Työnantajan etsii AINA "porsaan reikiä"!

DuunariRoope

Meillä on salassapito- ja työntekovelvoite työnantajaamme kohtaan, mutta siihen se yleensä sitten melkein jääkin, mitä velvollisuuksia heillä on sitten meitä työntekijöitä kohtaan muuta kuin palkanmaksuvelvoite etsiessä porsaanreikiä. Usein olen miettinyt, että varsinkaan pk-yrityksissä ei paljon arvosteta työntekijöiden työpanosta tai niitä ihmisiä ollenkaan, jotka sitä työtään tekevät. Työnantajat luulevat saavansa aina uuden tilalle, jos joku lähtee kun henkilö kypsyy ettei työpaikoilla ketään arvosteta, entä sitten se uusi vähän ajan kuluttua kun se on ajettu hommiinsa sisään -saattaa olla taas samassa asemassa ja työnantaja on kuluttanut siihen aikaa ja rahaa kunnei itse ole muuttanut johtamisasennoitumista?

Työntekijöiden virheitä kytätään selän takana. Osataan sanoa, että virheitä tapahtuu eikä kukaan ole täydellinen, mutta sitä sanomaa ei enää muisteta sitten kun virhe todellakin tapahtuu vaan syyllistä etsitään sen jälkeen. Isommat virheet ovat sitten jo miltein maailmanloppu!

Sanon, että monet vanhat irtisanoneet työntekijät todellakin kertovat jälkikäteen muille työnhakijoille, kannattaako kyseiseen yritykseen mennä ja miten siellä kohdellaan työntekijöitä ja arvostetaanko heitä!!?? Eivät ole rikkoneet salassapitovelvollisuutta, koska eivät tällöin ole paljastaneet yrityksen liiketoimintaa vaan sen miten yrityksessä kohdellaan työntekijöitä!

Monet pk-yritykset ovat sitoutumattomia työnantajien liittoihin, joten se on monesti se eräs piirre, jota tulee työnhakijan kiertää kaukaa, jollei sitten työsopimus ole sidoksissa johonkin ammattiliittojen työehtosopimuksiin tms. Parin vuoden päästä ei niilläkään tai ammattiliitoillakaan ole paljon painoarvoa ja työnantajapuoli saa määritellä työntekijälleen jonkun ihan nimellisen palkan. :)

Kumpa työnantajat ymmärtäisivät, että TES:n mukaiset palkat ovat minimivaatimuksia (ei kiellä myöskään korottamasta työntekijän palkkoja) ja monessa pk-yrityksessä palkat on alle sen minimin. On tällöin käsittämätöntä, että työnantaja väittää että "palkat olisivat teille korkeampia jos teillä ei olisi TES:ä tms.". Ketään ei todellakaan usko että palkat olisivat silloin korkeampia!? :) Siinä tapauksessa helvettikin ehtisi sulaa?

2

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DuunariRoope

      Välillä herätessäni aamuisin töihin pitää "lyödä oikein päätänsä betoniseinään" että pääsee ylös sängystä. Siellä odottaa AINA ne samat naamat, samat duunit, samat ruokatuot, samat kahvit, samat työnantajan asennoitumiset ja taputapu....!!
      Työ luo hyvinvointia. Olen VAIN osaksi samaa mieltä, mutta ei sitä varten ihminen työtä tee vaan eläkseen sillä työstä saamalla palkalla ja elättääkseen perheensä ja ostaessa joskus vielä jonkun Aurinkomatkankin eli pelkästään ansaitakseen RAHAA!
      Palkkapäivä on joillekin, että raha tuli ja raha meni. Minullakin se on melkein!
      Työnantaja voi peräänkuuluttaa, että onko työntekijällä motivaatio-ongelmia. Onhan sillä, jos työ on alipalkattu vaikkei työssä itsessään olisi mitään vikaa. Voi siihen liittyä myös itsestään riippumattomia ongelmia.
      Harvalle riittää että tulee duuniin ja sanoo morjes ja lähtiessään taas morjes!

      • Mattaddor

        Tiedän täsmälleen mistä puhut. Motivaatiota on joskus etsittävä. Ihmisillä on kummallisia harvakäsityksiä siitä mitä niiden kuuluu tehdä, tai miltä kuuluu näyttää, jotka aiheuttavat paljon ahdistusta.

        Monillakaan ei ole edes varaa ostaa mitään "aurinkomatkoja" vaan elämä menee pilvisen taivaan alla kotosuomessa keskikaljaa juoden jossakin pienessä lähiössä.

        Työnteolla ainakin saa rahaa, jotta voi tehdä muutakin. Jos siinä ei jossain vaiheessa näe järkeä, niin esimerkkejä on koko Maailma täynnä ihmisistä jotka ovat lähteneet tekemään jotain muuta... Mutta usein on siellä silti sama reikä veneen pohjassa, joten maiseman vaihto ei sitä paikkaa, mutta ainakin huomaa paremmin missä reikä sijaitsee...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe