uinti ja kuukautiset?

hanna

Olen jo pitkään harrastanut uintia, mutta pitänyt aina taukoa kuukautisten aikana. Nyt on alkanut ärsyttää, kun täytyy pysyä pois hallilta aina melkein viikko kuukaudesta, joten esitän tyhmän kysymyksen: pärjääkö tampoonin kanssa uimassa? Vai jääkö perään punainen vana?
En uskalla lähteä tampoonin kanssa uimaan, kun en tiedä kestääkö se vai ei...

32

18109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Shetar

      no johtuu aika lailla siitä kuinka runsasta vuoto on ja kuinka imukykyisiä tamppooneja käyttää. itse jätän uimisen kuukautisten alkamisen ensimmäisenä ja toisena päivänä mutta sitten jo uin. tamppooni voi olla uinnin aikana vaikka hieman imukykyisempi mitä yleensä käyttää, kunhan muistaa ottaa uimisen jälkeen heti pois koska liian imukykyinen tamppooni on haitallinen jos se on kauan. minä ainakin uin ja varmasti moni moni muukin.

    • tähtisiina

      uimahalliin mukaasi normaalia imukykyisempiä tamponeja. Jos käytät yleensä normalia, ota halliin super tai super plus. Vaihda tamponi juuri ennen altaaseen pulahtamista ja kun tulet takaisin uimasta, vaihda tamponi, jos tarvetta. Toimii ainakin täällä.

      En kuitenkaan ihan parin ekan vuotopäivän aikana ui, olo ei ole paras mahdollinen ja ylivuotovaara on suurin.

    • Diva

      Kokeile kuukautiskuppia! Käy kurkkaamassa täältä lisätietoja ja kokemuksia:
      http://www.pehmopeput.fi

      Kuppi tosiaan toimii, vaikka voi tuntua ajatuksena vähän oudolta. Se toimii jopa tosi runsaiden kuukautisten tai hyvin niukkojen kuukautisten aikana. Itse inhoan tamponeita, mutta rakastan kuppiani :)

      Kuukautiskuppia voi käyttää urheillessa. Itse olen kokeillut sitä mm. uidessa ja joogassa - hyvin toimii ja pitää varmemmin kuin mitkään muut suojat.

      Kaiken lisäksi se on luontoystävällinen ja terveellisempi kuin hengittämättömät ja kemikaaleja sisältävät kertakäyttöiset tamponit ja siteet. Suosittelen lämpimästi!

      • ...

        Katso myös Kuukuppikunnan sivut: http://kuukuppikunta.net/

        Olen aina käynyt uimassa kuukautistenkin aikana, ei se ole mikään este, eikä edes hidaste. Aiemmin käytin tamponia, nyt kuppia.


    • Nakkijalka

      Terppa.

      Henkilökohtaisesti käytän kuukuppia eikä hidasta uintia yhtään. Ennen käytin tampoonia, mutta mulla jäi se usein liian lähelle suuaukkoa, ja imaisi aina välillä kivasti vettä altaasta... Puhumattakaan tamponien aiheuttamasta kuivumisesta.

      Kuppi asettuu tiiviisti eikä satu vahinkoimaisuja tai ylivuotoja (ellet nyt sitten vuoda ihan hirveästi ja pidä kuppia ensin tyhjentämättä koko päivän paikoillaan). On myös halvempi kuin tampoonit. Jos epäilyttää, niin voithan tietysti kokeilla niin, että laitat valitsemasi tuotteen paikoilleen ja vaaleat pikkarit jalkaan - jos tulee läpi, niin tiedät, miten käy uidessa.

      • jkföda

        Mulla kuukuppi hörppää vettä uimisen aikana. Eli ennen uimista kuppi on tyhjä. Uimisen jälkeen se on täynnä sitä uimavettä. SIksi en mene uimahalliin uimaan menkkojen aikana.


      • yökyökyök
        jkföda kirjoitti:

        Mulla kuukuppi hörppää vettä uimisen aikana. Eli ennen uimista kuppi on tyhjä. Uimisen jälkeen se on täynnä sitä uimavettä. SIksi en mene uimahalliin uimaan menkkojen aikana.

        Joo, järkikin sanoo, että kivikautisten aikana ei uida.
        Uimahallivedestä saa kaikenlaisia pöpöjö, vaikka väittävät toista.
        Tambonejakaan en käyttäisi nekin imevät uimahallivettä, kuin sieni.

        Kun näkisitte mitä kaikkea sieltä suodattimeista löytyy, ette menisi lainkaan uimahalleihin. Se vesi kun vaihdetaan: Vain kerran vuodessa.

        Varsinkin nyt, kun siellä kulkee kaiken maailman.......raiskaajatkin, epähygienelliset ihmiset.


      • fefgefg
        yökyökyök kirjoitti:

        Joo, järkikin sanoo, että kivikautisten aikana ei uida.
        Uimahallivedestä saa kaikenlaisia pöpöjö, vaikka väittävät toista.
        Tambonejakaan en käyttäisi nekin imevät uimahallivettä, kuin sieni.

        Kun näkisitte mitä kaikkea sieltä suodattimeista löytyy, ette menisi lainkaan uimahalleihin. Se vesi kun vaihdetaan: Vain kerran vuodessa.

        Varsinkin nyt, kun siellä kulkee kaiken maailman.......raiskaajatkin, epähygienelliset ihmiset.

        Uimahallin vedestä ei saa edes flunssaa; käyn useasti viikossa, eikä mitään.

        Tekstisi loppuosasta tosin huomaakin, ettet ole ihan kartalla.


    • moivaan :))

      Ite en jostain syystä halua käyttää tamponia tai kuukuppia :// älkää mollatko. :s käytän siteitä. en haluis mennä uimaa kuukautisten aikana. MUUTEN, jos on tamponi kun ui, nii eiks sitä vettä mee sen narun kautta emättimeen?? joo en tiiä :DD

    • nainnenenenenn

      Jos pelottaa että tampooni pettää uidessa niin voihan aina käydä vaihtamassa uuden tilalle samalla reissulla jos käy välillä esim. saunassa yms. :)

      moivaan :)) nimimerkille: tampoonissa on naru sen takia että sen saa vedettyä helposti pois, ettei sitä tarvitse ronkkia sormin sitä poies. :) Énkä nyt usko että narun kautta menee kun se on kumminkin vain naru eikä mikää putki. :DD Tampooni imee varmaan vettä kumminkin jonkun verran emättimen suulta.

    • Halojaa

      Yleensähän sitä vettä EI SAA NIELLÄ. Kyllähän ne muksut itsekin pissailee sinne yms.

    • uimakielto

      Häh!?

      Ei lapsetkaan ui uimahalleissa silloin kun käyttävät vaippoja.

      • vastaus vaa

        Kyllä osa käyttää. On erillaisia uimavaippoja silloin ku he ovat uimassa.


      • berre

        Jos herra (olettaisin sun olevan herra, tämän sun tietämättömyytes vuoksi) ei tiedä, vaippa ei ole sama asia kuin tampooni. Tampoonihan laitetaan emättimeen, eikä niihin uimahousuihin. On kuules aikalailla eri asia.


    • Tyttö!

      Oon tässä miettinyt että kun oon menossa nyt uimaan, ja kuukautiset jo loppuvaiheilla, eli tosi niukkaa jo. Mutta ajattelin silti laittaa tamponin... Emme varmaankaan ui kauaa, ja olen 13-vuotias. ollu kuukautiset jo noin 1,5 h...

      Eli nyt pikaisia vastauksia :---)
      mun oikeastaan melkee pakko mennä uimaan, nyt sen verran lykänny nii pikkusisaret lähteny ihmetteleen.

    • :)

      Tää einy liity tähä uimiseen mitenkää. Paitsi et halusin alkaa kyttä tamponia, koska haluan käydä uimassa nytten nämä loppu viikot kesälomasta. Kävin tänään hakemassa niitä. Sain sen loistavasti ensimmäisellä yrityksellä! Kannattaa kokeilla :).

    • hyisaatanaa

      hyi helevetti älkää menkö sinne vetee jos o kuukautiset.. oksettaa jo ajatuskin

    • 9 vuotta jäljessä

      sori että vastaukseni kesti melkein 9 vuotta. mutta aikansa kullakin. en suosittele uimaan kuukautisten aikana. se on meille miehille epämieluisa ajatus. kiitos

      • epämieluisaa on

        "en suosittele uimaan kuukautisten aikana. se on meille miehille epämieluisa ajatus. kiitos"

        Meille naisille on epämieluisa kokemus haistella altaassa pesemättömiä äijänköriläitä, joilla vauhtiviiru uikkareissa, tukka hilseinen ja pesemättä karvat ajamatta ja ympäristö haisee hielle.

        Ei ilmeisesti olla vuoteen käyty suihkussa, ja tullaan sinne sitten peseytymään allasvedessä sekä itsensä että vuonna 1975 ostetut uikkarit, joita ei sen koommin pesty.


    • Woman791

      Voiko mennä avantoon uimaan, jos menkat on kolmannella päivällä?

    • Lillulällyä!

      Elämä on nestettä, lillulällyä, miehet pääsee aina helpommalla näissä, kunhan vähän lirauttavat pissiä altaaseen pikku pippelinsä päästä ja pieraisevat grilliruokansa poreiksi altaaseen. Puhumattakaan kaikesta syyhyisestä karvoituksesta tai kainalohiestä. Hyi yäk, ketään ei saisi päästää altaaseen :P

      • kauniimpi

        Minä ostin muinoin ekokaupasta aitoa merisientä, jota voi käyttää tampoonin tavoin. Varmasti on ystävällinen materiaali, kun ei irtoile kuituja. Sen kanssa olen käynyt uimassa menkkojen aikana. Siitä ainakin näkee selvästi, että onko veri imeytynyt läpi, ja harvoin on, se on hyvä tuppo jonka voi käydä huuhtomassa kraanan alla vaikka vartin välein jos haluaa. Aika turkoosille se vesi on näyttänyt kun hallille menee, vaikka altailla näkyykin kauniimman sukupuolen edustajia :)


    • : )

      mutta entäs koulu uimakäynneillä kun on pakko mennä uimaan?? enkä itse pysyt käyttämään tampooneja ja en omista Kuppia? onko mitään muuta vaihto ehtoa?

    • MmJuS

      Jos ei ole kovin runsaat niin laita paperia sinne. :) Silloin ei kannata hirveästi levitellä jalkoja ettei se tule pois mutta niin olen itse pärjännyt. Kyllä se siellä pysyy ainakin minulla.

    • Hoitsu vm-59

      Uimista ei suositella kuukautisten aikana lainkaan, jo hygieenisyyssyistä, itse olen sairaalassa hoitajana ja muutama paha tulehduspotilas tullut hoitoon, joten en suosittele umista kuukautisten aikana, tästä juteltu gynekologien kanssa.

      Jokainen tavallaan,mutta kyllä sen viikon aikaa voi harrastaa vaikka kävelyä tms. muuta liikuntaa..

      Hoitsu vm-59

    • ketuttaa

      Olen menossa kaverini luo juhlimaan hänen syntymäpäiväänsä, ohjelmassa olisi kylpytynnyrissä lilluttelua. Olen odottanut sitä monta viikkoa, ja laskenut ettei vain olisi menkat silloin.. Ei pitäisi olla, mutta alkoikin viikon aikaisemmin! Kysyisin siis että pärjäänkö tamponilla, kun ei kylpytynnyrissä kauheasti tarvitse polskia..? Aina kun olisin päässyt uimaan tynnyrissä, minulle tulee menkat.. Mutta tällä kerttaa haluaisin kokeilla tamponin kanssa?

    • Uimaanvaan

      Tamponin kanssa olen uinut monia kertoja. Ei mitään ongelmaa, kunhan vaihtaa uuden ennen altaaseen menoa ja uinnin jälkeen ottaa sen pois. En yleensä ui tuntia kauempaa. Niin ja kahtena ensimmäisenä vuotopäivänä en menisi, kun vuoto silloin melko runsasta.

      Ja epäilijät: Miettikääpä kilpauimareita. Tuskinpa jäävät kisoista/harkoista pois viikoksi sen takia, että on menkat.

      • damen

        Jotenkin ajattelisin että kilpauimarit syö pillereitä ettei menkat edes tulisi.

        Itselle ei tulis kyllä mieleenkään mennä menkkaisena uimaan, menkat on kyllä hanurista. Itsellä tosin runsas vuoto ja kovat kivut ja turvotus ettei se kovin kivalta tuntuiskaan. Jos joillakin toimii kuukuppi niin siittä vaan.


      • Anonyymi
        damen kirjoitti:

        Jotenkin ajattelisin että kilpauimarit syö pillereitä ettei menkat edes tulisi.

        Itselle ei tulis kyllä mieleenkään mennä menkkaisena uimaan, menkat on kyllä hanurista. Itsellä tosin runsas vuoto ja kovat kivut ja turvotus ettei se kovin kivalta tuntuiskaan. Jos joillakin toimii kuukuppi niin siittä vaan.

        jooo tiiän tää on ikuisuuden vanha kesu mut ite oon kilpauimari enkä oo aatellu syyä e pillereit mut pelottaa vaa vaparin ja selän käännökset tamppoonil


    • kuuukautiset

      Menen perjantaina(ylihuomenna) uimaan koulusta ja en voi laittaa tamponeja kun ne sattuu enkä syä e-pillereitä mitä teen?

    • SUHL

      Aatelkaas jotaan työkseen uimista opettavia naisia? Oisivat sitte kai joka kuukausi viikon tekemättä töitä vai?

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe