Koska olette viimeksi syöneet sirveliä?

o.sirvelinen

Minun viimeiset muistikuvat sirvelistä taitaa olla 60-luvulta. Ihan hyvää ruokaa se oli siihen aikaan mutta rasvaista.

68

16652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VanhaPerinneruoka

      Juuri alkuviikosta laitoin muikkuja suolaan sirveliä varten! Sirvelihän tehdään niin että pannulla ruskistetaan sianlihaa paloina ja laieteaan ne veteen sitten kiehumaan.
      Sipulia myös ruskistetaan sekaan ja pippuria laitetaan muutama, noin 10-15kpl.
      Muikut kiehautetaan eri kattilassa noin 5-min, että liika suola poistuu ja laitetaan sitten kypsien sianlihapalojen sekaan!
      Suolaa ei yleensä tarvitse lisätä! On hyvää keitettyjen perunoiden, ruisleivän ja ppimän kanssa!

      • karjalaisenpenska

        Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.


      • karjalaisenpenska kirjoitti:

        Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.

        Vuosikymmeniä sitten oli Kolin ravintolassa tarjolla jälkiruokana mansikkamöllöä. Tekotapa on kai ollut samanlainen kuin mustikkamöllöllä, mutta mustikoista lienee ollut silloin kapelo.


      • papnkertomaa

        Kannaksella mustikkamöllyn ainekset olivat ; mustikat, ruisjauho ja vähän sokeria.


      • cvbcbcvbc

        Up.


      • gfhfhfgh

        Jep.


      • lksdfsdff

        Joop.


      • kllrjjwrewr

        Männävuonna.


      • Anonyymi

        Sirvelissä ei ole kalaa.


    • Eräs suosittu metsäkämppien emännän valmistama ruokalaji oli ennen muinoin sipatti. Se valmistetaan ruskistamalla suikaleiksi tai kuutioiksi leikattua savusilavaa ja lisäämällä sekaan hienonnettua sipulia ja vehnäjauhoja. Huolehditaan, etteivät jauhot pala. Lisätään vesi ja syntynyttä kastiketta keitetään noin varttitunnin verran, jonka jälkeen lisätään maitoa tai maitojauhetta ja kuumennetaan, mutta ei polteta seosta pohjaan. Lopuksi kastike maustetaan suolalla ja nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa.

      Sienikastiketta voidaan valmistaa sipatin ohjeen mukaan kun silavan tilalle otetaan sieniä.

      • kunttulakko

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.


      • Hautuumaa

        Jotkin sairastui tuosta reseptistä vatsasyöpään.


      • fdgdfgdg

        Jep.


      • lkwjrelwe

        Up jep.


      • Anonyymi
        kunttulakko kirjoitti:

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.

        Sirveliä söin pentuna kotona noin 60-70 luvulla äiti valmisti sirvelin eli pentuna kelpasi ei mitää hampurilaista siihen aikaa ollut


      • Anonyymi
        kunttulakko kirjoitti:

        Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.

        Kuinka syödään suutarinpaistia ,eli minkä kera ?Kkuinka


    • VanhaPerinneruoka

      Samahan se on!

    • Ei_muslimeille

      Ei sirveliin mitään kalaa tule. Sirveli on omassa rasvassaan paistinpannulla kypsynnettyjä sianlihan paloja. Suolaa mausteeksi, eikä mitään muuta.

      • odsifudsf

        Jup.


      • Anonyymi

        JOO, EI TULE MUIKKUJA EIKÄ MUUTAKAAN KALAA SIRVELIIN.


    • Näläkää-pukkaa

      Parisen viikkoa sitten vetelin kerralla puolen vuoden tarpeen. Ensin oli ihan taivaallisen hyvää, mutta jo kolmannen annoksen lopulla alkoi pukkauttamaan.
      Siitä huolimatta syön sitä taas joskus.
      Parasta on kuitenkin kunnolla paahdettu Karjalan paisti, kuorineen keitetyt perunat ja siihen Karjalan piirakat.
      NAM!

      • jwerhkew

        Jep.


      • Anonyymi

        Evakko evväitä


    • Sirvelisoppoo olen syönyt viimeksi Lieksassa kotona lapsena.
      Reseptiä en tiedä.

    • iugfugrughfrhg

      Yksi versio on että sianlihapalat ruskistetaan paistinpannulla ja pannaan kiehuvaan veteen, kuoritut perunan lohkot lisätään samalla kiehumaan? Mausteeksi pippuria, sipulia ja suolaa, lopuksi suurustetaan ruisjauholla se keitto! On muuten hyvää!

      • Ei_muslimeille

        No höh. Tuohan on lihakeittoa.


    • ruskisoldat

      Sirveli on niin kuin poronkäristys mutta sianlihasta.

    • kokokokkikikkoinakokoon

      Muuten, mutta poronkäristys vuollaan pannulle jäisestä lihasta.

    • valurautapannu

      Laittakaas sirvelin ohjetta tänne.

      • Sin eräältä vanhalta lieksalaiselta sirvelin ohjeen, jollaista hän teki.
        Sian läskin palasia ensin ruskistettiin pannussa ja sitten ne laitettiin pataan ruisjauhon kanssa ja sitä sotkua keitetiin puolisen tuntia.


      • sirvelisti

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.


      • ViäräOhje
        sirvelisti kirjoitti:

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.

        Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?


      • sirvelisti
        ViäräOhje kirjoitti:

        Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?

        Sitä minäkin ihmettelin mutta kopioin ohjeet toisen kirjoituksesta. Minä käytän nykyisin teräskattiloita.


      • OikkeeOhje
        sirvelisti kirjoitti:

        Tuossa olisi yksi:
        Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
        Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.

        Googlettamalla löytyy lisää.

        Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.


      • sirvelisti
        OikkeeOhje kirjoitti:

        Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.

        Ei ne ole viäriä eikä suoria, kukin teki omalla reseptillään. Meillä ei kasteltu leipää vaan se työnnettiin suoraan suuhun ja sirvelit perään, siinä säästyi paljon aikaa kun ei ollut turhia mutkia.
        Hampaattomat tietysti kasteli.

        Sitten oli mururessi joka tehtiin vanhasta leivästä. En muista miten.


      • ressikka

        Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
        Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa.


      • lwkerjlw

        Luulisin niin.


      • TuttuaHuttua
        lwkerjlw kirjoitti:

        Luulisin niin.

        Yksi verio on tehdä kattilassa liedella, eli keittää vanhasta leivästä puuro johon lisätään voita! Ainakin sitä tuli pentuna syötyä -50 luvulla! En ole kuullut maitoa siihen laitettavan, mutta sehän on makuasia!


      • ressikka kirjoitti:

        Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
        Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa.

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.


      • Mururessi
        kamuttaja kirjoitti:

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.

        Mururessi oli vain rasvaa ja leipääkeitetty padassa


      • hyväoliminusta
        kamuttaja kirjoitti:

        Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.

        No itse olen myöhempinä aikoina tehnyt paranneltua mururessiä johon laitan maitoa, ruisleipää. sipulia. kananmuna ja kasvis- tai lihaliemikuutiota keitetään kokoon ja nautitaan voin kanssa. Lasteni ollessa pieniä tein tuota joskus itselleni ja he sanoivat sitä koiranoksennukseksi. Kaipa ruoan ulkonäkö oli vähän semmoista puuromaista. Eivät syöneet sitä.


    • Hyvvee.oli

      Minäpä tein muikkulootoo.

      • sirveli.on.sirveliä

        Ei se ole sirveliä höppänä


    • kah-vittelija

      Nyt tuli nälkä, keitänpä kahaveet.

      • sodifou

        Jep.


      • sirveltäjä

        Maistuisi se sirveli vieläkin.


      • huukkunen
        sirveltäjä kirjoitti:

        Maistuisi se sirveli vieläkin.

        Osais vaan tehdä.


    • Onko kuka syönyt "harmoota puurroo".

      • doifgoudfg

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.


      • Taavi.l
        doifgoudfg kirjoitti:

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.

        En tiedä mistä tehdään. Äiti joskus teki kun olin penska ja sanoi sitä harmaaksi


      • harmmoo.puuro
        doifgoudfg kirjoitti:

        En muista mutta ruishuttu oli hyvää.

        Harmoossa puurossa oli ruista ja jotain muuta


    • hallaho

      Tämä aloitus tuntuu ärsyttävän palstalla häiriköivää ei-lieksalaista suvakki-rasistia joten nostetaan.

    • siinäpä.sitä

      Suvakki-rasisti toivoi lisää sirveliä.

    • kok-kelis

      Kokkelimaitoa ei ole tullut syötyä myöskään pitkiin aikoihin. En ole kyllä kaivannutkaan.

      • p-iimää

        Entä kokkelipiimä?


      • Anonyymi
        p-iimää kirjoitti:

        Entä kokkelipiimä?

        Kokkelipiimä on hyvää .


    • jo.on.hyvä.aloitus

      jo.on.hyvä.aloitus

    • sirveliksimenee

      Vastalääkettä moderaattorihäirikölle.

    • Anonyymi

      Perunamuusin kanssa sirveliä ameriikan pekonia paistetaan pannulla ruskeaksi ja lisätään vesi ja suola.

    • Anonyymi

      Ohrajauhopuuro tehdään veteen tai maitoon. Syödään voisilmän ja/tai maidon ja sokerin kanssa.
      Ohrajauhovelli keitetään maitoon, teen sitä silloin tällöin, tykkään.

    • Anonyymi

      Söin eilen naapurissa virvelin. Naapuri suuttu mahottomasti. Oli kuulemma joku kallis ampassaateri.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Simula, rakkaus, Aittakumpu

      Milloin tämä rakkaus on roihahtanut? Onko molemmat herätysliikkeen jäseniä - kristillisiä etnonationalisteja ?https://ww
      Perussuomalaiset
      116
      1928
    2. Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan

      anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html
      Maailman menoa
      154
      1402
    3. Pormestari käräjille?

      Ei mene Puolangalla häpösesti, rinnekeskus&hotelli suljettuna ja käräjäasiana, naudat tapetaan nälkään, poliisi tutkii j
      Puolanka
      55
      1317
    4. Millaista naista ikävöit

      Ulkonäkö/persoona
      Ikävä
      53
      1069
    5. Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin

      että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html
      Maailman menoa
      134
      1011
    6. Susta ei saisi nättiä vaikka miten paljon

      meikkaisit. 😁 anna siis sen miehen olla rauhassa! Sivusta tutulta mieheltä
      Ikävä
      75
      946
    7. Voisimmeko seuraavan kerran kun

      Nähdään tehdä toisille selväksi että kiinnostaa enemmän kuin kaveri mielessä. Jos keksit vielä keinon niin napakymppi
      Ikävä
      36
      857
    8. Nyt on hyvä laittaa

      kirjaimet kohdilleen. Kuka kaipaa ja ketä. Onko oma kaivattu täällä ?
      Ikävä
      52
      854
    9. Norjan tilaama koruton raportti mitä NATO-jäsenyys aiheuttaa Suomelle

      Iltasanomat: "Miksi vaikenemme? Asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä Nato-jäsenyydestä seuraa
      Maailman menoa
      62
      832
    10. Kuinka nättinä

      Sitä pitää olla että huomataan 🙃
      Ikävä
      56
      801
    Aihe