Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Helpoin dietti!

Yksi_muiden_joukossa

Helpoin ja toimivin dietti on se kun päätä että nyt laihdutat! Eli et vain kokeile vaan päätät.

Itse päätin 1996 että lopetan 18 vuotta kestäneen tupakoinnin, ja se loppui siihen!

Juhannuksena päätin että seuraavan reilun vuoden aikana pudotan painoa 50kg!

Nyt on mennyt reilut 4kk ja paino on pudonnut yli 20 kg.

Kun on lujana ja ei ajattele muita vaihtoehtoja niin se on helppoa!

Annan tukeni kaikille joilla on ylipainoa yli 50kg. Ota yhteyttä sähköpostitse LINKISTÄ JONKA LÖYDÄT TÄÄLTÄ http://ajv.fi/

20

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aitoaruokaa

      Terveelliset ravitsemussuositukset yli 1-vuotiaalle ovat:

      Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

      Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

      Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.

      Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

      Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

      Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

      Syöthän D-vitamiinia?

      Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

      Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneelle sekä kissoille ja pienille koirille.

    • Yksi_muiden_joukossa

      Niin, jos tässä oli nyt tarkoitus antaa minulle enuvoja, en ole niistä kiinnostunut. Kukaan ei sanonut mitään kun paino oli mitä oli, mutta nyt kun se on alkanut laskea, kaikki haluaa antaa neuvot siitä miten se pitää tehdä :-)

      eli siis... Ai ettäkö tuhlaisin aikaani tuollaisten asioiden miettimiseen! Ei passaa... elän mielummin senkin ajan täysillä! :-)

      kaksi päivää liikaa kuntoilua toi pari kiloa takas, joten nyt taas telkkarin eteen löhöilemään. :D

      Tänään syöty seuraavasti: Aamulla kahvin kans 1 rinkeli (klo 7.00)
      Klo 11.00 1 omena ja klo 13.00, 3 paistettua kananmunaa. Klo 15-19, 3 omenaa ja ei yhtään nälkä!

    • serehellinenveku12

      Yksi_muiden_joukossa

      Älähän nyt innostu kapsäkki kun junakaan ei vielä lähde.

      Tuskin ne kilot liikunnalla tuli. Lihas painaa sinänsä enemmän kuin rasva mutta ei se tuossa ajassa.

      Liikunta on hyväksi terveyden kannalta-ei mikään riehuminen välttämättä.

      Noilla eväillä et tule voimaan hyvin jatkossa. Nääntymällä laihtuminen aiheuttaa pahimmassa tapauksessa syöntihäiriön.

      Toisinsanoen, omahan on terveytesi joten ei mitään syytä vetää herneitä nenään.

      • Yksi_muiden_joukossa_

        serehellinenveku12 Kuules, kyllä ne vaan kuntosalilta on tullut ne kilot. Lihasmassaa on vaikka laihian kunnalle, ja sillä siisti! KUntoilu vei ssen verran energiaa että tuli syötyä hyvinkin paljon enenmmän mitä olisi tarvinut.
        Ja mitä tulee kohtaan "noilla eväillä" se ei tarkoita että en syö mitään. vaan eilen olin syönyt tuohon mennessä noin. Illalla kupillinen tuoretta hernekeittoa ja lasi maitoa ruispalojen kera.
        Kyllä minä syön aivan tarpeeksi...
        koko päivän ruoat: 1 rinkeli, 5dl maitokahvia, 4 makeaa omenaa, 3 paistettua kanamunaa 0,5l kevytmaitoa, noin 2,5dl paksua itsetehtyä täyteläistä hernejeittoa (puuroa) ja 1 pari ruispaloja voin kera ja lasi täysmaitoa. ja 4dl teetä maidolla ja hunajalla.

        Ne on nää ravitsemusvalistajat sellaisia että vain heidän tiedolla on merkitystä! ja mitä tulee näihin "tutkimuksiin" niin niihin kannattaa suhtautua hyvinkin varauksella, sillä ei ne voi olla luotettavia kaikkien kohdalla. Esimerkkinä suosituspainot. Minun pituiselle suositellaan painoksi 76kg, mutta lääkärini sanoi että 130kg on sellainen mikä varmasti on riittävä tuolla lihasmäärällä...
        Sitten lihasmassan vähentäminen on taas uusi juttu.

        "Nääntymällä laihtuminen aiheuttaa pahimmassa tapauksessa syöntihäiriön!"
        Se tässä ei taidakaan mennä ihmisten kaaliin että EN KOE NÄLKÄÄ NIIN ETTÄ SE HÄIRITSISI!" Toki salin jälkeen on kohtalainen nälkä, mutta syön vain vähän!

        Luovuta jo ja hyväksy se seikka että kaikki ei halua kuulla muitten neuvoja, vaan valitsee sopivat neuvot.

        "Älähän nyt innostu kapsäkki kun junakaan ei vielä lähde." tälleen alkaa yleensä keskustelu jossa pääosin tarkoitus on olla ilkeä/hankala/tms! :-)


    • ankeuttaja

      jaksatko olla loppuikäsi yhtä päättäväinen myös sen suhteen että paino myös pysyy poissa... kuka vaan saa painoa pois kutjottamalla mutta kukaan ei jaksa koko elämäänsä kituuttaa säästöliekillä..

      • Yksi_muiden_joukossa

        Kiitos kannustuksesta :D


    • Yksi_muiden_joukossa

      Ketjusta näkee miten sairaita ihmisiä Suomessa on! kaikki likoon että saadaan ihmisten mieli pahaksi, mutta hei... kaatakaa itsellenne vaan! mä jätän väliin! :-)

    • serehellinenveku11

      "Kyllä minä syön aivan tarpeeksi..."

      noin 1600 kcal. Riittävästi kovalle kuntoilijalle kuten sinä joka onnistuu kasvattamaan lihaksia 2 kg 2 päivässä?

      Melkein 40E% sokeria ravinnossa ei millään tavalla kuvaa laihdutusruokavaliota.

      ei mitenkään piruillen vaan ihmetellen.

      • Yksi_muiden_joukossa

        "...ihmetellen."
        niinpä juuri, et vain vaivautunut ajattelemaan että mitähän sitä esim edellisenä päivänä tuli syötyä tai mitä tänään syön???

        Edellisenä päivänä söin noin 200g rasvaista sianlihaa ruispalojen ja maidon kera. Iltamakeisenä 300g pandan juhlapöydän konvehteja, kaurapuuroa )mikä muuten syötiin tuossaaiemmin kertomassani, mutta unohdin laittaa sen), sekä perusjutut kahvit, teet, rinkelit ja 4dl 1% viiliä erikoismyslin kera, jossa runsaasti pähkinää ja muita hyviä juttuja.

        Ajatetlisit sinäkin enen kuin meuhkaat! :-) Mutta aikaisemmin sanomani kerrataan uudelleen, eli "kaatakaa itsellenne vaan!" Mä menen näillä :D


      • senauravaveku11
        Yksi_muiden_joukossa kirjoitti:

        "...ihmetellen."
        niinpä juuri, et vain vaivautunut ajattelemaan että mitähän sitä esim edellisenä päivänä tuli syötyä tai mitä tänään syön???

        Edellisenä päivänä söin noin 200g rasvaista sianlihaa ruispalojen ja maidon kera. Iltamakeisenä 300g pandan juhlapöydän konvehteja, kaurapuuroa )mikä muuten syötiin tuossaaiemmin kertomassani, mutta unohdin laittaa sen), sekä perusjutut kahvit, teet, rinkelit ja 4dl 1% viiliä erikoismyslin kera, jossa runsaasti pähkinää ja muita hyviä juttuja.

        Ajatetlisit sinäkin enen kuin meuhkaat! :-) Mutta aikaisemmin sanomani kerrataan uudelleen, eli "kaatakaa itsellenne vaan!" Mä menen näillä :D

        "300g pandan juhlapöydän konvehteja, kaurapuuroa )mikä muuten syötiin tuossaaiemmin kertomassani, mutta unohdin laittaa sen),"

        Nyt sitten meni todell anaurettavaksi mutta on turha sinulle selittää miksi. Menee niin pahasti yli hilseen sinulla.

        En aio sekaantua jokelteluusi enempää


      • Yksi_muiden_joukossa

        Hienoa! :-)


    • Predaattori

      Yksi Muiden Joukossa! Hyvin on panoa lähtenyt ja paras seikka että tiedät itse mitä teet.

      Näissä piireissä on aina nämä jotka kirjoittelevat ohjeita, ja niin kuin kirjoituksestasi aistin, juuri niille jotka jo näyttävät onnistuvan jossain.

      Ja palstaa ohikulkijoina lukevat. Luulen että "yksi muiden joukossa" poistuu palstalta hyvinkin pian onnistuneena, ja varsinkin kun huomaa että laihduttaminen ei tapahdu tällä palstalla vaan todellisessa maailmassa. Paikalle jää vain nämä jotka viettävät täällä kaiket päivät.

      Kun luin keskustleua läpi, huomasin että moni ei edes ajattele mitä lukevat, ja siksi en yleensä osallistu näihin pirskeisiin. Mutta nyt oli syy antaa palautetta ja toivottaa onnea YMJ.lle!

      • Yksi_muiden_joukossa

        Heh, en ole enskertalainen suomalaisilla keskutelupalstoilla :D
        Kiitos silti!


    • räkänokalllenauravaveku1

      Yksi_muiden_joukossa

      Mutta ravintokysymyksissä kylläkin. Ja valehteleminenkin näyttää sujuvan kuin häiriköltä konsanaan.

      • Yksi_muiden_joukossa

        kaada itsellesi vaan! :-)


    • Mekastelijat

      Näyttää olevan ihmisillä käsite että laihduttajalla ei ole muuta mahdollisuutta kuin syödä liikaa tai liian vähän. Se tästä ketjusta käy hyvin ilmi.

    • AnniinaLaiheliini

      Otan osaa tähän juupas/eipäs-keskusteluun. Nykyajan nuorethan ovat hyvä esimerkki siitä että ei syödä kuin se välttämätön mitä pakotetaan ja sitten ollaan laihoja. Joten miksi ei sitten tässä aloittajan tyylissä päde sama asia. Ja ainahan tulee päivä jolloin mässäillään mitä sattuu ja kuinka paljon sattuu. Ei tässä pitäisi olla mitään ihmeellistä. 3/5 vai oliko se 3/2 diettikin on sellainen että ruokapäivinä syödään ihan miten parhaaksi tuntuu, esimerkiksi tuo 300g pandan konvehteja ja diettipäivinä vain se tietty kalorimäärä. Näyttää vaan että tätä eivät kaikki näytä hyväksyvän.
      Enemmän aloittajalla on tekemistä tällä palstalla kuin itse laihtumisessa. Joten mieti kannattaako täällä puhua näille jotka eivät näköjään edes yritä puhua asiallisesti. Suoli24 on just niin tätä! :o

    • Yksi_muiden_joukossa

      Joulu teki tepposet, mutta silti 28kg tippunut! T. Aloittaja!

      Ps. Oliko noilla "vastarannankiiskeillä" jotain sanottavaa vielä ??? ;-)

    • näin_on

      Ihmiset ei kertakaikkiaan käsitä kuinka paljon he syövät sokeria päivittäin.
      Esimerkiksi reissumiehen puikula pari sisältää sokeria noin 18 teelusikallisen verran.
      Sokeria on joka paikassa, jos ei tarkkaile, mitä syö.
      Ihmiset syövät kevytmaito tuotteita, joihin on lisätty maissitärkkelystä maun säilyttämiseksi, kun ensin on siitä otettu kaikki tärkeät ravintoaineet pois.
      Uskotaan kevytmaidon olevan terveellistä ja kuitenkin ostoskorista löytyy kevytmaidon lisäksi kokista. Mieletöntä tyhmyyttä.

    • pakkoavautua

      Kilpirauhasen vajaatoiminta estää laihtumisen. Siihen ei auta edes painovoiman lait. Olen syönyt keiton ja salaatin päivässä, leivän ja salaatin päivässä, jatkanut dieettiä viikkoja. Olen liikkunut reippaasti. Tuloksena lievä painonnousu johtuen kilpparin vajaatoiminnasta. Olen kokoa 48/50, vaikka näillä ruokamäärillä minun kuuluisi olla vähintään normaalimitoissa. Tämä kyllä masentaa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe