ehkä parin vuoden välein. Labratäti löytää kyllä suonen kyynrävarresta ilman, että siihen tarvitsee viereeen kirjoittaa "laskimo". Samoin jos täytyy pistää piikki kannikkaan, niin terveydenhoitaja löytää pistopaikan ihan ammattitaitonsa perusteella. Yleensä tatuoinnin läpi ei pistetä. Esim. epiduraalipuudutus voi olla vasta-aiheinen, jos pistopaikassa on tatuointi. Tatuointi on muuten monella hoitoalalla toimivalla ihmiselläkin, mutta yleensä potilaat eivät kurkkaa hoitajan tai lääkärin vaatteiden alle, eivätkä siten tiedä asiaa.

      Kun itse otin tatuointeja, valitsin paikat, jotka voi piilottaa ja jotka venyvät mahdollisimman vähän lihoessa tai vanhentuessa, kun paikat alkavat valua. Olin asiassa kaukokatseinen. Nyt keski-iässä tatuoinnit voivat jopa toimia motivaationa kuntoiluun, jolla taas saan vältettyä liikkumattomuuden haittoja ja ylläpidettyä siedettäviä ruumiinmuotoja. Eli tatuointi voi toimia jopa motivaattorina. En meikkaa, mutta minulla on omat salaisuuteni vaatteideni alla.

      Tatuoituja ihmisiä ei yhdistä mikään muu, kuin tatuointi. Yhdistääkö tatuoimattomia ihmisiä muka jokin muu kuin tatuoimattomuus? Eli kaikki tatuoimattomat ovat rikkeettömiä, kukaan ei käytä päihteitä, kaikki ovat ruumiillisesti ja sielullisesti terveitä ja täydellisiä, syövät terveellisesti ja liikkuvat riittävästi? Epäilen. Tatuointi - tatuoimattomuus on keinotekoinen ja toimimaton akseli luokitella ihmisiä. Pahoittelut, papparainen, ajatusmallisi horjuu.

      Ps. Kukaan ei ole koskaan missään tullut minua haukkumaan tatuointien takia oikeassa elämässä. Netissä saa sen vaikutelman, että tarvitsee henkivartijan kulkiessaan, jos on tatuointeja, mutta ei se niin mene. Moni jopa ihailee kauniita kuvia kesäaikaan, kun näkyvät.

      • boredi

        Nimenomaan. Tuo oli erittäin hyvin heitetty vastapallona, että jos joku olettaa kaikkien tatuoitujen olevan samanlaisia, pitäisi hänen silloin olettaa myös kaikkien tatuoimattomien olevan keskenään samanlaisia. Ja sitähän hän ei varmasti tee.

        Jotkut tatuoimattomat tuntuvat kavahtavan tatuoituja niin paljon, että eivät missään nimessä haluaisi olla heidän kanssaan tekemisissä. Eivät tiedä sitä, että ovat luultavasti päivittäin tatuoitujen kanssa tekemisissä jollain tasolla. Eivät vain ole tietoisia tatuoinneista, koska kaikki tatuoinnit eivät ole näkyvällä paikalla.

        Minuakaan ei ole kukaan tullut kasvotusten koskaan tatuointien takia haukkumaan enkä ole nettipalstojen ulkopuolella tatuointivihaan törmännyt. Kaikki ovat kohdelleet minua oikein lämpimästi, koska olen kohdellut heitäkin lämpimästi. Tämän palstan vihaajat taitavatkin suurimmaksi osaksi olla provosointia harrastavia yksinäisiä raukkoja, joilla on niin kova tarve ihmiskontaktiin ja huomatuksi tulemiseen, että täytyy vähän sohia, jotta saisi edes jonkunlaista huomiota. Painotetaan kuitenkin, että kaikista en tietenkään ole samaa mieltä eikä tatuoinneista tarvitse tykätä. Tälläkin palstalla olen joskus törmännyt ihan asiallisiin perusteluihin siitä, miksi joku ei tatuoinneista pidä ja heidän mielipiteitään olenkin arvostanut. Provosointimielessä kirjoittelevan kuitenkin tunnistaa täälläkin aika herkästi. Provosoinnin harrastaminen kertoo ihmisestä ja hänen luonteestaan paljon enemmän kuin yksikään tatuointi voisi kenestäkään kertoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      277
      2316
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      44
      1113
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      76
      1051
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1033
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      274
      872
    6. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      815
    7. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      799
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      64
      690
    9. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      680
    10. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      679
    Aihe