Minun viimeiset muistikuvat sirvelistä taitaa olla 60-luvulta. Ihan hyvää ruokaa se oli siihen aikaan mutta rasvaista.
Koska olette viimeksi syöneet sirveliä?
68
16652
Vastaukset
- VanhaPerinneruoka
Juuri alkuviikosta laitoin muikkuja suolaan sirveliä varten! Sirvelihän tehdään niin että pannulla ruskistetaan sianlihaa paloina ja laieteaan ne veteen sitten kiehumaan.
Sipulia myös ruskistetaan sekaan ja pippuria laitetaan muutama, noin 10-15kpl.
Muikut kiehautetaan eri kattilassa noin 5-min, että liika suola poistuu ja laitetaan sitten kypsien sianlihapalojen sekaan!
Suolaa ei yleensä tarvitse lisätä! On hyvää keitettyjen perunoiden, ruisleivän ja ppimän kanssa!- karjalaisenpenska
Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.
karjalaisenpenska kirjoitti:
Isäni teki aina välillä itselleen sirriä, en muista siihen tulleen kalaa. Hän oli syntyisin Karjalan Kannakselta. Söi myös mustikkamöllyä.
Vuosikymmeniä sitten oli Kolin ravintolassa tarjolla jälkiruokana mansikkamöllöä. Tekotapa on kai ollut samanlainen kuin mustikkamöllöllä, mutta mustikoista lienee ollut silloin kapelo.
- papnkertomaa
Kannaksella mustikkamöllyn ainekset olivat ; mustikat, ruisjauho ja vähän sokeria.
- cvbcbcvbc
Up.
- gfhfhfgh
Jep.
- lksdfsdff
Joop.
- kllrjjwrewr
Männävuonna.
- Anonyymi
Sirvelissä ei ole kalaa.
Eräs suosittu metsäkämppien emännän valmistama ruokalaji oli ennen muinoin sipatti. Se valmistetaan ruskistamalla suikaleiksi tai kuutioiksi leikattua savusilavaa ja lisäämällä sekaan hienonnettua sipulia ja vehnäjauhoja. Huolehditaan, etteivät jauhot pala. Lisätään vesi ja syntynyttä kastiketta keitetään noin varttitunnin verran, jonka jälkeen lisätään maitoa tai maitojauhetta ja kuumennetaan, mutta ei polteta seosta pohjaan. Lopuksi kastike maustetaan suolalla ja nautitaan keitettyjen perunoiden kanssa.
Sienikastiketta voidaan valmistaa sipatin ohjeen mukaan kun silavan tilalle otetaan sieniä.- kunttulakko
Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.
- Hautuumaa
Jotkin sairastui tuosta reseptistä vatsasyöpään.
- fdgdfgdg
Jep.
- lkwjrelwe
Up jep.
- Anonyymi
kunttulakko kirjoitti:
Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.
Sirveliä söin pentuna kotona noin 60-70 luvulla äiti valmisti sirvelin eli pentuna kelpasi ei mitää hampurilaista siihen aikaa ollut
- Anonyymi
kunttulakko kirjoitti:
Tuo sirveli vaikuttaa samalta kuin suutarinpaisti.
Kuinka syödään suutarinpaistia ,eli minkä kera ?Kkuinka
- VanhaPerinneruoka
Samahan se on!
- Ei_muslimeille
Ei sirveliin mitään kalaa tule. Sirveli on omassa rasvassaan paistinpannulla kypsynnettyjä sianlihan paloja. Suolaa mausteeksi, eikä mitään muuta.
- odsifudsf
Jup.
- Anonyymi
JOO, EI TULE MUIKKUJA EIKÄ MUUTAKAAN KALAA SIRVELIIN.
- Näläkää-pukkaa
Parisen viikkoa sitten vetelin kerralla puolen vuoden tarpeen. Ensin oli ihan taivaallisen hyvää, mutta jo kolmannen annoksen lopulla alkoi pukkauttamaan.
Siitä huolimatta syön sitä taas joskus.
Parasta on kuitenkin kunnolla paahdettu Karjalan paisti, kuorineen keitetyt perunat ja siihen Karjalan piirakat.
NAM!- jwerhkew
Jep.
- Anonyymi
Evakko evväitä
Sirvelisoppoo olen syönyt viimeksi Lieksassa kotona lapsena.
Reseptiä en tiedä.- iugfugrughfrhg
Yksi versio on että sianlihapalat ruskistetaan paistinpannulla ja pannaan kiehuvaan veteen, kuoritut perunan lohkot lisätään samalla kiehumaan? Mausteeksi pippuria, sipulia ja suolaa, lopuksi suurustetaan ruisjauholla se keitto! On muuten hyvää!
- Ei_muslimeille
No höh. Tuohan on lihakeittoa.
- ruskisoldat
Sirveli on niin kuin poronkäristys mutta sianlihasta.
- kokokokkikikkoinakokoon
Muuten, mutta poronkäristys vuollaan pannulle jäisestä lihasta.
- valurautapannu
Laittakaas sirvelin ohjetta tänne.
Sin eräältä vanhalta lieksalaiselta sirvelin ohjeen, jollaista hän teki.
Sian läskin palasia ensin ruskistettiin pannussa ja sitten ne laitettiin pataan ruisjauhon kanssa ja sitä sotkua keitetiin puolisen tuntia.- sirvelisti
Tuossa olisi yksi:
Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.
Googlettamalla löytyy lisää. - ViäräOhje
sirvelisti kirjoitti:
Tuossa olisi yksi:
Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.
Googlettamalla löytyy lisää.Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?
- sirvelisti
ViäräOhje kirjoitti:
Ja minkähän takkii teflonkattillaan? Ei siihen aikaan ollut muita kuin alumiinikattiloeta. Muuten, siitäkö johtunnee dementian lissääntyminen?
Sitä minäkin ihmettelin mutta kopioin ohjeet toisen kirjoituksesta. Minä käytän nykyisin teräskattiloita.
- OikkeeOhje
sirvelisti kirjoitti:
Tuossa olisi yksi:
Possun kylkisiivut paistetaan valurautapannulla rapsakoiksi ja kaadetaan teflonkattilaan. Aina pannullisten välissä paistetaan siinä possunrasvassa sipulirenkaita jotka lisätään myös kattilaan.
Maustetaan karkeaksi rouhitulla mustapippurilla (miedosti) ja reilusti suolalla. Annetaan hautua kannen alla jonkin aikaa, jotta loppukin rasva kylkisiivuista sulaa.
Googlettamalla löytyy lisää.Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.
- sirvelisti
OikkeeOhje kirjoitti:
Viärä on ohje. Oikkee on: Siankylykisiivut käristettään kunnolla, keitettään jotta laski sullaa. Sitten kastettaan leippee siinä liemessä.
Ei ne ole viäriä eikä suoria, kukin teki omalla reseptillään. Meillä ei kasteltu leipää vaan se työnnettiin suoraan suuhun ja sirvelit perään, siinä säästyi paljon aikaa kun ei ollut turhia mutkia.
Hampaattomat tietysti kasteli.
Sitten oli mururessi joka tehtiin vanhasta leivästä. En muista miten. - ressikka
Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa. - lwkerjlw
Luulisin niin.
- TuttuaHuttua
lwkerjlw kirjoitti:
Luulisin niin.
Yksi verio on tehdä kattilassa liedella, eli keittää vanhasta leivästä puuro johon lisätään voita! Ainakin sitä tuli pentuna syötyä -50 luvulla! En ole kuullut maitoa siihen laitettavan, mutta sehän on makuasia!
ressikka kirjoitti:
Onkohan mururessi sama kuin leipäressu:
Vanhaa leipää, voita ja maitoa paistettu padassa uunissa.Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.
- Mururessi
kamuttaja kirjoitti:
Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.
Mururessi oli vain rasvaa ja leipääkeitetty padassa
- hyväoliminusta
kamuttaja kirjoitti:
Se on mururessiä, ja tuo maito ei aina ollut mukana, jotkut kyllä laittoi.
No itse olen myöhempinä aikoina tehnyt paranneltua mururessiä johon laitan maitoa, ruisleipää. sipulia. kananmuna ja kasvis- tai lihaliemikuutiota keitetään kokoon ja nautitaan voin kanssa. Lasteni ollessa pieniä tein tuota joskus itselleni ja he sanoivat sitä koiranoksennukseksi. Kaipa ruoan ulkonäkö oli vähän semmoista puuromaista. Eivät syöneet sitä.
- Hyvvee.oli
Minäpä tein muikkulootoo.
- sirveli.on.sirveliä
Ei se ole sirveliä höppänä
- kah-vittelija
Nyt tuli nälkä, keitänpä kahaveet.
- sodifou
Jep.
- sirveltäjä
Maistuisi se sirveli vieläkin.
- huukkunen
sirveltäjä kirjoitti:
Maistuisi se sirveli vieläkin.
Osais vaan tehdä.
Onko kuka syönyt "harmoota puurroo".
- doifgoudfg
En muista mutta ruishuttu oli hyvää.
- Taavi.l
doifgoudfg kirjoitti:
En muista mutta ruishuttu oli hyvää.
En tiedä mistä tehdään. Äiti joskus teki kun olin penska ja sanoi sitä harmaaksi
- harmmoo.puuro
doifgoudfg kirjoitti:
En muista mutta ruishuttu oli hyvää.
Harmoossa puurossa oli ruista ja jotain muuta
- hallaho
Tämä aloitus tuntuu ärsyttävän palstalla häiriköivää ei-lieksalaista suvakki-rasistia joten nostetaan.
- siinäpä.sitä
Suvakki-rasisti toivoi lisää sirveliä.
- kok-kelis
Kokkelimaitoa ei ole tullut syötyä myöskään pitkiin aikoihin. En ole kyllä kaivannutkaan.
- p-iimää
Entä kokkelipiimä?
- Anonyymi
p-iimää kirjoitti:
Entä kokkelipiimä?
Kokkelipiimä on hyvää .
- jo.on.hyvä.aloitus
jo.on.hyvä.aloitus
- sirveliksimenee
Vastalääkettä moderaattorihäirikölle.
- Anonyymi
Perunamuusin kanssa sirveliä ameriikan pekonia paistetaan pannulla ruskeaksi ja lisätään vesi ja suola.
- Anonyymi
Ohrajauhopuuro tehdään veteen tai maitoon. Syödään voisilmän ja/tai maidon ja sokerin kanssa.
Ohrajauhovelli keitetään maitoon, teen sitä silloin tällöin, tykkään. - Anonyymi
Söin eilen naapurissa virvelin. Naapuri suuttu mahottomasti. Oli kuulemma joku kallis ampassaateri.
Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Simula, rakkaus, Aittakumpu
Milloin tämä rakkaus on roihahtanut? Onko molemmat herätysliikkeen jäseniä - kristillisiä etnonationalisteja ?https://ww1161928Yläkoulun seksiopas neuvoo harjoittelemaan
anaaliyhdyntää lämpöisellä ja pitkällä porkkanalla https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010859818.html1541402Pormestari käräjille?
Ei mene Puolangalla häpösesti, rinnekeskus&hotelli suljettuna ja käräjäasiana, naudat tapetaan nälkään, poliisi tutkii j551317- 531069
Joukko oppilaita terrorisoi koulua Helsingissä niin
että osa opettajista pelkää töihin tulemista https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010857587.html1341011Susta ei saisi nättiä vaikka miten paljon
meikkaisit. 😁 anna siis sen miehen olla rauhassa! Sivusta tutulta mieheltä75946Voisimmeko seuraavan kerran kun
Nähdään tehdä toisille selväksi että kiinnostaa enemmän kuin kaveri mielessä. Jos keksit vielä keinon niin napakymppi36857- 52854
Norjan tilaama koruton raportti mitä NATO-jäsenyys aiheuttaa Suomelle
Iltasanomat: "Miksi vaikenemme? Asiantuntijoiden mukaan Suomessa ei vieläkään ymmärretä, mitä Nato-jäsenyydestä seuraa62832- 56801