muutin pois kotoa

Olen aiemmin kertonut elämästäni syrjäytyneiden ja yksinäisten palstalla. Isälläni on peliriippuvuus. Kun asuin vanhempieni luona, hän vaati joka tilistäni rahaa yhteisiin menoihin niin paljon, ettei itselleni jää paljon mitään. Tilistä jäi itselle noin 100 euroa. Olen kuntouttavassa työtoiminnassa, ja saan siis työmarkkinatuen 9€ päivältä.

Avasin huhtikuussa 2012 pankkiin säästötilin, jonne aloin säästämään isältäni salaa. Isä ei tiennyt mitään säästöistäni.

Kesällä 2014 aloin ostamaan kattiloita, lautasia yms mitä tarvii omassa kämpässä. Samana kesänä siivosin omasta huoneesta kaikenlaista ylimääräistä pois. Vaatekaappiin sain järjestetyksi tilaa tavaroille, joita olin ostanut valmiiksi.

2015 keväällä laskin, että säästöjä on tarpeeksi itsenäisen elämän aloittamiseen. Saisin maksetuksi takuuvuokrat yms. Aloin katselemaan asunto-ilmoituksia netistä. 22. heinäkuuta näin findit.fi-sivustolla ilmoituksen eräästä asunnosta, josta kiinnostuin. Eikä vuokrakaan ollut paha.

Soitin ilmoituksessa olevaan numeroon, ja pyysin päästä näkemään asunnon. Menin katsomaan asuntoa. Asuntoesittelyn jälkeen vuokranantaja kertoi, että esittelee asunnon myös muille kiinnostuneille. Soittaa sitten, että sainko asunnon. Seuraavana päivänä hän soitti, ja kysyi, että vieläkö olen kiinnostunut asunnosta. Vastasin, että tottakai. Sain asunnon, ja sovittiin, että allekirjoitetaan vuokrasopimus seuraavalla viikolla alkuviikosta.

Tiistaina 28. heinäkuuta allekirjoitin vuokrasopimuksen. Kun menin vuokrasopimus kourassa kotiin, niin isä oli heti, että miten voi ilman palkkatyötä saada asunnon. Väitti, etten saa vuokraa ja muita tuloja maksetuksi pienillä tuloilla. Kerroin saavani asumistukea. Isä laski kelan asumistukilaskurilla, paljonko saan asumistukea. Väitti, etten saisi yhtään asumistukea. Kertoi, että koko työmarkkinatuki menee vuokraan ja sähköön. Menin koneelle katsomaan, niin siellä oli tiedot täytetty väärin. Isä oli laittanut tuloihin mukaan ylläpitokorvauksen, vaikkei se vaikuta asumistukeen. Asumistuki niillä tiedoilla olisi ollut 229 euroa, ja isä väitti etten saa sitä.

No täytettiin kahdestaan tiedot laskuriin. Laskurissa pitää ilmoittaa asunnossa asuvien aikuisten ja alaikäisten määrä. Isä laittoi, että asunnossa asuu yksi alaikäinen. Huomautin, etten minä mikään alaikäinen ole. Sitten kun oli laitettu tiedot oikein, niin kerroin isälle, että saan asumistukea 289,6 euroa. Kysyi, että mistä kohdasta sen näkee. Näytin, että tuostahan tuon näkee.

Keskiviikkoaamuna 29. heinäkuuta lähdin katsomaan huonekaluja kierrätyskeskuksesta.varasin sieltä itselleni keittiönpöydän ja neljä siihen kuuluvaa tuolia, sohvan, ja sohvapöydän. Sain varatuksi muuton saman viikon perjantaille. Menin sitten vuokrasopimuksen kanssa sähkölaitokselle tekemään sähkösopimusta. Sieltä menin Kelaan ilmoittamaan omilleen muutosta. Virkailija otti vuokrasopimuksesta kopion, ja kertoi, että asumistuki hakemuksen voi tehdä myös netissä. Täytin hakemuksen vanhempien läppärillä.

Virallisesti asuin uudessa asunnossa 1. elokuuta lähtien, ja se on lauantai. Vuokranantaja hyväksyi, että alan muuttamaan jo aiemmin. Keskiviikosta lähtien äiti auttoi kantamaan tavaroita asunnolle. Perjantaina aamupäivällä tuli muuttoauto pihaan, ja siellä oli valmiina varaamani huonekalut kyydissä. Kun muutto oli valmis, niin tarjosin äitille pitsan pitseriassa kiitoksena siitä, kun oli auttanut tavaroiden kantamisessa.

3

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isäni on tukityöllistettynä, ja äiti on vakituisessa työssä. Isän sopimus on joulukuun alkuun asti. En tiedä, saako jatkaa sen jälkeen. Isällä on ulosotossa perittävää. Iltapäivällä isä menee työn päälle koneelle pelaamaan kasinosivustoille, ja istuu koneella iltaan asti. Viikonloppuisin ja lomalla istuu koneella aamuun asti. Kaupassa hän pelaa rayn pelikoneita. Hänellä on kesäisin maksullinen Tototv kanava, josta näkee raviurheilua. Hän on monesti käynyt raveissa ihan paikanpäällä.

      Isä joi ennen vanhaan joka viikonloppu kännit. Asuttamamme kerrostalon vieressä oli ennen kioski, ja sen vieressä kapakka. Isä meni aina sinne juotuaan ensin saunassa kaljan pari. Silloin isä jo veikkasi jotain pesäpalloa, jalkapalloa yms. Aina piti saada tekstitv:stä saada katsoa tuloksiä. Minä kun olisin rauhassa halunnut katsoa piirrettyjä. Myöhemmin minulla oli oma tv, mutta isä tuli joskus siitäkin katsomaan tekstitv:tä, kun äiti katsoi olohuoneessa mäkihyppyä.

      Sitten vuosituhannen alussa vanhemmilla oli erohakemus vireillä. Äiti lupasi jäädä, jos isä lopettaa juomisen. Isä lopetti, ja erohakemus peruttiin. Ovat vieläkin naimisissa. Tuo uhkapelaaminen on pahentunut isällä, kun lopetti alkoholin ottamisen.

      Meille hankittiin tietokone ja netti kesällä 2007. Isä huomasi, että netistä näkee kaikki ravitulokset yms paljon nopeammin päivitettynä, kuin tetksitv:stä. Kun olin ammattiopistossa, isä rupesi pelaamaan taitopeli.com-sivustolla sanapelejä. Niitä pelejä oli joskus myös Nelosella sellaisena TV-versiona, johon pystyi osallistumaan puhelimella. Taitopelien nettiversio oli ilmainen.

      Niitä taitopelejä isä usein pelasi. Joskus en meinannut saada päästä koneelle tekemään läksyjä, kun isän piti saada pelata taitopelejä. Kysyi, että eikö niitä voi tulostaa paperille. Ei, kun oli joskus sellaisia läksyjä, joihn tarvitsi konetta ja nettiä. No pääsin sitten koneelle, kun olin rautalangasta vääntänyt, että tarvitsen läksyihin konetta.

      Siellä taitopeli.com-sivustolla näki erilaisia tilastoja. Isäni nimimerkillä oli kaikkien aikojen eniten pelattuja kierroksia. Nykyään tuo sivusto ei ole enää toiminnassa.

      Sain sitten tuttavaperheeltä jonkun ikivanhan koneen ilmatteeksi, kun halusivat siitä eroon. Isän koneesta meni näppäimistö rikki, niin piti päästä minun koneelle pelaamaan taitopeliä. Illalla piti hänet häätää pois, että sain rauhassa ruveta nukkumaan.

      • tsempare

        Hyvä kun lähdit. Pikkuhiljaa omaa elämää rakentaen, hyvin menee sulla.


    • kassuliini

      Onnittelut sinulle!
      Taitaa olla niin että isäsi käytti sinulta ottamiaan rahoja pelaamiseen kun asuit kotona. Ja sitten kun päätit muuttaa pois, häntä alkoi pelottamaan että jää ilman sinun rahojasi. Siksi hän ehkä yritti huijata sinua sanomalla ettet pärjää omillasi.
      Selvästi isälläsi on riippuvuusongelma. Alkoholin jäädessä pois tuli peliongelma.
      Nyt kun sinulla on oma asunto, nauti itsenäisestä elämästä. Voit vaikka opetella tekemään uudenlaisia ruokia. Se on kiva ja hyödyllinen harrastus.
      Jos isä pyytää rahaa, ole varovainen. Peliriippuvaiset kuluttavat toistenkin rahat helposti vaikkeivat välttämättä tarkoita pahaa.
      Onnea elämääsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2003
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1702
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      248
      1640
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      56
      1598
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1438
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1373
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1197
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      284
      1194
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1183
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      41
      1097
    Aihe